-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibere11
tag
Üdv!
1 DIN-es 7" kijelzős rádió vásárlásán gondolkodom. MNC márka mond valakink valamit?
Köszönöm.HTC Wildfire S 2.3.5, Nexus 7 16 Gb , iPhone 4 8Gb , iPhone 5s 16Gb iPhone SE 32gb iPhone SE 2020 64 Gb Macbook Air 2017 , Xbox SS Macbook M1, IPhone 13
-
6030D
őstag
Sziasztok!
Régóta nem követem az autóhifi világát. Ez a hangszóró milyen kategóriát képvisel?
Simán csak fejről lenne hajtva, gyári helyen, kalaptartóban.
Esetleg más ajánlat (16,5-es, koax, 10e Ft alatt)?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kacsa7
őstag
válasz freelanced #51796 üzenetére
Szia!
Ha az autód ISO csatlakozós, akkor össze kell dugni az autó oldali csatlakozót és a fejegység csatlakozóját. Ha az autóban más csatlakozó van, akkor kell hozzá 1 átalakító. 0 műszaki tudással meg lehet csinálni és nem lehet elrontani. Vagy össze lehet dugni, vagy nem. Ugyanez igaz az antenna csatlakozóra is. Ha nem stimmel az autóban lévő a fejjel, akkor kell hozzá 1 átalakító.
Néhány autónál az állandó pozitívot és a gyújtás utáni 12V-ot meg kell cserélni, hogy a memória funkció működjön, de ez meg kb. az összes fejen úgy van megoldva, hogy széthúzható sarus a csatlakozója a fejegységnek (piros és sárga kábel). Ezt észre fogod venni, meg kell-e fordítani.[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Mennyire bonyolult beszerelni egy autórádiót?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
kacsa7
őstag
válasz mezaron #51774 üzenetére
A Rainbow-t használtam és imádtam a hangját, de bagóért jött szembe egy 6020. Kipróbáltam azt is és az is tetszett.
A Kicx-en akkora mágnes van, hogy a legalja erőteljesebb, főleg a lábdob rész, ami nekem tetszett benne. Másrészt a váltója bi-ampolható, szóval lehet külön hajtani a magasat és mélyközepet, így külön időkorrekciózni is. R90BT-vel használom én is. Két gond van vele, a mágnes 12 cm átmérőjű, az én ajtómba pont befér, másrészt a beépítési mélysége 76 mm.
Az RS 3ohm-os, kicsit könnyebb hajtani, de az erősítőd szerintem elég. A Hertz nem biztos, hogy ez a szint.
A Rainbow és az RS könnyen hajtható. A Kicx is nagyon jó és sokkal jobb színpadot lehet vele összehozni a bi-amp miatt, de azt etetni kell. Nem tudom a Rodek mennyire elég hozzá. Hídban a mélyközépnek jó lehetne, de anélkül a 85W szerintem kevés a mélyközépnek.
Egyébként a Best RCA sanszosan ki fog lógni a sorból, arról érdemes lenne később váltanod feljebb. A szubnak jó lehet később. -
kacsa7
őstag
válasz mortalwombaR #51776 üzenetére
Kövezzetek meg, biztos megint én vagyok a hülye, de az egész időkorrekció arról szól, hogy én üljek a zene középpontjában, ezért kell késleltetni a közelebbi hangszórók hangját, hogy egyforma távolságba kerüljenek virtuálisan. Innentől kezdve ha én középen ülök, akkor a vokálnak előttem kell szólnia. Ha az autó középvonalában szól, aminek én a bal oldalán ülök a vezető ülésben, akkor bizony az a színpad nálam erősen jobbos. A színpad szélessége egész más dolog.
-
kigoi
senior tag
válasz Speeedfire #51789 üzenetére
Ez az igazi idő korrekció.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Speeedfire #51789 üzenetére
Já. Nem érthető valami?
-
MunezXBK
nagyúr
Na szóval, van valaki a közelemben, aki időkorr-t tudna állítgatni?
Gondolom nincs. Egyebet nem tudok elmondani, kérem kaccsojja ki.
-
nagyúr
válasz mezaron #51784 üzenetére
Nem rossz ez a rodek, mért adatok alapján leszalad róla egy "kevés" kakaó
1 × 102 Watt Kanal 1 an 4 Ohm
2 × 99 Watt Kanal 1 + 2 an 4 Ohm
4 × 91 Watt Kanal 1 bis 4 an 4 Ohm
1 × 317 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 4 Ohm
2 × 282 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 4 Ohm
564 Watt Gesamtleistung -
mezaron
csendes tag
válasz mortalwombaR #51780 üzenetére
Tápot mindenképp úgy választok, hogy lehessen két erőt hajtani róla!
RodekR4100N
Ezzel az erővel szeretném a fent említett szettek valamelyikét hajtani elsődlegesen két csatornával.
[link] -
pengusz77
senior tag
Az a szett meg jelenleg nálam van, és remélem, hogy 1-2 héten belül én meg csupa jót tudok mondani róla
-
nagyúr
6020-at mindenkepp hasznaltan vadasznek, sokan megveszik, aztan rajonnek hogy nem fer be. En 28-ert jutottam hozza 1 ev garival
-
mortalwombaR
csendes tag
válasz mezaron #51774 üzenetére
A fejlesztesnek legjobban egy masodik tappal tudsz megágyazni egy ketcsatis ero szamara, amirol majd a ladat fogod hajtani.
A komponenseid nem alap cuccok, a konkret erot nem ismerem, de a neve alapjan nem lesz gond neki hajtani egy setet. Nekem a Rainbowal volt kedvezo tapasztalatom, bar kacsa7 asszem pont ilyet cserelt le nemreg Kickxre. A megcelzott osszegbol boven tudsz minosegi setet venni, ha esetleg hasznalt is szobajohet akkor plane -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
találtam otthon egy Blaupunkt MPA 3-s erősítőt. Leírás róla
Nem tervezem a Hi-fi upgradet, de ha esetleg úgy alakul, hogy egy napon ezzel az álmommal ébredek, akkor szerintetek érdemes-e számolnom ezzel az erősítővel?
Másik elméleti kérdés...
Mennyire van értelmük azoknak a mélynyomóknak, amiket ülések alá lehet beépíteni? Én a méret szempontjából úgy gondolom, hogy nem lehetnek az igaziak, viszont még sosem hallottam egyet sem.#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
footy
addikt
Az énekesnek nem kozeprol kell szolnia?
De-de -
B-enji
tag
Én is az otthoni zenehallgatást szoktam alapul venni, tehát a színpad közepe az a színpad két széle között legyen pontosan! Sajnos autóban nem mindig jön össze, hogy a két szél arányosan helyezkedik el az autó középvonalához képest. A lényeg szerintem, hogy a színpad közepétől balra és jobbra ugyanakkora széles legyen a színpad, szerintem így a legélvezhetőbb
-
mezaron
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Új tag vagyok a fórumban. Eddig csak olvasgattam a hozzászólásokat.
Segítséget, véleményt kérnék tőletek!
Bora/Golf4 első ajtóba szeretnék jobb minőségű zenét beszerelni.
Ami adott: JVC KD-R90BT, Rodek R4100N 4 csatis erősítő (4x85 W RMS ill. 2x250 W RMS hídban papír szerint 4 Ohm) , Gladen Alpha 165, Cordial CLS225 hangszórókábel, Connection Best RCA, ajtók szigetelve STP silverrel …hátra az install végén majd egy sub.
Csak egy erősítőt terveztem a Rodek teljesítményét kihasználva. Kérdésem lenne, milyen első szettet ajánlanátok hozzá jobb minőségben mint az Alpha, ár/érték arányban max. 45K körül. ( Gladen RS165, Hertz ESK165, Kicx Pro6020, Rainbow DL-C6.2 – ezek már gondolom jobb minőségűek ) Kérdés tudom-e őket tisztességesen hajtani az erősítőmmel?! Később egy esetleges rendszer fejlesztés sem kizárható.
Köszönöm a véleményeket![ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz MunezXBK #51770 üzenetére
Az érdekes. Pedig pont inkább balról kellene hallanod, mert egyenlő hangerőnél a bal van közelebb. Egyébként nekem az Alpine fej egy picit balos volt, ott is törtem a fejem, hogyan halkítsak, hogy jó legyen. Balance-al lehet próbálkozni, nekem az valamennyit segített, bár kérdés a színpadon mennyit ront, illetve az mindkét hangszóró (mélyközép-magas) hangerejét elviszi, közben lehet csak a magason kellene változtatni. Itt a JVC-nél nem kell bohóckodnom a jelszintekkel, valahogy minden középre került.
Amúgy alap kérdés, az énekes középen van előtted? Mert addig alapból nincs jól beállítva, amíg a vokált nem telibe magad elől hallod. Ez egyben hajtva mindig mosott lesz egy picit, de a magasak megfelelő pozícionálásával elég jó eredményt lehet elérni. Továbbra is mondom, mérőszalaggal kiméred a hangszórókat kiinduló állapotnak, aztán lehet próbálgatni. Simán tudod vándoroltatni egyik és másik irányba a 2 csatorna időkorrjával játszadozva.
Merre állnak most a magasaid és hol vannak elhelyezve? -
MunezXBK
nagyúr
válasz mortalwombaR #51769 üzenetére
Zsír. Na ezért szeretnék kipróbálni egy másik fejet.
Nagyszerű, hogy van időkorrekcióm, de én mindig jobb oldalról hallom a zenét.
Kipróbálok egy másikat, ha ott is így van, hülye vagyok hozzá és nincs szükségem a JVC-re.
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz mortalwombaR #51766 üzenetére
Az oké. De a bal egyre lett lőve?
-
pengusz77
senior tag
válasz mortalwombaR #51766 üzenetére
Gratulálok az eredményhez!
Szentendrére jön valaki?
-
PiciPeti
őstag
válasz mortalwombaR #51763 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az a várakozásokat meghaladó teljesítmény egy amatőr 2 út 3. helyben manifesztálódott...
Jó motyó lett, és még van benne...
A fej ár-érték arányban nagyon jó, de a beállítása elég nehézkes, és darabos is. Ha meglesznek a jó hangszóró pozíciók, akkor kell egy jó hangú, full aktív, felső kat fej... Mondjuk jövőre...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz mortalwombaR #51763 üzenetére
Időkorr., hogy lett beállítva?
-
mortalwombaR
csendes tag
Egy kis beszámolò az utobbi napok esemenyerol: mint emlietettem, PiciPeti (nem is kedden, hanem) szerda estére vegzett a beszerelessel: rca es hangszorokabel csere, fejegyseg csere (deh77 helyett jvc kd-r90bt), vrx 2.150 anyosules ala, 4.300 a regi helyre...
Mivel ez az elso aktiv fejem, Peti csinalt egy gyors beallitast (maxi koszonet erte-este tiz volt mar ) de kiderult,h kuka az akksim, ajve.
Hetkoznap nem tudtam a hifivel foglkozni, de azert penteken beneveztem az sq veryenyre delutan vettem egy akksit,majd masnap verseny.
Ott Peti es Benvik onzetlenul segitett beallitani az idokorrekciot itt is maxi koszonet erte!
A versenyen a beallitasra juto rovid ido elenere varakozasaimat messze meghaladva jol szerepeltem
No, a lenyeg az, hogy rengeteget javult a hang az elozo rendszerhez kepest. A legnagyobb elorelepes a tisztasagban lett, es vegre egyseges szinpad van, pontos poziciokkal (kulon kiemeltek az ertekelesben az addig hallott autok tekinteteben) elokeruktek teljesen uj reszletek is, es a dinamika is nagyot javult valszeg a ket erositonek koszonhetoen (hiaba van remek tapja a 6.420-nak, azert a ket erosito megiscsak ket erosito)
Tobben is megfuleletek az autot, kaptam sok hasznos tanacsot is jovobeli fejlesztesekre-pl magasak pozicioja.
Ma allitottam picit a jelszinteken, es mar ezzel is nagy, pozitiv valtozasok jottek, a hangzasi balansz szamomra sokat javult...ugyhogy most elegge fulig er a szam, egyszeruen folyamatosan olyan erzesem volt a mai fuleles alatt, h nem hiszem el, h ez a hang az en.automban van! ) -
mortalwombaR
csendes tag
válasz lautnermark #51739 üzenetére
Bár nem onnan, de PiciPeti kedden tette be a Hicon Ambiance-okat és a Sommer Orbit 225-ösöket.
-
Osynho
addikt
válasz lautnermark #51755 üzenetére
Akkor marad az erősítős állítgatás. Mit jelent, hogy buta? Kevés vágási opció van? Meredekség állítási opciót nem várok el egy ilyen olcsó fejtől.
-
PiciPeti
őstag
válasz lautnermark #51756 üzenetére
Teljesen külön kábelek.
-
PiciPeti
őstag
válasz lautnermark #51745 üzenetére
Szétszedhető, szerelhető. Engem megszivattak, kibontottam, összebandázsoltam, aztán nézem a jelirányt, egyiken erre, másikon arra... Gyárilag szembe tekerték fel... A másikat meg egy irányba.
Viszont jó minőségű, jó hangú kábel...
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Joe fiú #51699 üzenetére
Milyen jó lenne összehasonlítani az én Xion szettemet a tiéddel... Bár más autó, van kiemelés és szigetelés, az erő megint más AS Xion 70.4, de teljesítményben majdnem ugyanott van. Így elégnek találom elől a közép-mély tartományt is.
Akkor azért fátyolosabb volt a hangzás, amikor csak erről az erőről ment a szett és a nyomó is, a magasakat is mintha összemosta volna, de két erővel fényévekkel jobb lett. -
kacsa7
őstag
válasz Osynho #51750 üzenetére
El tudnék képzelni jobb magasat is, csillogósabbat, én is gondolkodom a cseréjén. Az előző Rainbow szettem (ami hasonló árkategória, DL-C6.2) magasával összehasonlítottam, még a Rainbow váltóval, és kb. pont ugyanazt hozza (bár az 20mm-es ez meg 25mm). A Rainbow pont nem arról híres, hogy halvány a magasa Sőt, a Rainbowról szóló tesztben pont azt domborították ki, mennyire jó is az a magas. Inkább azt érzem, hogy a Kicx gyári váltó keresztezési frekije kicsit alacsonyan van neki. Lehet egy másik magasnak ez jobban állna. Ettől függetlenül a hangja abszolút részletező.
-
kacsa7
őstag
válasz mmatta1000 #51743 üzenetére
Szia!
Nekem szigeteletlen ajtóban is elég jól muzsikál, nagyon jól lemegy. Ettől függetlenül bizonyos stílusok, pl rap megkövetelik a ládát. Ezeknél nem tudod kihagyni, de az tény, hogy nem sok 16-os hangszóró van ami mélyebbre megy. Kell mögé egy normális, erős erősítő és valóban a gyári váltója tud bi-ampot is. Ez annyit takar, hogy vagy egy csatornáról hajtod meg a mélyközép-magas hangszórókat, vagy külön-külön csatornáról mind a 4 hangszórót (2 mélyközép és 2 magas). Külön csatornákról hajtva jobban finomhangolható. Írogatnak olyat, hogy 250W is kevés neki, ez persze hülyeség... Nekem a Soundstream Reference 500 125W-al hajtja és kiugrik az ajtóból Az igaz, hogy ez már a 30+eFt kategória. Előtte az Alpine 3544 ~150W-al hajtotta, akkor még nem bi-ampolva és ott sem volt gond. Szerintem árkategóriájában nem sok jobb szett van.
-
Osynho
addikt
13-as komponens szettek közül főleg elektronikus zenére, Audison SRx4-el hajtva, 25-ös zárt Clarion láda mellé, mit érdemes venni? Gladen Alpha 130, Impact KS 50, Kicx ICQ 5.2?
[ Szerkesztve ]
-
lautnermark
aktív tag
válasz simi811118 #51742 üzenetére
Vajon a gyári szerelésű kábelnél a Hicon dugók újraszerelhetőek? Meg sem néztem, hogy szétszedhető-e, először szeretném tudni a véleményüket az "új" kábelükről.
-
nagyúr
válasz mmatta1000 #51743 üzenetére
Szia! Tenyleg tud szep melyeket adni, de nagyon ki kell szolgalni hozza. Kell egy normalis panel (40k), brutalis ajtoszigeteles (20k) es megfelelo erosito moge (30k+...). Nekem igy tenyleg szep melyeket ad, de a ladat azert nem nelkuloznem ha nem muszaj.
-
mmatta1000
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Kicx PRO-6020-al? Ahogy nézegettem itt a hozzászólásokat nagyon sokan ajánlják, és a brutális mélyekről beszélnek... meg hogy mély láda se kell, mert akkorát szól.
Persze önmagában nem sokat ér, ha az ajtó nincs jól megcsinálva illetve az erősítő se épp a legjobb.
Szóval tényleg olyan brutális, ha minden patent?
Milyen erősítő a legjobb neki? (Valaki írt olyat, hogy 4 csatornás a legjobb mert akkor azon lehet a mélyeket és a magasat külön állítani... nem akarok hülyeséget írni...)Köszi szépen a segítséget előre is
-
simi811118
aktív tag
Sommer-em van, de nem szerelt, hanem én szereltettem náluk, ugyanabból a kábelből, Hicon dugókkal (4,5m-esekre volt szükség, ezért nem az előre szereltet vettem).
Nálam is volt egy kis gebasz, "gyárilag" hibás volt a bekötése - mindkét párból a bal oldali. Értesítettem őket a hibáról, éppencsak elnézést kértek, és részükről le volt zárva a téma....
Szóval a hozzáálláson lenne még mit csiszolni....
(((Magam javítottam ki a hibát itthon, szerencsére pár perc alatt sikerült megoldani))) -
kacsa7
őstag
Itthon kb. tőlük tudod venni. Ha jól emlékszem, kigoi vett Hicon-t.
Nekem is az van tervben, hogy magasra még behúzok egy Ambience-t. -
lautnermark
aktív tag
Van valaki, aki Sommer Hicon Ambience rca kábelt vett a Media Dottól?
-
B-enji
tag
válasz B-enji #51732 üzenetére
Én bitut nem raknék motorháztetőre, a hanno protecto 20-as habszivacs kifejezetten erre való, de ahogy előttem mondták, nem csak a motorháztetőre, hanem tűzfalra, szabadon lévő lemezfelületekre és a motortér alsó takarólemezére (ha van) is kell tenni, így fogja legjobban csökkenteni a visszaverődéseket, és a motortérben tartani a zajokat.
-
_Lacos_
tag
Helló!
Motortér zajszigetelésre (mocitetőre) milyen cuccot érdemes használni?
Milyen vastagon/hány rétegben?
A gyári szigetelés cafatokban szakadozik már le...[ Szerkesztve ]
N36L, X61, X200.P8700/4G/830SSD/AFFS, L520/830, Pug306RG1.6, SONY50W829
-
bojti175
tag
Hali! ESX SIGNUM SX-4120 erősítőt használ valaki? hangja milyen lehet? a steg qm45.4-hez vagy az impact hq50,4-hez képest? Ahogy elnézem karft az van benne rendesen.
-
pengusz77
senior tag
Jelenleg itt tartok a kiemelővel (óvatosan haladok )
A kérdésem az lenne, hogy egyrészt látszik, hogy a nyílás tetején belóg egy kicsit az ajtó belső lemeze.
Ez mennyire gond? (nem szívesen vágnék bele). A hangszóró meg lesz döntve felfelé. ( kábelköteg helyét kivágtam illesztőfűrésszel, illetve kivéstem, azokat sem raknám belülre)
Úgy terveztem, hogy ez az alsó keret lesz rozsdamentes imbuszfejű csavarral, rm. önzáró anyával lefogatva a lemezhez ( a feje be lenne süllyesztve természetesen ebbe a keretbe). Ehhez ragasztanám hozzá a másik 3 kisebb átmérőjű gyűrűt, felszabályoznám őket, hogy szépen fussanak (száradás után), és utána süllyeszteném bele a felsőbe, 2 fokos felfelé döntéssel a 16-ost (CNC-vel készül fusiban ). Így szerelhető maradna a cucc.Másrészt ugye a lemeznem egy sík felület. A kérdésem az lenne, hogy ahol "luk" van a kiemelő alatt, és stabilabbá tenné a felfogatását (nem billegne annyira) ott lehetne-e bejlagolni a PF830-cal? (kb. 2 réteg elég lenne)
[ Szerkesztve ]
-
válasz czirok000 #51724 üzenetére
kiegészíteném egy yatour usb olvasóval.
Ugye ez nem egy FM Transmitter?Egyébként előre mindenképp komponens szettet tegyél, és ha lehet 16os méretben. Ha a gyári fejen van kimenet erősítőnek (ez egy pár RCA), akkor a jelen felállás mellett is berakhatsz aktív ládát, ha nincs ilyen lehetőség, akkor döntened kell, hogy a két hátsó ovál, vagy inkább láda.
Komponenseket a hozzáértők ajánlanak, azt írd le, mennyit szánnál az egészre.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
G.Zs.
senior tag
válasz Joe fiú #51709 üzenetére
Jaja, emlekszem, hogy az meg az enyem volt.
Probalgasd, hogy mi okozza az also tartomany hianyat.
Kerd kolcson akar mas szettek kozepeit is kiprobalasra. Lehet egy hangszoro akarmennyire is jo, ha nem szolal meg az ajtodban akkor nem sokat er. Probalgatni kell, addig amig talalsz valamit, ami jol szol. Nekem szerencsem volt, megvettem az X-Iont, bedobtam az ajtoba es jo volt. Nem is csereltem le semmi masra.Ha meg ugy dontesz, hogy nagyobbra csreled az erositot, dobj egy privit, mert lehet visszavennem. Ugy emlekszem, hogy jo allapotu darab volt. Lassan ideje lesz elkezdenem beszerezni az uj rendszer elemeit.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
czirok000
csendes tag
Sziasztok!
Fejleszteni szeretném autóm gyári hifijét de a cél hogy hallgathatóbb legyen mint a gyári légycsapós hangszórós verzió. Gyári cd fejegység marad , kiegészíteném egy yatour usb olvasóval.
2004 es Honda Accord az alany, a gyári hátsó oválokat cseréltem komolyabbra, így is sokkal emberibb lett a hangzás, előkerültek a "mély" hangok
Az első ajtókban lévőket is upgrade-elném de itt elvesztem teljesen , koaxiális vagy komponens szett ( nekem gyárilag nincsenek csipogók a műszerfal tetején, üresek a lyukak )
Annyi infót sikerült gyűjtenem hogy 13 cm es hangszóró megy be a gyári helyre kényelmesen de a 16.5 es is megoldható de valószínüleg faragni kell amit nem igazán szeretnék. Van valakinek tapasztalata az adott típussal hogy tényleg milyen méretű hangszóró ami kényelmesen beszerelhető a gyári helyre? Gyári fej elbírna mondjuk egy 13 cm es komponens szettet vagy felejtős és elég a koaxiális? A csomiba még egy tudom hogy nem ajánlott de egy aktív ládán is gondolkodtam, az is össze hozható a gyári honda fejjel ? Vagy láda + 4 csatornás erősítő ami meghajtja az oválokat + a ládát elöl az ajtóban meg menne vmi koaxiális hangszóró? Persze ez is a gyári fejjel , már ha össze hozható
Na ennyi elég is lesz egyenlőre szerintem így is belebonyolódtam rendesen a történetbe , remélem valaki tud segíteni pár hasznos tanáccsal, tippel , köszi előre is mindenkinek -
kacsa7
őstag
válasz mmatta1000 #51720 üzenetére
Szia! Ahhoz a ládához egész biztosan kevés lesz az az erősítő. Egyébként használt cuccokkal jobban járnál. Feléből kihozod ugyanezt a szintet, vagy ennyi pénzből egy korrekt rendszert.
-
mmatta1000
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy szetten...
Hertz ESK 165.5
Hertz EBX 300.5
Hertz HCP4Ezt a 3 "alkatrészt" akciós csomagban megtaláltam a neten, de ide nem szeretném linkelni, nehogy baj legyen belőle.
Szerintetek jó ez így együtt?
Esetleg kondi mellé? (Ahogy feljebb olvasok, látom már volt róla szó, hogy inkább egy jó aksi kell meg kábelek... nos az meglesz, megvan...)Köszi szépen a segítséget előre is
-
nagyúr
Pg M50-el van valakinek tapasztalata?
-
Zsocy155
őstag
válasz Speeedfire #51716 üzenetére
Neked köszönhetően megnéztem a használatiban a Bluetooth csatlakozós részt és csak egy gombnyomás hiányzott a rádión kapcsolódás közben éééés minden oké!
(az elsőt szerelő szerelte be gondolom ő tudta és megnyomta amit kellett.[ Szerkesztve ]
-
Zsocy155
őstag
válasz Speeedfire #51716 üzenetére
Papiron kettőt lehet, de akkor lehet az megzavarta, hogy amikor először próbáltam párosítani, akkor a telefonon az előző "JVC UNIT"-hogy próbáltam csatlakozni majd rögtön ehhez.
Megkeresem és törlöm.
Köszi. Remélem így jó lesz. -
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Most kaptam meg a csere fejegységet az előző hibás helyett. Egy JVC KD-X330BT-t. Be lett téve az előző helyére minden oké csak a telefonnal nem tudom összehozni. Látják egymást, viszont a rádió azt írja, hogy volume-yes, back-no a telefon pedig, a párosítás sikertelen volt az eszközzel, hibás PIN kód vagy jelszó miatt. A jelszó természetesen stimmel.
Van valami javaslatotok vagy vigyem vissza ezt is?
Kösz szépen. -
Joe fiú
senior tag
Ez az erősítő még tőled van, az ősidőkből
Az említett rendszert meg hallottam anno a Leonban, akkor indultam el ezen az úton, ezekkel a komponensekkel.
Lehet, hogy igazad van, ha jó idő lesz és nagyon unatkozom, akkor kipróbálom. Van egy Pioneer koax, próbából bedobom azt az Xion helyére.
Az is lehet, ahogy írod,hogy az erősítő is kevés. Azt hiszem a 2 ohmos kick papiron is 100 w rms körül igényel. -
G.Zs.
senior tag
Valoszinuleg inkabb ajto problema lesz az, ha tenyleg nincs semmi also tartomanyod.
A 75.4-nek sem az a tartomany az erossege. Az is lehet, hogy a ketto egyutt okozza.
Steg-bol nekem igazan a 105.4 volt az, aminel ugy ereztem, hogy rendesen megszolalt az X-Ion szett, igaz, nekem egy Leon ajtajaban volt, ami hifizesre az egyik legjobb.
En a 75.4-et neha kicsit gyengusznak ereztem. Szep hangja volt azzal is, de nem volt meg benne az az igazi atuto ero.[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Joe fiú
senior tag
válasz kacsa7 #51704 üzenetére
Passz, nem vagyok vájtfülű, de 7-8 éve igényes rendszerem van mindenhol. Elöző autómban ugyanez a rendszer volt, szintén "szigeteletlen" ajtóval igénytelen hangszóróbeépítéssel ( értsd. nem volt hely 16-os szettnek, lett vágva egy luk neki" és ott mégis hallhatóbb kick tartomány volt.
Állítólag ebben az ajtóban legendásan nehéz kick tartományt elérni.
Az Astrakban a gyári kombó viszont hihetetlen jó, olyan kick van a gyári rendszerrel kihegyezve, hogy hihetetlen.
-
kacsa7
őstag
Ha nem tudod, mit kellene hallani, akkor nem fogod kihallani a fázishibát.
Ha nincs panel és szigetelés, akkor az is lehet gond. Kérdés milyen a Golf3 ajtó és hol/hány helyen tud szelelni. Nálam az Astra-ban sincs még szigetelés, mégis van mélyhang bőven. Az más kérdés, hogy cserébe búg néha... -
Lusu
aktív tag
Közben úgy néz ki meglesz a hiba oka. Valóban az egy jobboldali magas hangosodott a többihez képest és a gain poti miatt. Ahogy adom rá a gain-t a baloldal úgy éri utol a jobbat. Még egy kis poén, hogy hideg autónál csinálja, amikor megsüti a nap akkor minden helyreáll Remélem csak egy repedt forrasztás a baj.
-
kacsa7
őstag
válasz tboy93 #51693 üzenetére
Ez volt nálam is a REF500-al Majd ha beraksz 1 normális fejet és bi-ampba átrakod, akkor lesz még pofa leesés.
Egyébként ilyenkor röhögök, hogy 250W kell a 6020-nak stb. Ha PiciPeti-ét próbáltad, akkor az MPS2240 és 2*36W a gyári adat.Szerk: már látom, hogy az
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest