-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Adott barátomnak egy T420-as Thinkpad windows10-el. Az a probléma vele, hogy mikor egy usb meghajtót csatlakoztatunk rá fel ismeri eszközkezelőben, de egyébként nem látja a gép, tehát semmilyen műveletet nem tudunk végrehajtani rajta. Viszont újraindítva a gépet, már minden klappol. S ez így van minden pendrájv csatlakoztatásnál (usb-s egér megy gond nélkül mindegyik portban). Másfél hónapja (kb) jelentkezett ez a probléma, előtte minden ment normálisan.
Tudnátok segíteni eme probléma megoldásában?
(windows újrahúzás csak nagyon nagyon végső esetben oldható meg)Feltettem a kérdésem a thinkpad topicban is de nem sokra jutottunk ott, volt hasonló gondja másnak is, állítólag winupdate után vált ilyenné nála. Esetemben nem tudom, mert nem az enyém a masina.
Baggio
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Már egy ideje haldoklik a notebookom akksija (Asus N551JW). Nem elég, hogy az egyik cella teljesen meghalt, de a maradék 36 ezer mWh-ból is 10 ezernél kikapcsol. Ezt a 10 ezret nem lehetne még valahogy működésre bírni?
-
válasz Pyttawrx #38095 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen válaszodat! Minden tiszteletem!
Hát úgy nézd, hogy a gép volt maga már ha jól emlékszek hirtelen 110 és még az SSD ami nincs két hónapos az volt 6500 Forint. Így lőttem be az árat. Hát igazából lenne kinézve egy utód, de ha nem akkor, marad a RAM bővítés. Tudom a CPU a szűk keresztmetszet, de ahogy nézem van a Win10 nél ramhasználat is szaporán.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #38093 üzenetére
Véleményem szerint akkorát nem dobna a teljesítményen a proci teljesítménye miatt. Láttam hirdetést, sajnos ez a gép nem alkalmas komoly multimédiára, játékra meg főleg. De az árat szerintem jól lőtted be kb
-
Andor22
aktív tag
Sziasztok
Következő lenne a kérdésem adott 940mx ha rákötök egy 144hz és monitort megy 144 hz N?
Nem 5 fps a lényeg hanem , hogy bírja e a 144hzt
Előre is köszi. -
válasz Pyttawrx #38092 üzenetére
SSD van. Hát főleg multimédiás dolgok, de pici játék Tank Force, meg pl videót is vágnék néha. Amolyan vegyes, néha csak a Youtube megy, néha meg száz dolog egyszerre. Jó hát a proci nem erős az tény sajnos.
Mivel még most hirdetem a gépet, de a számomra megfelelő árat nem nagyon kapom meg érte, így lehet nekem megérné azt a párezer forintot és fejleszteni rajta. Mert ha már csak egy böngésző fut is rögtön 90% a ram kihasználtság, és ugye a videókártya is kérne magának...Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #38091 üzenetére
Ssd van? Illetve mire használod?
-
Sziasztok!
Egy gyors kérdés.
Dobna e a teljesítményen, vagy értelme van e? AMD E2-9000 APU nál 4 ről 8 giga ramra bővíteni a gépet?
DDR4 -1866 van elvileg benne, de mondjuk egy 2400 vagy 2666 ost belerakni?Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
HP Spectre 13 x360 notebookot vettem. Bromi jó gép, egyedül a touch pad van elcseszve azzal, hogy synaptic-os... Ha fent van a driver,akkor elsőre semmi baja, működik a multi touch, minden oké, de kikapcsolom és mikor vissza, akkor olyan, mintha nem lenne driver a gépen, nem működik a multi touch, nem indul a synaptic touchpad szoftver, mert azt írja, hogy: "Nem lehet csatlakozni a Synaptics mutatóeszköz illesztőjéhez." Ha telepített egy másik PS/2 mutatóeszköz illesztőprogramot, akkor távolítsa el a Synaptics illesztőprogramját az igen gombra kattintva. Újra kell telepíteni az eszköz illesztőprogramját.Szeretné eltávolítani a Synaptics ilesztőprogramot most?"
Eddig 1x megoldotta az igen gomb és működött, de többször nem, és akkor is csak addíg, amíg ki nem kapcsoltam a gépet...
Ugyebár telepítettem egy drivert a hp honlapjáról, a saját géptípusomat kiválasztva, az januári kiadású szoftver, lehet ha uninstallálnám és mást tennék fel, akkor jó lenne. Az is lehet,h win update frissített rá, ha leszedném és hagynám,h update tegye fel, lehet jó lenne? Hogy tudom leszedni, mert az említett igen gomb szerintem semmit nem csinál?Valaki tudja mi az isten ez? Esetleg az új windows 10 miatt csinálja (1903 van a gépen, 3 napja jött ki kb., totál tisztán telepítettem)
[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Van egy gondom.
Adott egy hp elitebook 8570w laptop.
A rendszer egy M.2-es SSD-n van. Win7.
Most betettem egy HDD-t is mellé, amin egy másik Win7 van, egy másik laptopból lett kiszedve.
Az a gondom, hogy bármit állítok a BIOSban, mindig a HDD-n lévő Win7et akarja elindítani, mintha az SSD nem is lenne a rendszerben.
A boot sorrendben sok egyéb mellett a "notebook hdd" opció is szerepel, de az M.2 SSDt nem lehet kiválasztani, mivel nincs benne.
Hogy lehet beállítani, hogy az SSDről bootoljon?
Ha kiveszem a HDDt, működik rendesen.Próbáltam UEFI és legacy módban is, de hiába.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy Dell Precision 7530, i7-8750 meg Quadro P2000 kombóval mindenképpen a dGPU-val fogja hajtani a külső monitort?
Én mindig, amikor nem kell nagy teljesítmény, akkor az "integráltat" szeretném használni. Fűti a billentyűzetet is...
Beállítottam a nvidia control panelben, hogy az integrált az alap. Meg állítgattam, hogy minden szoftvert integrálttal nyomjon.
Ezek mindenképp a dGPU-t használják HDMI-vel csatlakozott külső monitorra?
-
HARDVERAPRÓD
válasz DiamondBack #38086 üzenetére
Szia!
Lehet a kábel és a monitor felbontás nem azonos. Valami ilyen kis apróság lehet. Próbáld meg "jobb" kábellel. -
DiamondBack
senior tag
-
HARDVERAPRÓD
válasz zsolt19900 #38084 üzenetére
Akkor csere lcd. Vagy szerviz
-
zsolt19900
őstag
válasz Pyttawrx #38083 üzenetére
köszönöm ennyire nem szeretnék belemélyülni+a tulaja sem akar szerintem
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
HARDVERAPRÓD
válasz zsolt19900 #38082 üzenetére
Hát igen, sajnos ez csak úgy derül ki, ha kiméred az értékeket vagy kicseréled az lcd-t, ami lehet egyszerűbb. . Annyit tudok segíteni, ha megvan a kijelző típusa, és van nekem olyan használt, akkor elküldöm neked tesztre. Ennek is van hátránya a futárköltség. Vagy esetleg a kijelzőkábel végigkövetése és mozgatása, ha arra változik, akkor kábel. ahogy írtad a kiderítés körülményes.
-
zsolt19900
őstag
válasz Pyttawrx #38081 üzenetére
szia
köszönöm, sajnos nincs másik kijelzőm próbára sem.... amennyit még észleltem, hogy a teljes fehérségből megváltozik a képe, amikor a "módválasztót" megnyomom, hogy melyik kimeneten szeretném a képet megjeleníteni
amúgy nekem is a kövi gondolatom az valami zárlat (asztali vgaban láttam már pókhálósodást stb. stb.) csak ugye ezt kideríteni....
na még tudom szerkeszteni:
szóval amit még észrevettem, hogy a "kijelzőválasztó" kapcsolgatásánál amikor a laptop kijelzőjére teszem vissza a képet, akkor függő+vízszintben megjelenik a 3alapszín és ez szépen kifehéredik elhalványulva.... ez akár már lehet az általad említett zárlatból eredő pl. ramhiba vagy valami az alaplapon? mert akkor nem erőltetném a kijelzőt, hisz felesleges
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
HARDVERAPRÓD
válasz zsolt19900 #38080 üzenetére
Szia!
Nem áll rendelkezésedre, egy csere lcd? Egyből kiderül-e, hogy az a hiba vagy nem. Nézd meg még a zsanérnál jó helyen megy/ment az lcd kábel, ez szokott még probléma lenni, hozzányúlás után, márha leszedte a zsanért is. Ha nem nyúlt hozzá, akkor fura, hogy azután nem ad képet, csak fehéret. amúgy igen esélyes a kijelző.Ritkább esetben valami zárlat is okozhatott ilyet, ha nem volt elővigyázatos, aki csinálta. Volt már rá példa a nem megfelelően rádugott lcd csati miatt, akkor az alaplapon kellet cserélni az alkatrészt, cirka 5-8ezer volt anno. Ezért írtam a csere lcd-t A nagysága mindegy csak a pin legyen ugyanaz, egy teszt erejéig ráteheted. Már bekapcsolásnál látni fogod.Üdv
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Kezeim közé került "javításra" egy acer v3-531g laptop, fehér a kijelzője, de külső monitoron mutat képet.... jól gondolom, hogy kijelző cserés lesz a picike?
annyit mondott a tulaja, hogy "az egyik ismerőse pucolta ki neki és azóta nem ad képet"
szétkaptam, csatikat megnéztem, helyén van a monitor fő kábele, szakadás hibát nem látok rajta
"merjek" bele venni új kijelzőt, vagy lehet más is a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Tibiajax #38078 üzenetére
Kérlek!
Maradjon is így! (jól)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Tibiajax
nagyúr
válasz MaxxDamage #38076 üzenetére
köszi, ez segített. most fasza.
-
válasz Tibiajax #38075 üzenetére
Szia,
Igen, egy próbát megér, aztán Date/Time beállítás.
DE előtte!
Próbálhatod bekapcsolás után Date/Time beáll. és kikapcs/áramtalanítás és pár perc múlva újra bekapcs, és ha ugyanez van, akkor elem csere mindenképp.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Zsidaaj #38072 üzenetére
Tedd újra, hátha.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Azt vágom, de ez a 9.0-s szabvány valahogy nekem nem kerek
9.5mm-es Caddy ma jött és nem megy be a 9mm-s ODD helyére sajnos (lehet kicsit eldeformált a Caddy, mert műanyag és azért nem megy be ) fene tudja...de ha félig nagy nehezen be is nyomom, akkor ki még nehezebben jön. Ha veszek 9.5mm-s BluRay írót, lehet el is állok a vásárlástól ha ilyen nehézkes lesz a be/ki vétel a gépből.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dugo_
veterán
válasz MaxxDamage #38069 üzenetére
9,5 ill. 12,7mm a két szabvány méret, a többi csak kerekítés.
-
A notimba 9mm slim ODD van. Ez helyére csak 9mm-es HDD Caddy megy bele és 9mm-es BluRay író? (boltba pl. csak 9.5mm méret szerint ami kapható) vagy spéci méret ez a 9mm ?
Előlap gondolom csak a gyári jó hozzá, mert az is egyedi forma/kialakítás (nem szabvány bezel)
Válaszokat, véleményeket előre köszi!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Kenderice #38064 üzenetére
Minek bonyolítod túl? Én is csak szívok a Linuxokkal mindig, pont most akarom lecserélni a htpc-n Windows7 vagy 8 embeddedre...
De ha nagyon ragaszkodsz hozzá, tegyél rá egy Ubuntut/Lubuntut/Xubuntut. Utóbbiaknak kisebb a gépigénye. Kellenei fog rá: samba fájlszerver, meg az ftp-t kell majd beállítani. Bár ha van Samba, akkor nem nagyon kell ftp szerintem. Szinte midnent kézzel kell beálltani, én utálom.
Transmission van rajta alapból. A sambával is szívok sokat, mert a Win8-as laptop egyik nap még rendben látta, másnaptól meg nem engedi csatlakozni. 2db Win10 laptop+androidos telefonokkal meg ok. Display port-hdmi átalakítót is hol lekezeli, hol nem, de inkább nem, és marad a 4k tv-n a max felbontás 1024*768. Linuxos topicban se tudnak sokszor segíteni. Egy-két ilyen akciója után legszívesebben kivágtam volna az ablakon az egészet... Este pont nem ezzel akarok tökölni filmnézés helyett.
Fájlrendszerként nem szereti az ntfs-t, ext3 vagy ext4 kell neki. Szerencsére van már Windowshoz program amivel lehet kezelni az ext3/4-es particiókat is.
Az tény, hogy amikor működik, akkor jó Mondjuk nálad nem lenne legalább dp-hdmi konverter miatt hiba, de bármi más előjöhet.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
iref-h
tag
Sziasztok!
Packard Bell TK85 laptopomból kivettem a billentyűzetet. felszabadítottam a csatlakozót, kihúztam a szalagkábelt, további szerelések stb.
A baj ott kezdődik, hogy annak a kis fehér műanyag szorítónak, amivel a szalagkábelt lehet rögzíteni, letört az egyik füle. Akkor vettem észre mikor rakom vissza, hogy nem pattan be az egyik oldal.
Szerintetek lehet ilyet kapni, szerezni egyáltalán?
Üdv.. iref-h -
Kenderice
senior tag
Üdv.
Van nekem egy jól működő lptopom, azonban a háza, a zsanérok már rosszak. Repedt, törött.
Azt találtam ki, hogy torrent letöltéshez és FTP szerverként használnám, ami most egy asztali mini-ITX-es gépen fut. Így még kevesebb fogyasztása lenne a rendszernek.A laptop egy Packard Bell Easynote TK85-ös.
6GB ram, 4 magos processzor van benne.
HDD-m, SSD-m van bele.A kérdés az lenne, hogy milyen rendszert teplepítsek rá szerintetek.
Valami egyszerűbbb linuxban gondolkodok.
Egy 60GB-os SSD-ről menne a rendszer és egy 1TB-s HDD lenne a háttértár.Szóval mit tegyek rá ami elég egy FTP szerverhez és torrent letöltéshez?
-
martin555
aktív tag
válasz beni18 #38001 üzenetére
sziasztok!
van kettő "egyforma" notebookom, DELL E6540. cégnél használtuk, vettem kettőt amikor kapható lett két használt cucc belőle.
mindig gyanakodtam hogy az egyik egy picit gyengébb, egyetlen különbséget ott láttam hogy másmilyen típusú RAM van benne, AIDA64 kicsit kevesebb értékeket ad a benchmarkokkal, olyan 5%-kal kevesebbet kb.
ritkán játszunk vele, de most kipróbáltam a fortnite-ot. ugyanolyan beállításokkal egyiken 9 fps másikon 15 fölött.
azt vettem észre hogy a CPU SZORZÓ egyiknél 33x, másiknál csak 32x.
tudok ezen javítani vagy gyárilag ez ilyen, vagy rizikós, felejtős?
win10/64 van mindkettőn minden driver, bios, update egyforma.
köszönöm a kommentet!
[ Szerkesztve ]
POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
DiamondBack
senior tag
Sziasztok,
Nagyon segítségre lenne szükségem.
Adott volt egy Lenovo IdeaPad Z51-70 erre rádugva hdmi-n és vga kimeneten egy Samsung SyncMaster 206BW és egy Samsung SyncMaster 226BW ez így kiterjesztett asztallal tökéletesen működött kényelmesen tudtam dolgozni.
Újítottam a laptopot egy MSI GE62 6QF APACHE PRO-ra viszont ezekre rádugva a hdmi-t (vga kimenet nincs rajta) sajnos egyik monitor sem ad képet. Driverek legfrissebbek, win 10 home 1803.
Képernyőbeállításoknál a lapotop látja a monitort de a monitor jelre vár, és kéri hogy ellenőrizzem a kábelt.Tv-re és másik monitorra dugva ugyanazzal a kábellel tökéletesen ad képet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Kbali
nagyúr
válasz pamitsu #38053 üzenetére
És még egy adalék: állj el mindenképpen a vásárlástól, kérd vissza a pénzt és az igényeiddel fáradj ebbe a topikba (ugyanis az általad választott és kifizetett gép egyáltalán nem főnyeremény, ill. azon gondolkoztál-e, hogy adott boltban miért olcsóbb, mint a gyengébb máshol).
[ Szerkesztve ]
-
válasz pamitsu #38053 üzenetére
Szia!
Mind2-re jogosult vagy.
1. Kötelességük olyat küldeni ami a számlán szerepel. (dobozon lesz egy nagy címke, amin a teljes spec. le ellenőrizhető, igy csekkold le azt is mielőtt felbontod) - meg a boltot is meg lehet kérdezni (megfelelő kommunikáció/kapcsolatfelvétel.
2. Minden további nélkül él a 14 napos elállási jog.
3. Biztos nem utaltam volna előre a helyedben! (ha ilyen bizonytalannak érzed a helyzetet) Kp. az a biztos...Feltételezem a kódnév alapján fogják kihozni, tehát a gyengébbet. Ilyenkor max elállhatok a vásárlástól, ha tényleg így lesz, vagy kötelezhetem őket, hogy olyan tulajdonságokkaé rendelkező notebookot hozzanak, mint amilyen az oldalukon a leírásnál szerepelt?
-
pamitsu
újonc
Sziasztok!
Lehet nem ide való téma, de nem találtam megfelelő topikot, bocsánat.
Az a kérdésem, hogy ha rendeltem egy online webshopból egy laptopot (konkrétan az új asus tuf fx505dt-al107), típusra rákeresve mindenhol ryzen 5 cpu és 1650 gpu-val van felszerelve, kivéve ahonnan én rendeltem, ott ehhez a típushoz ryzen 7 és 1660ti a felállás. Számomra megfelrlő ár/érték aránynak tűnt, főleg a bundle csomaggal, így meg is rendeltem le is utaltam a 270 ezret, számlán is a ryzen 7 és 1660ti volt írva laptop tulajdonságnak, de szerintem ezek az fx505du-al047 kódnevűnek a specifikációi. Feltételezem a kódnév alapján fogják kihozni, tehát a gyengébbet. Ilyenkor max elállhatok a vásárlástól, ha tényleg így lesz, vagy kötelezhetem őket, hogy olyan tulajdonságokkaé rendelkező notebookot hozzanak, mint amilyen az oldalukon a leírásnál szerepelt?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
adamhun94
tag
Sziasztok, egy Samsung np550p5c-t nyüstölök már évek óta, és elég jól teljesített idáig. Az akksi már nem az igazi, de törekedtem anélkül használni a gépet. Kb 2 évvel ezelőtt a gyári töltő elszállt, egy univerzális lett helyette.
Nemrég egyszer csak váratlanul leállt a gép (nem kapott áramot), majd a második ilyen eset után visszaraktam az akksit, hogy ne ismétlődjön meg a dolog. Ezután eltelt egy kis idő, majd arra lettem figyelmes, hogy bekapcsolt állapotban nem tölt a gép egyáltalán, a gyenge akksiról tud csak menni egy 20-30 percet. Ha alvóba rakom vagy kikapcsolom akkor viszont töltődik ismét. Akksi ki, csak töltő: boot közben leáll.
Tegnap este egy labortápról is megpróbáltuk működésre bírni, teljesen azonos a működés mint a töltő esetén.(elvileg 19V 5A-t bírni kéne a labortápnak, de gyakorlatban lehet, hogy a gép 5A felett akar felvenni áramot, amit nem tud teljesíteni. Ezt sajnos nem tudom megerősíteni.) Látszódik, hogy emelkedik a fogyasztás, majd hirtelen leesik nullára. Ez behelyezett akksi esetén azt eredményezni, hogy váltogat 1 másodpercenként akksi/töltés üzemmódok között.
Találkoztatok már ilyennel?
tldr: Töltő tölti a gépet, akksiról megy a gép, hálózatról nem működőképes.
Köszi előre is!
-
nOvOp
senior tag
Telitalálat
Megérkezett az ODD kapcsolóval. Betettem, kapcsolón nem is kellett állítani és megoldódott a problémám. A System (ntoskrnl.exe) processzor terhelése visszaállt 0 - 0,1 %-ra a 21-23 % helyett.
Csak azért írtam, ha vki belefutna hasonló problémába. -
iref-h
tag
Sziasztok!
A laptopomban lévő 500gb hdd-t be szeretném tenni az odd helyére, a hdd helyére pedig egy 240-es ssd raknék.
A hdd-n win7 fut, benne egy virtualbox-os xp, ezt szeretném megtartani az odd helyén is.
A hdd ereti csatlakozása sata 3, az odd sata 2.
Következő lenne a kérdésem:
Van e arra lehetőség arra hogy ha az ssd-re felrakom a win 10-t, az odd helyén lévő hdd-n meg tudjam használni változatlanul a win7-t. Egyszóval, ad e a gép bootolása választási lehetőséget, win7 illetve win 10 között. Ha igen, kérlek röviden írjatok róla.
Üdv.:iref-h -
Gesta28
tag
Sziasztok!
Valami oknál fogva nem működik a laptopom billentyűzete, leszámítva az Fn funkciós gombokat. Amikor lenyomok egy tetszőleges billentyűt, akkor kiad a noti egy hangot, de ezt leszámítva nem történik semmi.
Tudnátok segíteni? Már szinte mindent kipróbáltam. Billentyűzet nélkül a BIOS-ba sem tudok belépni.
-
Girmin93
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy Acer Aspire one D270-es netbookom rossz kijelzővel. Vettem hozzá egy kijelzőt csak az a gond,hogy a réginek bal oldalon van a csatlakozója,ennek pedig jobb oldalon van,és így nem ér el a szalagkábel odáig mint kellene. Mit tudok ebben az esetben csinálni? Egyébként az új kijelző tökéletes azt ki tudtam próbálni,csak nem tudom a helyére rakni. Esetleg megtudnám valahogy úgy oldani a dolgot,hogy ne kelljen másik kijelzőt vennem?
-
válasz intensa_man #38035 üzenetére
Én pl. ezt tudom ajánlani.
Nagy megelégedettséggel használom (igaz 17.3" szörny alatt, de a tiédhez is jó)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
intensa_man
tag
válasz intensa_man #38035 üzenetére
PS, olyan kell, aminek zárt az alsó része. Értsd, ha combomon tartom, nem csinál belőlem darált húst. Így pl a cmc3 kiesik. Pedig nagyon jól néz ki...
[ Szerkesztve ]
-
intensa_man
tag
Sziasztok,
Van ajánlott laptop hűtő 15.5" szörnyeteg alá? Max 5-6e szánnék rá, és egy darab minél nagyobb ventivel szeretném. A minimum a CM L1...
Egy I7 6600&1070 kombót kellene hűtenie...
Köszönöm! -
-
iref-h
tag
Sziasztok!
1.Laptopomon a dvd rom helyére áttenném a hdd- t „raktározási” céllal, a hdd helyére pedig egy ssd-t tennék. A csere azért szükséges, mert a hdd csatlakozása sata 3, a dvd rom pedig sata 2 . Ezt meg lehet-e oldani?
Több boot dvd-t használok, karbantartás telepítés stb. céljából. Addig eljutottam, hogy ISO-bol tudok boot usb csinálni, de bootolós DVD-t vagy CD-t nem tudom hogyan lehet, vagy lehet e usb-re átrakni, úgy hogy a bootolás rendben legyen.
Üdv.: iref-h -
válasz shirogin21 #38028 üzenetére
Általában minden szakszerviz/szerviz azon van, hogy "eredeti dobozában/csomagolásban" kerüljön vissza küldésre (az esetleges sérülések elkerülése érdekében) vagy ha az nincs is meg, akkor bombabiztos / azonos (megfelelő) kartondoboz csomagolásban kell vissza küldeni (gondosan csomagolva, a külső hatások általi sérülések elkerülése érdekében. Nos akkor a te hibádból történt ami történt -ezáltal- (törött) , mert ha pl. eredeti csomagolásban küldöd vissza, akkor mondhatnád azt, hogy te az eredeti csomagolásban küldted vissza, így téged semmilyen más kötelezettség nem terhel (ha törik) így az nem a te felelősséged azután..
Tehát érthető is, ha a bolt ezt nem akarja be vállalni, vagy a gyártó/szerviz.
Én mikor a laptopot 2x felküldtem szakszervizhez és alaplapot is cseréltettem, akkor Futár (GLS) megérkezés után a doboz kicsomagolás/átnézés folyamatát videóra vettem, hogy ha lenne bármilyen külsérelmi nyoma sérülésnek, törésnek... akkor legyen róla bizonyítékom /700+ ezres laposnál ez kötelező, de akár 2-300 ezresnél is!/ vagyis mindenképp javasolt videóra venni.
[ Szerkesztve ]
-
shirogin21
csendes tag
válasz MaxxDamage #38020 üzenetére
Sziasztok. Legközelebb jobban.figyelek és ahogyan tudok felkészülök. Doboza azok óta nincs nálam amióta külföldi munkahelyrõl visszajöttem, otthagytam mert repülõ utazás volt és nem akartam többletköltséget és egy raklap holmival menni, pedig kocsival hazahozhattam volna, viszont az több idõ és nem akartam nyomorogni 16 órát, tessék meg is lett az ára a kényelemnek, idõbõl való lefaragásnak.😁
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy az Asus zenbookok mennyire bővíthetőek RAM-mal, ha úgy adódik, ux331, 333 típusok, viszont ahogy látom, a dell xps 13 9360 bővíthető.
Meg tudnátok erősíteni kérlek, hogy mi a helyzet ilyen fronton? Ez alapján is döntenék, hogy milyen laptopot vegyek.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Billentyűzet hibával (vagy nem hibával) kapcsolatban kérdeznék. Adott egy iszonyat gagyi Acer E-valami laptop. Billentyűk néhol csak 2.-3. lenyomásra érzékelnek. Kérdés hogy próbálkozzak-e billentyűzet tisztítással vagy keressek bontottat bele?
A billentyűzet tisztítást hogyan lenne érdemes csinálni? Gondolok itt arra, hátha valami miatt ragadnak a gombok.. -
Laraxior
titán
Van egy Lenovo ideapad 100 gépem. Elvileg FN + F2-re kellene, hogy bejöjjön a bios, ha mégse akkor milyen kombinációk vannak erre?
Laptopban annyira nem vagyok képben, csak asztaliban*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
válasz shirogin21 #38018 üzenetére
Eredeti doboza nincs meg talán?
Én abba szoktam küldeni (ha úgy van) és eddig minden rendben volt (oda-vissza)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
SZIGMA
aktív tag
válasz shirogin21 #38018 üzenetére
Hát, nem akarlak elszomorítani, de ez így elég nagy probléma.
Kábelt, adaptert mindig csak a laptop mellé szabad tenni.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz shirogin21 #38005 üzenetére
Szia!
Feladás előtt nem fotóztad le?
A csomagolás a te felelősséged egy bizonyos szintig, viszont szerintem a GLS a csomagot csak úgy veszi át, hogy azon nincs külsérelmi nyom. Ha tőled úgy vette át és a szerviznek sérülten adta le, akkor nem sok lehetőség van, kinél is sérült a csomag.
Törékeny megjelölés volt-e rajta?Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Karcub
senior tag
Sziasztok! Ehhez a laptophoz keresnék drivert, de idáig nem jártam sikerrel, tudnátok segíteni?
A laptop típusa: Packard Bell easynote ente70bh -
shirogin21
csendes tag
válasz Magnum_ #38006 üzenetére
Olvastam. A kijelzōnek leves de azért köszi a segítséget. Garis alkatrész csere miatt a javítást ma kezdik meg és ha tovább húzódik az ügy akkor az alkatrészeket vissza kell küldeni és buktam a javítást. Azt mondta Laptopszalon, hogy a gls nem ismerné el ezt az ügyet így ha belemennék egy újabb kárszemlébe abból is szarul jönnék ki + az alkatrészek mennek a dellhez és még többet fizethetnék.
-
félisten
válasz Pyttawrx #38007 üzenetére
Na jó, eredetileg úgy értettem, hogy - gondolom - nincs benne M.2, vagy mSATA foglalat SSD-nek, szóval marad a caddy.
A gyári HDD-t hagyjam az eredeti helyén, vagy rakjam a caddy-be, és a helyére egy SSD-t?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Magnum_
nagyúr
-
shirogin21
csendes tag
válasz SZIGMA #38000 üzenetére
Szervizbe érkezett törötten, átvették, engem okolnak hiányos csomagolás miatt, kárszemle lezajlott eredménytelenül. Külsérelmi nyom található a csomagoláson, beszakadás formájában. Eddig az összes levélre azt felelték én vagyok a felelős ezért és nem vonható felelősségre ilyen helyzetben a gls, ők pedig térités ellenében hajlandóak csak kicserélni. Ezt vegyem úgy, megszívtam, mit tehetek ?
-
félisten
válasz Pyttawrx #38003 üzenetére
Köszi a videót, elég szemléletes!
A négyféle rögzítőcsavar elég WTF kategória...Az ODD helyére mindenképp az SSD-t tedd, és a HDD-t a CADDY-be!
De hát az ODD helyére megy a caddy, nem rakhatom bele mindkét driver-t..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Kollégám Asus X556UQ-XO198D (gyártói oldal) gépét szeretné ápgrédelni, és két dolog nem világos:
1, RAM-ot a kis "csapóajtón" keresztül szerencsére lehet bővíteni, de ugye az alap 4GB forrasztva van az alaplapra, és 1 foglalat van üresen? Vagy az 1db foglalatban van már 4GB-os modul, és ezt cserélnünk kell?
Csak mert nem mindegy, hogy 8GB-os, vagy 16GB-os modult veszünk...2, SSD-t gondolom csak az ODD helyére lehet tenni... de nem tudom, hogy a gyári HDD-vel megcserélve, vagy inkább a caddy-be érdemesebb tenni?
Melyik meghajtó csatlakozója SATA3-as szabványú?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
beni18
tag
Sziasztok!
Szeretnék memóriát bővíteni egy acer 5942g típusú laptopban és a manual szerint maximum 8gb-ra lehet 1066Mhz mellett. Ha 1333Mhz-es memóriákat tennék bele azok visszafelé kompatibilisek lennének vele, működne vele a gép, vagy inkább ne kísérletezzek és maradjak az 1066Mhz-es memóriák mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla