-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz Dell XPS #16084 üzenetére
kösz ezt az SMBus resetet ki fogom próbálni
(újratelepítéshez semmi kedvem, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én utálok minden programot, meg beállítást újra tenni, legalább 1 nap...
ha másik gépet vennék, akkor is mindent újra kéne rakni, ráadásul, ahogy nézem a másik topikot 60k alatt nincs is jó, ajánlott noti)[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-Dave-
csendes tag
Akkor lehet mégis bennhagyom. Szerintetek akkor mi tenne jobbat az aksinak, ha amikor eléri a 95%-ot hagynám hogy merüljön egy adott szintig (pl 10-20%) és utána feltölteném, vagy ha havonta csinálnám ezt egyszer?
-
szaporv
tag
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Szerintem is!hp Elitebook 8540p
-
szaporv
tag
válasz -Dave- #16092 üzenetére
Ha semmi garancia matrica, roncsolás nélkül kivehető akkor kiveheted.
De én nem tenném, ha új a gép a garancia idő alatt biztos nemhal le az akku, ha meg mégis akkor cserélik.
A 4 éves 8540P elitebookom állandóan hálózaton van, akku még mindig bír gyenge 3 órát.
hp Elitebook 8540p
-
-Dave-
csendes tag
válasz NTonee #16087 üzenetére
Hát már egy SSD meg memória került bele, amit ahogy mondtak tehettem is bele garivesztés nélkül.
Tehát hacsak nem teszek fizikai kárt a gépben/akkuban akkor megmaradna a garancia, az akku eltávolításánál?szaporv: Köszönöm a választ. Egyébként azért akarnám, mert ahogy tapasztaltam 95%-ig engedi merülni, addig nem is tölt ha hálózatról használom, ám utána igen. Ezzel csak annyi a probléma, hogy így sokkal jobban csökken az élettartama az aksinak, így ha később csak arról kéne használnom akkor az problematikus lenne.
[ Szerkesztve ]
-
szaporv
tag
válasz -Dave- #16086 üzenetére
Szia!
Sajnos most nézem, hogy nem egyszerű az akkukiszedés..
Ha megbontod, a burkolatot, az azonnali garivesztéssel jár...
De miért szeretnéd kivenni?
Nekem az összes eddigi laptopom szinte csak hálózatról üzemelt, nagyon ritka volt, hogy aksiról használtam(100ból talán 2x...) szóval szerintem hagyd benn
Néha azért jól jön ha elmegy az áram, kicsúszik a tápcsatlakozó stb...
[ Szerkesztve ]
hp Elitebook 8540p
-
NTonee
veterán
válasz newwave0507 #16085 üzenetére
Takarítás, újrapasztázás és jó lesz. Nagyon sokat számít.
-Dave-: A gép megbontása nélkül nem lehet kivenni annak az akkuját. Nagy a hiszti ezzel a géppel, mert állítólag nagyon könnyen el lehet barmolni a csavarjait, így kicsit necces a dolog.
-
-Dave-
csendes tag
Üdvözletem
Nemrégiben vettem egy Asus N550JK-t és lenne egy kérdésem. Előreláthatólag 2 hónapig nem fogom használni az aksit, így gondoltam, hogy addig kiszedem belőle. A kérdésem az lenne, hogy ezen lépés garanciavesztéssel jár e az aksi vagy a gép szempontjából?
A választ előre is köszönöm.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok !
Feltenném a kérdést itt is . Volna egy Dell n5110 laposom , iszonyatos módon melegszik . Esetleg valami megoldást tudnátok rá ? i7 2670QM , n525m . Most majd nagy valószínűséggel viszem kitakaríttatni , pasztáztatni , stb . De nem tudom hogy ez így oké -e .
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Dell XPS
veterán
válasz w.miki #16080 üzenetére
Mindkettő lehetséges, találkoztam olyan esettel amikor meglepetésre egy OS/Bios reinstall megoldotta. Mivel nem csak USB aljzatról van, és sorra elveszti a déli híd által vezérelt periférián lógó eszközöket, így nézd meg live-rendszer alatt is, illetve telepítsd újra az OS-t. Egy SMBus-reset is belefér..
Amennyiben ez megoldást nyer, akkor nem kell foglalkozni alaplaphibával (chipset - déli híd vs. tápellátás).
Üdv, Dell XPS
-
törölt tag
válasz w.miki #16080 üzenetére
Az én notimon, (Acer Aspire 5349) a gép bal oldalán lévő USB aljzat is egy kicsit tágas, mint egy sokat használt nő. A beledugott eszközök sokszor kilazulnak, nem működnek rendesen. Ha az az aljzat nagyon kell, van egy USB hosszabbítóm, aminek a dugója valamivel vastagabb, és pont jól illeszkedik az aljzatba. Ez nálad is előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
-
w.miki
veterán
Acer 5735z laptopom van. Internetezek, filmet nézek, DVD-t írok rajta.
Mostanában egyre többször nem látja a rá csatlakoztatott eszközöket. 10 dugásból mondjuk 5-ször. Először csak az SD kártyát, aztán tegnap már a DVD-t, majd a pendrive-ot sem. Többször be kellett tennem, hogy felismerje. Szerintetek ez HW hiba? Vagy SW gond, telepítsem újra az XP-t?
Vagy mégis HW baj, és egy idő után előjön ez a laptopoknál, mert már túl öreg? Érdemes lecserélnem?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Xantor
tag
Másik kérdés: Kicsi, kompakt billentyűzet terén miket ajánlotok? (Lehetőleg Ipon-ról) Érdekelne külön vezetékes és vezeték nélküli is. Körülbelül 25cm hosszúra gondoltam.
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
katt777
félisten
Végignéztem az 1. hsz-t, de nem találtam megfelelő más topicot.
MAXDATA Pro710X MD2106b laptophoz kellene töltő, hol és milyet lehet beszerezni, esetleg univerzálisat? Csak telón hívtak, hogy ehhez kéne, és keresővel nem sok mindent találtam neten, még azt sem, mennyi V/A stb. igénye van. A vásárló annyit mondott, hogy ő 19V-ot látott rajta, többit nem tudta (nem volt nála éppen).[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Van egy HP 620 Notebook.Újra kellett telepíteni, mert a régi HDD kaputt.
Windows 7 Home Premium mindent felismert, a hotkey támogatás is rendben van, fényerő, hang, alvómód, böngésző, stb. Ám Nem látom hogy mit csinál, pl Wifi kapcsolgatáskor, hangerő, és fényerő állításkor
Mit kell leszednem, hogy amikor a hotkeyt nyomogatom, akkor mutassa is mit tesz éppen?Lehet, nem jó helyen járok, de itt hiába szedtem le innen a HP Hotkey támogatást, nem települ fel, hibát ír ki, miszerint nem megfelelő.
-
Kbali
nagyúr
válasz Xantor #16068 üzenetére
Jól értem, hogy már megvetted a gépet? Ha még nem, akkor inkább ne is vegyél ilyet, mert főleg az utazás alatti használat kínszenvedés lesz, meg suliba behordani, stb... Ilyen használatra kisebb méretű, olcsóbb, akár használt gép is megteszi (persze, ha nem akarsz játszani - bár az vonaton is felejtős).
Egyébként:
1. valószínűleg cserélhető az akksi, de egy új bármilyen 2x ezer Ft-tól kezdődik.
2. minek hűtő, ha asztalon használod? Sajnos régen rossz, ha egy új gép alá már hűtő kell (mert ez azt jelenti, hogy a gép saját hűtése nem megfelelő).
3. passz
4. inkább húzd ki, nehogy egy kósza villám miatt elszálljon az adapter
5. nem kell kivenni az akksit, de a gépet ne altasd, hanem kapcsold le szabályosan
6. igazából nincs rá szabály - az akksi halálát gyorsítja a meleg (meg a nagyon hideg is) - ÉN úgy használom, hogy merítem, ha kell, töltöm, lehet, hogy egész nap töltőn van (nagyon sokáig úgysem tudod kitolni az élettartamát)
7. ebbe a típusba kb. semmi (egyes üzleti gépeknél ide lehet tenni a pótakksit, de már ez is kihalófélben lévő technológia)
8. kb. nincs (esetleg IKEA-s laptoppárna, aminek sík a teteje, de ez plusz 1,5 kiló)Ha még nincs meg a gép, akkor ide kérdezz be az 1. hsz kérdéseit kitöltve.
[ Szerkesztve ]
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Mivel a HP notebook topic-ban nem válaszoltak eddig, ezért szeretném feltenni itt is a kérdéseimet. Amelyik kérdésemre találtam topicot(hűtőpad,táska), azt ott fel tettem külön, de még rengeteg maradt megválaszolatlanul bennem. Az áldozat egy HP Pavilion 15-N052SH. Viszonylag keveset használom/hordozom, mindaddig, amíg munkába nem állok (aug.1.), emellett pedig otthon 98%-ban az asztalimat fogom nyűni. Ha pedig használom, akkor külön egérrel és esetleg billentyűzettel ha otthon nyomom.
Tehát a kérdéseim:
1) tudom-e cserélni az akkumulátort nagyobbra? Ha igen, akkor milyen típusúakat kell keresnem, körülbelül milyen árban találhatóak a piacon újonnan?
2) ár/érték arányban milyen laptop hűtő volna hozzá megfelelő?
3) szeretnék hozzá vásárolni még egy HP Business Backpack 17.3"-t (azért 17.3", mert ha egyetemen vagyok, akkor rengeteg kaját, cuccot viszek magammal, de nem szeretném két táskában megoldani a szállítást), erről van valakinek véleménye/tapasztalata?
4) az adaptert hogyan érdemes használni? Például: Ha 2-4 napig be sem kapcsolom a gépet, de az adapter áram alatt van és be van dugva a notebook-ba, akkor nem volna jobb esetleg kihúznom a gépből és az elosztóból?
5) az akkumulátort kell-e kivennem? Előző példán alapulva ha 2-4 napig nem kapcsolom be, akkor érdemes-e kivenni addig a gépből? Vagy ha 1-2 hétig nem használom a gépet?
6) milyen időközönként érdemes teljesen lemeríteni az akkumulátort?
7) ha az optikai meghajtót nem használom, akkor SSD/HDD beépítőkereten kívül milyen hasznos eszközök léteznek oda?
8) ha vonaton utazom, akkor létezik-e olyan praktika/megoldás/eszköz, hogy rendesen tudjon lélegezni a gép alja mindamellett, hogy nem roskadva kell a lábaimon tartani?
Érdemes-e még valamit tudnom, valamire odafigyelnem? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!Előre is köszönöm a segítséget!
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
Belako
tag
Üdv!
Van egy kijelző hibás Asus L3000D lapos (kicsit megfolyt).
Meg tudja valaki mondani ennek a kijelzőnek mi a típusa ha cserélni szeretném?
Bontottat nem találok hátha típus alapján könnyebb lesz.
Köszi:
BNyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
-
Rivaul
addikt
válasz duduati #16061 üzenetére
Szerintem nem lehet mert a 7 már telepítés közben driverez. A telepítőből ki lehet szedni az illesztő packot de nem ajánlatos mert akkor semmit nem találna és lehet el se indul. Előbb rá kell jönni mi az ami hibás sajnos.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
duduati
aktív tag
Van egy régi Acer masina. Működött a gép normálisan, annyit kivéve, hogy a win néha nem csinált ezt-azt. Na mondom újratelepítem. Lemez be, telepítés megvan, win7 felmegy. MEgy szépen. A legelső újraindítás után viszont megakad a dolog, win logó-nál megáll, befagy. Van hogy újra is indul. Semmi kékhalál.
Vinyó teszt, 60%-os, 44 hibás szektor. Bele másik vinyó, dettó ugyan ez :S
2 db ram van benne, megvariáltam mindenféleképp, 1db bent, itt ott, de semmi előrehaladás.Valakinek lenne ötlete hogy mi lehet még?
2 féle win7 próbálva, egyik penről, másik lemez, de semmmit.Előre is köszi!
-
inyuska
tag
Sziasztok
Lenne egy Hp dv9000 notim.Csak külső monitorról ad képet.
Sajnos a videó kártya is csak a külső monitort látja és érzékeli , laptop kijelzője sehol sem látható.
Laptop monitorján sérülés nincs, illetve szalagkábel és az inverter a helyén van.
Valakinek ötlet? -
Mantin
aktív tag
-
Kbali
nagyúr
válasz werszomjas #16047 üzenetére
Egyébként mi a hibaüzenet?
-
Kbali
nagyúr
válasz werszomjas #16043 üzenetére
Ha a PIN-t nem fogadja el, annak semmi köze a lockoltsághoz, mert az ellenőrzés magán a SIM-en történik. Biztosan jó PIN-t írsz be? Nem lett már lockolva a PIN? (Bár akkor már PUK-ot kérne). Ha a SIM-et belerakod egy telefonba, akkor elfogadja a PIN-t?
-
Kbali
nagyúr
válasz Norberto666 #16042 üzenetére
Simán lejelszavazod a fiókod, amikor elmész a géptől, nyomsz egy Windows bill + L-t és lockolod a gépet, csak jelszóval lehet belőle visszajönni. Azt meg az energiagazdálkodásnál kell beállítani, hogy ne kapcsoljon ki a gép sosem.
-
werszomjas
addikt
Hello.
Dell 5540 3G/HSPA modemmel lenne egy olyan gondom, hogy beteszem a gépbe, felismeri, driver, broadband manager telepítve, beteszem a sim kártyát, kéri a PIN-t de nem fogadja el
Ez mitol lehet?
Elvileg független.üdv
-
-
Ulius80
tag
válasz Rivaul #16038 üzenetére
Nálam ilyen nincs.A szalagkábelből se jön egy,amit csavarozni kéne,az inverter se csavaros,csak két luk van rajta,amivel a kijelző hátlapjához helyezhető,a kijelzőből meg csak két kábel jön,amit az inverterbe dugok.Köszi a választ!
"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
Rivaul
addikt
válasz Ulius80 #16037 üzenetére
Az én laposom esetében a kijelző test kábele a linkelt képen a bal oldalon van elvezetve, egy fekete kábel ami egy csavarhoz csatlakozik csak.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Ulius80
tag
Sziasztok!
Megvásáróltam az invertert (msi vr630x),de ugyan az a problémám,nincs világítása a kijelzőnek!Új a szalagkábel,új inverter,a kijelző jó!Kérdezésre egy "szakember" annyit mondott,hogy nincs test!A testnek azt lehet nevezni,ami az alaplapon Z formájú függőlegesen van az alaplapon réz lapocska,ami hozzáér a laptop házához?
Előre is köszi!Nem vágom ezt!"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
Mantin
aktív tag
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e a kérdésemmel de majd útba igazítotok.
A notim elkezde azt csinálni hogy nem tölti az akkut ha csatlakoztatom a hálózati töltőre.Viszont ha kiveszem az aksit és visszarakom akkor tölti.Tud valaki erre magyarázatot? -
nagyúr
válasz szaporv #16018 üzenetére
"Amúgy egy HP Pavilion DV 9xxx amd-s integrált vga-s alapról volt szó."
Huh, ez még kóla beöntés nélkül is súrolja a retek melegágya fogalmát.
Az, hogy elindult utána a gép, még csak-csak... de hogy azóta (1éve) még működik, már számomra necces. Nem vonom kétségbe a szavad, de nekem egy kicsit városi legenda a történeted Persze minden lehetséges.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
szaporv
tag
-
szaporv
tag
válasz tigerscorpio #16027 üzenetére
Nem akarlak biztatni, de nálam is ugyanígy volt
Elég sokat állt fárasztópróbán
Megpróbálnám azt, hogy felmelegítem az alkoholt és azzal "öblögetnék" talán az jobban felodaná a szennyeződéseket amik esetleg a chipek alatt maradtak.
[ Szerkesztve ]
hp Elitebook 8540p
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz KillHates #16015 üzenetére
Köszönöm mindenki gyors válaszát
Alkoholt még nem adtam neki. ugyanis a mutatványt tavaly hajtották végre rajta hozzávetőlegesen.
A gép viszont 2 hete jutott el hozzám.
A Billentyűzet része az kuka, mert van amit érzékel, van amit nem, van olyan gomb amire 3 karaktert ír.
de ez érdekel a legkevésbéAlaplapon nyomokat nem találtam, beleszáradványokat.
Megeshet, hogy, (csak a bill rész kapott) ?-szaporv : Elég meredek Ezt nem tenném meg semmiféle felindulásból
Alkoholfürdő, meg suvickolás még oké ,-MurdR : Lehet éreztem iróniát szavaidban
Talán anno tankönyvekben volt így, hogyha nem olvastad végig a szöveget, de a kiemelteket összeolvastad, akkor megvolt a rövidebb, tömör lényeg
Mit mondtok, mitől indulhatott el néhányszor ?
-Legutóbb amikor működésre bírtam, akkor ment egészen addig, amíg a gép el nem ment alvóba. utána nem jött vissza a mocsok...[ Szerkesztve ]
" A Pokol Üres, mert Minden Ördög a Felszinen Van" ****Eladó cuccaim a az adatlapom/honlap link alatt****
-
szaporv
tag
Ezt csak akkor tudod elérni, ha képernyőkímélőt állítasz be, annál be lehet kapcsolni hogy visszatérés után az üdvözlőképernyő jelenjen meg, ahol újból kéri a jelszót.
Start --> Vezérlőpult --> Jobboldalt fent a keresőbe -->Képernyőkímélő
Válassz ki egyet, állítsd be az időt és engedélyezd a bejelentkezési képernyőt.hp Elitebook 8540p
-
szaporv
tag
-
MurdR
veterán
válasz Norberto666 #16022 üzenetére
Rendszerszinten szerintem sehogy.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Norberto666
tag
Üdvözlök mindenkit!
Nemrég vásároltam egy np300e5a-s01uk laptop-ot,és az lenne a kérdésem hogy az hogyan tudom ,vagy be lehet állítani egyáltalán, amikor a kijelzö kikapcsol és ujra bekapcsol akkor jelszot kérjen?(nem alvo állapotra gondolok csak kijelzö kikapcsolasra!)
Elöre is köszönöm a segítséget! -
szaporv
tag
Pontosan, számomra is hihetetlen...
Gondolkodtam, hogy mivel lehetne leszedni a kólát.. vagyis a ragacsos maradványát... amikor az asztalra folyik és ottmarad akkor is melegvíz hozza a legjobban és jött a "nagy" 5let, semmit sem veszíthetek alapon...
De csak azért álltam neki a dolognak mert fél % esélyt nem adtam annak az alaplapnak már...
Az alkohol nehezen hozta le a kólát a lapról, a meleg víz egy szempillantás alatt eltüntetett mindent..
Amúgy egy HP Pavilion DV 9xxx amd-s integrált vga-s alapról volt szó.
[ Szerkesztve ]
hp Elitebook 8540p
-
szaporv
tag
Egyszer nekem is volt dolgom olyan laptoppal amibe fél pohár pepsi folyt bele
Nem is akartam nekiállni mert sok reményt nem fűztem hozzá...így a pepsi 1 jó hetet dolgozott rajta
Na de a lényeg..
Átmostam többször alkohollal,semmi javulás nagyobb tálba sok-sok alkohol, alaplap alámerült 20percre, még mindig semmi sem történt, aztán fogtam az alaplapot felmelegítettem (radiátorra tettem) úgy kb 60 fokra, újra jött a "tálas" megoldás, tálból ki, radiátorra fel, várakozás, és próba...láss csodát indult, de csak 3x tudtam bekapcsolni utána semmi... bevált folyamat ismétlése megint eredményt hozott, de csak pár indulásra...aztán ment a szó szerint a csap alá amiből kb 75-80 fokos víz jött \nooormális\ jó alaposan átmosva BGA-at minden irányból bőségesen , hogy alá is kerüljön...utána alkohollal átöblítettem.. 2 nap száradási időt adtam neki utána teszt és indul 20.-ra is 8 órás stresszteszt, ram teszt is jó pár órát futott... emberkének odamertem adni, ez volt kb 10 hónapja, azóta tökéletesen működik, semmi rendellenességgel nem találkozott eddig.
[ Szerkesztve ]
hp Elitebook 8540p
-
nagyúr
válasz tigerscorpio #16013 üzenetére
Ha egy notebook-ba folyadék kerül, az olyan mint a halálos rádióaktív dózis az embernek; bármit csinálhatsz csak idő kérdése, hogy mikorra csinálja ki teljesen. Talán a tiszta víz, ami után -feltéve, hogy azonnal szétszedik a gépet teljesen és átmossák bő alkohollal- menthető még az alaplap, da a billentyűzet, az LCD biztos kuka lesz.
De a kávé, kóla, égetett szesz, sör, bor, felöklendezett tej, macskapisa után reménytelen már a helyzet, ha bejut a furatgalvánba, vagy a BGA alá. És ezek elég gyorsan megtörténnek...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MurdR
veterán
feleslegesen ne emelgess ki lényegtelen dolgokat.
Miután hozzádkerült, tiszta alkohollal át lett tisztítva a noti belseje, vagy még dolgozik benne a folyadék?
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz Dell XPS #16002 üzenetére
Szép estét !
Kezeim ügyébe került egy acer aspire 5536G típusú noti.
Elméletileg sör borult a billentyűzetébe
Ezt azért kaptam, mert egy másikat megcsináltam, de lényegtelen.
Azt kell róla tudni, hogy mindenestől megkaptam, csak a memóriát vették ki belőle.
Kíváncsibb voltam annál, hogy neten rendelgessek, megvárjam a ramot, és a többi...
Üzletbe bementem volt egy 2gb ddr2 667 es ram a a polcon. ezt meg is vettem.
Rakom bele a gépbe. nem ad képet.
Szétugrasztottam, még mindig semmi.
aztán egy sufni tuningos gányolás- hűtőlamella tágítást kijavítottam az alján, szerelem össze elemenként rádugva a dolgokat.
kapcsolom be ismét.ad képet.
Frankó.
jó is volt egy darabigEgy kevés idő elteltével ugyanúgy nem ad képet. akkor kipróbáltam külső monitorral is, és úgysem adott képet.
a napokban elkezdtem szétkapni ismét.
a billentyűzetet feletti fedlapot lepattintottam, aztán elindult.
-Gondoltam arra, hogy a fedélnyitás érzékelő köpköd bele a levesembe, de nem, azt a mágnest megtaláltam.
-most megint ott tartunk, hogy bekapcsolom elindul a venti, majd leáll. olykor ismét elindul a venti...
Már kifogytam az ötletekből, ha valaki tudna segíteni egy ötlettel, hogy még mit nézzek meg az nagyon jó lenne. előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
" A Pokol Üres, mert Minden Ördög a Felszinen Van" ****Eladó cuccaim a az adatlapom/honlap link alatt****
-
miroon
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom,hogy jó helyen járok-e .. de hátha
Szeretném újra pasztáztatni és kitisztítatni a Dell Inspiron 5520 notimat. Laptopszalonból vettem még 1 éve,így a garancia miatt oda is vinném vissza.
Vannak valami tapasztalatok a laptopszalonnal kapcsolatban ilyen téren? Rendesen megcsinálják?
Köszi!
iPhone 13 Midnight Black
-
MasterMark
titán
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok!
Adott egy asus x50rl laptop. Régen xp volt rajta, jól működött, aztán lett rajta egy ubuntu az is jó volt. Majd most lett rajta egy win7 és a problémám, hogy a képernyő meg van nyúlva. Mi a probléma? Valahol azt olvastam, hogy a videokártyával van valami, de annyira nem értek hozzá. PRóbáltam drivert leszedni több kevesebb sikerrel. Ati radeon xpress 200m van benne.
A segítséget előre is köszönöm! -
NTonee
veterán
válasz csipszikutya #16007 üzenetére
Az valószínűleg egy sshd része. Nem külön van, hanem a winchesterre van ráépítve. Te nem tudod használni, az sshd figyeli a gyakran használt fájlokat és áthelyezi őket a flash alapú területre a gyorsabb elérés érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Az új kiszemelt laptopomba van 8gb ssd. Azt mire tudom majd benne használni? (tudom mi az az ssd, de nekem kevésnek tűnik a 8gb)
Köszi -
Dell XPS
veterán
válasz szaporv #16001 üzenetére
Nekem erős kétségeim vannak, elég ha ránézel a modulokra. Oda bitang erős hűtés kell, és a HP-nál egy WiFi modult is nehéz cserénil azonos chip-gyártó esetében is (ID).
Kérdezd meg Őt, nagyon sok éve szinte csak MXM-es GPU-val foglalkozik.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
szaporv
tag
Sziasztok!
Adott egy HP Elitebook 8540P laptop.
Neten bogarászva találtam egy ilyet , de a 8540p-t nem írják a leírásban csak a "W" \workstation\ típust.
Utána járás után kiderült, hogy teljesen azonos a két gép alaplapja, még a BIOS-is, procikból is ugyanazokat támogatják.
SM-ben ezek a vga-k szerepelnek: FirePro M5800, Quadro FX 880M, Quadro NVS 5100M, Quadro FX 1800M (a "W" típusban még ennyi sem)
Merjem megvenni bele ezt a kártyát?
hp Elitebook 8540p
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla