Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
zkxdn
őstag
válasz bélanéni #8797 üzenetére
Cifu és Oriic megoldja, meg a beszívott streamer barátunk
BTW csak én tervezek a 2018as Gameplay Demoban látható leányzóval menni?
(kép: [link] ) Engem teljes mértékben meggyőzött, mintha őt szánták volna főhősnek. Első nekifutáskor egy ilyen külsőt és Corpos utat képzeltem el magamnak. Majd másodjára Nomadként szabadjára engedem a fantáziám -
m0h0senator
őstag
Srácok indítottunk egy Cyberpunk 2077 Hungary discrod csatornát! Akinek van kedve várjuk sok szeretettel! Egyelőre még sok az off de indulás előtt lesz egy tisztogatás, hogy megjelenés után csak játékról szóljon a csatoran.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
bélanéni
őstag
150 órás játékkal és 60fps-el számolva 32.400.000 kép alkot egyetlen végigjátszást. Kettő már megvan
Én vagyok vak vagy tényleg olyan alul a felirat, mintha egy curved monitort néznék? Pedig az enyém egyenes[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
Fitzgerald
veterán
-
JSaN
addikt
válasz bélanéni #8783 üzenetére
Biztos lesz meglepetés sok mindenről titkolóznak, pl az egész űr téma. Witcher 3 nekem nem tűnt nagynak, egyszerűen imádtam benne lovagolni, fantasztikus "utazás" volt az a játék. CP77 esetén is bízok a fiúkban.
Cifu: Ohh innen rémlett a crystal palace, de a komplett űrkutatást már elfelejtettem, akkor olvastam mikor ki jött. Ideje újra elolvasni mert amúgy is fasza írás.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
félisten
-
Topikgazda
válasz jonnyjoker01 #8788 üzenetére
Túl szép lenne, de legyen úgy.
Tegyük hozzá, hogy Tost feltehetően már a DLC küldetéseit készíti már jó ideje.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
l.skywalker
félisten
válasz jonnyjoker01 #8784 üzenetére
Igen, próbáltam én is, de embertelen.
Amit oriic mondd, arra kell rászoktatnom magam inkább
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
jonnyjoker01
veterán
A Cyberpunk Community Podcasten Miles Tost gyanúsan óvatos volt az űrrel kapcsolatos kérdések körül, én nem lepődnék meg, hogyha benne lenne a játékban (valószínűleg sztorihoz kötődő módon).
@Chalez: meglepően könnyű volt hozzászokni, igazából ha belegondolsz PC-n sokkal több inputot kezelsz két kézzel. Csak hát igen, a kontroller ergonómiája nem erre lett tervezve.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Chalez
őstag
válasz jonnyjoker01 #8784 üzenetére
Na jó hagyjuk... amikor egy játékban megjelenik, hogy: RT, azt sem tudom mit kell nyomni hirtelen
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz l.skywalker #8767 üzenetére
"az az ugrás közben forgás sok játék esetében, mert ugye ez a 2 funkció a legtöbb játék kontrolleres kiosztásában ugyanarra - a jobb hüvelykujj-ra esik."
Ezert hasznalok Halo 1 ota bumper jumper kiosztast ahol csak lehet. (LB az ugras bal mutatoujjal)
Live-Die-Respawn
-
Topikgazda
Az űrhajót is láttuk többször fel, illetve leszállni is a videókban.
Ezzel együtt nem biztos, hogy lesz lehetőségünk a világűrbe menni. Szvsz így is épp elég a játékterület (ugye még a Hálózatba is belépünk), a súlytalansággal való dolgok már erősek lennének. Szó se róla, én nagyon csípném mondjuk.Esetleg valamelyik DLC-ben...
Amúgy az emberiség már a Marson is túl jutott a CP világában, lásd [Az idővonalról szóló írásom.]
-
jonnyjoker01
veterán
válasz l.skywalker #8767 üzenetére
Igen van egy pár dolog amit nem lehet egyszerre csinálni a formfaktor miatt. Lehet vele trükközni én a claw-al kísérleteztem, de számomra így nem annyira kényelmes, folyamatosan feszültek az ujjaim és pár hét játszás után ezzel a módszerrel éreztem, hogy megviseli az ujjaimat, volt olyan, hogy egész nap fájtak a kezeim. Valószínűleg hosszú távon nem is egészséges.
Erre gondolok:
Üdv. Johnny
-
bélanéni
őstag
99% hogy lesz meglepetés. Ami publikus jelenleg, már az is hatalmas. Állítólag vmivel kisebb mint a W3 játszótere. Az kegyetlen nagy volt + ott csak vízszintesen lehetett barangolni, szóval ez semmit nem jelent. Mivel elég sokat nézegettem olvasás közben az interaktív térképet, minden info / saccolás alapján abszolút nem lesz gond
-
JSaN
addikt
válasz bélanéni #8777 üzenetére
Van egy érzésem hogy nagyobb lesz mint gondolnánk, szerintem megyünk az űrbe is. Legalábbis az űrállomásra (crystal palace asszem?) A kikötő rajta van a metró [térképen] és az űrállomás is látszott egy pillanatra az In style video [végén] . Vagy rosszabb estben a helye van ott és egyik nagy kiegészítőben jön mint új terület.
Amúgy fogalmam sincs hogy maga az űrkutatás hogy áll a cybepunk világába, megragadtunk űrállomás szintjén vagy messzebb jutottunk holdra, marsra és tovább??Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
bélanéni
őstag
Elolvastam a CP2077 világa Night City negyedei részt, ha sikerült mindezt normálisan integrálni a játékba, ez veszettül változatos lesz. A város mérete csak tippre igen nagy, van egy kép North Oak-ról (igaz, csak "art"), ez a leggazdagabb része Night City-nek, hatalmas birtokokról ír a könyv, minden vállalat vezető itt lakik. Ránézésre elég nagynak tűnik, és ez a térkép alapján a teljes város területének ~1/30 része.
A sok bejárható épület / felhőkarcoló miatt a játszótér megítélésem szerint döbbenet.[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Én szerintem még akkor sem fogom elhinni, hogy megjelent, amikor már elindult és a menüben vagyok.
-
Peace
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #8765 üzenetére
Nekem már nem menne az egerészés, iszonyatosan elszoktam tőle bő két év alatt.
-
l.skywalker
félisten
válasz jonnyjoker01 #8765 üzenetére
Én sokat váltok kontroller és egér/bill között, mert PC-n és konzolon is aktív vagyok.
Én egy nagy különbséget látok, az az ugrás közben forgás sok játék esetében, mert ugye ez a 2 funkció a legtöbb játék kontrolleres kiosztásában ugyanarra - a jobb hüvelykujj-ra esik.
Vannak erre is opciók, pl. az elite/pro kontrollerek, de azoknak van ára vagy a kontroller beállításokban másik kiosztás választása, amikor ezek a "funkciók" direkt elkülönült irányra kerülnek. De ezek még mindig messze vannak az egér funkcióktól.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
jonnyjoker01
veterán
Én a cloud gaming miatt vettem kontrollert hogy bármivel kényelmesen tudjak játszani bárhol. Ágyban tableten / kanapén ülve TV-n / hosszabb utazások közben telefonon, stb... Soha életemben nem használtam kontrollert ezelőtt ezért azt gondoltam nagyon macerás lesz megszoknom, de pár hét alatt teljesen kényelmes lett. Főként witcher 3 és no man's sky-oztam (utóbbit FPP nézetben).
Legjobb irányítási mód továbbra is szerintem egér + bill, de sok helyzetben nem praktikus használni és sokkal kényelmesebb a kontroller szerintem. Mostanában egyre többször használom a kontrollert monitor előtt ülve is, kényelmesen hátra dőlve lábat kinyújtózva
Üdv. Johnny
-
zkxdn
őstag
válasz Komplikato #8758 üzenetére
Az nekem nem fedi a "Cyberpunk reviewt"
Azt én úgy írnám mint a többiek hogy: "we played 16 hours of cyberpunk / preview"
Azt meg minek tolná el jövőhétre, mikor már mindenki a teljes játékra lesz kíváncsi nem egy demora.[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz VikMorroHun #8759 üzenetére
A 12 AM az éjfél
Az 1 AM pedig hajnal egyTe vagy az McFly?
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
-
Komplikato
veterán
-
Peace
nagyúr
válasz bélanéni #8755 üzenetére
Amíg nem vagy rákényszerítve, addig nem is szokod/szereted meg. Saját tapasztalat. Köpködtem a konzolokra, rühelltem a controller gondolatát is 25 évig. Megvettem a PS4 Pro-t és elkezdtem a bohóckodást/szenvedést vele. 1-2 hét alatt sikerült valamelyest belejönni. És szép lassan kezdtem megszeretni. Olyannyira, hogy azóta már mindent csak azzal (PC-n is!) a tv előtt. Szóval amíg nem vagy belekényszerítve ebbe a helyzetbe, addig nem kezded el megkedvelni.
-
bélanéni
őstag
Köszi az infot, nagyon várom a könyvet. Jó kis kiegészítője lesz a game-nek
controller: van/volt 3db wireless XO kontrollerem is PC-hez, a legújabb kb fél éves, tehát már a legújabb generáció, amit az All-Digital-Edition-höz adnak, sok játékot próbáltam, de nekem csak a "2D"-s címekhez az igazi (pl. oldalnézetes platformerek), viszont azokhoz 10x jobb mint az egér+bill. Minden máshoz nekem fura, kényelmetlen. FP nézethez meg használhatatlan. Egy kényelmes fotel + 55"-ös 4k TV persze némileg ellensúlyozná az irányítás kényelmetlenségét, de nekem ez a "csere" nem éri meg.
TP nézetű RPG-kben nekem azért gáz, mert ahol sok menü van, és sokat kell keresgélni, kattintgatni, stb.... ott egyszerűen összehasonlíthatatlanul lassabb nekem a navigáció mint egérrel. Illetve a karakter irányítása még so-so, de a kamera forgatása is körülményes. Ez van, ha egyszer rá leszek kényszerítve, megszokom, de sosem lesz ugyanaz[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
válasz velizare #8752 üzenetére
Ez trójai után történt, reinstallnál. Van valami gubanc a dátumokkal, többen is jelezték már Steam fórumon hogy felcserélődtek a dátumok (Amerikaiak 10-et látnak, európaiak sok helyen 9-et.)
Biztos hogy köze van az időzónához, de ez jelenleg valami bug, valószínű kijavítják.
Maga a játék ahogy írod egyszerre jelenik meg mindenhol, tehát nem érdemes belemenni már a részletekbe.
u wanted, i got it \o/
-
nagyúr
válasz WATERDACA #8730 üzenetére
a játék továbbra is kb. egyszerre jelenik meg a világon. a hanyatló nyugaton akkor még 9. délután lesz.
azt meg nyomozd ki te, ha érdekel, hogy a steam miért keverte a lokációdat: saját maga volt hülye, vagy a trójaid rakott át egy olyan hálózatba, ami a steamet egy amerikai proxyn keresztül érte el.üdv, emese
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Peace
nagyúr
válasz bélanéni #8715 üzenetére
"állítólag ügyeltek rá hogy spoilermentesen is lehet olvasni. Ezt nem tudom hogy oldották meg egy olyan guidnál, ami mindent leír, ami a játékban történik..."
RDR2-höz vettem meg. Úgy oldják meg, hogy az elején van minden hasznos tipp és trükk, leírások. És bizonyos oldalnál kiírják, hogy innentől már spoileres és minden egyes küldetés pontos leírása, összes térkép megmutatása következik. Csak saját felelősségre olvass tovább. -
zkxdn
őstag
Nekem az egész szitu teljesen meglepetés. A kódoknak már kint kell lenniük. Kevesebb mint 2 hét van és az embargó jópár nappal hamarabb fog lejárni mint a megjelenés. Szerintem jövőhét csütörtök az túl korai amit twitteren beszélnek. Jövőhét péntek, vagy azutáni hétfő vagy kedd lesz az.
Szerk.: Reddit, jövőhét végét mondja..szóval lehet itt időzónával lesz valami. Lehet náluk Vasárnapra fog esni? Nálunk meg hétfő de hamarabb mint 17 óra?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bélanéni #8746 üzenetére
Nálam is az a fő probléma, hogy nem tudom megszokni a kontrollert. Verekedős játékokhoz ideális, arcade szimulátorokhoz (Ace Combat pl.) megfelelő, de ennyi.
Az ACG féle jövő heti review számomra is meglepetés, mert ugyan az USA nyugati partjánál él a fazon (Oregon régió), de az is csak GTM -8:00, vagyis Oriic azon információja, hogy dec. 17:00 az embargó, azt jelenti, hogy még az ő időzónájában is masszív jövő utáni hét hétfő lesz.
Szóval ha csak nem kapott valami extra head-up időt a CDPR-től, itt valami nem kerek.
-
Lajmund
őstag
válasz bélanéni #8746 üzenetére
Elvileg minden off de azért a beállításokban nézd meg hátha valamit bent hagyott és ha igen lődd ki. Meg érdemes bekalibrálni a képet is a játék modhoz mert alapból a legtöbb torz szinvilágot mutat. Vannak youtubeon ilyen kalibrálos videók a fehér fekete egyensúlyhoz meg a színekhez is. Plusz van a hdr modhoz is ugyan ez de azt külön kell beállitani egy kalap alatt nem tudod a hdr meg a sima játék modot beállitani. Addig amig nem csináltam ezt meg nem volt az igazi de most már nagyon baba. Faszolos de csak egyszer kell megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
bélanéni
őstag
Ezek új info-k voltak, mert 1-2 XBOX game-t leszámítva soha nem játszottam TV-n, nekem nem jön be. Hiába van jó TV-m már, nem vonz a dolog, PS5-höz persze ideális lesz, de a PC nekem bill+egér+íróasztal+monitort jelentett mindig és még szerintem jó ideig ezt is fogja jelenteni. A fotelből kizárólag controlleres irányítást tudok elképzelni, a controller viszont 1-2 játékzsánert leszámítva számomra kényelmetlen. Szóval köszi az info-kat, azt tudtam hogy van game mode, de nem tudtam hogy ilyenkor minden képjavító eljárás OFF.
zkxdn: valaki azt írta magyar idő szerint dec.7. hétfő 17:00-ig tart a review embargó. Nem tudom ez hivatalo info-e.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bélanéni #8739 üzenetére
A képjavító technológiák hátránya, hogy úgy tudnak két valódi képkocka közé egy mesterséges harmadikat rakni, ha ismerik mindkettőt. Tehát a megjelenített kép legalább egy képkockával le van maradva a beérkező képkockáktól, valójában még többel, hiszen a két képkocka közötti kép kiszámolása is időbe telik.
Emiatt ha csak 30 FPS a beérkező kép mozgása, akkor késleltetés minimum 33ms minden más tényezőtől függetlenül. Azokat beleszámolva pedig esélyesen inkább 70-90ms, de akár 100ms felett is lehet.
Ez egy mozifilmnél nem akkora probléma, de egy játéknál azért érzékelhető már. Persze mindent meg lehet szokni (mi anno az 1990-es évek végén 200-250ms latency mellett multiztunk, Counter-Strike, Day of Defeat, Unreal Tournament, stb.), de azért ebből is látható, hogy ennek is ára van...
Nem véletlen, hogy jó 10 éve megjelentek a Game Mode meg hasonló dolgok a TV-ken, ahol képjavító technológiáknak nuku...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lajmund #8738 üzenetére
Nekem is hasonló a setup itthon. 55-ös TV a kanapéról, game módban freesync támogatással.
Szintén csináltam fából egy lapot a billentyű- egérnek. Ennek ellenére én kontrollerrel fogom nyomni, meglátjuk mennyire áll majd kézre az irányítás így. A 5700XT-vel szintén 1440p-t próbálok belőni, úgy hogy 50 alá azért ne essen be az FPS sűrű helyzetben sem. Meglátjuk hogyan bírja majd.
Fitzgerald: Nehéz ezt elmagyarázni, ha angolul játszok, fejben akkor is valahogy magyarul lesz meg a szöveg a szóhasználat, a beszéd fordulatai, és nem feltétlen úgy mint ahogy az valóban hangzik. Ha van felirat akkor az elveszi ezt a szabadságot, és belekényszerít egy keretbe, ezért idegen néha a magyar felirat nekem. Kb. ezt az egészet úgy tudnám magyarázni mint amikor olvasod a könyvet majd megnézed a filmet ami abból készült. valahogy sem a szereplők sem a helyzetek nem úgy néznek ki ahogy a könyv alapján gondoltad. ennek ellenére magyarul kezdem, aztán ha nagyon zavar bármikor lehet váltani.
bélanéni: Ahogyan a kollégák is írják a legtöbb TV esetén ki lehet kapcsolni a képjavító funkciókat így alacsony lesz a lag. Ezt tök egyszerűen a desktopról tudod ellenőrizni ha elkezdesz rángatni egy fehér ablakot. Én nagyon jól érzem mekkora késéssel mozdul meg az egér mozgatása után. Bekapcsolt képjavítókkal olyan "nyúlós" az egész...[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
Az én TV-m ezt tudja: G-sync 1440p @ 120 Hz 7.0 ms, viszont wireless one kontrollerrel vágok neki, fotelből természetesen. A 4K-t nem fogom erőltetni, nekem fontos a minél útrább grafika
De ha asszonyka TV-t néz, akkor suhanok vissza monitor mögé görnyedni[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz bélanéni #8739 üzenetére
Játékmodban monitorként funkcionál nálam. Minden ki van lőve hogy semmit se szépitsen. Sok új tv-be van már ilyen funkico pont azért mert ha bármit feljavit akkor az növeli a válaszidőt igy csomó játék élvezhetetlen. Szerintem a legtöbb valamire valo tv tudja ezt már. A benchmark volt 30 fps a játékba tuti több volt.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
bélanéni
őstag
"Sose értettem miért kell iroasztalnál görnyedni."
Én pl azért, mert amíg én görnyedek, a család nézi a TV-t, másképp nem működik.
Meg nekem fotelből egér+bill az nem tűnik kényelmesebbnek, mint egy normális székből íróasztalon bill+egerezni.Az újabb TV-k alkalmaznak mindenféle képjavító funkciót, pl. van ilyen "cinema" szerű valami is, hogy kisebb képkockaszám esetén is folyamatosabb lesz a kép. A pontos nevét nem tudom, eleve minden gyártó máshogy nevezi. Tehát 30fps egy jobb TV-n szerintem az már nem 30fps, hanem minimum 60. Normál monitoron a 30fps szerintem elég erősen ront az élményen.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Én is tudok aránylag angolul habár ez a minimum 8 év angol tanulás után. De én is magyarul fogom játszani. Nincs kedvem nekem se a fordításra figyelni meg ha már így jön ki alapból szerintem bün lenne kihagyni. Persze az más kérdés ha valaki szinte már anyanyelv szinten keni vágja. Lassan kezdek újra felülni a hype vonatra egyenlőre még csak egy erős gumipokkal csatlakoztam, nem soká felránt és újra sebesen száguldok az érkezés felé. Eléggé meggyőzőek az utóbbi időben kijött tartalmak. Még pár oldallal régebben olvastam ki min játsza de senkinél nem láttam a számomra alkalmazott tökéletes modszert. Nekem a 55"-os 4K tv-re van kötve a gép természetesen játék modba igy 11 ms a válasz idő amivel együtt lehet élni plusz kényelmes börfotel és egy akkora butor lap amire ráfér egy hatalamas egér pad és mindez ráfekszik a fotel karfájára. Babzsákon a lában a fejem kipárnázva. Természetesen egérrel billel. Sose értettem miért kell iroasztalnál görnyedni. Persze vannak olyan fps játékok amik megköveteleik de én még azokat is így nyomtam régen igaz azokat még gamer monitorral. De már egy kis gyorsaságért nem mondanék le a tv-ről. Amúgy 1060 6gb strixxel fogok belekezdeni 1440p-be eddig mindent sikerült behergelni ebben a felbontásban. Bizok benne hogy menni fog ez is. Most legutóbb az rdr2-őt is ultra, hight-ra löttem be igaz a benchmark csak 30 fpst mutatott de a játékban szerintem több volt de minden esetre folyékony volt és nem bántotta a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Ami az én agyamban játszódik le az meg pont az antitézise ennek, engem irgalmatlanul zavar a magyar felirat, ha közben hallom az angol szöveget, legyen szó akár filmről, akár játékról.
Ennek a fő oka elsősorban az, hogy nagyon kevés még az elfogadható minőségű fordítás is, nemhogy a jó.
Úgyhogy angol nyelvű szórakoztatóipari terméket csak akkor vagyok hajlandó magyar felirattal fogyasztani, ha a párommal együtt tesszük ezt, akinek nem túl erős az angolja.
És természetesen ilyenkor közben végig arról károgok az ő legnagyobb örömére, hogy aki ezt az igénytelen fos feliratot készítette, az remélem azóta wc-t pucol valahol. -
zkxdn
őstag
Cyberpunk 2077's DLC Reveal Delayed Until After Launch : [link]
Cifu már küldött egyszer egy ilyesmit, ha jól emlékszem, reggel van még[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Aki esetleg UK-ban lakik, nem tudom mennyire megbízható oldal. (dobozos CP 40GBP-ért.)
[ Szerkesztve ]
-
Igen, a a mondat is fura kicsit, de azzal együtt tudnék élni. Hiába beszélek viszonylag jól angolul valahogy úgy vagyok vele, hogy pihentetőbb, jobban kikapcsol ha magyarul játszom.
Lehet a fordítás nálam olyan plusz 30-40% ot rárak az alap a processzor terhelésre, és ezzel néha már thermal throttling-ba csúszok... -
WATERDACA
őstag
válasz velizare #8729 üzenetére
Köszönjük Emese!
Az időzóna kilőve, mivel nekem tegnapelőttig december 10-et írt, és tegnap volt egy december 9. felirat. Lehet hogy a pre loaddal is volt egy kis gubanc, vagy a Steammel, de nem kell jönni az időzónával, mert elvileg mind ugyanabban az időzónában vagyunk, tehát előtte érdemes lenne gondolkodni, mielőtt ír valaki valamit.
Btw, egy kis off. Valaki leszedte-e azokat a kiszivárgott videókat, ami fenn volt neten CP2077-tel kapcsolatosan?
Tegnap jelezte a gépem, hogy elterjedt a trójai vírus, kiirtani már nem tudtam, Avastot megette reggelire, csak karanténba tudtam rakni a fertőzött fájlokat. Lett egy reinstallom, viszont ezekre a fájlokra tudok csak gondolni, mert más gyanúsat nem csináltam a gépen...
Valaki hasonló tapasztalat?u wanted, i got it \o/
-
nagyúr
válasz WATERDACA #8721 üzenetére
igen. tudod, a föld nem lapos, és mégcsak nem is banán alakú, és kereskedelmi és más, főleg gyakorlati okok miatt időzónákra van osztva.
a többit kitalálod.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
bélanéni
őstag
Bíztató, így legyen!
(ilyen kijelentés után ha nem jelenik meg dec.10-én...... )[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
Igazad van, természetesen attól hogy lengyel székhelyű csapat, eleve jó ideje nemzetközi összetételű, pl magyarok is dolgoznak / dolgoztak náluk, valószínű hogy eleve angol a közös nyelv, egyáltalán nem biztos hogy lengyelül történik az írás.
Abból indultam ki, hogy 5 éve írogatták YT kommentekben, angol W3 videók alá, hogy aki az eredetit és legjobb élményt akarja, majd játszon lengyelül, persze ezek lehet akkor is poénnak számítottak és semmi alapjuk nem volt[ Szerkesztve ]
-
Sleed
aktív tag
válasz bélanéni #8715 üzenetére
Attol meg hogy lengyel a csapat, en nem gondolam hogy lengyelul is irjak a sztorit. Nehezen tudom elkepzelni hogy megirjak lengyelul amit gondolnak, es ugy egyeztetnek Mike Pondsmith-el, hogy kozben forditgatjak neki angolra.
Persze ez csak spekulacio a reszemrol, ha van errol infod akkor szivesen elolvasnam, erdekelne hogy ez mennyiben befolyasolja a munkat. -
Segal
veterán
válasz WATERDACA #8721 üzenetére
Nem tudom hol láttad, de nekem mindenhol dec 10-et ír.
Direkt olyan a kép ahol látszik hogy 13 haver még csak szeretné a játékot"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
WATERDACA
őstag
Steamen azt írják hogy megjelenés 2020. december 9.
Lemaradtam valamiről?
u wanted, i got it \o/
-
bélanéni
őstag
válasz l.skywalker #8716 üzenetére
Köszi a linkelést, abszolút nem hallottam még erről a guideról. Leadom a rendelést, baromi jó lesz elolvasni miután végigvittem a game-t
-
VikMorroHun
őstag
válasz bélanéni #8699 üzenetére
Így van. Engem, mint fogyasztót már többször ért kár, mivel nem volt tényleges verseny, csak az Epic EU-s versenyszabályait sértő szerződései.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
l.skywalker
félisten
-
bélanéni
őstag
Ha valakit érdekel, pl innen is elő lehet rendelni a könyvet (angol nyelven). Asszem holnap rendelem is állítólag ügyeltek rá hogy spoilermentesen is lehet olvasni. Ezt nem tudom hogy oldották meg egy olyan guidnál, ami mindent leír, ami a játékban történik
[link]
Urby66: nem írtam le semmit, pontosan ez felmerült bennem is, hogy végülis egy 90%-ban gép mondja. Én is mindenképp magyarul tolom, minden rendben lesz. Ha lesz benne néhány nem tökéletes mondat, az nem zavar. Eleve az angol is fordítás, a lengyel az eredeti[ Szerkesztve ]
-
válasz bélanéni #8687 üzenetére
Ez a mondat a képen valóban nem túl szabatos így magyarul. De azt is vegyük figyelembe, hogy a fazon teljesen szénné moddolt inkább gép mint ember, akiben nem sok emberiesség maradhatott. Lehet azért beszél így...
Amúgy a sarokban a feladatok szövegei teljesen rendben vannak, szóval egy kép alapján nem írnám le a fordítást.
Én mindenképp magyarul kezdem majd![ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz l.skywalker #8709 üzenetére
Amit az Amazonról linkeltél dec.10-én jelenik meg, vagyis a játékkal egyidőben. Magyarul szerintem meg se fog jelenni, legalábbis erről semmit nem olvastam. Elolvastam a leírását, 500 oldal, minden játékmechanikát részletesen leír, az összes fő és mellékküldetést, mini játékokat és komplett végigjátszást is optimális megoldásokkal.
Ehhez képest a CP2077 világa egyáltalán nem guide, az egy játékra hangoló art book, világ történelemmel, jellemzéssel. Hogy amikor elindulsz a játékkal, ne legyél teljesen tudatlan, mibe csöppentél bele. Nekem nagyon tetszik, viszont ez a complete guide maximum első végigjátszás után érdekelne, nem kizárt hogy beruházok, ha teljesen elkap az ékszíj
[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
válasz l.skywalker #8709 üzenetére
És vajon az előrendelői világkompendium milyen nyelvű lesz? És mi a franc lesz benne?
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Vesa
Topikgazda
Tudnék erre mit írni hosszasan, de nem akarom szét OFF-olni a topikot. Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy játék fejlesztése is alkotó munka ami terjeszthető digitálisan, és a zene is, ehhez képest a két iparág között a díjazás és az üzleti modell között elképzelhetetlen szakadék van.
A Spotify nem igazán érv, hiszen a Steam pont ilyen kvázi "gyűjtő" platform, mégsem alakult ki az a hozzáállás, hogy a játékokat 1 dollárért lehet megvenni, amiből a fejlesztőnek a Steam nagy kegyesen átutal 1centet, mondván, többtízmilliós játékosbázisa van és örüljön, hogy egyáltalán felkerülhet oda. Megjegyzem, a szoftverkiadók pont úgy viselkedtek a digitális korszak elején, mint a zenei kiadók, biztos emlékszel még a bilincses reklámokra és plakátokra, sőt, filmeknél már jóval korábban, a VHS korszakban a börtönnel fenyegető bevezető spot-ra, az egyébként legálisan megvásárolt filmeknél. A kiadók mind így máködtek, mégis szinte csak a zeneipar szívta meg, azon belül is maguk az alkotók, szerzők.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
l.skywalker
félisten
Ez már megvan, amúgy ez baromi jó. Van benne történelem és spoiler mentesen (félig meddig) jól leírja az egész világot. Én már 2x átnyálaztam majd megjelenés előtt pár nappal rendesen is megteszem.
De a Game Guide gomb nagyon tetszik, csak nem tudom, hogy ez van-e már magyarul és nem találom sehol.
-
Frod
addikt
válasz l.skywalker #8705 üzenetére
A lore könyv kapható magyarul, ez guide.
(Mondjuk sosem értettem, hogy ilyen könyvek miért léteznek. Vagy ez nem ilyen tippek-trükkök + walkthrough leírás? Én ezeket mindig így képzeltem el)
Do you see the white shadow?
-
Komplikato
veterán
válasz l.skywalker #8705 üzenetére
Szerintem május óta dobálta fel nekem hirdetésekben, hogy lehet kapni. De mivel soha nem kattintottam rá, mai napig nem tudom volt e készleten?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz KillBorn #8700 üzenetére
Nem tudom mennyire biztos, hogy benne lesz a játékban, mivel az összes videóban és itt a képen is más valakik visszaemlékezéseiben szerepel. Ettől még lehet, hogy le kell nyomozni és ...
Melyik filmben is volt?
- Majd újjáépítenek!
- Agyad nélkűl? **DURR**"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
l.skywalker
félisten
Ezt lehet már itthon magyarul külön megvásárolni?
[link][ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nézd, 5 évig a digitális zenei elszámolásokkal keltem és feküdtem. Megértem azt, amit írsz, konkrétan nekem is volt olyan szituációm, amikor egy neves magyar művésznőnek kellett volna megmagyaráznom, hogy a Youtube videóknál miért csak filléreket (vagy töredék-filléreket) kap egy-egy megtekintés után, és ez nem úgy működik, hogy mi (vagy Ő) diktál a Youtube-nak téren, hogy akkor mennyiért lehet megnézni (illetve hogy fizetőssé tenni a megnézést). Nehezen fogadják el az emberek, hogy itt annak kell örülni, hogy van egyáltalán bevétel a lejátszásokból...
A zeneipar fénykora akkor volt, amikor a magnókazetta aztán a CD elárasztotta a piacot. A fizikai kiadványokra azonban 50%-os royalty-k mentek, nem véletlen, hogy a nagy zenészek idővel folyamatosan váltogatták a labeljeiket / kiadóikat. A labelek / kiadók meg igyekeztek több éves szerződésekkel magukhoz kötni a zenészeket. Ha 100-ból egy bejött, akkor már megérte a dolog, mert annyit kaszáltak rajtuk. Amíg a vásárlók vették a kazettákat / CD-ket. A zeneipar régi szereplői azt a korszakot szeretnék minduntalan visszahozni...
Az internet és az .MP3 azonban mindent megváltoztatott, a zene még könnyebben hozzáférhető, hordozható és elérhető volt. Ahol szerintem a kiadók és a zenészek elmérték a dolgokat, hogy démonizálva próbálták az internet és az MP3-at kezelni. Az Apple elindult egy másik irányba (iTunes / Apple Music), de ott meg akkora Royalty Fee-t számoltak fel, amitől keserű volt a kiadók és zenészek szájíze. Azzal viszont, hogy körmük szakadtáig ragaszkodtak a "hőskor" megoldásaihoz, és elzárkóztak a modern technológiáktól, a világ elrohant mellettük, és a zeneipar konkrétan belerokkant abba, hogy nem volt képes szembenézni a rideg rögvalósággal.
Ennek a vége lett az, hogy a Youtube és a Spotify utat mutatott azzal, hogy hát nézzétek, mi ennyi pénzt tudunk adni lejátszásokként, tetszik vagy sem. A kiadók és a zenészek először hőzöngtek és prüszköltek, de aztán mikor már a Spotify is 100 millió feletti felhasználói bázist harácsolt össze, akkor ők is beadták a derekukat (mintapélda Taylor Swift, aki először felháborodva szedette le a zeneszámait a Spotiról, hogy ingyen senki ne hallgassa csak a műveit, aztán pár évvel később, még nagyobb dérrel-durral mégis megjelent újra a platformon...).
Apró probléma, hogy ezt a zeneipar is megtehette volna mondjuk 10-15 évvel korábban, kísérletek is voltak rá (Youtube VEVO pl.), de nehezen ment és még nehezebben akarták lenyelni a keserű pirulát. Most viszont már ők is ráébredtek, hogy nincs más út...
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
"hasonlóan, ahogy a zeneiparban a CD vagy a filmiparban a DVD/BR videókiadásoknál is megtörtént ugyanez)"
Annyi "apró" különbséggel, hogy a zenénél a nagy platformok szinte nem fizetnek semmi a szerzők felé, vagy amit mégis, az nevetséges kategória. Nem véletlen, hogy ma már zenéből csak akkor lehet megélni, ha koncertezel is. Vagyis míg a Steam esetén az alkotó továbbra is zsebeli a pénzt a digitálisan értékesített termék után, addig a zenész alkotó esetén ez közel sincs így.
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest