-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
válasz Pyttawrx #41007 üzenetére
Köszi, megnézem. Azt már néztem, hogy esetleg hálózatról be lehessen kapcsolni, mondjuk mobilról, de vmi egyszerűbbet szeretnék a család végett (meg amúgy sem volt teljesen tiszta ). Megnézem, amit mondtál. Gondolkoztam a képernyőn is, de ha nagyon kell, akkor azért ki lehet szedni a helyéről, hogy rendeltetésszerűen használjuk és így még a portól is vmennyire védi.
Persze így is lehet (bocs, ezt nem tudtam kihagyni )
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Van vkinek ötlete, hogyan lehetne megoldani Fujitsu A544 laptop bekapcsolását lehajtott kijelző mellett. Asztali gépnek használnám egy külső monitorral (a sajátja botrányos). Asztal alatt lenne rögzítve, csukott állapotban. Altatni nem szeretném folyamatosan, szóval a(z egyszerű) bekapcsolását vhogy meg kellene oldanom. Köszi![ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Telitalálat
Megérkezett az ODD kapcsolóval. Betettem, kapcsolón nem is kellett állítani és megoldódott a problémám. A System (ntoskrnl.exe) processzor terhelése visszaállt 0 - 0,1 %-ra a 21-23 % helyett.
Csak azért írtam, ha vki belefutna hasonló problémába. -
-
nOvOp
senior tag
Lehet megvan az orvoslat, csak más megközelítésből. Esetleg vki használt és tud linkelni ilyen beépítőkeretet, aminek van kapcsolója? Vagy meg lehet hackelni vhogy, mint itt (csak ez más problémára van)?
szerk.: talán meg is van.
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Van egy fujitsu lifebook a544 laptopom. Windows 10 került rá és azt vettem észre (most), hogy folyamatosan megy a venti. Megnéztem a feladatkezelőt, és a System (ntoskrnl.exe) okozza a problémát. Kipróbáltam már több oprendszerrel is (win7, linux mint, Win10pro, home), mindegyiknél pörgeti. Próbáltam win10 alapdriverekkel, fujitsu oldaláról driverekkel, de semmi. Aztán olvastam, hogy adtak ki BIOS update-et (v1.20) arra vonatkozóan, hogyha eltávolítják az optikai meghajtót, akkor lehet ilyen probléma. És valóban, most cseréltem le a HDD-t SSD-re és kivettem az optikai meghajtót, helyére ODD került a régi HDD-vel. Kipróbáltam, hogyha visszateszem az optikai meghajtót, tényleg leáll-e a venti. És valóban. A ntoskrnl.exe 20 %-ról lement 0,1%-ra! Ahogy visszatettem az ODD-t, újra pörgött a venti és visszaugrott a ntoskrnl.exe 20%-ra. A gondom az, hogy nekem v1.23 BIOS verzió van fenn. Már nem tudom, honna jött, mert a hivatalos fujitsu oldalon a v1.20 a legfrissebb. Valószínűleg vmelyik driver kereső programmal jöhetett le vhonnan. A lényeg most az, hogy nem tudom downgrade-elni. Ebben kérnék segítséget. Hiába indítom el rendszergazdaként a letöltött v1.20 BIOS update fájlt (FTS_WindowsBIOSUpdateUtilityLIFEBOOKA544_120_1149817.EXE). Elindul, bejön a DOS-os ablak, majd kiírja, hogy 5 mp múlva újraindul a gép, beolvassa az aktuális verziót, majd bezárja a DOS-os ablakot és nem történik semmi. Köszi! -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Lifebook A544 laptopom, melynek a zsanérja megadta magát és jelenleg nem lehet lecsukni a fedelét. Tavaly volt már ilyen problémám, akkor garanciálisan szervizelték. A garancia már sajnos lejárt. Tud valaki ajánlani megbízható szervizt, ahol tudnak beszerezni hozzá alkatrészt vagy meg tudják javítani anélkül és nem horror áron? Érdeklődtem már szervizekben, de azt mondják, hogy a fujitsuhoz kriminális az alkatrész beszerzés és nem tudnak segíteni, csak ha viszek alkatrészt. A garanciális szervizbe nem szeretném vinni, mert hetekig tart nekik a javítás. Akár privátba is jöhet, ha az ajánlás a prohardver szabályaival ellenkezik. Köszi a segítséget. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Lifebook A544 laptopom. A Del gomb csak a shift lenyomása mellett tölti be a szerepét, shift nélkül vesszőt ír.
Meg lehet fordítani a funkciót? A törlést többet használom, mint a vesszőt...
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar