- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
-
zsolt19900
őstag
köszi, szóval akkor megnézem pontosan, hogy mekkora megy hátra és akkor akkorát rendelek
a többi dolgot amit írtál, már mind végigjártuk, tapasztaltuk kb. 5éve benne van az autóban a cuccli
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
abéla
senior tag
nyehehe, esti mese:
Auna tíííízezer W bár ennek ránézésre egész normalis a belseje --> rá is dobtak egy 5x szorzótszerk: meg ezzel a hatékonysággal, ráccsal elmegy hősugárzónak is
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
bacsi2
csendes tag
Végül egy Kicx STQ-6.2 került beszerelésre a Yarisba. Ma hoztam el szerelőtől, még nem volt időm meghallgatni rendesen, de az érződik, hogy a 2db gyári 10cm-es hangszórónál bőven jobban szól.
Ajtó nem lett szigetelve most, utólag ez mennyire megoldható? Az ajtóban lévő hangszóró kiszedése nélkül is fel lehet rakni a lapokat, van úgy értelme?
-
Tdizsolt
senior tag
Autóhifis Facebookos topikokban harapnak az Auna márkára,és annak minden tipusára,a hírdetés feladóját kegyetlenül bombázzák a kendőzetlen kommentekkel....én már akkor el kezdem sajnálni őket,mikor szegénykék még fel sem adták a hírdetést....
Botrány,hogy ilyen "képződmények" elhagyhatják a gyártósort...(ha ezek az alkatrészek láttak egyáltalán gyártósort....)
[ Szerkesztve ]
Psn ID: Tdizsolt
-
czanga
őstag
Közben megnéztem a kábelek elrendezését ennek a fejegységnek az útmutatójában. Nem lehet, hogy fogták a kimeneti kábeleket, és a hangszórókra? Azaz a Bal oldalira rákötötték az első-hátsót is, majd ugyanez a jobb oldalinál. Így ha elhúzom a Fader-t megszünteti az első, vagy hátsó jelet, de az ellenkező ugyanúgy átmegy.
Az ISO csatlakozó hiánya az én hibám is, mivel az előző Lenco-ról tudtam netes keresés után, hogy ahhoz lévő kábelek ilyenek:
Így valahogy nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert biztos voltam benne, hogy most is kötögetve van.
Pioneer:
Speaker leads:
White: Front left +
White/black: Front left -
Gray: Front right +
Gray/black: Front right -Green: Rear left or subwoofer +
Green/black: Rear left or subwoofer -
Violet: Rear right or sub +stb stb...
Csináltam egy videót is, ha kellene, feltöltöm. Szól egyik irányba eltekerbe, pl Front. Majd eltekerem Center (nulla) felé, ekkor nagyon furán (szarul) szól, majd másik irány és újra jól szól...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Jajj ne is mondd. Mar megbantam A parocskam mindig a kocsiban ul es nyomkodja, allitgatja. Egy nap kepes 4-5 orat benne ulni. Akarhanyszor beul mindig van valami allitani valo Engem azert ez annyira mar tenyleg nem izgat, nekem igy is tokeletes lenne, dehat penz meg lesz aldozva ra ahogy erzem. Jon valami uj erosito a mosconi helyere, mert az "allitolag" gyenge a sub-nak, szett meg nem szol valami jol vele. Azutan szerintem meg fogja most rendelni a rainbow dsp-t mert mittudom en Na meg a steg hangszoro szettet. Mindegy, en kiszalltam ebbol, en tobbet nem koltok ra. Mondjuk koszonhetem magamnak, en inditottam el ezt
szerk: jaa azt el is felejtettem, hogy valakivel beszelt otthon, aki az ajtopanelekkel csinalna valamit, hogy jobb legyen. Kulomben meg majdnem rosszul lettem, meg akart venni valami 2.5 millio forintos erositot fel millioert. Hala egnek errol letett, mert emlekeztettem, hogy a nyaralot csinalni kell nyaron, ahhoz is kell azert penz. Egyszoval belehulyult ebbe most
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Köszi!
Ez így leírva nem tűnik bonyolultnak, alkoholllal letakarít rendesen, utána nagyobb darabokban 1 réteg az ajtó belső oldalára, egy a műanyag kárpit belső oldalára, 2 réteg a hangszóró mögé.A szerelőnyílásokat, illetve a szerelőnyílás lemezeit is mindenképp javasolt leburkolni?
Bár nem tűnik bonyolultnak, egy kis anyagi ellenszolgáltatásért lehet igénybe venném egy vállalkozó szellemű kolléga tudását.
-
smallmer
őstag
sajnos nem fotóztam le, de most nem tudom kivenni mert elmentek vele. olyan mintha egy antenna hosszzabbító lenne illetve egy ISO kábel hosszabbító lett volna, egy kék kábel ment ki külön ami a hosszabbító végére volt bekötve. A fém egy töltény alakú valami gőzöm sincs, hogy mi ez, de mikor kivettem akkor nem tartotta meg a beállításokat, amikor visszaraktam akkor viszont igen
ehhez hasonló : [link]
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
nagyon köszi, hogy segítettél. Már be is szereltem egy JVC-t nagyon durva hogy mennyivel jobban szólnak ugyanazok a hangszórók. Ég és föld a két hangzás.
A másik, hogy a kábeleket úgy kellett begyömöszölni a rádió mögé, mert van valami fémes cucc ami elvileg arra jó hogy ha kikacsolom a rádiót akkor ne menjen el a memóriája. Gondolom valami kis áramot ad. Nem lehet semmi gond ebből hogy a kábelek be vannak oda nyomkodva mögé ?köszi
-
-
kk831228
addikt
A pozitív, test, remote menne mind külön csatin a hangszórók esetleg lehetnének egybe, de lehet az is külön inkább + a láda is külön...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
hiddenroth
csendes tag
-
kk831228
addikt
-
Ricsx
tag
hát igen,de a belsejébe nem látok bele ha bele is látnék sem tudnám eldönteni hogy jó e vagy sem
Egyébként mit gondolsz a korábbi írásommal kapcsolatban? Fejegységen maradjon a 2 első hangszóró és a mélynyomó menjen csak a 4 ch erősítőre? A másik meg,hogy jó lehet a hangszóró attól függetlenül hogy csak 13cm-es? Nagyobbat nem tudtak beletenni,kalaptartót meg nem akarom szétcseszni.
-
d.beni
aktív tag
Asszem csak januárban derül ki hogy mi a baj. Aki bekötötte arra tudott adni időpontot.
Remélem csak kábel probléma lesz. Arra gondolok, hogy valahogy beszorulhat a hangfalkábel amikor lejáratom az ablakot az ajtóba. Tehát valahova beszorítja az ablak éle a kábelt. Vagy a hangváltó rossz esetleg maga a hangfal. -
Lite
őstag
Általában ezt szokás használni low-budget rendszerekben: Hanno PF830. Az általad linkelt cucc elég vékony, ami még nem lenne baj, lásd STP-k, de semmi alubevonat sincs rajta. Ez így könnyen lehet, hogy kevés lesz és nem éred el vele a kívánt hatást...
-
Kínából a 2dines érintőképernyős, full extrás fejegység is kijön 50 euróból, usbvel, auxal, tolatókamerával, és még a telefon kijelzőjét is tudja tükrözni. Akkor már inkább az...
Szerk. : Az én fejegységem tud a számok között léptetni (vagy csatornák között online rádiónál), kezeli a híváslistát, a névjegyzéket. De ez szerintem típus függő.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
SPeti1984
senior tag
Gondolom magához a gyári opel kábelhez nem nyúlok hanem csak a másik kábelnál vágom el a sárga és pirosat amit rádugok a gyári csatikra meg megy a sony rádióba.
Tehát ennél a képnél a barna és fekete csatit rádugom a gyári opel csatira majd a feketéből ami jön ki piros és sárga elvágom és felcserélve összesodrom őket és szigetelem. Jól gondolkodom? Mert akkor már értem.
Amúgy mi a pontos neve annak a sony iso csatlakozónak aminél a piros sárga vezeték széthúzható, mert sehol nem találok ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
syrus88
újonc
Úgy vagyok vele,hogy mindent a maga idejében.Hallgatva rátok és nézve az adódó alkalmat 40 rongyért lesz egy Alpine CDA-9887R,persze használtan.Reméljük belül minden top még.Hangszórókat nézegettem,a komponensnél gondolkodtam az Alpine SPE,SPR,SPS szériáin hatfél incsben,de igazság szerint fogalmam sincs mit kínál.Jó lenne pár vélemény.Az eslő lépések ezek lennének.Az,hogy a ládával,ami egy hámszázas MNC Bass Reflex láda(ingyé vót ne szójjá be)hogy hozom össze,az még nem tiszta,az erőlködő meg egy 500W Magnat(azt még meg sem néztemXD),de az a sokadik lépés.Az ajtókba bitumen lapokat szeretnék,ha az ajtó be nem lóg tőle,vagy zajcsökkentés miatt valami szövetest.Hangszóróban segíthetnétek
-
Akos1994
aktív tag
Jó az UTP, csak érdemes tudni, hogy kicsit magasba húz. Persze ha ne adj' isten utóbbi a cél akkor még jól is jöhet, de pont az autóhifi az a terület (tapasztalatom szerint) ahol a magas csak általában sok vagy fülsértő szokott lenni. Ennek ellenére szerintem saját árkategóriájában a legjobb.
Szerk.: Most olvasom, hogy két csatorna.. Hát akkor éninkábbmindenképp két külön kábelt húznék be, mivel maga a kábel is olyan olcsó..[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
Szia! Nézegettem a gyártó oldalán a terméket. A magassugárzó 25mm-es, és a középnek rendes fáziskúpja van, ez jó. Kategóriában "megszokott" gagyi magassugárzót védő hangváltó - egy kétutas normál váltó biztos sokat javítana rajta. Ebben az árkategóriában - első ránézésre - egyébként sztem jó ajánlat. Hangjára én is kíváncsi lennék.
-
pengusz77
senior tag
Lehet, hogy a fejegység "töltője" gyenge. Nekem tabletnél van 2000mAh-s töltő. Egyszer tönkrement. A telefonom (Navon buta) töltője 500mAh. Rádugtam, a tablet felvillant, de nem töltött (tehát az USB bedugását érzékelte). Új 2000 mAh-ás töltővel töltött újra. Ha mondjuk ugyanez van, és a fejegység 500mAh-ás, a telefon töltője meg 2000-es, akkor nem fog fejről tölteni soha
-
footy
addikt
Selyem/titan az anyaga. A selyem altalaban lagyabb hangu, a titan magasak, pedig gyakran "szurnak".
A 25-os magassal altalaban konyebb osszhozni szinpad helyes magassagat es emellett melyebben lehet vagni. Ha melyebben vagod a magasat akkkor a melykozep tetejet is lentebbrol tudod inditani, emiatt tehermentesitve lesz a hangszorod es jobb lesz a kick tartomany.(#51652) Speeedfire
Elna telep? >>> Igen
Ez a sima elna kondikra épül? >>>Igen, de nem tudok neked tipust mondani. A CS-n lattam mar parszor eladot.
Valami ilyesmire gondoltam? >>> Inkabb ne
Vagy esetleg valami használt dietz vagy hasonló kondira. >>> Vegkepp ne -
lautnermark
aktív tag
-
stefi81
tag
REndben, majd megnézem!
A két szettből melyiket választanád vagy esetleg valami más alternatíva?
1.Hertz DSK 165.3
2.Focal R-165S2 -
Imi91
aktív tag
Kicx ICQ 6.2 van nekem is és jelenleg fejegységről van hajtva, hát a hozzá kapott kis lapon is írják, hogy lehet hajtani fejegységről is, de az igazi hatást erősítő használatával értjük el és ez is a javasolt egyébként
Ha megnézzük a paramétereit egyértelművé válik, hogy a teljesítményének a negyedét aknázza ki kb egy fejegység(jó esetben)Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)
-
simi811118
aktív tag
Volt már nálam olyan 28-as magas amit nem lehetett 4kilo alól indítani. Viszont a rainbow t20 elmegy 2,5-től. (És hangban is alázza)...
Igazából én a helyedben egy rainbow-t vennék, használtan. Jófogáson nézz szét itt hirdetni tilos (nem én hirdetem, hanem egy itteni csoporttárs)[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Az alábbi sorok elég szubjektívek. Inkább csak a saját tapasztalatom.
Én is hasonló cipőben jártam tavaly, mint te kellett egy elfogadható szett ebben az árban. Nálam a hifis múlt miatt, csak a régi bevált nevek játszottak. Ekkor találtam rá a focal cuccára. Hifiben nagyon nem kell bemutatni, ez a csúcs. Gondoltam teszek vele egy próbát. Azt kell mondjam, hogy elég jó autós hifi létére. Az alsóbb tartományokban se jeleskedik rosszul, viszont nálam vágva van 120Hz-nél. Itt van is egy kis kiemelés benne, ez hallgató is. A közép szép, tiszta, egész jól elkülönülnek a hangszerek. Viszonylag lineáris. Nincs különösebb emelés benne. A magas talán egy kicsit hivalkodó, itt visszább kellett vennem belőle.
Egész jól lehet hajtani, elég érzékenyek. Nálam egy Alpine 3541 hajtja őket és nem érzem kevésnek.
Próbáltam hangszeres és nem hangszeres zenével is. A hangszeresnél jobban érezte magát. pl egy madonna - frozen elég jól átjött.
De nem volt rossz dnb/rap/house zenéknél se.Más hasonló árú termékkel nem hasonlítottam össze, nem éreztem hiányt.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kigoi
senior tag
Annyiban hogy ront azon a tartományon amiben jól kell szerepelnie.
A 4 út egyik előnye hogy minden hangszóró csak azt sugároz teljes jelszinten amilyen tartományra tervezték.
Az alacsony frekvencia bele szól a felsőbb frekvencia rezgésbe és olyan hangok lehetnek amik nincsenek is,magyarán torzít rajta (Doppler torzítás). -
Speeedfire
félisten
A sima kondi inkább egy szűrő, mintsem egy "vágó". Nyilván vág is frekvenciát, de jobb ha több rendű az adott keresztváltó. A fenti linken is láthatód, hogy egyenesebb a frekvencia görbe.
Amúgy "otthoni" hifinél is sokan kezdik a hangfal tuningot azzal, hogy frekvenciaváltó csere.Amúgy a linkelt képen számomra inkább kiemelésnek tűnik az a +3dB.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
-
opeter70
senior tag
Nem valószínű, hogy a fej végzi a D/A konvertálást. Az ipodból mindenképpen analóg jel jön ki, függetlenül attól, hogy "olcsó" vagy "drága" adapter van utána kötve.
Mondjuk azért a CD-IB100II-tól 32 ezerért már elvárható lenne, hogy ne csak vezérelje, hanem valahogy kicsalogassa a digitális jelet az ipodból. Még akár azt is el tudnám képzelni, hogy saját DAC-ja van és ő végzi a konvertálást.De majd majd jön footy és megmondja a tutit.
Addig is én visszakerestem:(#34181) footy
"...Az ipod-ot apple usb kabellel kotod a bemenetre. Van arra is lehetoseg, hogy a vonalszintu jelet kinyerd a 30 pines dock csatlakozon keresztul, ilyenkor a fejegyseg aux bemenetere kell kotni, de a taviranyitas felejtos. Eleg nagy minosegbeli kulonbseg van az ipodok hangja kozott, altalaban a regebbiek jobbak amelyek wolfson DAC-kal vannak szerelve. Ez azert is fontos, mert ugyen a konverziot az ipod vegzi. Tudomasom szerint 1 olyan fejegyseg van ami ki tudja kerulni a DAC-ot, az Alpine IDA-X001. Ez elvileg kinyeri a bitstream-et az ipodbol, viszont az ara korantsem barati."[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Értem, köszi!
Így már világos.
Tehát az olcsó adapternél (ami végülis csak egy kábel, ha jól látom), mindent az iPod-ról kell nyomkodnom.És akkor még mindig kérdés marad, hogy az iPod DAC-ja mennyire jó hangminőséget produkál.
Bár úgy olvastam valahol (talán itt a fórumban), hogy a Wolfson DAC-os iPodok hangja egész tűrhető. -
orbano
félisten
1 - nem onnan jön a java része (ha mégis az elég nagy baj)
2 - az erősítőd teljesítménye adott. Ha több hangszórót rákötve nagyobb hangerőt kapnál, akkor máris feltaláltad volna az örökmozgót.De legalább elpazarolsz pénzt rá, amit félretehetnél az erősítőre, plusz a hangzás is rosszabb lesz.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Joe fiú
senior tag
Nyílvánvalóan hangosabb lesz, mint egy magassugárzóval, jobb nem lesz, illetve nem dupla olyan hangos lesz, pár db+-t jelent. Egyébként egy jó komponens szett, jól elhelyezett magassugárzóval, erősítővel megtámogatva, többet nyújt mint amit a hallásküszöböd el tudna viselni.
-
orbano
félisten
hogy a viharba ne kapnál 10 ezer alatt? csak várni kell, valamelyik aprón tuti felbukkannak ennyiért régi értelmes erősítők. de a fejegységbe épített fosadéknál szinte bármi jobb. a kevesebb hangszóró is jót fog tenni neki amúgy.
de tényleg, minek két csipogó?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Soot
csendes tag
Köszi, lassan kezd kristályosodni a dolog. Leírom most mi van.
Elől fül magasságban 2 csipogó, alul a oszlop aljában szerintem 15cm körüli macaudio 2 utas hangszórók, valamint hátul szintén 2 macaudio nagy ovál hangszóró, ez van most rákötve egy fejegységre Összesodort, szigetelőszalgozott, recsegős tákolmány az egész... Szerencsére be van vezetékelve az egész autó hifi szempontból mert bmw sound system volt benne gyárilag csak szétbarmolták. Helyreállítani akartam, de letettem róla, mert sokszorosa lenne volna a tervezett összegnek... úgyhogy most is van valamilyen szinten hifi, csak nem működik, meg nem úgy ahogy kellene, és ezért szeretnék újat csinálni. -
PiciPeti
őstag
Inkább 20-as, vagy nagyon jó minőségű 10-es... Ha vastagabb az sose baj.
---
A jelátalakító meg szerintem nem lesz jó úgy... Nagyon "halk" jelet fog kapni... Illetve ha hátra tekered, akkor a mély is jóval hangosabb lesz...
Én inkább 4 csatis erőt vennék, az első hangszórókat kötném le a fejről, és onnan hoznám le a jelátalakítóval, vagy olyan erősítőt választani aminek van magas jelszintű bemenete...
Akkor tudsz rá hídban kötni egy mélyládát, meg a két első hangszórót, és közben megmaradhat a hátsó is.
Pár ezerrel drágább, de lényegesen jobb minőséget kapsz. (ha első ülés alá befér az erősítő, akkor nem is drágább, mert tápkábelen megspórolod a hsz kábel árát... )
És így tényleg jobban szólna az ACDC... Nem csak a zene 5%-a lenne jobb (mély) -
burgatshow
veterán
Isten vagy. Az elektronikával nem lesz gond, a bontás is megy. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mi az amit még mindenképp be kell szereznem. Holnap megyek a blaupunktért, az első szettről meg majd értesítenek.
Ez már nekem is eszembe jutott,hogy veszek öntapit, mert szövetkárpitos az autó. :-)
Egyébként relatív a sok. Nyilván nem akarok több száz ezret rákölteni, de valahol azzal is tisztában vagyok, hogy azért nem is csak egy ötös lesz. Plusz pár ezer forint nem a világ vége. :-)
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
Najó, ez a Kékpont aktív mélynyomó tényleg nem nagy darab. Így már esetleg elgondolkodom rajta.
A hátsó hangszorókat csak szimplán ne kössem be és akkor ennyi?
Summary
Oké, tételezzük fel, hogy veszek egy ilyen Blaupunkt mélyládát, illetve előlre az MX165-öt. Mit kell még akkor vennem? Azt se tudom például, hogy hány kábelt kell hátravinni a mélyhez? Az elsők tiszta sor, régi ki, új be.@footy: Hallottam igen, de engem az az egy gondolat vezérelt, hogy ha tovább akarom adni az autót, akkor nem akarom teljesen kiiktatni a hátsót. De akkor maximum nem lesz bekötve és ha odajutok, hogy eladom, akkor szimplán visszadugom.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
-
ThodEE
őstag
Elméletileg nem, a zárt láda kisebb, a reflex nagyobb űrtartalmú.
Az űrtartalommal hangolod a ládát, tehát más nyomóhoz más térfogat való
Szerk:
Reflexesnél a reflex nyílással is a hangolás történik.
Zártnál pedig a hangszóró csillapításán is segít a láda.
Okosabbak majd jobban kifejtik[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
shteer
titán
kb
mindent csinál, csak normális mélyhangot nem ad ki.carstylingról egy vélemény:
"Olyan átlagos dolgok a Car-Technikek!"
a 40A bíztató, de a méret sem mindig mérvadómiért nem veszel inkább egy normálisabb ládát, pl egy dld-t? akarsz most spórolni 5000-et, hogy utána egy zárt ládára költsd a bizonytalan kimenetellel?
szerintem jónak tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest