- Valorant
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
Offtopikban elojott az idojaras. Ennek apropojara itt van 2 kis parancs.
inxi -xxxW budapest,hu
itt az x-ek szama hatarozza meg, hogy mennyire verbose a kimenet.curl wttr.in/budapest -s | head -n -2
// a head levagja az utolso 2 sortutobbira van egy aliasom:
alias bp='curl wttr.in/budapest -s | head -n -2'
-
0xmilan
addikt
Talalos kerdes: xfwm miert felejti el a keyboard shortcutokat?
Probaltam beallitani, hogy az xfce nemileg ugy mukodjon, mintha i3 lenne es Alt+1,2,3, stb. valtogassa a workspace-ket a gyari Ctrl+F1,F2,F3, stb. helyett. Egy ideig mukodik, aztan random ugy dont, hogy visszaallitja a default ertekekre, de a Window Manager beallitasaiban meg azokat mutatja, amit en allitottam be. Ha ujra bekattintgatom az Alt+szamsoros verziot, akkor rovid ideig megint jo.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Szia! colomb2
Megy a kedvencek közé.
Grat az új topikért és később jövök is majd kérdezni is.
Köszönöm és jó fórumozást is kívánok.Üdv, István László
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Cyrin
addikt
Jelentem megy a chromecast VLC alól (Scooby-Doo és Batman – A bátor és a vakmerő)
-
-
lev258
veterán
-
Cyrin
addikt
Flatpak-bót telepített alkalmazások hogyan frissülnek?
-
félisten
Akar a halál intézkedni, csak gondoltam, miért ne lenne már használható is a topik, ha létrehoztad. Az említett grenium gondolom még a kiemelt Linuxos topikokba keresi intenzíven a Tg-ket......egy darabig.
Ha szerinted nem hiányzik egy jó Összefoglaló, akkor jó így is nekem.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
OK, de ezt a szót ne használd, illogikus! :-)
önsajnáltatásért
Amúgy az pont eszembe sem jutott, hogy valaki sajnálni fog, de nem is nagyon foglalkoztat, eccerű helyzetanalitika volt részemről, amit említettem. Racionalitás van emóciók nélkül is, nem? De!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mindegy, már a rossz irányból nehéz lesz visszatérni, meg hivatalból már úgysem kell követnem a csatornát.
Másrészt alkalmazásokról is volt videó és még lehet is, ha már ne programoknak hívjuk ezeket a programokat..... Így itt sem teljesen off a téma.
szerintemLeszel itt Tg amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igazából ti nem hagyjátok, hogy elővegyem a niceface-emet.
Szép óvatosan és fokozatosan el akarok halványulni a topikokban/ból is, mert teljesen illogikus a ténykedésem, a nagybetűsök se bírnak, ahogy említetted, ebből egyenesen következik, hogy a topiklakók sem (ha nem is egyforma intenzitással). Egyszóval ilyen helyzetben ki az a barom, aki még nyomulna az okoskodásaival..... Mikor kivágtak a funkcióból, gondoltam elleszek topiklakóként, de ha úgy van, ahogy mondod, kár erőltetnem, gondolom kívülről Te csak jobban látod ezt a dolgot, mint én, bár nekem is volt néha olyan érzésem, hogy....... .
Ez van.(#29) milangfx
Sorry, de erre predesztinál a közutálat becses személyemmel szemben!
Ez téged nem mentesít az alkalmazandó kívánatos stílus alól!
Nem? De![ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
> A keresőbe beírod pici ujjacskáddal a keresett program nevét
> és kiválasztjuk ügyesen a Linux sort erőteljes kattintással.....és lőn!
és még Te szóltad meg a stílusomat.
Hogy félig ON is legyek; nemrég találkoztam két jópofa CLI programmal:
cal és calendar -
félisten
Csak azért látod, mert Te is ráérsz! (ha jót mulatok valami bal*ságon, az azt jelenti, bal lábbal keltem?)
Minap említetted ezt a dolgot, hogy a nagybetűsök is utálnak, így aztán miért ne cikizhetném a lütyő bejegyzéseket! Főleg, ha valaki deklarálja is mennyire png vagyok itt is ott is, mindenütt.....
Ez ilyen ....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Chromecast topicban írták, hogy Mac-en is megy...
Szerintem ne add fel, igaz, hogy ettől még Linuxon nem fog menni.......persze vasárnap van, hagyjuk a logikát.
Jó kis topik lesz ez, látom laza, viccesnek indul.....
másA nagyszerűen indult Linux Mind csatorna teljesen kampeca lett? Én már jó ideje csak játékokról kapok értesítés a YT csatornáról, de ugye, amikor indult, nem erről volt szó. Sajnálom, hogy sziasztokénzolivagyok kollégát megbűvölte egy x*n-edik Arch főzött disztrószerűség és azóta a Linux témáról semmi ........
Lesz valami még vagy inkább iratkozzon le mindenki, akit a normális Linuxos videók érdekeltek!? Kéklufi kollégához főleg szól a kérdés az ismert okok miatt.....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha qualificante leszel Tg-ként itt, első dolgod legyen, hogy ezt a topikot is tehermentesítsd!
Linuxos lettél? Hiányzik a Windowsos megszokott programod? Itt a megoldás!
A keresőbe beírod pici ujjacskáddal a keresett program nevét, mondjuk legyen az
IrfanView
, nyomsz egy Enter-t és ezt az ablakot fogod látni:Már látszik a legjobb ajánlat, de még nincs vége, mert ez bármihez jó lehet, ezért rákattintunk az
All platform
kék szövegre,és kiválasztjuk ügyesen a Linux sort erőteljes kattintással.....és lőn!
Jó válogatást!
[ Szerkesztve ]
-
-
0xmilan
addikt
-
Nekem egy bajom van csak, az hogy melyik tudja azt, hogy a felbontás csökkentése nélkül csökkenti a jpeg file méretét (mondjuk 512 kilobájt alá). Emiatt nem tudtam még megválni az irfanview-tól.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Cyrin
addikt
Nem hiszem, másfél hónapja próbáltam a bétát nem flatpak, hanem közvetlen letöltéssel, és az is ezt produkálta, és akkor meg is találtam a leírásban, hogy linuxon ez nem működik, csak a többin.
Lehet ez nem változott, de majd olvasom a tapasztalatokat más fórumokon ha lesznek.
Sztem azért is van úgy eldugva a menüben, és nem egy dedikált cast ikon, mert még nem betonbiztosan működőképes.
-
Cyrin
addikt
XNviewMP jó választás, régen windows-on mindig azt használtam, Linuxon azért nem, mert a módosításokat képtelen volt elmenteni. Nemrég viszont feltettem a legújabbat és azzal már nincs ilyen gond. Visszatérek hozzá.
Más: A VLC 3.0 települ már a flatpak-ból, viszont nem látja a chromecast-ot. Úgyhogy ez még várat magára linux alatt.
A programok kicsit régimódi kifejezés sztem, inkább alkalmazások...
[ Szerkesztve ]
-
Nagyon jó ötlet!
Pár dolog nekem is hiányzik Kubuntu alatt:
-Van-é az IrfanView-hoz hasonló, könnyen használható képnézegető / módosító program, amiben a kivágás, átméretezés, screenshot stb. opciók is adottak egyben. Jelenleg a Nomacs-ot használom, pár dolog hiányzik (pl. Screenshot), de hátha van más alternatíva is.
-Valami rendes hardware monitorozó program adott esetleg? A System Monitor megvan, igazából majdnem jó lenne, de csak a CPU és a VGA hőmérsékleteit látja, a HDD-két és az alaplapét nem. A pSensor tálcára beépülő modulja mutatna (majdnem) mindent (az alaplapot ő sem látja), de a szabad memória kijelzése nem stimmel, a graph nézet meg anblokk nem működik.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
BoB
veterán
Esetleg lehetne még egy "Terminálos Linux programok" topik is
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Bocs, ez a hsz csak azért lett, hogy az "itt szóltam hozzá" gyűjteményembe bekerüljön ez a tocsik.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Tails111
aktív tag
Olyan progit keresek amivel a Komplett HDD tartalmát törölni esetleg felülírni tudom.
Bizalmas és családi adatokat eltüntetni a HDD- ről.LINUX MINT Xface
[ Szerkesztve ]
-
Megy a kedvencek közé.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Rimuru
veterán
Ez a topic azt a celt szolgalja hogyha valaki keres egy programot (celprogramot, alternativat) akkor segitsunk neki a valasztasban ajanlasokkal, kizarolag Linux disztribuciok alatti felhasznalasra (ettol meg lehet multiplatform )
A kedzo topicban merult fel, hogy tehermentesitsuk azt a topicot az ilyen jellegu kerdesektol.
Vigyázat, csalok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Építő/felújító topik
- Milyen autót vegyek?
- Valorant
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Parfüm topik
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.