-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
-
SDDS22
tag
válasz nonsen5e #16697 üzenetére
Nem ad sípoló hangot, ugyanolyan mintha csak szimplán bekapcsolnám, csak nincs kép. Szétszedés elég érdekes lenne mert eddig egyszer próbáltam tisztítás céljából és akkor sem ment túlságosan... Az viszont érdekes hogy be tudom tenni alvo módba, a venti is pörög az alsó ledek világítanak, csak kép nincs...
[ Szerkesztve ]
Huawei P30, Dell E7440
-
nonsen5e
veterán
válasz SDDS22 #16696 üzenetére
Az a baj, hogy már túl sokszor kellett laptopokat szétszednem hibakereséshez/javításhoz...
Kezdjük ott, hogy: sípoló, pittyegő hangot nem hallasz? A sípolás száma, hossza utal a hibás komponensre.Ha nem okoz problémát a végrehajtása:
Én utána azt csinálnám, hogy egyesével szétszedem darabokra - mindent ki: hálókártya, billentyűzet, touchpad, optikai meghajtó, memória, processzor, hdd, ssd, tudomisénmégmikvannakbenne, monitor, hangszóró, webkamera, mikrofon, et cetera...Majd az asztalon kiszedve megpróbálnám a legalapvetőbb komponensek használatával bekapcsolni: alaplap, memória, processzor + ventilátorok. Ha normálisan felpörög, akkor jöhet rá a monitor, majd a HDD, utána minden nyalánkság.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
SDDS22
tag
Sziasztok! Remélem jó topik-ba írok. Asus K50AB típusú notebook semmilyen formában nem indul, azóta hogy kis családom egy tagja meglepően idióta módon bekapcsolt állapotban próbálta elszállítani a lakás egyik pontjából a másikba, úgy hogy már százszor elpofáztam hogy az akku egy percet sem bír. Most konkrétan bios sincs, egyszer indult el a Windows diagnosztika, de az meg újraindította azóta szintén se kép, se hang. Ötletek? Előre is köszi!
Huawei P30, Dell E7440
-
AtHoS
nagyúr
válasz nonsen5e #16689 üzenetére
Én biztos nem állnék neki forrasztgatni, de elképzelhető, hogy szakavatott szervizben leforrasztva az integrált memót a bővítőhelyre bedugott 1 GB-os modullal működőképes lesz a gép? Nem fogja hiányolni az alap 256 MB-ot?
Rákérdezek Toshiba topikban, hogy valóban integrált-e, de mivel nem láttam sehol bővítő slotot azon az egyen kívül, így szvsz. integrált lehet.
read-only mode on the forum
-
Rivaul
addikt
válasz LobiDrg #16688 üzenetére
Ha be se kapcsol és hagytad hatni a sört egy éjszakát akkor lehet hogy már semmit. Szét kell szedni és alkohollal aprólékosan megtakarítani. A nem elektromos részeket csap vagy deszt víz segítségével kimosni és a biblia lapozgatása mellett imát mormolva hagyni kiszáradni a gépet.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
nonsen5e
veterán
Amennyiben integrált a memória és nem vagy vérprofi a forrasztópákával abban az esetben alaplapcsere/kuka a gép.
LobiDrg: Azonnal húzd ki a kábelt is és az akkumulátort is, azzal csak ronthatsz a helyzeten, ha áram alatt van az egész gépezet.
Szedd szét a legapróbb darabokra, tisztísd ki kompresszorral ha van rá lehetőséged (vagy fújkáld ki alaposan) majd essél neki alkoholos vattával, fogkeféve, fülpiszkálóval (személyes kedvencem PCB tisztításra).D4: hunPH, nonsense#2596
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Tegnap party hard volt és sikeresen beleöntötték a sört a laptoba.Egy Dell D620-as gépről van szó.Ma próbáltam bekapcsolni de semmi eredmény nem volt.Az aksit tölti de azon kívül semmi.Mit lehet vele csinálni ? Előre is köszi
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Idekerült hozzám egy Toshiba Satellite Pro A60 PSA65E laptop. Ilyesmi [link]
A rajta lévő XP csökkentett módban indítva is újraindítja a gépet. XP telepítőlemezről indítva folyamat kékhalál.
Memtest86 1.86-os verziója rengeteg memória hibát dob. Kivettem a bővített 1 GB-os DDR modult a gépből,
de a Memtest ugyanúgy dobálja a hibát. A linkelt oldalon 1 memory slot bővítési helyet írnak és nem is találtam sehol másik foglalatot, hogy az alap 256 MB-ot kiszedjem. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy integrálva van az alaplapra ami szerintem erősen meghibásodott, ezért dobálja a memtest program a sok hibát.Lehet ezzel a laptoppal így kezdeni valamit?
read-only mode on the forum
-
nonsen5e
veterán
válasz Khelben #16681 üzenetére
Sajnos mobil eszközöknél ez nem mindig olyan egyszerű mint az asztali normál gépeknél, hogy egyszerűen átvált. Általában olyan laptopoknál amiben külön kihúzható dedikált vidkártya van, sokszor a HD graphics "be sincs kötve", tehát nem tudna képet adni a dedikált nélkül.
Először nézzed meg BIOS-ban, találsz-e olyan opciót, amivel beállíthatod az alapértelmezett grafikus vezérlőt. Ha találsz, akkor elvileg fog képet adni, ha kiszeded a fireprot.D4: hunPH, nonsense#2596
-
-
alienpapa
senior tag
Keresd meg őt! Segíteni fog.
(#16680) Doky586
A srác segítséget vár, nem ilyen rosszindulatú odaböfögéseket olyan emberektől, akiknek fogalmuk sincs a dolgokról. Ezt tartsd szem előtt, vagy maradj csendben legközelebb. Köszönöm![ Szerkesztve ]
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, adott egy gép, amiben kivehető vga van (HP 8560w, Ati FirePro). Kérdés: ha kiveszem a vga-t, tudom használni a processzorba integráltat (HD3000)? Vagy ez nem ilyen egyszerű? Nem váltogatja a kártyákat, hanem mindig az Ati megy és nem tesz jót se a hőmérsékletnek, se az üzemidőnek, a teljesítményére meg nincs szükségem.
-
-
-
Mantin
aktív tag
Üdv!
Touchpaden hogy lehet működésre bírni a szélső görgetést? Driver telepítve van..GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
Tombi
őstag
üdv! notebook alaplap témával kapcsolbatban kérdeznék.
Adott a PackardBell Tk 85-ös gépem, acer biost raktam rá még régebben amivel elérhetővé vált néhány eddig rejtett biosbeállítás, én pedig sajnos kikapcsoltam a HyperThreading-et. Azóta a következő a hibajelenség:
- gép elindul megy pár másodpercet aztán leáll, közben a kijelző el be sem kapcsol.
A bios elem itt forrasztott, kiforrasztottuk majd 45 perc után vissza, de ismét ua. a hiba.
Tehát nem resetelődött ha jól sejtem..
Lehetséges, hogy ezek után is beleragadt a beállítás? Mit lehetne még tenni?
Azon kívül, hogy moddolt biosba nem kapcsolgatok legközelebb :/Nincs 5letem, a szerviz előtt próbálkozom itt
-
-
Rivaul
addikt
válasz Dell XPS #16670 üzenetére
Sok esetben nincs más megoldás vagy sokkal nagyobb a ráfizetés így megfelelő körültekintés mellett vállalható. Bár a posta lenne az utolsó amire rábíznám én is. Inkább egy 3 lábú szirénázó kecskén küldeném el... Ott nagyobb az esély. Viszont azért a futár szolgálatok jóval megbízhatóbbak sztem. Bár az ördög valóban soha nem alszik
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Dell XPS
veterán
válasz V.Stryker #16660 üzenetére
Elvileg nem kellene ilyen hangoknak előfordulni, de találkoztam néhány esetben hasonló jelenséggel (alacsonyabb osztályban), ott viszont az ODD-t is "berángatta" boot alatt egészen hallhatóan. Igazából látni, hallani kellene, hogy mi a helyzet Optibay-ben. DE elképzelhető, hogy a kolléga már rámutatott előttem.
Üdv, Dell XPS
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Erről mi a véleményetek,ezeket az adatokat tudom róla.
Dell xps l502x
Intel Core i7-2630QM
8GB DDR3 1600MHz
15.6" FullHD 2Mp HD kamera
500GB 7200rpm SATA HDD
2GB NVIDIA GeForce GT 540M
Blue Ray meghajtó
9 cellás akkumulátor
magyar billentyűzet
kártyaolvasó
HDMI 1.4 (3D support)
mini DisplayPort
2x USB3.0
1x combo USB2.0/eSATA
fél év Nextdaybuisniss gari karcmentes
Mennyit érhet.Asztali gépért kapnám cserébe,értékegyeztetéssel,
Köszönöm. -
-
Rivaul
addikt
válasz Dell XPS #16659 üzenetére
Csak a hasamra ütöttem de pl a gls országosan 1900ft-ért szállít. Ha nagyon keresgélnék sztem találnék 1500-ért, az hogy meg hogy van becsomagolva csak a feladó dolga. Pl egy monitor dobozba 63 póló között már van biztonság. Az itteni szaki meg abba is küldi vissza.
-
alienpapa
senior tag
Vettem egy notit. Van az alján egy windows matrica. A sorozatszám éppen látszik, de semmi más nem. Honnan tudjam, hogy melyik rendszerhez jó?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Dell XPS #16659 üzenetére
Na, feltettem. Végülis használható. Viszont a google talk-ot nem tudom rávenni,hgoy chrome-ba nyissa meg a gmailt. Csak IE-ben hajlandó.
+ még lenne egy olyan kérdésem,hogy az optikai meghajtó helyére bekerült a gyári hdd egy optibay-ben. Ami viszont nem tudom,hogy normális-e,hogy a gép leállításakor vagy újrainduláskor elég nagyon kattan vagy klattyan a vinyó. Ez normális lehet?
-
-
Dell XPS
veterán
-
Pecc
őstag
Üdv!
Adott egy Fujitsu Lifebook E780, i5/ 8GB ramos változat. Windows 7 X64 Professional rendszerrel. A jobb felső sarokban a bekapcsoló gomb mellett lévő gombokat nem tudom feléleszteni, pedig azzal kapcsolná be a wifit. Van hotkey illesztő a support oldalon, de egyszerűen nem működnek, illesztőprogram frissítéses diologgal is próbáltam.
Mi a teendő ilyenkor?Köszi
-
-
V.Stryker
nagyúr
sziasztok
Nekem egy lenovo E531-em van. Az lenne a kérdésem,hogy érdemes magamra erőszakolni a win 8.1-et? Technikailag, műszakilag, sebességileg van értelme? Próbáltam talán kétszer is nemrég és valahogy nem fekszik a 8-as windows nekem, maradtam a 7-nél. De azért bassza a csőröm,hogy nem-e kéne haladni a korral. Vélemény?
-
-
Rivaul
addikt
válasz HellGreg #16651 üzenetére
Egy kérdésbe nem halsz bele. Kiárulni se lesz gyorsabb sajna. Futárral 1 nap alatt 1500-ért fent van itteni szervizesnél és ennyiből vissza is megy. Nekem mind1 csak egy tanács. Esetleg ha van annyid akkor vegyél egy másikat, ezt meg javíttasd meg és add el utána, már nem buksz annyit.
-
Rivaul
addikt
válasz HellGreg #16649 üzenetére
Mi lenne ha megkérdeznéd itteniektől mennyi a javítás? Biztos hogy jóval olcsóbban, megkockáztatom hogy fele ennyiért is megcsinálná valaki. Esetleg ŐT kédezd+
Amúgy árazós topic notihoz.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, tegnap említettem a halott laptopot, azt mondták a szervizben, hogy szinte biztosan alaplapjavítás, 50 ezer. Annyit sajnálok rá, kimentem a HDD-ről az adatokat, és azt gondoltam, alkatrészenként eladnám ami működik. Szerintetek kb mennyibe lehetne ezeket eladni:
- i5 2410m
- 4Gb ddr3
- radeon 6650m 1gb
- 750Gb HDD
- a képernyő 17 colos, hibátlan, ledes
-hirtelen nem tudom, mi lehet még benne ami eladható, esetleg a DVD meghajtóköszi
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Macbook Air-hez (13") keresek egy nagyon letisztult, szép, fiatalos táskát, aminek fogója van csak, és alig nagyobb mint a gép. Külső vinyó, és töltő kell még, hogy beleférjen.
Tippeket légyszi!
Köszi előre is! -
Rivaul
addikt
válasz Doky586 #16646 üzenetére
Annyi idő alatt én is bekrepálnék a kis szekrénybe Természetes merülése is van ugyan úgy mint az elemeknek stb-nek. Ezért is mondják hogy a végletekig nem lehet megóvni az akkut csak elhúzni és állagot óvni amíg lehet.
-
-
Rivaul
addikt
válasz Doky586 #16644 üzenetére
Ez a másik véglet. írják is akár laposnál akár mobil akkunál hogy 0-ra ne merítsd le mert akkor off. A telóknál pl még valójában min 10%+ van az akkuba amikor kikapcsol mert az elektronika így védi a teljes merüléstől. Az autó is lemerül sokáig álló helybe pedig combosabb az akku. Én hálózaton kiveszem, egyébként meg lemerítem 10%-ig és újra töltőre teszem, ha teli van és nem kell akkor kiveszem. De mint írtam, nem kéne kivenni ha minden igaz de a szokás nagy úr
-
-
-
HellGreg
őstag
-
válasz HellGreg #16640 üzenetére
Az sok minden lehet. Lehet a töltő küldte el a gép töltő + tápáramkörét, vagy csak annak a bemenetén ment el a bizti. Lehete bezárlatosodott a töltőáramkör a gépben, ezért nem tölt, és a tápot is lerántja. (Mármint a töltő azért nem világít, mert a gép töltőcsatija után zárlat van.)
A töltő ha nincs a gépbe dugva (és egy ideje nem volt összekötve a géppel) akkor sem világít?
Ebből akár alaplapcsere is lehet, rosszabb esetben, persze nem feltétlenül.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, van egy nagy gondom.
Egyik napról a másikra, minden előzmény nélkül meghalt a Packard Bell LS laptopom. Egy este kikapcsoltam, reggel már nem lehetett bekapcsolni. Nem világít a egyik led se az elején, semmire nem reagál. Kivettem az akksit, úgy se (bedugva). Másik töltővel se, egyszóval semmi. Amikor egyszer vissza akartam dugni bele a töltőt, villant egyet a kimenete mintha valami áram csapott volna ki belőle.
Aznap este amikor utoljára kikapcsoltam, erősen villámlott kint, nem tudom, van-e összefüggés. Pedig miután kikapcsoltam, már nem volt vihar sem.
Holnap viszem szervizbe, csak félek, mert dolgoznom kell rajta és remélem nem tart sokáig megcsinálni.
Volt már ilyennel tapasztalata valakinek?Köszi
Annyit még, hogy szerintem a töltője is meghalhatott, mert nem világít a kis led rajta amikor be van dugva. Azelőtt világított.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hello!
Nem teljesen noti. Adott egy Win8.1-es tablet, amiben van egy Realtek 8723BS wifi+BT chip.
Na ez egyszer leszórta a gazdáját a hálóról, azóta nem engedi vissza.
Újra lett húzva, nem jó.
Nálam jó. Olyan, mintha lecsökkent volna a wifi érzékenysége.
találkozott már valaki ilyennel?
Leejtve, stb nem lett, ha arra tippelne valaki, hogy kimozdult az antenna...Köszi minden tippet
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
fuze
őstag
Gyorskérdés:
Most akkor hagyjuk az akkumulátort a gépben mikor töltőn van huzamosabb ideig, vagy ne? Jó hűtése van a gépnek és az akkut nem éreztem forrónak teljes terhelés alatt, de azért kíváncsi lennék, hogy mikortól árthat neki...
adms.hu | UI Designer
-
Dell XPS
veterán
válasz soldierboy #16633 üzenetére
Természetesen okozhat ilyen jelenséget, de még egy HDD adapter is. Nézd meg az SSD helyén a merevlemezt, ez nem olyan vészes művelet mint az 5110-es 'tesójánál'.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz soldierboy #16630 üzenetére
Leírásod alapján olyan mintha Optibay feladta volna, de nyilván ki kell zárni a merevlemez hibát is.
Üdv, Dell XPS
-
soldierboy
tag
Sziasztok!
Egy Dell N5010-es laptopot használok. A merevlemez helyén egy 120GB-s SSD van, az optikai meghajtó helyén pedig egy Optibay segítségével beszerelt, gyári merevlemez, ami 500GB-s, 7200RPM-es. Semmi problémám nem volt velük, de a mai nap a számítógép indítása a szokottnál jóval tovább tartott és a merevlemez pár másodpercig, ilyen nyekegő hangot adott ki, majd a laptop elindult, de a merevlemezt nem érzékelte. Megpróbáltam az optibayt csatlakoztatni USB-vel is, de ugyan ez volt a probléma. Mit tehetnék, mi lenne a hiba oka?
Köszönöm!
-
Maksifül
senior tag
Mit gondolsz, a D430-as Dell töltőjével megpróbálhatnám tölteni az M6500-at? Mondjuk az csak 90W-os és az áramerősség is csak 4,62A míg az M6500-é meg 6,7A
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Laraxior
titán
Van olyan notebook-hűtő amit kifejezetten ajánlotok? Inkább a teljesítménye legyen jobb, a hangja annyira nem számít
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
xlinux
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget kérni, hátha találkozott már valaki ilyen problémával és a hozzátartozó megoldással is. Van egy ASUS N55SF laposom. Két videó kártya ketyeg benne egy Intel HD 3000 és egy Nvidia 555. Mostanában azt csinálja mint a lenti videón.
https://www.youtube.com/watch?v=NobMOFBaUzE
Állandóan villog, majd abba marad és minden rendben lesz. Driverekel már próbálkoztam de nem segített. Ha esetleg van valami más lehetőség amit tudnátok javasolni akkor azt szívesen meghallgatnám.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Laraxior
titán
Mit nyomhattam el a laptopon vajon, szitu a következő:
Battlefield 4 indít, megy, játszottam, kiléptem, aztán mennék újra, de már nem tudok, mert szaggat, olyan mintha nem emelné meg az órajelet a VGA.
GT 720M, van mellette egy HD4000 is, esetleg ezt nem lehet letiltani vagy valami, vagy ehhez nincsen köze?
Valahogy nem tudom belőni, hogy max órajelen menjen? Afterburner fent van, de ott szinte semmit se lehet állítani,csak órajelet.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Gery355
csendes tag
Sziasztok!
Notebookba utólagosan szerelhető érintőpanelekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
masholnap
senior tag
sziasztok, nekem is hasonló a nyavalyám, mint a fenti kollegának, hogy a töltő csak rövid ideig tölt. ha le van merülve eléggé az akku, akkor előbb utóbb elkapja a fonalat és visszatölti valameddig, de nem teljesen. elég sokáig eléggé rendben volt ez, kb. egy hónapja szarakodik.
három tippem van: vagy a táp lett kaki, vagy a töltőáramkör, vagy az aksi, de nem igazán tudom eldönteni. kikapcsolt állapotban is csak rövid ideig tölt, ha feljebb van töltődve.
ki-be dugdosással feljebb lehet töltögetni az aksit, de nem hinném, hogy ez jót tenne -
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Lehet válogatós az ASUS Eee pc (x101) a memória tekintetében? A gyártó azt írja hogy lehet bővíteni 2GB ig. Kicseréltem a benne lévő modult 1gb-os modult egy 2GB DDR3 1333Mhz darabra és el sem indult. Amit beleraktam memória természetesen tökéletes a másik gépemben teljesít szolgálatot. Így nagyon lassú a gép mindenképpen bővíteni szeretném. Azért is raktam bele a másik gépemből hogy tutira megbizonyosodjak milyet kell vegyek de igy tanácstalan vagyok nem akarok feleslegesen venni olyatami nem működik. Szerintetek mit csináljak. Az AIDA szerint most is egy 1333Mhz modul van benne azért gondoltam hogy jó lesz.
[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Maksifül
senior tag
Altalaban Pest mellett lakom, de most epp kulfoldon vagyok.
A tolto es a toltes vilagit egyebkent, csak eppen nem toltodik az akku.
Van egyebkent egy Dell D430-asom, de annak a toltoje mas teljesitmenyu, nem mertem kiprobalni vele.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
MurdR
veterán
válasz Maksifül #16610 üzenetére
130W-os adapter és gyárilag is ez van hozzá, tehát azt szerintem kizárhatjuk hogy nem kap elég szuflát. Meg gondolom nem maxon használgattad eddig, hogy ne tudta volna tölteni, bár akkor is kéne világítania a töltésnek.
Ki kéne próbálnod egy másik töltővel. Pesti vagy?
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Maksifül
senior tag
Használtan vettem egy laptopot. Mitől lehet az, vagy minek a hibája, hogy ha ennél a Dell Precision M6500-asnál bekapcsolt állapotban nem tölti az akkumulátort a hálózati töltő? Pár másodpercig villog a töltés ikon, aztán megáll, s nem mozdul többé, s nem is emelkedik a töltöttségi % szintje. Olyan, mintha csak hálózatról üzemelne, de az akkut nem töltené a töltő. Kikapcsolt állapotban simán tölti az akksit a hálózati töltő. Sosem láttam ilyet. Elképzelhető az, hogy annyi energiát emészt használat közben, hogy csak szinten tartani tudja a hálózati töltő, de feltölteni már nem? De ha ez mégsem normális, akkor mi lehet a hibás, cserére szoruló alkatrész?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Rivaul
addikt
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
Nem tudom pontosan hova passzolna ez a kérdés, gondoltam felteszem ide.
Adott egy Toshiba NB100 notebook, amihez alapból adtak WinXP-t, szép kis matricával, szériaszámmal az alján, viszont mellé se driver cd, se oprendszer.
Ennek behalt a merevlemeze, kicseréltem egy másik szabványos 2.5" darabra, viszont oprendszert kéne rája telepíteni. Optikai drive ugye nincs rajta, így cd-ről nem megy. XP azt sem szerette (kékhalál indításkor, csökkentettben is) ha más gépen telepítem rá a HDD-re. TPB-s verzió letöltve + pendriveról telepítés meg egyszerűen nem megy, el sem indul a telepítő. (Gondoltam én jóhiszeműen, hogy letöltök valami kalózverziót aztán beaktiválom a géphez kapott kulccsal.Na akkor a kérdés: hogyan tudnám telepíteni rá az XP-t? Van egy-két eredeti XP lemezem, azokat házilag valahogy "át lehet tenni" egy pendrivera amiről tudnám telepíteni?
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Pöttön
őstag
Most néztem a GPU értékét.
8-as FFA Starcraft 2 alatt 66-72 C fok, beállítástól függően.
Majd úgy is rakok bele egy SSD-t, akkor majd újra pasztázom.
Leginkább csak arra voltam kíváncsi, hogy addig ki bírja e?
Mert kb 1,5-2 hónap mire összejön az SSD ára...[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
MurdR
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar