-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz icemad #63769 üzenetére
Megnéztem a meglévő dolgaid paramétereit. Teljesen őszinte leszek minden bántás nélkül!
Szerintem ezekkel ne kezdj bele, mert nem lesz jó, nem fog tetszeni. A GM232 szó szerint harmat gyenge és ezzel az erővel egy alsó közepes szettet sem tudsz jól meghajtani, uh. ezt inkább elfelejteném.
A GM-5200T jó eszköz lehet egy szett v. egy sub hajtására, de ugye még hiányzik akkor a másik része.Mivel leírtad a célt én ajánlanék valamit, bár nem fog jól esni. Akkor jársz a legjobban anyagilag is és az eredmény szempontjából is, ha a két erőt és az aktív mélyet is eladod, szerintem kínlódjon és tanuljon belőle más...
A bevételből tudsz venni korrekt 1 db. 4 csat. erőt amivel meghajtasz egy első szettet és egy subot is. És itt jön a Pio 306C a képbe. Az adatai szerint 24-54 literes ládába szerelhető reflex rendszerű. Át kellene gondolni, hogy kell-e neked ekkora láda ill. 400 W folyamatos terhelhetőség, mert lehet, hogy nem. Újonnan 20-30 e. Ft. körül, használtan jóval olcsóbban, nagyon jó, kis helyre szerelhető subokat lehet kapni, amik pici 14-20 lit. zárt (!) ládikóban nagyon jól és pontosan szólnak.
Gondolom már tele van az agyad, de nem kell kapkodni. Egyszer csináld meg jól és évekig boldog leszel. A jelenlegi szettel én ezt nem látom megoldhatónak, még akkor sem, ha csak a gyáritól akarsz jobbat.
Ha igényed van rá hallgatózz itt a fórumtársaknál - én is szívesen látlak - ilyen-olyan kiépítéseket és látni fogod a lényeget/különbségeket.közben láttam messze vagy...[ Szerkesztve ]
-
B-enji
tag
válasz icemad #63769 üzenetére
Az a gond, hogy a 190ub-nek egy pár 2V-os rca kimenete van. Ez arra elég, hogy egy kétcsatornás erősítőnek jelet adj. Ha osztani szeretnéd ezt a 2v-os jelet, akkor feleződik a kimenő fesz., magyarán az erősítőd hatásfoka is kb. feleződik. Az aktív ládának is rca kimenetről illik jelet adni. Így, hogy kötöttek az adott komponensek miatt a lehetőségek, nehéz jót kihozni. 2 lehetőséget látok nálad:
1. P 190ub fej rca jelét osztod, amiből egyik pár megy a gm232-re (erre kötöd a szettet) másik párt pedig a gm5200t-re (erre kötöd hidalva a w306c szubot) Az aktív ládát pedig eladod.
2. Eladod a P190ub-t és az aktív ládát, és az árából veszel egy 2pár rca kimenetes fejet.
-
I'am Dony
őstag
válasz icemad #63765 üzenetére
Hát nem tudom mennyire komoly minőség és hangzás a cél, mert ennek függvénye is a darabszám. Ha az anyagiak nem okoznak gondot, akkor célszerű két erőt használni. Ebből az egyik lehet 2 csat. bár ebből nehezebb lesz olyat találni aminek van további erő felé (monoblokk) sub számára kimenete - és ekkor nem kell az elosztó - vagy lehet egy 4 csat, ami hidalva hajtja az első szettedet esetleg külön-külön a 4 hsz.-t (esetleg egy procival aktívban). Ha ennyire nem akarsz "elgurulni" akkor egy jobb fajta 4 csatissal is boldog lehetsz, mert az sem szól majd rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz icemad #63753 üzenetére
1., Használható, erre találták ki.
2., Új és minőségi kábelt célszerű beépíteni. 215-magas / 225-mélyközép.
3., Hangváltó (crossover) passzív rendszer és komponens szett esetén szükséges, ha aktívban hajtod akkor nem használható, de ez nálad talán nem játszik.
4., A hátsó hangszórókat, minden esetben (!) célszerű kikötni, mert csak belerondít a hangzásképbe. Ezt értsd 4 csat erősítőnél is.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz icemad #63729 üzenetére
Nincs baj az erősìtőkkel csak fölõsleges 2... Egyik se nagy cucc...
Ha aktìv sub - od van akkor esetleg lehet egy pròbát tenni, ha csak az aktiv sub marad, akkor elèg az egyik sztereó is az első szettre... Viszont ha passzìv làda lesz, akkor fölösleges 2 - őt kábelezni stb... Akkor inkabb egy 4 csatornás...
