Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kimista #65087 üzenetére
A Wizardot kicsit megvédeném...
Nekem van egy X220s (vagyis ezt már úgy építettem össze, mert amit X220s -nek vettem búvárnak hitte magát
Szóval, párhuzamosan reptetek X220s gépet, és ennél sokkal komolyabb alkatrészekből összerakott gépet, és nem tudok semmi rosszat mondani a Wizardra! Sőt, ha állatkodni van kedvem azt küldöm meg, és meglepően jól megy. A VTX nem az X220s -ből van, hanem TX805, ami szintén hihetetlen jól teljesít!
Az FC, ESC, motorok az Eachine Wizard X220s felszereltsége. A váz is az X220s, de az alsó és felső karbont dupláztam, hogy tank módjára vegye az akadálytOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
vasii
senior tag
válasz kimista #44762 üzenetére
"...engedélyt pedig a Légiügyi Hivataltól lehet igényelni, jellemzően valami egyesületen keresztül (úgy olcsó) de kb felesleges, mert soha nem adják meg..."
Akkor a rendor mit ker el?
Más:
Mas orszagok szabalyzasairol hol szoktatok informalodni? siman google?[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
válasz kimista #44762 üzenetére
ez megint csúsztatás
a 444 drónját még a mostani törvény kihirdetése előtt vették el, felcsúton, ami egy speciális helyszín, nem keverném ideén tudok konkrét esetet amikor szabálysértés hiányában megszüntették az eljárást, te tudsz olyat ahol megbüntettek valakit? attól, hogy nem repülök a rendőrség előtt még nem lesz igazad
-
-
vasii
senior tag
válasz kimista #44757 üzenetére
Koszi a valaszokat mindekninek.
Én ezt a cikket neztem, ami szinten elegge ellentmondasos, egyebkent itt 120m kozeli (? ) magassagot ir sajat birtokra.
Van jogi különbség a lakott/nemlakott területek fölött? Mi van azzal aki csak hobbi szinten szeretne repkedni a kertjében?
Az a felhasználó, aki a saját tulajdonát képező vagy a tulajdonos engedélyével használt kert, birtok, mező stb. felett repül, megteheti, de csak abban az esetben ha ezzel nem sérti mások személyiségi jogait és nem repül 120 méter közeli magasságba. A jelenleg hatályos jogszabályok szerint nincs jogi különbség lakott, illetve nem lakott területek között, biztosítás, tevékenységi engedély és eseti légtér engedély nélkül közterület felett nem ajánlott repülni, mivel ebben az esetben intézkedési joga van a rendőrnek a felhasználóval szemben. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy aki csak teheti csatlakozzon valamely már müködő egyesülethez, ahol mint a biztositás, mint az esetleges engedélyek beszerzése megoldott hobbisták számára is.[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
válasz kimista #44755 üzenetére
pár apróság:
ne írd azt, hogy a légügyi törvény rendelkezik a drónrepülésről, mert ez így nem igaz, tárgyalja de a rendelkezések hiányoznak
pl. ez a "saját birtok legmagasabb fa" is benne van a törvényben ugye? majd mutasd meg
azt ugye tudod, hogy a biztosítás ebben a kontexusban amit most leírtál csak pénzbeszedés? semmire nem biztosítja azt aki hobbirepül egy drónnal
-
PNP
őstag
-
rachmaninoff
aktív tag
válasz kimista #44627 üzenetére
amit leírtál, azokon nem veszünk össze, de nekem sose gond, ha marad egy kis pénzem a hó végére, plusz első drónom lesz, emiatt vacillálok az olcsóbb megoldásokon
de a mavic mellett nagyon agyalok a p4-eken is, ha találnék vmi jó dealt, bár boltban a sima már van 330 körül is. arról mit gondolsz?
ill. ha nem vagyok indiszkrét, hol veszeda mavic-et?
-
fape
senior tag
válasz kimista #44567 üzenetére
Plusz renderelt képek. Az eddig "trón" követelők (pl flykey rafale, hiee hivr101, topsky f7x) közül eddig csak az aomway commander tudod valamit felmutatni. Hogy legalább egy sorban lehessen emlegetni a FS-sel. Csak valamiért sosincs raktáron...
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Peaceliker
addikt
válasz kimista #44563 üzenetére
Mi repülünk ketten mindenféle szarral, csak áram alá rakás esetén volt zavar, de azt 20 dolláros vmi is csinálta. Meg vmi olyan 30 dolcsis cucc is amivel korábban itthon versenyek voltak, István tol vettük...
Ha másik pont levegőben van akkor szólunk egymásnak hogy készüljön mert jön a fél mp sötétség xD"Oh my Goa'uld!"
-
-
mobbo
senior tag
válasz kimista #44482 üzenetére
(a szabálysértés is törvénysértés csak a szabálysértés nem bűncselekmény szerintem)
a légügyi törvény jelenleg hatályos változatának 9. fejezete tárgyalja a kiegészítéseket a törvényhez, mint pl. 3. pont e) cikkely: ...a miniszter, hogy a honvédelemért felelős miniszterrel és a rendészetért felelős miniszterrel egyetértésben a pilóta nélküli légijárművekkel végrehajtott repülések szabályait, a nyilvántartás részletes szabályait, a légialkalmassági vizsgálat rendjének, a légialkalmassági tanúsítvány kiadásának, felfüggesztésének részletes szabályait, a pilóta nélküli légijárművet vezetők képzésének részletes szabályait, a képzést végző szervezetek kijelölésének szabályait, a pilóta nélküli légijárművel végzett tevékenység részletes szabályait és az üzemben tartásának szabályaités ez nincs kész, vagy tévedek? ha van engedélyed és biztosításod akkor nyilván minden OK, de ha nincs akkor se sértesz szabályt, mert lehet, hogy a hiányzó rész pont mentesítene a fentiek alól, ezért nem is fogják alkalmazni
-
dalamarrr
csendes tag
válasz kimista #44411 üzenetére
Eddig turnigy nano tech-ekkel repültem, illetve RTF márkájú banggoodos akksival. A turnigyk érezhetően jobban teljesítenek. Kíváncsi leszel erre a Bolt V2-re, csak párat vettem de csak 4.2 ig tudok tölteni, remélem így azért tovább bírja. Majd kiderül. Sajnos annyit nem tudok menni, amennyit szeretnék, heti max kétszer jutok ki reptetni, ha ezt az évet kibírják, akkor már nem bánom. Majd gyűjtögetek be más fajtákat. Mi az ajánlott 4s 1300 környéki akksi?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kimista #44233 üzenetére
Ferdítesz. Egyrészt fél éve volt és nem azt kérdeztem melyik a CW és melyik a CCW, hanem azt hogy melyik vezeték szín jelenti a CW-t (kefés motor), mert abban a hirdetésben a vezeték színét kellett kiválasztani. De tudom hogy te rettentő okos vagy és az anyatejjel szívtad magadba azt a rettentő sok tudást. Jó modor az nem volt az anyatejben.
Senki nem lett összezavarva, a jelenlegi működő Flycolor Fairy 20A ESC mellé (4db) vett tartalékba ugyanolyat, ez így normális. Azzal van a baj aki mást ajánl neki a jelenlegiek mellé, kész.
-
Peaceliker
addikt
válasz kimista #44216 üzenetére
*faszság
de ahogy duc írta ezek szerint se neked nincs igazad sem neki, mert bizonyos körlmények között működhet. de akkor sem igaz (teljesen) a te állításod sem és akkor az övé sem faSZSág teljesen... ha már mennyire ki akarjuk deríteni az örök igazságot
De dumped light meg hasznos, nekem eszembe nem jutna menni nélküle pl.
Amúgy miért ekkora valami, hogy versenyző vagy nem? Ha valaki mindent tud már (már ha létezne ilyen), akkor ő biztos versenyző? Vagy aki nem versenyző az nem is lehet okos? És ha valaki versenyző akkor ő tuti pro? Na legutolsóra biztosan tudom, hogy nem a válasz, mert DRH csoportban is látom milyen infók mennek-jönnek nem első versenyzős kollégától.
Persze egyik kérdés ellenkezőjét sem állítom. Csak arra akarok rávilágítani, hogy nem minden fekete vagy fehér. És nem értem, hogy miért kell annyira erőltetni bármit is, hogy próbáljuk úgy kezelni, mintha nem lennének kivételek. Szinte sosem igaz, hogy csak ezt lehet vagy azt.
(#44217) KaiotEch
akik anno fpv/drón hullámmal elkezdtek a dologgal foglalkozni már rcmodell fórumról is kikoptak, de ez nem tudom jelent-e bármit is. És bár te nem ezt írtad, de sokszor érzem, hogy aki nem versenyzik az kb le van nézve, csak okát nem tudom...szinte olyan, mintha azt mondanánk, hogy mivel nem járok autómmal versenyezni, így biztos vezetni sem tudok, jogsim jobb lenne, ha összevágnám.
(#44218) syler123
az a baj, hogy sokszor ezt látom...rc autózást nyomtam korábban inkább, ott ez ment. sokan tényleg pengék vtak, de attól nem kell szarba sem venni a kezdőt, de vt pár kretén aki nem túl vastag tudással játszotta a janit és kb annyit tudott harsogni, hogy én x éve, te meg most kezdted...szomorú...
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz kimista #44216 üzenetére
Kb mindenki DRH társalgóban van. Én próbálok magamtól utána nézni mindenek, mert környéken senkit nem ismerek aki drone-ozna. Aztán van amihez nem találok semmit, vagy angolul nem értem meg és akkor kérdezek Én nem is akarok versenyezni inkább funolok meg a freestyle érdekel.
KaiotEch Kimista mi a baj a topiccal? Én nem kötekedek senkivel
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #44203 üzenetére
Hmm, azért Blheli_S-nél már nem akkora csoda, hogy megy együtt két msfajta ESC. Vagy BB1 vagy BB2 MCU és basta. Azért megnézném hogy repül a masina egy Flycolor egy Simonk meg egy Blheli ESC-el. A negyedik meg legyen egy DJI Snail, ami még Boris B szerint is egyedi PID tuningot igényel. De mit tudhat ő?
Emlékeszem a Blheli_S előtti időkből, ha keverni akarta valaki a Simnok-t a Blheli-vel helyből kiátkozták, és azt is megpróbálták elfelejteni, hogy valaki ilyet mert kérdezni az RCGroupson.
Amúgy most lesz újra vicces, mivel a Blheli32 licencköteles, így megjelennek majd a nem licencelő gyártók rissz-rossz FW-jei, a la Flycolor.
Apropo, a Falcon 180-on Flycolor FW-s ESC van, ami teljesen másképp viselkedik Blheli alatt. Tehát nem, Falcon 180-ra nem ajánlott negyediknek más ESC-et rakni. Pont.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
válasz kimista #44203 üzenetére
Erre már nem is válaszolok (ezen kívül). Teljesen kötekedésbe mentél át, nem is először. Én lezártam a témát, nem kezdek bele veled ugyanabba, mint korábban...
És igen, csak a régi motorosok merjenek itt megszólalni vagy hajaj, lesz baj
Teréz Atya: Az emax motorja kicsit drága lenne a Falconra Akkor már inkább a Falcon 250-ét venném.
Amúgy agyalok hogy lehet átrakom a Falcont egy QAV 180-as vázba. Nyernék vele egy pici súlyt is, a lábak nélkül sem PDB-re landol. És azért maradnék a 180-as váznál, mert majd szeretnék 210-220-ast, akkor abból meg ne legyen kettő
De lehet megvárom míg a jelenlegi törik, érik már a zuhanás.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #43336 üzenetére
Szerintem te vagy az egyetlen ember Magyarországon, de talán az egész kontinensen akinek nem szar a VR D2. Nekem még az akku is el volt b*va. Az egyik cella 3,7V-on állt a másik meg 4,2-őn amikor szétszedtem. Ki is vágtam a balanszer áramkört a kukába.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
vandor01
őstag
válasz kimista #43341 üzenetére
Nalam a kamera ugyanaz TX01/02/03-as szeria... szoval az ado resz valtozatlan.. viszont 3 kulonbozo szemcsim van 007/UFO3/VRD2..... az elso ketto stabilan hibatlanul teszi a dolgat csak VRD2 szarakszik..... valszeg akinek szarozik azok a Hetfoi darabot fogtak ki legkozelebb a Penteki eresztesbol kerek! .. ja antennabol is van vagy 5 marka 5fajta es vagy 10darab..... nem igazan szamit a jok nem lesznek rosszak a szar nem lesz jobb.... persze lehet 10-20 meteres hatotav kulonbseg lehet meg hangyazodas etc... de asszem nem ez a foproblema...
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
nalam randomszeruen becsikozodik vagy 10/20/30 secre
valszeg a diversity valtas...kicsit segithet ha csak 1 antennat rakok fel...
de a vegen kiderult megsem az..
aztan mehetek megkeresni a gepet...
aztan a messze nem ures aksinal mar visit es meg 30percet lehet hasznalni
aztan az uccso beallitasokat elfelejti pl fenyero....
aztan nincs automatikus chanel kereso....
aztan a DVR megjobban csikozza a felvetelt...persze ettol meg lehet hasznalni de "megbizhatatlan" hasonlo aru UFO3 hoz kepest SZAR.... sot meg a proszto 007 hez kepest is SZAR
ahogy olvasom ezeket a PRO bol mintha kigyomlaltak volna??
szoval mostmar akar jo is lehet?
valakinek PRO rol tapasztalat? velemeny?[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
dalamarrr
csendes tag
Nem lenne vele semmi bajom, ha néha véletlenszerűen nem dobálná el a képet. Repülök, aztán egyszer csak fekete kép, semmi hangyázás vagy valami. Valószínű amikor vált egyik vevőről a másikra, de nem találja megfelelőnek se az egyiket se a másikat, vagy nem tudom miért csinálja, de elég veszélyes. Próbálkozom különböző antenna variációkkal. A legutolsó verzió ami bevált, hogy a gyári gomba antenna az egyikre, a másikra pedig 4 leveles aomway, így eddig (lekopogom) elég biztos a vétel. A lap antenna nem játszik, mintha eddig mindig akkor jött volna a baj, amikor az fent volt. Nem is kell, mert messzire nem repülök, előbb eldobja magát a tx/rx jel, minthogy elmenne a videó jel.
Aztán csinált már olyat, hogy ilyen ide-oda vevő váltás után hirtelen iszonyú "kiégett" lett a kép, fehéren virított minden, alig lehetett látni valamit és csak az akksi széthúzás, visszadugás segített.
Szóval azért vannak vele gondok szerintem. -
kriszbon
őstag
válasz kimista #43182 üzenetére
Nekem is van olyan aksim, a Walkera Runner 250 párszor meghúzatva, kicsit körözgetve 4 perc körül azért megvan, pedig 670g a gép.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kimista #41065 üzenetére
Mit szólnál egy Wiz X220S felkonfighoz, GPS, BT, barométer beültetéshez, valamint Taranis Q X7 felkonfighoz?
Nem ingyen gondolom. Pesten lakom, de, ha otthon jobban szeretnéd csinálni elviszem.
Kicsit parázok, hogy valamit rosszul szögelek rá, és rendelhetem a következő pakkot.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
válasz kimista #43013 üzenetére
Igen emlékszem rá, ha van valakinek ilyen kar akkor szerintem ez is tökéletes.
Mondjuk ahogy gondolkodtam ezen, én még azért egy ellendarabot rátennék, hogy 2 oldalról fogja a karokat(ez mindkét változatra érvényes).
Akár egy kicsit vastagabb műanyag is jó lehet ami nem törékeny fajta, vagy egy elfekvő carbon darabka.(#43012) varadigabor:
Azért vigyázz azzal a móddal, mert hamar nekiállhatsz szerelni ezt a gépet.
Egyébként az enyém is megjött tegnap a 3 betűs fogva tartóktól.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
-
-
kriszbon
őstag
válasz kimista #42597 üzenetére
Értem én csak ez nem igaz, mármint a megadott idők, mert nekem is közel 3 hete áll a cucc.
Pedig azonnal küldtem a dokumentumokat mikor megjelent hogy vámeljárás alá vonták.
Azt a fejlesztéseket véleményem szerint évek alatt végrehajtva gondolták.
Egyszerűen katasztrofális és botrányos, hogy fizetne az ember de még azt sem tudja megtenni.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz kimista #42580 üzenetére
Egész pofás lett így is, olyan átlaggép kinézetű most már.
Az hogy 2 csavar fogja hátul ne zavarjon, mert az első karokat is csak 2db 2,5-es csavar fogja, ráadásul egész ki van téve a szélére, ami egy vicc.Amit mutattam visszább hogy más első lábakat raktam, ott annak a lábnak a két belső csavarja még pluszban fogja az első karokat.
Más:
Na halljátok az utóbbi időben minden nagyobb küldeményt megfogna, így azt hiszem befejezem az ilyen rendeléseket, legyen bármilyen jó vétel is az akciók miatt.
Ráadásul annyira hosszadalmas az egész procedúra, hogy az már hihetetlen.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz kimista #42552 üzenetére
Képet és "műszaki dokumentációt leírást" kérhetünk a módosításról?
-
kriszbon
őstag
válasz kimista #42525 üzenetére
De hát olvastad milyen könnyen törik, akkor miért nem erősítetted meg kicsit?
Gondolom a gyári 1.13 CF volt rajta, amiben csak PWM van semmi más.
Ahogy néztem azért annyira nem lesz egyszerű építeni belőle másikat külön vázba, mert az alkatrészei elég egyediek.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
maximilian4
addikt
válasz kimista #42416 üzenetére
Köszi mindenkinek
Jobban örültem volna ha nem egy balek vette volna meg. Talán megúszok egy idegösszeroppanást és több órás beszélgetést, ami igazából semmit nem ért. Szerintem mindig is szentül meg lesz győzödve hogy egy szar gépet adtam el neki. Elvileg a másik wizardja már vámon van. Hát hasonló szerencsét hozzá.Maxi
-
-
grimm2015
senior tag
válasz kimista #41787 üzenetére
Itt arra gondoltam, hogy összesen ennyi előnyt tudtam.
25ezerért lett volna komplett belső mindennel, nyák készre szerelve motorral escvel, még a motorhoz is van gyári rögzítő, és a 2k 2cellás gyári aksi is jó hozzá.
https://p1.picsto.re/2L5cB.jpg
Mondjuk jó lenne tudni, hogy ez mekkora sebességgel bír... és időben mennyivel tudna tovább repülni a gyári aksikkal.A távirányítóját most akarom mókolni majd, egyik az antenna, a másik a "széria hiba" hogy a "gáz kar" 3secig lefelé húzva leállítja motort a levegőben is.
Battlenet: Grimm#22690
-
Allien
veterán
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #41600 üzenetére
"hogy tudj a levegőben armolni." - Erre eddig nem is gondoltam, hogy valaha szükségem lehet. Milyen forgatókönyvnél kellhet ez?
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #41541 üzenetére
Többször láttam repülni a P4 Pro+-t, az gyakorlatilag túlmutat a hobby grade gépeken, inkább semi professional kategória. Szebb a képe mint az Inspire 1-nek és megy 30 percet, a szenzor olyan benne, mint egy 300K-s Sony kamerában.
Az a csúcsa annak, amit nem munkára meg lehet venni, és ennek a képeiért már fizetnek is
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
m4rk.89
aktív tag
válasz kimista #41137 üzenetére
SKYRC adapter, EC2 To Banana és SkyRC IMAX B6 hármast fogom megvenni (isdt-hez nem tudom pontosan milyen kábelek kellenek stb....).
3 kérdésem lenne még:
- Mikor használom az akkumlátort a drónban, milyen feszültségnél érdemes leszállni? Valahol 6.9-et olvastam.
- Mikor nem használom az akksit, de lemerült vagy mégsem tudok repülni menni, akkor discharge funkciót kell nyomnom minden akksimra?
- Ha egyáltalán nem használnám pl. télen akkor kell a storage funkciót használnom? -
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #41169 üzenetére
Nemrégi updateben feljavították a fizikai engine-t, új, nagyobb pálya van és az FC-t már BF szerűen lehet állítani. Ott is van h inspired by Betaflight meg a méhecske logó.
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #41107 üzenetére
Ez nekem is feltűnt, volt hogy 1 óra töltés után még egy óra volt a balanszolás. Én már le is szoktam a konstans balanszról, tolom a chargeot és egy 5-6 repülés után mikor pl. esik az eső, min tegnap akkor rárakom, aztán balanszolgasson. Amilyen nyuggerben én repülök, túl nagy terhelést nem kapnak...
(#41111): LOL
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz kimista #41107 üzenetére
Gondolom azért attól is függ, mennyit kell balancolni.
Nekem a b6 4*1350mah 4S aksit 90-100 perc alatt fejez be. Ennél több sose volt. 2.7A-el.
Persze nem azt mondom nem lehet hogy jobb az isdt, csak jó lenne egy teljesen egyforma összehasonlítás.[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz kimista #41055 üzenetére
Köszi, ez szuper! Ingyen nem várom el, munka van vele, még ha szeretsz is drone-t építeni. De jó hogy akkor lesz kit keresnem
Sokat tanulnék egy építésből, de ti már ki tudja hanyadik gépet építitek, meg kb ez lesz az utolsó gépem, csak motorokat, ESC-eket fogok rajta cserélni, az a része menni fog, de így nulláról kezdeni kicsit összetettebb
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #40755 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, de akkor tegyük tisztába, miről is van szó:
- én kint voltam két hete a versenyen, 27 nevező volt, ezek versenyzők vagy azok lesznek. Még egyszer HUSZONHÉT ember
- én ennél többet ismerek kapásból, akinek van racere, tehát lehet nem az a célközönség, akire te gondolsz
- ebben a fórumban hány versenyző van? Biztos vagy néhány, mert a nickek miatt nem tudom, ki kicsoda, de van egy tippem, hogy 10% alatt van ez a szám
- azért mert te építed magadnak és ettől semmilyen szinten nem tudsz elvonatkoztatni, attól még nem mindenki ért ezzel egyet. Tartsuk tiszteletben más véleményétNem az a baj, hogy építeni kell, hanem az idő, amit a beállítással meg a szarakodással eltökölsz. Van egy másik előnye is az épített gépnek, megnézed van-e hozzá alkatrész és kész. Rányomsz, megvéve. Tudom most az jön, hogy de a másikhoz is van, vagy éppen nincsen.
Saját példa ZTW Black Widow motorokat úgy kellett összevadásznom anno, és már nem is kapható. Foka ugyanígy járt a sajátjával. Vagy Silver drone, amikor nem volt elég ZTX motor, mert volt egy kifutó széria és puff már nem árulta azokat a motorokat, mert az egy "manufaktúra" a nagy boltokhoz stb.
Ez a gép nemcsak erős, de könnyű is, vagyis generálisan jó vele repülni. Ha akarod, nyomod, ha nem akkor meg nem. Egy gyenge gépet viszont nem tudsz nyomni sem, plusz ne felejtsük el, hogy egy erős de könnyű géppel ha nem nyomod szépen megnő az üzemidő.
Kérdezd meg WHPGAB-ot hogy hányadik gépét építi, és milyen az új és milyen bajok vannak bele. Asszem ez a harmadik gépe, nekem mindegyik nagyon tetszett, de ő végig szívta ezeket a dolgokat a saját idejéből és pénzéből.
És olcsóbbra még soha nem jött ki az építés sem.
Kezdőknek? Én sehol nem írtam ilyet, sőt kifejezetten nem ajánlom kezdőknek
Én nagyon nem vagyok pro, sőt, de az szerintem elvitathatatlan, hogy sok géppel repültem már, ezért van összehasonlítási alapom.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz kimista #40755 üzenetére
Nem ajánlott kezdőnek, olyannak ajánlott mint pl én, aki már tud valamennyire, és nincs ideje építeni pl. Nekem sincs időm, így is sok elmegy javításokra. Nem mindenki akar versenyezni, de attól még kellhet neki erős gép, pl freesstylban jól húzzon ki, az sokat számít.
Szóval kezdőnek nem való, pronak van épített, köztük vagyunk mi, legyünk advenced pilóták, akiknek nagyon is jó.
Mert én még azokat nem értem, akik 2-3 hónapig építenek meg várjak az alkatrészt. Én inkább repülök.
Amúgy szerintem fogok indulni a borsodi verseny sorozaton, szóval lesz rtf gép versenyen--> http://dronearena.hu/ <--
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #40745 üzenetére
Nos, erre egy dolgot tudok mondani: írtam GB-nek, hogy nem adnának-e kupont a Fuutonhoz mert mi magyarok jaj de szeretjük . Azt mondták, de, tessék: FuriBsIT - 36 USD durván egy 10-es, 18 darab van.
Egyébként pedig el kell olvasni az rcgroups vonatkozó topicját, hogy mit gondolnak a gépről. Néhány review cím a teljesség igénye nélkül:ű
- "two words: buy it"
- truly brilliant
- "with crazy power"
- "best entry level racing drone" (németül volt, de átfordítottam az egységesség kedvéért)
- "maybe the strongest drone?"
- "most powerful?"stb. stb. Én repültem vele, teszek majd fel videókat a nap folyamán, szerintem sokkal jobb, mint bármi, amivel eddig repültem és 48.000 forint. A Falcont 47.000-ért vettem anno, az Emaxot 33-ért, a 3B gép 100.000 volt kb.
Szerintem ez magasan a legjobb, de tiszteletben tartom az ellenvéleményt, amennyiben:
- láttad
- tesztelted
- és nem trollkodási szándékkal írod be a szokásos fikázástAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
molnigee
aktív tag
válasz kimista #40745 üzenetére
Nekem is tipikus hozzászólásom lesz, de ez van
Nem, nem repül mindenki ilyen gépekkel. Most voltam itt borsodi modell találkozón és nem, nem ilyen gépek voltak. Tavaly jártam a borsodi versenysorozatot, elvétve volt 1-2 modernebb gép. Sokaknak épített zmr250 és hasonlók vannak.
Igen, a sticktime az kell, pont annyira mint egy normális gép nem? Szerintem örüljünk annak hogy jönnek ki vállalható, ajánlható RTF gépek, mert valljuk be, eddig azért nem túl sok volt.
Itt van pl az Awsome F200 is.Az meg alap hogy nem ilyennel nem bohóckodunk angelben Amúgy szerintem nem olyan nehéz az acro.
Én féltem tőle, pedig nem kellett volna... Akinek racere van, igenis tolja át mihamarább acroba...--> http://dronearena.hu/ <--
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #40532 üzenetére
No, bakker, előbb még action camról volt szó. Az agyam úgy látszik autocorrectolt, mert milyen racer ne bírna el egy FPV camot.
Maaargit, FPV kamera nélkül részert? Maaargit, nóóóóórmális?
@Yasuo - ha más nem ráraksz egy KingKong Q25-öt. Kezdésnek nem lenne jó egy pici kefés izompacsirta?
Nekem kettő van - az 1S QX80 és az és a 2S Ólomveréb.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #40366 üzenetére
A VR2D-t teszteltem, és sok baj volt vele. Állítólag új panellel fogják javítani, vagy már javították is, de mivel itt ez a frankó androidos kütyü innentől kezdve a dolog szerintem megoldódott. Csak megint jön majd a meglepi, hogy ezzel nem megy, azzal a processzorral nem megy stb...
-
Nand708
csendes tag
válasz kimista #40368 üzenetére
Sírtam, amikor a rissz-rossz talán 17 collos CRT tévénknél át kellett állni az analóg SD adásról a digitálisra (talán az is SD maradt, bocs nem vagyok ebben otthon). Blokkosodott, próbálta a set top box élesíteni, szarrá volt tömörítve, borzasztó volt, illetve most is az LCD tv-n.
Egyszóval, ha azt tudná a rendszer, amit a régi SD TV adás boldog lennék. Teljesen fals a hasonlítási alapom? -
Jackal2
senior tag
válasz kimista #40339 üzenetére
Most miről beszélünk? Elhiszem, te JOBBAN tudod, hogy nekem mire kell, mint én, de én a drón versenyen látott képet akarom felvenni, de köszönöm hogy nem a kérdésre válaszoltál, hanem leírtad ami a szívedet nyomja. Tudom, hogy mindenről van véleményed, de NEKEM AZ A KÉP KELL, mert pont azt akarom posztolni.
De ha elintézed nekem, hogy 30 ember felrakja a drónjára a HD kamerákat és rontsa a saját esélyeit a versenyen, akkor szólj.
Más, aki tudja a választ a kérdésemre?
-
Teréz Atya
senior tag
-
-
syler123
veterán
válasz kimista #40203 üzenetére
Örülök hogy leírtad. Én nem szeretném hajigálni a pénzt és én sem vagyok pro. Ha már úgy működik az alis 12$-os F3 board, mint ahogy most a Falconon működik, akkor nekem nem kell több.
Teréz Atya: Szerintem akkor maradok ennél ami nálam van, van itthon vékony vezeték, majd ha meglesz a vékony cinem, akkor beforrasztom és kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #40136 üzenetére
Amikor felfújtam egy akkut, akkor hiába mértem a gépről levéve 4,1V-ot, a gép bizony nem szállt fel. Kipróbálnám valakinél egy jó akkuval.
-
shaddam
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest