Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
bélanéni
őstag
válasz Lajmund #6898 üzenetére
Gondolom agyaltak és dolgoztak rajta pár évet, és csak erre az ultragagyi megoldásra futotta. Azért egy ilyen realtime-first person harcrendszert egy RPG-ben "tökéletesre" és mindenki által hú de élethűre kigyúrni kb egyenlő a lehetetlennel. A játék várhatóan egy mérföldkő lesz, itt-ott még soha nem látott álleejtős megoldásokkal és élménnyel, és a jellege miatt néhol nem tökéletes megoldásokkal. Nehogymár ilyen szarságokon akadjunk fenn. Akár azt is megcsinálhatták volna, hogy amíg alacsony szinten vagy, remeg a célkereszt erősen, hogy érzékeltesse milyen zöldfülű vagy és tuti nem fogod fejbe találni az ellent, és még élethű megoldás is lenne, de kb 1000-ből 999-en kötnének bele (teljesen jogosan). (Egyébként lehet hogy alacsony szinten kicsit jobban is fog mozogni a sniper crosshair )
Egy szó mint száz (nagyon) sokszor az élmény oltárán fel kell áldozni az élethűségből, és ez így teljesen oké.[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
gyimger
őstag
válasz Lajmund #6898 üzenetére
Falloutban is így van, az ellenfél sebzésellenállásától és a sebzésed mértékétől függ, mennyire sikeres a támadás. Nem kimondottan realisztikus, de hát ilyen az RPG műfaj. A Fallout játékokhoz volt rá mod, hogy például a fejlövés halálos legyen.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Lajmund
őstag
Én szeretem az fps játékokat is meg az rpg-ket is. De amin mindig nehezen teszem túl magam hogy ha magasabb szinten van az ellen akkor miért az a megoldás hogy pl 5 kard csapás helyett 50 kell. Jelen esetben ha fejbelövök majd egy erősebb ellent az nem fog meghallni? Annyira irreális. Inkább lenne gyorsabb és találjon el hamarabb de ne kelljen már 5 tárat beleverni mert az full kiábránditóan fájdalmas butaság. Mindig hatalmas fa$zságnak tartottam ezt a rpg-ékbe. Maga a fejlődés rendszer meg minden más tetszik.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
RubbishBin
senior tag
Lehet valami simán egyedi is, amire nem illenek pontosan megnevezett műfajok.
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
nesh_019
senior tag
Egyszer ezt mondják egyszer azt. De szerintem akkor is belsőnézetes akció RPG...
Ez a kép lehet fake is.
Wikit hiába módosíthatja bárki, jól írják ott, ez a játék belsőnézetes akció RPG! , de amúgy nem értem min vitatkozunk... komolyan nincs jobb dolgunk?
[ Szerkesztve ]
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
nubreed
veterán
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
félisten
-
nesh_019
senior tag
válasz FoxiestFox #6863 üzenetére
ez nem belső nézetű rpg. EZ belső nézetű AKCIÓ RPG!
[ Szerkesztve ]
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
homerhamm
addikt
válasz RubbishBin #6884 üzenetére
Hős utca.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
RubbishBin
senior tag
Itthon is volt ilyen hatalmas tömb, ahova sima rendőrök nem mertek bemenni. Gyerekként 300 méterre éltem tőle, havonta futkostak a kommandósok a házunk mögött. Ezt úgy oldották meg, hogy lebontották az egészet, a lakókat meg kivitték kertekbe.
[link]Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
nagyúr
volt, ja, úgy hívták, hogy csecsenföld. nagyfater eltöltött ott két évet hadifogolyként. a ruszki katonák nem mertek bemenni az erdőbe, mindig a hadifoglyokat küldték.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
LK
addikt
Pontosan.
Cifu: úgy tudom, hogy Olaszországban is volt vmi hatalmas ház v. lakótelep, amit a rendőrség meg sem mert közelíteni. Aztán egy óriási rajtaütés alkalmával kiürítettek. Gyakorlatilag a jog ismeretlen szó volt ott is. Majd utánanézek, hátha megtalálom."óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
félisten
-
Mans20
addikt
válasz FoxiestFox #6835 üzenetére
Ajánlom a Deus ex-hez a Revision modot, sokat hozzátesz az alap verzióhoz.
-
Peace
nagyúr
Én is parázok, hogy a PS4 Dualshock 4 USB Wireless Adaptor jó lesz-e a PS5 controllerhez. Gondolom nem.
-
lo_jo
senior tag
Igen, összezavart, hogy az XSX-hez adnak a leírás szerint BT dongle-t, mert a One esetén ez nem BT dongle volt, hanem saját, wireless megoldás. Ha bármi történt vele, akkor vehettél újat, amit csak MS-tól lehetett, míg a OneS óta (a felső lap része a logo körüli terület, nem a hátsó "jön fel") sima mezei BT, amivel nem volt olyan csomag, hogy járt volna hozzá dongle, cserébe bármi jó, nekem is egy miniatűr 3 ezer forintos asus teszi a dolgát jópár éve, de pl egy beépített BT laptophoz vagy alaplaphoz nem is kellett semmi.
A dpad nekem kicsit visszalépés, a 360 kontrolleren sem szerettem ezt a kör megoldást, nagyon könnyen el tud kopni annyira, hogy lötyög, könnyű véletlenül átlós irányt nyomni valamelyik vízszintes vagy függőleges helyett. A One dpad nálam eddig a top.
-
Frod
addikt
Most kicsit megkavarodtam, hogy az elején azt írod nem sima BT adapter, nem váltható ki mással, majd utána, hogy az S megjelenése óta egyébként már bármilyen BT-tal megy az összes Most akkor melyik?
Vagy lehet még ennyire reggel van....szerk: látom első körben nem én kavarodtam meg, akkor jólvan
[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
lo_jo
senior tag
Azt halkan jegyzem meg, hogy az nem BT adapter, nem váltható ki bármilyen másik szabvány BT adapterrel. A One S megjelenése óta árult kontroller (és 99%-ban már csak ezzel találkoztam boltokban, csak online láttam a "régit") 100% BT kompatibilis, a legolcsóbb adapter is jó hozzá, de működik telefonnal és beépített BT megoldásokkal is. A Microsoft oldalán a segédlet, hogy hogyan különböztethető meg a kettő egymástól: [link]
Szerk: Ja látom, ez már az XSX, én még a One-OneS érából néztem. Ott egyértelműen kiemelte a MS, hogy az alap One kontrollere csak a külön PC dongle-lel megy, a "refresh" pedig bármilyen BT adapterrel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Frod
addikt
Nyilván nem az, bár megmondom őszintén tavaly már szerintem október közepe óta BF volt itthon (mindig is nevetséges volt, ahogy itthon kezelik) de idén hatalmas kuss van eddig. Legalábbis én egyik cégtől sem láttam még semmilyen hype-ot.
Egyébként mivel új kiegészítő (konkrétan most jelent/jelenik meg) elképzelhető, hogy nem lesz rá akció, de a One-os kontrollek biztosan kapnak akciót.
Akkor pedig már itt ez a dög CP-os.#6872 Peace
Nem tudom mennyire néztél összehasonlító videókat, de alig változott a One -> X kontroller.
Optikailag másabb, mert nincs már az a mélyítés a tetején, ahol van a logó, de inkább egy ráncfelvarrott típusnak érződik, nem olyan nagy váltás, mint a másik oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
Pont egy ilyet néztem ki. Irreális elvárás Black Friday-ra valami kis akciót várni rá? Tekintve, hogy elvileg holnap jelenik meg
#6870Peace Valahogy nem bízom benne, hogy PS5 konti flottul fog működni pc-vel. Viszont az új XSX kontrollere már várós, szegény régi 360-as már azért köhög itt-ott
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Csak a controller!!! Én most már bő két éve mindent azzal játszom PC-n is. Mondjuk főleg DS4-el, de 1-2 játéknál Xbox One controllert használtam, mert valamiért meghülyültek a DS4Windows programtól. Királyság lenne, ha addig megérkezne a PS5-öm is, de nem hiszem, hogy eleinte benne lesz a PC-s CP2077-ben az új controller minden funkciójának támogatása (haptic feedback, adaptive trigger).
-
nubreed
veterán
-
Frod
addikt
válasz bélanéni #6859 üzenetére
Volt már belőle nagy blama, amikor rpg-ket megpróbálnak atomdurva akciójátéknak eladni, lásd az új Prey, és a Deus Ex részek.
Szuper játékok lettek, de a valódi játékmenet - bár lehet akció orientáltan is játszani - közelében nincs annak amit a trélereik mutattak#6867 Chalez
W3-at én is pc-n toltam, 360-as kontrollerrel. Billentyűzettel már nem játszom ilyesmit ha tehetem. Teljes szívemből tudom javasolni!
Van is belőle olyan verzió, amihez gyárilag van egy bt-adapter pc-s játék miatt.[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
Gondolkodom egy XSX kontroller beszerzésén (ha már nemsokára jön, inkább az mint XO nem? ), és azon, hogy lehet azzal fogom tolni CP-t a gépen. Mit gondoltok? Witcher 3-at bill+egér kombóval nyomom, de van egy Xbox 360 kontrollerem még, azzal próbáltam, és hát egészen adta magát, nem volt valami vadidegen feeling.
-
Peace
nagyúr
válasz bélanéni #6864 üzenetére
Szerintem fölösleges előre ezen tipródni, hogy most inkább akció lesz-e mint RPG meg hogy milyen szinten lesz hardcore vagy lagymatag átmenet. Ezt a játékot a hangulat és a játékmenet fogja elvinni a hátán a fenomenálisan megírt és izgalmas küldetésekkel. Mindazonáltal én is tévedhetek, de szerintem a CP/sci-fi/RPG rajongók semmiképpen sem fognak csalódni. A többiek meg....nos.....ők így jártak.
-
bélanéni
őstag
Csak ha volt néhány ezer halállal fenyegető jómadár (akik nem tudom elképzelni, hogy intelligens, jóérzésű RPG rajongók - elvakult és elmeroggyant RPG rajongók persze lehetnek), akik a csúsztatás miatt ezt tették, akkor vajon 20M ember között lesz-e aki hasonlóval fog fenyegetőzni, mert nem volt kellően kiemelve a reklámokban vagy videókban, hogy ez nem a CoD16? Bízom a legjobbakban, de kicsit aggódok a CDPR-ért. Minden szempontból óriási fába vágták a fejszéjüket. És akkor arról még nem beszéltünk, a hardcore RPG rajongóknak meg fognak-e tudni majd felelni.... én csak bízom benne, hogy nem egy "se nem FPS se nem RPG, hanem a kettő között" lagymatag középszerűség lesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
lo_jo
senior tag
Vannak, akik az RDR2-t egy vadnyugati GTA-nak várták és csalódtak, nem is kevesen. Vannak, akik a MSFS2020-ra mondják, hogy "unalmas szar, nem lehet benne semmit csinálni". Amíg ilyenek vannak, addig 100% biztos lehetsz benne, hogy nagyon sokan fognak csalódni a Cyberpunkban is, mert nem egy más környezetbe ültetett Doom vagy CoD. Ez az én játékélményemen mondjuk semmit nem változtat.
Azt halkan jegyzem csak meg, hogy attól, hogy valami RPG, még lehet egyben FPS is, a kettő nagyon nagyon NAGYON nem zárja ki egymást. A CP egy FPS RPG. Még mielőtt csalódna bárki.
-
félisten
Szerintem masszív rajongótábora van a műfajnak, elég csak a Mass Effect vagy TeS fanokra gondolni, mindkettő szignifikáns eladásokat ért el. És akkor hogy közelebbit hozzak, az újabb Deus Ex játékokat is sokan szerették.
Persze kétségkívül a CP lesz most sok évre a legnagyobb dobás.Már ha egyáltalán tényleg készül a game, nem csak trailereket gyártanak, mint mondjuk a DNF esetén ezt.
-
bélanéni
őstag
válasz FoxiestFox #6858 üzenetére
Azt nem tudom hogy komoly probléma-e, csak az a sejtésem, hogy ha valóban 20M-an megveszik, abból kb az 1/4-e azt sem tudja, hogy ez egy RPG. mivel egy RPG még sosem volt az évtized legfelkapottabb és legjobban várt game-je. Egy biztos: a marketing hihetetlen jól sikerült, a többit meglátjuk.....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
bélanéni
őstag
Nagyon köszönjük, végre a játékról is szó esik érdemben.
"Mivel a CP2077 szerepjáték, a szintek számítanak, ha fejbe lősz egy sokkal magasabb szintű NPC-t, nem fog meghalni a lövéstől."
Erről jut eszembe, nem tudom volt-e már róla szó bármilyen szinten:Én azon gondolkozom egy ideje - mivel azt látom, az elmúlt 1-2 év legjobban várt játékává nőtte ki magát a CP2077 - , vajon a remélhetőleg minimum 15-20M leendő vásárlóból pontosan hányan vannak azzal tisztában, hogy ez nem egy szimpla akció/FPS/hentelős game, hanem egy eléggé mély RPG. Biztosan lesz 4-5 nehézségi szint, (én - ha lesz ilyen - a PermaDeath alatti legnehezebben fogom tolni, ha nem lesz, akkor a legnehezebben), amiből mondjuk a legelső Easy / Just Story már lehet hogy közelíteni fog egy shooterhez, de az 100% hogy egy CoD vagy hasonló game-hez képest így is kategóriákkal több mindennel kell foglalkozni, és baromi sok lesz a duma benne, aminek az elnyomkodásával szerintem az egész game az értelmét veszti.
Tehát létezhet az, hogy a jósolt 15-20M vásárló mind RPG rajongó, vagy egy jórészük a hype és az eddig bemutatott csilivili akciódús jelenetek miatt ruház be a portékára? Véleményem szerint - amellett hogy senkinek nem akarom a vásárlási kedvét lelohasztani - a vásárlók jó része csalódott lesz.
Arra nem számítok, hogy DOS1-2, Pathfinder - KM vagy neadjisten EVE Online komplexitású vagy ezekhez mérhető odafigyelést igénylő játék lesz, de az tuti hogy közel sem akció/shooter lesz.[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
"tehát nem fogja szivacsként elnyelni a lövedékeket (bullet sponge)"
Erre kíváncsi leszek, mert eddig minden lövöldözésnél minden NPC elnyelte a lövedékeket, mintha mi sem történne miközben sorozzák őket. Egyedül a lassítva mozgásos shotgun-al fej meg láb ellövések voltak insta killek. Kíváncsi leszek nagyon a végső formájára a játéknak. 7végén megnéztem a 2018-as 48 perces videót újra és a most nyári 20 perces kommentár nélküli összevágást. Elég nagyot változott röpke két év alatt!
-
RubbishBin
senior tag
Nice csokor, köszi!
Remélem a buta, jelen-konzol beállításai többé-kevésbé megközelíthetőek lesznek PC-n is, ha már arra is lenyírják. Egy RDR2 optimalizáció már megtenné, az a konzolos beállításoknál* kicsit feljebb is hasít az öccá' hetvenen.*DigitalFoundry videója alapján vett beállítások.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
[Interjú Daniele Duri-val, a CP2077 fő animátorával]
Azért érdekes, mert az újabb csúsztatás óta ez az első ilyesmi.A lényeg:
-Az inspiráció kapcsán említést tesz a szokásos források (filmek) mellett a [Kowloon Erődített Városról], amely Hong Kong területén egy hivatalosan kínai felügyelet alatti terület volt, amit gyakorlatilag a Triádok tartottak a kezükben, és az 1990-es évekre igen kis területen nagyjából 33 000 lakos zsúfolódott össze, ezzel a legnagyobb népsűrűségű területe lett a Földnek. A bűnözői csoportok rájöttek, hogy ahhoz, hogy az élet elviselhető legyen, szabályokat kell felállítaniuk, és különféle szakmáknak, cégeknek kell megjelenniük. A működő telepről csak két kép, hogy az inspirációt megértsük:[Erre még egy marék kép, akit érdekel]
-A belső nézetes animációkat olyan emberek segítségével finomították, akik gyakorlott fegyverhasználók voltak, hogy a mozgás realisztikus legyen.
-A MOCAP felvételeknél általában filmekből merítettek inspirációt, így például a corpo jakuzák esetén Kitano Takesi mozifilmeket vettek alapul.
-Mivel a tradicionális MOCAP nem mindig volt ideális a belső nézetes mozgásnál, klasszikus képkockáról-képkockára típusú animálással dolgoztak. Így csak referenciának használtak GoPro felvételeket.
-Az NPC-knél MOCAP-ot használtak, de ezt meg kellett bolondítani (felgyorsítani és módosítani), egyfelől a memória-limitáció miatt, illetve hogy az NPC-k kellő sebességgel tudjanak reagálni. Nagyon nem volt egyszerű dolguk...
-Minden mozgást, amit Night City-ben látunk majd, animátorok dolgoztak ki.
-Megemlíti, hogy Mike Pondsmith tevékenyen részt vett abban, hogy a hagyományos szerepjátékot átültethessék egy számítógépes játékba.
-Ezzel kapcsolatban rákérdeztek, hogy a szerepjátékban lévő többi kaszt miért nem jelenik meg a játékban. A válasz az volt, hogy nem lett volna egyszerű behelyezni mondjuk egy Újságírót (Media) vagy egy Zenészt (Rockerboy) a fő történetszálba. Ezért végül csak három kvázi kaszt-hátteret választottak ki.
-A fejlesztők egy részének az arca bekerült a játékba NPC-ként.
-A csúszásról kvázi csak annyit mondott, amit eddig is hangoztatott a CDPR: a játék hatalmas, és fontos a fejlesztőknek, hogy a közönség jól fogadja a játékot (ie.: normálisan fusson - Cifu) és a jelenlegi (konzol) generáció egyszerűen nem elégséges. (az angol átirat szerint: ...the current gen is not at the right point).
-A Home Office-ból való munka befolyásolja a fejlesztést, mivel az együttműködéshez élő csetelés szükséges, ami lassítja a munkát.
-Mivel a CP2077 szerepjáték, a szintek számítanak, ha fejbe lősz egy sokkal magasabb szintű NPC-t, nem fog meghalni a lövéstől. A hatás látható lesz, például hátraesik, majd feláll, tehát nem fogja szivacsként elnyelni a lövedékeket (bullet sponge). Igyekeztek úgy egyensúlyozni, hogy szerepjáték-szinten és látványban is élvezetes legyen.[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Chalez
őstag
válasz #98320896 #6850 üzenetére
4K 60 fps sokszor nem elég. ACC, PUBG, Fortnite, Witcher3, NFS Heat, Forza Motorsport 7, Forza Horizon 4, RDR2 és még sorolhatnám mik vannak a gépen, ezeket 1080p-n tolom 144Hz-es monitoron. Mondjuk a Nioh-t most kezdtem el játszani, hogy kijött a magyarítása, ott pl elég a 4K 60 fps, vittem is át a 65" OLED-re
-
Peace
nagyúr
válasz #98320896 #6842 üzenetére
Én értem, hogy még mindig mindenki le van ragadva a PC vs. konzol témánál, de nekem továbbra is szilárd meggyőződésem, hogy a konzol tökéletes kiegészítés PC mellé. Kiváltásra én személy szerint semmiképp nem használnám. Imádom a PS4 Pro-t és a PS5 is itt fog figyelni a tv alatt, de a PC az kell mellé.
-
shotika
őstag
válasz #98320896 #6842 üzenetére
"konzolon is tudsz majd 4K60-on játszani legalább ennyivel olcsóbban"
- Már, amikor natív 4k-t tol ki 60 fps mellett a konzol. A legtöbb játékban dinamikus felbontás használnak már pár éve konzolokon, és az újakon ilyen felbontások mellett, ez méginkább így lesz. És egyelőre a tesztek is ezt igazolják.
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
shotika
őstag
+1, Control baszon néz ki Engem a 350ezerért a fix 60fps / ultra / RayTracing nem gyere be. Egyszerűen túl sokat zabál még mindig az RT, ha natívan használja az ember, én meg nehezen mondok le a 100+ fps-ről, ha már 144hz-es moncsim van.
Én a DLSS-t is jó iránynak tartom, az új 2.0 már egész jó minőségben tudja vinni az RT-vel együtt a játékokat közel maximum grafikákon.Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Peace
nagyúr
válasz FoxiestFox #6814 üzenetére
"...szerintem most új grafkártyát venni egyszerűen olyan mintha odamennél egy kukához és beleborítanál 200+k-t."
Szerintem meg nem. Én mocskosul élveztem, hogy végigtolhattam végre a Control-t 4K DLSS-el full grafikán. És az elkövetkezendő játékoknál is iszonyatoson fogom élvezni az új kártya minden előnyét a GTX 1060-ashoz képest. Mindenki maga dönti el, hogy mi a pénzkidobás és mi nem. Ha megveszel valamit és kihasználod teljes mértékben, akkor nem kidobott pénz szerintem. És aki 300 és 400k-ért vesz most új kártyát, az sem fogja kukába borított pénznek érezni szerintem. Ettől függetlenül természetesen engem is rohadtul idegesít, hogy bő 4 éve nem egész 70k-ért vettem kártyát magamnak...
-
[Prolixus]
addikt
Nagyjából egyetértek, de a mesterégesen felfújt lufi fícsörökkel csak részben. RTX még csak-csak, de akár 120Hz vs 60Hz is jelentős minőségi ugrás a játékélmény szempontjából, még úgy is ha minden más tényező azonos (és persze bírja a VGA).
Egyszer kipróbálod nem nagyon akarsz már visszamenni.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
RubbishBin
senior tag
Engem pont elkapott picit a hype, aztán 2 héttel később jött a csúszás.
A lelkesedésem nem nagyon ment el, viszont kicsit rossz hangulata lett nálam úgy az egész játéknak. Ez majd a megjelenésnél biztos változik bennem. Na meg arra a heti max 4 órára, amennyit én játszok, nem szoktam összeszorított fogakkal várni egy játékot.
Viszont azokat sajnálom, akik nagyon várják. Kicsit bekaphassa' a CDPR.[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
Én eleve csak pár hónapja kezdtem el figyelni a híreket és olvasni ezt a témát, mert én nem szeretek felülni egy cél nélküli hype vonatra. Az RDR2 is csak akkor kezdett el érdekelni, amikor bejelentették a PC kiadást, a Kingdom Come híre is csak megjelenéskor jutott el hozzám (és de szeretem mind a kettőt). A közelgő megjelenéssel sokat olvastam a játékról, nagyon tetszett a koncepció (és Witcher játékosoktól hallom, mennyire jó a csapat), de nem vágok eret akkor sem, ha idén nem jelenik meg, van bőven más, amik lekötnek. A koncepció tetszik, de amíg nincs megjelenés, nagyon örülni sincs minek.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
félisten
Nekem tökmindegy.
Végigjátszom addig a Deus Exeket, ezen a héten az Invisible Wart játszottam, most jön az első (igen, fordítva csinálom, mert nem akartam a jó után egyszartnem annyira jót ) aztán DXHR, majd megyek azokért az achikért az MD-ben, amik még nincsenek meg.
Aztán XCOM 2 Long War moddal, az magában hónapokig fog lekötni, úgyhogy felőlem tolódhat még a CP, csak ne összebszva adják ki. -
Chalez
őstag
Nekem egyébként elveszett a lelkesedésem, nem tudom ki, hogy van vele... Gondolom megjelenéskor újból elkap a hype, de az utolsó delay miatt nagyon elment a kedvem az egésztől.
-
félisten
-
mike1334
veterán
Ja, csak már egy szó nincs jó pár oldal óta arról, hogy ezeken a hardvereken hogy fog futni a Cyberpunk, sztem a szó se volt leírva, csak általánosságban megy a beszélgetés, így már csak simán off, de nem topik...
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
cyberkind
félisten
Sok az OFF, beszéljetek a játékról! Jaaa, hogy az nincs, akkor a topik zárható!
Szeva!
-
mike1334
veterán
Ez még mindig a Cyberpunk topik vagy a konzol/pc/videókártya topik?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Vesa
Topikgazda
válasz bélanéni #6824 üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam, irónia lett volna, csak rosszul sikerült
A tendencia nem kedvező, de ezt végtére is a vásárlók szavazták meg azzal, hogy több konzolt vesznek, mint PC-t. Illetve mint írtam, a kapcsolt szolgáltatások miatt a konzolgyártók jelentős előnyben vannak.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
bélanéni
őstag
Egy szóval nem mondtam hogy szemét multik. Egy szóval nem szidtam senkit. Persze hogy megvan az oka. A mostani helyzet nevetséges, hogy 600e-700e alatt valamirevaló pc már nem lesz. Ha marad ez a tendencia, nagy gond lesz.
-
Vesa
Topikgazda
válasz #98320896 #6820 üzenetére
Ps5 GPU spec vs 2080 spec vs 2080 Super spec
Ha megnézed, már itt azonos a számítási teljesítmény és minden fontosabb adat kb. azonos, de a 2080 Ti-nél semmiképp sem tud többet.
PC-n pedig ugye már nem itt tartunk, és a PS5 még meg sem jelent...
-
bélanéni
őstag
válasz #98320896 #6820 üzenetére
Erre a kártyára nem emlékszem. Amiket én vettem 2009-től, 4870 60e, 5870 90e körül, 6870 80e körül, GTX970 100e körül, 1070 170e, 5700XT 160e. A mostani kártyák árát nem indokolja önmagában a Ft romlása. Amiről te beszélsz anno biztos a túlárazott highed gpu volt, az mot 800e-t nyaldossa alulról, vagy felülről a kereskedő szemérmességének függvényében.
-
Vesa
Topikgazda
válasz bélanéni #6817 üzenetére
Az áremelkedésnek sok oka van, ez nem szabad leegyszerűsíteni arra, hogy "szemétmultik". Egyrészt, közben 2009 óta volt "némi" infláció. A PC piac tovább szűkült, és mint ismeretes, az árakat a kereslet mennyisége _is_ meghatározza, tehát most kevesebb vásárlóból kéne finanszírozni a fejlesztéseket.
Persze nem dolga egy felhasználónak ismernie a hátteret, de ettől az még létezik. Egy mai kártya fejlesztése sokkal bonyolultabb, mint 15éve volt. A gyártáshoz szükséges technológiák kifejlesztése és a gépsorok legyártása/üzemeltetése szintén rengeteg pénzt nyel, amit valahonnan viszsa kell szedni, különben lehúzzák a rolót. Amikor mi itt egyszerűen azon értekezünk, hogy 1-1 új generáció mit képes hozni teljesítményben, akkor azt is látni kell, hogy emögött iszonyatos mennyiségű tudás (a szakembergárdát is nagyon meg kell fizetni), és mérhetetlenül bonyolult, irtózatos pénzeket igénylő technológiai fejlesztásek vannak. Mindez mint már írtam, egy folyamatosan zsugorodó piacon. Ez törvényszerűen áremelkedéshez vezet...A másik. A konzolok azért olcsóbbak, mert:
1. Óriási mennyiségben gyártáják, ami árcsökkentő hatású
2. Még így is minimális haszonnal (akár veszteséggel) adják őket, amit aztán a licenc díjakból és a játékokon keresztül a store eladásokból hoznak fel nyereségesre. Ezt egy VGA gyártó nem tudja megtennei PC piacon, neki tisztán a termékből kell megélnie.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz #98320896 #6813 üzenetére
Ugyanazért a minőségért? A Ps5-ben egy RTX 3080 szintű VGA lenne? Nem igazán. Egy RTX 2080 számítási teljesítményét tudja. Már most, megjelenéskor is elavult a top PC-hez kéest! Aztán vegyük hozzá, hogy a konzol így marad még évekig, PC-re pedig 1 év múlva jön az új gen. A Ps5 hardverrel ekvivalens PC-t kell hasonlítani, nem a HEDT platformot.
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
Én is úgy látom, hogy a 201x-es években az volt jellemző, hogy a vas jóval megelőzte a grafikai értelemben vett szoftver-technikai fejlődést, most viszont a 2.5k / 4k felbontás és az RTX "erőltetésével" jócskán megszaladtak az árak. Mi az hogy egy jó erős közepes új kártya 350.000 Ft? Értelmezhetetlen. Tisztán emlékszem 2009. elején a 4870-em kb 49.000-ért(!!!) vettem, kb debütkor megvettem, brutál jó kártya volt, az akkori asszem 2. legjobb. Nyilván nem az euro / Ft arány eltolódása okozza ezt a szintű emelkedést. Akkor az volt a felállás, hogy a 4870 kb felesleges kártya volt, bőséges tartalékokkal a jövőre nézve, most meg az van, hogy a 3070-et nyugodtan nevezzük "alap" kártyának, ha minőségi 2.5k / minimum 60Hz-en akarsz játszani high-end game-ekkel (pl. CP2077 de sorolhatnánk), és korántsem biztos hogy 2 év múlva is mindent "vinni" fog kimaxolva. HA MÁR 350.000-et költ az egyszeri vásárló (egy komplett gép 10-12 alkatrészéből egyetlen alkatrészre), elvárná hogy jövőálló legyen, de sajnos még abban sem lehet biztos, hogy a decemberben(??) megjelenő CP2077 is stabil 60fps-el fog menni mondjuk 2.5k-ban RTX mellett. (RTX nélkül meg EGYELŐRE minek ilyen kártya?). Szerintem gáz. Ez most valahogy egy ilyen átmeneti állapot, az RTX véleményem szerint igencsak gyerekcipőben jár egyelőre.
És igen, az abszolút lényeget leírtad: MOST nextgen kártyát venni szerintem egy az egyben kidobott pénz.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a nexgen konzolok (Series X , PS5) jócskán le vannak maradva. Némileg igen, ez mindig is így volt. De a tisztességes PC / nextgen konzol árak aránya jelenleg köszönőviszonyban sincs a teljesítményük / általuk nyújtott élmény arányával.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
-
LK
addikt
Pontosan így gondolom én is.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
félisten
Sajnos mostanában nem lesznek olyan idők, amikor olcsó mid range gpu-t kapsz, amivel med-high eljátszol 5 évet.
Én még emlékszem régebben, mikor egy HD4850 volt itthon (1-2 évvel megjelenése után), a konzolok miatt kb földbe volt gyökerezve a játékpiac, annyival voltak erősebbek a pc hardverek, hogy a multiplatform címeket röhögve lehetett még ennél kisebb kártyákkal is játszani. És évekig, mikor ezek és hasonló kártyák akár Geforce vagy Radeon, bagóért voltak vehetők.
A ram fing olcsó volt, összességében egy középkategóriás gép sok évig megfelelő játékélményt nyújtott, és még csak igazán vissza se kellett húzni az újabb címek beállításain sem.Ez nem igazán érte meg a hardvergyártóknak, úgyhogy kreáltak több mesterségesen felfújt lufit is, amik közül a legtöbb jópofa, de rétegigény, ennek ellenére egyre több alkalmi játékos is kezdi azt gondolni, hogy azok nélkül játszani sem lehet, aka 60+ akárhány Hz, 4k, RT, stb, mind arányaiban növeli a gépigényét az adott játéknak.
És tegyük hozzá, létezett a középkategória középkategóriás árakon, most az a kevés ami van, is túl van árazva.
De ennek is vége lesz, én 2-3 évet adnék, mire elterjednek az új konzolok, a most megjelenő felső-közép gpu-k akkorra beesnek használtan normális árakra, és a fejlődés ismét be fog állni egy kicsit, ahogy az egy adott kolzolgen első 2-3 éve után mindig történik az asztali gépeknél.Egy szó mint száz, szerintem most új grafkártyát venni egyszerűen olyan mintha odamennél egy kukához és beleborítanál 200+k-t. Persze ez mindig ilyen, ha early adopter vagy egy új tech megjelenésénél, annak a felára masszív.
Én egy középkategóriás, RT képes, használt Radeont fogok venni a jövőben, valszeg 1-1.5 év múlva, a második genes Ryzenem pedig maradni fog érzésem szerint nagyon sok évig még, főleg, hogy ügyesen tudja a 4.4GHz-t.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz bélanéni #6809 üzenetére
Szerintem meg a sima 6800-ra kár volt 16GB-ot tenni, ezért kifizetni azt a kb 50-70e Ft-nyi pluszt, az amúgy is horribilis árú nextgen kártyák esetén, hát nem tudom.....
+1
Én ugyanígy látom. Nekem 1440p -re kell egy 3070 szintű kártya, ebben a felbontásban 3 évig még nagyon jól elleszek ezzel a kártyával szvsz és ide 2 év múlva sem fog kelleni 8 gigánál több vram.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
bélanéni
őstag
válasz cyberkind #6806 üzenetére
4k-ra a 3070 baromi kevés lesz 1-2 év múlva, bár szerintem aki 3070-et vesz, biztos nem csak Rocket League-ezik vagy Fornite-ozik, ezért szerintem már most is kevés (nem optimális). Így a 16GB teljesen értelmetlen lenne. 10GB esetleg kellene, bár 2k / 2.5k felbontáshoz az is felesleges. 2 év múlva amikor már ennél a felbontásnál is kellhet, addigra aki most 3070-et vesz, az le fogja cserélni az 1-2 generációval későbbi megfelelőjére. Szóval szerintem jelenleg és még jó darabig a 8GB 4k alatti felbontásokhoz elegendő.
Szerintem meg a sima 6800-ra kár volt 16GB-ot tenni, ezért kifizetni azt a kb 50-70e Ft-nyi pluszt, az amúgy is horribilis árú nextgen kártyák esetén, hát nem tudom.....
És igen, az AMD lesz most az új Intel és új nVidia, kicsit jobb mint a konkurencia, nem túl jó ár/érték mellett. Én konkrétan nem örülök. Nem látok árversenyt, hanem elhúztak a p*csába az új cuccok árai. Ma egy közepes nextgen VGA árán 2db nextgen konzolt kapsz. Nevetséges.Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
nubreed
veterán
válasz Rony949 #6805 üzenetére
Meglátjuk. Mindeközben: [WHY YOU'RE NOT GETTING BIG NAVI 6800 XT EITHER, AMD UPDATE ON STOCK!]
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz [Prolixus] #6800 üzenetére
Nekem kb egy 3070 körüli teljesítmény kéne, évekig ellennék vele, igazából ezt a kártyát venném de nincs készlet. Hiába lesz elérhető bőséges készlettel (ha egyáltalán így lesz) a 6800 -as navi, ez ugye 580 dollár lesz, pont annyival több, amennyivel többe kerül rajta a plusz 8 giga ram. Na ez az a felár amit nem akarok kiadni hiába jobb valamennyivel az kártya, mint a 3070. NV -nél sem hülyék dolgoznak, tudják jól, hogy 8 giga ram még évekig elég lesz. Szóval nem fogok csak azért AMD-t venni mert abból hamarabb lesz készlet. Inkább kivárok.
-
Peace
nagyúr
válasz [Prolixus] #6800 üzenetére
Ha AMD-ből lesz készlet, akkor azt fogják venni és kész. Ez elég egyértelmű. Hogy mit tud ténylegesen a kártya, az meg majd kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest