Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
válasz G.Guido #24895 üzenetére
" ami vezérli a rekeszt."
Az, hogy vezérli barokkos túlzás. A rekeszállító pöcök helyét lehet vele tologatni, de beugróblendéd ettől nem lesz.
A semminél jobb, de nem igazán kényelmes. (Nekem mikro4/3-hoz való van, de épp csak kipróbáltam, aztán elengedtem.)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mr.Csizmás
titán
23 és 35 f2 mennyiért megy mostanában itthon?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
total90
veterán
válasz #16820480 #24891 üzenetére
Árról nem volt szó, ha jól tudom... de igaz, dupla annyiba kerül.
Mit értesz az alatt, hogy a 18 mm nem izgalmas? Én streetre és videózásra vettem a 23 f2-t és előbbire néha szűknek érzem. A 10-24-es meg habár pici, de zsebrevágósnak nagy és lehet a 18-as lenne a megfelelő.
(#24893) 8nemesis8
Én D800-ról váltottam. Amikor egymás mellé raktam, azon jót nevettem De meg pl. a Fuji 10-24 vs Nikon 14-24 is megér egy mesét
Ez a belteres dolog... annyira nagyon hatalmas különbség nincs ám f4 és f2,8 vagy f2 között. Beltérre vaku, vagy ISO a barátod
Ha jól tudom, akkor 18 mm alatt "hivatalosan" már UWA van.
14 mm f2.8 esetleg, ha árban belefér?Sigma jó lenne ha jönne Fujira
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
8nemesis8
veterán
Egyébként MM-ban áfa felező akció van, ha jól látom mai naptól 2 napig!
Érdemes lehet szétnézni... Fotó videó bal oldalon és lehet tovább szűrni![ Szerkesztve ]
-
G.Guido
csendes tag
válasz szaboaron86 #24883 üzenetére
De, járható Létezik olyan adapter is, ami vezérli a rekeszt.
-
8nemesis8
veterán
válasz total90 #24879 üzenetére
Hát igen, ez relatív.
Nekem ne mondd, még így is fele súly és jóval kisebb méret lenne.
Méretek - X-T20 - D7200
Azonban ha beltéren használnám nekem valahogyan az f4 kevésnek tűnik. Tudom, ne legyek elégedetlen vagy akkor legen fix.
A Sigma 18-35 F1.8 eléggé magasra tette a lécet, de tudom, hogy pont a súlya és hordozhatósága miatt váltottam, pedig imádom/imádtam azt az üveget.
Mitől számít UWA-nak mondjuk 16mm-nél kisebb? Nem lételemem a 10mm, viszont első körben inkább AF-es üvegekre gyúrnék.
Tudom, túl sokat akarok... -
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
December óta van egy XE-3-asom XF 18-55 kit objektívvel. Kellene nekem egy kirándulós, beltéri-kültéri mindenes, "point and shoot" fix objektív. A lényeg, hogy kb. "emberi látószöge" legyen - azt örökíteném meg, amit látok - és minél kisebb, minél jobb legyen táskába meg nyakbahordás végett. Ezeket néztem (2-5 összeállítás, ugyanez a preferálási sorrend is): camerasize.com 18/27/35/12/14
A kit sokat van tele állásban, a a kitet 35-re tekerve szűknek érzem (bár igaz, hogy zömmel beltérben lőttem, kültéri kevesebb van). Meg lehet, nem is sokkal kisebb. Samyangokon ugye nem fix a napellenző, azaz levehető?
Melyik a legjobban vállalható első mindenes fix kezdőknek?
Köszi: sinick
-
8nemesis8
veterán
válasz #16820480 #24871 üzenetére
Nem ezen agyalok és nem is igazán érdekel, hogy üzleteljek vele, pláne az nem, hogy drágábban adjam el. Egyszerűen minimalizálni szeretném a vázon keletkező értékcsökkenést és ahogyan látom, itthon sokan bizalmatlanok (eGlobal-el szemben azért van is mire szerintem, de valamit-valamiért...) még mindig hazai forrásban gondolkoznak.
A Leica más állatfaj szerintem, ez esetben is igaz minél drágább a gép, annál nagyobb a bukásVan itt olyan akinek van 35mm-es f1.4 és f2 vagy birtokolta majdnem egyszerre a két objektívet. Tudom mik az alapvető különbségek, de olyan véleménye érdekelne akinek a kettő relatíve egyszerre volt. Sok összehaosnlítás is van a neten, azokból is sokat láttam már.
-
8nemesis8
veterán
válasz madgie #24870 üzenetére
Igen arra gondolok, ha már rohanni fog mozogni többet.
kobox: Talán ennél picit összetettebb, mint ahogyan itt is írom, ha mozog pl. akkor oda már talán lehet, hogy kevés. Vagy ha mondjuk egy motoron ül, stb. stb., amikor már picit nagyobb átfogás jó lehet. Nyilván ez sok összetevős és éppen ezért nincs rá egzakt jó megoldás
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szaboaron86 #24881 üzenetére
Fénymérés és focus peaking igen, de mivel nincs rajta rekeszgyűrű, így azt nem fogsz tudni állítani.
-
szaboaron86
csendes tag
Sziasztok,
Most készülök a Nikon szettet Fujira cserélni.
Egyenlőre nagylátóra most nem fogja futni. Viszont van egy Tokina 11-16-om.Tudom hogy nagy Fujira, de ettől eltekintve adapterrel használható lehet? AF nyilván nem lesz. Fénymérés, rekesz állítás, focus peaking az működne vele rendesen? -
total90
veterán
-
törölt tag
válasz 8nemesis8 #24869 üzenetére
Hát igen, de az esetleges, hogy találsz-e éppen olyan vevőt, aki nincs tisztában az eglobal árakkal
De szerintem nem szabad ezen sokat agyalni, használati eszköz, nem részvény, hogy többért tudd eladni, mint ahogy vetted. Egyik barátom mondta, hogy milyen jó a Leica, mert jobban tartja az árát. Hát, a vázak ott is értéktelenednek, csak jóval magasabbról indul. Lehet, hogy az újonnan 2 millás vázat még 10 évesen is eladhatod 300 ezerért, de a különbözet az 3db T2 ára, szóval ha 2-3 évente veszel új vázat, akkor anyagilag pont ott vagy, csak Fuji esetén mindig a legfrissebb vázat használhatod.
-
8nemesis8
veterán
válasz madgie #24863 üzenetére
Igen ez egy nagyon jó kérdés és ha lesz is, akkor vajon mennyire kapják meg visszamenőlegesen a vázak fw frissítés formájában?
Most ugye az X-T20nál is elvileg jócskán sikerült javítani az algoritmuson, de talán mire még komolyabb lesz, addigra ezen váz is túl régi lesz ahhoz, hogy megkapja a frissítést. Bár ezt talán nem túl nagy bukóval lehet majd cserélniEzek szerint lakásban nem érzed szűknek a 35-öt? (Lehet én élek most kisebb lakásban, de nekem beltérre sokszor azért szűk volt a 35, amikor az volt a Nikonon.)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz makszi #24861 üzenetére
Ott van legfelül, a vágás jele alatt. Alapból az Adobe módokat hozza fel (mertá több is van), de valahová rákattintva feljönnek a Fuji módok meg más is, lehet csemegézni, ha csak ráviszed az egeret, már mutatja a nagy képen, hogy néz ki a dolog.
8nemezis8: szerintem tök jó lesz a 35 ott is, inkább az a kérdéses Fujinál lesz-e addigra Sony szintű Eye-AF.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Feltettem a 10-es új ACR-t a fotosopp alá, de eltűntek az xe1-hez a filmmódok. Ezt vissza lehet csinálni, vagy downgrade 9-esre?
-
makszi
aktív tag
Az új 7.3-as Lightroom-ba hova költöztek a Fuji színprofilok?
-
8nemesis8
veterán
válasz madgie #24855 üzenetére
Ezen jót derültem, aranyos nagyon.
Most még oké a 35, de ha majd elkezd szaladni mozogni, akkor mivel "követed"?Más: Elég sokat visszaolvasgattam most a topikban, erre a Samyang 12mm vitt rá.
Olvastam nagyon sok jót, egy kevés rosszat is. Aztán elkezdtem agyalni, hogy mit is kellene a 18-55 elé.
De egyenlőre még teljes káosz, néha azt érzem elég lesz a manuál is, néha meg azt hogy mégis csak fuji, ott tuti nincs mellényúlás. Olvastam itt olyat is, hogy valamelyik tágabb Fuji alig hoz valamivel több, mint a 18-as vége a kitobinak. Szóval olvasgatok, mert sajnos Szegeden nincs lehetőség bérelni, így meg nehéz dönteni, más véleményére próbálok adni. -
madgie
titán
válasz taranis #24853 üzenetére
Amúgy durván igaz, ja
Köszi mindenkinek ,az X-E3 a 35/1.4-gyel végig bent volt velem a szülőszobán, meg most is azzal esátterezem itthon agyon a kicsit
szerk: ez csak poén, a negyedik képen tiszta apja Acros Red, OOC, szeretem ezt
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Persze, mert Adobe megmondta, hogy a 6-ra nem lesz több update. Ha valaki akarja a legújabbat, annak ott a CC... így terelik a népet a CC felé.
Ps-t ha nem is használod, nem gond ha van. Ha csak 1 appot bérelnél, akkor annyiba jön mint most a Ps+Lr kombó.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Ébri
senior tag
válasz total90 #24849 üzenetére
Miért persze? Tavaly vettem, s akkor még upgrade-elték. Értem, mit nyújt, csak épp PS-t lényegében sosem használok, nagy helyem van másik felhőben, s a nem túl magas ár havi 10$, ami azt jelenti, hogy a 6-ra upgrade-em ára kevesebb, mint egy év alatt elmegy, tehát ha 3 évente upgrade-eltem, akkor kb. 3x annyiba kerül, mint eddig. (Tehát nem az a bajom, hogy úgy általában drága, hanem nincs a használati módomnak (csak LR) megfelelő csomag.) De lehet, csak én vagyok így vele.
Mindegy, mielőtt CC-be ugranék, megvárom az upgrade tapasztalatokat, aztán meglátom.
-
total90
veterán
válasz madgie #24847 üzenetére
De csak, mert egyszer elborult az agyam. Nagyon elborult
(#24848) Ébri
Arra persze, hogy nem.
Egyébként szerintem a Lr(C+CC)+Ps kombó elég baráti áron van és ezt a felhő alapú dolgot nem úgy kell ám elképzelni, hogy nem megy semmi net nélkül.
Ha a Lr Classicot használod, akkor nem fogsz észlelni semmit használat szinten a Lr 6-hoz képest, max jelez ha frissítés van.[ Szerkesztve ]
-
SidCorky
őstag
Ezek a kauciók ijesztőek. Követhetnék a gyártók az Olympus példáját. Kár hogy azokra annyira nem vagyok kíváncsi
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
total90
veterán
Bugok vannak, de együtt lehet vele élni... de maga a jobb RAW kezelés aminek nagyon örülök. Hátha belerázódnak. A többi hibát, ami számomra hiba volt a másik programjaikban teljesen kijavították.
(#24844) madgie
Nem téma, érthető
Én nem érzek lassulást, csak amikor a mappákat olvassa be, de maga a feldolgozás és exportálás érzésre gyorsabb, flottabb.
-
madgie
titán
válasz total90 #24837 üzenetére
Én is kerestem az állam, olyan lassú lett 5-10 mp,mire betölt egy RAF-ot, pedig i7-5775c alapú a PC (és a "szutyok", 2013-as noti hardverű Macbookomon gyorsabb a RAF kezelés, ott nem frissítettem ).
Amúgy tényleg jól néz ki maga a program
Ja, a 10-24 javításnak örülök, bocs, hogy eddig nem reagáltam, egy hetes ma a kicsi, örülök, ha read-only vagyok néha
-
Mercutio_
félisten
válasz DonRazzino #24808 üzenetére
Ha a méret/súly rendben is lenne az árral akkor se tudna kibékülni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
total90
veterán
válasz voriae #24838 üzenetére
Én is azt csináltam, mert a Lr szarul kezelte a Fuji RAW-okat, de utána váltottam C1-ra és azóta nem foglalkoztam ezzel.
Tegnap láttam, hogy van frissítés és leszedtem, kipróbáltam és kerestem az állam egy ideigDNG-s verziót nem próbáltam... még nem.
-
total90
veterán
Lr használóknak: jött új frissítés és a Fujisok nagyon fognak ennek örülni, mert kapott egy jobb Fuji RAW kezelő motort és bizony elég jó lett Persze egy C1 még mindig jobb, de ezt hatalmas ugrásnak érzem.
Remélem nyitnak jobban a Fujisok felé, ami a fejlesztést illeti.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Kezd jó idő lenni és kezdem egyre jobban megismerni a 100-400-at és egyre jobban tetszik.
400 mm-en 1,4x-es konverterrel, ekv 840 mm A kép nem crop, csak 16:9-re van vágva.
Amit viszont kezdek imádni, az a 80-as. Nagyon jól muzsikál az X-T2-vel
Ez jó erős crop, az eredeti kép kb. 35% és f2.8.
-
Zilko87
tag
Lenne pár kérdésem:
Az X-T20 tölthető powerbankról?
A Patona Platinum akksi hogy viszonyul a gyárihoz képest és tölthető a gyári töltővel? -
|AP|
veterán
ITT is van pár Fuji cucc, de magasabb árakon
-
SidCorky
őstag
Szia,
Hol tudtál T2-t bérelni? Nagyon kipróbálnám, de nem találok sehol.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
total90
veterán
válasz Mr.Csizmás #24825 üzenetére
A Fuji magyar oldala szerint nincs magyarul.
-
g_g_g
őstag
-
total90
veterán
válasz #16820480 #24822 üzenetére
Kérdezz rá szerintem, mert pl. ahonnét én szoktam bérelni, ott általában 1-3 nap van feltüntetve és az alapján számolni nem olcsó. Én ezért is kérdeztem már rá, hogy mi lenne 1-2 hét és a legtöbb helyen elég olcsón belemennek. Pl. amikor az X-T2-t hoztam próbára, akkor az 5 napi árat fizettem 2 hétre.
-
törölt tag
-
Gercsa
senior tag
válasz DonRazzino #24817 üzenetére
Én inkább AF-es samyangnak nevezném.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
törölt tag
válasz total90 #24816 üzenetére
Igen, méretben jó lenne, meg a 14-es is jó lenne méretben, mert elég picike azért. Csak azok külön fixek. A 18-as fix amúgy képileg nem sokkal jobb a 18-55-nél, csak méretben van előnye inkább, és árban is drágább (vagy max azonos szint). A 14-es meg dupla annyiba kerül... Mivel az lenne talán a legkevesebbet használt fókusztáv, így nehéz magamnak megindokolni a másfél-kétszeres a gyakran használt obijaimhoz képest...
De amúgy ha van valakinek véletlen kölcsön egy 14-es kölcsönbe április közepétől 2-3 hétre, akkor szívesen kipróbálnám
-
total90
veterán
válasz #16820480 #24807 üzenetére
A 18-ast írtam a méret miatt. A 14-es persze tuti jobb lenne... használtam szerintem egész korrekt áron van.
Valami utazó zoom nekem is jó lenne, mert én vagyok annyira hülye, hogy mindent cipelek magammal és néha már sok, de cserébe jó a minőség, akármelyik obit teszem fel és a dSRL-es korszak után még mindig minden nagyon könnyű.
Egyébként már nem szeretnék költeni, mert a világ pénzét is el lehetne erre verni és én is el is verem
X-T2+grip, 10-24, 23, 56, 80+MCEX-16, 100-400+TC XF1,4x.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Gercsa
senior tag
válasz total90 #24801 üzenetére
Nem kell hogy mindenkihez passzoljon, lényeg hogy minél szélesebb legyen választék.
Profiknak, fotózásból élőknek meg nagyon sok hétköznapi usernek sem feltétlen ad semmit ez az obi, nekem viszont a 27mm fix helyett ad ez alternatívát azokon a túrákkal tűzdelt utazásokon ahol fotós táskát meg csereobjektíveket sem viszek magammal.
Ezt mindenki a saját ízlése, mérete, szokásai alapján érzi, hogy neki mi fér bele, valakinek kényelmes a 16-50 vagy a 18-55 is nyakban hordva, valaki még egy Canon 5d-t is elcipel.
(ettől függetlenül gondolom nem a hozzám hasonlók miatt csinálták, hanem a kis távolkeleti emberek számára akik irdatlan mennyiségben viszik a Fuji A szériát)
[ Szerkesztve ]
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Megjött már kb. 2 hete a rendelt X-T20 (18-55-el) eglobalról.
Eddig nagyon bejön, de még csak ismerkedünk (utóbbi időben annyi a munkám, hogy nem volt időm, hogy fél napot kimennyek fotózni).Első körben, ami zavaró az az EVFnél baromi kényelmetlen nekem ez a szemkagyló. Láttam, hogy van rá ez a 3D nyomtatott adapteres történet. Lehet majd nekem is be kell rá ruháznom.
Baromi gyors (AF, sorozatban) kis gép és hát testreszabásban vagy extra funkciókban ég és föld a Nikon D7200-hoz képest, bár arra még nem jöttem rá, hogy az ISO-t hogyan tudom az első tárcsára rátenni? Egy videóban láttam valakinél, az nagyon hasznos lenne nekem, mert alapvetően mindent manuálba szokásom használni, így záridő hátsó tárcsa, elsőre ISO-t tenném és rekesz meg marad ugye az obin. Lehet, hogy csak fw update után lesz elérhető ez?
Esetleg nincs valakinek PDF-ben megy a magyar kézikönyv? Állítólag a hozzá kapott CD-n rajta kellene, hogy legyen magyarul.
-
Matska
senior tag
Ha ez ilyen kívánság teljesítő nap, én egy 16-35 F1.8-at kérnék. Az se baj ha 800g 1000€ eglobalon Fölé meg jöhet az 56 1.2 és minden megvan.
A 16-55-el az a bajom, hogy a hosszú végén az 1Fe nekem nem érné meg a felárat egy 18-55-tel szemben.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
törölt tag
Azért csak nem lenne olyan nehéz egy kisebb átfogású obi. A 16-55 van 655g, egy kisebb átfogású azonos fényerővel biztosan lehetne könnyebb. Meg igen, ha rohangálnék ilyen méretű obival, akkor lehet inkább 16-55-öt vettem volna és kész
-
taranis
addikt
Na, itt legalább már nem tűnik rosszabbnak, mint az X-T2. DR200/400 alatt mondjuk elég gyász, ott azt hiszem május környéki javításról jöttek pletykák. Remélem, a jövőben ők is meg tudják csinálni azt a fajta folyamatos fókuszátmenetet, mint amit a Sony/Canon tud.
Ezt a szaggatós IBIS korrekciót is remélem, hogy javítják. Fotónál nem gond, ott talán jobb is, ha gyorsan helyre ugrik, de videó alatt működhetne egy kicsit lassabban. Addig viszont megoldás lehet ha eleve gimbalon van a váz.colorizer.net
-
DonRazzino
senior tag
Viszonylag biztató X-H1 CAF teszt.
Sheratan: 15-35 F2.8. Ne bolondítsá' má meg. Megnézem, hogy mikor mászkálnál egy 650-700 grammos obival. Vegyél most már egy 14 F2.8-at ha kell egy jó széles fix. Gyerekek el vagyunk látva 10-től 400 mm-ig minden elképzelhető jóval és megy itt mindig a rinya.
-
törölt tag
válasz total90 #24805 üzenetére
A 18-as fix szerintem elég drága cucc ahhoz képest, hogy se nem WR, se nem belső fókuszos, mint a többi f2-es obi. Illetve nem igazán elég tág azért. Valami 14-16mm körüli kezdő jó lenne azért. Illetve azért lett egy 18-55 amúgy, mert akartam valami utazós zoomot, mivel ha 2-3 fixet viszek, akkor be kell lássam, hogy tényleg nem kényelmes folyton cserélgetni. Fixeket imádom, amikor olyan helyen vagyok, ahol egyik nap ezt teszem fel, egyik nap azt, és úgy fotózom körbe a környéket, de folyamatosan váltogatni nem annyira kényelmes.
Lehet amúgy egy 14/2.8 kellene, de az mindenhol még a fájdalomküszöböm felett van sajna árban.
-
total90
veterán
válasz madgie #24804 üzenetére
Ha már a 10-24-est említed, korábban írtam itt, hogy nem vagyok elégedett vele, mert a széleken nagyon torzít/életlen. Aztán többen írtátok, hogy lehet gyári hibás és tényleg az volt.
Csináltam teszteket és érdekes módon f8-10 között volt jó, előtte és utána meg nagyon rossz. Felvettem a kapcsolatot a Fuji DE-vel és végül elküldtem nekik.
Féltem, hogy majd úgy járok, mint Te és majd 100 évig javítják, de 10 nap alatt kicserélték.
Az egyik lencse elcsúszva került bele a lencsébe és azért volt ez az extra torzítás.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
válasz #16820480 #24802 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, az olcsóbbat a 16-50-hez képest gondoltam.
A 18-as fix nem okés? Én próbáltam már és meglepően jó a méretéhez/árához képest.
(#24803) |AP|
Ha a méret annyira a lényeg, akkor valami palacsinta obi szerintem jobb lehet. Erről a 15-45-ről még nem hallottam sehol, hogy jó lenne... inkább kompromisszumos megoldás.
-
|AP|
veterán
ízlés kérdése. Szerintem de
Egy X-E2/3 vagy egy X-T10/20 váz már egy 16-50-nel is aránytalan és "orrnehéz" még akkor is ha az egy könnyű obi. Ha képminőségben hozza a 16-50 szintjét, akkor nekem érdekes lehet.
Mondjuk a 16-50 sem mostanában volt a vázon (talán tavaly télen utoljára), úgyhogy lehet ezt sem használnám sokat. Vagy ki tudja, lehet pont a mérete miatt nem teszem fel szívesen a 16-50-et. Szerintem majd kiderül
-
törölt tag
A 18-55 nem olcsóbb ennél egyáltalán, a 16-50 pedig kifutó, nem fogják egyszerre gyártani a 15-45-tel. A látószög miatt tetszene, szívesen vennék egy jó minőségű nagylátó (nem UWA) zoomot, de ez nem az az obi sajna. Jobban örültem volna egy 15-35 f2.8-nak vagy akár f2.8-f4-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest