Hirdetés
-
GAMEPOD
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Desy
tag
válasz
Csapoati #6876 üzenetére
... talán igazad van, talán nincs. Nekem nem egy alkalommal volt, hogy többször kellett újratelepíteni a játékot illetve más programot, mert állítólag "az nem lehet hibás". Csak a telepítő hibázik... vagy az sem. Mivel az sem hibázhat. Vagy egy, vagy nulla és kész... Aki téved az ő dolga, aki meg nem... boldog. A lényeg, nekem a végeredmény számít és a hozzá vezető út legyen ésszerű, egyszerű és problémáktól mentesített.
Mindenképpen az a jó, ha valakinél minden szuper. [...és ha másként van, az meg az ő dolga] Ha valaki szeret vacakolni az ő dolga. Élvezze és töltse el boldogsággal.
... upsz! Szerintem, nincsen olyan, hogy alapjáték legújabb verziója. Csak olyan van, hogy alapjáték. Azt pedig 2015. november 10. adták ki.
Return to the Wasteland on September 26 with Fallout 4: Game of the Year Edition. Ez pedig egy komplett retusálás...
-
Fred23
nagyúr
válasz
Csapoati #5795 üzenetére
Skyrim vs Fallout 3 & 4
Skyrim vs GTAV vs THE WITCHER...Kezdek képbe kerülni.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Csapoati #5620 üzenetére
Digital Foundry szerint a ram sebessége számít, és csak a minimum fps-re van hatása a gyorsabb ramnak. Az nagyjából mindegy hogy DDR3 vagy DDR4. 2400MHz-en kb. 20%-al nőtt a minimum frameratejük vsync nélkül a 4690K/Titan X-el, ha 1600 helyett 2400MHz-es ramot használtak. Nekem 2100MHz környékén hasonló a minimum framerate-em, mint amit ők mértek 2400-on. De mindkettő messze van a 60 fps-től.
-
Ryder62
őstag
válasz
Csapoati #5420 üzenetére
Még mindig zavaró, hogy nincs mentés.
Amúgy csak én érzem azt, hogy szar a balansz a játékban, vagy én vagyok béna?
Valamikor nagyon könnyű, valamikor nagyon nehéz. Van hogy egy lövéssel kiszednek de van hogy órákig püfölnek és semmi. LvL 30-on vagyok Survival nehézségi fok.
Mivel a Fallout 3-al játszottam közvetlen a F4 megjelenése előtt, elmondhatom hogy abban nem tapasztaltam ilyet. Az egyedüli nagyon erős ellenfelek a Talon Company tagjai voltak (lvl 15 környékén) Szépen fokozatosan erősödött a karakter.
De itt ugyan az az ellenfél típus néha megszivatt. Pl Egy Raider Survivalist valahol pikk pakk elintézek máshol meg bohóckodok vele órákig.
-
gyimger
őstag
válasz
Csapoati #5230 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszolsz és rögtön beszélgetéssé léptettük elő az elmélkedésemet. De szerintem messze nem. Goodspringsben laknak emberek, vannak boltok, kertek, bár, és itt bevezetnek a világba. Tudom, hogy vannak nagyobb települések is, de ritkák, gyéren vannak elhelyezkedve. Építkezés nélkül nincs egy közösség sem, ez még az, ami hiányzik. Amit láttam eddig a belvárosból, az is elég üresnek tűnt. Egyelőre nem találom a helyem.
-
-
válasz
Csapoati #5133 üzenetére
Helyén kezelem a dolgokat
Alap hogy a posztapok játékokat nem kúrjuk tele fényes nagy ugráló csöcsökkel meg lila hajakkal. Persze hardcore nyomod a játékot kutatsz az élelemért és vízért, három óráig harcolsz egy kupac raiderrel, és akkor egy anime loli a karakered. Nem érzed az ellentmondást? Vicc. Miért öljem ki a játék lelkét? -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TommyGun
őstag
-
-
-
-
-
-
-
-
kokov
tag
válasz
Csapoati #4613 üzenetére
Miért vennéd le? Utoljára akkor volt értelme a magas textúra részletességből elvenni egy közepes kártyán, amikor kevés volt a memória a VGA-kon, manapság meg már azokra a kártyákra is rátesznek vagy 2GB-ot, amik messze nem tudják végrehajtani időben a rengeteg textúra megjelenítéséhez kapcsolódó műveletet magasabb felbontásnál, amihez hasznos lenne a VRAM szóval telepakolják rammal ha kell ha nem. Nevezzük hasznos műveleteknek a nyilvánvalóan látható képanyag megjelenítését és úgy beszéljünk a többiről, amit valahogy hívnak és elő van adva, hogy valami sugárkövetésen alapuló művelet, ami azt nézi meg, hogy az egyes renderelt képpontok texeljei mennyire vannak takarásban a jelenet objektumai által, mint a sallangról. Az én szememnek egyszerű árnyékolás. Ilyen árnyék, olyan árnyék. Magas részletesség mellett csak jól meggereblyézik a vizet velük, a kép szebb nem lesz, csak egy picit más.
Elképzelésem sincs, hogy neked meg a többi fannak mikor vésődött be hibásan a fejébe az, hogy a részletességnek bármi köze van ezekhez a műveletekhez, de tisztára úgy adjátok elő, mintha el kellene venni a részletességből ahhoz, hogy ezeket ki lehessen kapcsolni.
„Gyárilag” ezeknek a bekapcsolásával veszik el a grafikus erőforrást és vele a lehetőséget, hogy a részletességet felemeld a grafikus menüben egy közepes kártyával. Teljesen egyértelmű, hogy a részletességet kell először felemelni és ha még mindig marad erőforrás tartalék akkor lehet ilyen felesleges vackokat bekapcsolni.
Ehelyett ezeket a vackokat bekapcsolják alapértelmezetten és egy vacak minőségű alacsony részletességű képet elkezdenek árnyékolni velük, tehát a részletességet leveszik közepesre, hátha elég hülye vagy ahhoz, hogy elhidd, hogy a kártyád nem képes a maximum megjelenítésére, ahhoz jobbat, drágábbat kell vásárolnod. Leírom, hogy simán képes rá a közepes kártya is, csak ezeket a vackokat ki kell kapcsolni, erre leírod, hogy milyen jó, hogy te látsz és majd mindjárt jól leveszed a részletességet is a vackokkal együtt. Nem tudlak követni. Most igazából mit szeretnél mondani? Hazudok és csak az a szép kép, amit te látsz? Ez lenne a lényeg, mert akkor ezt mondd. -
kokov
tag
válasz
Csapoati #4607 üzenetére
Pfff, hát akkor milyen a többi? Ezen mit kell egyáltalán nézni, vagy ezen? Komolyan nem is értem, hogy ezeket a vackokat tényleg van, aki mindet bekapcsolgatja és akkor talán egy icipicit rajzfilmesebb lesz az egész összhatás és fú akkor ez neki, fú akkor ez százezreket ér? Az én szememnek ez egy annyira nyilvánvaló átverés (mert ráadásul jó nem lesz sehogy, csak esetleg nem akad meg neki teljesen a legerősebb kártyával, de azzal is leesik a minFPS 40 alá, mert ezek arra vannak kitalálva, hogy leessen tőlük az FPS), de most komolyan ettől lesz jobb? A 3db monitorom nincs kalibrálva és ezerszer többet jelent még a közöttük lévő különbség is, hiába egyforma típus mind a 3. Egy egyszerű színhőmérséklet beállítás eltérés, vagy nem egyforma háttérvilágítás fényerő akármi és észreveszem. Azonnal. Az ilyen szoftveres vackoknál szinte bármi többet számít és akkor pont erre a szoftveres vacakra százezreket? Tudjátok mit? Akinek ez kell, az vegye, vigye, nézze. Én kinyomom, nekem nem kell.
-
.LnB
titán
válasz
Csapoati #2929 üzenetére
Uzsidoboz tök vagány, munkatársamnak is tetszene. Bár nála most kényes téma a Fallout 4 mert kevés a gépe hozzá sajnos
. De ülnék az irodában, elővenném és nyam-nyam
Lehet szétverné a fejemen a dobozt.
Esetleg ha valakit csak a pulcsi érdekelné akkor itt lehet itthon rendelni: [link]
-
.LnB
titán
-
MK VII
veterán
válasz
Csapoati #2731 üzenetére
Nem, nem vicc... Azért kérdeztem, mert nem tudtam..
Miért kell ezen ennyire meglepődni?
Ha neked odaadnak egy akármit a kezedbe amit még soha életedben nem láttál azt sem tudod elképzelni mire való és megkérnek, hogy használd akkor egyből tudod, hogy mit csinálj vele?Sosem játszottam Fallout-al, számomra semmi sem ikonikus mivel teljesen új.
Igen én most ismerkedek ezzel a játékkal és a benne levő dolgokkal amit még nehezít az is, hogy azt sem tdom mi mit jelent, mert közöm nincs az angolhoz tehát úgy kell kitapasztalnom mindent ami ebben a játékban van.
Illetve kérdezek tőletek..
Van még probléma?(#2735) 4264adam
Nyomtam a Q-t és láttam mit csinál csak azt nem tudtam mire való.
Perkeket random teszem.. Gőzöm nincs mire tegyek.. Sorba osztom el a pontokat ahogy kapom. -
micafighter
nagyúr
válasz
Csapoati #2382 üzenetére
Jó a kérdés. Sztem el lehet őket adni mert különben egy rakat képregénnyel lenne tele az inventoryd. Igaz hogy súlyuk nincs de útba lennének eléggé ja tartogatni kéne.
De ha valaki tud biztosat az plz erősítsen v cáfoljon meg
(#2381) nyic19
Építési modba lépsz (gépem V betű hosszan ), egeret ráviszed a lakosra, E betű, majd odamész ahhoz amihez hozzá akarod rendelni, ráviszed az egeret és E betű (assign). Pár másodpercen belül bal fent kiír valami olyasmi megerősítő üzenetet h this resource has been assigned. -
micafighter
nagyúr
válasz
Csapoati #2367 üzenetére
Annyira érdemes lehet figyelni első szónál hogy olyat válassz hogy ha egyáltalán nem jó akkor egy párat azért ki tudj zárni a többiből.
(#2365) varadigabor
Nem próbáltam még de szerintem arra jó a flare hogy ha településedhez közel használod akkor jönnek neked segíteni minute men emberkék -
.LnB
titán
válasz
Csapoati #2128 üzenetére
Én már csak
két(++1) dologból gondolom.1. Az árus Diamond City-n belül baseball cuccokat árul.
2. A szobor Diamond City kapuja előtt.
3. A mérete miatt+1 mert utána olvastam
+1 a játék tele van bézbóz utalásokkal.Nem tudom ez régi e, most találtam rá. Hangulatos háttérképek:
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Csapoati #2030 üzenetére
Szegényke élőben is kicsit nyomi amiatt a furcsa pilótaszemüveg miatt. Majd told be te is kérlek, hogy a novemberi combat crate-ben milyen Fallout4-related dolog került.
(#2029) Plazmacucci: Teljesen egyetértek, hozzád és cr33p-hez hasonlóan én is a rinyálós táborba tartozom. Tegnap pl. a saját kitépett karjával vertem volna agyon azt, aki ezt az elkefélt dialógusrendszert kitalálta. Innentől spoileres rant következik, aki nem kíváncsi rá, ne nézze meg.
A Human Error küldetésnél gurult el végleg a gyógyszerem, mert itt nagyon sokszor szembesültem azzal, hogy a választható lehetőségek alapján nem tudtam, hogy konkrétan mit fog mondani a karakterem. Ezért egy csomó beszélgetésfonalból ki is zártam magamat. A speech check-eknél a háromszínű skála szintén nulla közeli infót ad arról, hogy milyen eséllyel számíthatok sikerre. Arról nem is beszélve, hogy én úgy szeretek játszani, hogy minden lehetséges beszélgetési ágat végigtolok, hogy a lehető legtöbb infót összeszedjem. Na ez itt lehetetlenség, egy csomó esetben csak egyet tudsz választani, a többi ág onnantól nem érhető el. És bizony a béna választási lehetőségek miatt könnyen lehet, hogy nem jót választasz.
Ráadásul annyira scriptelten viselkednek az NPC-k minden dialógus kezdeményezésekor, hogy borzasztó; ez alatt azt értem, hogy legtöbbször nem tudsz vele rögtön beszélni, mert ahogy megnyomod az A-t (vagy nem tudom PC-n melyik gomb az activate), először lenyom valami hülyes scriptelt szöveget, de utána nem adja be a dialógusválasztó opciókat, hanem még egyszer "aktiválni" kell az NPC-t ahhoz, hogy megjelenjenek a választási lehetőségek. Agyrém.
Arról nem is beszélve (és itt jön a fantáziátlan és sablonos összehasonlítás a Witcher 3-mal), hogy mennyire szarul vannak megírva ezek a párbeszédek ill. konkrétan a fenti "nyomozós" küldetés milyen mélységű a W3 hasonló jellegű küldetéseihez képest.
(#2031) Eagl3: A Locksmith perket kell fejlesztened ahhoz, hogy magasabb szintű zárakat is nyitni tudj. -
Z10N
veterán
válasz
Csapoati #1986 üzenetére
Meglehet. Osszesegeben jol nezett ki. Bar neha ott meg explicit error van
Peldaul futok a szabadban aztan egyszer csak hiba es akarsz-e jelentest kuldeni a fejlesztoknek, stb.
"A Detail distance meg a shadow distance sokkal hitványabb, emiatt szerintem nagyságrendekkel gyengébb a kinézet konzolokon."
Ez igy van sajnos, elotted rajzoja ki par meterrel. Sajnos a jelenlegi generacion sem varok csodat, ha nem kezdenek el megtanulni programozni ra. Megint varni kell a generacio vege fele.
LnB: Ok. En sem most probalnam ki melo kozben
-
Z10N
veterán
válasz
Csapoati #1861 üzenetére
Erdekes modon a BF4/SWBF-nak eleg volt. Mig azok csutkara kihasznaltak, addig ez 50-60%-n malmozik. Amugy semmi baj nincs ezzel a procival teszik a dolgat.
Ezt mar sejttettem sajnos amikor a gepigenyt lattam. A 550TI sehogy sincs pariban a 7870-nel. Most feljebb toltam az OC-t 1200/5800, de csak par fps-t nyertem a korabbi beallitason. Sokat nem segitett. Viszont inkabb feljebb toltam par dolgot es igy 55-60fps. Igy legalabb a limit alatt kidolgozza magat. Viszont ahogy belepek egy varosba 30fps, ahogy egy harc jon 30fps. Egybol, semmi eses vagy valtas. Instant 30fps-re beesik. A korabbi beallitasnal olyan volt, hogy terepen fix 60, majd az elobbieknel fix 30. Most legalabb mar latok 4X erteket is.
AA: FXAA
TQ: U
LQ: UIgy most felment a vram 1800MB+, lehet meg view distance-t emelek egy kicsit.
-
Nissifer
tag
válasz
Csapoati #1752 üzenetére
Csapoati: De a szörnyek is veled skálázódnak, szóval ott később is gond lesz.
Ezt már többen írták a fórumra, pl. csabsz13 is. Azonban ez a jelenlegi ismereteim alapján nem így van. A szörnyek nem skálázódnak. Valóban erősebbek a játék haladtával, azonban ez nem amiatt van, mert a karakter szintjének függvényétől dinamikusan változik a szörnyek szintje. A pálya úgy van kialakítva, hogy a kezdőhelyszíntől minél távolabbra megy a karakter, annál erősebbek ott az ellenfelek. Ám hangsúlyozom, hogy a látszat ellenére ez nem dinamikus skálázás.
Mindenesetre akár így van, akár nem, engem ez nem foglalkoztat különösebben. Szépen fejlődik a karakterem. Ma annak a húsából eszem, ami elől tegnap még elszaladtam. -
Ptech
addikt
válasz
Csapoati #1761 üzenetére
Plusz néha vannak olyan karakterláncok egy soron belül amik úgy néznek ki hogy:
<x>
(x)
{x}Az x helyén random karakterekkel, akkor kivesz egy rossz szót, vagy reseteli a próbálkozások számát.
Amúgy végre csak 10 mp-re lockolhatod ki magad, az sem a vég ha ellőtted mindet, nem is kell visszatölteni a quicksave-et
Mod: most lett leírva csak nem látok. Annyira filtereli a szemem a reklámot hogy a közvetlen allatta lévő hsz-t sem vettem észre
-
brumi1024
veterán
válasz
Csapoati #1761 üzenetére
Illetve keressétek az egy sorban (), [] vagy esetleg {} jelek közé zárt tetszőleges nem betűkből álló stringeket, mert ezek legbalabbik zárójelére kattintva (látszódni fog, mert egybe kijelöli az egész láncot) vagy eltávolít rossz szavakat a lehetőségek közül vagy újratölti a próbálkozások számát.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Csapoati #1577 üzenetére
Értem, bár mondjuk ilyen látvány mellett ha már 30 körülire esik az fps, az is durva, még a 950-el is...
AMD-n meg amit produkál a játék, az meg végképp vérlázító.
Egyébként Itt van egy gameplay videó a 950-el, sokkal szebb játékokban jóval stabilabb a framerate.
Mindegy, én várok.@Csapoati #1580
Igen, pont azon a helyen lőttem egy screenshotot korábban vagy 300 hsz-el ezelőtt. Kint 45-50 fps, bent 25. Mókás.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Csapoati #1527 üzenetére
Van itt 5:4 meg 4:3 is, csak olyan nincs ami kéne
Megrendeltem a hétvégén már egy ASUS VC239H-t VESA álvánnyal és profi kalibrálással az oázistól, de sajnos le kellett mondanom a rendelést mert nem tudom átvenni, és közben eszembe jutott az is hogy nem lett volna a legjobb ötlet igy holiday sale / hálaadás / black friday előtt eltapsolni ~80k-t
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Csapoati #1389 üzenetére
STEAM-en ezt írták az láthatatlan lockpick-hez:
"Invisible Lockpicking Bug
If you are having the invisible lockpicking bug the solution is quite simple, open Fallout4Prefs.ini in your documents (C:\Users\[name]\Documents\My Games\Fallout4\) and under [Display] change:iSize W=XXXX
iSize H=YYYY
to
iSize W=XXXX-1
iSize H=YYYY-1For example:
iSize W=1920
iSize H=1080
would be changed to
iSize W=1919
iSize H= 1079Next do the some for the second Fallout4Prefs.ini located in wherever you insalled steam then steamapps\common\Fallout 4\Fallout 4.
This is a bug that seems to be quite common if you unlock the frame rate and do not vsync it. A thankyou to Vhailor for figuring this one out.
Note: Numerous people are reporting this is not fixing the problem when they play on a 4:3 screen. I sadly can't test this further as I myself don't own or have access to such a monitor anymore. It however has been reported by several players below that lowering the resolution and/or increasing the fov may help (this last part is unconfirmed by myself as I have no way of doing so)."
-
-
sagem
addikt
válasz
Csapoati #1229 üzenetére
Bethesda játékok azt hiszem kivétel nélkül kártyamentesek, de idővel lehet, hogy ez kártyás lesz. Én is átvettem a dobozos példányomat meg az érmét, az érme szerintem tök jól néz ki, a dobozban lapuló SPECIAL poszter meg nekem jobban tetszik mint amit az előrendeléshez adnak
Én is ráfáztam már korábban erre a "becsszó postázzuk a megjelenés napján" dologra, szóval azóta én inkább személyesen veszem át amit lehet. Baromi sokszor elhasalnak a pontos kézbesítésen
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest