-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
válasz MasterMark #34708 üzenetére
nem is rokkan bele, csak picit zavarónak tartom hogy felpörgeti a szinte hangtalan gép a ventit, most hogy alatta van a "laptophűtő" most egészen kulturált, de előtte nem igen volt az.... csak most is egy picit soknak találom, hogy felpörög
röccenés ilyesmi nincsen egyik filmben sem, a 4k-t kivéve, de azt nem is szoktam nézni
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz MasterMark #34705 üzenetére
igen igen írja írja most megnéztem
SiZE..........: 15.2 Gb
ŰŰ ViDEO.CODEC...: x264 [DXVA]
ŰŰ FRAMERATE.....: 23.976
ŰŰ BiTRATE.......: 16 000 kbps
ŰŰ RESOLUTiON....: 1920x1038ezek a film adatai
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz MasterMark #34701 üzenetére
megnéztem mpc-kal a lejátszást -beállítottam, úgy hogy kézzel megadtam neki a codecnél, hogy használja a gyorsítást- így 10-15%fölé nem ment a proci használat, inkább a ff pörgeti mellette 50-60%ra is néha, most bezártam a füleket, így picit csendesedett a venti is és a százalék is kis mértékben, de visszament
szerk: a powerdvd-vel sem megy 15-6%fölé a cpu terheltség, de így hogy a ff is megvan mellé nyitva azt még így "félretéve" is dolgoztatja 10-20-40%-okon.... érdekes és gondolom nincs mit tenni ellene
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz MasterMark #34697 üzenetére
okés rápróbálok
ez be volt pipálva igen, és nekem is DirectX VA-t ír, de viszont a zárójelben neked "in use" van nekem pedig "Not in use" nem tudom, hogy ez számít-e
de akkor kipróbálom a másik lejátszót
Win10em van
-
zsolt19900
őstag
válasz MasterMark #34695 üzenetére
17es a dvd
hol tudom megnézni ill. bekapcsolni?
az a helyzet amúgy, hogy nem csak videó közben, de még itt böngészgetve is elég sokszor felpörög a venti, pedig csak böngészgetek.... okés sok lap megvan nyitva, de akkor is szóval nem értem
de a videós tippet meghallgatom szívesen
egyelőre másik lejátszóval nem szeretnék próbálkozni, nem igazán szeretnék váltani erről, ezt nagyon megszoktam stb. stb.
-
zsolt19900
őstag
válasz MasterMark #34693 üzenetére
mire gondolsz? és hogy érted a vgat? az általában ki van kapcsolva -külön gombbal kapcsolható- és a hdmi kimenetet tudná az etetni? nem csak a prociba aplikált hd videókártyácska tudja ellátni ezt a feladatot?
de hallgatlak szívesen veszem a segítséget.... amúgy a videólejátszóm az a Powerdvd és nem igen szeretné leváltani, mert szimpatikus
-
baidgti
csendes tag
válasz MasterMark #34685 üzenetére
Sajnos azt kihagytam hogy így vennék bele m.2 ssd-t. Forgalmaznak hdd+ssd változatot is. Máshol nem láttam m.2 csatlakozót de elképzelhető hogy csak én nem vettem észre,ezért holnap beviszem majd valahova hogy nézzenek rá. Sajnálnám emiatt visszaküldeni mert amúgy nagyon tetszik.
-
baidgti
csendes tag
válasz MasterMark #34681 üzenetére
Értem, köszönöm. Ugyanezeket a laptopokat árulják ssd-vel is, vajon létezik, hogy ebbe mégse lehet utólag beletenni? Pedig nem volt egy olcsó gép.
-
szekerd
csendes tag
válasz MasterMark #34526 üzenetére
"Jobban" sajnos nem tudom összerakni, minden úgy lett visszarakva, ahogyan volt. Én is ilyesmire tippeltem volna, most újra lecseréltem a pasztát, a helyzet pedig változatlan maradt.
-
veterán
válasz MasterMark #34430 üzenetére
Igenis van Whitelist a Hp gépekben most is.Hiába veszel ugyanolyan típusu kártyát más a micro kódja és a Hp gépek nem eszik meg. Csak és kizárólag a Hp micro kódos kártyát lehet beletenni.
duree54
-
dugo_
veterán
válasz MasterMark #34428 üzenetére
Ezeknek whitelist-es a biosa, csak azt a hardvert eszi meg, amit előre engedélyeztek benne gyárilag.
Vagy írsz/íraszt valakivel custom biost, vagy választasz wifi kártyát a manual alkatrészlistájából.
Nagy hirtelen ezeket találtam a G2-höz:
Atheros AR9485 802.11b/g/n 1x1 WiFi Adapter (HP spare number 675794-001)Realtek RTL8188EE 802.11bgn Wi-Fi Adapter (HP spare number 709848-001)
Intel Dual Band Wireless-AC 3160 802.11 ac 1x1 WiFi + BT 4.0 combo adapter (HP spare number 710662-001)
Jé, benne van. Akkor viszont lehet olyan, hogy nem HP FRU-val van ellátva a kártya, nem ismeri fel emiatt.
Broadcom BCM943228HMB 802.11abgn 2x2 Wi-Fi Adapter + Broadcom Bluetooth 4.0 Adapter (HP spare number 730668-001)
Broadcom BCM43142 802.11 bgn 1x1 Wi-Fi + BT4.0 HMC combo adapter (HP spare number 753076-001)
Realtek RT8723BE 802.11 bgn 1x1 Wi-Fi + BT4.0 combo adapter(HP spare number 753077-001)
Intel Dual Band Wireless-AC 7260 802.11 ac 2x2 WiFi + Intel Dual Band Wireless-AC 7260 BT 4.0 combo
adapter (HP spare number 756753-001)A Pavilion esélytelenebb, konzumert nem támogatnak ilyen szinten.
HP topikba érdemes lenne benézni.
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
válasz MasterMark #22961 üzenetére
Milyen állapotban van az akku?
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
adika4444
addikt
válasz MasterMark #22961 üzenetére
Esetleg 1 mm-mel elcsúszhatott az érzékelés, vagy sajnos aksi haldoklik.
nézz rá aida64-gyel.üdv, adika4444
-
MasterMark
titán
-
creation
senior tag
válasz MasterMark #15328 üzenetére
Nincs mit, gondoltam az elhasznált GAP helyett, a semmitől több
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
creation
senior tag
válasz MasterMark #15247 üzenetére
Én egy gericom-ban réz lapokra cseréltem. Ha kell felpolírozottat tudok neked szerezni, csak mérd le a vastagságot és adj méreteket. A hőfokok cirka 4-5°C-al jobbak lettek utána.
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Dell XPS
veterán
válasz MasterMark #15258 üzenetére
A "7 beep" után életre kelt a noti, vagy történt "valami" ami ezt elősegítette? Megjavult az északi híd?
Gap-pad -nek ilyen állagúnak kell lennie, a gyári még mindig jobb ha rendben van mintha lecserélnéd (!).Valami nem jó, pont ilyen processzorral nem viselkedhetne így. 63-65 foknál kapcsolnia kellene 3200rpm-es fordulatszámmal amivel visszahűti a komponenseket (ezt azért hallani, nem kell tesztelni ), és ezzel viszonylag ebben a tartományban is marad (58°-66° - ált. használat )
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz MasterMark #15256 üzenetére
Nézd meg légyszi', hogy most milyen fordulatszámon megy a ventilátor (HWinfö64). Milyen proci van a notiban? Milyen állapotban voltak a thermalpad-ok ? Még mindig nagyon sok ez, főleg terhelés nélkül, alapjáraton ventilátor tevékenységgel.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz MasterMark #15254 üzenetére
Nem kell elvágni, elég kihúzni is a csatiból, de akkor teljes fordulatszámon fog menni szvsz.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz MasterMark #15252 üzenetére
Kösd fix tápellátásra a ventilátort "megfelelő" helyről (~ 2.5V -> 2800rpm), így tökéletes lesz a működése, ill elvárt. Kompromisszumok nélkül nem lesz változás!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz MasterMark #15247 üzenetére
Teljesen átgondolatlan tervezés a "sorozat" (M5010, M5030), még talán ezzel heatsink-kel és thermalpadokkal is lehetne megfelelően hűteni a a chip-peket (Gap-Pad csere után), ha lenne megfelelő ventilátor szabályozás (Bios). Elég sokat "görcsöltem" vele; lecseréltem minőségű thermalpadokra (~10W/mK), helyettesítettem "rézlapkákra" (FET-en kívül (400W/mK), de nem sokat nyertem vele. Egy pár sorral feljebb írtam már (bár ott más probléma is jelen van), hogy szabályozás hiányába csak a HWinfó segíthet ha nem akarjuk sokkolni a chip-et, amit majd később biztosan cserélni kell.
Én nem találtam jobb megoldást a típusoknál, ha van/lenne majd esetleg jelzik a kollégák feléd.
Üdv, Dell XPS
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar