-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #15089 üzenetére
Hat akkor ugorj be valami nagyobb elektromuszeresz boltba. Lehet sztereotipia, de az ilyen eladok donto tobbsege faparaszt. Segit, de erezteti, h a halal f*szara kivanna a filleres bigyoddal. Jo, ezt pl. teljesen meg is tudom erteni. Ket cent haszonert negyed oran at kutatni...
En egy ideje immunis vagyok rajuk, mert segitenek. A modelluzletben is faparsztok, de ott legalab nem is segitenek es le is neznek. Egy kivetel volt. Ott az eladocsajnak akkora tudeje volt, hogy ketszer is elfelejtettem fizetni. Es meg aranyos is volt.
Najo, meg egy masik foszer is normalis volt, de o a papirdossziek mellett tarolta a LiPo akkukat.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
Viszont szerintem jo is, nem lotyog semmi ide-oda es nem repul el amikor utkozol. Ciganykerekeztettem mar a gepet nem egyszer, es kutya baja.
Annyi bajom van vele, hogy:
- nincs keszre reszelve a PID
- buzzert miert nem integraltak a lapra
- feszmerot miert nem kotottek be
- miert hagytak le a serial portokat, csak soft serialok vannak.
- mi a tokomert nem forrasztottak fel a baro szenzort??? Mestersegesen csonkitott 9 dof Naze32, vaze!
- nincs hozza gyari OSD, ami meg van azzal meg sokat kell mokolni.Amugy naogyon ellenallo gep, mar-mar szoget lehet vele verni a falba. Nem nyiklik-nyaklik es olyan vastag karbonbol van, mint a kisujjam. Elso szeriasat ne vegyel, mert abbol pont a karbont sporoltak ki.
Amugy a 6. csatornat meg mindig nemtom mire hasznalni. Headless-el nem elek, lehet a mag segit, h ne forogjon tul a gep, de azt meg nem ajanlja a gyarto. Talan meghagyom tavcsippnek. De van mar kulon lost plane csipogom is.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #15092 üzenetére
Igen, a tervezok kretensege veget nem ismer. Nem vezettek be az akkut VBAT szenzorhoz. Sokan a focsatirol kaparjak le a boritast es forrasztjak ra az oldalso VBAT porbe kabelet. Namost folyekony szigszalag nelkul hogy impregnalod vissza? Sehogy. Habar nekem van, en inkabb kette vagok egy balance plugot es a kamera alatti plusz csatlakozorol fogom kivezetni a tapot. Jol el van dugva, de ugyan olyan mint amire a kamera adoja vagy a LED-ek vannak kotve.
A current meter aramot mer de fingom sincs honnan veszi az erteket.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Janika841130
csendes tag
válasz SpydeR3412 #15078 üzenetére
Szedd szét az alaplapon a motorhoz közeli fekete lapos többlábú bigyót keress feliratleolvas beüt googleba mindent lehet talani hozzájuk !
Értem én a viccet, csak nem szeretem !
-
mgy
senior tag
válasz Patics #15091 üzenetére
Hááát, nem tom. Ugye tapasztalatom nem sok van, de egészen biztosan az egy kirepült akksira jutó építkezés/építkezéssel kapcsolatos gondolkodás rangsorban eléggé elöl állok.
Szóval ez az agyonintegrált alaplap nagyon gázos!
Biztosan összehangoltan fog működni az első perctől fogva, de lehetetlen fejleszteni! Szerintem szedj össze egy szettet, nézd meg Zsolesz miket javasol a blogjában ezügyben, és sokkal jobb eredményre jutsz! Nem is beszélve arról, ha leütöd, minden kuka, egészben cserélni 62 usd.
A Hitec távodhoz van vevő is? A hat csatorna nem túl sok, bár elég lehet. A linkelt gépen sincs vevő, PPM, PWM módokat tud amúgy kezelni (a leírás szerint)[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Lol, rájöttem. A VBAT-ot meg kell tápolni egy másik csatlakozóról, amit a felépítmény takar és ezért nem látszik. Most ezt miért nem lehetett gyárilag bekötni...
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15085 üzenetére
Na én ezért nem vettem a Banggoodról multimetert. Mert kb. pont ott van a határ ahol már értelme lenne.
Viszont kéne a segítsége(d) azoknak, akiknek van Emax Nighthawkjuk. Vettem egy Emax Buzzert, ráraktam a gépre, felkonfigoltam az AUX2-re, szépen tudom csipogtatni a távról, szóval ha elveszne, meg fogom találni. Viszont belefutottam egy problémába, amit nem értek. A Buzzer arra is jó, hogy low voltage-t jelezze.
Ennek szerintem a következő módon kellene mennie:
- Naze 32 kiolvassa az akkumulátor feszültség értékét
- eltárolja, majd összehasonlítja a low voltage warning értékkel, amit Baseflightban beállítottam
- ha kisebb vagy egyenlő, elkezdi csipogtatni a buzzertIgen ám, de hiába kapcsolom be Baseflightban a low voltage warningot, nem tudja kiolvasni az akkumulátor értékeket a vezérlő. Azon gondolkodtam, hogy hogy olvassa ki? A fő tápcsatlakozón vagy a balanceren?
Tehát azért nem tudja kiolvasni, mert a balancert külön fel kéne raknom a vezérlőre?
Vagy pedig ezért van a VBAT csatlakozó (gondolom Volt Battery) és ezt direktben fel kellene forrasztanom a PDB-re valahogy? (és lehet hogy ezzel meg is válaszoltam magamnak a kérdést)A másik, hogy az első lap jobb oldalán van egy current meter, nem tudom, hogy az kell-e?? Csatoltam egy képet.
-
Patics
tag
Eljutottam oda, hogy már rendelnék egy racert pl ezt:Nighthawk Pro 280 ARF verzióban, mivel adóm és vevőm van, aksi meg majd csak lesz valahonnan...
De továbbra is az a gondom, hogy miképpen tudom majd az adót beállítani hozzá? Tudtok erről valami magyar leírást, segítséget?
Hitec Optima 6 adóm van, itt a magyar teljes leírás.
Repülőt és helit már programoztam be rá. Elsősorban olyasmiket nem értek, hogy pl. az adón van heli és repcsi beállítás, drón nincs. Tudom, írtátok, hogy repcsis kell. Na de, csak az 1-es csatornán van pl. gázgörbe állítás, a drónon meg 4 motor van, hogy állítom a többi 3-on. Aztán amikor odaérek pl. hogy kettes csatornán szervo végállás beállítás (mert repcsin ilyen van) akkor mit állítok, mert "motor végállás" nincs... Meg milyen mixelést kell a motorok között beállítani, stb...
Help!
Ja, ma letörött a V686G drónom egyik karja... talán ragasztható... béke poraira ...
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
lpepe
tag
Azt mondod ez inkább a 3d-hez való?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #15080 üzenetére
Köszi, de sajnos ez sem hozott eredményt.
-
mgy
senior tag
Aszondja az egyik lánykám (aki különben az egész quadkopter lázat behozta a családba), neki sokkal könnyebben megy (az FPV Freeriderben) a kapuk között, ha acro módban van.
Most megyek, keresek egy tompa kanalat, s felvágom vele az ereim. -
mgy
senior tag
Szeretném, ha más is megerősítené, de nekem nem jött be a minihez a 3d akksija. Szerintem szenved vele, a motorok is jobban melegedtek emlékeim szerint. De ugye egy vélemény nem vélemény. Más nem próbálta még?
A linkelt töltő gázos, nekem van vagy öt ilyenem, még akkor vettem, mikor azt gondoltam lehet bennük bízni, de kuka. Elhasználom őket majd a tegnap-ma ragozott balance csatis töltőhöz.
Ha ilyet használsz, nagyon kell figyelned az akksi feszültségszintjét, ez simán felfújja.
---
Watt25,
én a sima csipogóra gondoltam, annál biztosan pontosabb.[ Szerkesztve ]
-
lpepe
tag
Sziasztok!
Eachine h8 minihez szeretnék 260 mAh-s akksit rendelni, de most nincs 5 db+ töltős csomag. Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a nagyobb akksiban nincs töltésszabályzó (?) és nem ajánlatos a kopterhez kapott kábellel tölteni. Igaz ez? Ha igen, egy ilyen jó lenne hozzá, vagy ez ugyanaz, mint a gyári?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Watt25 #15084 üzenetére
20 voltos hataron +/- (0.5 %) +/- 3 digit lehet az elteres a legtobb adatlapon amit talatam.
4.20 V-nal +/- 0.021V +/- 0.03V ~~> 4.2 Voltot merve (4.15V, 4.25V) kozott mozoghat a mert ertek.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Patics #15065 üzenetére
Nem hiszem, hogy ártana az aksinak az, hogy 0,06V-tal alacsonyabb feszültségre tölti a töltő. (Egyébként szerintem benne lehet a dologban az is, amit már említettem: vagyis az, hogy ezeken az aksikon van külön védelem, ami szerintem egy picit megzavarhatja azt a töltőt, amit közvetlenül natúr cellák töltésére terveztek.)
Meg mellesleg nem hiszem, hogy a pár ezer forintos műszerem haláli pontosan mér.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15079 üzenetére
Úgy próbáltam és most tényleg megy. 23.000-ért ajándék, de nem vettem meg
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #15078 üzenetére
AOD vagy A0D van a FET-eken. Probalj rakeresni googleban.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Janika841130 #15069 üzenetére
Nekem az cx-10 csinálja ezt....ehhez látott valaki fet-et, mert én nem találtam?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Game-over #15072 üzenetére
Bocsi, most nezem, nem HXT, mert a Syma X8-nal mindket akkutuske kan. A HXT-nel egyik kan masik nosteny.
Namost en "bullet plug"-knt ismerem, de gozom sincs mi a valodi neve.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
Az XT60, T-plug, etc csati az elso es utolso cellanak a szelso elektrodajara kerul. pl 2S akkunal a saruin 7.4 V-ot merunk. Ez csak arra kell h a toltonek behazudjuk hegy tobbcellas akkut tolt. E nelkul cable connection break-et fog irni.
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15067 üzenetére
Nem jo probaktam.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz tibibi #15071 üzenetére
Mágneses zavar ami árt a gpsnek ha jól értem
Reptetéshez--> http://dronearena.hu/ <--
-
Game-over
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
válasz Jackal2 #15064 üzenetére
Köszi a segítséget, ma akartam tesztelni, de most meg nem tudom hogy a 20km/h szél mennyire van rá rossz hatással... meg k-index 4
Most csak a gyári kamera felfogatást, meg a caomt raktam rá -> instabil
Levettem a camot, ugyanaz..
Sajna a gyári felfogatáshoz nem vittem szerszámot, nem tudtam levenni, de az már nem nagy súly, szóval én már nem értem... és kezdek belefáradni kicsit.Ugyanakkor nem értem, hogy pár nappal ezelőtt teljesen megpakolva elég jól repült, mondjuk ahoz képest most másik prop van rajta most.
Ha lesz szélcsend, akkor csinálok egy tesztet prop cserékkel, különböző terhelésekkel...
--> http://dronearena.hu/ <--
-
mgy
senior tag
válasz nagysandor79 #15066 üzenetére
Szar a töltő, teszi tönkre az akksikat. Sajnos ez egy ilyen játék...
Itt a folytatásban pont erről vekengünk, hogyan lehet egy okos(abb) töltővel párhuzamosan ÉS biztonságosan tölteni a pici akksikat.
---Atya,
bizony elbeszéltünk egymás mellett. Szépen sorban akkor.A B6-ról volt szó több vonatkozásban is, amikor linkelted a bg-s elosztót. Természetesen értem, hogyan kell használni a balancer csatiról az elosztót, de nem értettem, hogy és minek kötjük az xt60-as csatit "szembe" a balancerrel. Ezért kértem a képet, amin meg egy "buta" töltő van. Nagyjából olyan, mint amit én is használnék erre a célra. :-p Így nyilván egyértelmű, csak más volt a szemem előtt. A B6-ról nem fogok kis akksit tölteni, ennyi.
Szintén B6, de banános kétcellás töltés.
Úgy láttam az aksin sima banán aljzat van. Pont, mint a töltőn. A kettő közé egy pár banán-banán kábel miért nem jó?
Tudom, hogy gyárilag banán-dean csati van, ezt egy dean banánnal vissza lehet alakítani, de minek?
---Megyek plakátolni a környéken, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
nagysandor79
aktív tag
mitől van az hogy a h8 mini akksik dagadnak meg fele?
-
Patics
tag
válasz Watt25 #15057 üzenetére
"Végre" csak 4.14 V-ra tölt a töltő? Nem 4.2-re kellene? Nekem minden cellát 4.2-re tölt mindig. Tényleg, mi is a helyzet, mi a jó érték?
Süt a nap, csak fúj a szél.. nem baj, irány a légtér
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #15061 üzenetére
Nos, bár nem vagyok annyira otthon XK ügyben, a jelenség általában a következő:
- amikor armolod, akkor egyszerre kell felpörögnie az össze motornak, azonos sebességgel
- olyan bug van Naza vezérlőkön, hogy pl. 6 motorból egyet nem pörget fel, de ez látványos, ráadásul neked APM 2.6-od van
- ha terheletlenül jól repül a gép és max gázra sem kezd el támolyogni, akkor szerintem a propellerek jók (kivéve ha a plusz súly alatt nagy teljesítményre hajlanak, mert pl. az egyik lágyabb)
- az hogy terhelten bedadog, olyan mint ha valamelyik motor erőtlen lenne, VAGY mint ha túl sok áramot kapna, ez lehet pl. nagyobb karbon propellertől, ha cseréltél ilyenÉn a következőt próbálnám:
- cserélj propeller szettet és nézd akkor is csinálja-e. Ha van karbon propellered, azzal is próbáld ki, terheletlenül és terhelten isHa csinálja, akkor ezt kilőhetjük. Marad három hibaforrás, motor, ESC, akku:
- ha az akku gyenge, akkor az én Nighthawkom esetében leesik a fényerő a hátsó ledsoron. Szoktuk is túráztatni, hogy lássuk, az akksi mennyit bír még. Nálad is előfordulhat az az eset, hogy az akksiddal van valami baj, pl. csúnya aftermarket akksi van benne és nem tudja azokat az értékeket már leadni, amit újkorában. Ezért a motorok és az ESC-k több áramot követelnek nagy terheléskor, mint amennyit le tud adni, ettől kezd el dadogni a gép (mint amikor koszos a benzinadagoló és rángat a benzines motor)
- szerintem ha rossz lenne az ESC-d, akkor nem is repülne, de nem vagyok elektronikában jártas ember, ezt majd valaki más mondja meg
- ha motorral van baj, az szinte mindig csapágyazás. Ha görbe lenne mondjuk az egyik tengely, akkor azt terheletlenül is éreznéd szerintem. Általában egyébként a csapággyal van baj, a sok forgás miattAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15062 üzenetére
Csak egy kérdés van: melyik oldal?
-
Teréz Atya
senior tag
Ha valakit erdekel a brushless JJRC X1 "RCQUADS" kupon koddal valamivel nyolcvan dolcsi felett hazaviheto.
Aki vett az kuldjon egy sort.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnigee
aktív tag
válasz Jackal2 #15059 üzenetére
Üresen jól megy a gép teljesen, a motorok megeshet már nem egyformák, van amelyik kicsit szorul, van amelyik kicsit kattog.
Lehet csak nagyobb terhelés alatt jön ki a motor erő különbség?Mai nap ráadás, gimbal sensor not connected, szerintem az egyik kábel a sensor csatinál megszakadt, kis mozgatásra fel fel villan a sensoron a led... Remélem csak ennyi baja van...
Amúgy nem is értem, odarakják az a vékonyka kis kábelt a gimbal aljára, szinte azonnal tud sérülni...Ez se az én napom...
-
Teréz Atya
senior tag
Mert kevered a szezont a fazonnal. A bullet plugnak az egyik dugasza kan, a masik nosteny, lesd meg a HK-s linket.
A buta toltos kepet az elosztoval meg ugylatszik be kene mar rakni az osszefoglaloba, mert hetente valaki rakerdez.
Mondom, mondom, medzsik!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnigee #15054 üzenetére
Nincs jele, hogy valamelyik motor gyengülne? Kis mértékben máshova eltolva nem lehet feltenni a gimbalt? Már ha kiegyensúlyozatlanság miatt előfordulhat ilyesmi...
-
Watt25
veterán
válasz Watt25 #13656 üzenetére
Megkaptam medvegy-től (köszi neki) az 5 aksit, meg ugye rendeltem a 3 cellás "elosztót", így rádugtam 3 aksit a régi töltőmre, amit még a Cassna-hoz kaptam.
Tök jól működik ezzel a töltővel is ez a kábel és ez végre csak 4,14V-ra tölti az aksikat.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Jackal2
senior tag
Holnap reggel SJCAM SJ5000 teszt, addig lehet kutakodni a youtubeon a videókért
-
molnigee
aktív tag
válasz tibibi #15052 üzenetére
Nem, ahogy írtam csupaszon tényleg atom stabil, úgy állt a levegőben mintha oda lenne szögezve... Panoráma mód amúgy megy szépen, szerintem egy centit nem csúszott el semerre. A circle hover viszont nem tudatam mukodesre bírni, mindig panorámát csinál. Gázra nyil egyenesen, stabilan fel...
Megpakolva meg folyamatosan korrigálni kell, de ami ijesztőbb, hogy gázra úgy indul meg fel, mint ami mindjárt megpusztul. Mintha nem egyszerrre kapcsolnának nagyobb sebessegre a motorok.--> http://dronearena.hu/ <--
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #15047 üzenetére
Nem értelek, minek használni az eredeti banana - T átalakító után egy másik t-bananát? Mért nem lehet bedugni egyből egy banán-banánt?
Amit a kolléga a hk-ról linkelt, az meg szerintem a tök felesleges darab. De lehet, hogy én vagyok már részeg tényleg, sok volt este a baracklekvár és/vagy a falusi tej.
---Bé kérdés meg a linkelt bg-s csati, erről rakhatnál fel egy képet használat közben, mert nem tudom elképzelni mi hova megy.
Nekem van egy ostoba balancer töltőm is, annak nincs is rendes csatlakozója, csak balancer, azt leginkább a kis akksik töltésére vettem. Ma rendberaktam a tegnap feltöltött akksikat tárolásra merítve az imax-szal. Baromi jól kezelhető cucc, tetszik! -
Game-over
aktív tag
válasz Teréz Atya #15047 üzenetére
Köszönöm, akkor rendelek is egy ilyet [link]
-
Patics
tag
válasz Watt25 #15043 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm azoknak akik próbáltak segíteni, segítettek a Banggod-os refund pénz visszautalás problémámban. Megvan a megoldás, én voltam figyelmetlen, illetve még tapasztalatlan.
Az aksi mellé még tettem a kosárba alkatrészt a drónhoz, 2180 Ft értékben, ami meg is érkezett és ezeket egyszerre fizettem, ki, így ezt nem utalták vissza.. Sorry hogy feleslegesen aggódtam. Forintra pontos a visszautalás.
Most már csak aksit kellene szereznem...
-
molnigee
aktív tag
Már megint elégedetlen vagyok...
Felraktam az új dji propokat az xk-ra.
Gimballal, kamerával huh, nagyon gáz a szitu, adok egy gázfröccsöt és mintha nem egy erővel húznának a motorok... meg imbolyog a levegőben folymatosan...Gondoltam nézzük már meg gimbal és kam nélkül is hogy viselkedik, hát láss csodát, úgy atom stabil a gép...
Szóval mi lehet? Nem bírja a súlyt??? gyengék a motorok és már nem egyformán bírják emelni a nagyobb terhet?
Csalódott vagyok egyenlőre, bár üresen tök jól repültem vele, gimbal + kamerával így nagyon nem jó a helyzet...
-
Teréz Atya
senior tag
Valahogy ugy, maradjunk annyiban, hogy a FET a brushed / kefes ESC reszegysege.
Imax B6 a fo dugasz nelkul nem tolt. Ezert inkabb vettem 5 eloreszerelt dugaszt, ahelyett h fel napot forrasztgattam volna.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Game-over #15041 üzenetére
Ne hallgass a tobbiekre, megreszegitette mar oket a pentek.
Ami neked kell az bullet - > banana plug vagy bullet -> t-plug kabel. Ez utobbit rakotod az eddigi T-plugra. Amit linkeltel az a sarga XT60. Nem rossz, de jellemzoen 3S akkuk (es felett) vannak vele ellatva.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #15039 üzenetére
Najo, deha mar vett az ember forrasztoallomast, akkor sokat mar nem veszithet. Max par centet a FET-en meg a raszant idot.
Mondjukra, ha szepen megkernek en masoknak megcsinalnam. Motort is cserelek egy sorert. De ezt ugy veszem, mint szivesseget, nem ebbol akarok megelni.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
_X10Dead_
aktív tag
A banán vége az imaxba megy, a másik meg nem jó az X8 akkuhoz
Az X8-at kell inkább átszerelni, mert elképesztően hülye a csatija. Adaptert se lehet kapni hozzá.
Game-over: Az Imaxhoz kapott krokodil csipesszel ráfogsz a piros fejű csatira, a balancert meg bedugos a balancer portra.
U.I.: mi van a Sólyommal, meg lett?
[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Watt25
veterán
válasz Patics #15006 üzenetére
Én már visszakaptam a kártyámra a teljes összeget. (Gyorsan el is költöttem másra. )
De nem értem a Te esetedet. Azt értem, hogy nem tudsz jól angolul, de a rendeléskor kellett, hogy kapjál egy összesítőt a rendelésről, amely tételesen tartalmazza, hogy mi mennyibe került, ezt nem nehéz megnézni. Gondolom ott lesz valamilyen 2000Ft körüli tétel, amit valamiért nem kaptál vissza. Sőt, itt is látnod kell, ha rányomsz a megfelelő sorban a View-ra.
Persze, ez nem jelenti azt, hogy az nem jár neked vissza, utána kell járni.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
csmat
senior tag
Na most már kicsit elegem van, hogy 3 hónap alatt nem jött meg eggyik aksim sem a 686-hoz. (eltűnt, nem küldték, még úton van stb..) Honnan tudnék a leghamarabb akksit szerválni? akár itthoni boltból, ha nem aranyáron mérik, az ezüst még beleférne vagy esetleg nincs valakinek kölcsönbe míg meg nem érkeznek esetleg eladója?
Jó lenne már a vasárnap legalább 2 aksival repülni![ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz Teréz Atya #15036 üzenetére
Megduplazod a keretet és veszel belőle új gépet. A tegi meg marad tartaleknak (ház, motor, kábelek miegymás) arra értem az ilyet, h ilyen lowcost gépeknél sokszor nem éri meg a javítás, mert egybe olcsóbb az egész.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
mgy
senior tag
Vetettem rá egy pillantást. Nem fogom megcsinálni, tutira. Sőt, ahogy elnéztem a másik oldalt, a motorcserét se várom!
Figyelem buta kérdés jön! Ez a FET a mini ESC-je?
---Ahogy fiókoztam tegnap látom, van egy zacskónyi 2s szerelt dugós apa-anya kábelem. Csinálnék a minikhez töltőt, de jó lenne egyszerre hármat is tölteni, most veszek szépen hármasat. Vicc...
Hogy kell ezt bekötni? Szürke-kék, kék-lila, lila-fehér lesz egy-egy csatiba? -
Jackal2
senior tag
Lehet ennnyit keresni. Nem azért, mert 5 perc=3600 FT-tal, hanem azért, mert nem áll neki az ember 20.000 Ft alatt. Ezért van az, hogy minden kártyás/slotos rendszerben működik vagy az egész terméket eldobod.
Ez olyan, mint amikor valaki odajön hozzád és azt mondja: kéne egy NAGYON EGYSZERŰ weboldal, van rá 20.000 Ft-om. Erre az a válasz: ha lesz 100.000-ed gyere vissza. Miért? Nem azért, mert neked nem érné meg 20.000 ért összedobálni, hanem mert:
- át kell adni
- de ő ezt a vonalat pirosban akarja és 2 px el barla
- de a másiknak miért van ilyen meg olyan funkciója
- jaj elrontottam valamit, nem megy DNS, segíts
- csak had kérezzen még egyet, meg még egyet, meg még egyetNa ez kerül 80.000-be, 20-ba a statikus weboldal
-
Teréz Atya
senior tag
Hat egy olyan forrasztopaka kell ami tudja tartani a bealltitott homersekletet, nehogy megsusse az ember a lapot. Meg egy jo keses hegy. Minket ugy tanitottak anno SMD-zni, hogy hozzank vagtak egy rosz NYAK lapot tele SMD-vel, aztan szedd le fiam, tedd fel. Ket nap utan mar ment, meg az IC-k is.
Amugy tettem mar vissza lepottyant SMD kapcsolot MP3 lejatszora pisztolypakaval. Nem tudom, hogy sikerult.@ kimista - aszondod 5 perc meloval 12 dolcsit lehet keresni? Asszem nekiallok gyakorolni.
[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #15033 üzenetére
Egyszerű amúgy a csere, vagy 700 év gyakorlat és kétmillió forintos forrasztóállomás kell hozzá?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Watt25 #15027 üzenetére
Sajna nem, felvetelnel leesik a hatotav. Ezert tervezem h kivagom a 200 mAh akkut, es a geprol fogom meghajtani a kamerat.
@ muranyig - fekete negyzet a motor tovenel. Ha egyfolytaban porog vagy nem porog a motor ezt kell cserelni.
[ Szerkesztve ]
-
muranyig
tag
válasz Janika841130 #15029 üzenetére
Az pontosan mire jó?
-
-
mgy
senior tag
Nem tudom, meddig fogom bírni az önként vállalt önmegtartóztatást, szerintem nem sokáig, kb. addig, míg megjönnek a 150-es quadhoz az ESC-k.
Tegnap megkaptam a BG-s eredetinek hirdetett Imax B6-ot, nagyon komoly cucc, s mivel nem túl drága, kár gyengébbel vacakolni szerintem. Viszont a hozzá választott ócsó táp egy rakás kaka. Már megfogadtam korábban is, hogy 220-as dolgot kínából csak óvatosan, hát ez maximálisan igazolja.
Viszont egy kivénhedt PC táp még mindig remekül ad 12V/15A-t, szóval majd kedv kérdése lesz a huzavona a BG-vel tápügyben. -
Janika841130
csendes tag
Sziasztok !
Az alirol rendeltem h8 minihez motor szabályzó fet-et .
Mivel csak 100 db nál volt ingyen posta ezért azt rendeltem .
Szóval ha valakinek szuksege van par darabra az szóljon postaköltség fejében , Postazom szivesen !Értem én a viccet, csak nem szeretem !
-
_X10Dead_
aktív tag
Nem tudom, aktuális-e még.
Kicsi quad anti-lost:
Ez a bácsi egy aktív buzzert kötött a LED-vezérlő MSOFET mögé.
Ha "égnek a lámpák" ez is visít, de kikapcsolható fényes mikrók, minik esetén teljesen jónak tűnik, mivel a legtöbb lost signal és lvc esetén is villog, ha kell, ha nem
A plusz súly kb 1g. A költség van vagy 50 Ft.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Watt25
veterán
válasz Teréz Atya #15024 üzenetére
Nem rögzítetted a videót?
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #15023 üzenetére
Az item description-ben azt irja van hozzá, csak a képen nincs.
Amúgy nem tudom még melyik verziót veszem meg, mert van egy csomó.
Led az tényleg jól jöhet. Ha nem lesz a csomagban, akkor rendelek azt is. -
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #15022 üzenetére
Amit olvastam róla, az alapján a Gitup többet tud, mint az SJCAM, de mindegyiknek van olyan tulajdonsága, ami a másiknak nincs. Gitupban pl. nincs 4 féle FOV. Jah igen, én már az új firmwarrel használom, pl. nekem nincs hanghibám stb.
-
Teréz Atya
senior tag
Hat, mit mondjak, elegge kellemetlen. Es gondolom kiscsalad elott is ciki, h ennyi idot belefeccoltel ez a szemet meg otthagyott. Max asszonynak mondjad, h oruljon, h nem valami olyanra verted a penzed, ami karbon helyett szilikonnal tuningolt. Meg az lehet dragabb is lenne, lenyegeben sporoltal.
Nem akarok Captain Obvioust jatszani, de egy "lost plane finder" nincs ket dolcsi, en meg az akku elott rendeltem a NightHawkomhoz.
Amugy ma nekem is megvolt a napi izgalom. Addig varialtam az FPV-vel mig nem talaltam egy csodafrekvenciat. Kirepultem a tav hatotavjabol, en meg alltam, mint egy lapat szerencsetlenseg, neztem hogy viszi a szel a gepet. A tehetetlenseg erzese elgge kemeny volt. Neha-neha reagalt egy gazfroccsre, de az iranyokra nem. Elindult egy fasornak es csodak csodaja az utolso pillanatban szembeszel tamadt, es egy tisztason landolt. Az egyik lab serult, de az mar amugy is selejtezesre vart.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #14999 üzenetére
PDB-t tartalmazza a vaz? Azt nem latom a kitben. Esetleg meg LED-eket vehetnel. Alkonyatkor jol johet.
-
molnigee
aktív tag
válasz Jackal2 #15021 üzenetére
Hát igen, ennél korábban nem tudok kimenni, de hétvégén ha jó idő lesz, csinálok napfényes videót is végre
Minden alapbeallitason van, lehet Wb-t, sharpness-t, isot, colort, Ev-t, fénymérést, gondolom ugyanazok mint sjcamban. G sencor, motion detektor ebben is van ám, csak mert írtad sjcam szolgáltatásban lenyomja a többieket mm és tudod óráról vezérelni a sjcamot?--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz tibibi #15018 üzenetére
Nem kalibráltam, de látod a videó vége felé nézd meg 4:20 tól, áll stabilan, majd elindul hátrafelé, ott ahol mozdulatlanul áll a nappal szemben 4:35-nél, ott teljesen előre felé irányítottam egészen 4:50-ig és meg se mozdul, utána látszik hogy megfordítom és seggel hozom 'haza.
Lent semmi szél nem volt, és szerintem fent se. Nem tudom mi lehet ez...Be is pánikoltam kicsit, már RTH-t akartam nyomni, de mondom hátha seggel haza jön...
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
Ha nem jönnének meg az akksik kinából, a hobbykingtől melyik akksit tudom belerakni egy Syma X5C-be és egy Eachine H8 minibe?
-
molnigee
aktív tag
Nos a mai napom x380 tekintetében jobban telt.
A gimbalban kicseréltem a shaddam által kedvelt kemény fekete gumikat, még annál is keményebbre
Volt gimbal kalibráció is, és úgy raktam fel, ahogy korábban leírtátok, így már nem rángatott, és ahhoz képest hogy én balga kikapcsolva felejtettem a gyrot a kamerán, szerintem egész jó lett.A videó vágást is próbálgattam, persze ennyi anyagból aztán nem sok mindent lehet csinálni
A gép még mindig furán viselkedik, nem tudom mi baja van néha, te kétszer is szivatott, egyszer full előre menetben meg se mozdult, megfordítottam hogy seggel legyen nekem, és hátrafelé meg simán jött...
Repülés végén meg úgy elkezdett balra húzni, hogy full jobbra trimmeléssel is balra ment mint állat
Ettől a két esettől eltekintve viszont teljesen stabil volt.
Ötlet?Íme a videó x380 + gitup git 2 (gyro off)
-
Patics
tag
-
Minstrel
senior tag
"Elveszett modell riasztó" Szerintem mindenki vegyen ilyet aki tudja csatlakoztatni a gépéhez (olyan gépre amin van külön rc vevő) mert hasznos és ad egy esélyt a megtalálásnak. Ha eltűnik a gép csak lekapcsolod a távirányítót és elkezd visítani.
Banggood-on vannak drágábbak is, lehet azok hangosabbak, most rendeltem egy ilyet próbára, a KK2 tudott riasztani alapból, de APM-ben nem találok ilyen funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz Patics #15008 üzenetére
Én se nagyon tudok angolul, ott a google translate. bekérik a order id, meg odaböksz pár szót hogy nem jó összeget utaltak vissza, miért? Meg fogja érteni, ehhez nem kell perfect angol!
Én chaten beszéltem velük annó, szerintem tedd te is ezt.
Nekem refund teljes összeg visszajött, igaz a kamera volt, expected shippingel, mindent visszakaptam.
-
Patics
tag
válasz Silent77 #15007 üzenetére
Reklamálnék, csak sajnos angolul nem tudok, fogalmam sincs, hogy hová és mit írjak reklamációként...
Ezt rendeltem ..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz molnarpeter #15005 üzenetére
Az szép, nekem mindig annyi jött amennyit fizettem.
Máskor reklamálj.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Patics
tag
válasz molnarpeter #15000 üzenetére
Vagyis én fizetek azért, mert ők nem tudják leszállítani? Ez qrva jó...
Még biztosítást is kötöttem rá... Ezért kár volt... Többiek? Ti is buktatok a pénzt refundolt aksikon? ja, látom már írtátok is, hogy nem. akkor csak engem szivatnak? vagy lehet, hogy a biztosítás összegét nem adják vissza? Sajnos nem találom sehol, hogy mennyi volt az aksi ára és mennyi a biztosítás, ja és lehet, hogy szállítási költség is volt...
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Teréz Atya #15004 üzenetére
Minden más helyről pontosan kaptam eddig a refundokat, csak a BG utalta simán
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnarpeter #15002 üzenetére
En meg mindig centre ugyanannyit kaptam vissza mint amit kifizettem. Akkor van gond, ha magasfeszultsegu a visszautalo es sima utalaskent kuldi vissza, nem "refund"-kent. Siman megreklamalnam oszt joccakat!
@ kimista - naze32 es CC3D meg a multiwii-s haverjai Cleanflight alatt geofence-et nem tud, GPS RTH is vagy megy vagy nem, de inkabb nem. Talan BetaFlight-ban lesz valami hasonlo, jelenleg nem tudok rola.
[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
én is tervezek ilyen 100 usd-s racer kitet venni, aksi van, táv van, receiver meg 10dolcsi
viszont!
én teszek rá pluszba gps modult, az is van 10 dolcsiból, és szerintem kezdőként sokat segít (akár egy geofence, akár egy rth funkció)Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
veterán
válasz molnarpeter #15000 üzenetére
Ilyet én még nem tapasztaltam, pedig túl vagyok pár refundon.
Nem az ő terhe.
Ha tényleg az miatt lett kevesebb, akkor kérni kell a különbözetet.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest