- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Hogwarts Legacy teszt
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
Nem kezdem el magyarázni, hogy a Parlament felett miért olyan az ég. Felhős/párás/ködös időben gondolom nem véletlen, ha alulról a fény megvilágítja.Ha feltűnt, a G4 is olyan. Nem mellesleg két képet akkor lehet összehasonlítani, ha ugyanakkor készültek. Harmadrészt ne az én két nulla tapasztalatos point&shot képeimből indulj ki, hanem olyanból, ami tesztekben van. Negyedrészt összehasonlító képeket teszek be, nem az a cél, hogy tökéletes legyen a kép, hanem hogy mind ugyanolyan feltételekkel készüljön. Ötödrészt bugos béta szoftver van rajta (és NAGYON finoman fogalmaztam), folyamatosan jönnek a kamera updatek. Most is jött, ami a fókuszt javította. Na, téma részemről lezárva.
-
ForRedGlory
félisten
De egyáltalán nem ájultam el, messze áll még egy S6 vagy G4 -től !
Ezt mindjárt gondoltam. No offense, de a te véleményedre sokat nem adok. Túl nagy szavakat dobálsz (meg múltkor is) és marha elfogult vagy a kis kedvenceddel. Gondolom itt is akkor messze jobb a G4 a jobb. Nem baj, elnézegetem én a "sz@r" Lumiát.
Nem azt mondom, hogy a Lumia minden körülmények között jobb, de marhára nem igaz az, hogy a G4 és S6 sokkal jobb... A Lumia ezerszer jobb képet csinál low light körülmények között. Ezt például valamiért elfelejtetted kommentálni. S6 sem csinál sokkal jobb képet itt, mint a G4, tudom, volt Edge és a nem az ISOCELL verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Nem volt jellemző, leginkább a Play áruházban fordult elő, de nem akadtam fent rajta. A FB pl szinte mindig akadás nélkül ment, legfeljebb hálózati leterheléskor volt bármilyen akadás.
Teljesen elégedett vagyok vele. A 6S-t két napja használom és már az is volt hogy 3mp-ig azt sem tudtam hogy lefagyott vagy mi történt vele. Aztán semmi nem történt, csak éppen nem volt kedve azonnal reagálni.Szóval összevetve a két telefon szerintem az S6-nak semmi szégyenkezni valója nincs - leszámítva a memóriakezelést, mert amíg a 6S 10-15 alkalmazás között váltogatok betöltés nélkül, addig az S6-on ez 4-6-ra korlátozódott alkalmazástól függően.
Viszont sokkal masszívabb, a kijelzője jobb. Szóval meglepően a szívemhez nőtt és bírom nagyon.
A gyorstöltés meg baromira fog hiányozni.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
hito
nagyúr
Hát ebbe a 10mp-be (amennyi időm itt reggel volt), illetve bennem most ennyi volt A gépben valószínűleg több is. Igen, vettem S6-ot, de csak a VR miatt. Közben meg kiderült, hogy nagyon is jó cucc, telefonnak is
legiaap: miket észre nem veszel Bocs, nem arra ment a fókusz
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
(#44698) Attiba
Kár, hogy alacsony ISO-n is éjjel és nappal is ennyire elmossa a részleteket.... Hogy érthető legyen, Gresham-palota: Huawei P8 vs. 85 ezer forintos fényképezőgép
(#44701) w333
ISO 500-on, egy telefontól ez egy szép eredmény!
-
-
-
BigBlackDog
veterán
Hát, nem tudom. Az esti képek, illetve az egyik nappal is olyan, mintha kicsit félrement volna a fókusz. A közelieket kapásból kihagytam (azoknál a témáknál nem nehéz jól alakítani ), az utolsó két nappali viszont eléggé bizalomgerjesztő az eddigi Nokiákhoz képest. Viszont színek tekintetében mindegyik kép tetszik. Kíváncsi leszek az első itteni fórumozók által gyártott tesztfotókra, mondjuk egyelőre úgysem érhető el még a készülék.
De addig is spamelem a topikot! Éjszakaiból ígérem ez az utolsó adag -egyelőre-, holnap megpróbálok nappali képeket és rawokat is feltenni.
LG G4
[ Szerkesztve ]
-
Danny365
őstag
Hát nem tudom, nekem ezek most nem ütöttek akkorát, mint amit az egyik MS blogon mutogattak képeket. A fotók fele tök elmosott, a másik fele meg semmi extra, sőt.
Persze lehet, hogy közrejátszik a feltöltés során jelentkező tömörítés (már ha volt ilyen).Nem érzem, hogy kiemelkedőbbek lennének a képek, mint amiket i6/s6/g4 telókkal lőni lehet.
-
rizso
addikt
Nekem igy elsore egeszen bejovos, kulso alapjan sokkal inkabb ez, mint pl Note5.
Vikooo: ja, en is kiprobalnam, csak kar, hogy Note4-gyel nem sokra menne...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
legiaap
félisten
A nexus 6Pmeglepett nagyon. Én is őt raktam volna meg elsőnek. Ami meglepett még hpgy este milen frankó és a 6S+ sem vérzett el.
Amit viszont utálok a 6S+-ban az a vakuja. Szörnyű. Totál nem olyan színeket ad vissza amilyen a valóság ha használja az ember.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Lacy6
senior tag
6,8 vs 6,9 pont az összesítésbe xD
Én nem fogalmaztam volna úgy, hogy csúnyán lemarad
Amúgy az autó üzemmódba is lehet jól meg szarul fényképezni.
Én kicsit "hamisnak" érzem a tesztet, de lehet csak én gondolom így...Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
legiaap
félisten
Samsungból egy tetszett az S6 active amit nem hoztak be eu-ba. Azt megvettem volna szerintem. Egyedül egy baj van csak vele a 3giga ram meg a samsung féle optimalizálás.
Az edge+ meg az ujjlenyomat gyűjtő hátlapjával undorító, mint ahogy a Note 5 meg az S6 is. Ezek miatt nálam kizárva mind.[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
legiaap
félisten
Na ez erdekes, akkor a gugli bekaphatja. Nem ezt igerte. Na de jobb igy valamivel szerinted a minoseg vagy meg mindig nem az igazi. Nekem belenagyitas nelkul nagyon tetszik. Ugyanugy lattam akkor en is mint ahogy a kepen van.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
irgum
addikt
Tudom, hogy vannak ilyen manuál camera appok, sokat próbáltam, de nem működnek nálam. Mikor beállítom kevés fényben 0.5 sec záridőre (ez a minimum) és alacsony ISO-ra, a kijelzőn veszi az adást, de aztán a fotó exif adatiból azt látom, mintha a gyári app-el lőttem volna. Ez miatt már húztam újra a telót nem 1x, de sajnos hiába.
-
Vikooo
addikt
Az nem egyenlo az allitassal amikor a beallitasban szabadon allithatod: matrix, kozep, spot az az igazi
iOS matrixot hasznal ha nem boksz, pontszerut ha boksz, legalabbis exif info alapjan.
Nexus gondolom ugyan ez.
Szerintem mar egy jo ideje nem az Apple hozza ki a legtobbet ezekbol a szenzorokbol es nem az Apple teszi ele a legjobb lencseszerkezetet.[ Szerkesztve ]
-
Vikooo
addikt
Valóban az iPhone algoritmusa nagyon szépen állítja be a képeket és még a fotózást is megkönnyíti (magasabb záridő, magasabb ISO) aki nem ért hozzá, nem érdeklik a részletek csak szép képeket szeretne, vagy egyszerüen emlékeket megörökíteni annak tökéletes választás.
Én imádok a manuális beállításokkal babrálni illetve olyan szögből fotózni akár egy egyszerü szobanövényt ami kicsit engem tükröz.
Nálam egy fotó itt kezdődik és Lightroom -ban végződik
Kár, hogy az Apple nem ad szabad kezet a felhasználóknak (kíváncsi lennék mit lehet kihozni a Sony szenzorból és a nem túl széles f2.2 -es rekeszből kézi beállításokkal illetve a Plus -ban mit bír az OIS), de szerintem az Apple felhasználók ezt nem is igénylik.
Ahogy az egész iOS, úgy a fotózás része sem testreszabható. Kár érte.
Két kép, G4 -el fotózva:
Legközelebb kérlek direktbe (is) linkeld a képet!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
MODERÁTOR
-
Lacy6
senior tag
Sajnos az S6-nak vannak ilyen nyűgjei, pontosan tudom miről beszélsz.
Elhiszem, hogy jól megcsinálták az Iphonnál az automata üzemmódot.
Igazából muszáj is volt nekik, mert jóformán nem adtak manuális beállítási lehetőséget amivel lehetett volna javítani az esetleges hibákat.
Most már több a beállítási lehetőség, vagy még mindig korlátozva van az ember?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
törölt tag
(#43671) Kh@oSz
"Ebben mégis mi a jó? A digitális stabilizálás egy förtelem, össze vissza rángatja a képet pedig még nem is mennek közbe... A színek pedig végképp nem jönnek be... "
Abban a videóban nem a kamerával van gond, hanem a kezelőjével. Így néz ki, amikor normális kamera mozgatás van és képes valaki megérteni az optikai képstabilizálás lényegét. Nagyon-nagyon jó kamera az a mobilos mezőnyben, nem érdemes ezt vitatni.
(#43675) w333
Túl azon, hogy mint kép, mindhárom jelenet semmitmondó, inkább nappal lenne érdemes próbálkozni, kültéren és beltéren egyaránt és nem közeli fotókkal. Abból sokkal több dolog derül ki.
-
BigBlackDog
veterán
Már ne is haragudj, de ezek valahogy elnyerték az én tetszésemet minőségre. Pedig a szifonok nem szoktak átlagon felüli tetszést kiváltani belőlem, de most talán sikerült ez az első és az ötödik kép alapján. Mindkettőnél van részlet, nincs túlélesítve, nem mossa a zöldet és belenagyítás után sem érzem azt, hogy belenagyítottam, még mindig éles. Persze tűnhet ez úgy, hogy csak saját hóbort, lehet, hogy az is (érdekes, hogy eddig semmi ilyet nem vettem észre), ennek ellenére viszont ez a véleményem.
-
madstunt
addikt
Hehe akartam linkelni a Flickr albumot is
Azt itt találjátok -
Danny365
őstag
-
-
-
törölt tag
Gyanítom, hogy egy mobilnál nem lehetnek olyan óriási tartalékok egy RAW file-ban... Az alapvető problémát az okozza, hogy túl sok képpontot tesznek egy pici szenzorra, így a magasabb érzékenységet villámgyorsan zajjal "hálálják meg". Manapság annyi megapixel van egy mobil apró érzékelőjén, mint egy APS-C méretű szenzoron... Érdemes megnézni ezt a képet és máris érthetőek lesznek az arányok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogyne lenne érdemes! Én is RAW-ban fotózom - igaz, Sony A6000-rel, nem mobillal. A hosszú záridő meg csak éjszakai, statikus témáknál (vagy fényfestésnél) segít. Ezt a koncertet például túlnyomórészt f2 fényerővel, 1/250 másodperces záridővel fotóztam végig, nemritkán 3200-as ISO-val. Ha nem így teszek, nincs értékelhető fényképem. Hasonló szituban három fő kérdés van:
- Betalál-e a fókusz a rossz fényviszonyok között mozgásban lévő zenészekre?
- Bírni fogja-e a szenzor a magasabb érzékenységet?
- Kellően éles lesz az optika rajza?Ilyen rövid záridőnél az is lényegtelen, van-e stabilizátor, vagy nincs. A fenti három számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külpolitika
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Büszke apukák és anyukák topikja