-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
shaddam
aktív tag
válasz qnadam #14294 üzenetére
Ellenben ipadet nem vennék, mert androidra vettem meg pl a litchit. Ami pont androidon tud többet. Persze ha szembe jönne valami olcsó ipad lehet elcsábulnék, de olyat még nem láttam A dual bootos win10 android tableteket nézegettem, az jó lenne phantomot reptetni, meg win 10 alatt racert konfigolni. Most mondjuk lehet inkább egy pót akksira költenék
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
kinaicuccok
csendes tag
X5C Flip probléma megoldódott! A szokásos User error volt
Nem nyomtam folyamatosan a jobb felső gombot, miközben az iránykart húztam. Összekevertem más gép flip-jével.Köszönöm mindenkinek az ötletelést!
SpydeR3412: két géped egyszerre? Nem gondoltam hogy lehet, megpróbálom, tényleg vagány lehet!
Örülök hogy tetszik a blogom!Jackal2
[ Szerkesztve ]
http://kinaicuccok.blog.hu - Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)
-
szacsee
nagyúr
válasz stifi82 #14291 üzenetére
Elvileg működnie kell.
A kamera, adó párosnál leírják a csatorna frekvenciákat, amit hiáynolok az eachine monitornál, de gondolom szabvány szerinti a freki mindkettőnél.
A kamera és adó viszont nem látni, hogy hány V-ról működik, ha nem 12V-ról, akkor kell egy BEC is ami csökkenti a feszültséget a kívánt értékre.
Más elvileg nem kell, esetleg mushrooms antenna hogy jobb legyen a hatótáv és a vétel, illetve egy napfény védőkeret sem árt a monitorhoz, de azt csinálhatsz műanyag elválasztó lapból (számlatömbbe szokták rakni anno), vagy kemény papírból is.qnadam: Igen bonyolultabb, sőt ezt is még lehetne ragozni, hogy ugyanaz a teló más droid OS-el hogy muzsikál, de akár egy program is megakaszthatja, de ez már nagyon off lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szacsee #14287 üzenetére
ennél bonyolultabb sztori ez volt a kezemben a világ egyik leggagyibb noname droidos tabletje, használhatatlan kijelző, ergya proci, minden amit el tudsz képzelni, viszont még fhd videót is tökéletesen játszott le egészen szürreális volt.
most egy xiaomi mi3 a telefonom van, amit a phantom miatt vettem - ironikus, hogy miután átköltöztem, másnap meg is halt a nexus 4 érintője -, ami alapvetően elég simán fut, viszont pont akkoriban androidon használhatatlan volt a dji go app, szóval ezért lett ipad mini 2 (meg persze a nagyobb kijelző miatt is). a droidot jobban szeretem, mint rendszert, de sajnos tény, hogy az ios alkalmas realtime alkalmazásokra, az android meg nem. nem is azért, mert az os megeszi (azért is), hanem a prioritások miatt. valószínűleg a hülye autórádió + android kombó miatt hajlamos néha a bluetooth lejátszás sebessége is ingadozni
persze az ájpedet is meg tudom akasztani viszont droidnál az így van tervezve, hogy a háttérben a memóriában maradnak az appok, de igazából nem futnak, csak ha úgy adódik, sokkal gyorsabban vissza lehet rájuk váltani. ez elég jól is van optimalizálva arra, hogy mit milyen gyakran használ az ember de simán lehet, hogy ios-nél is így működik, azt nem tudom.ha a környék telített 2,4 GHz-n, akkor nem a késleltetés nő, hanem a képminőség romlik.
hanyas vagy, te disznó?
-
Watt25
veterán
válasz kettom #14292 üzenetére
Na, annak tényleg nem sok értelme van.
Viszont tegnap nagyon lelkesen vittem ki a szabadba, hogy végre szélcsend van és csinálok gyönyörű felvételeket... Csináltam is, láthatóan tök stabilan állt, örültem... Gondoltam, most, majd megmutatom... Egészen addig, amíg fel nem tűnt, hogy semmi nem világít a kamerán... A memória kártyát otthon hagytam...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Jackal2
senior tag
válasz kettom #14289 üzenetére
Akkor most baj van, mert van három külön tapasztalat
Én úgy tudom, két távval árulták egy kék üvegessel, meg a régivel. Nekem a trimen van a kamera és jobb fent pedig a flip, ez az újabb verzió. A bal trim felfele fényképez, lefele a videót kapcsolja. Akkor lehet ezt megtenni ha:
- a kamera zöld villogás után konstans zöldön van
- van benne SD kártyaÚgy emlékszem, ilyenkor nem flippel, de ki kéne próbálnom újra.
Egyébként simán el tudom képzelni, hogy neked van igazad, csak én még nem jöttem rá erre a Mortal Kombat jellegű kombinációra
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
szacsee
nagyúr
válasz shaddam #14280 üzenetére
Egy okot leírnék, mint lehetőség, de lehet parázs vita lenne belőle, úgyhogy le is zárnám, hogy csak szakmailag megalapozott hozzászólással válaszoljanak rajtad kívül, vagy qnadam-on kívül erre a hsz-ra.
Az ok az maga a nyílt forráskódú OS, ami nem más mint az android.
Egy tapasztalatot írnék le WP-n simán le tudom játszani a gagyi GPU ellenére az SJ4000-el felvett videóimat, míg droidon sokkal erősebb hw kell. Nem mellesleg tudomásom szerint nincsenek csoportosítva az alkalmazások (legalábbis mikor áttértem WP-re mert almára nem volt keret) és minden alkalmazás ugyanannyi erőforrást kap, ha nincs bezárva eszi a memóriát stb.
Nem véletlen, hogy WP és Apple jóval gyengébb készülékeken is gördülékenyen fut, míg droidnál munkatársaim panaszkodtak, hogy pl a 150 k feletti telefon belassul, akad...
Az OS túl nagy falatot eszik a hw-ből, ami gondolom késleltetéssel jár, de mivel qnadam nem panaszkodik ilyen hibára, gondolom iOS-en tökéletesen működik.Másik zavaró ok lehet talán ha sok wifi van a közelben és zavarják egymást valamennyire... bár ez adatátvitel szempontból inkább kapcsolat szakadást eredményezne egy stream adásnál, mint laggot szvsz.
A droidos topikban olvasni néha hogy kínai telókon előre feltelepítenek mindenféle nyalángságot, ami nem biztos, hogy egészséges, de lehet a Te telefonodnál ez nem így van.
-
Jackal2
senior tag
válasz kinaicuccok #14274 üzenetére
Szia, a kameravezérlés is oda van kitéve. Ha azt gondolja, van rajta kamera, akkor ki be kapcsolja (ha jól emlékszem, de mindjárt nézek neked egy távirányító képet)
Akkor sem engedi a flipet a gép, ha le van merülve az akksi, mert nagyon megrángatná a feszültséget.
A blogod tényleg jó
-
shaddam
aktív tag
válasz marciart11 #14284 üzenetére
Na szerintem a xiaomival lövök akkor majd egy slowmo videót hogy mennyi az annyi.
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
shaddam
aktív tag
válasz Teréz Atya #14281 üzenetére
Advanceden csak lightbridge vagy nem?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kinaicuccok #14277 üzenetére
De rég volt már x5c-m...ha jól emlékszem, nyomva kell tartani a gombot fordulás előtt kb 1mp-ig.
Bár ha eddig működött....lehet leszakadt valami forrasztás.
Probáltad már egyszerre irányítani a két gépet? Nagyon nagy móka!
Amúgy jó a blogod, gratulálok! Sok érdekes cikket olvastam nálad.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Kamerát lehúztad?
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
kinaicuccok
csendes tag
válasz Teréz Atya #14275 üzenetére
Természetesen az iránykart is húzom, de egyik irányba sem csinálja.
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #14273 üzenetére
Más mijével a mit is???
Most pont úgy áll, hogy kicsit átrendeződött a HK-s kosaram. -
Teréz Atya
senior tag
Iranykart is kene huzni.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kinaicuccok
csendes tag
Üdv!
Van 2 db Syma X5C-m egy távirányítóval. Egy ideig tudták a pörgetést, de most már egyik sem. A távirányító csippan ha megnyomom a jobb felső gombot, de nem történik semmi. Újra kalibráltam őket, de továbbra sem megy. Más hibája nincsen.Van valami ötletetek mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz shaddam #14260 üzenetére
Nem az a baj, hanem a nyugta. A Wifi a rendszeréből adódóan nyugtázza a csomagokat amik az adó és a vevő között történnek, emiatt nagy a késés. Ha a rádiójelek sebessége számítana, akkor az analóg is olyan gyors vagy lassú lenne mint a Wifi, de mégsem
-
Teréz Atya
senior tag
En 1500-at hasznalok a 280-ason, de kicsit kevesnek erzem a repidot, oda 1800-2200 jobb lenne.
Ez alapjan 1500 egy konnyebb 250-esen mar epp a sweet spot lenne.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
mgy
senior tag
válasz szacsee #14269 üzenetére
Látom, azért kérdem!
Olvasok most mindenfélét, kavarog minden előttem, a fejemben. Volt aki a TS-t szidta, volt aki az ET-t. Ebben a nagyságrendben nem érdekel az árkülönbség, ha nem rosszabb az ET600, azt vennék. Már a 150-es gépre is fel szeretném rakni, oda meg igen számít a méret is, a tömeg is.
--250-es racerre milyen kapacitású akksikat szokás venni? Kezdőtől középhaladóig mi elég? A kis gépnél egész egyszerűen tömeg szerint húztam határt, így vettem 1000-es akksikat. Aztán röhöftem, hogy egyik sem volt olyan nehéz, mint a HK mondta. De ott sikerült eltalálni, más is ilyenekkel megy.
250-nél 1500-1800mAh? -
szacsee
nagyúr
válasz Teréz Atya #14265 üzenetére
Hopp várj egy kicsit! Kapcsolót használva kell a Jack apa-apa kábel 3,5-2,5. Ha a vevőbe megy egyből, akkor csak az ebayes toldó kell.
-
szacsee
nagyúr
válasz Teréz Atya #14265 üzenetére
Bocsi, csak nézegettem a javaslatokat és rosszat linkeltem.
Itt a jó link. -
Teréz Atya
senior tag
válasz szacsee #14264 üzenetére
No varjal, az Ebay link alapjan meg 3.5-es menne a vevobe es 2.5 a monitorba.
En meg masik orszagban laokm.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
szacsee
nagyúr
válasz Teréz Atya #14262 üzenetére
Vevőn 2,5-es jack dugalj van , a monitoron pedig 3,5-ös jack apa lóg.
4 eres mint a mobil. Elvileg ha egy az egyben megy át, akkor egy ilyen is elég lehet.
Mobilnak más a bekötése azt hiszem, de mivel csak továbbít rossz nem lehet.
Megnéztem a kiosztást és gnd, video, audio, audio a sorrend kábel felől a dugó vége felé....HK-ról mikor rendelsz kérdezz be ide, ha Bp.-i vagy nagyvárosi vagy biztos találsz valakit aki társulna és osztoznátok a szállításon akár.
Sajnos én nagyon vidéken lakom, ráadásul a közelből vitték el Jackal és Marciart ha jól emlékszem az egyik drónt csökkentve az amúgy is kevés drónos közösséget..
Akksit rendelsz akkor is annyi a szállítás, viszont apró dolgok hamar átcsúsznak EU raktárból ~2 dolláros szállítással.
Akksit, vagy valami nagyobb leértékelt cuccot érdemes ilyenkor még venni hozzá, igaz soványabb a pénztárca de bemagyarázza az ember gyereke magának, hogy így már annyira nem is rossz.
Mellesleg melyik jobb pl Ipon házhozszállítás 2500Ft 150km-ről, vagy vagy 1000km-ről 3300-ért.
Ezzel szoktam nyugtatni magam...
Az én szemüvegemmel egy Walrus osztozott a csomagoláson, csak a jó idő miatt még nem nagyon volt időm megreptetni csak a belépő drónokat.[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
Mennyire számít most még jó ESC-nek a 20a-s afro slim?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz szacsee #14244 üzenetére
Felhomalyositanal egy picit? A boscam vevo a 2.5-es jack vagy a monitore? Es hany eresek - 3 (mint a sima sztereo) vagy 4 (mint a mobil)?
Amugy iszonyat draga a szallitas a HobbyKingbol az 58 euros cuccosra meg rajott 11 euro szallitas meg valami 1.5 a paypal miatt. A paypal meg benyelt 3%-ot, mert HK dollarban keri a fizetest. BTW a hulye bankom meg mar majdnem annyit szamlaz a konverzioert mint a paypal es mindig varnak h mikor jonnek ki a legjobban, igy mar nekem a paypal a jobb valasztas.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz shaddam #14260 üzenetére
Nem a radiojel a problema hanem a WiFi szabvany es az h nem veszeteseges jelatvitelre talaltak fel. A L2 frameje tartalmaz hasonlo szeletet mint a TCP packet amivel egymast birizgaljak az ado es vevo, h at-e ment mar a frame. Ugyanis maskepp fingja sincs az adonak h a vevo megkapta-e, mivel abban a pillanatban elkezdhet sugarozni egy masik ado ami bezavarhat. No, es nagyobb tavolsagnal nagyobb a jelvesztes, tobb az ujrakuldes, no a delay. Analognal meg van egy becsikozodas es ennyi, mindenki megy tovabb a maga dolgara.
-
kimista
aktív tag
azt hittem a szabályzással kapcsolatos cikk a cím alapján.
egyébként nem egy nagy szám ez a cikk, kb tudományágként írja, látszik h a cikkírónak teljesen új dolog ez.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #14243 üzenetére
Szívesen!
Azért is írtam le, hogy hátha érdekel mást is a dolog.
Az egyetlen olcsóbb megoldást a quanum v1-ben láttam sajnos. -
krx21
nagyúr
válasz -=Starwing=- #14256 üzenetére
Ez király!
-
-=Starwing=-
tag
"Ajándék csónak ne nézd a lapát..." XD
-
synar
őstag
-
kimista
aktív tag
ez a lényeg! gyakorlásra! én is brushed géppel kezdtem, azon tanultam meg repülni. de nem erőltetem rá a HD kamerákat meg a gimbalt meg az fpv-t. az gyakorlásra való. ha komolyabb dolgokra akarsz használni, komolyabb gépet is kell venni..
(mondjuk trabant alá is lehet rakni 20 colos felnit.. max nem fordul el az elsőkerék)Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Jackal2
senior tag
válasz koko 959 #14252 üzenetére
Nem tudom, még meg sem jelent. 100 m plusz de onnan már úgy sem látszik
Terézatya: igazából az MJX X600 váza fos, mert hosszúak a karok és szarrá törnek, ami alsó-felső shell csere. A nihui meg masszív kis dög. Jah az MJX X600-ban is benne van az átbukós hiba, flipnél mint az U 807-ben, sikerült ezzel is reprodukálni
-
Teréz Atya
senior tag
Arra jo egy MJX X600 + runcam kombo. Kb. 100 dolcsi. Vagy a C4002 aminek olyan a kepe mint a 808 no. 16 kameranak.
@ Jackal2 - az U807 jo gep, lehet is vele marhulni, csak runcam alatt mar doglodik. Ha eleg a C4002, akkor meg ovom es bodotta. Az MJX X600-al nem lehet atferni a letra fokan.
Szolgalati kozlemeny:
Figyelem, 2 motorom doglott meg az U807-ben szeptember ota. Vagy a gep ennyire konnyu vagy a motorjai tartosabbak, nem tudom, de le a kalappal![ Szerkesztve ]
-
-
szacsee
nagyúr
Csináltam pikcsöröket a Quanum FPV-ről, ahogy ígértem.
Fényképező közben lemerült, max ha sokkal jobb képeket csinál, akkor megismétlem azzal is.Surveilzone 9$ kamera + shell, Boscam 832 & Eachine TS832 + Quanum FPV V2 google + ~7$ Mushrooms antenna látható a képeken. Minden képen látható alkatrészt tartalmazza a fenti szett, kivéve az akksikat és két szervó toldó kábelt (lila, fehér színű kábelek). Nincs köze a focihoz mielőtt még valaki meg akar lincselni.
Nem emlékszem olyan focimeccsre amit végignéztem volna... kb ennyit erről.Képek nem túl jól sikerültek sajnos, mivel a lencse kicsit ragasztós lett 1-2 helyen... beépítéskor véletlen hozzáértem ragacsos kézzel.
Tesztkörnyezet, már ha lehet így nevezni:
Ami miatt érdemes beszerezni egy jack 3,5 anya - jack 2,5 apa csatlakozót:
Kamerázott rész mobillal fényképezve:
Ugyanez a szemüvegen keresztül:
Kis változtatás:
Szemüvegen keresztül:
Kamera vezetékezése és gyári kábele:
Házi barkács nyomai láthatók, de ki kell vágni a burkolatot, hogy a kamera beférjen:
Szemüveg oldalról, Boscam vevő neccesen de befér:
Kameraplatform össz súlya:
Vevő súlya antennával:
Vevő antenna nélkül:
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #14211 üzenetére
Koszi, jo hogy nem irtad, mert akkor meg most is ezen ragodnek.
Sajna az derult ki h egy valahogy elfogadhato FPV szemuveget nem nagyon lehet kihozni 90 dolcsi alatt. Az is igaz, h ami nekem lesz az mar inkabb sisak.Es tenyleg koszi a tapasztalatokat, szerintem lesznek meg paran akinek segitettel.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz -=Starwing=- #14237 üzenetére
A JJRC X1-nek kegyetlenul sok a gyerekbetegsege. Itt a forumon is van akinek elrepult a rakba.
Inkabb megvarnam valamelyik uj FPV-s XK gepet es arra tenyleg csak racuppantod a kamerat es lon bodotta.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
-=Starwing=-
tag
-
molnigee
aktív tag
válasz -=Starwing=- #14237 üzenetére
Én még erre várnék amúgy.http://m.banggood.com/XK-X252-5_8G-FPV-With-720P-140-Wide-Angle-HD-Camera-Brushless-Motor-7CH-3D-6G-RC-Quadcopter-RTF-p-1038370.html
Bocs mobilról vagyok.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
-=Starwing=-
tag
válasz Jackal2 #14232 üzenetére
Teljesen egyetértek a véleményeddel.
A gyári kamera nyilván gagyi, és kizárólag arra használnám, hogy a filmezendő célra tudjam érdemben irányítani/pozícionálni a quadot.A JJRC X1-et is fontolgatom egy ideje, tetszik, és láttam már ráheggesztett Syma X5C - 1 X5SC 5.8G FPV Camera Fitting -el.
Jjrc x1 with syma x5 fpv camera test flight
És ehhez kell mondjuk egy Runcam HD
JJRC X1 + Runcam
Ezzel a videó minőséggel már kiegyeznék. szerintetek, ha rárögzítenék egy Syma FPV szettet, azt még elviselné?"Ajándék csónak ne nézd a lapát..." XD
-
Jackal2
senior tag
válasz -=Starwing=- #14233 üzenetére
Ha normális minőségben akarod a fentieket, akkor Phantom 3. Nincs alternatíva, esetleg Wingsland Scarlet Minivet, de ott meg kicsi a kijelző. Xk Detect X380 version C van még.
De az áruk meg fogja feküdni a gyomrod.
-
Jackal2
senior tag
válasz -=Starwing=- #14230 üzenetére
Az a baj, hogy a H26W nem tud "semmit". A gimbal rajta kamu, ahogy a kamera is. A gimbal egy elektronikus kar, aminek van pár állása és egyszerűen oda átugrik, ennyi, semmiféle stabilizáló funkciót nem tölt be. Ezek a kamerák amelyek ilyen kamu 2-3MP-sek, nem tudnak még 720p-t sem csinálni, csak a VGA-t felinterpolálják oda, ahol már eladható (szóval kb. bármire, csak nagynak tűnjön a felbontás).
Vagyis az összes gép, amelyiken nincs kamera és gimbal tudja ugyan azt, mint a H26W, és legalább nem ilyen iszonyat rondákD
200 dollárból nem kapsz kamera platformot ami brushless, egy kivétellel (és +1 a Hubsan, amit fent írtam, de még nem jelent meg):
- JJRC X1 és veszel rá egy akármilyen kamerát.Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
Ez egész fincsi nem? Hubsan X4 H501C:
- brushless
- 2800mAh akksi
- 1080P kamera50.000 alatt
-
-=Starwing=-
tag
-
dadabu
csendes tag
valaki próbálta már 3 ágú propellert verseny kopteren? valami kis véleményt írhatna róla
-
Jackal2
senior tag
Én nem akartam ezt írni, de nagyjából ez a lényeg És megint előjött a WIFI téma, amit már kitárgyaltunk párszor, hogy azon kívül, hogy belezavar az irányításba, túl sok haszna nincsen...
-
kimista
aktív tag
válasz -=Starwing=- #14226 üzenetére
bocs ha bunkónak tűnök, de miért ilyen sz@r brushed gépekkel akarjátok megvalósítani a hubble teleszkópot?
ha össze tudtál rakni 100 dollárt egy ilyen gépre, várj még egy kicsit amíg lesz 200 dollárod, és vehetsz egy normális brushless gépet, ami
1. elbírja a kamerát
2. nem fogja megölni a motorokat
3. nem fogod hetente cserélni az alkatrészeket[ Szerkesztve ]
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
-=Starwing=-
tag
"...Valameddig tudnám nézni a kamera képét, van rajta wifi, bár a hatótáv valószínűleg eléggé limitált, arra azért elég hogy lássam jól van-e belőve a szög."
Maximum így látom én is a létjogosultságát a Wifi-s FPV-nek.
Nekem pl. elég lenne a 30-50m FPV. (Külföldi úti videókat kicsit megfűszerezni, némi quad-os videóval, érdekesebb helyszíneken... )Én pl. a JJRC H26W-vel szemezek egy ideje. Motorikusan állítható a kamerája 4 irányban.
Arra gondoltam, hogy a gyári kamera alá felrögzítenék egy Runcam(2) HD-t. Így a két kamera ugyanazt látná,
és míg a gyári képét csak a "pontos" navigációra használnám, a Runcam(2) rögzítené a "használható" anyagot... Természetesen a rezgéscsillapításon még agyalni kell.
És a Runcam(2) HD is irányítható lenne.Tudom, a Runcam 2 tud wifi fpv-t, de azt nem tudom, hogy tud-e szimultán, videó rögzítés közben(mem.kártyára), a telóra is küldeni jelet. Mer akkor elég lenne a JJRC H26D.
JJRC H26W WIFI FPV HD 720P CAM 2.4G 4 Channel 6 Axis Gyro RC Quadcopter - GREEN
[ Szerkesztve ]
-
shaddam
aktív tag
Csillapodott a szél, elvittem a kislányt röptetni :3 Elég fürge a kicsike mondtam neki hogy csináljon orbit módban egy kört, erre kilőtte magát és lerepülte a kört. Gondolom a 4 cella azért érződik. Panorámával játszadoztam főleg, egyenlőre csak céltalanul repkedtem
[ Szerkesztve ]
-
lalapapa55
csendes újonc
válasz -=Starwing=- #14161 üzenetére
Szia!
Ha csak a kamera kellene,nekem van egy teljesen új,mert az MJX 647-es kopterre nem lehet felrakni. -
Ra3
őstag
válasz Jackal2 #14220 üzenetére
Köszi a válaszokat, még megrágom aztán lehet hogy beugrok az X101-be, spanyol raktárból most 21k-ért jön.
Kamerát csak kipróbálás jelleggel tennék rá, a neten láttam jópár videót, azért azokból sejtem hogy enyhén szólva se lesz Phantom minőségű a felvétel
Valameddig tudnám nézni a kamera képét, van rajta wifi, bár a hatótáv valószínűleg eléggé limitált, arra azért elég hogy lássam jól van-e belőve a szög.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Jackal2
senior tag
Szia, nincs nagy különbség a két gép között, azt vedd amelyik vámmentesen bejön. Hozzá kell tennem, hogy a 100 grammos kamerát meg fogják emelni, de azt azért nem mondanám, hogy ezek tökéletesen rezgésmentesek, ráadásul nem fogod látni, merre mutatnak a kamerák. Az MJX X101-nek nagyobb a hatótávja, a Syma X8-nak meg az üzemideje.
A Syma X8G-ben mások a motorok, erősebbek elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
Vettem az apróból új rep. vezérlőt. Holnap előre utalok!
-
Teréz Atya
senior tag
Nekem a kisteso X6 van, csak jokat tudok mondani. Anyaghasznalat, hatotav jeles. Motorbol valamilyen vasmagosat hasznal, de azt sajnos ekkora gepeknel eleg gyakran kell cserelni.
Brushless lenne az idealis, de ott a 4 motor + 4 ESC 70-80 dolcsi.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Ra3
őstag
Sziasztok, 20k-s kategóriában keresgélek gépet kinti repkedésre, esetleg kamerázás kipróbálására (kamera már van, ~100 grammos AS20). Itteni tanácsra kezdésnek 2 hónapja vettem egy h8 minit, de most már szeretnék feljebb lépni.
A kérdés hogy most eu raktárból geekbuyingon van MJX X101 75usd-ért, szerintetek ez megfelelő lenne, vagy várjak amíg lesz hasonló áron Syma X8? Ahogy láttam az X101 alkatrészellátása már normalizálódott a kezdeti hiány után, és a két gép eléggé hasonló paraméterekkel bír, talán az x8-ról több a tapasztalat, mert régebb óta piacon van.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Teréz Atya
senior tag
Banggoodon volt 40 valamennyi, aztan pontokkal hoztam el 40-ert. Ahogy latom a szurke 55 lett idokozben.
Viszont fenntartom hogyha kopterra kell, es nem akarod magadal cipelni 25-ert jobb valasztas az FPV motyo. Video itt. Plane ha FPV-ben gondolkozol. Kb 100 ms a delay.[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
-
cris78
őstag
Quadcoptereimet cserélném távirányítós dagonyázó traktorra. Hihetetlen ez az időjárás
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
synar
őstag
válasz Teréz Atya #14210 üzenetére
Hol van Runcam 40 dolcsiért, tudnál egy linket adni?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #14184 üzenetére
Úgy látom, már megrendelted a quanumot, de azért leirom,amit tudok.
Googles-DIY-FPV-Video-Glasses-For-Multicopter:
Viszonyítási alapom nincs, csak a komfort érzetem.
Kezdem ott, hogy kényelmes a szemüveg, nekem szépen simul az arcomra. Ezt elősegíti a jó vastag kiparnazottsag. Van annyi hely az ember szeme körül, hogy egy vékonyabb keretes szemüveggel szerintem simán lehet használni.
Alap esetben nekem közel van a képernyő, de 12mm-t előre lehet tolni. Úgy viszont már pont jó.
Nem egy sötétszoba, de szépen látszik a nagy fényerejű kijelző.
Én még csak olyan 70-80m-re repültem eddig magamtól fpv-ben, de nem volt gond a jellel.
Viszont mivel a beépített vevővel(38Ch) és antennával került annyiba, mint a többi, még ha cserélni kell is őket, ugyanott leszek árban.
Egyetlen negativumot találtam, hogy az aksinak nincs a szemüvegen kívül tartoja. Belül pont elfér, ha ki van tolva a kijelző, ami viszont jó dolog, csak nem akarom oda rakni. Így én felszigszalagoztam a tetejére.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Hat nemtom, en 40 dolcsiert vettem a runcamet aminek nem "jo" hanem jo kepe van. Btw a videon nekem ugy tunik mintha 15 FPS-el menne. Ennyi erovel 25 euroert mar komplett FPV kamerat kapni adoval egybeepitve.
-
synar
őstag
Most találtam ezt az SQ8-as minikamerát, BG-től pontokkal 21$-ért elhozható. Nagyon pici és olcsó ennek ellenére, egész jó képe van, autóba, kopterre de akár szemüvegre, sapkára is csíptethető, az objektívje nem halszem (annak aki allergiás rá): [link] Itt egy bővebb tesztvideó, bár az elején gondolom a szerkesztésnél elrontotta az oldalarányt, de a végén már korrigált. A Gearbest-nél most volt 16.45$, arról lemaradtam, de a BG-ről rendelek egyet 6000 Ft-ot megér egy próba, majd beszámolok róla, ha megjött. Mivel: Support TV OUT TV monitor video connection, akár FPV-re is jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
jony77
tag
Sziasztok! Stabil 5v ra lenne szükségem a gimbalhoz! Ehez hasznalhatok teljesen különálló ubec es esc ét?
[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #14205 üzenetére
Á, nem bántottam, én voltam nyilván hülye. Lehet, hogy kell is ez a szünet, a család már elég feszült, hogy rákattantam a "repcsizésre".
Természetesen azonnal elkezdtem túrni az aprót másik vezérlőért. Plusz egy usb toldó kábelért, a kelleténél többször huzigattam ki-be a szoros aljzatba a kábelt, ez lett belőle.Van egy "vicces" sztorim. Ahogy tönkrement az ESC gyorsan apróztam Emax Nano-t. Szerencsére találtam itthon egy négyes garnitúrát, hát legyen akkor négy plusz. Normális az eladó, előre utalok, másnapra itt a levél, benne négy sima Emax. Írom az eladónak, hogy van valami elnézés a dologban, erre elkezdi magyarázni, hogy nem is sokkal nagyobb a normál, meg rakjak rá kisebb zsugorfóliát, meg nem is tudom.
Na ezen elpattant az agyam... -
Teréz Atya
senior tag
Jo, mondjukra ismeros erzes. Egyszer epitettem egy walkie-talkie szeruseget, e a feneert nem akart menni. Ugy eldurrant az agyam h szetrugtam es bevagtam a kukaba.
Mostanra azert sokkal nyugodtabb vagyok.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
Hogy serult? Elengedett a forrasztas vagy vitte a rezhuzalozast is? Mindketto javithato, csak az utobbi nagysagrendekkel macerasabb.
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #14202 üzenetére
Nekem is most fogyott el a türelmem, leszakadt az usb csatlakozó a vezérlőről.
T.k.m...A jónak gondolt esc mégse az. Megoldottam a szaltós rajtot, elnéztem valami beállítást, de most itt van vége a dalnak.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
-
mgy
senior tag
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!!!
---Amúgy (majdnem) nagy az öröm, kíváncsiságból visszaraktam a tegnap rossznak minősített ESC-t, adtam neki egy háromcellás akksiból kaját, hát nem megindult?
Összeraktam az egész cuccost, világit, egyensúlyoz az asztalon, minden motor elméletileg jó irányba forog, a propik jófelé tolják a szelet, tökéletes!Viszont mikor megpróbálok felszállni, azonnal dob egy hátast. s indulna lefelé. Hirtelen nem tudom, hova nyúljak, asszem nem barmoltam el eddig semmit a Cleanflightban.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest