Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_X10Dead_
aktív tag
Ez is változó, most is jöttek pakkok 2-3 héten belül is, de tény, hogy van ami karcolja a két hónapot. lekopogom, eddig még legalább semmi nem veszett el.
Az akku-hisztit meg az Aliexpressen vészeltem át, talán egy csomagom fordították vissza, a többi valahogy átsurrant.U.I. a 807-es belépett az országba, lassan kiderül, mi van a dobozban :-)
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
Ha két hónapja rendelted, abba pont beleesett a kínai új év.
Nekem tegnap jött meg egy csomag jjrc motor, amit még február 10-én rendeltem (SE postos tracking,24-ig fel sem adták, utánna meg nem frissítették. Épp nekimentem az eladónak, erre másnap bedobta a postás)LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
enter02
csendes tag
-
fape
senior tag
válasz dudicukrasz #16192 üzenetére
Jó munkához idő kell. De a rosszhoz még több!
Remélem ment a paypal issue/dispute.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
medvegy
aktív tag
válasz Teréz Atya #16184 üzenetére
Ez jó gondolat, estére rálesek. Köszi!
Jackal: Szerintem ne aggódj még a BG-s aksi miatt. Gondolom az aksi tilalom miatt hosszabb-rövidebb időre fennakadt valahol, de már jó eséllyel jön. Nekem a február 21-én rendelt BG-s BlackMagic 3000 mAh tegnap jött meg. Ezzel szemben két ugyan ilyen aksi TD-ről itt volt három hét alatt.
Egyébként elképesztő mákom volt ezekkel a BM 3000-es aksikkal. Ugyebár látatlanban rendeltem hármat, mert néhány fórumos írás szerint beférnek a P1.1.1-be kaszni módosítás nélkül (a gyári 2200-es helyére) és jók is. Hát gyakorlatilag ha egy milliméterrel magasabbak lennének már nem férnének be, pontosabban az XT60-as csati nem férne már be az aksi mellé. Néhány tized mili eltérés azért lehet az aksik magassága között, mert a tegnap kézhez kapott BG-ssel elég sokat kellett szöszmötölni, hogy be tudjam fölé gyömöszölni a csatit plusz be tudjam csukni az aksi fedelet, és kicsit talán jobban feszül, mint a másik kettő.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Jackal2
senior tag
A február 14/15-én rendelet akkujaim még mindig nem érkeztek meg BG-ről, szerintem kezdhetek aggódni
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #16186 üzenetére
Hát, arról beszéltem, de nem használom.
Annyi a baj, hogy én már kicsit farigcsáltam az u807 alját, így ezek az akksik alapból lötyögnek benne, de a szigetelőszalag nagy barátunk (lehetne). Persze egy gyári állapotúban meg lehet épp jó. -
mgy
senior tag
Nem ért még ide egy (az ebayen) lassan két hónapja vett H8 minihez való töltő-sok akksi szett. Írtam az eladónak, de még semmi hiszti, csak jeleztem, hogy nincs itt, azóta kétnaponta kérlel, had csináljon valamit, csak ne írjak az ebaynek, ne kérjem őket, hogy közbelépjenek. Válaszolok tegnap, hogy várok még a héten aztán meglátjuk, ma reggelre itt a levél:
"So much sorry for the delaying! How about a full refund at first, and you can repay us after you get it? please leave no feedback, nor ask ebay to step in."
Szerintetek fel se adta, vagy mi a fene ez? Lehet nagy kegyesen belemegek, hogy visszaadja a 11 dollárom, úgyse nagyon használom már a minit...
---Megjött tegnap viszont az u807-hez passzoló töltő + 6 akksi szett is. Az akksik elég tisztességesek, kicsit nyúztam őket az imaxszal, simán hozták a vállalt kapacitást. A töltő rész se rossz, viszonylag korrekt módon lekapcsol 4.2V-nál. 3A van a trafó részre írva, egyesével csatlakoztatva az akksikat fél amperekkel nő az áramfelvétel, a teteje valahol 2.2 körül van. Nem rossz, de erre se sok szükségem van, megy is hirdetésbe.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz medvegy #16182 üzenetére
Nekem a Quanum V2 XT60 csatija volt tul szoros. Vekony fogoval picit megnyomorgattam a kan kontaktusokat, hogy ne szoruljanak annyira ra az akkuk.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
medvegy
aktív tag
Valakinek van arra valami jó praktikája ha XT60-as csatlakozó marha nehezen szedhető szét? A kombinált fogóval nekimegyek taktika nem játszik, mert nem szeretném szétmarni a műanyag részeket.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Teréz Atya
senior tag
-
Patics
tag
válasz molnigee #16175 üzenetére
Na, igen, ez az egy a multik mellett szól, Auchan, Tesco, Aldi, stb... Visszaviszed, hogy izé.. jól van, itt a pénz.. Üzletpolitika... Úgytűnik a Metro nem ilyen
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #16176 üzenetére
Visszakozom.
Tényleg van, de én nem pöcsölök vele. Van olyan fordítva bekötött motorom az Aviaxon, ami már a második rendesen bekötött csere darabot is túlélte. Szerintem hamarabb nyírják ki a crash-ekből származó ütések, mint a rossz forgásirány. (Ha az 1/3-os élettartamot módosítod 2/3-ra , akkor nem is vitatkozom tovább :-)
A rezes verziót próbáld meg melegíteni és úgy lehúzni. A réz hőtágulása jóval nagyobb az acélnál (kb 1.5 szerese?)[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz _X10Dead_ #16174 üzenetére
Nem. Van dedikált forgásirány, én le is teszteltem. Ugyanis ha megnézed a mellékelt képet, akkor a fordított forgásirány miatt sokkal gyorsabban behalnak a motorok. Én az MJX-en egy csomót fordítva kötöttem be, nem mondom ment, de kb 1/3-mad ideig, na ez 1-2 óra ezeknél a motoroknál.
Ha át tudod tenni és nem ragasztott. Én most a Wltoysnál nem tudtam fogóval sem lehúzni a réz fogaskereket. Nem erőltettem, mert elgörbült volna. Ehhez képest a műanyag MJX fogaskerék meg kb. leesik.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz Patics #16163 üzenetére
Pont az Auchan volt olyan jofej, vagy buta, hogy szó nélkül visszaadták a vételárat a döglött motoros x5c esetén.
Aznap én voltam a 4. aki visszavitte. Gyakorlatilag meg se nézték, mondtam nem forog az egyik motor, azt már írta is a papírt...
Szóval ilyen is van...
Csodálkozom is hogy miért árulják megint...--> http://dronearena.hu/ <--
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #16166 üzenetére
Az akku alapján sima 1S motorok.
Mindegy, hogy cw-s vagy ccw-s, ezeknél nincs dedikált forgásirány, csak a madzag színe változik. Fordítva bekötöd és jónapot.
A régi motorról meg át kell tenni a fogaskereket. 820-nál max a tengely hossza változik, az átmérője 99% hogy 1 mm-esLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Patics
tag
Értelek, és nagyon örülnéh ha sikerülne megoldanotok minél könyebben.
De arra nagyon kiváncsi lennék, hogy tényleg a 12 hónap garancia mire vonatkozik? Hiszen pl. a motorok mindenképpen tönkremennek, normális használat közben is 1-2-3 hónap alatt... nyáron hamarabb...
Sajnos nagyon nehéz bizonyítanod az ellenkezőjét, amit a szervízben a "szakértők" megállapítottak, és így nemigen van esélyed. Én annyiből voltam szerencsésebb, hogy amikor én vásároltam (10 éve kb.) akkor megmondták a modellboltban, hogy a garancia addig érvényes, amig ki nem lépek a bolt ajtaján... így nem ért meglepetés. Eleinte én is lázadoztam, hogy adhatnak el, pl. magyar nyelvű leírás, garancia nélkül több 10 ezer Ft értékű szerkezetet? Azt mondták: Nem kötelező megvenni. Ez van...
Azért ne add fel, segítünk, mit, hol vegyél és hogyan javítsd ki. Szervízbe inkább ne vidd, csak ha sok-sok pénzed van.
Szénkefe, bronzkefe, mindegy, kefés.. ez a lényeg..
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Jackal2
senior tag
válasz Patics #16165 üzenetére
szeptember vége óta nyomom ezt a témát, de már nem emlékszem az első törésre, annyi volt
A legemlékezetesebb, amikor teszteltem egy szokásos behalás után az MJX X600-am, véletlenül nyomtam egy flippet a dohányzóasztal felett és lefele menet lehenteltem csajom virágját, de nem ment körbe a flip, hanem a gép ráesett a cserépre, amit ketté fejelt, amiből a föld kiborult a szőnyegre. Meglepő, de 50 centiméter magasságból is 2-3 négyzetméteren szét tud szóródni. Vagy 1 óráig porszívóztam, mire kijött
A másik emlékezetes az volt, amikor még kint is propellervédővel repültem és menet közben babráltam a távot és áttettem mode 3-ba. Felrepült egy fára 10 méteres magasságban. Marciart felmászott az ágra és ugrált rajta, én meg az autóban talált 20 méteres hosszabbítóval próbáltam alulról ledobni Nagy nehezen, de lejött
-
vgyg
csendes tag
válasz Patics #16163 üzenetére
Szénkefések? Mert nekem bronz kefét írtak. Lehet v.mi fúrógép gari crtl c - crtl v eredménye?
Egyébként ha ezeket amit a motorokról írtatok, korrektül leírja a forgalmazó, akkor nem pörgetem magam, hanem cserélem és megy tovább. Szégyen, hogy lassan a kínai eladó megbízhatóbb mint a hazai forgalmazó. -
_X10Dead_
aktív tag
Igazad is van, meg nem is.
Egyszerű fogyasztóként érthető és átérezhető amit mondasz.
De attól még az van, hogy azért jó buli M.O.-n drónt árulni, mert bármi bajod van, rá lehet fogni, hogy benned volt a hiba, és az alaktrészeket is el lehet adni brutál felárral. A gari kb. annyit ér, hogy balga módon még hordod is vissza a szervízbe...
(Ettől még tartom, amit a motorvédelem kapcsán írtam).
És azért rossz M.O.-n drónt venni, mert a horror felárért nem kapsz extra szolgáltatást.
Ez van, de hogy tovább keserítselek: csak engem emlékeztet a metrós modell a
Eachine H99W-re? OK, kisebb akku, meg nem is 3 db, de ...(vsz. mindkettő a JJRC H12W-n alapul, a Beenek még a kamerája is u.a.)
Na, ez a méreg, nem a cián.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Szia, sajna túl sok jóval nem tudunk téged kecsegtetni. Az első szög a gép koporsójában a megvétel volt, mert ez egy túlárazott "szemét" már bocsánat. Az X-beeről írtam cikket a blogon korábban. Ez egy nem létező márka, ami bundle csomagokat árul, Lengyelo.ban és Mo-ban, de ennyi. Beledobálnak plusz propellert, akkumulátort a csomagba és felárazzák. Neked gyakorlatilag egy Syma X5 másolatod van (még akkor is ha nem úgy néz ki), más designnal és plusz 2 akksival (vagy mi volt a csomagban). Tehát úgy tekints rá, mint egy 15.000 Ft-os gépre, amit a rutinosabbak 10-12E forintért szoktak venni, Eu raktárból, vámmentesen. Tehát ne úgy tekints rá, mint egy 50.000 Ft-os drónra és nehogy beszopd a szervíz árait, ez kizárólag azért van, hogy le tudjanak venni pénzzel.
A paraméterek alapján 8,5x20 motor kell bele, gyakorlatilag egy kérdés van, hogy hány cellás akksiról hajtják meg a 3.5 esetében. Ha USB kábellel töltöd, akkor 1S, ha nem, akkor jó eséllyel 2S. Valószínűleg bármilyen 8,5x 20 motorral menni fog.
Ha 2S, akkor nagyjából ez kell bele: MJX X600 motor
Ha 1S akkor asszem a WLtoys V686nak van 8,5x20-as motorja. Pl ilyen.
A magyar árakat felejtsd el, ők is Kínából veszik, csak 3x-osára árazzák.
Két dolog kavarhat be a motorcserébe:
- tudni kéne, merre forog, ugyanis van CW (óra járásával) és CCW (óra járásával ellentétes) forgásirányú motor. Ált. a piros-kék kábeles a CW és a fekete-fehér a CCW, de láttunk már csodákat
- csatlakozó és fogaskerék kérdése. Lehet forrasztanod kell, illetve a motor végén van egy valamilyen áttétel fogaskerékAmennyiben a szerviznek igaza van, egy CCW motorod halt meg, nem para, kb. 500-1000 forint a netről, de semmiképpen nem 3.360
Ha csinálsz képet szétszedett állapotban, akkor segítünk, de ehhez látni kell a belsejét.
-
Patics
tag
Ha már törésekről van szó.. Leírhatnátok az "első" élményeteket...
Meg persze a legjobbat is...
Nekem amikor az első RC modellemet hazavittem, egy koax (két rotoros) helit, 25 ezer Ft. volt, letettem az ágyra, bekapcsolat, gázt adtam ... és lekaszáltam a 30 ezer Ft-os csilárt a menyezetről.
Másodikra a függönyt szaggattam le vele az ablakról... harmadik nem volt, mert a Feleségem kizavart az udvarra.[ Szerkesztve ]
-
vgyg
csendes tag
válasz Patics #16161 üzenetére
Ha kézben fognád a talpat neked is átverés szagú lenne a történet. A törés hűvösebb időben, egy erősebb kb. egy méteres landolás eredménye. A rotoron védő volt.
Összességeben anyiban érzem magam hibásnak, hogy vásárlás előtt nem kerestem meg ezt a fórumot, de hát meglátta, megtettszett, megszívtuk.
Csábító volt a 12 hó gari, ezért nem akartam kintről rendelni.
A kicsivel szerencsém volt, Ő egy X5C-vett tanulni. Na az a múlt héten jelet veszített, és elment egyedül kirándulni. Amikor 4-5 óra múlva egy fa alatt megtaláltuk, felvettük, és ment tovább. Hidd el van összehasonlítási alapom. -
Patics
tag
válasz Patics #16161 üzenetére
Bár tudjátok, de tényleg, belegondoltatok? Mennyi ilyen szénkefés drónt eladnak, pl. az Auchanos akcióban is? Biztos nem tudja a vevők 90%-a, hogy ha esetleg rá is érez és nem töri rommá az első 2-3 órában, 5-6 üzemóra után mindenképpen bedöglik és motorcsere nélkül használhatatlan lesz a drónjuk.
Nekem még meg sem érkezett a V686-om, de már rendeltem is a pótaksit, motort, csapágyakat, stb..
A Fiam is vett egyet Karácsonykor (akkor kaptam én is kedvet hozzá), kb. 5x beindította, abból 2x én segítettem, magyaráztam, az óta a szekrényében porosodik.. Az aksi meg hamarosan véglegesen lemerül..
[ Szerkesztve ]
-
Patics
tag
Sajnos jó hírekkel nem szolgálhatunk. A helikre, drónokra nem nagyon van garancia.Én legalábbis nem tudok róla, hogy az egyszer már használt gépet javították volna gariban. Az a helyzet, hogy ha már egyszer is lezuhant (márpedig többször is lezuhan) onnantól ugrott a garancia, mert az ütődésre bármit rá lehet fogni.
Megkérdezik a szervizben: Érintkezett a rotor a levegőn kívül bármivel is, használat közben? Ha igen, akkor az okozta a hibát.. Gondolj csak bele, miért is törött a láb és zuhant le a drón? Vezetési, kezelési hibából. Nem megfelelően lett használva.
Ha az autóddal nekimész egy villanyoszlopnak és onnantól nem működik pl. a klima, megjavítják a szervízben garanciában?
Lehet, hogy amikor elkezdett akadni a motor akkor éppen nem ütközött, de az akadás előzménye lehetett a lábtöréskori rázkódás eredménye.
A két helin való gyakorlás közben bizonyára sok ilyen élményetek volt, hiszen a helit legalább 10x olyan nehéz levegőben tartani és irányítani mint egy drónt. Az RC modellezésben mindennapos, hogy akár egy pillanatnyi figyelmetlenség is 80-90%-os totálkárt eredményez. Én anno a 180 ezer Ft-os helimben az első 1 perc után 100 ezres kárt törtem... garancia?
A továbi baj, hogy a szervizelés iszonyú drága és lehúzós, a legtöbb modellszervízben átverik a gyanutlan embert (van tapasztalatom benne). Így legjobb, szerintem, ha magatok javítjátok, vagy ismerős, vagy vegyél a Fiadnak egy focit, az max kidurran...
Ja, és olvastad a hozzászólásokat: Ebben szénkefés motorok vannak amiket MINDENKÉPPEN CSERÉLNI kell 4-5 üzemóra után. Csak ezt nem szokták közölni az eladáskor ..
[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
Sima 820-as motorok.
Nem ez a legjobb deal, csak hogy lássd, a magyar árak nevetségesek: Hubsan X4 CW/CCWLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz MaTpr0F #16156 üzenetére
Pont azért tettem be az ARF linket, meg az i6 linket, hogy lásd, nem az a legjobb kombó.
A Te általad megjelölt verzióban 90 dollárba kerül, így csak 20 dollár a diffi :-)
Az egyik 9 csatornás, a másik 6.
Az egyik egy ár/teljesítményben verhetetlen modell, a másik meg a hobby grade legalja.
(Az is igaz persze, hogy részrehajló vagyok)A VÁM meg már csak ilyen...
[ Szerkesztve ]
-
vgyg
csendes tag
válasz _X10Dead_ #16157 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Tiszta, hogy nem örök életű egy drón, de 50 nem kis összeg, nem azt vártam egy szerviztől, hogy olyat állítson ami saját szememmel láttam, hogy nem igaz.
Motort honnan lehet rendelni? Adatai: A jelű, átmérő: 8,5 mm, hossz: 20 mm, szerviz szerint:
- leszállótalp: 297.4252 - LEG BLACK X BEE DRONE 3.5: 900 Ft + Áfa / darab
- motor: 420.4271 - MOTOR COUNTERCLOCKWISE (A) (BLACK/WHITE WIRES) X BEE DRONE 3.5: 3.360 Ft / darab
- A kiszállítás díja (utánvéttel): 1.350 Ft + Áfa , ha ők javítják br. 11.684 ft.
Egyébként karácsonyi, így nem lehet vissza vinni, csak nem nagyon volt jó idő a repüléshez, most meg el kell döntenem, hogy fogy.védelemhez rohangálok, vagy játszik a gyerek.
Ahozzá adott tájékoztató kb. 6-os betűnagyság, és olvashatatlan. Azért még körül nézek. -
_X10Dead_
aktív tag
Azt a dumát amit a szervíz írt, Te valószínűleg nem ellenjegyezted, szóval, nem több egy véleménynél.
Vedd elő a gépkönyvet. dobozt, prosit. Valószínűleg tartalmaz olyan sort, hogy blokkolt propeller esetén leold az ESC. Az elmúlt időben nem nagyon láttam olyan gépet, aminek ez nem volt a feature listáján,vsz. találni fogsz hasonlót.
Ha ezt is megtalálod, akkor már a konkrét érvelésükre specifikálva is el tudod küldeni őket a rákba.
De ha nincs is nevesítve, akkor is kell legyen benne védelem, mert a rövidzár a LiPo-kat is begyújthatja. (Enélkül biztos nem kap EC minősítést, ergo forgalomba sem hozható). Szóval, álló propellerel elvileg nem lenne szabad szétégnie (A szoruló,de forgó motor más tészta, ahogy az egyéb mechanikai behatások, meg a túl hosszú, erőltetett repülések is. Viszont nem ezt írták).Amúgy sajnos ezek a motorok ilyenek, minőségellenőrzés gyakorlatilag nincs.. lehet, hogy pár percet mennek, lehet, hogy több órát, de mindenképpen kopó-fogyó dolgok. Még az Istenkirály MMW motorokra is csak 5 üzemórát mernek vállalni
-
MaTpr0F
senior tag
válasz _X10Dead_ #16149 üzenetére
Igen, de az a táv pont a duplája a másiknak nem 1-2 ezerrel drágább.
Ahogy nézem kb. ugyan ott van ha külön veszem őket meg ha egybe. Annyi különbséggel, hogy ha külön jön akkor dupla a vámkockázat. Olcsóbb ha az egész pakkot vámolják, mintha külön a gépet és az fpv monitort. -
Pikachu24
aktív tag
Én a helyedben vissza vinném, mielőtt szét szedem. Alapból 50 ezer ft amit 20 ezerből is meglehet venni(Syma x5C).
Szerintem vissza fogják venni, vagy is Pécsen általában vissza veszik az ilyen dolgokat.
A talpat lehet vissza ragasztanám a helyedben vagy azt mondanám hogy alapból rossz volt, de ez meg hihetetlen ha letagadod. Mivel használtad ezért nem kéne letagadni.
Amúgy ha elakad a motor akkor általában az elektronika lekapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Én ahogy eddig megismertem a dolgokat, azt kell, hogy mondjam, hogy azt azért mindenképpen tudni kell, hogy egy ilyen drón nem örök élet. Az a minimum, hogy a motorok tönkre mennek. Persze, ha egy óra után, az gáz. De ha 10 óra után, akkor sem lehet tovább használni... Ha nem lehet hozzá alkatrészt venni, akkor ki lehet dobni.
Tehát csak olyat szabad megvenni, amihez lehet venni alkatrészeket. Én most rákerestem, típus szerint ehhez semmit sem lehet beszerezni. Szét kell szedni, meg kell nézni mekkora motorok vannak benne (átmérő, hossz) és az alapján keresni megfelelőt.
Elég durva leckét kapott a fiad, sajnálom.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Teréz Atya
senior tag
Na bumm, kiegett egy 0720-as vagy 0820-as motor. Ezek mar csak ilyenek. Banggoodra fel, CW / CCW kivalaszt, kosarba be. Kb. 2 dolcsi.
A talp JJRC modellekre emlekeztet.
10 ezer forintert akar 2 motort is kicserelnek, hogy en adom az alkatreszt, sot meghivlak egy kavera.
En meg ket sorert pazarlom a tehetsegem.@ _X10Dead_ - legalabb kovetkezetesek a guritasban. Az is valami.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Teréz Atya #16150 üzenetére
Konkrétan az FPV Raceren meglepően JÓ kamera volt, ellentétben a Falconnal. Szóval, lehet, hogy nincs meg az ezer sor, de akkor a Falcon 700 TVL-ese is arányosan rosszabb (és nincs OSD)
[ Szerkesztve ]
-
vgyg
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem egészen ide illik, de kérem segítsen akinek van ötlete.
A történet röviden: Fiam kettő db. egyrotoros helin gyakorlás és egy év spórolás után 14 évesen megvette első quadcopterét, sajnos minden előzetes tájékozódás nélkül. Így sajnos egy Overmax X-Bee 3.5 lett 50 ezerért a Metroból. Már a màsodik nap eltört a gyenge minőségű talpa, összesen kb. 1 óra repülés után először akadozott, majd leállt az egyik motorja.
Na, gondoltam, nem baj, irány a szerviz.
Meglepetésemre ezt írták vissza:
"a készülék propellerje külső akadály hatására hirtelen megállt, miközben a távirányító gázkarját a kezelő továbbra is nyomva tartotta. Ennek következményeként a motor áramfelvétele megnőtt, a motor túlmelegedett, és a tekercselés zárlat következményeként a bal hátsó motor kommutátora és bronzkeféi helyrehozhatatlanul károsodtak"
Amiben segítséget kérnék:
- biztos nem így történt, mivel ott voltam a gyerekkel, mikor nekiállt akadozni, ekkor kézzel rásegítve még indult, majd végleg leállt. Végig rotorvédővel használtuk, nem akadhatott el. Gondolom ez az elektronika a gázadásos mesét nem tárolta, csak kitalálták, hogy még 10 ezer fölötti javítással lehúzzanak. Meg hogy "bronzkefe"! Aha kétlem, hogy lenne bent, de aki tud segítsen, mit tudok tenni ebben az esetben? Nem tudom mért ilyen gagyi termékkel, gyerekeken akarnak meggazdagodni.
Köszönöm! -
Teréz Atya
senior tag
válasz _X10Dead_ #16149 üzenetére
Az a kamera akkor volt 1000 TVL amikor az U807 kameraja 200 MPX. Tipikusan 5-600 TVL-es kamerakat arulnak, aztan olyan szamot nyomnak ra, amit nem szegyellnek, mert tudjak h senki nem szamolja meg a palcikakat.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz MaTpr0F #16142 üzenetére
Jó választás, csak a lábait nem fogod szeretni.
Nézd meg a Falcon-t is. Itt találod a hiányzó monitort, és a hozzá való akkut.
Itt kevesebb a csicsa, az 1000TVL-es kamera is vissza lett butítva, de tökösebb a váz és fickósabbak az esc-kIlletve nem tudom, hogy megér e 90 USD-t az az 52 dolláros transmitter/receiver kombó, Az FPV racer ARF ugyanis ennyivel olcsóbb.
110-ért már ilyet kapsz:AT9+R9DLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Pikachu24 #16141 üzenetére
Van mindkettő.
Sima 7-es a Racerhez, a 7e meg a Deviation/mod-ok miatt a kisgépekhez.
A 7e-t faragni kell az antenna mod-hoz, az antennának látszó dolog csak egy műanyag kupak, egy drót-antennát takar (mondjuk abból legalább jobb fajtát).A "régi" hetes buta, de teljes értékű táv, nincs is vele baj, de a 7e nekem kényelmesebb, mert kicsi a kezem.
Formára, érzésre olyan, mint az AT9-es , csak "kicsibe" és nincsenek rajta potik (de ez is megoldható)
A plusz gombokat beraktam, az antenna mod is kész, és a range mod (bár ultra nagy szopás) is megvan, így az eredeti Hetes elvesztette minden gyakorlati előnyét.A 3 kiegészítő transceiverből kettőt raktam bele (A7105 és nrf21l01), a cc2500-ast végül nem forrasztottam be, mert jelenleg nincs mit piszkálni vele illetve 3 modul csak úgy kezelhető, ha az egyiket közvetlenül a CPU megfelelő lábára kötöd (tudom, multi-mod).
Ezekkel a Hubsanok, Syma-k, WlToysok mennek, az XK megtáltosodik, és vinni fogja a Nihui-t is,LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Jackal2
senior tag
válasz SpydeR3412 #16138 üzenetére
3 hét szerintem legalább.
Terézatya: lefújtam, most nem is néz ki nagyon gányul, ilyen lett:
Szerintem semmivel sem rosszabb, mint a kínaiak váza
-
Game-over
aktív tag
válasz DJGABI #16143 üzenetére
Most nézem, hogy most már 11 k, tehát elírta az árát, pedig pont most akartam rendelni....
De akkor aki rendelt és kiszállítja annak grat!
Na ha minden igaz, akkor holnap kapok ismerőstól X8C-ről távot meg aksit!
Az akksikról: ha banana plugos, akkor működik vele a drón, de nem tudom tölteni (Imax B6 van csak), ha meg T plugos, akkor nem megy a drónba, de tudom tölteni az akksit
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz _X10Dead_ #16075 üzenetére
nem arról van szó, nyilván én is rendeltem már jópár dolgot kínából. gyanús volt az eladó, azért volt fura h itt "reklámozod". de a többi hirdetése kb legit. azért köszi és kezdőként persze én is behúztam, alakulgat a flotta. majd meglátjuk
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Teréz Atya
senior tag
válasz MaTpr0F #16116 üzenetére
Pedig a brushed FPV is jo kezdesnek. Pl. megtanit kezelni h ne kapj szivrohamot, ha elmegy az FPV jel, te meg vakon repulsz.
Azert kulonbseg h 80 vagy 250-300 dolcsit parkolsz bele a dunaba.Flysky EM-16 meg FS-i6-rol van szo. Nekem mindket tav van, rosszat nem tudok mondani, csak annyit h 6 csatorna egy versenygepnek eppenhogy eleg.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Teréz Atya #16136 üzenetére
Lombfűrész helyett gyémánt korongot a fúróra!
Amúgy, biztos, hogy nem FullHD, mert az hülyeség lenne, de...
Ez meg egy noname HeadPlay-nek néz ki, kicit olcóbbanLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Pikachu24 #16134 üzenetére
A 18-20cm-esek azok hatosok. Már ez is elég idétlenül néz ki a távon, de a kisebbek(10-12 cm) csak 3,5 körül vannak.
A 10-es az biztos, hogy ordas nagy. Az eladód még mindig hülyeséget beszél és 10 cm-t téved lefelé. Ráadásul a mellékelt fotó is egy sima hatosról készült.
A 10dBi-os kb így néz ki.
(Én is beszoptam, ahogy megjöttek, már rendeltem is a kisebbet. Igen, a Devo-ra kartam őket rakni :-P)LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #16114 üzenetére
Wehehe, hat igen. Elfelejtettem irni, hogy ez egy also kozelites, csakhogy legyen egy elkepzeles kb. mennyit kell osszerakni egy kezdo szetthez. Persze mar nekem is sokkal tobbe van.
Btw. a Quanum V2 elegge madaretvagyu egy Racerhez kepest. 1500mAh akkurol kepes 2-3 orat is menni. Nekem sikerult igy is tulmeriteni az egyik akkut (2.8V), mert amig az MJX X600-at javitottam, elfelejtettem kikapcsolni. Amator hiba, evvan. Mindegy, az akku megy, csak megugrott a belso ellenallasa, igyhat kineveztem a hivatalos FPV akkunak.Am lehet en beszerzek egy finom lombfureszt vagy vasfureszt. Az biztos h valamikor a jovoben foltozni kell majd az egyik karbon vazat, ahhoz formara vagni a merevitest meg kelleni fog. Furom mar van.
[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #16125 üzenetére
Házibarkács RLZ!
Az X8-asra faragott DJI lábak nálam is túl ruganyosak lettek, illetve az emelt súlypont miatt állandóan felborult leszállásnál, úgyhogy én is a kipeckelés mellett döntöttem.
Kicsit drágább, de Tarot 680-as talpat minden sarkon lehet kapni. 280/10/9 mm-es. (A gyorskötöző ingyen volt)LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #16132 üzenetére
De ha lepotty, a karbon cső megmarad! Aztatat rá rakhatod a köv. vázra merevítésnek. Én berendeltem az X600-mnak a táskát, me megérdemli, ha már nem használom. Legalábbis, mostanában az Alien-t hajtom. De, majd mostmár aztatat is előveszem, meg persze én is át akarom építeni, a hosszabb lábakra, csak ehhez ugye totál szét kell szedni. De ez van, és SZERETEM az MJX X600-t.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #16126 üzenetére
Jó lesz ez, de köszi. A következő váz már úton van, ez csak olyan marhulós tesztelős dolog. De ha beválik, nem dobom ki, építek rá egy másik gépet, aztán lesz két kameraplatformom, legalább gyakorlom a dolgokat.
Allien: És pont ugyan annyiba is kerül a karboncső, mint a fa Logikus, hogy egy 3000 ft-os műanyagvázat tömjünk tele karboncsővel, amikor maga a cső többe kerül, mint a teljes váz
Táskák: hiánypótló, még jó hogy elpusztult az MJX-em, mert ezt is megvenném Nem tudsz 280mm-es Nighthawkhoz ugyan így táskát intézni a Bg-nél? az ár is maradhat
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz szacsee #16120 üzenetére
Nekem egyszerűen nem sikerül az X5C-m hatótávolságát megnövelni. Akármit is csinálok... Feltettem én is egy rendes 6dBi-s antennát, sikerült rendesen bekötnöm az árnyékolást is (ami ugye szívás az újabb távokon), sőt, kínomban kicseréltem egy dupla hosszúra rézdrótra a vevőantennát is. De egyszerűen semmi. Mintha egy mérőszallaggal mérné folyton a távolságot köztem és a drón között... 30m után elkezd villogni... Kicsit már nagyon idegesít...
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz MaTpr0F #16093 üzenetére
Gondolom, az előző válaszokat olvastad. remélem jól beijedtél :-)
Nem mindegy, hogy FPV alatt mit értünk, sima cirkálást, vagy a bozótos stuccolását.
Az előbbi esetén el lehet indulni egy OEM (JJRC/Yhizan/Wltoys/Syma) FPV szettel, ami 50 dollár. A kameráját gyk. bármire fel lehet tenni, a monitor meg olyan amilyen. Meg is bonthatod, hogy mondjuk csak a kamera és veszel hozzá nagyobb monitort vagy szemüveget. Hosszú távon nyilván nem megoldás, de egy darabig ki lehet bírni, és nem 150-500 dollár végzi a sarokban, ha nem jön be.Brushed gépeknél csatlakozom az előtted szólókhoz. Tartós(abb)nak ígérkező, könnyű és agilis gépet használj alapnak, ami elég tartalékkal rendelkezik a plusz 10-15 gramm emelgetéséhez. Cikázáshoz NH U807, XK X250, HY 6058, cirkáláshoz vegyél valami 2S-est.
Racer:
Ha mindenképpen építeni akarsz, de a szopás nem kifejezetten a célod, akkor vegyél DIY kit-et. Ez olyan, mintha ARF-et vennél csak nincs összerakva. Sokat nem spórolsz vele, órabérben biztosan nem éri meg.
Kis szerencsével a "maga építetted" feelinget hozza az elemek összeválogatása / hiányzó csatlakozók, drótok bizbaszok miatti (hetekig tartó) extra stressz nélkül.
Még erre is rámegy 2-3 napod, szóval kezdésnek inkább egy RTF (BNF, ARF) szett javasolt. Ha találsz olyat, ami Radiolink AT9-cel érkezik, túl nagy baj már nem lehet, azt a távot később sem fogod gagyinak érezni. Ez úgy kb. 50 dollárral dobja meg az árat a belépő FlSky i6 szettekkel szemben.Vagy, dönthetsz úgy, hogy belősz középre.
Veszel egy brushless park flyert, és kezdésnek hozzá egy játék FPV szettet.
Jelenleg a JJRC X1 a bestbuy, de ha vársz egy kicsit, jön az XK X251/X252 és vsz. tarolja a piacot.
Ezek még mindig toy-grade kategóriásak, így nincs sok tér a fejlesztésre, de könnyűek és - a 2S akkuk ellenére - az olcsó, 3S racerekhez hasonló robbanékonysággal mozognak.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Allien
veterán
válasz dudicukrasz #16126 üzenetére
Főleg, hogy KÜLÖN is lehet venni KARBON szálakat (több féle profil, és mérettel). De, a fa ugye az van kint a természetben is. Ha törik, oda meg az első bokorhoz, és pótolja.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
BG-n új megjelenések! Táskák!!!
JJRC H11C H11D WLtoys JJRC V686G V686J V686K,
Eachine H8C Mini és
MJX X600!!!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
válasz _X10Dead_ #16117 üzenetére
De a mai nap hozadéka, tadaam:
A váz kb. 5x merevebb lett 4 db farúd betoldásával. A vicc az, hogy egy hobbyboltban vettem, kemény 165 ftért, Budapest közepén, na ez Kínában fele ennyi lenne. Na jó, el is kell vágni legyen 100 Ft. Ezért a szaros 100 forintos spórolásért lesz ótvar a váz. Ennyit kellett volna tenni érte.
-
Jackal2
senior tag
válasz SpydeR3412 #16119 üzenetére
Persze, érzésre. De odaadom majd neked legközelebb az 1800mAh 40C-t nézd meg van-e különbség. Persze ahhoz nyomni kell mint az állat De itt egy táblázat: HQ Prop 100 trhust 8,91A*4=35,64A, 1500*25= 37,5A
Na most ennél BIZTOSAN többet fogyaszt az 5045, mondjuk 10A-t az már 40. És persze az hogy az akksi tényleg 25C nem nagyon tudod megmérni, de ha csak 10%-kal gyengébb, mint a gyári érték, már is kevés lesz az ereje...
-
szacsee
nagyúr
Jack toldót itt vettük. Teréz Atyáé már Megjött.
Pikachu: 10dbi-s banggoodról.
Teszt közben vitte el a szél sajnos. Túl magasra mentem, az akksi 2 napot állt feltöltés után és nem volt 100-as. Magas fű miatt még nem lett meg. Kb 50 méter magasan lehetett tegnap. Nem kell szélben szórakozni vele, de itt minden nap fúj és tele a púpom miatta. Építek is egy racert.
Öcsém használja azóta. Gyárival kb fél focipálya, ezzel simán túlmentem a pályán.
Olcsóbb volt mint itt Mo.-n ezért vettem. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz Jackal2 #16109 üzenetére
Köszi, de sajnos a héten délután dolgozok, csak délelőtt jó, vagy hétvége.
Most rendeltem 10pár 5045-ös proppot.
Azt mondod az eachine 1500/25c aksi nem tudja kiszolgalni a 5045-s proppot?
Nekem van ilyen eachine aksim, a gyári proppok pedig 5045-ösek és nagyon jól ment vele a gép. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #16083 üzenetére
Hehhhe :-)
Hááát, én úgy gondolom a feelingnek ez is része, de a csavarozós-ragasztgatós móka iránti kezdődő gyűlöletedet át tudom érezni.
Ha ez vigasztal, most érkezett egy raklap 2 eres micro-jst csatlakozó, zsugorcső meg bizbasz mert Tervszerű Megelőző Karbantartás keretében megkezdem a gyógyegerek motorcsatlakozásainak átépítését modulárisra, annyira felbosszantott, mikor legutóbb a 1505-ösben jó motort cseréltem a rossz helyett...A hajtómű tisztításra az ecsetet száműztem, mert ha durván bánok vele, akkor hullhat a szőre, azt meg megint nem jó utólag, csipesszel kipiszkálni. Erre a célra bevetettem Anya ultrahangos ékszer-mosóját, akinek ugyan nem volt őszinte a mosolya a birkaszaros fogaskerekek láttán, de még tűr...
A brushless sem gondozás-mentes, sőt. Csak azt babusgatod és nem sajnálod rá (annyira) az időt.
-
MaTpr0F
senior tag
válasz Teréz Atya #16112 üzenetére
Lehet volt egy kis félreértés az elején, én mint felszereltség/komolyság gondoltam példának a CX-35-öt, nem akarok kefés motorost.
Inkább többet költök rá, de megbízható legyen. Ha ez az alja akkor ez az alja.
A korábban ajánlott racerek gyári távja elfogadható kezdésnek?
-
mgy
senior tag
Elengedtem a kezdésnek vett diatone szettet. Pont nulla percet repült, egy rakás sz.r az egész. Kaka az üvegszálas váz, rossz volt egy motor a négyből, a tartaléknak adottnak köze sincs a négyhez. Rossz volt egy esc, a pluszba vett vagy nem nano volt, vagy nem működött. Ma a frissen vett plusz darabot pukkantotta el az egyik motor.
Kész, nem tudom mért kell ezt csinálni...
---Viszont. Van végre minden a quanumhoz. Most már értem, mit javasolt szacsee az elején, akkor nem sikerült felfogni. Hol lehet ilyen jack átalakítót venni vajon? 2.5-3.5mm jól látom?
Nektek hogy van a vevő és az akksi? Jó lenne külön oldalra rakni őket, de rövid az akksi kábele. Természetesen nincs itthon xt60 aljzat, lehet megint menni vásárolni, hurrá. -
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #16112 üzenetére
Ma szereltem a DJI F330 új vázat, kellett volna fűrészelni az új merevítő rudakat, fából, de nem volt otthon fafűrész. Mondom bakker, nehogy már kifogjon rajtam, szóval letoltam egy kenyérszeletelő késsel, nem mondom hogy gyönyörű lett, de lehet itt low budgetolni.
Jah igen, a 60-80 / darab, és olyan ez mint a sör: egy sör nem sör, két sör fél sör, 4 sör 1 sör, egy sör nem sör
[ Szerkesztve ]
-
Arti1
aktív tag
válasz szacsee #16111 üzenetére
Köszönöm!
Már csak egy parallel board hiányzik, és minden meglesz az induláshoz.
Parallel boardra tudna ajánlani valaki egy megbízható típust, ami jó a B6 minihez, jelenleg egyszerre max. 5 db. 1S akksit tervezek tölteni vele.http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Teréz Atya
senior tag
válasz MaTpr0F #16093 üzenetére
Brushless FPV-be 500 dollar a beugro, havi 20-90 a szinten tartas.
Pl.:
emax nighthawk 280 pro - 250
skyrc b6 mini + tap - 40
akkuk - 60-80 gepre, 10-20 az FPV kutyube
FPV szemuveg vevovel 80
prop - 20
vagy 7 colos FPV monitor mounttal 60-80
Szukseges bigyuszok - 30
pl. velcro, kotozo bizbaszok, low voltage detector, lost plane alarm vagy buzzer, antenna, antennafoglalat atalakito, para board, stb...
Ami ennel olcsobb az a vegen lesz dragabb. Pl. uvegszalas vaz karbon helyett. Olcso, kiegyensulyozatlan motorok, kigyullado ESC, gagyi akku etc, etc.Brushed FPV-re csak a NiHui U807-et vagy valami hasonloan tartosat tudok elkepzelni pl X250 alien vagy Dromida Vsita / Ominus, Latrax Alias. Max 20 km/h-s szello.
Itt gep + FPV kamera kb. 80-90 dollar, FPV szemuveg 80 alatt nem meguszhato. Havi 10-20 dollar a szinten tartas.
Persze ha vizbe esik a gep, akkor a havi keret megugrik egy gep araval.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
szacsee
nagyúr
Külső 5,5 belső 2,5 de ne vegyél! Adnak hozzá, csak krokodil csipesz van rajta, ami semmire nem jó! Autó akksihoz kicsi, inkább a csipesz elött pár centivel vágd el a kábelt. A csipeszre tudsz forrasztani kábelt, a b6 betápot meg rákötöd a tápra. Ha mobilitást akarsz, akkor veszel banán apát a b6 csatis kábel végére, a táp felől pedig teszel egy banán anya csatit. A csipeszre is rakhatsz, így azt is tudod később használni.
Itt a kép a kábelekről:
http://www.rcworldplanes.com/wp-content/uploads/2016/01/Origine-SKYRC-Imax-B6-60-W-Mini-Balance-professionnel-chargeurs-deacute.jpgJackal2: Ha már az akksit felhoztad, milyen racert lehet építeni zippy compact 2200mAh 25C-s akksira? 250-nek sok?
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz MaTpr0F #16106 üzenetére
Azért nem ajánlanék, mert nem tudom, mennyire akarsz szerelgetni. Mindenki kapásból a Turnigy 9-et fogja neked mondani, de akkor modolni kell (Open Tx, háttévilágítás, szar elemtartó miatt átszerelés akkura, kicserélni az adómodult a hátán stb.) és alapból nagyon pénzfüggő. Amiért mindenki oda van most az a Radiolink AT9-AT10, de pl. láttam tegnap egy Flysky FS10-et, az is jó volt.
A csúcs meg a Taranis 77.000-ért
A verseny akku alatt az alábbit értem: azzal a teljesítménnyel arányban van, amit te ki akarsz belőle venni. Vagyis:
- nem túl nehéz
- illenek a méretei a géphez, amit szeretnél
- elég árammal látják el a motorokat
- nem túl sok árammal hogy leégjenek (3S vs 4S)
- elég magas C érték, de nem túl magas hogy ne legyen nagyon drága
- megfelelő csatlakozója vanEhhez viszont számolni kell. Bornieval erről beszéltünk ma, abból idevágok egy részletet:
"Térjünk át az akksira, két fontos paramétere van (az árat nem számítva):
- kapacitás
- C érték
Első a repülési időt, második a teljesítmény leadást határozza meg. Értelemszerűen a kapacitás növelésével nő a súly, ami rontja az általános teljesítményt. 280-as vázon 1800-2200 mAhval repülök, de csak azért mert nem versenyzek. 250-es gépeken 1200-1400-al repülnek a versenyzők, de egy 1800-as még jó eséllyel ráfér
A C érték azt mondja meg, hogy az akkumulátor mennyi áramot tud kitolni. Ez elég bonyolult téma, itt egy cikk róla, szerintem ebben elég jól bemutatom. Lényeg az: kapacitás*C-vel= egyszerre kiadható áram mennyisége, pl. én ezzel repülök: Turnigy 1800mAh 40C =1800*40=7200= 72 Amper . Ennél többet nem vehetnek fel a motorok ebből az akksiból. 72/4=18A, de mivel az ESC-m csak 15A-t bír max, nem is kell több. HQ 6045 prop fogyasztása 3S akksinál 15A körül van, szóval ez tudja etetni őket.
Ezért szar pl. az Eachine Racer akkuja, mert 1500mAh 25C =37,5 A, na ez már nem tudná kiszolgálni az 5045-ös propokat sem, mert azoknak 10A körül van az áramfelvételük. Vagyis már "benyakal" az ESC.
Kameraplatformnál a fentiek nem annyira fontosak, ott az a lényeg hogy bazi nagy legyen a kapacitás. Pl. 5000mAh 10C = 100A, ez már elég sok, kb. semmi nem vesz fel ennyit, ami lassan forog. Én most olcsójánossági okokból ugyan azzal repülök a DJI F330-on is, mint a raceremen, de ha átkerül 360-as vázra kap majd 3000+ mAhs akksikat, de alacsonyabb C értékkel, hogy ne legyen annyira agresszív. Olyat is szoktak, hogy a kamera platformoknak adnak két db bemenetet akkumulátor oldalon és pl. 2x3000mAhval repülnek, így kitolva az üzemidőt. Ez ugye kapacitás és C oldalon is összeadódik, sok, nagyon olcsó akksit lehet így üzemeltetni. Persze ha megnöveled a motorszámot (pl. hexa, okto) mindent újra kell számolni és ahhoz is új vezérlők kellenek, mert nem mindegyik kezeli."Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Arti1
aktív tag
válasz szacsee #15985 üzenetére
Közben azt hiszem megvilágosodtam.
Ilyent vagy ilyent kell keresnem valahol ebay-en vagy máshol, ahol olcsóbb, összekötni a B6 minit az ATX táppal?
Nem találom sehol a B6 bemenetét, hány mm-es dugó kell bele...Szerk:
remélem meglett...[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
MaTpr0F
senior tag
válasz Jackal2 #16100 üzenetére
Akkor ezeket a modelleket fogom nézegetni.
A táv+vevő, propellereket HK-ről szeretném rendelni (ismerem már + EU raktár)
Az ő kínálatukból tudsz esetleg ajánlani nekem megfelelőket?Lipo aksikban jártasabb vagyok már (airsoft), de mint értesz verseny akku alatt ( ?S ?C mAh?)?
Illetve az fpv. Gondolom a szemüvegek a zsebbenyúlósabb kategóriába esnek, szóval maradnék a monitornál egyelőre. Valami ajánlott modell (meg vevő hozzá esetleg ha nincs beleépítve)?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- BestBuy topik
- Bestbuy játékok
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest