Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #8299 üzenetére
Majd valószínű nyilvánosságra hozom. Ha leközölsz egy LogOut cikket róla, elmondom a sikátoros fiúknak, hogy tőled nyúltam a terveket
Amúgy érdekes sport ez. A G80 GTS-emen ment úgy az Obli, mint mostanság a 4850-en. A procit már nem tudom 2,8ra húzni, csak 2,4et visz (
), és a viselkedése is fura, mert olyat is tud, hogy gyönyörű folyamatos, aztán időnként be-beszaggat, pedig nem is kell töltenie a tájat. Nyáron érik már a buhera...
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #8294 üzenetére
Komplementer? Megvan, a legjobb barátom. Ketten együtt vagyunk csak igazán veszélyesek, és ezt mások mondták.
) A disputáink nagyon érdekesek, és inspirálóak.
Tényleg csinálnál egy olyan karit? Sztem most elkezdett rád vadászni az nV és az AMD is, nehogy elrontsd a boltjukat, hiszen ha valaki csinál egy jó VGA-t, nekik befellegzett
) Kerüld a sötét sikátorokat (vagy csak megvelelő varázsitalokkal járj arrafelé)!
Jorus: Ki mondta, hogy törpe vagyok?
Nem tudom, mit kellene tenned. Nem tettél fel vmi "lassított halál" modot? Némelyik játékban van ilyen, Oblivion-ban én nem láttam. Csak azt tudom, hogy feltelepítettem a játékot, beállítottam a BS-t, és szépen ment, akár XP, akár W7 alól toltam (csak át kell tenni a reg-eket). Bizonyos W7 driverrel akadtak problémák, ahogy XP-vel is, pl. kényszarított mód nem működött.
W7 hotfixek vannak fent? Mert azok már csesztek bele nálam játékokba. Annak a híve vagyok, hogy csak SP-ket tegyen fel az ember, a többi több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajtanak.
Esetleg RAM/cache-kezelési hiba? Nálam 8MB cache és 6GB RAM (lapozófájl nélkül!) nem produkált ilyen hibát.ollie: Háhá, a bűnbakkeresés! Az emberiség nagy része nap mint nap igazolja, mennyire semmi köze a "sapiens"-hez, még ha duplán mondja is magára, aztán az a rossz, aki ezzel szembesíti. Gratula! De OK, hagyom, nem sokan bírnak a hibáikkal szembenézni. Én ugyan nem nézek le senkit, és neked is fölösleges baráti csevejbe beleszólnod (inkább szólj az emberiségnek, hogy kollektíve adja jelét az értelemnek
- ), ismernek a többiek engem már régóta, és a szarkazmusra való hajlamomat is, ami csak részben tükröz valamiféle véleményt, inkább elgondolkodásra sarkallna, már ha van kit (látod, azért akad ilyen). Modi-léted előtt egészen normális voltál, nem izomból próbáltad megmondani a frankót (és akkor még az adatlapomba sem nyúlkáltál bele, de ez más tészta). Majd tartózkodom a túlzásoktól az egyszerűbbek kedvéért, akik a szavak jelentésén túl már egy mondatot sem képesek átlátni, nemhogy a mögöttes tartalmat (és észérvek híján mennek besúgni, emígy bizonyítván megállapításom helyességét). Ha elgondolkodás helyett a fentieken megsértődsz, csak sajnálom, hogy igazoltál. És legközelebb küldj pü-t, akkor én is válaszolhatok oly módon. Részemről itt befejeztem, inkább az Oblis haverokkal akarok csevegni.
-
válasz
katt777 #8293 üzenetére
Jó-jó, de mit? Egyik játékkal sincs gond W7 alatt, csak az Obli akadozik, minden NPC halála előtt. Elég zavaró. És csak a halálukkor... Megakad a program, majd összeesnek, és megy tovább rendesen minden. Csak a deathnél van ien gond, sehol máshol. A W7 az első legális OS-em, nem akarok XP-t telepíteni.
Várom az ötleteidet, te folyton morgó törpe!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
GypsFulvus2 #8295 üzenetére
Azt már cseszhetem
Nem lett elég jó. Ha a fizikát elbaszarintom, amire nagy esély van, akkor egy év BMF pihi és csak ha minden ok utána BME.
Amúyg meg katt, végzek a Műszakin, csinálok neked egy olyan vga-t, amivel végre elégedett lenneél teljes mértékben. Igen. Teljesen
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #8293 üzenetére
A memorizálás az ostobák menekülése a gondolkodás elől.
Ez milyen igaz. (Amugy meg ebbe minek is kössek bele, 2 perc alatt végem
Jó kis - talán picit sarkított - véleményed van, kíváncsi lennék, hogy milyen lenne ha megtalálnád a komplementered.
Hátha valami érdekes disputa sülne ki belőle -
katt777
félisten
Én a 2. karaktert csaknem teljes egészében W7 alatt toltam végig.
Amúgy van XP is a gépemen (nem hiszem, hogy a te gépedre ne lehetne telepíteni), csak a HDR pár %-kal gyorsabb W7 alatt. Sőt, ATT multithreading-et bekapcsolva még a procimagokat is képes szétterhelni.
Valamit nagyon rosszul csinálsz.Bendőke: Magyarhoz, és humán tárgyakhoz összetett gondolkodás kell, no meg a tanarak észjárásának ismerete, úgy még a legnagyobb baromságot is el lehet adni 4-5-ösre.
Én anno olyan novellaelemzést adtam be (tanulja a f.sz a sok verset, ha el akarom olvasni, úgyis ott van a könyvben, inkább alkotó tevékenységre használom a felszabaduló hatalmas agykapacitásomat
), amely a magyartanárom szerint abszolút marhaság volt, de a hivatkozások miatt nem mert belekötni, simán kaptam rá egy 4-est.
A szépirodalmi díjak engem igazoltak, valamint a magyar érettségi, és úgy ált. a magyar-tanarak/tananyag értelmetlenségét.
A memorizálás az ostobák menekülése a gondolkodás elől.
Bármelyik magolós segg "érvrendszerét" ízekre szedem maximum 2 perc alatt.
(Az istenhívőkéhez elég 15mp.
) Semmit nem tudnak kezdeni az ész ellen a felhalmozott információhalmazukkal (a csak adott kérdésekre megfeleltethető, kész válaszokkal), mert képtelenek felhasználni, azaz gondolkodni. De mivel ilyen egyszerűen kondicionálható az emberek 95%-a, ehhez kell igazítani a vizsgarendszert, hogy a rabszolga bent maradjon (érett vagy rá), az intelligenstől meg lehetőleg megszabaduljanak, ha eddig még nem sikerült. Az intelligensebb vagy felismeri, hogy látszólag alkalmazkodnia kell a nyájhoz, és szenved benne, vagy elpusztul. Az emberiség ált. IQ-ja alakulásának ismeretében kijelenthető, hogy még az intelligenseknek is csak egy kis hányada jut el a felismerésig.
Bocsi, kifutottam kicsit az eszmémet.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Bendőke #8291 üzenetére
Ezzel én is tökre így vagyok
Magyarból is úgy esett a választás, hogy érvelés, de csak mert ahhoz kellett minimális tudás, helyette beszédkészség
Az a baj, hogy matekból 95%+ körül kell írjak, mert különben ugrott a BME(mivel a fizikát későn kezdtem el tanulni, és az nem lesz olyan fényes...)
-
Bendőke
tag
válasz
hoffman_ #8290 üzenetére
Jah, közben beugrott.
HeheheÉn is mindig utáltam az irodalmat, nyelvtant, meg ilyesmit... Sosem szerettem különösebben tanulni (értsd: seggelni), a mat/fiz az könnyű, mert logikus, csak gondolkodni kell. (Vicces, hogy ez az emberek jelentős részének nem megy, pedig szerintem sokkal könnyebb, mint beseggelni pl. egy verset
. Pedig az sem egy nagy kunszt, csak unalmas egymás után többször ugyanazt elolvasni...)
-
hoffman_
nagyúr
Holnap érettségi Srácok
-
katt777
félisten
válasz
Bendőke #8284 üzenetére
A főszálat kivéve dögunalom, ráadásul elég 2 karaktert fejleszteni és magaddal hurcolni a többi, és az összes NPC, akárcsak a szörnyű bolygók és mellékküldetések csak ballaszt. HA a főszálból csináltak volna egy FPS-t, na, azt lehetne valamire venni. A sokat sztárolt sztori meg 1 az 1-ben egy Babylon 5 epizód, és még én dühöngtem, hogy lopják az ötleteimet anno könyvekbe meg játékokba is. Az irányításban a legrosszabb, hogy hiába javítod az alapbeállításokat, juszt is az alap gombokat írja ki. Na, a 2. résznél aztán totál mindegy lesz, vagy azért nem tudod használni, mert irdatlan baromul van kiosztva, vagy azért, mert átállítod, de nem tudod, hogy a sok kombóból éppen mit nyomjál. Ezt a váll fölötti nézetet meg Witcher-ben is nehéz elviselni, de ott legalább nem kell célozni, és van távoli nézet. Na, számomra gagyi marad az ME, te meg majd megérted, hogy miért.
-
Bendőke
tag
válasz
katt777 #8278 üzenetére
Majd én is minősítem, ha végigjátszottam. Egyelőre csak a külső nézetes irányítással van bajom... A játékmenetben a legnagyobb problémám eddig az, hogy a második küldetésben, ahol tartok, elég kevés a móka, inkább csak rizsázás van, meg ide-oda mászkálás. Eddig talán ha háromszor próbáltak kinyírni, de az sem jött össze nekik. A kocsmánál kemény két darab bérgyilkos volt, mikor először odamentem. Vicces volt, nem is értem, hogy gondolták. Mondjuk, mikor másodjára mentem, érdekesebb volt, ott már volt móka is
Persze nekem a másik nagy kedvencem az Obli mellett a Far Cry... és ott mindig van móka, és itt is inkább azt várom -
katt777
félisten
válasz
GypsFulvus2 #8276 üzenetére
No de én a katakombákból a csatornaparton jöttem ki, ott állt ez a faszi, aki megkért az öröksége megkeresésére (gyűrű). Nyomozóval már előbb beszéltem (nem rémlik, hogy Siegfried említette volna, de lehet, hogy elsiklottam felette), mert este értem ki a városba, és sehova nem tudtam bemenni.
Amúgy szintén gáz még, hogy bárki házából bármit elemelhetek - meg is teszem - a jelenlétében is.
Kösz, majd átnézek Witcher-be, ha ma sem jutok 5-ről 6-ra.Bendőke: Én már kipróbáltam, ME1-et végig is játszottam, a 2. részt meg a ME1 hiperfan barátom is elküldte az anyjába.
-
Bendőke
tag
válasz
katt777 #8275 üzenetére
Tudom, hogy a kényes ízlésednek sok játék nem felel meg, de én hadd próbáljam ki azokat is, légy szíves, ne azzal kezdd, hogy lealázod őket egyből. Most vasárnap kezdtem el, ami eddig történt, az tetszik. Az irányítása meg szerintem ennek is el van qrva, külső nézetből alig tudom irányítani a fószert, de csak megszokom... A két Oblis karakterembe eddig jóval több, mint 600 órát fektettem, most pihentetem egy kicsit őket, de nyugi, amikor megunom a külső nézetes irányítást, olyankor Oblivionozok egyet.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
katt777 #8275 üzenetére
Witcher Spoiler:
Melyik faszi rejtekhelyét keresed? Jethronak ott kellene ácsorognia a börtönben (katakomba bejárat) és miután kinyírtad a kukorixot vissza kéne adnia a felszerelést (azaz majdnem az egész felszerelést) Colemant meg azért nyírták ki, mert a Scoia'tel csávóknak hagytad elvinni a cuccot a tóparton. Ezért szeretem ezt a játékot, mert itt tényleg van következménye a döntéseknek. Ha elfogadtad Siegfried segítségét a csatornában, akkor ő említette a magánnyomozó haverját. Coleman hiányában vele kell beszélned, ő indít el a nyomozásban. A csatornák bezárt kapui szépen sorban kinyílnak majd, illetve megszerzed a kulcsaikat, ahogy haladsz a történetben előre.
Az ökölharc meg az elején gagyi, mert ahhoz is fejleszteni kell a skilleket. Anélkül csak pár alapmozdulatot tud, és védekező pozícióban is bekap ütéseket. Utóbbi egyébként a kitartásod szintjétől is függ, a védekezőállás folyamatosan fogyasztja, és ha lecsökken akkor komolyabban megütnek. Az ökölharc skillek fejlesztésével elég látványos mozfdulatokat tud majd megtanulni.
Rég nem játszottam vele, sok dologra nem emlékszem már, de ha van valami gond, írj nyugodtan akár privit, akár a Witcher fórumba, és megpróbálok segíteni. -
katt777
félisten
válasz
Bendőke #8274 üzenetére
Lqrtad te a játékot is.
Ha már választanom kéne egy "új izgalmakat jelentő" ME (főleg az iszonyat 2. rész az elbszott irányításábal), vagy a dögunalmas Obli között, kapásból az utóbbira szavaznék. ME-t csak a Borderlands képes alulmúlni.
GypsFulvus2: Hát, W-ben nagyon nem tetszik, hogy tengek-lengek értelmetlenül. Biztosan én vagyok a hülye, de most kerültem vizimába, az egész katakomba-rendszert és a kriptát is keresztül-kasul felderítettem, de faszikám rejtekhelyét sehol nem találtam, a maradék 3 kaput meg nem nyitja semmi. Aztán még Jethro-t sem találtam meg a felszerelésemért. És ez már nem az első ilyen potyába kóválygós rész. Az ökölharca meg úgy el van qrwa, hogy azt jobban nem is lehetne, szerencsétlen Geraltom sosem azt csinálja, amit kéne, ráadásul védekezve is rendre eltalálják. Hát ez mekkora f...ság? Egy sosem látott Coleman-t meg kinyírtak előttem, elméletileg ismernem kéne, de nem, amikor meg elmegyek az orgazdához, az habozás nélkül a döglött faszihoz irányít, és nem tudom megmondani neki, hogy baszki, már kipurcant.
A pap gyűrűje meg az első epizódban eltűnt a földről, amíg letettem a cuccaimat, hogy fel tudjam venni, vesztegethettem jó pénzért a bizalmasait. Hát nekem Enhanced Ed. ide v. oda, nagyon gagyinak tűnik. A sztorija viszont tényleg nem rossz, de ettől a gama még gyönge.
Ma még küzdök vele egyet. -
Bendőke
tag
válasz
GypsFulvus2 #8273 üzenetére
Nálam az a helyzet, hogy nincs kedvem az új karakterrel játszani, a régivel meg nem történik semmi, néha kifosztok egy-két barlangot, és kész... Mostanában inkább a Mass Effect-el játszom, az nálam újdonságnak számít, de azért az Oblivionba is mindig benézek egy rövid időre. Meg mostanában sok a meló, általában nincs kedvem esténként leülni a gép elé, ülök eleget napközben előtte, inkább a barátnőmmel szoktam tölteni az estéket, izgalmasabb...
Annyi jó hír azért van, hogy megint van gépem, ha nem is a legjobb, de legalább lehet rajta játszani. Egy vadiúj, de hibás SATA kábel miatt nem tudtam használni másfél évig. Tök véletlenül jöttem rá, mikor megint nekikezdtem a hibakeresésnek, egyszerűen ergonómiai okokból kicseréltem egy "L" végűre. Azóta hibátlanul működik a gép.
Igazából ez Katt hozzászólására válasz, csak LQRtam...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
katt777 #8272 üzenetére
Hát minden jó dolog véget ér egyszer...
Én is úgy vagyok kb. mint te, kijátszottam kétszer, aztán kijátszottam szarrámoddolva quest modokkal is, és most már uncsi. Pihentetni kell 2-3 évig. Ha nem jönek új rajongók, akkor lassan lecseng a dolog.
Most jobb híján a Two Worlds világában kóborlok. Nem olyan minőség, mint az Obli, de legalább jó nagy új felfedezni-bejárni való ez is. A Witcher meg jóval több egy H&S játéknál. A története nagyon jó. Hagyj neki időt és beindul. Obli mellett másik kedvencem lett.
-
katt777
félisten
Hát, elindítottam egy Aranyszent karaktert, de már unalmas volt a játék 3-adszorra, sajna. Mondjuk az, hogy végre megint volt fejlődés, az OK, de a küldik uncsik. Azért nem bánkódom, mert sokáig remekül szórakoztam a játékkal, és talán 1-2 év múlva megint előveszem, addigra talán BC-modokkal is remekül fog futni valamin.
Szégyenszemre most a Witcher-t gyűröm, 3. nekifutásra sikerült megkedvelnem, persze nem Oblivion-szinten. Persze, nem is igazi RPG, inkább hack&slash, szóval még lehet, hogy dobom. Egyelőre 2. szintet kezdeném éppen, de ökölharccal kell, és az hihetetlenül el van qrwa.
További jó Oblizást mindenkinek!
-
-
katt777
félisten
-
Bendőke
tag
Ma volt időm játszani egy kicsit, kipróbáltam a Buy Umbacano Manor modot. Egy küldetéssel kezdődik, a ház ajtajára ki van rakva egy hirdetés, hogy eladó. A Birodalmi Kereskedelmi Hivatalban (Office of Imperial Commerce) lehet megvásárolni, mint a vízparti kunyhót is. Ami igazán érdekes, hogy ősi elf könnyű/nehézpáncélzatot ad a játékhoz, illetve különféle olyan fegyvereket, amik eddig nem voltak a játékban, pl. alabárd.
-
válasz
GypsFulvus2 #8251 üzenetére
Bármit ki lehet hozni abból az engine-ből, ugyanis mindent lecserélhetsz benne. Tehetsz bele részletesebb modelleket, textúrákat, új objektumokat, stb. Akár úgy is meg lehetne csinálni, hogy úgy nézzen ki mint az Oblivion, csak persze túl sok munkába kerülne.
-
katt777
félisten
válasz
GypsFulvus2 #8257 üzenetére
Nem kell nyelvtudás ahhoz, hogy rákattints a letöltésre/linkre. Csak "szkacsatty", ezt már oroszul is tudom (anno még nem nagyon volt net, amikor tanultam
).
Hát, az adatlapom szerint elég messze vagyok Pesttől...AMúgy csak pár MB-nak láttam, elnéztem?
Nekem 45 napra van 5 GB-om, 1-én le is jár, meló és lóvé nincs, szóval egy darabig lehet, hogy nem is leszek. Amúgy frankón lefizették az NFH-s igazgatót is itt a központban, mint anno az LG. Lassan már azért nem megyek a fogyasztóvédelemhez, mert csak ennek keresek zsebpénzt. Miután minden doksit, infót megkaptak, visszavonták a Pannon büntetését, és megbüntették a forgalmazójukat, akinek semmi köze nem volt az egészhez, mert továbbította a panaszt, ahogy kellett. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
katt777 #8255 üzenetére
Basszuskulcs, ez meg spanyol
. Egyre szűklátókörűbbnek érzem magam az angol nyelvtudásommal...
A szolgáltatód genyózik már megint? Engem is lekorlátozott a pannon, közben még 4 GB-t sem töltöttem le 1 hónap alatt... röhejes. Majd a melóhelyen lehúzom őket, bát ha 8800 ultrát megfektette, akkor nekem nincs esélyem a 8800 GTS 512-vel. Neked lenne. Ha Bp-en vagy a közelében laksz, megtehetjük, hogy összefutunk és egy külső vinyóról átpakoljuk, ha lehúztam őket.
-
katt777
félisten
válasz
De honnan lehet letölteni?
Fent van amúgy a játék a gépen, de csak a VisualPack3 RC2 a legtöbb, amit találtam hozzá.
Mondjuk a víz érdekesen jobbnak tűnik, mint az Oblivionban, akárhány moddal.Eztetetet találtamtamtam:
- MGE: Morrowind Graphic Expander.
- Valitys Balmora Mod,
- Valitys_Bitter Coast Mod 4,
- Improved Water Shader,
- Grass Animated,
- Ultimate Textures,
- Visual Pack,
- Connary's TexturenSajna mobilnettel nem vsz, hogy le tudom szedni őket.
-
00roli00
aktív tag
válasz
GypsFulvus2 #8253 üzenetére
Nem írtak semmi különöset, csak annyit hogy a modok kelpakolása után 1280-ban a 8800 ultrát meg kórkettőt megfektette.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Kareszovics #8252 üzenetére
Azért azt tudnod kell, hogy ez a szarrámoddolt "Maximum Morrowind". Sajnos nem beszélek németül, így csak az alkalmazott mod-ok meg a grafikus script extender felsorolásából tudok kiindulni. Majd egyszer ha lesz rá időm nekiállok velük kísérletezgetni.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Sose játszottam a Morrowinddel, de ezek a screenek felvetnek egy pár kérdést.
-
GypsFulvus2
őstag
Katt! Tudom hogy utálod a Morrowindet, viszont szereted a grafikai kütyük és lehetőségek határait feszegetni. Ezért talán neked is érdekes lehet ez:
Engem negyon megdöbbentett, amikor láttam ezt. Egy 2002-es grafikai motorból kihozni ilyet nem semmi.
-
00roli00
aktív tag
válasz
Kareszovics #8247 üzenetére
Kösz megtaláltam, Katt mester felvilágosított.
Egyébként a Steamnek írjunk annyit a számlájára, hogy nem csak az angol verziót töltheted le ha van erősebb nyelved annál.
Bár némely kiadó van oly rendes, hogy alapból több nyelv választását teszi lehetővé még kis hazánkban vásárolt játékok esetében is.
-
Kareszovics
addikt
-
00roli00
aktív tag
Azt tudja vki, hogy steam-es oblit lehet modolni
-
Bendőke
tag
válasz
GypsFulvus2 #8243 üzenetére
Én benne lennék a csoportos rendelésben egy Oblivion GOTY-val.
-
GypsFulvus2
őstag
Hoppá, ezt a helyet sem ismertem. Van náluk Gothic II-is, amit már rég meg akartam szerezni és szinte sehol sem árulják már. Viszont a szállítási díj elég borsos. Ha van valaki Bp-en, akit esetleg érdekel innen valami, írjon egy privit, mert összeállva olcsóbb lenne. Nem fűlik a fogam egy 3200 ft-os csomag leszállításáért 1500 ft szállítási díjat fizetni.
-
S.O.S.
senior tag
válasz
Kareszovics #8239 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
Kareszovics #8239 üzenetére
Azt írják, ez minden idők legjobb RPG-je?
Bár ha azt vesszük, hogy ezen kívül mindösszesen a KotOR-okkal tudtam játszani, hogy még élveztem is, lehet benne valami...
Azért csak nem adnak GOLD-ot v. GOTY-ot 1990-ért, mint más játékokból.
-
Kareszovics
addikt
-
katt777
félisten
válasz
#97544192 #8237 üzenetére
Ezzel többen is voltak már így.
Hát gondolj bele, hol voltak a 2 magos procik 2006-ban, főleg elterjedtség tekintetében. A HD4870-tesztjeimben valahol van grafikonon maghasználat, de nem kell aggódnod emiatt szerintem. Az i7 egy 5870-et is kihajt alap órajelen (még egy E8400 is), ha olyan magas graf. összetettséget használsz, amit az Oblivionban lehet. Kérdéses persze a kényszerített mód, mert némelyik nV karin nem megy (8800GT-n tutira). Azaz HDR fényeffektek AA és AF mellett, anélkül cseszheted a játék szépségét, bár még így is, hiszen az nV kártyák nem tudnak Edge-Detect élsimítást, amely majdhogynem tökéletes. Anno én éppen az élsimítási megoldások miatt váltottam át ATI-ra. Aztán akkor beszólok valakinek, hogy vazze, 4X AA-s képeket linkel, mire közli, hogy az bizony 8X, csak nV kártyán (és persze Box).
1 magot terhelt fullban, thread-opciók bekapcsolásával olykor 30%-ot is elvitt a 2. magból. Azt most nem tudom, XP-n vagy W7-en csinálta, de a másikon ennyi sem volt. Azt kéne kipróbálni valakinek, hogy SLI esetén feljebb megy-e a CPU kihasználtsága, de nem hiszem, mert a jóval újabb, de ue. engine-re épülő FO3 is kvázi csak 1 maggal döcögött. CF-t próbáltam, de attól lassabb lett a grafika.
Na mindegy, ha minden nyalánkságot beállítottál (driver-beállítás, QTP3, BC, IW NE, és persze ini-modok), amit a cikkemben leírtam, majd linkelj képeket, aztán minősítjük. -
törölt tag
-
katt777
félisten
válasz
#97544192 #8234 üzenetére
Én meg azt mondom, azért van a BS, hogy használja az ember. Rózsaszín cuccok Jorus-specifikusak
, nekem a kockás-textúrát sikerült anno kihoznom. Maga a fordítás, és a bele épített modok nem kavarnak be semmit, nálam gond nélkül megy azokkal a játék. Persze feltettem minden patchet (unoff-okat is, kiemelten a frissített SI-t), és megfelelő BS-t használok.
Hogy a gép... hát, ha a 285 a VGA-d (nesze neked DX11), akkor elméletileg egy min. 30FPS körül meg kell lennie a játéknak MINDEN grafikai nyalánksággal, viszont QTP3 miatt úgy is előfordulhat akadás hirtelen forgásnál városban (természetesen BC és IW modok dettó). Sajna a 4/8 mag mit sem jelent, 1-et fog használni, ini-moddal max. 1.3 magot, ergo CPU tuning gyorsíthat rajta, de mondjuk nem hiszem, hogy max grafikával olyan sok kéne az i7-nek.
-
törölt tag
ez a játék nagyobb bughalmaz, mint a big rigs over the road racing...
feltettem modokat, valamint magyarosítást. elindítottam a játékot, és rózsaszín volt az ég valamint még jópár objektum. ok, letöröltem a magyarosítást, mert gondoltam amiatt ilyen. mostmár el sem indul a játék, illetve a menü még igen, de az is hibásan (oblivion logo helyén egy fehér kép), stb...
elég gázos, nem tudom hogy megéri-e vele szarakodnom, szerintem azt se érdemli meg hogy újratelepítsem. -
törölt tag
nagyon régen játszottam ezzel a játékkal, épp most telepítem, és megspékelem pár grafikai moddal... már ha sikerül őket egyáltalán felraknom
-
katt777
félisten
válasz
WonderCSabo #8223 üzenetére
Ezt az érvet már hallottam oblisoktól...
De nézd csak meg a feljavított árnyék v. víz-effekteket, hát... És akkor a többi nyalánkságról még nem szóltam, amelyek láttán az ember csak sétálgat, gyönyörködik, és csak azért gyakja le a rátámadó lényeket, hogy hagyják már nyugton bámészkodni.
Bendőke: A kérdés már csak az, hogy mivel fognak konfliktolni.
-
Lacpac
őstag
Erre senki nem tud okosságot?
-
Bendőke
tag
Szerencsével jártam a Tesnexuson, találtam olyan modot, hogy meg lehet venni az Umbacano Manort, illetve egy olyan is van, ami lakhatóvá teszi az erdei házat. Egy harmadik mod segítségével a Summitmist Manor is megszerezhető, ha az ember végrehajtotta a hozzá kapcsolódó DB küldetést.
-
WonderCSabo
félisten
-
Bendőke
tag
Van 10M septimem, valamire el szeretném költeni, legalább egy kis részét. Például az is nagyon tetszene, ha lenne olyan mod, hogy meg lehet venni a császárságot, holnaptól én lennék a császár
Mindenesetre már nincs okom járni a barlangokat, az összesben voltam már, meg minden romban, erődben, és bányában. Asszony van a valós életben, a játékban akárhány lenne, nem pótolná. Amúgy az a hülye liba a skingradi házban úgy felidegesített egyszer, hogy kinyírtam. Csak azért él még, mert visszatöltöttem az előző mentést.
Katt777: Aktiváltam, de nem jöttem rá, hogy működik, mondjuk nem is érdekelt különösen, és időm sem volt kitapasztalni, mert mikor láttam, hogy rohamosan fogy a pénz, levettem a modot. Sajnos ez a pillanat elég hamar bekövetkezett, kb. ugyanabban a játékban, mikor feltettem, az Oblivion síkokból szállított rengeteg daedra páncél és fegyver hamar felemésztette a kereskedők vagyonát
-
katt777
félisten
válasz
Bendőke #8218 üzenetére
Na ez érdekelne, hogy hogyan lehet "árut vinni" nekik.
Bizonyára nem aktiváltad a Cutthroat Merchants-ot. Mondjuk ált. nálam Thoronir kifogyhatatlan a léből, 64k aranya van, és ez többször is újraíródik, ha lenullázod. Talán a játék nem kezel ennél többet.WonderCSabo: Na, abból hardvercsere lesz, tapasztalatból mondom.
S.O.S.: Vagy betörőkre akar vadászni.
-
Bendőke
tag
Olyan modot nem tud valamelyikőtök, aminek a segítségével meg lehet venni a küldetések során elhunyt személyek házait? Gondolok itt pl. Umbacanora, Agarmirra, vagy Glarthirra (többen voltak még, akiket ilyen vagy olyan okok miatt hidegre kellett tenni, de csak az ő nevük jut eszembe most). A múltkor jártam Umbacanonál az új karakteremmel, vittem neki a 4. szobrot, körülnéztem a lakásán, és az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha meg lehetne szerezni. Jó helyen van, van hozzá személyzet is... És akárhonnan nézem, mégsem egy kis kunyhó a Waterfronton, ami persze megint külön jó hely, mert ha az ember halat vagy rákot akar enni, nem kell messze menni a nyersanyagért. Azt a házat is szívesen megvenném, ami az erdő közepén áll egymagában, ha jól emlékszem, a Priory of the Nine közelében. Mondjuk úgy rémlik, abban banditák laknak, szóval lehet, hogy azok nem örülnének neki.
-
Bendőke
tag
válasz
katt777 #8207 üzenetére
Felraktam még régen a living economyt, de talán háromszor jártam meg az Oblivion síkjait, és kifogyott a kereskedők pénze, úgyhogy leszedtem. Szerintem az nem túl menő, hogy elfogy a pénzük...Nyilván reálisabb, bár még azt sem mondanám, mert annyi árut viszek hozzájuk, ha csak a felét eladják, már abból iszonyatos nagy bevételük van. Annyi előnye mindenképpen volt, hogy néhány helyen felturbóztam a kereskedő pénzét, így most a Wawnet Innben az ex DB-tag csóka 9800 aranyat tud adni egyszerre, Rindír meg 9600-at.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
GypsFulvus2 #8215 üzenetére
Korrekt. 4GB RAM nem elég?
8800GT lehet, hogy szűk keresztmetszet, majd elválik. Anno egész magas beállításokkal nyomtam Illumination within, natural enhacements, meg vmi LOD jobb textúra is volt fenn. 7300GT-vel szuper jól ment... Ezen a konfigomon még nem játszottam Oblivionnal. Akkor ez a Quarl's Texture Pack 3 ilyen durva? A Better Cities modot is ki szeretném próbálni, de az sem egy VGA kimélő cucc. Ja, én nem FullHD-ben, hanem 1280*1024-ben nyomom.
katt777: Itt van Systemroot cikke, első hszből... Mindjárt elolvasom a tiedet is.
-
katt777
félisten
válasz
GypsFulvus2 #8215 üzenetére
Tutira nem bírja, ráadásul 8800GT-vel búcsút mondhat a HDR+AA+AF-nek. QTP3-hoz nagyon sok RAM is kell! Max. elolvassa a maxi obli cikkemet, és kipróbálja, mi mennyire működik. Butítani még mindig lehet, QTP3-nak is van butított verziója. Én 1x néztem anélkül, de improved modokkal a játékot, hát, nagyon gagyi kinézete lett, és még azt mondták anno, milyen hiperigényes a grafikája.
Systemroot-nak van még fent cikke?
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
WonderCSabo #8214 üzenetére
Csak ha a rendszerleírásod korrekt, akkor a 8800 GT szűk kersztmettszet lehet. Nem vagyok biztos benne, hogy pl. a QTP3-at elbírja. Bár végül is egy próbát megér.
-
WonderCSabo
félisten
Elnézegettem Systemroot cikkét, és a képeket látva erősen gondolkozom, hogy újból felrakjam az Obliviont. Gyönyörű ez a játék, a modokkal meg káprázatosan szép!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Psychonaut #8212 üzenetére
Köszi a linket. Nagyon nem örülök Neki...
-
Psychonaut
veterán
válasz
WonderCSabo #8211 üzenetére
Pedig már elég rég volt hír a Gamepodon.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
GypsFulvus2 #8210 üzenetére
WTF???!!! MMO lesz? Ezt nem is hallottam! Menjenek a francba, én singlibe akarom nyomni, nagyszerű történettel a kampányt, megspékelve gyönyörű grafikával. Sőt. Felőlem kiadhatnak még egy Oblivion kieget, csak legyen már vmi értelmes...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
WonderCSabo #8208 üzenetére
Azon kívül, hogy immár biztos, hogy MMO lesz.
Ami számomra és gondolom még sokunk számára felejtős.
-
Psychonaut
veterán
válasz
WonderCSabo #8208 üzenetére
Tudtommal semmi új.
-
WonderCSabo
félisten
Srácok! Elder Scrolls V-ről van vmi hír?
-
katt777
félisten
válasz
Bendőke #8205 üzenetére
Tedd fel a kereskedő modot (Living Economy), akkor majd lesz pénzük. Kb. 3M aranyam pihen bankban, vagy használhatatlanul befektetve boltokba. Azt még nem írta meg senki, hogy amikor a boltosok azt mondják, hogy szállítsak árut, hogy legyen hasznuk, akkor vajon eladnom kell nekik dolgokat (azt persze bagóért), vagy simán átadnom.
+1 megoldás: Eladod 3000-ért, konzolból meg hozzáírod a többit. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Bendőke #8200 üzenetére
Nos nekem is hasonló hiányérzetem volt a karddal kapcsolatban. Bár nem is annyira a hiányzó varázslatok miatt. Umbra ugye az elementáris gonosz megtestesítője:
"Created by an ancient witch Naenra Waerr, who was executed for bringing a weapon of such unadulterated evil into the world, it exists for one thing and one thing only: to slay all things that come in its path and consume their souls. Men and mer, kings and paupers, heroes and villains and even daedra have all bled for Umbra, their Animi devoured by the ever-hungry blade."
Az Oblivionban korábbi tulajdonosát egy önmagát elvesztett esztelen automatává alakította. Amikor a Morrovindben találkozol vele, akkor a birtokosa egy sokkal erősebb akaratú Ork, aki ugyan megőrzi az identitását, de annyira elege van abból hogy a penge rabszolgájává vált, hogy már csak saját halálát keresi. Ehhez képest nekünk semmi gondunk nincs vele, hallgat és vág amikor kívánjuk. Na az a mod, amit föntebb belinkeltem ezen változtat, és "kicsit" megváltoztatja Umbrához való viszonyunkat. Spoilerzni nem akarok, akit érdekel próbálja ki.
-
Bendőke
tag
válasz
katt777 #8201 üzenetére
Nem gyöngus az egyáltalán, nézd csak meg! Ha 30. szint fölött szerzed meg, akkor 32640 a töltése, de ezt is felzabálja alig 30 alkalom után. Ahogy hoffman_ is írja, elég húzós dolog etetni, úgyhogy én sem használom, de arra nem vitt rá a lélek, hogy eladjam. Meg hát egyetlen kereskedő sincs, aki ki tudná csengetni a 13511 septimes árát, 3000-ért meg nem fogom eladni...
katt777 #8203: Én ezért nem kezdtem még hozzá semmi olyan küldetéshez, ahol szintezett cuccot lehet kapni. Majd ha elértem a 30. szintet, fölötte már minden maxon van.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
A játékban, néhány párbeszédnél nagyon gyorsan vált egyik feliratról a másikra, (magyarítás fent van) nem lehet elolvasni.
Lehet ez ellen tenni valamit, vagy nyugodjak bele, hogy csak a naplóból tudom meg, hogy miről ment a beszélgetés? -
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #8202 üzenetére
Csak 1x tettem fel, a elején, így nem gáz, ha 20. szint előtt szerzek meg valamit. Ez a "leszintezés" szerintem ritka nagy baromság a játékban.
Részemről csak az a vonzó fegyver, amelyiknek a jobbik végén állok.Az is főleg akkor, ha nagyobb a lőtávolsága, mint az ellenségének.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #8201 üzenetére
Ejejj, nem te élsz mindig nagy bizalommal a Quest Award Leveller-el?
És úgy rémlik, hogy az is szinteződő fegyver. De én sem kedvelem, hatalmas hibája, amit Bendőke is említ, felzabálja Cyrodil lelkeinek a felét egy csatához. Mondjuk eladni? Háát.... nem.
Itt is egy Umbra piros pont. Lehet szidni, bármit mondani rá, de a legvonzóbb fegyver a játékban - részemről
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- Trollok komolyan
- Napelem
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- További aktív témák...
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest