- EAFC 25
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Retro játékok
- Brutális előzetesekkel robbant be a DOOM: The Dark Ages megjelenési dátuma
- Április végén érkezik a Clair Obscur: Expedition 33
- Cyberpunk 2077
- Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Valami oknál fogva nem működik a laptopom billentyűzete, leszámítva az Fn funkciós gombokat. Amikor lenyomok egy tetszőleges billentyűt, akkor kiad a noti egy hangot, de ezt leszámítva nem történik semmi.
Tudnátok segíteni? Már szinte mindent kipróbáltam. Billentyűzet nélkül a BIOS-ba sem tudok belépni.
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Cellazárlatos aksival lehet valamit még kezdeni, vagy inkább vegyek új aksit?
Alig egy órája szállt el, pedig még 14% maradt benne. Épp tölteni akartam, de előtte megadta magát, így már a töltés hiábavaló.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a laptopban lehet újabbra cserélni a WiFi kártyát?
Ami most van benne az egy Intel Wireless WiFi Link 4965AG, ami helyett egy 4965AGN-t szeretnék használni, mivel a mostani netem jobbat igényel.Lehetséges a csere? Egy Lenovo N200-ban kellene ezt a cserét megoldanom, ha támogatja az új kártyát.
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy egy BIOS flash miatt összeomolhat a Windows?
Az történt ugyanis, hogy frissítettem a BIOS-t majd miután ez megtörtént, utána újraindult a rendszer, viszont azóta nem töltődik be a Windows.Állandóan kékhalállal újraindul hiába csinálok bármit is.Csökkentett módban sem indul el. Próbálkozzak új operációs rendszerrel, vagy inkább próbáljam visszaállítani a BIOS-t az előző verzióra? -
Gesta28
tag
Sziasztok!
Olyan kérésem lenne, hogy lehetséges olyan USB által csatlakoztatott vinyóra operációs rendszert telepíteni, belső vinyó hiánya esetén, vagy mindenképpen kell, hogy legyen a notiba vinyó?
A problémám az, hogy van egy notim, amibe a vinyót, csak keret segítségével tehetném bele, viszont keretem egyelőre nincs. Lehetséges az, hogy a vinyót USB-n kersztül csatlakoztatom a notihoz, és arra teszek op. rendszert?
Remélem érthető voltam.
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #23431 üzenetére
Nos, feltettem a kérdéseket neki, és most várom a válaszokat. Remélem jó hírekkel tud szolgálni. Bár nem tudom mennyibe fájna ehhez egy csere alaplap. Mivel gondolom a mostani használhatatlan lett.
közben azért keresek mást is, de azért még ezt sem adom fel teljesen, hátha.....
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Arra szeretnék választ kapni, hogy egy beázott alaplap javítható-e egyáltalán? Ha igen, akkor milyen áron?
Azért kérdezem, mivel fontolgatok egy jó gép vásárlását, egyedül ennyi gondot említett az eladó, hogy beázott.Maga gép egy Lenovo G770 lenne, amennyiben javítható az alaplap benne, abban az esetben megkockáztatnék egy ilyen vételi lehetőséget még úgyis ha a javításra rá is kell kicsit költeni. .
Szerintetek? Érdemes lenne vele foglalkozni?
-
Gesta28
tag
Az a baj, hogy nem tudom megmérni, hogy pontosan hol lehet a probléma, mivel nincs eszközöm, illetve nem is értek hozzá.
A kattogás igazából nem olyan feltűnő, csak akkor venni észre, ha hallgatod. A kattogás igazából csak akkor jelentkezik, mikor a hálózatra csatlakoztatom a gépet. Cseréltem DC csatlakozókábelt, de a probléma továbbra is fenn áll. Ezért gondoltam rá, hogy esetleg zárlat lehet valahol.Milyen kilátásaim lehetnek szerinted?
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. A problémám az, hogy van egy Lenovo 3000 N200-asom nem veszi a töltést hálózatról, illetve, ha rádugom hálózatra, akkor fura halk kattogó hang szűrődik ki a gépből. Lehetséges, hogy zárlatos lett az alaplap? Cseréltem tápcsatlakozó kábelt, de a kattogás nem szűnt meg. Aksiról működik a gép, de hálózatról nem tölt semmit.
Egyébként akitől vettem, ő sem tudta mi a pontos baja, csupán ennyit mondott:
"A meghibásodást egyébként egy utángyártott töltő okozta aminek megtört a kábele és elszállt valami a gépben"
Várom az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
-
Gesta28
tag
válasz mttssz #21090 üzenetére
Szia!
Nem tudom elképzelni, hogy lenne ilyen, mivel azóta párszor újratelepítettem, akkor megszűnt volna a probléma szerintem. BIOS-ban nem találtam semmit, ami befolyásolná.
Az igazság az, hogy amikor beteszem az akkut, akkor egy darabig elkezd villogni a töltésjelző (mivel le van merülve teljesen), majd kialszik és egyáltalán nem tölti. Amikor bekapcsolom hálózatról és benne van az akku onnan tudom, hogy nem tölti, mivel ezt ki is írja. Egyébként hálózatról szépen megy, de én akkuról szeretném használni.
Lehet, hogy cellazárlatos az akku, de abban sem vagyok biztos, hogy nem-e a gép okozza a problémát. Feleslegesen nem akarok új akkut bele, ha közben kiderülne, hogy mégis jó, csak az alaplap nem engedné tölteni. Lehet ilyen probléma?[ Szerkesztve ]
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Egy kérdésre szeretnék választ kapni mielőtt döntenék.
Van egy Lenovo laptopom, aminek az aksija nem tölt hiába van rácsatlakoztatva. A pontos hiba az, hogy "csatlakoztatva, de nem töltődik." Mennyi az esély, hogy az akku a hibás, és nem a gépem? Igazából új akkun gondolkodom, de kellene egy megerősítés, hogy tényleg az akku a rossz. Csak akkor adok ki érte pénzt, ha tényleg cserélni kell az akkut. -
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #19072 üzenetére
Nos, igazából a ventit heti rendszerességgel végzem, mivel elég könnyen hozzáférhető (Lenovo 3000 N200) helyen van. Az igazság az, hogy a venti néha felzúg, ha megerőltetem. Hála istennek ventit csak 1x kellett cserélni, mivel 5 év alatt sajnos elcsapágyasodott. Azóta új ventivel minden rendben
Igaz nem mai darab, de nekem nagyon megfelel, mivel nagyon megbízható. Ha lenne még egy ilyen eladó darab, szívesen beruháznék még egybe, mivel a páromnak is ilyet szeretnék a HP-ja helyett. Nem tudom honnan tudnék hozzájutni megbízható helyrőlAkkor még pár évig remélem nem kell vele foglalkoznom, mert az azt bizonyítja, hogy minden rendben van
köszi a megnyugtatást!
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #19034 üzenetére
Köszi a korrekt választ!
Mivel nem túl drasztikus a hőmérséklet, így inkább nem bántom egy darabig, inkább picit segítek egy coolerrel a jó szellőzéshez. Mindenesetre jó tudni ezeket a dolgokat.Egy utolsó kérdés:
Mikor indokolt az újrapasztázás noti esetében? Van egy régi gépem, amiben még nem volt paszta cserélve, és nem tudom, hogy mennyire indokolt az évenkénti csere? Igazából nem látom indokoltnak, mivel a hőmérsékleti adatok nem támasztják alá. A CPU hőmérséklet 55-60 fok között mozog, míg a vinyó 36-40 fok körül mozog. Én úgy érzem ennél még nem kell a pasztacsere.
Esetleg rosszul gondolom?
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #18992 üzenetére
Én is ezen töprengek, mert elképzelhető, hogy ilyen is van a háttérben. Viszont azt nem tudom, hogy egy ventilátor tisztítás mennyit segítene a csökkenésben? Elvégre abban is lehet valami.
Nem tudom honnan lenne érdemes thermal pad-hoz jutni, nem vagyok egy nagy hozzáértő. -
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #18970 üzenetére
ha erre voltál kíváncsi, akkor itt van a kép:
Egyébként nyugalmi helyzetben tartja a 46-48 fokot, ha már elkezdem használni, akkor 52-53 fokig szoktam hagyni melegedni, majd ezután kényszerpihenő következik, amíg vissza nem hűl. Így próbálom óvni.
A jól működő ventilátor tud segíteni pár fokot, ha rendszeresen van karban tartva, vagyis kitisztítva?
-
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #18963 üzenetére
Most már én is tudtam, hogy a HP tönkre vágta volna hűtés nélkül, de hála isten nem sikerült, mivel a HP alaplap hibás lett. De ez most nem fontos
A lényeg, hogy most az Asusba került. Akkor szerintem a jó hűtés lesz a nyerő. Jobb ötletem nincs. Egy Cooler szerintem jó döntés lenne, főleg úgy hogy most már tudom milyenre is lenne szükség
Esetleg egyéb ötlet?
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #18934 üzenetére
Nos, kicsit későn, de azért lefuttattam az Aida-t a hőmérséklet teszt miatt, és itt az eredmény:
Mint látható egy óra alatt ment fel 29 fokról 51-re, míg a CPU hőmérséklet nem változott jelentősen. A teszt után viszont nem akart visszahűlni nagyon. Lehet, hogy ez lenne az ideális tartománya? Mennyire lehet hosszú távon 50 fokos vinyót használni anélkül, hogy komolyabb kárt tenne benne? Esetleg próbáljak valamiféle hűtésen gondolkodni?
-
Gesta28
tag
válasz szabonagyur #18929 üzenetére
Egy Asus EEE Pc-ben van benne vagyis egy netbookban. Szerintem is sok az 50 fok, de mintha ez HDD függő lenne úgy tudom. Ezért érdeklődöm hozzáértőktől
A merevlemezes topiknak örülnék, de nem találtam aktív topikot!
-
Gesta28
tag
Szeretnék érdeklődni, hogy tudja-e valaki, hogy egy 2,5"-os Western Digital HDD-nek milyen az ideális hőmérsékleti tartománya? Nagyjából most úgy 50 fok körül mozog, de én soknak tartom. Lehet, hogy hűtésen, vagy jobb szellőzésen kellene gondolkodnom? Viszonylag új HDD-ről van szó, és nem akarom, hogy hamar bedobja a törölközőt.
Várom a hozzáértők válaszait!
-
Gesta28
tag
válasz szabonagyur #16864 üzenetére
Vagyis csináljak egy új partíciót, és arra tegyek op rendszert? Majd utána töröljem a partíciót?
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy hibás notim, aminek jó a vinyója, és van egy hibás vinyójú laptopom. A kettőből szeretném összedolgozni egyre, ha ez megoldható.
Mivel mindkettő különböző, így nem tudom, hogy újratelepítés nélkül tudnám-e valahogy használni a jó laptopot, a másik jó állapotú vinyóval? Kellene pár adat a jó vinyóról, viszont nem tudom elindítani a másik gépen.Esetleg valami recovery lehetőség? vagy bármi olyan, ami windows indítás nélkül is előhozza a vinyó tartalmát?
Kicsit bonyolultan írtam le, de remélem nagyjából érthető volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- ASUS ROG STRIX G173RM 360hz
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell XPS 17 9700 i7-10gen. /16GB DDR4/0GB Alaplap + 130W Gyári töltő
- Akció!!! Dell netbook
- Eladó Laptop 16 GB RAM, NVIDIA MX150 videokártya - Mérnök/Informatikus egyetemistáknak ideális
- MSI GV62VR 7RF - 15.6" FHD, Core i7-7700HQ, 16GB, 128+456GB SSD, GTX 1060
- ASUS TUF Gaming F15/ Core i5-11400H/ RTX 3050Ti 4GB/ 16GB DDR4/ 512GB M.2 SSD/ 2026-ig garis!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest