Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate317
tag
válasz Apollo17hu #4297 üzenetére
igen, erősíti.
-
Apollo17hu
őstag
válasz tomcica #4295 üzenetére
Nehezebb így tartani magad, mint fekvőtámaszban? Ez az állapot erősíti a törzset?
Mostanában futás/foci után fájni szokott a derekam. Ha nagyon megerőltetem, kisugárzik a combomba is. Arra gondoltam, hogy amíg doki nem lát, talán erősítenem kellene törzsre, hátha rendbejövök. -
tomcica
Topikgazda
tegnap erdekes cross-fit edzes volt a vegere betettek egy mini versenyt plank tartasban
az ez
20-an voltunk edzesen,minden korosztaly,fiuk-lanyok egyutt...eddigi klub rekord 7 perc volt (egy kislany tartja!)
4percnel kihullott a 85% paran maradtunk vegul 5percnel ketten,egy 18 eves ifju titan es en.6percnel elkezdett rezegni a legeny,az edzo (nekem haver,aki a termet tartja es nala vendegeskedunk szombaton 1-1 cross-fit erejeig ugye) be is szolt a koloknek,hogy nehogy mar egy 42 eves tata megverje igaz csak 37 vok,de kellett egy kis pulygatas.Na a gyerek birta,ott mar en sem voltam tul jol,be is szoltam neki hogy inkabb hagyja abba,mert en ezt nincs isten hogy abbahagyom,itt doglunk meg reggelig...eme kis pszihologiai hadviseles szepen azert beette magat a fejebe 7percnel mar orditott es 7.20nal leesett...en meg egy picit tartottam csak h lassak ki a fonok 7.56-nal leengedtem nem kicsit fajt
szoval uj rekord van kozel 8 perc...erre azert gyakorolni kell ha az ember 10 fole szeretne vinni
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chosen
addikt
Bp-n (vagy a közelében) tudtok jó sportorvost/ortopédust? Már megvan miért fáj a sípcsontom futás közben, csak egy orvosnak is meg kéne néznie, hogy ez helyrehozható-e, vagy végleges. Helyben több mint 2 hónap a várólista.
-
Chosen
addikt
Isten ments, hogy nyers húst etetnék bárkivel, ez nyers vegán étkezés. Idézet az oldalról:
"Mi az, hogy nyers étel?
Kizárólag nyers gyümölcsöt, zöldséget és csíráztatott magvakat használunk. "A kenyerük lenmagból van, aszalással készül, de a normál ételekkel szemben, kenyérre nincs szükség az ottani ételek mellett.
Drágának viszont drága az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Ez elég jól hangzik, de a főzetlen/ sütetlen húsokkal szemben azért szkeptikus vagyok, persze tudom, hogy régen csak nyersen ette mindenki a természetben, de furcsa lehet.
A másik probléma, hogy sajnos elég magas ára van (ez persze relatív, de jelenleg nem engedhetem meg magamnak a rendszeres rendelést). Marad a kistermelői piacos zöldség-gyümölcs.A 600HUF / 10dkg kenyérre viszont nagyon kíváncsi vagyok
Azt is sütés nélkül...
Mindenesetre örülök, hogy létezik ilyen szolgáltató, jó lenne visszatérni a rendes zöldség-gyümölcstermesztésre a nagyipari tápoldatosról, legalább itthon lehessen kapni minőségi anyagot!"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
tomcica
Topikgazda
válasz stvnppp #4286 üzenetére
amit irtam az a hatso teruletet nyujtana (ami vegighuzodik a talptol a vadlidig) erre igy kulon nem szoktam semmit csinalni,nekem ez meg nem fajt eddig,nezd meg a neten mit talalsz
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stvnppp
senior tag
válasz tomcica #4285 üzenetére
Tibial tendonitis
Ez fáj kb, csak pont az a terület, az amit akkor tudok nyújtani, ha kificamítom a bokámat. És a nyújtás hiányzik neki. -
tomcica
Topikgazda
válasz stvnppp #4284 üzenetére
a lepcson valo lefele (negativ) nyujtas jo ra,ez mellett gondolom barmilyen labfej hatrafeszito nyujtas is ezt a celt szolgalja,akar allva felteve a labad valamire mondjuk mellmagassagban (ha nem megy akkor legalabb derekszog) vagy foldon ulve
-
tomcica
Topikgazda
Nekem tegnap verseny/felmerom volt.Gyonyoru 16fok napsutes,pici szel.Ugy mentem le mintha versenyre mennek,gyors cipo (szogest azert igy koratavasszal meg nem).Ugy is melegitettem 4km konnyu futas,aztan torna,gyorsitok,rovid tempo...pici dinamikus nyujtas,WC,korty viz,utolso 200m lassu kocogas a startvonalhoz (adrenalin az egben )
600m versenytempo idei elso 1.33.70 (benne 200m 28.7 400m 59.8) - utolso 80m-ben ugy elsavasodtam hogy lepni alig tudtam,400ig viszont nagyon elegedett vagyok mert jol ereztem magam es mintha meg lett is volna a labamban egy kis ero azaz nem maxon ment.
utana atmozgato kifutas es mentem haza
-
szki
őstag
válasz tomcica #4229 üzenetére
Na az szép kemény edzés lehetett! Nagyon frankó érzés lehet még úgy lenyomni tempóban 40 perc alá a 10 km-t!
Ma megnéztem én is mit tudok 10 km-en. Egyenletesen tempózva 43:46 lett az időm 185-ös átlagpulzus mellett. Ezzel elégedett vagyok 40 évesen, és 88 kilósan. Mindez lankás zalai dombokon, és erős szélben. Ugyanolyan lett az 1., és a 2. 5 km ideje.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Ma benéztem a DunaPlaza Intersportjába (elhoztam Builderéktől a kiegészítő csomagot), és elég jó áron vannak Asics modellek, pl:
Gel Pulse 3 - 22.000 ! (44 EUR, fekete a polcon)
Supermacy 3 - 25.000 (minden méretben, érzésre hasonlít a Phoenixhez)
FlashFire 4 18.000
GEL Zone 20.000 (bár elöl is géles, jobbnak éreztem a Supermacyt)bónusz a NIKE Pegasus 29+ 24.990 (45-ös a polcon)
Aki jár arra szerintem nézzen be, egész jó vétel egyik-másik.
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
tomcica
Topikgazda
Jol hangzik ez igy,csak csinalni kell.Nem olyan atomfizika az a taplalkozas,kb annyi kaloriat kell bevinni mint amennyit nap kozben elegetsz es idovel a test ledobja magatol (pontosabban atalakitja) ami nem oda valo.
En sose szamolgattam a szenhidrat,feherje,zsir aranyt,az komolyabb felkeszulesnel 75-80% szenhidrat is siman elofordul,olyankor siman megeszek egy nap egy egesz kenyeret (ami az en 55-57kg-hoz kepest nekem soknak szamit)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
DBAtti
aktív tag
válasz tomcica #4275 üzenetére
Ilyen petyhüdt testnél nem nagyon beszélhetünk gyors munkáról XD
Mondjuk lehetne az egyik a hegyi körökhöz, a másik a szigetre, de hozzád képest én csak rövid távokat megyek, külön technikai napokat nem szoktam tartani, nem megyek pályára gyors-lassúzni, vagy ilyesmi. Próbálok egyre kevesebbszer megállni azonos távokon, tegnap ha lassabban is, de egyhuzamban battyogtam fel a szobor elé, egyelőre 15 perces idővel a Gellértről (lépcsőn talán sétálva is felér az ember ennyi alatt). Van még hová fejlődni.
Közben csinálom pihenésképp a fél-fekvőket, guggolásokat, füves részeken akár lábemelést, csak lesz belőlem a végére valami, jobban is érzem magam a bőrömben.
Visszatérve a tömegre/ zsírszázalékolásra, úgy érzem alkalmazkodik hozzá valahogy a szervezet, mint egy nehéz acélvázas bringa, nyúlós tőle a mozgás, nagy ballaszttal nem igazán tudsz dinamikus, pörgős munkát végezni. Persze a sok próba fogyáshoz vezet, aminek az a vége, hogy normálisan is képes az ember megcsinálni.A megemelkedett mozgásadagom mellé viszont mostanában többet is eszem, egyértelműen azt kellene átvizsgálni, mi van elrontva táplálkozás oldalon, de mint már írtam, az éhezést nem bírom...
-
DBAtti
aktív tag
A talpára rá is van írva, szóval nem kell sokáig utána járni
De mindegy, csak jelezni akartam, hogy van benne. Ahogyan már írtam az 1170 nagyon jó 20k-ért, és még méretválaszték is van, szégyelljék össze magukat, hogy nem tudták két hónapja kiárusítani... Legközelebb hamarabb elkezdek utódot keresni, már akkor, ha még nem is érzem a közeledő véget (a NIKE-om érzésre hirtelen adta meg magát, 1-2 út (max 20km) alatt sokat változott, és már nem bírtam benne tovább).A Virage akciós is volt, de nem véletlen voksoltam a Phoenix mellett, egyértelműen érezni a különbséget, nekem már 2 lépésből is lejött, futópadon pláne, de lehet abból ered, hogy ~93kg vagyok "szárazon". A GT-ket már fel sem húztam, mert 30k+ -t soha nem szeretném elérni, pedig biztosan még f@szább, dehát az már nagggyon sok. Valahol nekem is 25k az értelmi határ, abból elég jó cipőket meg lehet kapni, lásd a mostani 1170 akciót.
Fel kell próbálni a mostani újakat, és megvenni egy év múlva leértékelve, lesz 25-ért GT1000
-
Chosen
addikt
Igen, ezt néztem én is, a boltos csaj mondta, hogy nincs benne, gondoltam akkor biztos úgy van. Érzésre egyébként tényleg olyan volt mintha nem is lenne benne. Kb semmi különbség nem volt non-gel cipőkhöz képest, a GT-1000 volt az első amin lehetett érezni egyértelműen. Ezért gondoltam, hogy akkor biztos jól mondta az eladó. Persze ezek nagyon rövid tesztek voltak a bolton beül, könnyen lehet, hogy egy hosszabb futás után kijönne a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Valamit félrenéztél/ éreztél, ugyanis a Phoenix 5-ben van elöl is Gel betét (nekem is ez van). Nem kevered véletlenül a Virage-al (sárga színű), amiben valóban nincs elöl betét, és a sarka is gyengébben stabilizál?
Hogy az erősebb modellek (GT1000, 2000) hozzájuk képest hogyan szuperálnak, azt nem tudom, de ha lett volna anno 1170-es 20-ért, akkor biztosan azt is megnéztem volna, sőt valószínűleg meg is veszem, mert szerintem nagyon jó ár.
Nekem azt mondták, a Phoenix 5 valahol az 1170, és 2170 között van technikailag, egyelőre nagy megelégedéssel használom, remélem sokáig elviseli a nagy testsúlyt.szerk.: ma a citadellánál egész rendőrsereggel tisztelegtek előttem, meg voltak Audik, vagy 10 sima rendőrautó, civil rendőrautó, rendőrbusz, nagyon sötét terepjárók, és még nagyobb Audik, aztán lefelé jövet épp a Gellértbe indult meg vagy 15 egyenruhás fényvisszaverő mellényben. Nem tudom ki volt itt üzletelni.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Végül ár döntött és megrendeltem 19.599-ért az Asics Gel-1170-et, meglátjuk milyen lesz.
Köszi a segítséget azért mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Akkor Guide 6 (27ezer) vagy az enyhen pronalo labra Phoenix 6 (25ezer) szinten Saucony vagy ha nagyon eros tamasz kell akkor Omni 11-es 28.500-ert ezek a cipok egy teljes evi nagy kilometeres edzest kibirnak...
Lotyogjon picit,edzesen meg dagadni fog a labad.[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
http://www.sportsdirect.com én már rendeltem innen, pl. nyári vékony talpú cipőt is, de egy futócipőt próba nélkül? nem biztos, hogy bemerném vállalni... fene tudja
de érdemes körül néznipl, az általad kinézett cipő átszámítva 28k, plusz posta ktg, de ha többen rendeltek akkor lehet osztani...
-
tomcica
Topikgazda
nem er meg 32-t
26.500 ft egy Saucony Ride 5 tokkal+vonoval meg meg kapsz egy sportzoknit is ajandekba,az parnazott barmilyen edzest el lehet benne vegezni,az a best buy futocipo szerintem (pont nekem is van egy ) a masik alternativa a Saucony Jazz 16-os 23.500 ft
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Asics GT-1000-ről mi a vélemény? Megér 32k-t?
Ma voltam Nyúlcipőben, elég sok cipőt próbáltam, Gél nélküliből Asics Phoenix 5 maradt a ringben, gélesből GT-1000, és GT-2000, de utóbbi már rettentő drága nekem. Méretben egyébként elég furák voltak. A 45-ösben a szélső kislábujjaim már hozzáértek a cipőhöz, elöl még kis hely volt, viszont 46 már lötyögött elöl kicsit. Phoenix 5-ben érezni lehetett hogy nincs gél elöl, nekem pedig fontos lenne az aszfalt miatt. Vagy rosszul gondolom? Elég lenne a sima csillapítás, a többi már csak kényelem?
Az akciós Saucony elfogyott a méretemben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz brownus #4259 üzenetére
A Vibram FiveFingers-t ismerem,legalabbis ket modellt.Sose volt a labamon,gondolom nagyon minimal,a tesztekben azt irjak hogy messze nem bir el annyi lefutott kilometert mint egy minimal cipo (pl NB Minimus,Innov8 155,Merrel Mixmaster).
Amugy jo tapasztalatokat irnak a FF-rol,tenyleg erzed a talajt,szabad futas
Ja okvetlen probald fel,mert olyan szoros kell hogy legyen mint egy zokni,szoval nem lehet fel szammal nagyobb a labadnal.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz tomcica #4241 üzenetére
jut eszembe, mivel erdei pályán futok, mi lenne ha egy five fingersbe invesztálnék... ezt a fajta cipőt ismered?
olyan ~ 20k körül van amit kinéztem, többet nem is tudnék most rááldozni, amit most használok kezd szétmenni. igaz az egy olcsó decathlon saját márkás cipő... de ahhoz képest jól bírta, és kényelmes is volt.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Asics Gel-117017.990 (+szállítással 19k)
-
mate317
tag
válasz Polacheck #4254 üzenetére
engem is érdekelne egy ilyen, mert azt vettem észre, hogy baromira számít a kényelmes cipő, deréktól lefelé bárhol elkezdhet fájni valamim ha rossz a lábbeli. sokáig sportos utcai cipőkben jártam, azok kényelmesek voltak, semmi bajom nem volt, majd utóbbi időben mokaszin, desert boot, meg alkalmi cipőkbe mászkálok, amik kemény talpúak, és fél óránál tovább mindegyik hordhatatlan kis túlzással nekem.
A flex és a free nem ugyanaz, de van free run is, tehát ez 3 különböző modell úgy tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz tomcica #4251 üzenetére
Ááááh, nem hiszem hogy én ebből a szempontból releváns vagyok. Nagyon kocafutó vagyok én hozzád képest.
Rövidebb edzéseket szoktam benne csak menni. Korábban gyakran betonon/aszfalton,de most már csak a Margitszigeten futok. Azért betonon nem használnám huzamosabb ideig, ott nagyon éreztem.
Sokat egyébként nem használom, szóval kilométer az még nincsen benne. Mittomén... 1-200kb összesen.
Most viszont vasárnap mentem benne egy nagyon jóleső edzést. Tényleg érzem a lábamban azokat az izmokat utána mindig amiket egyébként azt sem tudom, hogy ott vannak Szóval teszi a dolgát, és tényleg segit egy kicsit a technikámon is, mert ebben nem akarja az ember odacsapni a lábát az biztos, mert egyből jön a visszajelzés
Rá is fogok szokni, hogy a rövidebb edzéseket amikor jön barátnő is velem ebben fogom nyomni, és kicsit rámegyek a technikára.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
tomcica
Topikgazda
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz tomcica #4247 üzenetére
Én nem igazán hittem el, hogy valóban tudja ezt. De rohadtul tetszett Úgyhogy vettem egyet. És valóban... Tényleg egy segédeszköz. És elég jó.
Nekem amugy ilyen van:
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Nyugdíjas #4245 üzenetére
A Free valszeg a kovetkezo konnyu cipo amit tervezek beszerezni,ha lehet valasztnai a learazottak kozott akkor a 3-as (azaz a minimalabb kivitel) ha csak az 5.0 van learazva akkor megelegszem azzal...27ezer a max amit adok erte,de lattam mar 23-ert Szegeden (csak limitalt meretkinalatban sajnos) a szin nalam nem szamit,a fekete is jo.
Igen a Free-ben lehetne mindezt megcsinalni foldes uton,tisztabb erdei osvenyen,vagy rosszabb esetben betonon.Jol mondod,jo kis erosito segedeszkoz
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz tomcica #4238 üzenetére
magatol labkozepre vagy a lab elso felere erkezik mert nem csapod oda az egesz talpad (legalabbis nekem nem adja azt a lab hogy mezitlab telitalppal erkezzek)
Ilyen szempontból a Free is jól ellátja a feladatát."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
DBAtti
aktív tag
válasz tomcica #4235 üzenetére
Nos valószínűleg eléggé a tömegben fogok haladni ezzel a 11-12km/h-s sebességgel (nem tudok átállni a percben mérésre, egy stopperes óra biztosan segítene benne, de drága kieg). Szóval passz, de valahogy mégsem tudom elképzelni, hogy beszélgessen az ember, ez nálam már a komfort zóna felett van, egy-egy jó szó belefér mondjuk.
Bár tudom hogy kérdésed költői volt: főképp Linkin Park, W.A.S.P, Caro Emerald, Billy Talent (csak Dead Silence album jelenleg --> ♥), ezekből is leszanálva egy állandó pörgős válogatás.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz tomcica #4241 üzenetére
amúgy itt futok/futunk - én ennek is nagyon örülök nem a nagyvárosi szmogot lélegzem be, itt azért 100x jobb a levegő
-
tomcica
Topikgazda
válasz brownus #4239 üzenetére
A sprinterek nem pont igy futnak mashogy fogjak a talajt,a labfejuk mashogy all,de egy avatatlan szemnek nagyon hasonlo lenne.
A gyors temponal mintha a levegoben usznal,ha lemernem siman lenne 2m-es a lepesem (168cm alacsony vagyok) el tudom kepzelni egy magasabb futonak milyen a lepeshosszaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz brownus #4239 üzenetére
Igen,ha jobban belegondolok en se az elso evben futottam tempot labujjhegyen,szoval fokozatosan erosits be minden "alkatreszt" magadod,turelmesen,lassan ne eroszakkal eroltesss egy tehnikat magadra,hanem jojjon magatol ha megert ra a test (kulonben serules lehet a vege).
Javaslom a laberosito plyo gyakorlatokat is,pipiskedes (le ngativbe) akar par kilos kezisullyal par szet 30db-os eleg is,kapjon impulzust heti 2-3x.Szekre vagy barmire lendulete fellepes kozben a masik kez lendul a levegobe es fent meg eggyet ugrasz,labujjhegyen,a leerkezes is labujjhegyre tortenjen.
Ugralokotel (akar kotel nelkul is) napi 5-10perc jot tesz a kardionak is.Egylabas szokdeles akar helyben (szobaban) negyzet alakban azaz negy lepes mintha egy negyzet negy sarkaba ugranal,vagy kint folyamatosan elore.
Ilyeneket tegyel be a napi rutinba de legalabbis heti 3x
Emelkedore szokdeles (valtott labu) de egylabas is mehet,ezt viszont mar csak akkor ha a kovetkezo tehrelest akarod azaz az iden majd oszre csak!
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz tomcica #4238 üzenetére
A gyors tempo CSAK igy van felem futva,de en ezt nem gyakorlom kulon hanem addig erositettem a lepest,labat,lepeshosszt hogy egy bizonyos sebessegen felul csak igy lepek.Azaz magatol tortenik. - sry ha hülyeséget kérdezek, a sprinterek is így futnak?
akkor én is pose running-gal kezdjek? és szépen fokozatosan térjek át a lábujjra való érkezésre...
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz brownus #4237 üzenetére
A gyors tempo CSAK igy van felem futva,de en ezt nem gyakorlom kulon hanem addig erositettem a lepest,labat,lepeshosszt hogy egy bizonyos sebessegen felul csak igy lepek.Azaz magatol tortenik.
Olvastam hogy a POSE running pont ez a gyakorlat csak kisebb sebesseggel,azaz a lassu kifutasnal is.En ugy szoktam hogy igy 10foktol mar mezitlab futok 2-4km szigoruan fuvon es az magatol labkozepre vagy a lab elso felere erkezik mert nem csapod oda az egesz talpad (legalabbis nekem nem adja azt a lab hogy mezitlab telitalppal erkezzek)
A bemelegitesnel szoktunk pipiskedve lepdelni 50m...a kigyorsitasok,szokdelesek mind-mind labujjhegyen tortennek ez napi rutin.Egyeb tehnikai valtast magaban a tempoban nem szoktam csinalni,ahogy erosodik magatol tortenik (igy vettem eszre).
MIvel most tanitok kezdo futokat,igy vegig tudom majd nezni hgoy ez a modsze rmindenkinel egyforman igy tortenik vagy csak nalam volt igy,ha kell majd utananezek es beiktatok a POSE modszerbol ezt-azt (pl test sulypont elore menjen,a lab magad ala erkezzen ne pedig elebed stb.)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
PumpkinSeed
addikt
Én ha együtt futok valakivel, ált az olyan lassan szokott menni, hogy kommunikációt lehet létesíteni, de ilyen kb heti 1x van. Azon kívül egyedül futok, és zenét hallgatok.
Amúgy valaki jön hétvégén Mátra-hegy teljesítmény túrára?
[ Szerkesztve ]
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
DBAtti
aktív tag
No, akkor addig még pár citadella-kör, sziget-kör, és megcélzom a 60 percet. Muszáj lesz benevezni.
szerk:
Gyáááá, most nézem csak, hogy eddig a 2012-es rendezvényt néztem
A 2013-ason csak 10km lesz a félmaraton alatt egyel levő szint? Szinte már szomorú vagyok.A másik kérdés: Mi a helyzet ilyenkor a zenehallgatással?
Csak mert nekem motiváció, ugyanakkor egy ilyen közösségi élményt csökkent, nem tud kommunikálni az ember - bár ha épp a tüdejét köpi ki, szerintem nem is nagyon akar. Vélemények, tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz boygabi_ #4232 üzenetére
Az edzéseken gyakorolni kell a frissítést is. Versenyre pontos tervvel kell érkezni, mikor, mit, és mennyit fogsz enni, inni. Ha nem a mezőny legvégén vagy, akkor biztos jut még a frissítőből mindegyik frissítőállomáson BSI rendezvényen meg Bp.-en eleve elég sűrűn vannak a frissítőhelyek. A BSI mindig sok pénzt legombol a nevezésért...
-
boygabi_
aktív tag
Én is pont azon gondolkodtam, hogy egy félmaratonon, hogyan szoktak frissíteni. Oké tudom, hogy ez egyén és időjárás függő dolog. Elég sűrűn vannak frissítőállomások de mindegyiknél biztos nem állok meg fecserni
Olvastam olyan kritikát is BSI rendezvényen, hogy nem jutott frissítő valakinek. Az mondjuk kellemetlen lehet. Kihagyom az 5 km-est és a 10-esnél innék egy nagyot erre pont ott nem lesz már. -
tomcica
Topikgazda
-
DBAtti
aktív tag
Na, megérkeztem, ma ha nem is a legtöbbet, de leg egybefüggőbben futottam életemben. Két sziget-kör volt, egy 26-os és egy kis pihenő (40 guggolás + 40 fél-fekvő + lihegés és óraállás jegyzet) után egy 28-as (megint csak a lejátszóm volt, de most perc-váltásra indultam, az érkezést viszont már nem figyeltem, szóval +1perc.
Az első kör elején még nem voltam bemelegedve, a második végére meg már eléggé elfáradtam és csak a zene meg a zsiger vitt előre, de a végén beletoltam egy ~100m-es sprintet, úgy látszik ez a 27 körüli működik.
És még nem fáj semmim kop-kop. Jó ez a Phoenix... (a budai oldalon többnyire ott is aszfalton mentem, ahol van pálya).
Amúgy max tuninggal érkeztem: kávé + étcsoki + ginzeng + 1 L-karnitinMint új húsnak el tudnátok mondani, hogyan néz ki egy ilyen tömeges futás, értem ezalatt, mi történik, ha megállok/nék pihenni, vagy inkább ne álljon meg az ember, csak lassítson ha már nem megy a tempó, van-e frissítő pont, érdemes-e egyáltalán 12km-en, vagy csak jobban izzad tőle az ember? Ebben a hűvös időben jól megvoltam nélküle, még így is izzadok hála a zsírpárnáknak (és a tuningnak).
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Akkora szel volt ma,hogy vegul ugy dontottem nem szenvedek a 400m-es resztavokkal...bemelegitettem 5km es belevagtam a nyari 200m-be 4db 27.3..28.5..27.6..27.9 (piheno koztuk atlosan atfutva a focipalyat kb 110m) konnyu futas hogy visszaalljon a pulzus,majd kimentem a foldesutra egy jo 10km-t tempozni,mondom legyen oromfutas ahogy keri a lab,lett benne minden elso 2K 6.58 aztan 7.55 kiengedve 8.45ig majd felkapva 7.43-as 2K-val vegul osszido 10k = 39.50 nagyon jol ereztem magam,jo az alapkondi ha mar csak igy mokabol beszalad 40perc ala
-
tomcica
Topikgazda
jartam mar igy,megindultam az elmezonnyel aztan kiderult,hogy ok 4-es csapatban futjak a felmaratont azaz fejenkent csak kb. 5km en meg toltam 3.30-as ezrekkel 12km-ig mint felbolond egyszeri lecke volt (meg egy massziv rekord felmaratonon,azota se futottam tobbet 5km feletti tavot)
-
DBAtti
aktív tag
Nem teljesen értem, a 11.2km-et lehet bevállalnám, külön öröm, hogy szoktam ezeken az utakon futni, de a pihenő nélküliségre még gyúrni kell, a városban mindig meg szoktam állni forgalmi akadály miatt, ami alkalmat ad pihenésre. Lehet ma ki is megyek a Margitra két körös tesztre.
A félmaratoni táv ha jól sejtem 21km, de azt nem látom sehol kiírva.. ugyanitt csak két kör?"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
szki
őstag
válasz Aristeus #4215 üzenetére
Hát akkor csak jobbulást! A bicajozás jól fejleszti az aerob képességet, ami félmaratoni távnál meghatározó. Saját példám: Fősulis koromban heti 1-2x futottam 3-4 km-t. 18 év kihagyás után kezdtem el újra futni, amikor épp kiváló bicajos formában voltam. 5 hét össze-vissza futóedzés alatt össz 50 km-t futottam, és a 6. edzéshéten lefutottam a félmaratont terepen épp 2 óra alatt. Hülyeség volt, mert nagyon túlterheltem az ízületeimet. Persze ma már meg se kottyan 2 óra terepfutás a lábamnak.
Nem követem a bicaj árakat. A bicajos topicban tudnak segíteni.
-
Aristeus
tag
Néztem, igen, de még csak most gyógyultam ki egy másfél hétig elhúzódó influenzából. Évek óta nem voltam beteg, erre most a félmaratoni felkészülés közepén kiesik majd 3 hét... pfff.. Legyengített rendesen...
Ennek ellenére nem adom fel, sőt már csak azért is 2 órán belül akarom lefutni, a kiesés ellenére is. Péntekig még pihi, de aztán szép fokozatosan folytatom a hosszútávozást.Ja és a tavaly az öcsémtől kapott kölcsönbicajt is vissza kellett neki adnom. Szóval még valamilyen aszfaltra való bringát is be kell szerezzek.
Ezt nézegettem: [link]
Mennyire vagy szakértője a versenybringáknak? Ez megérné?Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
szki
őstag
Még lehet túl meredek is
Majd tomcica megszakérti, de szerintem: mivel aszfaltos, ezért lefelé semmikképp se diktálj gyors tempót, mert szétmegy a térded. Felfelé lendületesen megfutni párszor, és lefelé lazán, sűrű, apró léptekkel, és rogyasztott térddel. A dombedzés után pár km laza futásra még legyen energiád.
Gyorsítós időszakban heti 1x szoktam így edzeni terepen. Egy meredek dombra felfutok lendületesen 400-500 métert, és lefelé lazán. Ezt 5x egymás után, ami 4-5 km összesen. Előtte utána 3-4 km laza futás. A puzust nem engedem fel max közelébe. Nekem bevált ez az edzés a versenytempós futásokra való felkészülésben. Meg jobban szeretem csinálni, mint a résztávozást.A fartlek még egy jó dolog, ha gyorsulni akarsz
-
tomcica
Topikgazda
ez tokeletes a domb munkara...tudsz hosszabb resztavost futni,akar meg lehet ugy is csinalni h eloszor 1/3-a majd vissza lekocogsz pihenonek,aztan 2/3-a szinten lekocogsz es vegul teljes felfutas szinten lekocogsz ez egy szett ebbol csinalsz 3-5x es egy edzesnek jo is...az iramot nem irom,azt tudni fogod
heti 1-2x dombedzes eleg,foleg ha nem szokta meg meg a labad (achiles plane)
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
cekkk
veterán
Nem akar valaki a barátnőjének nőnapra egy szép jó garanciális polar rs300x narancs színű órát venni?
-
Chosen
addikt
Köszi a válaszokat mindenkinek a vízre.
Másik kérdés, hogy van a közelben egy a mi fekvésünkhöz képest 100m-el magasabb "hegy". Jobb lenne ha azon futnék, vagy maradjak síkon? Esetleg részben építsem be?
-
tomcica
Topikgazda
Nalam indult az utolso teli edzeshet,mar lecsokkentve es kezdve durvan kigyorsitani. 200-400-400-200 lesz vagy 4x400m meg nem dontottem el,de porogni fog az biztos
-
cekkk
veterán
Lecitint nagyon tudom ajánlani neked. Én is szedtem a tanuláshoz. Ha pedig azt veszed amit javasoltam abba is van, bár nem olyan nagy mennyiségben. De a builderen azt is lehet kapni
Én is úgy volt, hogy ma megyek edzeni reggel, de este a gyógytea dolgozott bennem, kb 5 órát aludtam, így inkább nem kínzom meg a testem ,mert nem pihente ki magát sajnos
-
DBAtti
aktív tag
válasz tomcica #4198 üzenetére
+1 a kávéra, én pár szem csokit is betolok néha, vagy cukros cuccot, bár az ugye hátráltatja a zsírégetést, mert az ürül először.
Aztán néha eszem egy szem L-karnitint előtte (korábban edzőtermi edzések előtt szedtem egyet, és segített az állóképességben, egy kapszula, 500 mg), eléggé felpörget, és tudtommal segít a zsírégetésben, jobban ki tudod magad hajtani. A tápanyagokat persze nem helyettesíti, nem népszerűsíteni akarom.Mostanában egyébként nagyon furcsán érzem magam olyan szempontból, hogy a sok futás mintha a szó szoros értelmében az agyamra ment volna, nem tudok normálisan gondolkodni, fáradtnak érzem magam, pedig fizikálisan bírom, és alszom napi 7-8 órát. Korábban ilyen nem volt, azt gyanítom nem szedek vissza elég tápanyagot, egy multivitamin rendelés már úton van a Builderen (+ egy porcerősítő készítmény is, amit még nem ismerek, de jókat írtak róla, preventív jelleggel továbbra is akarok szedni kis dózisban, és a jelenlegi lassan elfogy).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest