Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtuzov
senior tag
válasz fragola.6035 #105595 üzenetére
De legalább csinálsz nekik nézettséget
-
SoundON
tag
...én nettó 18 másodpercet bírtam...
random 2 helyre klikkeltem, de mindkettő azonnal bevitte a KOt1. a HG1 majdnem 1millió
2. a professzionális elektromos őrlő lassabban forog mint a nemprofi -
Ármester
Tamperolás érdekes, de én örülök a kezdeményezésnek.
-
fragola.6035
aktív tag
https://caffe35.webnode.hu/
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #105524 üzenetére
Szia Bazsee,
Írtad hogy a Lineán VST18as kosárral nálad 16 grammal jó a kávé.
Ez a 16g egy 18as VSTnél nagyonnagyon kevésnek tűnik nekem...
Azt értem hogy ha kevesebbel mész neki, akkor sokkal finomabbra kell őrőlnöd, ami sokszor tényleg meglepően jó eredményt tud produkálni. Van ahol pont ezért 15gVST van a gépben.De megteszed hogy legközelebb csinálsz néhány képet a folyamatról, mert ezt egyszerűen nem tudom elképzelni 18g VST kosárnál azokból a kávékból amiket iszunk.
Egyszerűen tökre megnézném hogy néz ki az őrlemény kosárba öntéskor (mekkora az kávéőrlemény halom), majd tamper után (milyen mélyen van tömörítve és mekkora nyomással), majd kiütve a karból (mennyire esik szét/marad egyben és mennyire sötét/világos) pontosabban vizes vagy száraz a kiütött pogiPersze tudni kéne pontosan melyik kávéről írtad ezt, meg hogy nálad a vízterítő+felsőszűrő hány milliméterre lóg bele a VSTkosárba.
Ha jól emlékszem az eddigi LM gépeknél én 7-9mm mélységet mértem, ami eleve kicsivel több kávét igényelne szerintem mint pl egy GC-nél, ahol 10-11mm a "kosárbamerülés".
Te meg pont fordítva, jóval kevesebbel használod mint én a GCn.
Én a GCn ugyan ezzel a VST 18as kosárral 18-21grammokkal futok.
Hogy van ez? Ezt tényleg nem értem
-
Bazsee71
őstag
válasz SteelCowboy #105589 üzenetére
Nekem volt szerencsém vakon kipróbálni pár vizet cuppingban (számokra nem emlékszem), tényleg jelentős különbség van, de őszintén szólva a jelenlegi megoldásokkal is elégedett vagyok (cuppingra kevert víz, presszóra BestProtect).
-
SteelCowboy
csendes tag
Én alapvetően szkeptikus vagyok ezzel a vízzel kapcsolatban. A honlapja sem tesz igazán hozzá, hogy kiépítsek valami vonzalmat a termékei iránt. Nekem olyan kezdetlegesnek tűnik, minden lóg a levegőben, semmi konkrétum... Viszont aki eddig nagyon ajánlotta az Maran Marci és Bagira Ádám.
Marci ezt írta még tavaly:
"Amiket leírsz azt a víz tudná feldobni még. Illat jön, íz kevésbé akkor az lesz a kakukktojás. Nekem is van BWT kancsóm itthon meg Fecoter vizem és ízre a BWT tök lapos, szemben a Fecoter meg gyümölcsbombát csinálu ugyanabból a kávéból."Ádám pedig ezt írta róla:
"Ami a legjobb ízprofilt eredményezi, ezért én mindig ezt használom a pörkölőben cuppinghoz, illetve minden egyéb kávékészítéshez, az a Fecoter. Keresd Istvánt nyugodtan rám hivatkozva. Extra jó a víz, amit gyárt, viszont sajna nem olcsó, de érdemes megkóstolni, mert tényleg sokkal többet lehet kihozni vele minden kávéból."Ezek fényében sem visz rá a lélek, hogy 500 Ft-ot adjak egy liter vízért. Egyszer lehet, hogy kipróbálom, de mindennapos használatra elég költséges...
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
Gery0505
aktív tag
Még egy kérdést szeretnék feltenni nektek, hogy aki használ Konyt, ízben lesz változás a Graefhez CM702-höz képest? (Most ilyen van, a Kony-t gondolnám helyette.) Mindkettő kúpos késes cucc. A késről honnan tudom megállapítani, hogy kopott-e? A számlálóját az elektronikának lehet nullázni?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
RetepNyaraB
veterán
Piaci rés
Ne vicceljünk, írják oda a kémiai analízist, mint bármilyen ásványvíz esetében. Különben olyan, mint a Pi-víz. Beleraktam az univerzum energiáit is, úgy lesz igazán optimális..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
MODERÁTOR
A fecoter N971-es kávévíz mennyire mókusvakítás? mert az ára khmm... 5literes szerelésben "csak" 2500 pezó.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Gery0505
aktív tag
válasz Peti...(16v) #105575 üzenetére
Húú Srácok köszi szépen a sok választ, az az igazság, hogy a pult és a felső konyhaszekrény között maximum 45,5cm hely van. Tehát ha nincs rajta a műanyag garat, akkor 40cm, ha rajta van, akkor 45cm? Miért érdemes rajtahagyni ezt a műanyag garatot? Kilövi a KV-t daráláskor?
Hát éppen cipőkanállal férne be a felső szekrény alá. A daráláshoz ki kell cibálni a pult elejére, gondolom a gumi lábak miatt ez nem lenne könnyű feladat. Vagy kifúrom a szekrényt, és a szekrényből töltöm az őrlőt..."Failure is always an option." Adam Savage
-
Mylord3
csendes újonc
-
-
zolnagy
őstag
Megvan még a minid is?
-
Koczó93
őstag
Persze, az már más nekem is rajta van a gyári hopper alja mint a te képeden. Viszont ha felső szekrény alá szeretné betenni akkor érdemes többel számolni, ha valahogy babot is szeretne belejuttatni
-
Peti...(16v)
tag
válasz Koczó93 #105573 üzenetére
Valóban, de a Konynál rajta kell (érdemes) hagyni a tartály műanyag garatját, és azzal együtt már 45 cm.
Ahogy egyébként a te képeden is rajta van valami pohár féle. Ha be akarod tenni vmi alá, akkor ezt is hozzá kell mérni.
Ha csak az állítótárcsa felső pereméig mérem, akkor valóban csak kb. 40 cm.[ Szerkesztve ]
-
Koczó93
őstag
válasz Peti...(16v) #105571 üzenetére
Nem kötekedni szeretnék, de a royal ami akkora mint egy robur, 45cm magas. Ettől azért centikkel kisebb egy kony ha nincs rajta hopper
[ Szerkesztve ]
-
mjxb90
csendes újonc
Sziasztok,
Lassan kezd elkopni a Pacificaffe (nagy szó, 1 kg kávé 1 hónap alatt, ilyen se volt még), így úgy gondoltam ideje új dolgokat is kipróbálni
Jelenleg a következőkkel szemezek:Lucaffe Espresso Classico
Martella Maximum Class Espresso
Danesi coffee Oro
Caffe New York Espresso EXTRAVan a fentiekkel bárkinek bármilyen tapasztalata? Direkt ezen a vonalon akartam most pörögni, reményeim szerint a Gaggia Baby meg tud bírkózni ezekkel (egyik sem világos pörkölés ha jól sejtem, illetve nem kívánnak hőmérséklet ill. egyéb "extra" beállításokat)
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen magas egy Mazzer Kony babtartály nélkül? Nem találok sehol erre vonatkozólag infót, mindenhol csak babtartállyal együtt látom a magasságát.[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Flashback
addikt
válasz vicces1 #105560 üzenetére
Pont ez jutott eszembe. És megnéztem az első/kiemelt HSZ-t. Nincs link a Kávé Kezdőknek topikra?
flash- : Szerintem itt érdeklődj. [link] Több lesz a Delonghis és biztos több a tapasztalat abban az ársávban amiben nézelődsz. Belépő szinten vagy egy használt Graef örlő vagy egy tizest hozzá raksz és ezt vedd. Szerintem[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
stereofan
tag
válasz flash- #105551 üzenetére
szia,
nemrég pont volt említve egy neked való kávé,
ez árban is passzol a megadott keretbe.
a rendelési oldalon van egy kis teszt is linkelve.egy normál kettes kosarat is szerezz be illetve egy tampert is hozzá. ha jól tudom ennek a kosárnak a használatához a fekete műanyag betéthez is hozzá kell "nyúlni" mert anélkül nem fér bele a karba.
daráló ilyen ársávban nem nagyon van, 20eFt -tól inkább felfelé, használtan egy graef cm702 (mint pl. amit a fórumtárs írt nemrég ami garanciával van, vagy vársz egy olcsóbb használt példányra)
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
paljoc
tag
válasz flash- #105551 üzenetére
Én viszont semmiképp sem ajánlanám a megfogalmazott igények és információk alapján a P&Y kávékat, amit a topictárs ajánlott. Egyrészt egyik sem fér bele a 4-6 ezer forintos ársávba, ill. az ajánlottak közül kettőben robuszta is van, a másik kettőre meg az nem igaz h teljesen gyümölcs/savmentes ízvilág.
[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz Nixon18 #105549 üzenetére
E61 - Lelit név alatt is kereshetsz, szerintem ugyanaz, pl. avx-nél illetve Coop Roastery-nél van nyitott, de a leszedhetőséget illetve a menet mértet nem tudom megerősíteni.
nekem van egy ilyen ami talán a baristaszaküzletben kapható:
ez tuti leszedhető, a menet méretet hétfőn tudom megírni pontosan.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
bl4ze
veterán
-
flash-
veterán
Delonghi Ec 685kávéfőzőm van.
Milyen szemes kávét vegye hozzá? Tudnátok ajánlani jó ár/érték arányban?
Csak arabica íz jöhet szóba
Minél kevésbé legyen savas és ne legyen semmiféle gyümölcsös ízjegye(csokis-kakaós ízvilag johet szóba inkább)Kg/árban 4-6ezerig tudok elmenni..
Illetve tuning:
Milyen tuningo lehetőségek vannak? Egyesk irnak nyomásfokozo nelkuli szűrő
Attol jobb lesz?Daráló:10-20e ft korul milyen darálót?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #105524 üzenetére
Kipróbáltam 16,5g, phoenixen 2 teljes osztással finomabb állás (szerintem még egy teljes akár benne lehet, de fél biztosan) és basszus, egész jó lett
Biztos kávéja is válogatja, de ez jó iránynak tűnik. Nem mertem volna magamtól ilyen radikális lépésekre vetemedni..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Nyél nélküli (vagy letekerhető nyelű) nyitott, illetve kétkifolyós kart hol találhatok E61-hez?
Tadamm-os nyelet szereték rátenni.Tudom kétkifolyós van expolygonnál és danettinél is, de egyformát szeretnék és nyitottat nem találtam.
Köszi!
-
senior tag
válasz WarLock07222 #105546 üzenetére
Jah, valóban... mingyá kicsit feljebb is viszem az árat
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
home.barista
csendes tag
Itt van további infó a Flair 58-ról: https://flairespresso.com/flair-58-first-look/?fbclid=IwAR1tfPFZzcrst7a5_VidAM4UWL22GRgpjoEX9TYkldrTGM7-JTr0T__iCkY
-
zolnagy
őstag
válasz sz.zs. #105529 üzenetére
Ez érdekes dolog, mert korábban én is így emlékeztem a QM-ekre (összeszámoltam, 7 db volt), de ebbe a mostaniba ugyanaz az őrlés kell, mint a GC-hez. Nem tudom, miért, max a műanyag szelep helyetti elektromos 3járatúra tudok gondolni.
Ettől függetlenül a GC nekem is valamivel karakteresebb kávét ad, de úgy vettem észre, hogy nem minden kávénak áll az jól. Persze lehet a GC-vel is hosszabbat húzni, szóval...Szerk: ha ereszt, akkor kipróbálom én is az 50*4-es O gyűrűt. De azzal felmegy a gőzkar? Mert én korábban ilyenekkel játszottam, hogy volt egy belül szélesebb szűrőm, amihez több teflonszalag kellett a horonyba, de akkor meg a gőzkar nem ment fel, vagy csak baromi nehezen, mert szorult.
[ Szerkesztve ]
-
home.barista
csendes tag
Flair 58 - már most spórolok rá
Flair 58 | The New Gold Standard from Flair Espresso -
Waterman
aktív tag
válasz Toobee #105477 üzenetére
Köszönöm, ezeket találtam én is, a huszonezres kategóriában nem gondolkodok, max a tizezresig mennék el, de most sajnos nem kapható.Rendeltem fejhőmérő csavart fragolatól, hogy majd vaalhogy beleapplikálok egy alis hőmérőt, de válaszra sem méltat, csak az automata visszaigazolás jött meg, már kb bő háromhete.
-
Erdei88
veterán
Graef CM702 eladó
-
Bazsee71
őstag
válasz RetepNyaraB #105517 üzenetére
Nekem a Lineán a 18-as VST 16 grammal működik jól, és ilyenkor elég finomra kell őrölni. Ha durvább őrleménnyel akarok menni, akkor a 20-as kosárba tudok 18-at tölteni.
-
Erdei88
veterán
Nem tudom, hogy mi vonatkozik jelenleg erre topikra, ezért inkább megkérdezem.
Hardverapró link nélkül lehet-e itt hirdetni? -
törölt tag
4 bar? Akkor ideje elővenni a Philips Senseokat.
-
MODERÁTOR
Jóáron átveszem tőled ha nem kell
-
RetepNyaraB
veterán
Figyuzzatok a 18-as VST-vel én nem tudok normális idejű lefolyást produkálni, csak ha a nyomás 5 Barnál nem több, de méginkább 4 (18g cucc rendesen tömörítve. Már így is elmerül benne a 100 forintos). Ez baj, vagy semmibaj (figyelembe véve pl. sz.zs retro cuccainak nyomásértékeit)?
Biztos lehetne olyan finomra őrölni, hogy - de akkor az ihatatlanul keserű lesz."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Zen42
tag
válasz WarLock07222 #105511 üzenetére
Ha nem sült meg a pumpa, csak nem nyom eléggé azt lehet orvosolni egy felújító kittel. Még az estenkénti rugótörés sem mindig probléma mert általában a talpánál fárad el és lehet annyit nyújtani rajta.
-
MODERÁTOR
válasz Bazsee71 #105510 üzenetére
Amúgy jó a reneka, de a tisztítása rémálom. Egyetlen kis koccra egy darabban kiesik a pogácsa, de a kis lyuggatott fémhálón minden szar megtapad.
WarLock: idővel beszerzek majd több kosarat is, első körben kell egy naked kar mert én sem szeretem az 1 ill 2 kifolyós karokat. A marax gyári kosarai, háát hagyjuk milyenek de nem találtam sehol 15grammos peremes vst-t ill, de 18.000-ért, ami elég soknak tűnik. Bár a reneka sincs tecso gazdaságos árban 15-ért.
-
WarLock07222
tag
Sajna lehalt a Silvia pumpája már egy ideje, a Mini Gaggia pedig még nem üzemkész, úgyhogy messzemenő következtetésekbe nem szeretnék belebocsájtkozni, mert újra csak a Robotot sikerült használni már jóideje. Nekem a VST ízvilága messzemenően visz mindent, számomra a Superfine is már ad egy olyan "összemosott, egységízt" a kávéknak, amire én nem vágyom, a Reneka pedig ezt méginkább fokozza. Van akinek ez a lágy, selymes, édes világ bejön a világos kávékkal, de én sajna nem ide tartozom (csak alkalomadtán, vagy mondjuk espresso tonicba).
A Nanotech pedig messze a legjobb takarításban. Ennyire tisztán sose jöttek ki pogácsák kosárból, mint abból. Jó lenne, ha a VST-ből is ennyire "cseppmentesen" esne ki minden. Eléggé megbocsájtó amúgy az előkészítések mellett, de valszeg nem ebből fogod húzni életed kávéit, meg nem is ezzel leszel a legkonzisztensebb.
Én továbbra is azt mondanám, hogy VST + Reneka, és akkor lefedtél kb. mindent, amit a kosárral tudsz machinálni az előkészületekben. Innentől max a különböző méretű példányokat lehet gyűjtögetni
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz WarLock07222 #105508 üzenetére
Igen erre tippeltem volna, hogy eléggé reneka kopp. Jó lenne egy vst is, de az itthoni árak elég rémisztőek. Amúgy hogy teljesítenek a vst mellett?
-
WarLock07222
tag
Az a baj, hogy ez a kérdés közel ekvivalens a "Milyen autót vegyek, Prius vagy Porsche?" felvetéssel. Mindkettő a maga pályáján teljesít jól. Tök más a két kosár, de a Superfine eléggé közeli mostohatestvér a Renekához. Szóval ha mindenképp veszel Renekát, akkor szerintem fölösleges a Superfine, mert pont azt próbálja mimicelni. Nálam van egy 16/20-as Nanotech IMS, meg amúgy 18-as Superfine is. Ha gondolod, szívesen odaadom játszani (Bp).
[ Szerkesztve ]
-
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #105499 üzenetére
Persze, mindig nyitott kart használok. Legközelebb majd csinálok videót róla. Értem az érveidet, nekem is ugyanaz volt a véleményem eddig.
A karba őrlés után tömörítés gondolom úgy működik nálad, hogy mozgatod a kart őrlés közben, különben jó eséllyel gyűrűsen indul meg a kávé, azaz kívül indul meg hamarabb, belül csak később, nem lesz egyenletes a kivonatolás. Én inkább őrlés után piszkálom meg egy picit a tetejét.
A tampert azért forgatom meg mielőtt lenyomom, hogy a még fennmaradó apró egyenetlenségeket eltüntessem és szintbe hozzam a pogácsát mielőtt még erőt fejtek ki rá. Nem biztos, hogy sok értelme van, de így szoktam meg. -
MODERÁTOR
IMS kosárból melyik az ajánlott, nanotech vagy a superfine? persze még lehet becsúszik mellé egy 18-as reneka is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest