Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowguard
senior tag
válasz Feri1977 #5692 üzenetére
Embere válogatja, te tudod, hogy mi érdekel Amennyiben CSAK fps-t keresel akkor inkább hagyd ki, de ha ismered az elődeit (Fallout 3 és New Vegas), esetleg a Skyrim sorozatot, akkor mindenképpen próbáld ki, bár sok tekintetben butítva lett azokhoz képest.
Én perpillanat a negyedik karakteremmel játszok, összesen cirka 200 óra játékidővel, mindezt úgy, hogy a főszálat 30%-nál tovább nem vittem és még egy karakterrel sem jutottam el a világ teljes felfedezéséig. -
micafighter
nagyúr
Felesleges szerintem egy x-edik cod-ot ehhez hasonlítani, azon kívül hogy fps meg fegyverekkel lőhetsz nem sok hasonlóság van benne. Ez open world fps/rpg rengeteg felfedezni valóval és rengeteg időtöltési lehetőséggel, plusz több ezer ingyenes moddal amik simán felfoghatóak kisebb-nagyobb DLC-knek.
Hogy ha single player érdekel akkor egyértelmű a válasz szerintem, ebbe több 100 órát bele tudsz tenni, nekem első végigjátszásom 260 óra volt, míg egy bf vagy cod single az jó esetben is max 10 óra, azok multi orientált játékok.
Nekem az alap + season pass kb 20ezerbe volt összesen, de szerintem a közeljövőben el fogom érni az 500 óra játékidöt, ha téged is leköt az sp akkor ezt a cod vagy egyéb tucatfps 10órás single playerével hasonlitod össze akkor egyszerű szerintem látni hogy ár/értékben melyik éri meg jobban single player tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
csabsz13
aktív tag
rossz helyre jöttél, itt szerintem többségben azt a választ fogod kapni, hogy: IGEN!!!
de most már pl. STEAM-en megveheted, kipróbálhatod és bizonyos időkorláton belül (játékidő, ha jól rémlik) vissza veszik, ha nem tetszik.AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok. Tonna számra jönnek ki újabb és újabb játékok, annyi van mint a szemét, és fog is kijönni jópár fps stb. még mostanában, kérdésem az lenne, érdemes játszani ezzel a játékkal?
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Shadowguard
senior tag
válasz Nissifer #5690 üzenetére
Szinte biztos, a térkép másik oldalán voltam a Longneck konzervgyárnál. Mikor kimentem megnéztem elutaztam, de pont bezártak a boltok, úgyhogy visszatöltöttem az állást (akkor még jó volt). Utána annyi volt, hogy lementem délre és felszedtem még egy markert a térképre. Útközben csak pár kósza robot volt, nem hiszem, hogy azok számítanak és ők lőttek előbb.
A brahminos részt tudom, mikor azt kaptam Settler helyett először adtam neki sörétet, erre rám ugrott az egész város. Azóta ha új telepet építek mindig teszek le nekik itatót. Káros állatok, ha hagyom őket mászkálni. -
Nissifer
tag
válasz Shadowguard #5689 üzenetére
Érdekes. Biztosan nem nyírtál ki senkit, akit szövetségesnek tekintenek?
(Pl. mikor kinyírtam az egyik elkódorgott brahmin-t, akkor nekem ugrottak.)
Macerás a megoldás.Nyisd meg a console-t. Válaszd ki a lakost, aki éppen rádront, majd írd be
setav confidence 4
setav aggression 1
Elvileg ezek után visszaáll a bizalma, és elszáll a mérge.
Sajnálatos módon, ezt minden egyes elmerogyanttal el kell játszanod. -
Shadowguard
senior tag
Érdekes bugba sikerült belefutnom: visszateleportáltam Sanctuaryba és az egész település rám támadt. Nem lőttem le senkit, és mikor legutoljára arra jártam még normálisak voltak. Most meg azzal köszönnek, hogy Codsworth belém lő egyet. Van erre valami megoldás? Próbáltam messzebbrpől begyalogolni, de akkor is ilyen "barátian" fogad mindenki...
Az utolsó mentésem amivel még jó tegnap esti és nem szívesen dobnék ki 4,5 órát (egen, többnyire csak quicksave-et szoktam tolni, de eddig még nem volt baj). -
Nissifer
tag
válasz micafighter #5684 üzenetére
davidsone, micafighter: Felraktam az újabb verziót. Ha az eldobált flare-eket megütik, vagy meglövik, akkor felrobbannak. Elvileg akkor is, ha nagyobb ellenfél rálép, azonban ezt még nem teszteltem. Valamint megnöveltem a flechette szórását, mert így realisztikusabb, és a mini robbanások hatókörét is. Közvetlenül mellettünk mászkáló csótányra nem érdemes tüzelni, mert a robbanás leszakítja a lábunkat. Kb. 50cm a biztonságos távolság.
Ismert bug: Robbanásra nem semmisül meg a flare, csak ütésre és lövésre. Ezen majd még dolgozni fogok. -
gyimger
őstag
-
Ryder62
őstag
Ez érdekesen hangzik:
ExitSave - Exiting to the Main Menu will create an ExitSave. During next play session, the ExitSave will delete itself after you load it. The Existsave works in all difficulty levels including Survival.
-
Shadowguard
senior tag
Far Harborba csak akkor lehet eljutni, ha előremegyek a sztoriban? Felfedezgetni akartam a térképen és gyűjtögetni, de mind a két BoS radiant quest, amit a rendőrőrsön adnak oda akar küldeni, pedig mind a kettőnél nem keveset töltögettem vissza, hátha meggondolják magukat, de minden esetben oda szól a feladat.
Főszállal nem terveztem haladni, mert ha megcsinálom a következő részt minden tele lesz idegesítő BoS járőrökkel, sokkal nyugisabb nélkülük.
Egyébként mi az ajánlott szint a kiegészítőhöz? Jelenleg lvl31 a karakterem, 50-60 alatt nem terveztem előrehaladni a történetben.Bár lehet haladnom kellene a fő küldetéssel is, de perpill az asszony gyűrűje Piper ujján van és köszönjük szépen, boldogok vagyunk. A gyerek kell a fenének Meg utána kellene olvasnom, hogy lehet pontosan kihozni a legjobb befejezést:
Mintha meg lehetne oldani, hogy a BoS-Railroad-Minuteman trió megmaradjon és csak az Institute tűnjön el, de már nem tudom pontosan hogyan. -
Snooker
senior tag
Hogy tudom aktiválni a Forbidden Knowledge questet? Ez az a quest amiben az Institute-nak fedem fel Acadia helyét. A Railroados meg a BoS-os quest aktiválódott, de az Institute nem -
Nissifer
tag
válasz davidsone #5678 üzenetére
Nem tesztelik központilag. A nép visszajelzései alapján vannak rangsorolva a mod-ok. Imént kétszeresére növeltem a flechette-ek szórását és a robbanás hatókörét is. Mert így realisztikusabb. Holnap megoldom, hogy az eldobált, földön lévő lőszerek felrobbanjanak, ha sebzés éri őket (pl. bele lövünk). Így majd jó kis csapdákat lehet készíteni! Heheheheh... Utána feltöltöm az új verziót.
Ezek után gyártok egy explosive ammo pack-ot, mert ami elérhető az nagyon gyászos. -
Warton
őstag
Most le vannak árazva a régebbi dlc-k a Steamen!!!
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Snooker
senior tag
válasz Shadowguard #5674 üzenetére
Nekem az 1.5-ös patch óta zárt helyeken néha be laggol, töltési időm se javult sajna
-
Nissifer
tag
Imádtam New Vegas-ban a 40mm-es flechette-s headshot-okat. Készítettem egy mod-ot fallout 4-hez, amely segítségével gyártható flare gun-hoz közelharci flechette lőszer. Imént töltöttem fel a nexus-ra. Lenne-e oly bátor valaki, hogy leteszteli jól sikerült-e a feltöltés/készítés? fantastic flare gun
-
MaTpr0F
senior tag
válasz Shadowguard #5674 üzenetére
Én jóval a megjelenés után szereztem be, így nem láttam frissítések nélkül, nekem nem töltött soha sokat (lehet az ssd miatt). De a review-ozók is panaszkodtak a hosszú töltési időkre.
-
Shadowguard
senior tag
Jó ideje nem játszottam, de most a Far Harbor örömére előszedtem megint (és kezdtem egy új karaktert ) és csak nekem tűnik úgy, hogy vagy az vagy az 1.5 javított a töltési időkön? Megnéztem a félbehagyott karakteremmel is, össze-vissza gyorsutazgattam a térképen, de még az eddig nyögvenyelősen töltődő (jellemzően városi) helyszínekre is pillanatok alatt el tudtam jutni.
Egyébként a fene megeszi, akartam csinálni egy női karaktert, de 40 perc szenvedés után rájöttem, hogy vagy rusnya lesz vagy még rusnyább és hagytam a francba... Majd egyszer keresek nexuson valami kedvemre való arcot, de amit szerettem volna az pont nem volt ott sem
-
micafighter
nagyúr
Vannak ilyen "végtelen" küldetések minden frakciónál, ez is egy plusz lehetőség a fejlődésre. Ezek csak opcionális küldetések, egyáltalán nem muszáj ezekkel foglalkoznod, a fő küldetésekhez semmi köze. Van rengeteg olyan küldetés is aminek semmi köze a fő szálhoz és nem ilyen "végtelen", hanem változatos küldetések.
Ha beállsz a Brotherhoodba nem lépsz ki egyből a Minutemen-ektől, de fő küldetésszál előrehaladtával folyamatosan döntéseket kell majd hoznod, melyik oldalra állsz. Egy darabig lehet játszani a mindenkivel jóban levő diplomatát, de a vége fele majd választanod kell. A 4 fő frakció közül 3 elég szélsőséges, a Minutemen ami inkább az arany középút. Ha most ez nem mond semmit, majd megérted ahogy haladsz előre
[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
50 óra játék után úgy érzem mintha dolgoznék. Preston állandóan küldözget minden szarér' hugyér', nagyon unalmas, ráadásul a küldik nagy részének komplexitása nem haladja meg a GTA küldetéseinek komplexitását. Menj oda, öld meg xyz-t, gyere vissza a lóvéért. Ja és utána még beszélgessek Prestonnal... Kb. csak a grind miatt csinálom, hogy tudjak karaktert fejleszteni. Valahogy a Fallout előző részeinél kicsit összetettebb küldik voltak. Az nekem szimpatikusabb volt. Az utóbbi küldetések közül, amit megcsináltam a Covenant-os "rejtély" volt, ami megütötte azt a szintet, ami az előző Falloutban volt. Volt döntési lehetőség, hogy melyik oldalra állok, meg ilyenek.
Ha beállok a Brotherhoodba akkor a Minutemenektől automatikusan kilépek?
[ Szerkesztve ]
Kompromisszummentes linux gaming.
-
laceszgamer
addikt
válasz 4264adam #5670 üzenetére
Ennél az engine-nél azért nem szokatlan dolog ez.
Lényegében az Oblivion óta ez van az ES és a Fallout részek alatt.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
törölt tag
Hmm nem találtam ezt a Blitz cuccot, de mindenesetre újrakezdem.
-
gyimger
őstag
válasz #81999360 #5664 üzenetére
Én ilyen close-and-personal karaktert csináltam minden játékban, de nem feltétlen melee-t. Lopakodásra kell pakolni, FO4-ben hasznos ez a Blitz például, ami közelrepít VATS-ban az ellenfélhez. Jó móka.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
4264adam
veterán
Ide is beírom mit lehet várni grafika terén: Automatikus High
Fallout4-en sajnos nem segít a tuning. programozási bugok még mindig vannak amitől 49FPS-re esik be egy egy pillanatra.
Ezek nem a maximális tuning eredmények. Hasra ütés szerűen írtam be. Annak idején próbáltam "mcs" kollégával. Akkor 1560/7800-on ment. Nekem 8000Mhz-es memóriával nagyon szitál.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz MaTpr0F #5660 üzenetére
Én ezzel csatlakoztam a fallout szériához, azóta ki próbáltam a 3-at ami sokkal de sokkal nehezebb normal-on mint a 4 survival-on. Kb 50 óra alatt hozzá szoktam a 4 környezetéhez és átnézve a 3-ra semmi jó nem sült ki belőle.
Fallout3 + nexus mod(grafikai) = Harder then Fallout4.
Fallout4-et a Far Harbour DLC miatt kezdtem el újra. Sniper karakter.
Ismerve a játékot nem nehéz már az első 27pont szétosztása után sneak+V.A.T.S. karakter.
8-as lvl Hard és a sima Vault 111 ruha.
3. karakterem biztos, hogy egy őskori fickó lesz "melee" csak ütő fegyverek használata.[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz #81999360 #5656 üzenetére
Ez gyakorlatilag a te településed lesz. A játék folyamán lehet még jópár ilyen tepeülésed. Nem muszáj ezzel az építgetős dologgal foglalkozni, teljesen fakultatív. Meg lehet csinálni szépen, youtubeon találsz videókat nagyon komoly építményekről, de meg lehet csinálni célorientáltan is a településeidet, ahol nem az a cél hogy szép legyen, hanem hogy müködkön: A telepesek termelni tudnak neked vizet pl amit el tudsz adni, ebből igen sok pénzt lehet csinálni , de ha befogod a telepeseket termelésre, akkor meg is kell őket védeni (pl védelmi tornyok, turretek, csapdák), mert minnél többet termelnek adott településen, annál nagyobb az esélye hogy raiderek, szupermutánsok vagy egyebek megtámadják a településed.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ryder62 #5655 üzenetére
Értem, köszi. Akkor nem kapkodom el.
Más: Még csak most érkeztem meg Sanctuary-ba és segítgetek építkezni az embereknek. Elég jól bele lehet merülni, de az lenne a kérdésem, hogy mennyire éri meg tényleg jól megcsinálni ezt a bázist?
Később még hasznát veszem, vagy a küldetések után soha nem járok erre?
-
Ryder62
őstag
válasz #81999360 #5654 üzenetére
Na most az a szitu, hogy eddig kijött a Automatron, a Wasteland Workshop meg a Far Harbor. A Workshop az csak építgetős, ha a játék ezen része nem érdekel, kihagyhatod. A Far Harbornak level 20-25 között már neki lehet esni. Ez elég masszív DLC. Az Automatron az egy kis robotos DLC, ennek azt hiszem lvl 10 a követelménye.
Hátra van még egy Workshoppos DLC, ami most jön jövő héten, a Vault-Tec építgetős DLC (Vaultot lehet építeni), meg a Nuka World. Az utóbbi tűnik még értékelhetőnek.
A DLC-ket menet közben is tudod aktiválni. Mivel az elején vagy, még nem maradtál le semmiről.
-
törölt tag
Sziasztok,
Nemrég vettem meg a jàtékot PS4-re, még nagyon az elején vagyok.
Sajnos csak az alapjáték DLC-k nélkül.
Mikor érdemes megvenni őket? Először fejezzem be az alapot, vagy jó ötlet most az elején és újrakezdeni?
-
csabsz13
aktív tag
válasz gyimger #5650 üzenetére
nekem az angol leírásból az tűnik (themed areas), hogy a Nuka World-ön belül lesznek táménként más-más "részek" a kérdés az, hogy maga a Nuka World mekkora lesz...
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
-
micafighter
nagyúr
válasz Ryder62 #5648 üzenetére
Épp az előbb néztem a fallout honlapján mi van, az egy kicsit máshogy fogalmazott:
,,Welcome to a vast new world. Nuka-World. Explore and battle your way through a massive pre-war amusement park turned raider sanctuary with different themed areas like Kiddie Kingdom, Safari Adventure, Dry Rock Gulch, and the Galactic Zone.
Choose to rise through the raider ranks through combat, bending the Wasteland to your will or put the raider factions against one another and enjoy the spoils of war. Nuka-World features all-new quests, Raider factions, weapons, creatures, carnival games and rides!"
A második része az érdekesebb, végre raiderek frakciók lesznek
-
Ryder62
őstag
Új infó a Nuka Worldről!
Steam Store - Fallout 4 Nuka World
Érdemes elolvasni a "tartalomról" szekciót, ami azt írja hogy:
"Irány Nuka-World, az egykori vidámpark, amelyben ma raiderek nyüzsögnek. Fedezd fel az új régiót, amelyhez nyílt pusztaság és olyan zónák tartoznak, mint a Safari Adventure, a Dry Rock Gulch, a Kiddie Kingdom és a Galactic Zone. Állj a halálos rablóbandák élére, és hódíts meg velük új településeket, térdre kényszerítve a Commonwealth lakosait. A Nuka-World új küldetéseket, raidereket, fegyvereket, lényeket és más újdonságokat tartalmaz. Jó szórakozást!"
-
MaTpr0F
senior tag
válasz Ryder62 #5644 üzenetére
Én is abban reménykedtem, hogy lesz még valami rendes. Mondjuk valami UFO-s mint az előzőben a Mothership. Mikor láttam lezuhanni, megörültem, hogy megint lesz egy ilyesmi DLC.
Talán a Nuka World az ami ígéretes.
Workshop cuccok engem sem érdekelnek. De szinte sejtettem, mikor megtudtam, hogy lesz építkezés a F4-ben, hogy a dlc-k fele erre lesz kihegyezve. Nem igényel részükről nagy erőfeszítéseket, viszont el lehet mondani, hogy van hozzá X dlc, hűűű de jól hangzik.
-
Ryder62
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #5641 üzenetére
Több nem lesz? Mert így kb egy normális jött, a Far Harbor.
Legalább jöhetne még egy nagyobb DLC.
A 2. Workshop már érezhetően lehúzás. A kettőt egybe kellett volna rakni. A Vault érdekes bár...
Nuka World meg szerintem akkora lesz mint a Pitt.Kicsit csalódott vagyok én is. A legtöbbje csak kozmetik.
A FH 25€, a Nuka World meg 20€. Érdekes. A régi részek DLC-jei 10€ körül mozogtak. Akkor tartalmilag lehet kettő közt lesz? A videóból nem sok derült ki, de lehet nem akarják még ellőni mert messze van augusztus.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Megelőztél, most akartam irni
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az utolsó DLC címe természetesen Nuka-World, csak elszúrtam.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
3 új DLC:
Contraptions Workshop (4,99 USD, június 21.): ismét az építkezők kedvében járnak, szállítószalagok, állványzatok, logikai kapuk, meg mindenféle "finomság" teheti boldoggá azt, aki az ilyesféle szöszmötölésben leli örömét.
Vault-Tec Workshop (4,99 USD, 2016. július): Vault építés (dwellereken történő kísérletezés inkluzíve), ez még akár érdekes is lehet, bár kicsit Fallout Shelter-szerűnek tűnik.
Nuke-World (19,99 USD, 2016. augusztus): Nuka-Cola témájú vidámpark, amibe most raiderek fészkelték be magukat. Új lények, új fegyverek, új küldetések – kell ennél több? Ez elég hangulatosnak ígérkezik.
Összességében kicsit csalódott vagyok, a 6 DLC-ből számomra 3 értékelhető ,1 kérdőjeles (én csak a sztoris DLC-kkel foglalkozom, az építgetés teljesen hidegen hagy). Összességében nem rossz mennyiségű utólagos tartalmat készített a Bethesda, csak "sajnos" kellően magasra tette a lécet a Fallout 3 és Fallout New Vegas DLC-kkel, és ezt – úgy érzem – nem sikerült most megugrani.
Videó (2:10-ig van Fallout 4-related anyag).
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Dendytv
senior tag
válasz dimre70 #5638 üzenetére
Ez ilyen bugos lett ?
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Dendytv
senior tag
Szerintem rakd össze minimumon szerintem is kisajtol hatol belőle ha 30fps-t nem is de 25-ötö igen! +-a végeredmény engem is érdekelne majd írd meg
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
4264adam
veterán
-
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
q6600 / 4gb ddr2 / 9600gt vagy gt220 videókártyával lehetséges, hogy játszható legyen?
Eladni szánt gépre érdeklődtek és a kritérium: "legalább minimumon menjen rajta akadás mentesen" -
athee76
csendes tag
És itt az utolsó darabja a Far Harbor DLC sorozatomnak (ungárische felirattal).
[link a videnyóhoz] -
Dendytv
senior tag
válasz laceszgamer #5626 üzenetére
Köszi szépen
-
csabsz13
aktív tag
válasz dimre70 #5612 üzenetére
a különbséget azért az is adhatja, hogy csernobilt elhagyták az emberek, teljesen lakatlan lett. így értelemszerűen hamarabb benőtt mindent a gaz, fák stb.
a fallout világában azonban ott éltek továbbra is az emberek, jöttek, mentek mozgatták a tárgyakat stb. megpróbálták az épületeket (amiket használtak legalább is) karbantartani.AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
davidsone
addikt
Csak egyesével lehet építőmodban lebontani a cuccokat? Jó lenne ha egy területen minden lebontható lenne egyszerre...
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
laceszgamer
addikt
válasz Dendytv #5624 üzenetére
Dokumentumokban my games\Fallout4
Fallout4Prefs.ini nyisd meg és keresd meg a következőket:
iSize W=
iSize H=Egyenlőségjel után kell beírni a számokat, és akkor adott felbontás lesz, 1280*1024-hez például így kell kinéznie:
iSize W=1280
iSize H=1024Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
MrTwister
őstag
válasz Fitzgerald #5623 üzenetére
Bocs elkerülte a figyelmem.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Dendytv
senior tag
Sziasztok
Nem sokára szeretném megkezdeni a Fallout 4-részét (a 3-ast egyenesen imádtam) és lenne egy olyan kérdésem, hogy belehet már álltani 5:4-re a monitor felbontást mert mikor megjelent a játék akkor nem támogatta ezt a felbontást ki lett azóta valahogy javítva ?Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Fitzgerald
veterán
-
MrTwister
őstag
válasz Fitzgerald #5621 üzenetére
Mi a konfigod?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Fitzgerald
veterán
válasz Csapoati #5620 üzenetére
Digital Foundry szerint a ram sebessége számít, és csak a minimum fps-re van hatása a gyorsabb ramnak. Az nagyjából mindegy hogy DDR3 vagy DDR4. 2400MHz-en kb. 20%-al nőtt a minimum frameratejük vsync nélkül a 4690K/Titan X-el, ha 1600 helyett 2400MHz-es ramot használtak. Nekem 2100MHz környékén hasonló a minimum framerate-em, mint amit ők mértek 2400-on. De mindkettő messze van a 60 fps-től.
-
Csapoati
nagyúr
válasz Fitzgerald #5619 üzenetére
Egyébként pont a DDR4 jelentett volna sokat ennek a játéknak.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Fitzgerald
veterán
válasz athee76 #5618 üzenetére
Ne is mond. Én 3 különféle konfigon is próbáltam a játékot az elmúlt 7 hónapban, ebből az egyik egy kis jóindulattal középkategóriásnak tekinthető laptop.
A laptop: i3-3217u, GT740M 2GB, 8GB DDR3, SSHD. Ezen a Witcher 3 kivételével gyakorlatilag az összes tavalyi játék elfogadható minőségben futott HD-ben. Ez legtöbbször medium, néha akár high beállításokat is jelentett. Először úgy tűnt hogy a Fallout 4 is jól van optimalizálva, és csak Concorde-ba érve szembesültem vele, hogy nem. Nagyon nincs. Aztán a Corvega Assembly Plantben amikor 10-12 fps-re is leesett néha a framerate, akkor döntöttem úgy. hogy majd inkább PC-n folytatom. Össze is raktam egy belépőszintű PC-t régebbi alkatrészekből: i5-2400, 8GB DDR3, 7870 2GB.
Ez a gép már elég volt ahhoz, hogy agyérgörcs nélkül is játszható legyen a játék medium-high-on, olyan 40-50 fps-el. Persze sok helyen így is megmaradtak a borzalmas framedropok, de oké, végülis a minimumnak megadott konfigon játszok. Januárban megvettem az egyik legerősebb 280X-et a 7870 helyére.
Néhány dologból visszavéve, de azért mégis elég magas minőségen valamivel stabilabb lett a framerate, de nem annyival, mint vártam.
Az elmúlt 4 hónapban gyakorlatilag platformot váltottam, és lecseréltem az összes alkatrészt a gépben. A régi cuccokat eladtam, vettem újat. Csak a ramom maradt meg, illetve abból vettem még egy ugyanolyan, 8GB-os modult. Most itt tartok:i5-6500 @ 4.23GHz BCLK tuninggal egy Asus Z170 D3 lapban. Ez egyike azon kevés 1151-es lapnak, amelyekbe lehet DDR3-at tenni.
16GB Kington HyperX Fury Blue 1600MHz @ 2100MHz
MSI R9 390 Gaming 8GB @ 390X
Samsung 850 Evo 250GB SSD
Win10 64-et használok.Mi változott Fallout 4-ben? Alig valami. A minimum framerate nőtt valamennyit, de így is van néha olyan stuttering, hogy ejj. Oké ultrán van minden meg a vsync is be van nyomva, de 1080p-n ezzel a hardverrel azért ne genyózzon már semmilyen mai játék. Főleg ne a Fallout 4, ami még csak nem is szép.
Seaon Pass-t én amúgy nem vettem meg nem is fogok, de hallom hogy a Far Harbor még az alapjátéknál is gányabbul lett kódolva. De ezt még mind meg tudnám bocsájtani, ha a játék csak a felét hozta volna annak, amit elvártam tőle. Úgyhogy utolsó alkalommal vettem novemberben Bethesda játékot a megjelenés napján.
Na megyek is vissza játszani, mert there is another settlement that needs my help.[ Szerkesztve ]
-
athee76
csendes tag
válasz Fitzgerald #5617 üzenetére
No igen nekem a következő gépen szaggat néha nagyobb csatáknál, és csak High-on van minden nem Ultra-n ahogy a játék javasolta.
- Asus P7P55 LX
- Intel Core i5 750 @ 2.67 Ghz
- Cruical Ballistix Sport DDR3 8GB (2x4) 1600 Mhz
- Palit GTX 970 4GB GDDR5
- Seagate Barracuda 2TB 7200rpm (SATA3)
- MS Windows 8.1, 64bitÚjabb két rész a Far Harbor sorozatomhoz
5. rész de most mellékküldetések
6. rész ez már főküldikécske[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz hitvanyalak #5616 üzenetére
A Bethesda meg a GameBryo motor volt a ludas.
-
hitvanyalak
senior tag
Én 6gb rammal gtx 650 meg q8300 játszottam vele vagy 15-20 órát,minden full low-on volt. Amikor 8-10 ellenfél megjelent akkor azért na:-) de szerintem nem a ram volt a ludas.
[ Szerkesztve ]
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Lobonc
tag
Sziasztok!
Most hogy leakciózták a játékot galaxsisban meg 576 ban is végre megvenném..
Kérdés játszható nagyjából 4 giga rammal azért vagy tényleg esélytelen 8 nélkül ami a minimum?
Ramot emiatt a játék miatt nem fejlesztenék..Köszönöm
-
-
athee76
csendes tag
Mivel a Fallout 4 alapjátékot 3x végigjátszottam azt kell, hogy mondjam (szerintem) ez inkább lövölde mint RPG. Ezer és egy kihagyott ziccer van amit 7 (3+4) év fejlesztési idő alatt kutya kötelessége lett volna a Bethesdának beleraknia. Szó se róla megvan a hangulat de a függöny mögött ott a valóság:
- építkezés 2-3 nagyobb farm után ahol megtermeled a ragasztónak való növényeket, csak IDŐHÚZÁS
- a farmokon kapható küldetések nagy része csak IDŐHÚZÁS
- nem viselkedhetsz IGAZÁN rossz karakterként
- nem tudsz összeállni IGAZÁN rossz frakciókkal
- ha egynél több helyen akarsz építkezni IGAZÁN NAGYOT, akkor csalnod kell a cipelhető súlyhatárral különben beleőszülsz! (ezt orvosolandó, belerakhattak volna egy futár rendszert a kis eyebotokkal)
A most behozott "eyebot pod" a guberáló képességével kutyafasza/rózsavíz/halottnak a csók.És nem, nem érdekelnek a modok mert én az alapjátékot szeretném minél változatosabban élvezni.
(Persze ettől függetlenül respekt a moddereknek csak engem az a szcéna nem túlzottan érdekel.)Egyébként meg akit érdekel magyar felirattal és mérsékel dumával a Far Harbor végigjátszásom (csak fő történetszál) azoknak itt a 3-4. rész.
Far Harbor 3. rész
Far Harbor 4. rész -
dimre70
tag
Egy kicsit off, Csernobil napjainkban: Pripyat, Chernobyl
Igazából nem vitték túlzásba a Bethesda-nál a pusztítás mértékét, Csernobil egy helyszín, egy robbanás, amit mára szinte teljesen elszigeteltek.
A játékban meg egy totális atomháború után "létezünk", van némi flóra, fauna, sőt iható víz is, sztm ha egy egysejtűként kezdtük volna a játékot az lenne a reálisabb.
De tudom ez játék, és én is nagyon élvezem minden hibája ellenére.[ Szerkesztve ]
Lesz sör, diszkó, lámpa, meg csaj !
-
gyimger
őstag
Wikipedia alapján összedobtam egy térképet a fenyegetettségről. Fehéren hagytam, ahol nincs semmi vagy csak apróbb állatok, mutányok, földikutyák. Pirossal jelöltem a fenyegetést (ghoulok, fosztogatók, mutánsok, halálkarmok, stb.), zölddel meg azt színeztem, ahol saját nevű emberbe VAGY robotba lehet botlani. A térképet és az infókat mind Wikiről szedtem, ha valami nem stimmelne, szóljatok.
SPOILERES
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
davidsone
addikt
válasz hitvanyalak #5605 üzenetére
néztem a nexus-on vannak jó modok alá csak nem szívesen piszkálok bele örülök h megy
-
H_András
tag
Érdekes dolgokon megy a beszélgetés.. vitának azért nem nevezném, mert szubjektív vélemények hangzanak el, mint az enyém is. Tudtommal senki nem élt még át egy atomtámadást, és senki nem tudja, hogyan viselkednének a megmaradt emberek mondjuk utána kétszáz évvel, mi maradna épen vagy épp életben. A játékkészítők vizionálnak, lehetséges jövőképet festenek, amiben mindenki azt csinál a karakterével amit akar, persze meg amit megtehet. Az hogy ez mennyire reális, sosem tudjuk meg, mert jó esetben sosem fogjuk megtapasztalni milyen abban a világban élni.. éppen ezért csak halkan kacarászok, amikor itt egymásra licitálnak emberek, szerintük mennyire furcsa ez meg az a játékban, vagy hogy melyik rész melyik városa milyen kihalt.. természetesen vannak dolgok amik nekem is szemet szúrnak, de nyilván lehetetlen olyan játékvilágot megalkotni, hogy az okés legyen mindenkinek. Egy játék nálam arról szól, főleg ha szerepjáték, hogy a mindennapok katyvaszát elfeledtesse, és ha belemerülök, ott azt tehessem meg, amit esetleg valóságban soha nem tennék... tehát ha a játékban egy pucér fazon a faházam felé szagol, előbb lövök aztán kérdezek, és csak utána foglalkozok az erkölcsi dolgokkal, hogy vajon akart-e nekem segíteni esetleg valamiben, vagy az általam gyanúsnak vélt figura esetleg egy rosszul öltözött, általam nem ismert szomszéd város elbóklászott orvosa, akinek megölésével tönkrevágtam hetven ember életét, stb. A valóságban nyilván sosem tennék ilyet.. de ki tudja, emberek agya min járna egy apokalipszis után? Lehet meg is kéne enni... A játékba próbáltak pakolni mindent a fejlesztők, kétszáz éves iható üdítőt, beszélő szupermutánsokat, kutya méretű lepkéket, fosztogatótelepeket, akiknek nincs is mit fosztogatniuk, stb. Ha komolyabban nézzük, a Fallout negyedik részével már olyan nyomás nehezedik a fejlesztőkre, hogy sztem lehetetlen az igényeket kielégíteni, nyilván sosem lesz realisztikus a grafika (látott már valaki kétszáz éves atomvillanásos tájat élőben? nem), egyeseknek túl színtelen, másoknak túl színes, valakinek túl sok a túlélő, mint a küldetések, másoknak kevés - Csernobil az egyetlen hely, ami dokumentáltan is kérdéseket vet fel, ugyanis egyszerűen nem telt el annyi idő, hogy lássuk, mi történik egy városka nukleáris baleseténél -nemhogy egy világot érintő világégésnél - ennyi idő után..
A játék az játék, milliónyian imádják, és játszanak vele, de soha nem lesz tökéletes semmiféle szempontból, mert ez az egész fikció.. mindenkinek nyilván nem is tetszhet.. de élvezni lehet, ha játéknak tekintünk rá, nem az általunk elképzelt valóságnak, ami olyan mint az életünk... tele van hibákkal. Na és?Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
hitvanyalak
senior tag
válasz davidsone #5603 üzenetére
Nekem ilyen vanilla modokhoz nem elég a gépem, de a videók alapján sokat dobnak. A növényzet rengeteget tesz hozzá!!!
A nexus azért jó,mert lekapod a progijukat,ês utána a honlapot böngészve,ha valami tetszik,az installálja is.
[ Szerkesztve ]
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
alces
tag
válasz gyimger #5597 üzenetére
Szeretnék bekapcsolódni a beszélgetésbe ha lehet...
Én inkább a küldetéseket említeném, ami a New Vegas nagy erőssége. Sajnos a 4 e téren nagyon nem veheti fel a versenyt. Hol vannak a morális döntések, az összetett lehetőségek a 4-ben? Talán kettő küldetés ami említésre méltó. (Cabbot család). sajnos végtelenül le lett egyszerűsítve a 4, ezt tartom a legnagyobb hibájának. A New Vegasból kapásból sorolhatnék küldetéseket, melyek szerteágazóak voltak, tele választási lehetőséggel. Mennyi órám elment arra, hogy megpróbáljam végigzongorázni melyik lesz számomra a legjobb. A karaktereket tekintve is jobban lett felépítve a New Vegas, egyénibbek, jobban felépített történetekkel. Hátrányára legyen mondva a crafting, na az még nagyon szűk gyerekcipőben járt, inkább volt idegesítő, mint hasznos.
Személy szerint én örülnék, ha egy kieget az Obsidian is csinálna, mert talán lenne még néhány elborult küldetés amikbe órákat lehetne ölni, és nem csak lövöldézni.
Ettől függetlenül nagyon jó játék a Fallout 4, de számomra sok hiányzik a régi dolgokból (küldetések), ami pedig új lett , az nem feltétlenül hoz annyit a hangulathoz (építkezés). -
davidsone
addikt
válasz hitvanyalak #5602 üzenetére
grafika mod(ok) sokat dob rajta?
[ Szerkesztve ]
-
hitvanyalak
senior tag
Hát én sem De miután feltettem azt, hogy legyenek levelek, meg aljnövényzet, nagyon megváltozott a véleményem. Én inkább azokat kerülöm, amik az én mércém szerint már csalásnak minősülnek. A töltényeset pl. ezért nem is tettem.
Inkább csak bosszantó, hogy ezt a fejlesztők félkészen adták kiA lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Warton
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Gamer PC - i5 10600 KF/ 16 GB RAM / 1 TB M.2 SSD / Radeon RX 6600 XT
- Apple watch Series 9 45mm cellular megkímélt akku 98% 12 hónap szavatosság
- Rock Band 4 gitár + dob + játék
- ASUS GeForce RTX 4090 24GB ROG Strix OC Edition Aqua.hu garancia 2026.12.19 - ig
- Eladó a képeken látható SONY Playstation 2 FAT több ezer játékkal
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest