-
GAMEPOD.hu
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
Antonius1978 #8826 üzenetére
[[FO4] BH AK-74 WIP 07 - Animation & Sound Rework]
Holnap érkezik a mod. -
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam #8825 üzenetére
Koszi, erdekes, hogy a fizikai modellrol - ami a foldon van - hianyzik a hatso markolat...es az egyik kepen is ugy tunik, hogy nem az eredeti mellso markolatot fogja, hanem maskepp...Ma megneztem, de senki sem tett fel errol a magyar AK pakkrol videot, igy nem latom azt sem, hogy milyen az ujratoltes animacioja. A Fallout 3-hoz, ami megvan nekem, oda is csinalt regebb valaki AMD-65-t, azt hasznaltam, sot, feltettem a Fallout3at es az AMD65 modot is, csak meg nem sokat jatszodtam a jatekkal egyelore.
A Falloutokon tul, azert erdekel a dolog, mert a Stalker COP jatekba szeretnem latni ezeket a fegyvereketEgyszer egy modder betette a keresemre az AMD-65-t, jol esik azzal lovoldozni, csak sajnos ott sem tokeletes az animacio, a modder le kellett szedje a mellso markolatot a modellrol, maskepp nem tudta volna hozzailleszteni az animaciot. Na megegyszer koszi
-
4264adam
veterán
válasz
Antonius1978 #8824 üzenetére
Igen használtam, és most vissza is raktam, hogy megmutassam
Ahogy beszéltük 7.62x39mm Soviet Caliber-t használ ahogy kell. -
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam #8822 üzenetére
Na, sajnos a telepites utan ertettem meg, hogy a Londonhoz kell maga a Fallout 4, ami nincs meg, ezaltal a fegyvermodot sem tudtam kiprobalni...Te hasznaltad ezeket a magyar fegyvereket a jatekban? Ha igen, csinalj legyszi par kepet, hogy hogyan mutatnak a jatekban, koszi.
-
4264adam
veterán
válasz
Antonius1978 #8821 üzenetére
"Additional files required"
Azt írja, hogy mielőtt a Hungarian Pack-et telepíted előtte legyen telepítve az a kettő is.Vortex telepítés + Address Library for F4SE Plugins + a többi.
Ki kell próbálni, mert nem írt senki, hogy működik-e vagy sem. Csak hogy "talán"
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam #8820 üzenetére
Ezt mutatja, sztem nem valoszinu hogy lehet hasznalni a Londonnal, azaz nem tudom...nem ertek hozza tul sokat, ha lesz idod, meg tudnad nezni, hogy hogy lehet osszehozni a Londonnal? Felteve ha megvan neked, es egyaltalan lehet...mar amiatt, hogy kell az a Tactical Reload dolog, ami nem biztos hogy jo a Londonnal.
-
4264adam
veterán
válasz
Antonius1978 #8819 üzenetére
Fallout4 .163-as build-et használok kizárólag.
Minden itt található fegyver használható + a puskához tartozó valós lőszer van [CALIBER - COMPLEX] modnak köszönhetően és magam is szoktam kézzel módosítani FO4Edit-ben.Szerintem működik London verzióval is.
Minden éltalam használt fegyver Mod miatt került a játékba. Ezeket szoktam használni: [Fileshare]
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam #8788 üzenetére
Szeva, ez F4 vagy a F. London? Es ez valami mod, hogy ennyi fegyver van a falon? Azert erdekel, mert latom a gyujtemenyben az AKM63 es AMD65 magyar AK klonfegyvereket is. Hasznalni is lehet oket, vagy csak diszlet? Ha nem diszlet, mi a mod neve ami elerhetove teszi a falon levo fegyvereket?
Nekem ingyenes lett a F.London a Gog fiokomon, gondoltam kiprobalnam a magyar AK-at, ha a mod a F.Londonhoz keszult, vagy kompatibilis vele. -
Chalez
őstag
Régen toltam F4-et, de az már nem ma volt. Gondolkodom, hogy nekiugrok, de mivel régen is piszkálni kellett itt-ott, van valami tippetek, hogy mire figyeljek? 4090/7600X amivel nekiugranék. A HDR működik a játékban? Egy 4k OLED 240Hz-es monitorom van, ezekből kellene valami frankót kihozni
-
Boldog Karácsonyt!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
válasz
podtibi #8801 üzenetére
Nem tapasztaltam különbséget W10-hez képest, de a gyorsítós dll mindenképpen szükséges mindkét OS-en.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
podtibi
senior tag
Win11 en tapasztatok valamit a töltésiidővel kapcsolatban vagy csak nálam hosszabb a töltés újrakezdésnél?
Ui: Ezt inkább rád bízom.
-
válasz
4264adam #8796 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy ezt csak a saját karakterére akarja alkalmazni. Ő akarja alámondani a szöveget vagy valami ilyesmi.
A beállításokban sajnos csak az egész játékra vonatkozik ez a dolog, tehát így senkinek sem lesz hangja és felirata sem.Esetleg próbáld meg ezt: Mute Player Voice - ESL Version - A Highly Compatible Silent Protagonist Mod
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
podtibi
senior tag
Sziasztok. Olyan modot keresek a játékhoz ami magát a szövegdialógusomat is eltüntetné, miközben a karakterem szinkronja zajlik. Tehát se hang se szöveg amikor beszélnék.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz
eddienhl999 #8792 üzenetére
Az összes Beth Falloutban és TES-ben visszaspawnolódnak az ellenfelek a megtisztított területekre, egy konfig beállítással szabályozni is lehet, hogy hány naponként. Alapból, ha jól emlékszem talán 20. A lootolható ládák tartalma is, ezért nem érdemes semmi értékeset lepakolni, csak a saját ládákba, szekrényekbe, azok nem resetelődnek időnként.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
4264adam
veterán
válasz
eddienhl999 #8790 üzenetére
Respawn AI nem ördögtölvaló, de nem tudom az alap London-ban benne van-e.
Nálam minden is újragenerálódik mert a modlistámban van "Scourge" mod -
eddienhl999
tag
Sziasztok! Az természetes a Fallout: Londonban, hogy újraszületnek az ellenfelek? A Qeens House - nál már egyszer jártam és kinyírtam mindenkit most visszafelé újra ott van az összes ellenfél. Gépágyúktól kezdve minden. De a Királyi Csillagvizsgálónál is a kinti Nymfák is. Kiváncsiságból bementem a csillagvizsgálóba, de ott nem voltak már újra ellenfelek.
-
4264adam
veterán
Hoztam pár új képet :
-
Sanyi.mTs
addikt
Van, aki a ps5-ös (goty) változatot moddolja? Miket telepített, amitől nem dőlt össze a játék?
-
4264adam
veterán
Hoztam pár képet jól beállított order listával + NACX + HDR Lightening + Enhanched Lights + Ultra Interior Lightening+ Reactor ENB
-
podtibi
senior tag
win 11 en olyan problémával találkoztam hogy a dialogusok hangjai elhalkulnak ahogyan fordulok. erre lett is megoldás, viszont ezzel a játék inditásától kezdve fel kell tekernem a hangot jobban, legyen az akár hangszoró vagy hangfal.
-
podtibi
senior tag
válasz
4264adam #8780 üzenetére
Igen azt csináltam. Az volt a baj hogy next gen est szedtem le. Nah. Fogtam magam és megnéztem nexus on hogy ennek a fáljai hol vannak, eltávolítottam és manuálisan fel raktam a 163ast. Ezután már a f4se_loader reagált az indításra. Elméletileg azzal kell indítanom a játékot.
-
4264adam
veterán
-
podtibi
senior tag
Megpróbáltam azzal hogy le lestem a nextgen es fájljait(töröltem őket), és manuálisan telepítettem videó alapján pre nextgen est.
[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
Abban az esetben, ha script extenderből next gen est töltöttem le, újra kellene raknom a játékot? Ha jól néztem nem gond, főleg ha nem használom gyakorlatban. Vortex nem problémázott.
[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
Nah. Már csak egy magyarítás. Csak az sikerüljön.
Így sem mertem túl moddolni, mert csak rontanék a saját szememem. Szúrná a szememet a grafika mögötti szerencsétlen működés.
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
Sunsetjoy #8775 üzenetére
Mondjuk most olvasom, hogy GOG változatod van, az meg talán pont a régi változat (pre-nextgen).
Ahhoz viszont (korábbi unofficial patch-hez-ami a GOG változathoz jó) meg a patchmagyarítás nem jó, mert az az újhoz készült... Szóval az előző hsz második bekezdése kb. felejtős.A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
podtibi #8774 üzenetére
Hótmindegy. Ugyanazt töltöttem fel mindkét helyre.
Csak figyelj arra hogy a verziószám jó legyen, tehát van next-gen előtti (prenextgen) meg nextgen változat.
Eltérés csak annyi a nyilvánvaló tartalombéli különbségeken kívül, hogy a prenextgen változatban nincs több száz sornyi hibajavítás mint az újabban.Plusz annyi, hogy ha használsz majd Unofficial Fallout 4 patch-et, akkor a magyar változatot szedd le a nexusról (az eredeti helyén a nexuson ki lehet választani a zászlóknál a magyart, oda visz a magyar változathoz), mert vagy 10-12 ezer sor újra angol lesz az unoff-tól, ha az eredetit használod.
A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
podtibi
senior tag
Az alap szükséges javításokat lecsekkolom. A texturához nem biztos hogy nyulok, mert már masterdeejay től letöltöttem valamennyit. Amúgy jelenleg prímán működik. Egy magyarítást akarok majd még. Nem tudom hogy nexus on vagy magyaritasokon töltsem e le. Utana jarok.
-
4264adam
veterán
válasz
podtibi #8772 üzenetére
410db mod-al vagyok én így építettem fel:
- F4SE
- Library Adresses
- Baka
- Unofficial Patch
- PRP
- Robco Patcher
- SPELL Perk Item
- Scaling Flag Remover
- SCOURGE
-BlurKiller
- Fast start
- Enhanced Blood Texture------ Ez eddig az alap szükséges javítások
- Fallout 4 HD Overhaul
- LOD---- Ez cseréli az összes texture-t ami nagyon jól néz ki. 1K elég nem kell a 2K
-WET
- Grassland
- True Grass
- A Forest
- Pine Forest
- True Storm
- Clarity
- ROAD----- Környezeti változók és ezekhez tartozó kicsi modok még
-MAIM
- FALL UI / Inventory / HUD
- FIS
- See through Scopes
- SKK headshot any actor
- Condition boy and girl
- More Enemies
- Wheel menu
- Modern Replacer AOIEzekkel indítok és még sok kicsi kiegészitő modok.
- Caliber Complex és patch / Armanent patch caliber complex-re.
+ Összes fegyver és CC Patch
Végül Modern Weapon Replacer válogatás a telepítettekből.
Ha jobban érdekel PM-ben elküldöm
Ilyenekről szoktam még lesni: [What playing Fallout 4 with 500+ mods is really like]
[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
Előzményeket visszaolvasva megnézem magamtól mit is oldok meg. Aztán pikkpakk kiderül az igazság.
-
podtibi
senior tag
Sziasztok.
Hosszas idő után neki rugaszkodnék a játéknak ismételten. Mit érdemes vortex en keresztűl leszedni? Gondolok itt leginkább javításokra.
A játék game of year editon és gog verzió.[ Szerkesztve ]
-
zsalesz
tag
válasz
Sunsetjoy #8769 üzenetére
Hát igen az a fránya 0.5%.
De talán valamelyik nap egy újratelepítéssel megpróbálkozom.
Többek között azért is, mert mikor először megcsináltam és indítottam a játékot lefogyott. Csak a feladatkezelőben tudtam kilőni.
Ha újra rakom akkor a szerkesztések után aznnal csinálok egy gép újra indítást.
Ja és még valami. Úgy csináltam ahogy le van írva. Előbb kicsit mászkáltam a játékban és a menükben is majd utána másoltam be a szükséges mappákat és szerkesztettem az ini fájlokat. A következő telepítésnél az első indítás előtt megcsinálom. Hátha... -
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
zsalesz #8768 üzenetére
Nos igen, ezért írtam a 99,5%-ot a hiba okára. Mert az évek során találkoztam már ilyen anomáliákkal, hogy minden jónak tűnik (látható, te se vagy kezdő a dologban, hogy hülye hibákat vétesz, tehát minden láthatóan jó is nálad).
És mégsem működik...Az interfész kb. 7-800 sor (a teljes játék vagy 300000 sorához képest), de mégis csak a kezelőfelület...
Idézek másik fórumból magamtól:
"Más helyen is írta valaki azt, hogy hiába csinálta leírás szerint, nem működött a magyarítás. Újrarakta a játékot és utána minden működik, aminek kell.
Szóval ez is egy Bugthesda hiba :)
Korábban írtam máshol is, hogy ha nem megy a magyarítás az ismertetőben leírtak elvégzése után, az felhasználói hiba az esetek túlnyomó többségében. Megkövetem azokat, akiket esetleg hozzá nem értőnek tituláltam, a játék is tud ilyen hülyeségeket csinálni. Majd beleírom a frissített telepítési útmutatóba az újratelepítést, mint végső megoldást. Talán többeknek is segítséget nyújthat majd a későbbiekben."Nem mondom, hogy újratelepítés után jó lesz, de annyi féle kombinációban találkoztam már (Steam, warez, Onedrive szolgáltatás, Gamepass verzió, Steam Deck változat, VR FO4) a magyarítás telepítésével, de mégsem tudtam mindenre megoldást találni.
Ha a magyarítás telepítőt kapna, nem hiszem hogy az nem okozna még 1-2 újabb problémát (még ha az ini fájlokat megtalálja, meg másolgat bele).
Creation Club modot meg pláne nem tudok belőle csinálni (se a moddolási tudás, se a CC-tagság nincs meg hozzá...)A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
zsalesz
tag
válasz
Sunsetjoy #8767 üzenetére
Igen azt is próbáltam (többször is) de nem vezetett eredményre.
Sőt azt is, hogy a Custom mappába nem is írok semmit. Úgy is magyar minden, kivéve a menüt. Érdekes ez a dolog és természetesen játszható így is teljes mértékben, de azért sak úgy lenne tökéletes... Főleg, hogy úgy is csináltad... -
zsalesz
tag
válasz
Sunsetjoy #8762 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, és ezt a nem kis melót amit a magyarítással végeztél! Emelem kalapom!
Bár én még mindig azt mondom követtem minden lépést, de pár hónapja jöttem át konzolról PC-re és ez az első probálkozásom ami a magyarítást illeti.Csatolom a kért képeket. [kép] [kép] [kép]
Köszönöm szépen!
-
válasz
Sunsetjoy #8764 üzenetére
Köszi, tény hogy nem néztem hogy a magyarítás melyik verzióhoz való.
Csak azért furcsa, mert ha csak a menü marad angol, az lehet azért mert csak abba nyúlnak bele, mondjuk valaim Creation Clubos mókolás miatt.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Sunsetjoy
aktív tag
Tuti biztos, hogy nem a frissítés az oka, mivel ahhoz a patch-hez frissítettem a magyarítást, miután kijött.
Még ha valamiért a nextgen előtti magyarítást is rakná a nextgen játékra, a leírt hiba nem attól lenne.A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
zsalesz #8761 üzenetére
Az ini fájlokat nem szerkesztetted megfelelően, vagy nem a megfelelő ini fájlokat szerkesztetted.
99,5% ez a hiba.
Mutass egy képet arról a könyvtárról, ahol szerkesztetted az ini fájl(oka)t (vagyis ahol az ini fájlok vannak nálad), illetve annak a tartalmát
Telepítési pdf 4. oldal:VÉGREHAJTANDÓ MÓDOSÍTÁSOK
A módosításokat (az .ini fájlok szerkesztését) sima jegyzettömbbel (Notepad) végezd, nem Word programmal.
Ha ezt a lépést kihagyod, a kezelőfelület angol marad, még ha a párbeszédek, egyéb szövegek magyarok is lesznek.
1,
Az [Archive] részen belül van egy "bInvalidateOlderFiles=" sor, az = jel után 1 értéknek kell állnia
(így: bInvalidateOlderFiles=1).
HA NEM TALÁLSZ ILYEN SORT, írd TE bele az [Archive] részen belül valamelyik sorba, mindegy, hogy melyikbe.
2,
A "sResourceDataDirsFinal=" sor értéke pedig legyen üres
sResourceDataDirsFinal=
Ha valamiért így nem jó, akkor próbáld meg így:
sResourceDataDirsFinal=STRINGS\, INTERFACE\[ Szerkesztve ]
A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
zsalesz
tag
Tudna valaki segíteni?
Megvettem a Steam - en a játékot és feltettem a magyarítást. Viszont a menü angol marad, a párbeszédek, írások, stb minden magyar. Már megpróbáltam mindent és lépésről - lépésre a Pdf - ben található utasításokat követtem de nem járok sikerrel. Mi lehet a gond, tudja esetleg valaki?
Van erre megoldás? -
SaGa59
őstag
válasz
Sunsetjoy #8759 üzenetére
Köszí. Nekem csak Steames, GoG-os (azt kifejezetten a London miatt vettem meg) és XBOX-os verzióm van. Az utóbbit meg azért, mert nem lehetett 3200Ft-ért ott hagyni a Skyrim AE és a Fallout 4 GOTY kombót egyben. Valamit akkor elírhattak a shopban, mert minden más országban kb 30 rugóért ment, csak nálunk volt ilyen olcsó. Egy hét múlva fel is emelték itt is 32 rugóra…
Megj: a OneDrive használata esetében csak akkor kerúl a OneDrive-ra a mentés, ha a windows telepítésekor nem vered fejbe a telepítőt, mikor a desktopot és a dokumentumokat mindenáron a onedrive-ba akarja tenni. Ha időben lelövöd ezt, akkor marad helyben. De ha onedrive-ra megy, akkor a steames és gog-os lokális mentéseid is.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Sunsetjoy
aktív tag
Apró megjegyzés, hogy a konfigok és mentések nem kerülnek mindig minden esetben ugyanoda. A játékosok túlnyomó többségénél igaz mondjuk.
MS Store változatnál máshová kerül (az ini fájloknál a custom.ini kivételével a két másik init felülírja a launcher, illetve a mod könyvtár is máshol van a ModifiableWindowsApps alatt),
ha használsz Onedrive-ot, a Mygames/Fallout 4 a Onedrive\Documents alá kerül,
ha meg Steam decken nyomod, az meg még jobban keverve van ugye.Tényleg csak a különbségek miatt írtam le, nem az alapfelvetéssel van hiba. Tehát lehet hogy a FOL tekintetében ezek az infók nem lényegesek, csak tapasztalati megjegyzés.
-
SaGa59
őstag
válasz
Ryder62 #8757 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy telepítési gondok vannak azoknál, akiknek crashel.
Problémák lehetnek: nem a GoG verzióra teszik, vagy nem törlik a steam-es verzióhoz tartozó konfigokat mielőtt elkezdik. Az egyes verziók telepítési könyvtára ugyan eltérő, de a konfigok és a mentések ugyanoda kerülnek, hacsak a Vortex-ben nincs külön konfig és mentés megadva.
Illetve, ha adnak hozzá más modot is, jön a másik lehetséges gond: a Steam-es FO4 verzióhoz (1.10.980) való modoknak szüksége van a Backported Archive2 Support System modra, ugyanis anélkül az újabb esl-ek hanyatt rántják a motort, mert több objektum lehet bennük, mint amit a korábbi (1.10.163 vagy előtte) motor kezelni tud. A Londonnak pedig a 1.10.163 verzió kell.
Nekem eddig nem volt crash-em.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
-
SaGa59
őstag
válasz
Ryder62 #8753 üzenetére
Stabilnak eddig stabil, kivéve a terminál használati bugot. A GoG verzióra könnyebb feldobni, azzal nem kell semmit trükközni és nem keveredik az esetleges steames, modolt verzivóval. Csak csinálj egy mentést a Documentumok\my games\fallout 4 mappáró aztán töröld le, mert abba fog dolgozni ez is. Ha esetleg nem lenne GoG verziód, most 60% árengedménnyel, 15€ körül meg tudod venni.
Neked is ezt a javaslatom, akkor nem lesz kavarodás és nem veszítesz el semmit a steames verzióból.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Ryder62
őstag
Már kijöttek az első hosszabb videók a játékból, eddig nagyon tetszik.
Baromira egyedi a hangulata, hogy a jól megszokott amerikai márkák, vállalatok, kabalák, technológiák itt nincsenek. A játék névjegyévé vált Vault Boy meg Vault-Tec, Nuka-Cola meg Pip-Boy egyszerűen itt Angliában nem létezik.
A kérdés az hogy érdemes várni vele, vagy viszonylag stabilan fut?
A GOG-os vagy a Steames verzióra érdemes tenni?
Félek, hogy a Steamesnél a Bethesda egy patchel játszhatatlanná teszi. Ahogy tette a Fallout 3-al. Volt egy fullra felmoddolt verzióm, ami működött is, erre kiadtak egy patchet és az egész ment a kukába.
-
4264adam
veterán
Köszönöm
Nem merem még felrakni mert sok modos GOTY van steamről de vigyázva hogy nem engedélyeztem az automata patch-et. Rá húzható lenne, de a legjobb
az lenne ha egyszerre két fallout4 lenne telepíthető 2 külön háttértárra és nem Nexus Vortex profile szerint ketté választva -
SaGa59
őstag
Csak szólok, kijött a Fallout 4 London. Egy az összes DLC-vel felturbózott FO4-nél nagyobb mod. A GOG-os full, GOTY FO4-re gond nélkül ráhúzható, onnan is lehet letölteni. A Steamest vissza kell húzni a korábbi verzióra, mert nem sikerült a legutóbbi patch változásait lekövetniük, a London a GOG-ról, majd telepítés és futtatás a GoG Galaxyval. A downgrade módja itt van leírva. A Nexuson külön Fallout 4 London szekcióban vannak a modjai. Néhányat ajánlanak feltenni a készítők. A F4SE része a modnak, azt nem kell külön leszedni.
Pár óra játék után egész jónak tűnik. Sok, egymással London uralásáért harcoló frakció, választhatsz, hogy beállsz valahová vagy sem, itt is van kutya (Churchill nevű angol bulldog), társak, nekik saját történeteik. Angolosítva lett az egész, bár sok tárgy visszaköszön az amerikában játszódó verziókból, de túlnyomó részt britanniai holmikat látni. Ruhákat, fegyvereket, járműveket, épületeket… És marhára utálják az amcsikat, hogy a kínaikkal együtt szétbarmolták az országukat…
Találtam két idegesítő hibát, az egyik a kutya lépteinek túl hangos volta, arra ma reggelre már lett mod. A másik, hogy hajlamos a terminál használat után beragadni a karakter és nem tud mozdulni. Vannak küldetések, ahol kell terminált használni. Ez állítólag ősi FO4 hiba. Én, bár több mint 2000 órám van a különféle FO4 verziókban, kb két-háromezer kipróbált moddal, még sosem találkoztam vele. A javítása egy konzol parancs, miután beragadt a karakter:
SetPlayerAIDriven 0
Ezt érdemes egy pl unlock.txt nevű fájlba beírni a FO4 főkönyvtárába, ahol az exe van és a bat unlock konzolparanccsal használni, ha kell.[ Szerkesztve ]
-
-
Átléptük a 600 órát.
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
INGJOKE #8745 üzenetére
Ne keverd a streamelést a Steam programmal!
Totál más a kettő: a streamelés az, ha megosztod a játékmenet videóját/hangját mondjuk Twitch vagy Youtube élő műsorban. A Steam pedig csak egy felület/program, önmagában nem visz el sok erőforrást...Ja... és magyarítás. Nem magyarosítás.
De ez a gyors futás olyasmi, hogy a gyorsító dll valamiért mintha bugolna és nem csak betöltő képernyő alatt oldaná fel az fpslockot, hanem mindenhol...A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
válasz
INGJOKE #8743 üzenetére
Streameled a játékot, vagy Steamen játszod? Én is Steamen nyomom, és fent van a betöltő gyorsító .dll, de nem tapasztaltam a mostani ~150 óra alatt hasonló problémát.
-
Tényleg azzal lehet valamit csinálni, hogy a játék ne "pörögje" túl magát? Stream-en játszok és csak a magyarosítás van feltéve, meg hogy a betöltőképernyő gyorsabb legyen. A játék is néha fullra pörög és ha be van kapcsolva a mindig futás durván gyorsan mozog a karakter. Ezzel lehet vmit csinálni?
-
Hogy kell a pipboy-on lévő világítást bekapcsolni? Istenért nem találom.
-
Meglett a kapitányi sapka is közben
-
válasz
INGJOKE #8737 üzenetére
Igen, a módosítókkal (nem csak bobbleheadek) 10 fölé is mehetnek az értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Az erő, intelligencia és a többi képességet 10 fölé lehet nyomni a bubblehead-ekkel? Azért kérdezem, hogy érdemes-e 10 int-el indulni, mert azt tudok hogy az elején van egy ami +1-et ad.
van arról leírás hogy hol lehet ezeket kis bábukat/újságokat összeszedni? -
-
Sunsetjoy
aktív tag
1: Emogene:
Próbáld ezt:
i found this solution:
"When you reach Jacks office and edward is just a marker, Jack will freeze kneeing at it. Open Console and enter "prid 47ec1" after that "moveto player". Edward appears besides the player and Jack starts the dialog."2: Őrjárat
https://fallout.fandom.com/wiki/The_Lost_Patrol
Van benne bug bőven, itt a konzolos setstage paranccsal kombinálnék, talán setstage BoSM01 150 (vagy talán rögtön 200)A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
Lomha 8V #8732 üzenetére
Csak Far Harborban? Ha az alaphelyszínen kóborolsz vagy fél órát, akkor is crashel?
Sok minden okozhatja, akár a géped konfigja is, pl. RTX kártyáknál a játékbeállításokban ki kell kapcsolni a weapon debrist. Van, aki a godrayt is kikapcsolja.
"Go to Documents\My Games\Fallout4/Fallout4Prefs.ini and change the setting there. Look under the section called [NVFlex] and change bNVFlexEnable=1 to bNVFlexEnable=0. "Vagy ha túl sok mentésfájlod van, az is bezavarhat, azért 20-nál több mondjuk ne legyen, stb.
Bizonyosan több infó kellene, hogy rá lehessen keresni/ki lehessen zárni dolgokat.
-
Lomha 8V
addikt
Sziasztok! Ismert hiba az, hogy amikor Far Harborban vagyok 5-10 percenként crashel a játék? Vagy csak engem szórakoztat? Teljesen alap játék, nincs fent semmilyen mod.
-
virkir
veterán
Szépnapot
Két bug/bénázásban kéne segítség.
1 Emogene szeretője: a fellelhető konzolos megoldást próbáltam de igaz elfogadja a küldetést, de így később az elmegyógy és intézetben akadok el mindjárt az elején, ahogy a doki próbálna segíteni a ghoul segédjének, nem jelenik meg a fickó csak a nagy semminek guggol emberünk, szintén nem jutok tovább.
2 Elveszett őrjárat: Itt odáig jutok, hogy nézzek körül más jelek után, viszont itt már be kéne adnia, hogy jelentsem a léghajón a megtudott dolgokat. Na ez nekem nem akar összejönni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
INGJOKE #8726 üzenetére
Ennél jobban még egyszer nem tudom leírni
"A Fallout 4 teljes magyarítása. Csak a 2024.04.25-én megjelent next-gen patch változathoz (illetve az esetleges jövőbeni változatokhoz) használandó.
Ha korábbi változatod van, használd a másik (pre-next-gen) magyarítást, amit innen a Portálról lehet tölteni!
Tartalmazza az alapjáték, a 6 gyári DLC, valamint a next-gen patch verzióval bejött néhány minitartalom (miniküldetés, tárgyak, fegyverek, páncélok) szövegeit is."
[link]A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
válasz
INGJOKE #8726 üzenetére
Magyarításról nincs infóm, angolul játszom, de valszeg itt majd a kollégák megmondják, melyik passzol hozzá.
-
válasz
INGJOKE #8724 üzenetére
Minden verzió megkapta a Next Gen update-eket.
Load accelerator - Csak be kell másolni a dll-t a megfelelő helyre, nálam teljesen megoldotta a problémát.
-
A stream-en megvettem a Fallout 4 goty-t. Abban már bent van a nextgen frissítés?
Van valami cucc amivel fel lehet gyorsítani a töltő képernyőt. Azt merre találom? -
-
válasz
INGJOKE #8719 üzenetére
Itt találsz részletes leírást a perk treeről. Nem nagyon vannak speciális bulidek - amennyiben ezt érted fejlődési irányok alatt - ha nehézfegyverekkel szeretsz harcolni, akkor azokat érdemes nyomni, ha kézifegyverekkel, vagy közelharci fegyverekkel, akkor azokat a perkeket, ha meg pl. lopakodós karaktert vinnél, akkor értelemszerűen azt. Hekkelés, zárnyitás fejlesztendő mindentől függetlenül.
-
Sziasztok
Van valami magyar nyelvű leírás, hogy milyen fejlődési irányok vannak, milyen skill-ek, milyen szinten mit adnak/mi kell hozzájuk?(képesség pont)
-
scyllafren
senior tag
válasz
MasterDeeJay #8705 üzenetére
A legjobb armor lopakodashoz a +3 CHA-s ruha, amit kapsz a super mutans torony tetejen megmentendo pacaktol, megy egy passzolo sapka. Mindkettot ballistic fiberelni 5-osre, annal erosebb pancel nincs, ami ilyen konnyu lenne. Es persze Deliverer.
Akarhanyszor jatszom F4-el, mindig ezzel a karakterrel fejezem be -
Sunsetjoy
aktív tag
Még nagyobb földindulás lett volna, ha nem mentek volna a mentések az új patch után...
Persze hogy működnek a régi mentések nextgen alatt is.GOG-on még mindig a régi van (most 6 órája frissítették az első kommentet, amit GOG.com csapattag írt).
Hey all! Unfortunately, the update will come at a later date. The silver lining here is that it may contain additional bug fixes. Our apologies for that inconvenience.
https://www.gog.com/forum/general/fallout_4_nextgen_update_is_coming_but_will_likely_be_slightly_delayed
-
virkir
veterán
Szépnapot
Amennyiben felrakom a NEX GEN verziót mennek a sima mentései, vagy elölről kell kezdeni mindent.
A másik, hogy a GOG-on már az van fent vagy még rá kell frissíteni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
4264adam
veterán
Váratlan esemény, de fő a testi épség és erőnlét
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SenorGrande #8711 üzenetére
Nahát, tényleg, Curie hasonlít Pottyondyra.
-
Sunsetjoy
aktív tag
Mi lenne, ha Maxson megkérdezné Kells kapitányt, hogy megtalálták-e már az Intézetet?
Kells: We ain't found shit!A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
Megérkeztünk Curievel a Prydwen-re.
Kells kapitány szerint nem nézek ki katonának. Nem értem, mire akar ezzel kilyukadni.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Rossi
addikt
válasz
Annak idején nekem is nagyon bejött a Far Harbor.
A hangulata is tökre egyedi, a köd, a sztori..."Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
válasz
MasterDeeJay #8691 üzenetére
Ja és a BoS-nak nincs semmi gondja Curievel, mint időközben kiderült.
-
válasz
Számít a páncél tömege, de bele kell kraftolni mindenbe, amibe csak lehet, muffled modokat, vagy ultra-light modokat és persze a lopakodás skillt fejleszteni, ameddig csak tudod. Pluszban jönnek még a U.S. Covert Operations Manualok, amikből 10 db-ot találhatsz, és a lopakodást növelik.
-
xFreex
aktív tag
válasz
Olyant válassz amelyikre rá lehet tenni a "Shadowed" (árnyékolt) módot. Az ad némi + lopakodáskor. Bőr és harci páncélnál volt ilyen módosítási lehetőség arra emlékszem, a többit passzolom.
- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...
-
Elkezdtem a far harbort, szerintem egész igényes dlc (régen nekem az alapjáték volt csak meg). Old Reliable fegyót megvettem, rohadt jó. Szóval használok egy 308-as snipert távolra nagy távcsővel vats nélkül fejlövésekre, és ezt a 45-70-est VATS-al közelre, illetve egy shotit is viszek magammal vésztartaléknak.
Far harbornál CoA-t atomozom (végülis atomot akarnak, megkapják), Dima titkát sem tartom meg és megmentem a kikötői népséget, talán ez a legjobb megoldás. Fene se akarja hogy Dima ténykedjen ilyen össze vissza elmével.
Ghoullal megyek, előfordult hogy piros helyett zöld színű volt egy ghoul enemy azaz mintha lennének nem totál feral ghoulok de beszélni nem lehetett velük és támadtak közelre érkezve.
Lopakodós lett végül a karakter (falloutban még nem csináltam lopakodót, skyrimben meg csak azzal mentem)
Kérdésem az hogy itt is számít a plusz armor súlya? Azaz éremes leather armorba lopakodni vagy totál armor nélkül? Azt látom hogy AP-t ad ha light-ra upgradelem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #8702 üzenetére
Survival módban én is gondolkodtam rajta, viszont a QoL dolgokról nem mondanék le érte, azért annyira már nincs türelmem.
-
Survival módban játszom (de save és fast travel-el) rohadt mód nehéz. Annyi könnyítésem van hogy ghoulként (mod miatt) ehetem a szemetet és a surgárzott dolgokat, sugárzás tölti az életet de nem olyan gyorsan hogy harc közben ne gyilkoljanak le. (még)
Páncél nem lesz rajtam, minden életadós endurance perkre szükség lesz. Lopakodás segít azért de nem akarom abba az irányba vinni a karaktert csak a nehezebb részeken.[ Szerkesztve ]
-
válasz
MasterDeeJay #8696 üzenetére
Az enyém ilyen kis visszafogottan elegáns.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs vége a nyomtatós botránynak, célkeresztben a HP
- Akciófigyelő: belépő szintű, de nem haszontalan tabletet kínál olcsón a Banggood
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...