Legolcsóbbann akkor jössz ki ha marad az aktìv sub... Akkor megtartod valamelyik pio-t, meg veszel egy jò komponens szettet...
2 erősìtős rendszernèl meg eleve egy bika monoblock-ot szoktak rakni a láda mellè...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz icemad #63722 üzenetére
Egy jò sztereó rendszer egy jò komponens szettből, erősìtőből, ès egy mèlyládábòl áll... Ha van egy minōsègi komponens szetted ês a hatùl levő f.. s oválok elrontják az egèszet... Egyik, hogy mèlyet nem ad normalisat, ahhoz kevès, magasat hiaba adna jòt, mivel a hátad mögött van de amùgy is halott... A közepet meg hagyjuk...
Az a 2 erősìtő igazábòl fölösleges... Egy is megoldja a feladatot... Csak nem ezek... Egy 4 csatornás kell, ami jò... A sub-ot talân megvennèm.
Ajtòszigetelès autòtòl nagyban függ, de nem árt egyiknèl se...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
LZs?!
aktív tag
válasz icemad #63467 üzenetére
@icemad
Köszi szépen; tehát akkor vállalható alternatíva...
Más...
Közben még elmélkedtem a témán, távlatokban gondolkodva...mi lenne, ha fordítva közelíteném meg a dolgot?
Abból indulok ki, hogy ma, ha van telefon, akkor minden van; így inkább aköré kéne építeni.
Jack-to-RCA kábelen egy erősítőbe, onnan ki a hangfalakhoz. Természetesen a szcenárió része egy első komponens + mélyláda hátra.
A fejegység helyére pedig mehet egy 1 DIN helyes fiók/rekesz (+ az antenna is kuka...yay!).
Ha esetleg urizálni akarnék, akkor még beleveszek egy PDA-t (navi-t), és az lógna a jack végén, így a Bluetooth és a kihangosítás is meg van oldva. Bár egyszerűbb (könnyebb...) jó DAC-kal szerelt telefont találni...
Talán úgy tűnhet, hogy kissé túltolom a biciklit, de Giorgo-ék gondoskodtak róla, hogy a kocsiban MINDEN aftermarket cucc otrombán nézzen ki...kivéve persze a generikus kínai cuccok 'alfásított' verzióját (lásd ITT), de azok nem 70 dollárba kerülnek, hanem 500-ba.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
istvan170
aktív tag
válasz icemad #63467 üzenetére
Engem ez érdekelne bővebben, lentebb írtam mik a kívánalmaim. Iphoneról kéne mennie wazenek, spotifynak, tolatókamerát szeretne a párom. Nézegetem a kínai cuccokat, de nagy a dömping. Nem tudom mit szabadna megvenni. Tuti, hogy van jó is, tele van a Youtube használható cuccok videóival. Itt a fórumon meg gyakorlatilag ignorálva vannak ezek a kütyük. Pedig a szolgáltatásaik akkora előnyt nyújthatnak, hogy simán leadok a hangminőségből. Szigeteléssel, erősítővel, jó hangszószettel mondjuk lehetne ezekből is kihozni valami ertékelhetőt. Ez lenne a kihívás, nem prs80! Ha bárkinek van konkrét tapasztalata, linkje, kérem ossza meg! A gagyi műanyag keret meg kit erdekel, egy átlag középkategórias autóba ma olyan kopogós belsőt raknak, hogy visszasirom a békalámpás civicem belterét...
Nyilván ez az én szubjektív véleményem, es tudom, hogy itt sokan nem értenek velem egyet. Ráadásul ez egy hangminőségről is szóló fórum, de megférhetne egymás mellett a két dolog.
Itthon Genelec hangfalakon hallgatok zenét Audirvanaból egy Universal Audio dacon keresztül úgyhogy tudom miről szól ez az egesz, de a kocsiban vannak más elvarásaim is. -
Peaceliker
addikt
válasz icemad #63312 üzenetére
Nincs bedugva semmi, de most hogy mondod, előző fejet is gerjesztette pl egy teló töltő, de most nem ez vt.
De nem bírtam a fenekemen ülni, volt itthon egy lc filterem, de az max 1A es volt, volt benne egyéb alkatrész is. Leszedtem a tekercset, sorba kötöttem, párhuzamosan egy 35v 1000 es lowers kondit, bekötöttem táp kábelbe (negatív ot csak megskalpoltam, úgy kötöttem be) és szuper, minden zaj megszűnt.
Ilyen igényesen be is dobtam.Na de csak viccelek, nem hagyom így, csak próba volt
Este megcsinálnom vmi igényesebben, lezsugorozva és hnap beforrasztom.
Paráztam hogy ennyivel nem lehet megoldani..."Oh my Goa'uld!"
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok