-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz SeniorTilla #45717 üzenetére
Hát okés, akkor majd berendelek egy második töltőt is :) (Nem volt még usb c-s töltőcsatival rendelkező gépem, azért volt a kérdés)
Köszi -
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan usb c adapter, ami mondhatni univerzális minden laptophoz?
Konkrétan lenovo L15 és dell 5520 töltőről lenne szó.
Találtam különféle adaptereket, amik usb C-n tudnak 65 wattot is akár, de gondolom ehhez spéci kábel is kéne.
Van aki használ a gépéhez a gyári töltő mellett ilyesmit?
Homeoffice - munkahely pároshoz kéne egy másodlagos opció, hogy ne kelljen cipelni a töltőt feleslegesen. -
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Samsung laptop tápcsatija kicsit kontakthibás, csak akkor tölt a gép, ha a töltőt egy bizonyos szögben tartom. Tudtok esetleg valakit, aki ezt ki tudná cserélni Pesten és nem kér el érte 40-50 ezer forintot? Forrasztva van a csatlakozója.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Billentyűzet hibával (vagy nem hibával) kapcsolatban kérdeznék. Adott egy iszonyat gagyi Acer E-valami laptop. Billentyűk néhol csak 2.-3. lenyomásra érzékelnek. Kérdés hogy próbálkozzak-e billentyűzet tisztítással vagy keressek bontottat bele?
A billentyűzet tisztítást hogyan lenne érdemes csinálni? Gondolok itt arra, hátha valami miatt ragadnak a gombok.. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz qpakcovboy #37043 üzenetére
Valószínűleg azért, mert az energiaazdálkodásnál nem állítottad be, hogy lehajtáskor ne történjen semmi (se áramforrásról, se akkuról)..
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz IMIIKE1998 #36168 üzenetére
Windows 10 letöltés (eszköz letöltése)
Rufus letöltésRufusban: pendrive-ot alapértelmezetten fel fogja ismerni, ha több van a gépbe dugva, figyelni kell hogy a jóra rakja, lemezképet kiválasztod, és mehet. Ha 2.0-ás a pendrive, akkor lassabb lesz a folyamat, de ha lement akkor be lehet zárni, aztán a másik gépbe bedugod a pendrive-ot és mehet a telepítés.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz IMIIKE1998 #36163 üzenetére
Ha van egy másik gép, akkor azon microsoft saját oldaláról letölteni a kulcshoz megfelelő windows verziót, rufussal egy pendrive-ból telepítőt készíteni és a telepíteni kívánt gépen bebootolni usb-ről.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Newcrazy #36070 üzenetére
Első sorban ssd-t javasolnék, ha nincs sok tárolni való, akkor egy 128 gigás is elég, ha nem elég akkor egy nagyobbat, a terrás lemezt is lehdt adattárolásra használni. Illetve plusz 4 giga ram is jót tesz a dolognak. Op rendszerből meg innentől kb tök mindegy. Az ssd nagyon sokat dobna rajta
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz ubyegon2 #35683 üzenetére
Azzal csak az a baj, hogy nem minden esetben támogat minden komponenst. Nálam pl egy E7440-en linuxot futtatva folyamatosan pörgeti a ventit, ami nagyon idegesitő egy csendes szobában, és már akkor is 3700rpm-en pörög, amikor csak egy böngető van megnyitva. De ezt leszámítva szerintem is bőven elég netezős/filmezős gépre egy linux..jobb mint egy tört windows..
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz galervin93 #35679 üzenetére
Pendrive-ot rádugod a gépre, mikor bekapcsolod a gépet, nyomkodd az f12-t vagy az f8-at, bejön majd hogy miről akarsz bootolni, kiválasztod a pendrive-ot és onnan már next-next-done.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Predator2 #35608 üzenetére
Nem gondolnám, szerintem előbb észleli a mágnest a gép amikor lecsukod és mivel az altatás rövidebb időt vesz igénybe, ezért gyorsan elalszik. Régebben nálam is előfordult. Amúgy ha nem feltétlen kell lecsukni, akkor ne csukd le, legalább a mechanika is tovább bírja
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz EsoxLucius #35533 üzenetére
Használd ahogy jónak látod. Az akksikban be van építve túltöltés elleni védelem. Ha maxon van, nem fog tovább töltődni. Úgyis el fog használódni, használd ahogy kedved tartja. Pár hetente rakj bele 1-2 ciklust (merítsd le teljesen, majd töltsd fel).
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz marquuard #35436 üzenetére
Mire nem elég ez a kártya? Csak kérdezem, hogy a 300Mbps mire nem elég mostanság? Hacsak nem streamels 4K-ban vagy töltesz 4K filmeket éjjel nappal, akkor észre sem fogod venni hogy most 300 vagy 800Mbps az elméleti maximuma a kártyának. Egyébként gondolom wifiről használod, aminek elég sok befolyásoló tényezője van, nem csak a hálókártyától függ a dolog. Ha nem elég a wifi sebesség, akkor kábelt neki, ebben már gigabites a lan csatlakozó, akkor biztosan nagyobb lesz a sávszél.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz cooi11 #35374 üzenetére
Ha jó sorrendben vannak telepítve a driverek(intel driver, majd amd), biztos hogy használja, de ha amúgy is csak általános felhasználásra vetted, így kb soha nem fog átváltani a dedikáltra, így a full hd miatt kvázi teljesen értelmetlen volt egy ekkora gépet venni, főleg hogy még toshiba is, a gagyi műanyag fajta (még mindig nem kötekszem, csak ez a véleményem ). Nem nagyon tudok játékot ajánlani, én egyáltalán nem játszom.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz cooi11 #35372 üzenetére
Ha nem játszol, akkor tulajdonképpen mire kell a dedikált kártya? Nem kötekedésképpen, mert ha munkára, akkor megértem, de ha se munkára se játékra, akkor nem értem. Csak egy potenciális faktor, ami hazavághatja a gépet. Általános munkára pedig a HD5500 is bőven elegendő (tudom, mert ilyen van a családban is).
[ Szerkesztve ]
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Arphox #35251 üzenetére
Szerintem érdemes ssd-t tenni bele, hdd-t meg berakni egy külső házba és adatmentésre alkalmas lesz még mindig. 120-as helyett inkább egy 256-osat ajánlanék inkább (Samsung, Adata, Crucial Mx sorozat). Valószínűleg 2,5-es hdd van benne, ami cserélhető ugyanilyen méretű ssd-re gond nélkül. Ha régóta nem volt takarítva, akkor azt is érdemes lenne közbeiktatni (ventikből kifújni a port + pasztázás) És ha a keret engedi, akkor +4 Gb ram mehet mellé
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz YASKATIR #35210 üzenetére
Válaszoltam a kérdésedre, de ha te ragaszkodsz a saját véleményedhez, én pedig a sajátomhoz (tapasztalatokra alapozva), akkor teljesen mindegy mit mondok, vagy mit mond az, aki évtizedek óta laptopokkal foglalkozik ..Vedd meg akkor azt a gépet, szuper lesz minden vele eltöltött óra (amíg értelmesen lehet használni).
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz YASKATIR #35207 üzenetére
Igen konkrétan tudom. Ha ekkora benchmark fan vagy és elhiszel mindent az ilyen oldalaknak, akkor te vagy a marketingesek kedvenc típusa, akinek bármit el lehet adni számokkal. Egy használt i3-assal ezerszer jobban járna, ami nem U végű..Attól még hogy a barátnőd használja, ne vetess meg vele ilyen vackot. én is i5-tel szerelt gépet vettem a oáromnak, hiába alig használja erőforrásigényesebb feladatokra..előre kell gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Willie #35087 üzenetére
Nem hiszem hogy gagyi. A Crucial is a Micron egyik almárkája ha jól tudom (majd kijavítanak), és az nem a "gagyi" oldal. Egyébként meg, ha odafigyelsz, akkor az ssd is lehet hosszú élettartamú, ezek már rég nem azok az eszközök mint a megjelenésüknél. Jóval tartósabbak. Mindenről legyen mentésed és kész
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz maxika2004 #35038 üzenetére
Próbáld meg az eszközkezelőben törölni az egészet, és utána manuálisan felrakni a drivert, akkor mit csinál.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz maxika2004 #35036 üzenetére
Mi a hiba, vagy hibaüzenet? Ennek hiányában nehezen lehet segíteni
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz bokosjani #34752 üzenetére
Ha nagyon rugalmas a kijelző teteje, akkor nem az lesz a legnagyobb problémád hogy összekarcolódik a kijelző, hanem hogy ha valami egyszer kicsit is megnyomja, egyszerűen bereped. Naponta szállítom válltáskában a gépem, a billentyűk eddig nem karcolták meg. Ha nagyon félted, rövidáru boltban vegyél egy félméteres szövetet és vágd méretre és kész.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz mailroy #34672 üzenetére
Ha az adatlap szerint Win10 volt rajta, vagy a számlán esetleg (papírjain is Win10 van), akkor vidd vissza. Ha nincs feltüntetve számlán, akkor mielőtt visszaviszed, telefonon érdkelődd meg hogy miért nem úgy van ahogy lennie kéne. Ha azt mondják bocsánat igazad van, akkor vissza nekik, ha azt mondják hogy azért van win10 feltüntetve, mert nem foglalkoznak a dolgokkal rendesen és csak odahánynak valamit és ők ezzel nem tudnak mit csinálni (gyakori), akkor csinálj egy usb-s telepítőt windowsból, és telepítsd fel
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz kdavid23 #34472 üzenetére
Dell topikban már próbáltam, de ahogy nézem, ott az ilyesmire nem nagyon reagálnak.
Van a családban két Dell (E7440 és E6430), mindkettő néha lecsatlakozik a wifiről tök random és nem nagyon jövök rá a megoldásra. Asus RT-N18U router van itthon, de nem valószínű hogy annak lenne baja, mivel ezeken kívül még legalább 6 gép és 8-9 telefon csatlakozik folyamatosan és egyik sem produkálja ugyanezt, minden más gépen folyamatos netkapcsolat van. A driverekkel is próbálkoztam, de akármelyiket rakom fel, ugyanaz a helyzet, mindkettőn a kedvenc és imádott win10 van.. Valakinek van valami ötlete? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz marquuard #34388 üzenetére
Ha ilyen alapdolgokra kell, akkor értelmét veszti az i7 szerintem, a hőtermelés előbb utóbb kinyírná a masinát, a folyton járó venti pedig böngészés közben nagyon bosszantó tud lenni (engem már egy 2. generációs i3 hűtése is az őrületbe kerget, pedig csak néhányszor kapcsol be), én nem kockáztatnék, de ez saját vélemény
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #34334 üzenetére
Nem lehet
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz DonThomasino #34284 üzenetére
A boot időn nem fog gyorsítani a több ram. Ha jól tudom, ebbe max 16Gb ramot lehet pakolni.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz carlos043 #33451 üzenetére
Nekem Z500 van, az is a listában van hogy nem ajánlott, mégis lassan egy éve Win10 van rajta. Egyedül az Intel HD4000 driverével szórakoztam, de azt is megoldottam.
Amúgy is felteszi a win10 a maga által gondolt drivereket (ebből van szívás), szóval az instant kikapcs.[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Lookingglass #33445 üzenetére
Először azt írtad tönkre ment. Ha mégse ment tönkre, akkor próbáld ki hogy ugyanazzal még ad-e képet ha visszarakod bele. Tuti jól lett telepítve az a windows a vinyóra?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Lookingglass #33437 üzenetére
Vannak itt páran akik sokkal olcsóbban tudnak kijelzőt keríteni neked, és megbízhatóak is.
Az oké hogy asztaliként is jól funkcionál de gondolom nem azért vettél laptopot hogy betört kijelzővel használd. Nooffense ez egy viszonylag jó gép még ha lenovo is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar