Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LK
addikt
Otthon hagytam a power armoromat, aztán arra jövök haza, hogy abban flangál az egyik telepes Még mondta is megszeppenve, hogy bocs kiszállok belőle....Én meg azt hittem új lakó érkezett
A szobában állt a kétfejű tehén az ágyon..és nem bírt kimenni...aztán egyszer csak elteleportált.... Vannak itt érdekes dolgok[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
klykkly
tag
válasz Chabe89 #7995 üzenetére
igen azt láttam hogy ugyanolyan fileok csak a nem feltört alappal kérdés mit kezd? mert ezek elvileg fizetős cuccok.
Lehet azt csinálnám hogy megveszem a GOTY ot , letöltöm. átmásolom a DLC fileokat aztán visszakérem a lét.....ha már ilyen f.szok hogy nem tudom rendesen megvenni. persze ha nem működnek így a DLC-k akkor teljesen felesleges lenne megvenni. Vagy csak addig fog működni míg vissza nem kérem a lóvét ? A steam ellenőrzi e hogy jogosult vagy a DLC vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
klykkly
tag
Sziasztok
Van egy Steam en vásárolt FO4 em VR verzó. Egyik legjobb VR szerintem nem bántam meg hogy megvettem.Imádom.
Szeretném a DLC ket is megvenni de szivatva vagyok.
Ez a nyomi steam nem hagyja ,hogy a VR verzióhoz megvegyem a DLC ket csak a sima nem VR es alapjátékhoz lehet megvenni.
Namost én nem szeretném kétszer is megvenni a game-t (annyira azért nem jó )
Viszont tudom hogy a DLC-k működnek a VR verzió alatt kisebb mókolással.
kérdésem hogy DLC-k ugyanolyan mod ok mint amiket simán a pl. nexussal alá szoktak tenni vagy valami licenses modok? értem úgy ,hogy ha pl megszerzem a DLC fileokat máshonnan és telepítem őket kézzel, mint modokat (ami nem túl nehéz pár ini szerekesztés az egész) akkor működni fognak a vásárolt FO4 el? -
nubreed
veterán
válasz Trailblazer #7992 üzenetére
Armor modok. amiket nem használok azokat kiraktam a próbababákra.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Trailblazer #7990 üzenetére
Nem lehet, hogy valamelyik másik moddal összeakad neked? Nem raktál fel valami olyan modot ami valamilyen módon már hozzányúlt a Home Plate -hez?
-
nubreed
veterán
válasz Trailblazer #7987 üzenetére
Nekem ez a mod [link] megoldotta ezt a problémát is.
-
Trailblazer
veterán
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
A Diamond City Home plate -ben hogyan kell áramot vinni a plusz lámpákhoz amiket felszereltem a mennyezetre? Sehogy nem jövök rá.
-
Trailblazer
veterán
Én pedig egy story modról számolnék be, ami főleg új karakter generálásakor jöhet jól: ez a Depravity. Egy újabb csavar a történetben, érdemes kipróbálni.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
LK
addikt
válasz Trailblazer #7981 üzenetére
Már van De annyi fegyóm van, hogy már a lakókat szerelem már fel.
2 dolgot akarok radawayt készíteni és boltot nyitni. Jó volt, hogy linkeltétek a webhelyet hogy mely perket hogyan kell megszerezni. Használom."óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Trailblazer
veterán
Igen, nem kell szétszedni, felhasználja. (Igazából szétszedni is van 1-2 módszer, de azt csak akkor érdemes, ha szert teszel egy Junk Jet nevű fegyverre a későbbiekben. (Mert akkor 1 darab junk helyett a szétszedett komponensei többnek számítanak mint ammo.)
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Gyerekek egy noob kérdés: ami kacatokat beteszek a műhelybe az nyersanyag is egyben ugye? Onnan használja fel az építéshez? Nem kell szétszedni összetevőkre?
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
Köszi
-
xFreex
aktív tag
A település nem lép szintet. Bolt nyitáshoz neked kell a "Local Leader" perk 2. szintje (charisma 6 lvl 14) és kellhet még a "Medic" perk is.
Vezető nem kell... minden településnek te vagy a vezetője...
A boltok termelnek kupakot, amit a település bármely építőállomásából felvehetsz... (minél több bolt annál több kupak/nap.
Guberáló állomás nyersanyagot termel automatán. Nem sokat, csak pár darabot /nap... persze kell hozzárendelni telepest. Akárcsak a boltokhoz majd.
Vegyi laborban te tudsz szereket, speciális lőszert és robbanószereket készíteni a megfelelő nyersanyagokból és tudással. "robbantási szakértő" perk szintjeivel szabadulnak fel a gránátok aknák. "Kémikus" perkkel meg néhány szer.- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...
-
Trailblazer
veterán
Nem a település lép szintet, hanem neked kell. Local Leader perk-re lesz szükséged, és mindkét szintjére. Valamint karizma előfeltétele van.
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Srácok pár kérdésem lenne: mikor és hogyan lép szintet a település, hogy boltot nyithassak? Valami vezető kell, de honnan lesz?
A boltból nekem is jön kupak? Melyik boltot érdemes nyitni? A guberáló állomás és a vegyilabor mire jó és hogy működik?
Köszi"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Chabe89
addikt
válasz Trailblazer #7972 üzenetére
Ott nem igazán van lent és fent, csak kint és bent.😀
-
LK
addikt
válasz Chabe89 #7970 üzenetére
Akkor visszamegyek egy régebbi mentéshez, mert mire kijövök a múzeumból, már mindenki halott. És bentragad remegve az alagútbejáratnál a dög. Agyonlövöm, de semmi. Azért a konzolt is kipróbálom. Köszi
-
LK
addikt
Sziasztok!
Már az első küldetésnél probléma van. Megtisztítom a várost, lent és fent is, és nem írja ki, hogy elvégeztem volna. Vagy van vhol egy rejtett ellenfél?
Olvastam feljebb, hogy van egy completequest parancs. Konzolt hogyan kell lehívni, és automatikusan be van kapcsolva?[ Szerkesztve ]
-
Chabe89
addikt
-
nubreed
veterán
válasz Chabe89 #7966 üzenetére
Köszi, a pipboy -ban már a rendes 3D-s kép jelenik meg, mert ez a sor amit te is írsz már hozzá volt adva a fallout4custom.ini -hez, a black pipboy mod miatt, amit használok. Ezt a craftolós modot is kipróbálnám, de látom, hogy ehhez kell a F4SE. ha jól tudom, ahhoz, hogy az F4SE valóban működjön azzal kell indítani a játékot és nem a Steam alól? Ezzel az a bajom, hogy minden statiasztika és achivement, stb amit amúgy a Steam figyel/kezel, ugrik, nem?
-
Chabe89
addikt
válasz nubreed #7965 üzenetére
Fallout4Custom.ini-ben hozzáadod ezt a sort:
[Pipboy]
bPipboyDisableFX=1Craftoláshoz pedig ezt próbáld ki:Crafting Highlight Fix
-
nubreed
veterán
Működik jól a Vortex. Sok modot telepítettem vele. Létezik olyan mod, ami lecseréli a holografikus képet az igazi 3D modellre, mikor pl kereskedsz? Elég zavaró ez a holografikus model nézet...
-
nubreed
veterán
válasz Trailblazer #7963 üzenetére
Rendben, köszi. Ki fogom próbálni.
-
nubreed
veterán
Most beszereztem a Fallout 4 GOTY -t, még 2015 -ben az alapjátékot toltam végig. Ha jól látom, már nincs NMM a Nexusmods honlapján hanem helyette van valami Vortex nevű cucc. Valaki használta ezt már? Kb ugyanúgy működik mint az NMM? Biztonságosan telepíthetők vele a modok? Agyon akarom most moddolni a Fallout 4-et, ezért kérdezem.
-
Trailblazer
veterán
Tapasztalt már olyat valaki, hogy 3000+ elem feletti Transfer Settlements-tervrajz és kikapcsolt build limit rendszeres CTD-vel jár?
-
Dante73
tag
Amennyiben a CBBE az, amiről beszélsz, nem kell "alá" semmi. Én is használom. Amit írsz, azok AJÁNLOTT fájlok. Nekem 20-25 mod van fent, NMM-el használom. (Ajánlott egy LOOT futtatás, az sorba rendezi.)
Sztem ez a legegyszerűbb megoldás, és ha nem használsz többet, akkor nem is kell más.
Sok (30+) fájl esetén ajánlom a Mod Organizer nevű programot, (Magyar verzió a morrohun fórumán található) abban sok lehetőség van, profilokat lehet készíteni, stb. (És nem mellesleg nem módosulnak a játék fájljai, a modokat külön kezeli, tölti be, cserében, kicsit nehezebb a kezelése) -
Trailblazer
veterán
-
Szabi®
addikt
válasz Trailblazer #7953 üzenetére
Nem még eddig nem,az olyasmi lehet mint a skyrimnál a "boss" ? sorba rakja a modokat inditáskor stb ?
Ennyi mod biztos nem kell mint amiket felsorolt hisz ott olyan is van hogy "170hour savegame" stb,ráadásul legalább 150 mod van felsorolva.Senkinek nincs itt ezzel a moddal tapasztalata ? -
Szabi®
addikt
válasz Trailblazer #7951 üzenetére
Fontos lenne mert ez a mod a legemberibb testeket hozza el De viszont képtelenség ennyit leszedni amit felsorolt a "requirments" alatt
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Ha nincsenek meg a requirementsek, akkor hiányos lesz a mod. Ha fontos neked ez a calientes, szedd le hozzá mind, amit felsorol. Showrace menü szerintem nincs, egy fajváltó parancs létezik (player.setrace), de azt se lehet tudtommal ész nélkül használni, mert összeomlást okozhat.
-
Szabi®
addikt
Sziasztok tudna nekem valaki segiteni hogy tudnék össze kalapálni egy karaktert ? A calientes body-t leszedtem nexusról,de a requirementsbe felsorol még vagy 100 dolgot hozzá,nah most ez mind kötelező vagy csak opcionális ? Skyrimbe nem kelett hozzá asszem semmi.A másik kérdésem a showrace menu-t hogy tudom behozni ? Illetve melyik haj pakkot ajánljátok ?
-
jocee777
tag
-
jocee777
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni történetügyileg.
SPOILER ALERT ON!
A Minutemen és a Vasút oldalán állok, jó viszonyban a Testvériséggel és már bent vagyok az Intézetben. Az Underground Undercover (Intézeti synthszöktetés) küldetést csinálnám, amit csak úgy tudok folytatni, ha még jobban behízelgem magam a Faterhoz. Rengeteg mini küldetést megcsináltam az Intézetnek, de nem növekedett a reputációm, nem enged tovább a küldetésben. Lenne egy Mass Fusion nevű fő küldetés, amit ha elkezdek talán folytatódna végre az Underground viszont a Testvériséget az ellenségemmé tenném. Van rá valami megoldás, hogy ne legyek örihariban a Testvériséggel és folytatni tudjam az Underground Undercovert?
SPOILER ALERT OFF!
THXEskü nagyon adja a sok meglepődő arc ahogy felszínre hatol a felismerés, hogy a villamossinen egy villamos jön!
-
Chabe89
addikt
válasz Hardestadt #7945 üzenetére
Sajnos erre már csak ilyen megoldások lesznek. Hivatalos megoldásra ne nagyon várj.
-
Chabe89
addikt
válasz Hardestadt #7943 üzenetére
Próbáld ki ezt, ha még nem tetted. Olvasd el figyelmesen, mert az általad használt felbontáson egy kicsit változtatni kell.
Kommentekben ajánlották még ezt, ha a fenti megoldás sem működne.
[ Szerkesztve ]
-
Hardestadt
csendes újonc
Sziasztok!
Egy probléma megoldásában szeretném a segítségeteket kérni. A telepítés után nem tudom a felbontást beállítani 3440x1440-re. Ami eddig sikerült elérni, hogy a töltőképernyő és a játék főmenüje ebben a felbontásban indul. Ezt az alábbi beállításban tudtam megadni: Fallout4Prefs.ini
iMaxAnisotropy=4
iPresentInterval=1
bTopMostWindow=0
bMaximizeWindow=0
bBorderless=1
bFull Screen=0
iSize H=1440
iSize W=3440
Amikor készítek egy screenshotot a játékból és megnézem a tulajdonságait, akkor látom, hogy a mérete 3440x1440. Nekem mégis túl "nagynak" tűnnek az objektumok a képernyőn.
Onnan is azt gondolom, hogy a méret nem akkora amekkorának szeretném, hogy az elején a videóban kilógott a felirat a videó alatt a képből.Csak engem csal meg a szemem vagy ez így szerintetek 3440x1440?
Bármi ötlet, javaslat az ellenőrzésre játék közben vagy a felbontás beállítására?
Köszönöm!
-
MrPappa
csendes tag
Hali. Lassan kezd egyhangúvá válni a sztori. Megbízást csak a Captain Kells és a rendőrőrsön a csajszi és a fazon adnak már. Valami tipp, hogy mivel lehetne feldobni a játékot vagy milyen szálat lehetne még elindítani? Egyáltalán mi a küldetésem fő célja, így hogy már elkaszáltuk a Syntheket?
-
Chabe89
addikt
válasz batman91 #7937 üzenetére
Egy szépséghibája van ennek a modnak. Diamond City-ben van az a küldi ahol a gyereknek ki kell szedni a szemetet a vizből. Ott eltünteti az egyik cuccot és emiatt nem lehet megcsinálni a küldit. Annyi, hoy addig deaktiválod amig megcsinálod. FAR ami még nem rossz, meg a Vivid Fallout széria ami most igy hirtelen eszembe jut.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
Alapvetően az a baja a motornak, hogy nem csak azokat az objektumokat számolja, amit látsz, hanem azokat, amik nem látszanak, de látótávon belül vannak. És ebből rengeteg van, feleslegesen. Olyan modokat kell keresni, amik eltüntetik a fölösleges, sehonnan sem látható objektumokat a területről. Pl a Insignificant Object Remover. Meg kerülni azokat a modokat, amiknél ki kell kapcsolni a precombined objektumokat. Ezek pl a különféle scrap modok. A motor optimalizálatlanságát a beth azzal kerülte meg hogy a számtalan objektumot összepakolt egyetlen objektummá. Amíg nem akarod szétszedni őket, addig nincs vele gond és sokkal könnyebben bánik így a kevesebb objektummal a motor, de ha használsz olyan modokat, amikkel „szét lehet szedni” pl a felesleges levélkupacokat, szemetet, és hasonlókat, akkor vagy szétbontod az előre összekombinált objektumokat, másképp nem csak a levélkupacot tüntetnéd el, de a fél utcát, amivel össze van kapcsolva. És szétbontva már nem egy objektum a fél utca, hanem soktíz, vagy sokszáz, amiből számtalan nem is látható, mert takarja a többi. De a motor mindegyiknek kiszámolja a kinézetét, teljesen feleslegesen.
A részletesen kidolgozott, ráadásul nagyobb, mozgó élőlény létszámot tartalmazó helyek felé nézve (pl Diamond City), már akkor belassul az egész, amikor még kilométerekre vagy tőle, még csak el se látnál odáig, de a motor már számolgatja az objektumokat.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Ryu77
aktív tag
válasz bitpork #7934 üzenetére
Jó ezt megteszem. Bár logikusan: látótávolság növelése = több GPU idő és több VRAM fogyasztás. Ezek lennének neki. Elengedem azzal, hogy nem a legjobb az optimalizáltsága. Ja azt nem is írtam, hogy a procit is ezért a játékért cseréltem i5 2320-ról i5 3570K (4.6)-ra. Próbáltam a memóriasebességet is felfelé vinni 1600-ról 2000-re de egyetlen fps-t sem nőtt...
-
Ryu77
aktív tag
válasz Trailblazer #7931 üzenetére
De ezért a játékért cseréltem le a GTX960-at mivel az is hasonlóan viselkedett, gondoltam kevés neki a gpu erő meg a 2GB vram. Erre tessék. Ja a RAM-ot is ezért dupláztam meg 8-ról 16-ra. Akkor mit cseréljek? XBOX One-on is megvan de ott gyalázat. 20-30 fps.
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #7928 üzenetére
Nos meglett: Annex the Commonwealth mod a tettes. Leírom, ha valaki moddol, ne kerüljön ebbe a csapdába. 75-ös szintű állásomat kellett "csak" kidobni és újrakezdeni miatta...
-
Trailblazer
veterán
Üdv!
Erősen moddolt játékot használok, Vortex-szel menedzselem a nexusról származó modokat. Valami elkefélődött (és nem tudom megitélni, hogy köze van-e az előbbihez), és azóta a játékállás-mentés leggyakrabban 15-20 percig (!) tart, még a quicksave is. Találkozott bárki is ilyen jelenséggel, netán tudja, hogy lehetne ezt meggyógyítani?
-
nagyúr
válasz MrPappa #7926 üzenetére
Nem kibékíthetetlen az ellentét, tehát tagja lehetsz mindkét frakciónak, nem kell kenyértörésre vinni a dolgot.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MrPappa
csendes tag
A Brotherhoodok már pedzegetik, hogy a nem szimpi nekik a MInutemanek... később majd támadni is fogják őket?
-
jocee777
tag
válasz protegum #7924 üzenetére
Köszi a választ!
Hidd el ezeken a lehetőségeken már átrágtam magam! Úgy megszórtam a helyet a Nagyfiúval....ennyi atomot az egész játékba nem használtam el! A textúrába beeséssel meg nem tudok mit kezdeni. Végül megoldottam konzol paranccsal : Player.setstage bosr01 40
(bosr01 = editor ID)
Ezt a parancsot beírva befejezettnek állítja át a küldetést, csak Rhys lovagnak kellet jelenteni.[ Szerkesztve ]
Eskü nagyon adja a sok meglepődő arc ahogy felszínre hatol a felismerés, hogy a villamossinen egy villamos jön!
-
protegum
aktív tag
-
jocee777
tag
Üdv!
Sikerült elakadnom egy bug-ban.
A Tisztítsa meg a Nemzetközösséget küldetésnél (Rhys lovag, Cambridge-i Rendőrállomás) a Kráterházat kell kifüstölni. Már vagy 5x irtottam ki a helyet de nem veszi elvégzettnek a küldit!
A konzolos megoldás sem működött. (completequest)
HILFE!Eskü nagyon adja a sok meglepődő arc ahogy felszínre hatol a felismerés, hogy a villamossinen egy villamos jön!
-
Pörp
senior tag
Hi!
Az mitől van hogy a játék nem akarja kihasználni teljesen a GPU-t? Már mindent levettem minimumra ami a grafikai beállításokat illeti, de 30%-os GPU kihasználtság mellett épphogy 65-70FPS megvan. Proci i7 3770.
Ha a grafikát feljebb állítom, akkor 50-60FPS, GPU meg max 60%-on van kihajtva...[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
válasz MrPappa #7915 üzenetére
Elmennék Diamond Citybe, felvásárolnám az összes vendortól a clothokat. Majd a cuccal elmennék egy settlementre.
A settlementen építenék egy konténert, amibe beletenném a clothot, a konténer mellé egy vacuum hoppert és arra rákötnék egy gyártógépet, az utána lévő futószalagra egy lézernyalábot, amire rákötnék két darab countert. A futószalag végére/alá egy mortárt helyeznék, ami a második counterből kapná a nafát. Az egész hóbelevancot ellátnám árammal és rákötnék egy számítógépet a hálózatra, amibe beállítanám, hogy a gyártó teddybeart gyártson a countert pedig 9-re. Aztán várnék, amíg a counter 99-et mutat.
Szerintem más lehetőséged nem nagyon van...
Esetleg ha még akarod cifrázni a counterre ráköthetsz egy-két rakétakilövőt színes rakétákkal felszerelve.
[ Szerkesztve ]
Kompromisszummentes linux gaming.
-
MrPappa
csendes tag
Sziasztok,
47. szinten vagyok, a Synth oldalán köteleződtem, el és egyszer csak üres lett a küldetéslistám. Mi jót lehet még ilyenkor csinálni? Céltalanul bóklászni, még ismeretlen területeket felfedezni vagy...? -
Sanyi.mTs
addikt
végigjátszás végén csak az egyik frakciónál lehetek tag? vagy többnél is?
-
protegum
aktív tag
válasz Perseus871 #7911 üzenetére
Belépsz a build-be, megkeresed a tagot, nyomsz egy E-t vagy entert. Odamész ahol dolgoznia kell és megint nyomsz egy E-t vagy entert.
-
Perseus871
tag
Sziasztok! Nem tudjátok a menedék lakóit hogy tudom munkára fogni?
M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
xFreex
aktív tag
válasz Sanyi.mTs #7906 üzenetére
Csak robbanószert lehet készíteni ami nálam fegyver kategóriába esik.
A halálkarom kesztyűhöz látogasd meg a Museum of Witchcraft-ot. Ott indul egy mellékküldetés amiben egy halálkarom tojást ha a fészekhez viszel akkor a fészek mellett találsz egy kesztyűt....
- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...
-
Sanyi.mTs
addikt
fegyvert lehet készíteni? vagy csak módosítani?
Halálkarom kesztyű érdekelne. -
MrPappa
csendes tag
Hali, 40es szinten vagyok, Father meghalt, Brotherhoodnak annyi és néhány Minutemanes küldetésen kívül nem sok minden történik.... vége a nagy sztorinak vagy vmi nagy durr még azért hátra van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest