-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz Osynho #53399 üzenetére
Nem ragaszkodom a BT-hez, ha van, ok, ha nincs, nem gond. Igen, mind beépített mikrofonos, biztos, hogy nem lenne túl jó hang, főleg egy nem túl "halk" Astra G-ben.
SD kártyát fogadó minőségi alternatíva mi lenne (akár használtan is)? Rengeteg van a kínálatban.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Osynho
addikt
válasz gurabli #53396 üzenetére
Hagyd ki a BT-t az elvárások közül és máris lesz több alternatívád. Beépített mikrofonos egyébként is, nem hiszem, hogy jól használható a kihangosító része.
Más: 3 erősítő mehet egy remote szálról? Marmint beérkezik az elsőbe, aztan onnan a következő, onnan a harmadik. A fej nem lesz "túlterhelve"?
Tapelosztasnak kötelezően biztositottnak kell lennie? Vagy elég egy sima blokk? 60 cm-re van az akksi, az elosztás pedig az erősítők mellett lesz. Esetleg van valakinek eladó? 16-ost kellene 2x10-re osztani.
-
PiciPeti
őstag
Sose láttam, hallottam ilyen fejet, de azt tudom, hogy csodák nincsenek, és ami olcsóbb, az valahol gagyibb is. Én nem venném... Akkor inkább egy használt márkás, ha szűk a keret...
-
gurabli
őstag
válasz PiciPeti #53395 üzenetére
Hm, én sem vagyok Philips-rajongó, de ennyi pénzért ez kapható, és azért csak nem egy no name kínai gagyi vagy SAL, stb.
Amazon-on találtam értékelést, egész jót írnak róla, hogy szépen teszi a dolgát."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Van egy Panasonic CQ-C1301N fejegységem, nem mai darab, de olyan, mint az új és számomra rettentően jól szól. És már vagy 7-8 éve teszi hibátlanul a dolgát. Az autó egy Astra G, csak elöl van két (szerintem gyári) hangszóró beépítve. Így túlzás lenne hifiről beszélni, de nekem megfelel ez a minőség.
Viszont, most már unom a CD-ket, jó lenne végre egy SD kártyás lejátszó. Így arra gondoltam, hogy lecserélem a jól bevált Panasonic fejegységet egy Philips CE152-re. Ezen van SD kártya is, USB is, meg Bluetooth is, tehát akár telefonról is lehet zenét lejátszani, talán még rövid hívásokra is (bár feltételezem a hang nem lesz túl acélos). Emígy sem szeretek autóban telefonálni. Sőt, elvileg még tölteni is lehet vele a telefont, ami szintén nem rossz dolog.
Nem akarok túl sokat költeni rá, max 15e, de valami vackot azért nem szeretnék. Egyszer lehet majd a gyári hangszórók is ki lesznek cserélve egy kicsit komolyabbra, de nem nagyon tervezem a további fejlesztést e téren. Ezt csak azért írom, hogy értsétek miért nem akarok 30e+ rákölteni egy fejegységre. Ez a Philips mennyire jó választás, pl. összevetve a Panasonic képességeivel?
Köszönet előre is!
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Lite
őstag
Kedves Hozzáértők! Segítséget kérek, mert az elmúlt napok fejegység dilemmáit teljesen felülírta a hangszórók lehetséges hibája:
- honnan tudom, hogy akár az egész szett, akár csak egy magas fordított fázissal van bekötve?
(Azt tapasztaltam, hogy ha csak a front szett szól, akkor elöl ülve rettenetes középhang ordít, a többi gyenge, viszont hátul ülve meg egész jó, ezzel már kis is lehetne békülni, és megjött a mély is. Elöl ülve a hátsó szett annyi, amennyi, de nincs ilyen furcsa eltorzulás, mint az előbb leírt. Hátul hallgatva a hátsót sem találtam ilyen katasztrofálisnak. Szumma az az érzésem, hogy a bal frontnál nem ok valami, és elviszi a hangképet.)A front magasak a műszerfalban vannak és a szélvédőre dolgoznak, a mély az ajtókban és a lábak felé mutat. Hátul minden az ajtóban. Lehet, hogy a keresztváltónál van valami fordulás?
- ha időkorrekciót állítom be, mihez kell nézni a távolságot? Magashoz, vagy mélyhez?
Köszi!
-
Faci80
csendes tag
Sziasztok! Alpine mrv f305 erölködöhöz milyen atmeroju tapkabelt, illetve hany amperos biztositekot ajanlotok?
-
Erwinke
aktív tag
Hello!
Tudna valaki választ adni a kérdésemre?! Kösz!
[link] -
válasz userxy #53382 üzenetére
Nálam nemrég volt ilyen, mikor cseréltem az új autóban a fejet a régire. Tákolt ISO csati volt, a hátsó hangszórók vezetékének végéről lejött a blankolt vég, és letestelt.
Reset gomb segít? A zárlat megszüntetése után szigeteltem, majd jött a reset gomb (előlap mögött van egy mélyedésben, igaz, ez JVC KD-412, és szerencsére minden a régi.
Sputnyik123: vásárolj egy minőségi FM transmittert, olyat, ami nem rádióhullámú, hanem az antennacsatlakozóba kell toldani.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
2thletme2day
őstag
Srácok! Nagyon hálás lennék ha valaki válaszolna a nemrég feltett kérdésemre. Vezetés közben nálam állandóan szól a zene de most csak rádiót tudok hallgatni amiben meg általában a nekem nem annyira tetsző zene szól...
-
userxy
őstag
Srácok a Kenwood kmm 122
Olyat üzen hogy protecting send service.
Értem a jelentést.
Csak az okát nem. Egy órája még jó volt.Vmi tudja hogy ezt miért írta ki?
-
kacsa7
őstag
válasz #28001792 #53379 üzenetére
Puszta fizika. A 16-os kick egész egyszerű oknál fogva nem tud egy bizonyos freki tartomány alá menni. Az általam említett stílusoknál ez viszont kardinális kérdés. Ahhoz, hogy igazán élvezhetőek legyenek, kell a legalja. A 6020-al már nagyon jól el lehet lenni szub nélkül, de azért ha bekapcsolom, akkor az egy egész más világ. Sokkal élvezetesebb. Szóval kiváltani nem lehet, kompromisszummal élni nélküle nyilván igen.
-
Erwinke
aktív tag
Hello!
Kiégett a gyári erősitőm és szeretnék vásárolni helyette másikat valami jobbat nem csak kicsikét arra, h épp szóljanak a hangszórók. BOSE hi-fi van 2 magas 4 normál hangszóróval és egy kis szubival. Szeretnék hozzá 2 din-es fejegységet is venni arra is kérnék tanácsot tartókerettel v hogy hivják. Alfa romeo 147-be menne. Kösz!
Költségek cca 100e ft. -
civicfan
tag
Üdv!
Tud valaki olyan szettet ajánlani, amihez nem kell mélynyomó. Van ilyen? -
Gyumadár
tag
válasz mortalwombaR #53372 üzenetére
Bármelyiken. Elmegyek bárhová.
-
Lite
őstag
válasz kacsa7 #53353 üzenetére
Nah, pont ez a bajom. Kb. minden ott vérzik el, ahol erősnek kéne lennie. És erre jön egy vadiúj Pio fej, ami lehet, hogy győz. Le sem merem írni, mert kapni fogok érte, de 2 dines, időkorrekcióval, ha jól figyeltem, aktív vágással, 3 pár kimenettel, visz mindent, még a 96kHz/24bit flac file-okat is. Mint az álom... Feltéve, hogy a Pio hangja.... Az milyen is? (A leírásod / véleményed / tapasztalatod függvényében?)
Hallottam Munez cuccát. Ott azért rendesen leesett az állam, mert amit itt szinte el sem tudtam képzelni, a jobb 1-en ülve is volt színpad. Valami olyan, amiért hifiben igen sokat fizetsz. Tény, kombi kocsi, nagyon jó erősítő, mélyláda, de igazán elektronikus zenét pont nem hallgattunk, bár gyanítom, nem okozott volna gondot.
Aztán nekem van ám még egy nagy hülyeségem: én bakelites vagyok, arról felvett zenéket hallgatok. Úgy elektronikus az elektronikus. Ott aztán van precíz mély, csillogó,részletes magas, és sok-sok lélek...
Nem a gyári cd hanghoz keresem a rendszert. Én ritka egy állat vagyok...[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz PiciPeti #53341 üzenetére
Azt egy szóval sem mondtam, hogy csodálatos és mindent vivő minőség lesz... Abban biztos vagyok, hogy erősítővel lesz jó a hang. Inkább úgy fogalmaznék, hogy megjeleníti azt a frekvencia-tartományt, érzékelhető hangnyomással, amit a legtöbbször hiányol a mezei polgár...
-
G.Zs.
senior tag
válasz PiciPeti #53357 üzenetére
Facebook csoportban írtam le ugyanezen véleményem arról a fejrol és kaptam elég érdekes válaszokat... A tulaj mintha ide is írt volna jópár hozzászólással ezelott ,rendszerbovitesrol kérdezett. Az a fej nem való igazi SQ rendszerbe. Lehet vele rendszert építeni de igazán jót nem. Bővebben kifejtem majd itt is.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
kacsa7
őstag
válasz #28001792 #53355 üzenetére
Nem vérzik el, lelketlen. Ráadásul Joss Stone-nál pont jó az Alpi karakter, mert úgy megnyomja az alját, hogy atom dinamikával szól. 3544-em volt előtte, annál sok jobb hangú Alpi nincs, tudom miről beszélek Sőt, bi-ampban 3544+3542-vel is hajtottam a szettem. Utána bekerült a Reference 500 és rájöttem, mi a zene. Nagyon jók a 35-ös szériás Alpine-ok ár/érték arányban, részletező hang, viszont a középtartományuk erősen hiányos és a térkitöltésük is lehetne jobb.
-
Joe fiú
senior tag
válasz PiciPeti #53357 üzenetére
Nézőpont kérdése, nem tudom neked mennyi ideig volt, vagy milyen rendszerben, de azért nem az a tipikusan gagyi kategóriás fej. Nekem pl. az UTE92BT szub része túlvezéreltnek tűnik. Olyan fejem még nem volt ahol 0db alá kellett vinnem a szub jelet, pedig szeretem "szubosan" hallgatni a zenét.
-
Joe fiú
senior tag
válasz kacsa7 #53353 üzenetére
Szerintem is túlmisztifikáljátok, hogy mi milyen zenén szól igazán jól. Ahogy más is írta egy jó, illetve jól beállított rendszer minden műfajon jól kell, hogy szóljon, de van amin még annál is jobban. Én pl. nem mondanám, hogy a 9855R elvérzik Trance zenén. Szerintem amiről ti beszéltek az már pszichológia, bemagyarázzátok, hogy miért kell váltani, aztán lehet nem is jó váltás
-
Osynho
addikt
válasz kacsa7 #53352 üzenetére
Igen, én vittem el. 1 hónapja hirdette, nézegettem is, mondom, neeem, nem szabad. Feltette többször, meg a hirdetés alján jókora jogi szöveg, hogy garanciát nem vállal, stb, kicsit tartottam tőle. Végül elhozattam haverral. Remélem nincs bajuk, valamint jó hangjuk lesz. Ha eladom, szólok.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
Azért minden bántás nélkül, de Munez még a 80PRS-el sem boldogul időkorrekció terén, ami a mérőmikrofonnal mindent beállít magának. Ezek alapján nem biztos, hogy az ő véleménye 100%-ig mérvadó.
Én teljesen vegyeset hallgatok egyébként. Az Alpi amúgy elektronikus műfajokra kiváló, de minden olyan zenénél ahol kell, hogy legyen a zenének lelke, ott már elvérzik. A trance szerintem az elektronikusok között pont egy lélekkel és érzelmekkel átitatott műfaj, így ahhoz aztán okosan választani...
Én amikor átültem a 90BT-be, akkor pont az elektronikus volt a gyenge pont, ami konkrétan élvezhetetlen volt rajta. Hangszeresen viszont döbbenet jó. Időközben azért kiforrott a rendszer és már minden jól hallgatható rajta, de az tény, hogy az elektronikus áll neki a legkevésbé jól. Ebből a szempontból nem vagyok benne biztos, hogy egy 80PRS-el, vagy egy Kenwood-al előrébb vagy. -
2thletme2day
őstag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem rég vásároltam egy II. gen Volvo S40-est. Csak gyári CD lejátszó (nem mp3-as) meg rádió van benne. Szeretném kedvemre hallgatni a telefonról (főként Spotify) de erre sajnos jelen pillanatban nincs lehetőség. Találtam egy fórumon megoldást arra, hogy tudnék aux bemenetet eszkábálni az erősítőre de a mai napon szomorúan konstatáltam, hogy nincs erősítő az autómban (Summum felszereltség! Volvo, WTF? ) és így most nem tudom, hogy tudnám megoldani a dolgot. Vennék másik fejegységet, de az a probléma, hogy a CD lejátszó alatt van egy kijelző. Ennek a kijelzőnek a mérete pedig nagyobb mint 1DIN aztán pár centi után csökken 1DIN-re. A CD lejátszó eleje kisebb mint 1DIN majd csak pár centivel hátrébb nő 1DIN-esre. Az autó gyári kijelzőjét szeretném megtartani mert azon mutatja a digitklíma infóit, rádióállomásokat stb.
Van ötletetek, hogy tudnám megoldani a problémát?
-
PiciPeti
őstag
válasz #28001792 #53344 üzenetére
A szóba került Alpine-ok pont nem a természetes, valóságot jól reprezentáló készülékek.
Ellenben az r90 bt pont ebben erős, hiszen lágy, nyugodt karakter. Épp ezért nem ajánlott szerintem elektronikusra, mert fátyolosnak érződik.Viszont egy p99rs már jó mindenre, ebben igazad van.
-
törölt tag
válasz tboy93 #53343 üzenetére
Pl ott a kérdésben,hogy alpi elektronikusra.. szerintem a alpi akusztikus zenén jobb mint elektronikus zenén.. ott számomra a pio jobban teljesít.. ill klári is tetszett már impact szettel elektronikus zenén,holott az impact szettek nem kifejezetten erősek elektronikus zenén..
-
törölt tag
válasz tboy93 #53339 üzenetére
Egy jó rendszeren mindennek jól kell szólnia,az hogy esetleg valami kiemelkedően jó,az más dolog.. de hogy adott műfajra fejet venni,vagy rendszert építeni.. ez nekem sok.. Hogy kinek milyen karakter jön be,az megint más. Beállítások,a többi komponens tulajdonságai.. komplexebb ez attól,mint hogy meg lehessen mondani,melyik márka hol teljesít jobban.. vagy én vagyok még nagyon rutintalan..
-
nagyúr
válasz #28001792 #53338 üzenetére
Komoly bizony Minden komponensnek van karaktere, ami jobban passzol bizonyos zenekhez. Ez nem azt jelenti, hogy adott motyo rockon allat, a tobbin meg sokol radio minoseg, hanem hogy hallhatoan jobban erzi magat bizonyos mufajokon, masokon meg esetleg kevesbe utos vagy elettel teli.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok. Srácok ez most komoly,hogy nem mindegy milyen fejen milyen zenét hallgatok? Minden műfajra más fej,más szett más madzagolás? Vagy hogy?
-
nagyúr
-
Gyumadár
tag
Tisztelt Egybegyűltek!
Él Budapest vagy vonzáskörzetében olyan vállalkozó szellemű fekete-öves autóhifista akinek van egy jól működő és hangzó rendszere amit felajánl számomra meghallgatási célzattal? Kíváncsi lennék hogyan is kellene szólnia azoknak a műveknek amiket hallgatok a saját autómban.
Köszönöm
-
Lite
őstag
válasz tboy93 #53329 üzenetére
Egyenlőre folyamatban. Kaptam egy jó ajánlatot, komplett rendszer-feljavításra (szigetelés, kábel, stb.), oda lenne erősítő a mostani Axton hangszórókhoz. De ezek bizony nem a csúcsmodellek, ergo lehet, hogy cserélnem kell, ahhoz viszont meg az erősítő lenne kevés. Keveredik ez a téma rendesen...
Ha meg megjön elfogadható mennyiségű mélyhang, akkor nem kell a csere. -
Lite
őstag
Az 1-2 din kérdést félretéve, kérem tanácsotokat/véleményeteket, hogy nem zúzós, de határozottan elektronikus zenéhez (trance, pl. régi Chicane) milyen 16.5-ös komponens szetteket ajánlotok, ami akár erősítő nélkül is megállja a helyét és a mélyhang sem ismeretlen fogalom számára?
Pl. az Audison-ról lebeszéltek, mert bár az jó cucc, csak nem arra, ami nekem kell.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
Csak a poén kedvéért, mi a probléma a 90bt időkorrjával? Azért érdekel különösen, mert a BT53U-nál ugyanúgy állítod be. Hangszóró távolságot adsz meg cm-ben és kész.
Nekem a 90bt-vel jobb a fókuszom és a színpadom, mint pl az Alpine CDE178BT-vel volt, pedig azt jobban testre lehetett szabni. -
PiciPeti
őstag
Srácok, attól hogy két din, még nem feltétlenül szar... A Alpine cde-w296bt bele 99%, hogy ugyanaz, mint a 92BT. Drágább ugyan 30e-el, de ha valaki ilyet akar, az max ár/értékben nem lesz olyan jó, hangban nem rosszabb attól, hogy másik házban van ugyanaz az elektronika...
-
Lite
őstag
válasz MunezXBK #53316 üzenetére
Tudom én, csak nem a 3. olyan fejegységemet keresem, amit Fehérváron kiszedtek a kocsiból...
De az első dupla din kör bukott - azt hallottad. Azt szimpátia alapján vettem. A második körben viszont nagyon alaposan körbejárom a témát... De a bt53u a sanszos, pláne, hogy a jvc 90bt időkorrja olyan problémás...
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz HornedReaper #53312 üzenetére
A szigetelés vastagsága gyártónként változhat, úgyhogy a külső átmérő teljesen irreleváns adat.
Ha nagyon kell, a műanyag kupakot fel tudod bővíteni.
Maga a csupasz 25-ös kábel pedig biztos, hogy gond nélkül belefér az AGU házba. -
HornedReaper
senior tag
válasz opeter70 #53310 üzenetére
Külső átmérőre gondoltam, szigetelés pont átfér a biztosítékház műanyag kupakján, de csak a tömítés nélkül..
Mixvill-nél találtam legolcsóbban a 25mm2-es hegesztőkábelt:
H01N2-D hegesztőkábel -
Lite
őstag
válasz tboy93 #53309 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert a 2 din, megfizethető kategóriában összesen 2 olyan kütyüt találtam, amiben van időkorrekció és 3 pár kimenet (ha erősítőzök, márpedig ez egyre valószínűbb) ÉS figyelembe próbálom venni a kocsi optikáját is:
Alpine cde-w296bt és
Pioneer FH-X730BT (ez visz minden formátumot) - új és németből meghozatva egy árban lenne a Kenwood BT53U-val, ami majdnem JVC R90BT árban van... Ha 1 din a vége (csak az a fiók ne lenne olyan ronda).
A 80PRS tuti király, azt pont volt szerencsém hallani, de annyi pénzt azért nem szeretnék egyetlen komponensre költeni (inkább még szigetelés, kábel, hangszóró-csere.)
-
opeter70
senior tag
válasz HornedReaper #53307 üzenetére
Nem kell azt "hekkelni". A 25-ös kábel gond nélkül belemegy.
1 cm vastag???
Akkor az inkább 50-es, mint 25-ös. (Remélem a vastagságot nem szigetelésssel együtt értetted!)
Az én 35-ös hegesztőkábelem kb 7 mm átmérőjű.
Így utána számolva az 1 cm átmérőjű inkább 75-ös lenne.
Valamit elmértél szerintem. -
Lite
őstag
Helló!
A Pioneer-t milyen zenei stílusra ajánljátok, ha a JVC hangszeres, az Alpine inkább elektronikus?
Illetve: találkozott már valaki Pioneer FH-X730BT-vel ,vagy az elődmodelljével (720)?
Vélemény?
Köszönöm! -
HornedReaper
senior tag
Alap AGU biztosítékházba bele lehet hekkelni rendesen 25mm2-es 1cm vastag hegesztőkábelt?
Vagy bele kellene forrasztani a csavar helyére a foglalatba?ANL házba fér csak bele normálisan?
[ Szerkesztve ]
-
userxy
őstag
Sziasztok!
Hogyan kell bekötni a 4 csatornás mac mpx 4500 erősítőre a kenwood 122 fejegységet úgy hogy egy mélyláda és egy szet hangszórót hajtson meg? 2 rca kábelt hátra vittem hangfalak bekötve és vmiért nem fasza. Valami használható manualt tudtok az erősítőhöz? Vagy leírni, mit hova állítsak. Hogy egy hülye is megértse: D
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Köszi a válaszokat!
Egyéb kérdés: Audison SRX4 a csupasz kábelt fogadja? Elég egyedi megoldású a rögzítés, de talán nem kell rá saru.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest