-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
czirok000
csendes tag
Sziasztok!
Fejleszteni szeretném autóm gyári hifijét de a cél hogy hallgathatóbb legyen mint a gyári légycsapós hangszórós verzió. Gyári cd fejegység marad , kiegészíteném egy yatour usb olvasóval.
2004 es Honda Accord az alany, a gyári hátsó oválokat cseréltem komolyabbra, így is sokkal emberibb lett a hangzás, előkerültek a "mély" hangok
Az első ajtókban lévőket is upgrade-elném de itt elvesztem teljesen , koaxiális vagy komponens szett ( nekem gyárilag nincsenek csipogók a műszerfal tetején, üresek a lyukak )
Annyi infót sikerült gyűjtenem hogy 13 cm es hangszóró megy be a gyári helyre kényelmesen de a 16.5 es is megoldható de valószínüleg faragni kell amit nem igazán szeretnék. Van valakinek tapasztalata az adott típussal hogy tényleg milyen méretű hangszóró ami kényelmesen beszerelhető a gyári helyre? Gyári fej elbírna mondjuk egy 13 cm es komponens szettet vagy felejtős és elég a koaxiális? A csomiba még egy tudom hogy nem ajánlott de egy aktív ládán is gondolkodtam, az is össze hozható a gyári honda fejjel ? Vagy láda + 4 csatornás erősítő ami meghajtja az oválokat + a ládát elöl az ajtóban meg menne vmi koaxiális hangszóró? Persze ez is a gyári fejjel , már ha össze hozható
Na ennyi elég is lesz egyenlőre szerintem így is belebonyolódtam rendesen a történetbe , remélem valaki tud segíteni pár hasznos tanáccsal, tippel , köszi előre is mindenkinek -
czirok000
csendes tag
Sziasztok!
Usb transmitterekről vélemény?
Gyári cd-s fejegységhez szeretném párosítani de nem tudok róluk semmit, milyen a hangminőségük?
9 ezer körül van no name ebay-es cucc, 20 ezer körül yatour márka, semmit nem mondanak nekem, tudnátok ezzel kapcsolatban valami infót , tapasztalatot? Köszi -
czirok000
csendes tag
válasz kacsa7 #47315 üzenetére
Polarítást megfordítani még nem próbáltam.
Már el kell rejtőznöm a garázs mélyén mert lassan főbe lőnek a szomszédok meg az akksim is lekókad annyit tesztelgetek a mai nap
Odáig jutottam hogy ha nem adok +6 db elt a ládának egyszerűen karcsú mint Gáspár Evelynke.
Szól az eleje , elmarad a hátulja, tolok rá gaint még mindig olyan gyatra libafos, majd még egy kicsit tolok és kezd átmenni "kopogós" nem tiszta mélyekbe....
Első szettet finoman belőttem az most 35 ös volume mellett is még tisztén szól , fölötte kezdi elveszíteni a fonalat.
Holnap megpróbálom bass boost nélkül felcserélt polaritással. Bár jelenleg nekem így fülre tetszik , van benne egy kis erő + 6 db el alacsonyabb hangerőn is. Fejegységen minden 0 . -
czirok000
csendes tag
válasz Osynho #47310 üzenetére
Igen rca osztóval van bekötve.
Pár sorral feljebb olvastam hogy az első szett GAIN-jét kb feles állásba vagy a köré kell csavarni.
Ez általános beállítás? Ilyen esetben az én szettem már küzd és alacsonyabb hangerőnél is torzít.
Valahol a negyed és a fél közötti állásban érzi fülre jól magát. ( inkább kicsit a negyedhez közelebb)[ Szerkesztve ]
-
czirok000
csendes tag
válasz mandras81 #47306 üzenetére
Ez a verzió megnyugtatóbb számomra, jó ideje állítgatom már a motyót de nem akar összeállni, vagy halk elöl és sok a mély, vagy zavaros lesz az egész összkép, nem tartom magamat botfülünek ezért örülnék már valami emberibb hangzásnak amiben van is egy kis dinamika nem csak akkor mikor "üvöltetni" kezdem a rendszert. Azt tudom hogy a kicker ds650.2 komponens szett nem váltja meg a mélyeivel a világot, előző autómból maradt meg , ott számított a beépítési mélység.
De úgy vélem hogy egy ilyen zárt ládával kiegészítve ütősebben kéne szólnia a rendszernek
Kikapcsolom a bass boost ot az erősítőn és picit belenyúlok a fejegységen az Eq ba..valami csak lesz belőle -
czirok000
csendes tag
válasz kacsa7 #47303 üzenetére
Szia!
Köszi a help-et és az irány vonalat.
Egy blaupunkt gtb1200 as zárt láda, 30 cm es ha jól tudom. Hídba van kötve.
Első szettet high passal vágom fix 80 hz.
Hátsó vágást kb fülre ilyen "10 óra" magasságába toltam.Ha ez alá csavartam valóban eltűnt a mély mégjobban. Lehet kicsit feljebb piszkálom és úgy is letesztelem.
Faderral tudok csak variálni de eddig azt nem piszkálgattam hagytam 0-án azt is.
Bass boost-ot nullázom, megpróbálok ránézni a fader-a is, hátha sikerül valami emberibb hangzásképet összehoznom. Annyi a gondom jelenleg hogy alacsonyabb hangerőn nincs basszus,szinte elvész. 25ös hangerő körül megjön az erő de 30 körül már szinte már elviselhetetlenül hangos lesz a rendszer. Az első szett gain-jét kéne valahogy jól belőnöm és hozzálőnöm a ládát. De nekifutok újra, eddig +6 os bass boost al próbálkoztam. Köszi még 1 x a segítséget[ Szerkesztve ]
-
czirok000
csendes tag
Látom a hülye kérdésemmel nem hoztam senkit sem lázba
Lenne még egy észrevételem,kérdésem, mindenki tartja magát ahhoz hogy a fejegységen
mindent 0-án hagy?? Akárhol olvasom ezt javasolják, de ha nem rakok + basst a fejegységen egyszerűen nem érzem az erőt , a mélyet, főleg alacsony hangerőn. Ha a szettnek adok kis plusz gaint hogy legyen mélyközép akkor már 20 -as hangerőn süketítő, idegesítő a hangja. A hangváltóm 0-ás állásban van, ezzel is lehet játszani valamit? Érdemes mínusz állásba kapcsolni azt is? Bocs a hülye kérdésekért de hátha itt valaki felhomályosít -
czirok000
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Blaupunkt gta 4 750w tip. erősítő amit nemrég sikerült beszereznem.
Elöl egy kicker komponens szett ds650.2 .
Hátul zárt Blau láda. Pár hete reszelgetem a konfigot de nem sikerült véglegesítenem a beállításokat.
Lehet hogy amatőrnek tűnő kérdéseket teszek fel , előre is bocsánat. Az előző erősítőmön nem volt bass bosst hangkiemelés a mostani Blaun-n van 6 + 12 db állás. Érdemes ezeket használni vagy károsíthatja a hangszórót ill a mélyládát? Komponens szettre érdemes adni + decibeleket vagy csak a ládára vagy mindkettőre egyszerre? vagy felejtős és csak a Gain el szabad "játszani" ?
A nagy szakzsargonokat elolvasva mindenhol azt írják hogy a fejegységen is minden " 0 " kell hogy legyen...Ha leveszem a bass-t az erőlködőről és a magnón ( Jvc kdr421)is minden nulla akkor soványnak érzem hangzást. Vagy ez a buli ennyit tud ? Ne várjak csodát?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest