-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz persil #35999 üzenetére
Egy 4. Gen i5 vagy egy 5-6 gen i3 minimum 8 giga rammal, intel igp-vel már jobban muzsikál játékok alatt, mint a mostani 720m a N(eveddmeg)-es prociddal.
Az X-es Asusokról amúgy sem lehet jó véleményeket hallani.
A helyedben összekészítenék 50000 forintot, és napi 4-5 alkalommal átnézném az aprót.
Egy ismerősönek nemrég így lőttem egy i5 4200m, 840m, 8 gb ram, 120 gb ssd notit 40000-ért. Csak egy pasztázás kellett neki, meg az, hogy ne foglalkozzon a kopásnyomokkal.
Ha a jelenlegit elpasszoljátok, állapottól és konfigtól függően kb. 30-50-et kaptok érte.
Kis szerencsével 10-20000-ből meglesz a csere, nagy szerencsével kijöttök nullára.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Ezt talaltam a legmegfelelobb topiknak a kerdesemhez, remelem tudtok segiteni.
Parom gepet szeretnenk lecserelni a letezo legolcsobban, netezesre es world of warcraft-ra. Eleg sok mindennel tisztaban vagyok azert, a kerdes igazabol annyi, hogy mi lenne a leggyengebb konfig(cpu, vga) amin legalabb a texturakat felhuzva 768p-ben elvezheto sebesseggel(stabil 30+ fps) elfutna a wow.
Jelenleg egy x-es asus-a van, gt720m-mel, ami talan szukosen eleg is lenne a bohockodashoz, de az n-es pentium borzasztoan visszafogja azt a gepet. Meg ezer eves is persze.
Szoval a kerdes adott, minden valaszt elore is koszonok!Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Newcrazy
tag
Sziasztok,
Bocsi, hogy ideírok, gyors végigfutottam a forumokat, de nem találtam olyat ami ezzel foglalkozna.
Van egy Lenovo G500 as laptomom, egyik napról a másikra ezt az üzenetet dobja be indításkor:
Intel UNDI, PXE-2.1 (build 083)
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
For Atheros PCIE Ethernet Controller v2.1.0.9(08/12/11)
Check cable connection..!
PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM.
Régebben már volt ilyen probléma, de akkor annyival meg lehetett oldani, hogy kivettem a HDD-t kifújkáltam majd vissza és jó lett. De most még ez sem. Belenéztem a boot menüben. A probléma az , hogy nem látja a HDD-t. Vagy esetleg valamit rosszul csináltam a biosban? gyári beállítás nem volt még. Nem vagyok túlzottan otthon a BIOS-témában. UEFI vagy a Legacy- nak kell ilyen esetben lenni a boot-nál? Vagy nagy valószínűséggel a HDD vagy a csatlakozó tönkrement?
Esetleg tudnátok ebben segíteni?Előre is köszi
üdv
Newcrazy -
Hosssszu
őstag
válasz flash- #35995 üzenetére
Intel oldala szerint 64 bites: [link]
Szerintem a 64bites win nem terheli jobban a gépet. De ha pont 4GB RAM lesz benne, akkor elvileg 32bites win fog látni 3,5GB körül. Én biztos lusta lennék kb fél GB RAM miatt újratelepíteni.
6-8GB memóránál már egyértelmű hogy csak 64bit jöhet szóba, ott már nem lustálkodnék a telepítésnél. -
flash-
veterán
üdv
adott egy régi HP-Compaq NB 6720s notebook,
Intel® Core™2 Duo Processor T5470,
1GB DDR2 ram,
Intel Graphics Media Accelerator X3100 vgafeltettem rá 32 bites windows 7-et. Ez a cpu 64 bites?
szeretném ha picit gyorsabb lenne,ha bővíteném 4gb ramra akkor már érdemesebb erre 64bites windowst tenni?vagy az meg jobban terheli a cpu-t,gépet?
inkább akkor is maradjon a 32bites win, max akkor 3gb-ot lát a gép? -
Lenovo IdeaPad 330 (81D2006VHV) laptopba lehetséges egyszerre hdd-t és ssd-t is beszerelni? Azt írja a legtöbb honlap, hogy optikai meghajtó opcionális... Tehát akár ott is lehet az a sata csatlakozó nem? M2-es ssd bővítést meg nem ír sajnos sehol.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
ONEFREE
aktív tag
AW17R2 én le húztam az aksim és tönkre ment állásban. 100%os volt és most halott. Kb 5 hónapig volt lehúzva. 😕
-
Joker88
őstag
Amatőr kérdés, de milyen időközönként illik kikapcsolni a notebookokat? Ha ki is van kapcsolva, töltőn lóghat ? Nem lesz gondja az akkunak ? Nemtudom kivenni az akksit mert beépített..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Papooo
senior tag
válasz Success555 #35989 üzenetére
Ha rendesen működik amíg le nem kapcsol, akkor az energiagazdálkodás kapcsolhatja le
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T510-es gép, kellene beletennem egy optibay-t HDD bővítésnek, van 2 külön fajta is, de egyikkel se megy benne a merevlemez. Elindítom és pár másodpercre rá kikapcsolja a HDD-t a keretbe.
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszönöm.
-
Joker88
őstag
adva lenne egy 2 éves középkategóriás notebook. Asus X554L
Eddig Ubuntuval volt használva,azonban most át kellene térni Windowsra.. A következő paraméterekkel rendelkezik a gép :
-Intel Core i3 5010U CPU
-500 GB HDD
-4GB RAM
- 2 féle videókártya : integrált Intel HD5500 illetve Geforce 920MMelyik Windows verzió lenne ideálisabb, könnyebb a gépnek ? Windows 7 , 8.1 vagy a 10-es ?
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Anubis_9
őstag
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Van egy, még novemberig garanciális Toshiba L50-B-27N laptopom. Pár órával ezelőttig még nem volt semmi baja, de az előbb már nem kapcsolódott be. Akár akksit kiszedve, közvetlen hálózatról üzemelve, akár akksi nélkül. Mi lehet a baj? Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
anrab
addikt
Sziasztok.
Remélem tudtok segíteni. Szeretnék venni egy laptopot ami megbirkózik a 4k esetleg még a 8k videókkal is. A második nem fontos.
Természetesen a lehető legolcsóbban mivel másra nem kellene csak filmnézésre.
Köszi. -
inci67
tag
1 db venti csatlakozo van az alaplapokon? A 3 pines ventit, hogy tudom bekotni usben pont ott van 1 usb dugo van usb kabelem szet vagom de abba 4 szal van ha jol tudom?
-
inci67
tag
De ez minek a hibája lehet, mi a gond a venti vagy valami a rendszerbe nem kezeli?
-
Papooo
senior tag
válasz inci67 #35977 üzenetére
Ebből már ritka a működő darab, általában az alaplapja szokott először meghalni.
A ventiből még az se elég, ha lenovoé, ugyanolyan kell bele mint az eredeti.
A gép működőképesen is max 10-15000-et ér, amire most rá kellenem legalább 2000-et költeni.
Szerintem engedd el.
Ha körbenézel az aprón, meg fogsz lepődni, hogy milyen gépeket lehet olcsón venni.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
inci67
tag
10 éves minimum és nem volt vele gond, MX-4 el van újra kenve. De nem megy a venti.
-
inci67
tag
lenovo 3000 n200
-
inci67
tag
Helló van 1 régi Lenovo laptopom gond nélkül megy minden nap, semmi gond nem volt vele, ma ment mé, most meg bekapcsolom és pár perc kikapcsol el játszottam 3-4 szer erre hallok 1 kis kattanást. Le kapom a hátulját tűr forró a hű vezető, kihűlt a gép el indítom a venti nem pörög mi a baj Nem volt hangos meg semmi sose van a másik nem bele való venti rá dugtam semmi ugyan úgy laptop venti 3 pines mint az eredeti, nem pörög.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Notira egy ilyennel tudok Windows-t telepíteni ha szükség van rá?
-
mateo91
tag
sziasztok, adott két laptop az egyik egy acer i3 6100u, 8gb ram, mx940m vga
masik pedig egy asus i5 7700hq 8gb ram gtx 1050 4gb gddr5.
A probléma az hogy az aceren ami papíron gyengébb, egy adott játék (fortnite) minden fps dropp nélkül megy, az asuson pedig ugyan azon vagy akár alacsonyabb beállítások mellett megy az fps drop.
Elképzelhető hogy valami driver nem stimmel? Vga driver elméletileg friss, Asus oldalról szedtem az összes más egyéb drivert.[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
Üdv Fórumtársak!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van nálam egy Acer 2 in 1.
Az a gond, hogy valamiért nem lát hangkártyát. De még csak ismeretlen eszközt sem.
Fel van telepítve minden. (eredeti w10 home) amivel kiadták. Finn masina egyébként, de most egy magyar ment rá, de szépen be is aktiválta egyből.A lényeg, hogy az eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz.
De hang az nincs... picsuba.
A másik érdekesség, hogy video vezérlő sincs a listában.thx, ha valakinek van ötlete.....
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
persil
nagyúr
Értelek én, csak a "nem ezért fizetek" dolgot úgy értettem, hogy nehogy már én kényszerüljek kábelre azért, mert hétfőn még kurva állat volt wifin a net, keddre meg a harmincadára csökkent a sebesség, mert csak...
Szóval érted, ha láttam, és tudom, hogy ennél bőségesen jobb kell legyen, akkor nem lehet csak úgy puff "szar a wifi".Mondjuk, ha épp beköltözött egy 6 fős család, ahol mindenki laptopon és mobilon wifizik és éjjel-nappal töltik le az új szulejmán részeket, meg a poreszt, akkor megértem...
De a lényeg, ahogy írtam, ma megjött a cucc esze és újra a régi.
"A legérdekesebb az egészben és egyben update is, hogy pár órája megint olyan, mint "régen" volt, vagyis megvan wifin a 240mbps és megy a net ezerrel... "De, hogy mitől, az rejtély marad örökre.
Mindegy is, mindenkinek köszönöm a válaszokat, tippeket
Reméljük most már újra fasza maradSzrk.:
"Wifi beállításokról egy képet és arról is, hogy a wi-fi analyzer mit mutat."
A fentebbiek tükrében ugye felesleges, de, ha mégis kitalálná, hogy megint szar, akkor élek a lehetőséggel és mutatok neked a képeket[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
SP4C3
veterán
válasz persil #35965 üzenetére
Nem mondják azt, hogy szar a géped, ha kábelen képes 240Mbps-ra, akkor azt mondják (ami teljes mértékben igaz is), hogy szar a Wi-Fi.
Nem is kérdeztem, router újraindítás volt? Néha nemárt egy quick reboot nekik.
vettem a fáradtságot és visszaolvastam:
"Azóta frissítettem a wireless drivereket, újraindítottam azt a upc-s szart is", szóval akkor a szolgáltató adta a modemet és a router-t is? vagy FTTB és ethernet-en jön a net?Wifi beállításokról egy képet és arról is, hogy a wi-fi analyzer mit mutat.
Nem a neteddel van baj, esetleg a router haldokolhat, azt tudod cseréltetni. Szolgáltató embereitől függ, hogy foglalkoznak-e a dologgal (én szoktam, ha olyan az ügyfél, hogy megérdemli).
Ez a valóban, csak nem azért fizetsz, ezzel tévedésben vagy. Te azért fizetsz, hogy a 60 Mbit/s letöltési és 5 Mbit/s feltöltési sávszéled meglegyen (parasztul: annyi "bemenjen a házadba), az hogy neked egy silány technológián ez nem csorog át, főleg ha facájos zuglakótanya (panel), ahogy egycsillió eszköz zörög ugyanazon frequencián/channel-en, az már nem a szolgáltató problémája, egyszerűen technikailag ennyit lehet ott megvalósítani, kábelen meglesz az előírt sebesség wifin nem, azt jóccakát. Volt egy hölgy, aki azért panaszkodott, hogy a laptopján nincs meg a mért sebesség... (ha nekem kell kimennem, ott a baj már nemkicsi) nosza nézzük, mi a probléma. Kérem szépen a hölgy a modem beépített wifijét használta 6 szobán 4 macskán keresztül és nem sikerült lemérni a 20Mbps-ot, csak 5-öt. (A modembe integrált wifi amúgy sem egy atombunker, de hogy még a konyhájában is tudta használni az már kész csoda), mondjuk neki mi a helyzet, közben az előző szolgáltatótól megmaradt neki egy kínai router, azt beszereltem, konfiguráltam, _szerinte_ jobb lett, mondom király: - itt írja alá. -Nagyon elégedett volt.
A másik hasonló delikvens (nem én intéztem), az meg levitte a medencébe a vezetékes (hordozható) telefonját és panaszt tett, hogy nem működik. #NeLegyéHülye!-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
persil
nagyúr
Az van, amit SP4C3 is írt. A upc-t magasról nem érdekli, mert wifi, másrészről meg csak az adott gép+net kombó nem oké, minden más eszközön meg kombinációban tökéletesen megy minden, szóval csak annyit mondanának, hogy szar a gépem. Ami ugye megint nem igaz, mert eddig hibátlan volt, változás meg nem történt. :S
SP4C3
"A megoldás pofon egyszerű: kábelen kell letölteni."
Valóban, csak ugye nem ezért fizetek, és tudom - mivel tapasztaltam - hogy ez a gép, ezzel a nettel, tud sokkal többet isA legérdekesebb az egészben és egyben update is, hogy pár órája megint olyan, mint "régen" volt, vagyis megvan wifin a 240mbps és megy a net ezerrel...
Szóval nem értem az egészetEladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
SP4C3
veterán
Ha kábelen megvan neki a sebesség akkor az nem HFC hiba, hanem belhálózati, csak akkor tartozik rájuk a probléma, ha az övék a wifi router, de még akkor sem tudnak sokmindent kezdeni vele, mert Wi-Fi...
A megoldás pofon egyszerű: kábelen kell letölteni.
Ha mindenképp drótnélküli megoldás kell, akkor esetleg 5GHz-es wi-fi, ha ott nem akkora az interferencia, Wi-Fi analyzer segíthet "látni a láthatatlant", "mi van az éterben", hátha átfedés miatt (beköltözött új szomszéd, rakott fel új AP-t, etc) esett az átviteli sebesség.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
persil
nagyúr
"Laptopon mindig wifit használok és eddig mindig jött (wifin) a 240Mb/sec. 25-30 MB/sec-kel tudtam letölteni, mindig, mindenhonnan.(persze, ha a forrás is így akarta)
Most pár napja viszont gondolt egyet és jó, ha 1 - 1.5 MB-tal tudok tölteni, speedtest-ek szerint olyan 10 és 30 Mb/sec a sebesség. Ez mi?!"
Nem, most speedtest-ek szerint is 10-20-30mbps a sebesség, és ennek megfelelően olyan 1.5 MB-tal tudok letölteni, jobb esetben max 4-5.
Ez volt egy pár nappal ez előttig ~240mbps és 20-30 MB.[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
Ilyen mértékben? És mindig ugyanannyira? Hát nem tudom. Ezt, hogy lehetne kideríteni?
De érted, ha valami ilyesmi zavarna bele a levesembe, akkor nem változó lenne? Mert most kb mindig ugyanolyan wifin, mintha pont csak ennyit kéne tudnia.(de tudom, hogy nem ilyen volt)
Nem tudom érthető vagyok eEladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amit nem tudok hova tenni. Adott egy lenovo legion y520 és a lakásban upc fiber power 240-es net. Laptopon mindig wifit használok és eddig mindig jött (wifin) a 240Mb/sec. 25-30 MB/sec-kel tudtam letölteni, mindig, mindenhonnan.(persze, ha a forrás is így akarta)
Most pár napja viszont gondolt egyet és jó, ha 1 - 1.5 MB-tal tudok tölteni, speedtest-ek szerint olyan 10 és 30 Mb/sec a sebesség. Ez mi?!
Ugyanaz a gép, ugyanaz a net, ugyanabban a lakásban, egyáltalán semmi nem változott.Azóta frissítettem a wireless drivereket, újraindítottam azt a upc-s szart is, akármilyen beállítást nézek, semmi nem változik.
Kábelen persze továbbra is hibátlanul jön a 240 Mbps.Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
dav<3
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS ROG GL553VD laptop 7700HQ-val és GTX1050-el.
Gyárilag van benne 8GB 2400MHz-es memória. A kérdés, hogy ha mellé teszek egy másfajta 2666MHz-es memóriát akkor együtt fognak tudni működni 2400MHz-en és 16GB lesz az össz memóriám dual-channelben?
Üdv.
Dávid12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Mi romolhatott el vagy milyen hibára utalhat az alábbi egy Lenovo x260-nál?
Nem reagál semmire. Bekapcsológombra nem indul el. Még ventilátor sem. Ha rádugom tölteni, akkor a Thinkpad felirat i betű feletti piros pont villogni szokott, most az sem. Mi lehet a rossz szerintetek?
-
félisten
válasz zeusz55 #35951 üzenetére
Igazán nincs mit! Winhez nem értek sajnos, de egy hónapja raktam fel Linux Mint Cinnamont egy 54 éves hölgy gépére, aki Windowshoz sem ért, csak használta. Mivel a Cinnamon felület nagyon hasonlít a Win7 felépítéséhez, a hölgy ezt használja külföldön azóta minden gond nélkül.
Emiatt sem megfelelő a Gnome felület, mert az elüt a Win felépítésétől, inkább Mac-re hajaz. A Mate felület is Win7-esre nagyon hasonlító kezelőfelülettel rendelkezik, könnyen át lehet állni rá.
(természetesen megértelek, ezt csak tájékoztatásul említettem)[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
zeusz55
senior tag
válasz ubyegon2 #35950 üzenetére
Köszi az infókat! A lent emlitett gépekből segitenétek választani hogy melyik bir el egy netezést w 7-8-10 alatt? Mert jó anyámnak nem akarnék ubuntu rendszert felrakni! Köszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
félisten
EndlessOS
-t nem célszerű felrakni home usernek, mert a többi disztró által alkalmazott csomagkezeléstől eltérő saját csomagkezelést alkalmaz, így amely csomagot ők beraknak azOSTree
-be, az elérhető és ennyi. Pár tízezer általánosan alkalmazható csomagból bármi kell, azt nem tudod telepíteni.Ha valóban gyenge egy gép, akkor az Ubuntu-ból sem az általad linkelt a megfelelő, mert épp a Gnome verzió a leginkább erőforrásigényes változat. Amúgy 4GB memóriával még az is elmenne, de célszerűbb lehet egy Ubuntu Mate asztali felülettel kipróbálni, de akár a Mint Mate vagy XFCE felülettel is tökéletes lenne home user feladatokra.
Gyengébb gépekre előnyös amiatt is, mert nem igényelnek online védelmet, mint a Windows. Ezzel jelentős erőforrás megtakarítható.
(más kérdés, hogy a kérdező inkább Windowst telepítene, amire főleg idősek elég hamar összeszednek mindenféle virust és malware-t)
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Loccze
tag
Sziasztok!
Van egy lenovo b570 notebookom,
Bios nem tölt be.
Bejön a kép, alul elkezd tölteni felénél megakad és sehova tovább, se bios se boot. Hddt ramot cseréltem ugyanez a helyzet. BIOS sem tölt be.
Remélem jó helyre írtam köszi a segítséget előre is! -
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
Előkerült youngtimer korú laptopom egy régi Zenith laptop 486dx4/75 8 MB ram és 420 MB hdd szuper kis gép volt akkor es nagyon bírtam mert a táp a gépben van csak egy sima 220as kábel kellett hozzá és most is pöccröff indul és nem probléma az aksi sem mert 8ceruza elemmel egész jól el van (annak is van helye a házon belül csak hat nincs rajta oprendszer csak DOS lemez .... azzal meg nem sokat tudok mutatni 10eves fiamnak .... (mondjuk mikor a c64et nagy nehezen be üzemeltem nem igazán értette hogy voltam képes napokat játszani a green berettel )
Szóval hogy tudnék valami winfélét aplikalni a gépre?
Van aki szeret ilyen retro cucokkal mókolni ? Szívesen áldoznék erre .
Ha van ötlet jöhet priviben vagy akár itt is akár topic javaslattal (biztos van erre külön topic)
Előre is köszi üdv,
Same shit, different day!
-
zeusz55
senior tag
Koszi... ha ilyen szenvedos lehet nezek masikat! Ezek kozul mit ajanlanal?!
https://m.alza.hu/lenovo-ideapad-320-15iap-feher?dq=5351895
https://m.alza.hu/hp-15-ba0?dq=5127634
https://m.alza.hu/hp-250-g6-fekete-d5265761.htm
https://m.alza.hu/lenovo-ideapad-320-15abr-fekete?dq=5351892
Koszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
myke01
senior tag
válasz Penguin95 #35941 üzenetére
Valószínűleg az op.rendszerrel lesz a gond ,mivel anno Vista32 bites verzióval jött . Most meg valami jó képességű emberke W7 64 bites rendszert tett fel a 2GB RAM-hoz ! Jah ,és még informatikus is az illető . Próbálkozom összekalapálni ,de egyelőre semmi nem működik , egyik módszer sem . Régebbi BIOS verzióra nem nagyon bukkanok , ha igen azoknak is a op.rendszerrel lehet gondja .
-
SP4C3
veterán
válasz zeusz55 #35944 üzenetére
Endless OS, vagy Ubuntu ha windows kell akkor meg Win8.1, mert gondolom UEFI only és csak win8/win10 megy fel rá, utóbbi túl sok lenne neki, csak szenvedne vele.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz zeusz55 #35942 üzenetére
Intel® Celeron® N3060 (1.6 GHz base frequency, up to 2.48 GHz burst frequency, 2 MB cache, 2 cores)............. Notepad még lehet elszaladna vele, de YouTube 360p már ki fogja akasztani.
Ipari hulladék kategória.
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! HP topikban nem kapok választ, megköszönöm ha itt igen
"Sziasztok!
Kérdésem lenne hogy muternak netre veszek egy HP-15 bs002nh Laptopot... Win 7et tudok rá rakni? Illetve ha nem a W10et elbirja? Köszi!!!!!"
-
Penguin95
senior tag
válasz myke01 #35936 üzenetére
Szia!
Nemrég én is szívtam hasonlóval, egy Benq laptop esetén. Ott a gondot a túl nagy ugrás jelentette volna, lehet nálad is ez a gond. Ha vannak köztes verziók, próbáld meg előbb azokat telepíteni. Ha így sem megy, vagy nincs köztes BIOS, akkor pedig az AIDA64-gyel ellenőrizd a jelenlegi BIOS pontos adatait, mert elképzelhető, hogy más, kompatibilis modellé van fent a gépen (szintén Benq tapasztalat, ott így lett az R55E-ből R55V). Végső esetben pedig próbálj meg nem az operációs rendszerből frissíteni (ha van más út, ezt eleve érdemes kerülni), ha viszont csak ez az opció van, rakj fel egy olyan rendszert, amivel anno kiadták a típust, mivel elképzelhető, hogy az operációs rendszerrel van gondja.
[ Szerkesztve ]
-
kirusz1
őstag
Hello.olyan kérdésem lenne hogy a laptop állandó hálozatról van üzemelve érdemes e kiszedni az akksit és úgy tárolni?illetve időnként kell e feltölteni.köszi
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hali, van egy dell p08t netbookom es a wifit sehogy se tusom feltelepiteni, valami otlet? Win 7 32 bit van ratelepitve
-
myke01
senior tag
Toshiba BIOS frissítést szeretnék végrehajtani ,de egyedi esettel állok szemben , és nem jutok egyről a kettőre . Ha valaki esetleg tudna segíteni ,azt megköszönöm . ITT a kérdés ezzel kapcsolatban
-
Remus389
veterán
válasz anonymus89 #35933 üzenetére
Én is már megszívtam a csodás update-ekkel, reinstall kellett
Ezt javaslom: [link]
-
SP4C3
veterán
válasz anonymus89 #35933 üzenetére
Ó....
IÓ....
CIÓ...
ÁCIÓ...
REINSTALLÁCIÓ...-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Inkább sw-s kérdésem lenne egy lenovo notin valszeg win 10 frissítés következtében nem tölt be, nem lehet visszaállítani rendszer visszaállítással mert hibával elszáll, parancssorból bootrec- parancsokkal nem értem el semmit.
Mit lehet még tenni az ügy érdekében?Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
-
dobi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung laptopom és olyan hibát produkál, hogy ha benne van a vinyó a gép pár másodpercenként újraindul (kb. mikor a vinyóra akarna ráolvasni, de úgy mintha ki- majd bekapcsolnánk)... ha nincs benne a vinyó akkor nem jön a hiba, a BIOS-ban amúgy lehet nézelődni de kb. ennyi!
Ha be szeretnék bootolni CD-ról vagy Pendriveról akkor is addig jut csak el amikor ránézne a vinyóra és már jön is a hiba!
Mi lehet a gond? Látott már valaki ilyet?
Köszi előre is!
-
Penguin95
senior tag
Bár ASUS UEFI-vel nincs tapasztalatom, képek alapján (innét néztem) nem szedi külön a belső és külső eszközöket. Ha ez nálad is így van, és itt nem látszódik a pendrive, akkor én a helyedben megpróbálnám újraírni a telepítőt, de más beállításokkal. Nálam így szokott működni a dolog UEFI esetén:
Velem akkor szokott szórakozni így az UEFI, ha vagy BIOS-hoz készült a telepítő, vagy NTFS a fájlrendszer FAT32 helyett. Illetve saját tapasztalatom szerint a 2.18 utáni Rufus-ok hajlamosak szórakozni, így én inkább a 2.18-at szoktam ajánlani.
-
fabko
tag
Sziasztok,
USB Pendrive-ról szeretnék bootolni egy ASUS FX504 laptopot. Hiába állítom a secure boot menűt disabled-ra, nincs opció USB-re. CSM boot menű pont nincsen.
Köszönöm a segítséget!
-
Rula
tag
A garis válaszokat köszi
Ezt a gépet néztem ki magamnak. Szerintetek ha ilyen 120-125 ezer a max, akkor jó választás? (Tudom, az euronicsnél eléggé elvannak írva a specifikációk, ha jól nézem)
Koleszos leszek szeptembertől, és azért néha játszanék vele (nem új AAA címekkel tervezek azért játszani ), ezért az MX130 tetszik.
De főleg legtöbbször neteznék, filmet néznék , házit csinálnék (csak simán netbeansbe ilyen alap programozás dolgok a legtöbbször), esetleg néha Unityvel szórakoznék a projecteimmel, de mondjuk azok is 2D-sek csak, szóval ahhoz se kell atomerőmű. Az OS-t látom, hogy Linux, de van eredeti windowsom, szóval az se gáz. (Officeból meg ugyebár diákverzióm) -
Papooo
senior tag
N270 , 1 GB RAM, 160 GB Hdd?
Ne erőlködj vele, már amikor kiadták akkor egy lassú vacak volt.
Nézz szét az aprón. Pl ez sokkal komolyabb teljesítményű, és nem kerül többe, mintha véletlenül valami csoda folytán találnál akkut a tiedbe.SoundBox
Mezei (nem tekercses, vagy speckó monitor törlő) nedves törlőkendővel takarítom a gépeket amikor megfordulnak nálam, még nem voltm gond vele. Csak arra kell vigyázni, nehogy egy krémes változatot vegyél[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok nem tudom jó helyen teszem e fel a kérdést, ki mivel szokta takarítani a laptop külsejét ugyanis nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat, (én portörlő kendő után, nedves szemüvegtisztító papírral gondoltam, de nem tudom hogy bántaná e a felületet) illetve a képernyőre van e valami jó tisztító spray, mondjuk mindig figyelek rá hogy ne érjek a kijelzőhöz de nem biztos hogy a család többi tagja is
-
RIC5I
tag
Sziasztok
Van egy vodafone log’n’go 160 notebookunk de az aksija halott, nem hiszem hogy specifikusan tudnék ebbe a laptopba illő aksit találni bárhol
A kérdésem hogy úgy mond bármilyen aksi jó ami beletud férni te hát méret feszültségben jó akkor bele lehet rakni vagy csak az adot saját akkumulátorukat szabad belerakni a notebookokba ?
nem biztos hogy ez ide való de vajon ha ráteszek egy win10 et az jót tesz neki ?
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
iceQ!
addikt
Erre esetleg valaki tudja a választ?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Remélem jó helyre írok, ha nem akkor elnézést kérek érte előre is.Lenne egy ilyen gépem:
ASUS Transformers 3 PRO T303UA
Ami nagyon fura hangot add ki miközben a mozgatom
csináltam róla videót de nem tudom hogy töltsem fel ide, így rá googlez-tam szerencsére találtam egy videót ahol ugyan az a probléma mint nekem, Kérlek hallgasd és nézd végig a videót hogy halld miről próbálok itt írniVan valakinek bármi ötlete hogy lehet ez megjavítani? vagy csak szimplán rossz? vagy ezek ilyenek? mert elég fura..
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
Drughi
addikt
Üdv,
Adott egy régi notebook, amin van micro HDMI csati.
Ezt szeretném TV-vel összekötni, es filmet nezni rajta.Ehhez eleg egy sima kábel?
A TV sem mai darab, de hdmi azert van raajta. -
Ryan_Sanchez
tag
Hali!
Ventiproblémák akadtak a laptopommal. Van, hogy úgy érzi nem akar pörögni és abbahagyja. Elöbb filmnézésnél vettem észre, hogy ontja a meleget fel is ment a cpu 87cfok-ra. hwinfo nem monitorozza a ventit és a speedfan-se. Mit lehetne tenni?
-
Remus389
veterán
Sziasztok, édesapám notebookján, egy öreg MSi Ex-720-ban tönkrement a gyári akku, így 9 év után.
Mivel teljesen elégedett vele és a Notebooknak sincs egyéb hibája, kéne bele új akksi.
Úgy tűnik már csak utángyártott van.
Kérdésem, hogy mit ajánlotok, látom van noname, VHBW, ENESTAR, Visiodirect, Greencell, Intensilo.
A noname-et el is vetem alapból, nem hiányzik hogy kigyulladjon.
A greencell drágább, de szimpatikus, mit kerüljek és mit vegyek?
Üdv!
Lehetőségek: [link]
-
SP4C3
veterán
Én 96%-os etilalkohollal szoktam tisztítani minden elektronikai kütyüt, többek között a telefont is és a monitorokat is.
Ha az alkohol megmarja, akkor azzal valami gond van! Azthiszem a hidrogén/körömlakklemosó ami marja/oldja ezeket a műanyagokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- XPEnology
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad L490 i5-8265u / 14" FHD IPS / 8GB / 256GB m.2 SSD / jó akku / jogtiszta win11
- DELL LATITUDE 7280
- HP Elitebook 2540p eladó (12", i5-540M, 4 GB RAM, 120 GB SSD)
- Lenovo T495 Ryzen 3300u / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD /IPS full HD / kamera
- LENOVO LOQ 15AHP9: Ryzen 5 / RTX 4060 8GB / 2év Prémium Németországi Garanciával.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest