-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #53899 üzenetére
Jajjdecsúnya! A 2017-es gyönyörű volt!
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
varadigabor
senior tag
Ez a gép azért elégé adja nagyon jó cuccokból van össze rakva
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #53887 üzenetére
Jogos, erre így nem is gondoltam. Vagy meg kell szakítani a pdb n a szálat
Kivehetőset ofc
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #53895 üzenetére
Grammnácik a kivehető
ajtósbalansz kábelest ajánlanák. Én meg azért rendeltem abból a 6db -ot, mert nekem alapból túlsúlyos a gépem (mindegyik) így legalább valamit törlesztek.
szerk: ja, és igen, a kábelek mindig útban vannak[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #53895 üzenetére
Én a levehetőset választottam, egyrészt kíváncsiságból, másrészt amúgy is útban volt állandóan a gépen.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #53886 üzenetére
Kivehető
ajtós turmixgépetbalance csatis akkut vagy nem kivehetőset rendeljek, az itt a kérdés.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #53892 üzenetére
Fene, ahogy látom a buddy code-ot törölték tavaly. Az volt benne a pláne, hogyha vettél valamit, akkor a heverodnek elküldve ő olcsóbban kapta. Na mind1, minden szépnek egyszer vége!
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #53890 üzenetére
Igen én is gondoltam hogy sok minden nem tetszik majd rajta.
Forrasztok én is ha úgy jön ki a dolog, ha meg hosszú a vezeték akkor simán elvágom rövidebbre a 2 végén meghagyva a csatlakozókat.
Ahol meg értelmét látom ott leszedem a műanyag házat róla és zsugorcsövezem inkább, mert úgy kisebb helyet foglal.
Na meg jobban rá lehet tolni a tüskére, szorosabb, jobb a csatlakozás, nehezebben csúszik le.Pff.. megint a nyakára hágtam több mint 17 rugónak.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #53891 üzenetére
Jó lenne! Sajnos a pénz most már tényleg elfogyott. Költséges ennyi gépet fenntartani, fejleszteni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #53889 üzenetére
Generálj már plz buddy kódot, hadd legyen még akciósabb!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #53862 üzenetére
Amikor megláttam a képeket már tudtam h a grammnácik egy emberként hördülnek fel a dupont csatik miatt.
Amúgy én is inkább forrasztok, de azért mert utálok csatit krimpelni, az előregyártott vezetékek meg borzalmas minőségűek.
Nem tud valaki forrasztható dugaszokról?A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz syler123 #53885 üzenetére
Nem figyeltem az első rendelésnél
Kénytelen voltam újabb rendelést leadni még négy darabra, hogy csökkentsem a veszteséget
Viszont azt néztem, hogy még ez a hamarjában érkező 6db akku nélkül is 2 kiló akkuval fogok mászkálni.
Tehát azokkal együtt 3 kiló akku... 12db a 220-ashoz és 11db a kisgépekhez[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz syler123 #53880 üzenetére
Ha valaki még egyszer linkel ilyen akciót ahol sok pénzt el lehet verni megint, azt áthúzom a monitoron keresztül, és irgalmatlanul felpofozom.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #53878 üzenetére
Na ja, de ha a vevőre felforrasztja az antennát, akkor a PCB-n lesz két nyákcsík, ami szintén antennaként funkcionál majd.
-
syler123
veterán
válasz Peaceliker #53884 üzenetére
-
syler123
veterán
válasz AMDaZERG_1 #53882 üzenetére
2-nél 5 euro, 4-nél már nem számít fel szállítási költséget, pedig registered. Összeghatáron műlik.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz syler123 #53880 üzenetére
Én amint megkaptam az emailt azonnal vetem kettőt, több kéne, de ennyi a pénz...
Ráadásul a leszedhetős balansz kábeles. (az egyik verzió)
Bár épp ma jött meg az Infinity 1500mAh 70C 4S akkum, amit még az akku stop előtt vettem BangGoodról.
szerk: ja, és van száll költség. Valami 8 dollárt fizettem a kettőért (tracking kell nekem, mert nélküle vagy-vagy megérkezik a postások viccesek néha napján)[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Megjött a hmdvr, le is zúztam a gombját a ház levételével. Kb akkora erőbehatás kellett hozzá, mint amikor egy pillangó rátüsszent a levélre. Lehet csak hőlégfúvóval lehet rámelegíteni, mert annyira picike, hozzáférhetetlen részen kellene forrasztani.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Hobbyking-en €13.81 az 4S 1300mah-s Turnigy Graphene.
Lehet nekem is le kellene mondanom a gnb-t, ha már ennyi ideje nem adták fel. Ha jól látom itt nincs szállítási költség és eu-ból jön.
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni drón témában.
Egy ideje már foglalkoztat a gondolat, hogy jó lenne egy saját drón. A drónnal elsősorban szép felvételeket szeretnék készíteni a levegőből. Időnként sikerül eljutnom pályanapra is motorral és autóvak is. Ezeknek a megörökítése is cél lenne. Fontos még az egyszerű kezelhetőség, mert a párom is használná és neki jellemzően nincs túl sok türelme a kütyükhöz.
Szerintetek milyen készüléket érdemes venni manapság.
Én amiket megnézegettem és szerintem nekem megfelelnének az pl. DJI Mavic Pro, vagy a DJI Phantom 4.
De ezek azért elég drágák.
Létezik esetleg más hasonló képességű készülék, aminek kedvezőbb az ára.
Esetleg lehet összeépíteni olyat, ami hasonló képességekkel rendelkezik, de jóval olcsóbb?Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Kris87
aktív tag
válasz Watt25 #53873 üzenetére
Nekem is van ilyen szemüvegem, szét is kaptam, hogy megnézzem mi van belül. Az antenna kábel egyrészt nagyon gagyi, vékony, ki tudja mit szed össze út közben. A kábel meleg ere és az árnyékolása sem közvetlenül a vevőre van forrasztva, hanem elé a nyákra, az a szakasz a nyákon ami összeköti végülis a vevővel pedig elég hosszú ahhoz, hogy sokat fogjon antenna nélkül is.Csatoltam egy képet, amin látszik.
-
kriszbon
őstag
válasz Watt25 #53873 üzenetére
Majd ha kiviszed terepre akkor észreveszed a különbséget, hacsak addig le nem égeted a vevőt antenna nélkül.
Gondolom nem csak lakásban szeretnéd használni a szemüveget.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
A Vision+ FPV szemüveg estén próbálta már valaki, hogy leveszi róla az antennát? Én vettem hozzá egy másikat (mert ugye balos-jobbos mizéria) és csere közben vettem észre, hogy kb. semmit sem számít, hogy van-e egyáltalán rajta antenna. Antenna nélkül is befogja a képet, ugyanúgy, mint antennával. (Panellakáson belüli távolságban nincsen különbség 25mW-os adó esetén.) Ez mennyire normális?
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #53871 üzenetére
nem rossz otlet! jovoheten kaszal 40e ft +1 zsir kamerat is
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki kupont a Quelima SQ12 kamerához? Volt már Randy-nél 10$ is, de az inaktív Egy 14$-ost találtam már, de 10-ért még jobb lenne
Tudom fillérba$ás level 100
Más, aki használja ezt a kamerát, mennyire használható tolvaj kifigyelésére? Van egy szarka a melóhelyen, szinte tuti megvan ki az, de azért jó lenne megbizonyosodni róla. Elvileg ennek van mozgásérzékelője, leteszünk egy tárcát és megfigyeljük mi történik. Elment már pofátlanba, az egyik kollégától múlthéten már 40eFt-ot zsebelt De ez heti szinten így megy.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #53869 üzenetére
igen igen sok jo előnye van peldaul eros az alsolap 3mm-es! a konnyu es ALU felsőtől meg az egesz vaz konnyu lesz a leaderhez hasonlitva egy sulycsoport de kimagaslo a minosege atgondoltsaga szerelhetősége... mondjuk innet is kilog a runcam a carbon vedelmébol.... de mindegy is mert igyis ugyis kötegelő a vegsőmegoldas
- ha kamerat kell vedeni akkor azert
- ha kamerat vedő carbont kell védeni akkor azértha nem a gyari elemek vannak benne azaz torony es reszei akkor lehet a canopy nem megy fel rá mert a kilogo reszek/antenna etc..... de nem biztos mindenki igenyli az extra takarokat? akinek kell vegyen gyari gépet igaz ha runcamot tesz bele akkor az elso takarok le is ugorhatnak....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
-
Peaceliker
addikt
válasz kriszbon #53864 üzenetére
A divat egy dolog, de sok hibaforrás is minden csatlakozó, ez a semmire való szervó csati meg főleg. Egy srácnak pont emiatt potyogott most a gépe.
Amúgy pár 10p et foglalkoztam csak a géppel eddig, még egyszer annyi idő volt mire meglettek a csavarok
De főleg hátráltat higy közben rájöttem, hogy a nemrég össze rakott gépem szét fogom szedni x okból és akkor van ami abból jönne át ebbe. De nincs kedvem szét szedni, így meg ez sem halad.Szerk : az sem kevés idő, hogy minden kábel pont olyan röviden legyen forrasztva, hogy még valamennyire szét lehet szedni a szinteket, de fölös se sok maradjon benne.. Én ilyenekkel "szivatom" magam plusz alaktrészek helyett
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #53865 üzenetére
Annyira azért nem számít, persze nem elhanyagolható az sem.
Nem olyan sok ám az amit rápakoltam, de ez is nézőpont kérdése.Na mert az ESC védővel együtt a roppant könnyű ESC annyit tesz ki mint egy átlagos típus, úgy 6g-ot.
A motorvédők 10g, a kartervédő+felső platni 5g(hova raktam volna a +dolgokat amúgy), landoló lábak 5g(ha alsó aksis lenne az aksivédő is lenne ennyi), és ami a lényeg GPS+Baro+Magneto 15g.
Igaz hogy egy nehezebb [kamera] van benne (+5g) de annyit talán megér.
Ja, meg van egy antenna fordító 90°-ra (+5g) de ha nem 10g-os antennát teszek rá hanem 5g körülit, akkor ott vagyok mint egy átlagossal.
Dísz alátétek és erősebb standof talán kitesz 4-5g-ot, de erősebb és szebb.
Tehát összességében úgy jó és szép ahogy van, igaz még gondolkodom a vörös alátéteken.Egy dolog viszont nagyon bánt, hogy 5"-os propoknál nagyobbakat nem lehet rárakni, még 5,5-ös sem megy rá.
De ez talán kompenzálható más szögállásúval.
Úgy elég rendesen elbaltázták a váz méretezését, nem csak a prop miatt, hanem még szélességben is, mert csak nem szabvány méretű alkatrészek férnek el a roppant kicsi belső részben.A forrasztós, rádugdosós dologról meg annyit, hogy sokkal könnyebb visszabontani valamit benne, ha nem úgy van direktbe forrasztva az aminek nem kell hogy úgy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #53863 üzenetére
Egészségetekre, mint ahogy tapasztalhattátok nem igen izgat a divat, az a lényeg nekem tetsszen, és megfelelő védelemmel legyen ellátva.
A repülési stílusom sem igényli a nagy gramm mániát, tehát nem is erőltetem a dolgot.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #53839 üzenetére
Óóó.. hát az nem sok, tehát nem csináltál vele semmit.
Addig nagyon könnyű eljutni ám, még eddig is.
Egyébként letörném a kezét annak aki a PDB-n úgy tervezte meg a forrpontokat hogy keresztbe kelljen kötni 2 ESC-t.Itt meg még jobban, mert vissza kellett bontanom.
Egyébként figyeltétek hogy a landoló lábak mellett még kapott elől "kartervédő lemezt" is, meg egy felső platnit ahova rá tudtam tenni a GPS-t, a lemez alsó felére meg a Magnetométert?
Ja igen, a kartervédő még arra is jó hogy rárakhattam a MinimOsd modult.A lábakat azért raktam, mert a hasrészt amin nyílások is vannak, semmi nem védte, a kartervédőt is azért kapta, amúgy eredetileg is leszálló láb a szerepük ZMR250 vázon, csak nem ilyen felállásban.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz david335 #53860 üzenetére
jobban jartál volna vettél volna egy 130-as gofly vazat 17euroert!
mert a váz mellett van benne:
- 4db motorvedo
- 4db propellervedő
- 2db strap akurögzitőja és nem a GB/BG-es 3D nyomtatott alapminőségben kicsit jobban!
de sosem késő! a leadert atpakolni és 3 collos proppal hasznalni....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Allien
veterán
válasz Teréz Atya #53852 üzenetére
Ja, értem. Kb rugós alátét. Akkor viszont ha lecserélem más proppra, akkor kb felesleges is.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Kris87
aktív tag
válasz Teréz Atya #53854 üzenetére
Még nem tartok ott, hogy repüljön, egyelőre építem össze. Infókat gyűjtök az első földbecsapódás eloőtt.
-
vandor01
őstag
uj project!
keszitem elo a 2S kefementes projectet!
leszallotalp kotegelobol - pipa
bullnose propeller a 65mm-bol olloval - pipa
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Kris87 #53823 üzenetére
Az S800-ra egyelőre iNAV 1.8-at tettem próbaképp. Az USB ugyanis félig letört, és kellett egy stable h biztos legyek, h jól forrasztottam vissza. Hiába, ez egy elátkozott projekt, de már lassan a szemem sem rebben.
Röpcsinél Oneshot125-nél nem hiszem h értelme van gyorsabb protokollal vacakolni. A berepülés még várat magára, mert oda, ahol szoktam reptetni, a tulaj szerint traktor nélkül inkább ki se menjek.
Az RTH land csak 1.9-el nem megy neked vagy a régebbi verzióval sem? 1.6 előtt meg irányított zuhanásnak csúfolták az auto landinget, szal kell még csiszolni rajta. Nem lehet h farnehéz a géped?
18650-es akkukat gyakran használnak röpcsikben, viszont a cellákat ponthegesztéssel kapcsolják össze. Én sose próbáltam, de állítólag sima cinezéssel túlmelegszik az akku és felugrik a belső ellenállása.@david335 - a Sky Shadow EPP. Kínszenvedés vágni, még vadiúj sniccerrel is.
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #53851 üzenetére
mostmár minek akuvedő karbon meg karbon védo karbon?
probléma megoldva! kotegelobol csavart leszállotalp!
most nezem 3,5ero volt 200db! 2cent/darab...
ezzel meg a kinai ipar sem bir árversenybe szállni![ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Allien #53850 üzenetére
Kb. azért h ne vesszen el az anya. Mivel a propinak, ahogy írtad, esélye sincs elfordulni, így be sem tudja húzni a csavart forgás közben.
-
Allien
veterán
válasz Peaceliker #53843 üzenetére
Speciális kialakítása van a propnak, és a tengelynek. Rápattan az aljára, akkor esélye sincsen elforogni. Más proppot rá rakva, az nem pattan be az aljára, és nincsen kialakítva a gyűrűnek hely.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
vandor01
őstag
válasz david335 #53848 üzenetére
ami itthon volt az 4,5mm széles de lehet az 5mm-es meg jobb?
utalok akumulátorra landolni es ha nincs semmi akkor billeg ide meg oda leveri a propellereket esetleg a karok vegen carbont etc etc... eddig ilyent raktam de ez elég törékeny aurora de meg ráadasul nem is elég hosszu ugyanugy aksira lehet landolni.... a szivacs is keves csak 11mm magas szivacs aztan van itthon a diatonenak az univerzálisa és ráadasul ez sem tuti hogy elég magas! [link] már nem lehet kapni de ez jo massziv csak 2 gramm/db nagy géphez OK de ezekhez a 130osokhoz csak felesleges suly! viszint a kabelkotegelo? csak fel gramm magasságát az olloval beállitom nem fugg a motor merettol a lukak tavolsagatol a vaz karjainak a vegenek a kialakitásátol flexibilis es 150/160 grammig tuti birja... nem szép de a legjobbnak tunik? Mikor repulok ki nezi a lábait?
rendeltem meg ilyeneket: [link] aztan [link]
ezek viszont nem dragak viszont szerintem ezek is tuti eltornek igaz motorvedonek jo lesz de talpnak?... a kotegelő lesz a befuto! 4cent/darab![ Szerkesztve ]
-
panizzi
aktív tag
Rendeltem egy akciós Phantom 3 -at.
Ez még eszi az utángyártott akkut? Vagy már ennél is felejtős?go for it
-
Allien
veterán
Lenne egy kérdésem. Az MJX Bugs 2-nek a propellerénél van egy szilikon gyűrű, a prop felső részén, erre szorul rá a rögzítő csavar. Ez milyen célt szolgál?
-
vandor01
őstag
válasz david335 #53840 üzenetére
ja ja a legjobb orvossag a piiiztarcamra
4 euro 100db vastag-eros kötegelő
nos ezert kapok 6db landing geard-et
ami egy elemugro fatol már ilyedteben letörik!
na ez nem fog!
alul felul kotegelő korben meg a propellerek!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Newyorker
addikt
Akarok egy syma x5hw-t külföldről rendelni! Nézem az ebayt, alit, gb-t, tomtopot, banggoodot! Kínai whauseból igye nem érdemes rendelni, mert kb 13ezres tétel és rámegy a vám, plusz beutál sok idő! Érdmes eu-s whouséból! Jól gondolkodom? 62 dollárnál vki talál olcsóbbat postával?
[ Szerkesztve ]
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
vandor01
őstag
nekem tegnap lett elegem a folyamatosan letoro "landing gird"-ekből!
tegnap "kifejlesztettem" ma leteszteltem most az összesre ilyent raktam
allithato magassagu! megfelelően rugalmas crashnél de megtartja a gépet!
többet nem rendelek kinyabol az aranyaron kinált rögtön törő muanyagokbol!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #53832 üzenetére
a dino egy könnyű setup volt semmi pilicka lofasz vaz kb 60 gramm
plus aksi .... azt semmi idot nem repult 2-3 perc azt vege a menetnek
szerintem 3col kell.... azt eteted ami van 2S/3S... netantan 4SCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz vandor01 #53831 üzenetére
Ha 8000kv mellé vetted akkor sztem igen xD
Kisebb KV ra jó lehet, csak utána kell nézni melyik motor mit művel vele. Sok 1104 bírja de 15-16a t ha megeszik akkor számomat semmi értelme hogy 2p et se repüljön. Amúgy nekem is 3 colos 1106 3s lesz, de az 4500kvJackal2
Sunny 1106 6500kv t sajna nem mérték 2s el pedig úgy lett volna értelme. 8000kv nak 3 colon 2s el sztem is kéne 250et tudni.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Jackal2
senior tag
válasz vandor01 #53831 üzenetére
Nem, dehogy csak alternatívákat keresek, tartsátok meg. Csak arról polemizálunk, hogy egy nagyon könnyű setup 2S-en milyen lehet. De arra persze lehet tenni 3S-t is, semmi nem akadályozza ezt meg
Peaceliker: persze, benne van a táblázatban Ezért mondtam, de egy jól kigrammolt, alu vagy titáncsavaros, vékonyabb vázú gépen szerintem jók lehetnek ezek a 250 grammot emelő gépek. Akkuval 2S-en belefér 120 gramm alá egy ilyen gép, akkor 1000:120, az 8,333-as arány, és olcsó hozzá az akku.
Nekem tetszik ez a felállás
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #53828 üzenetére
akkor most dobjuk ki a 3S aksiainkat?
vettünk itt paran mindenfelét gnb infiniti 450/550
ezek szerint hajtsuk a 11xx-et 3colon combos 2S aksivalen pedig amint kitavaszodik bekoszont a +10C csak 3S-el hajtom oket!
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #53828 üzenetére
De ezzel kezdtem az irományom, direkt 2S-re épített setup és kis súly
-
Peaceliker
addikt
válasz Jackal2 #53827 üzenetére
Sunnysky kicseszett erős, de amit zabál...amúgy 6500kv sunnysky 400++ húz de 20a+ 3s en. Szal 8kkv 3 col 3s nem tudom mire lehet jó. Semmire. Amúgy 6500kv sunnysky hatásfoka 3s en kisebb proppal is a béka segge alatt van. Szal 8kkv nemtom mit mutathat,de 2s fölé semekkora proppal nem mennék mert szerintem nincs értelme
"Oh my Goa'uld!"
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #53824 üzenetére
Valójában ugyanez van Sunnysky és Emax 1106-ban is, és az Emax a hatékony úgy nézem. Az 7500KV és arról tudjuk, hogy bírja a 3S-t, szóval azt venném.
-
david335
tag
válasz Teréz Atya #53816 üzenetére
Ez is epo?
-
Kris87
aktív tag
válasz Teréz Atya #53816 üzenetére
Szépen alakul! A Z84 cikked után, amiben leírtad, hogy ez lesz a következő, én is kedvet kaptam hozzá, nekiálltam egy S800 V2-nek, aminek matek f405-std lett az agya. Nyilván te is felteszed az inav 1.9-et, az kibővült lehetőségek megérnének egy újabb cikket, esetleg a következő kérdésekre is válaszolva; Melyik ESC protokollt használod dshot hiányában? RTH land megy-e neki előre / hátrabillenés nélkül? Próbáltad-e az utazástervezőt? Feszültségmérőt finomhangoltad e a 10xes felbontás után?
Szerk: Szerinted érdemes-e 4 darab LiIon 18650-es kb 3000 mah 30Q akkuból telepet faragni bele? Az még beleférne fizikailag.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #53821 üzenetére
Igen? AKkor ott kell lennie a kínálatukban. Egyébként szerintem menne ez 3S-en is, csak kisebb proppal.
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #53808 üzenetére
Nem tudom az összes adatot, a lényge, hogy direkt 2S-re van építve, 3 colos tribalde, 1106 8000KV motorok, vagyis a furat is ehhez igazodik, és belefér a 3 szintes tower.
Amerikai cég, Spintech motors, eddig nem ismertem.
-
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #53817 üzenetére
ahhh.... falon van még elég hely logatni oket
akad ott pár üres hely... keszul a kefementes 2S 0703-as mocival!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz vandor01 #53804 üzenetére
Helló, A sötétség ura érkezett meg, fedélzetén Isten csapásával, amit mások csak Omnibus F4 pro V2-nek hívnak!
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
varadigabor
senior tag
Multifunkciós ledes aksi védő ,nagyon komoly cucc Lehet rendelek a ledek miatt, néha menőn nézz ne ki
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
molnigee
aktív tag
válasz ezoltan #53809 üzenetére
Köszi, 322g lett a vége
Átépítés közben csináltam képeket, majd jön hozzá egy komplett blog bejegyzés is drónearénán
Már csak a hd cam felfogatást kellene megoldani, de lehet hogy jó lesz a régi is!
--> http://dronearena.hu/ <--
-
ezoltan
tag
-
Jackal2
senior tag
ÖF-től kaptam egy tök jó videót az A-MAX vázról, amit itt emlegettünk. 3 col triblade 1106S mocik, 2S, szépen is repül állítóéag.
-
molnigee
aktív tag
válasz Teréz Atya #53805 üzenetére
Igen, grammoltam, 314 asszem (377 volt a wizi), de még jön kis esc rögzítés, de ennyi lesz kb proppal, battery strappel, mindennel.
Foxeer TM switcher. A felső lapohoz fogatom, pont elfér, majd rakok fel képeket.
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
vandor01
őstag
válasz molnigee #53802 üzenetére
-
stefi81
tag
Isdt Q6 plus töltőnél nem érdemes 2.1.0.30-ra váltani, mert állandóan megy benne a venti hőmérséklettől függetlenül az új fw-vel. Ha valaki már felrakta akkor simán vissza lehet rakni a 2.1.0.28-at és nem fog állandóan zúgni.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BMW topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Tippmix
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ASUS ROG Ally
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xbox Series X|S
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest