-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz kavics325i #33161 üzenetére
Szia!
Erről mit gondolsz? Természetesen egyben kérdezem, gondolom úgyse fogja erősítő nélkül adni a srác.
-
burgatshow
veterán
Oké, öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Kaptam hideget-meleget itt a fórumon ami miatt első körben egy Blaupunkt aktív mélyládára tettem le a voksom. Többnyire hideget, de ez van.
Közelítsünk másfelől. Adott a korábban már említett fejegység (gy.k.: JVC KD-X250BT). Ehhez szeretnék jobban szóló cuccot az autóba, mert jelenleg még a gyári van.
A fejegység főbb paraméterei, amik szerintem fontosak lehetnek:
- van külön SW kimenet
- 50W x 4
- RMS-ben csak 20W x 4Azzal együtt tudok élni - ahogy egyébként sokan tanácsolták, hogy a hátsó ajtóban lévő hangszórókat felejtsem el. Rendben van. Ezt úgy kívánom megoldani, hogy a gyári sugárzók bentmaradnak, csak nem kerülnek bekötésre.
Amiken nem tudok/akarok változtatni, azok a következő kritériumok:
- az autó egy Fiat Panda, a csomagtartó kemény 200 liter.
- A csomagtartó méretéből kiindulva ha lesz is mélyláda, nem lehet nagy (lemértem, 30x30-as alapterület még befér, de a tetején nincs annyi a hátsó ülések a csomagtartó irányába való dőlése miatt).
- 90%-ban elektronikus zenét hallgatok, de előfordul sokminden más is a maradék 10-ben.
- Nem kell karosszéria szaggató teljesítmény, csak szóljon szépen, tisztán, de azért egy kevéske tartalék legyen benne, ha úgy szottyan kedvem.Ami eddig jónak tűnik:
- Az első hangszórókra kaptam ajánlatot az Audio System MX165 Plus (165mm-es sugárzók kellenek egyébként előre) termék tükrében.
- Nyilván a kábelezés megoldható, meg tudom csinálni (akár egyedül is).Olvastam, hogy sokan csinálják azt, hogy a mélyládához rögzítik az erősítőt. A kérdésem az volna, hogy az erősítőből nem képes a mélyláda zajt összeszedni ha mellé, rácsavarazom? Milyen rögzítési technika a javallott, ha nem akarom, hogy a hangképe a mélyládának ne változzon? Egy sima tépőzár mondjuk megfogja? Vagy csavarozzam inkább oda?
Sokáig érlelődött bennem a post, de most ezt inkább hagyjuk és koncentráljunk a témára. Ja igen, az anyagiak. Baromi sok lóvét (sok értsd több százezer), de mondjuk ha szétterítem a hónapok között, akkor úgy 100-ig szerintem jó vagyok.
Még egy kérdés: ha már úgy is hozzá kell nyúlni, hangszigetelést/tömítést ajánlotok valahova?
Szerk.: lehet velem beszélni, meg véleményezni és kritizálni, csak ne úgy, hogy mekkora b*zi vagyok mert bele akartam ugrani az első szembejövő lehetőségbe.
Szerk. 2: Kérlek érthetően fórumozzunk, nem ez a szakterületem.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz PiciPeti #33095 üzenetére
Már nem azért, de az kit érdekel, hogy a tányér képes 10 centi mozgásra? Értem én hogy menő, csak pont nem érdekel.
Az én igényem az, hogy jobb legyen, a gyárinál. Nem több nem kevesebb. Azt pedig nem nehéz elérni. Még úgy se, ha korlátolt az anyagi erőforrás.
Szóval nem bántás, csak nem te vagyok és nem feltétlenül azt akarom. Részemről itt a vita ilyen jellegű folytatása értelmetlen.
-
burgatshow
veterán
Isten vagy. Az elektronikával nem lesz gond, a bontás is megy. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mi az amit még mindenképp be kell szereznem. Holnap megyek a blaupunktért, az első szettről meg majd értesítenek.
Ez már nekem is eszembe jutott,hogy veszek öntapit, mert szövetkárpitos az autó. :-)
Egyébként relatív a sok. Nyilván nem akarok több száz ezret rákölteni, de valahol azzal is tisztában vagyok, hogy azért nem is csak egy ötös lesz. Plusz pár ezer forint nem a világ vége. :-)
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
Najó, ez a Kékpont aktív mélynyomó tényleg nem nagy darab. Így már esetleg elgondolkodom rajta.
A hátsó hangszorókat csak szimplán ne kössem be és akkor ennyi?
Summary
Oké, tételezzük fel, hogy veszek egy ilyen Blaupunkt mélyládát, illetve előlre az MX165-öt. Mit kell még akkor vennem? Azt se tudom például, hogy hány kábelt kell hátravinni a mélyhez? Az elsők tiszta sor, régi ki, új be.@footy: Hallottam igen, de engem az az egy gondolat vezérelt, hogy ha tovább akarom adni az autót, akkor nem akarom teljesen kiiktatni a hátsót. De akkor maximum nem lesz bekötve és ha odajutok, hogy eladom, akkor szimplán visszadugom.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz ThodEE #33066 üzenetére
A balanszot lehet állítani azzal nincs gond.
Ugyanolyan alatt a fizikai méret is beleszámít? Vagy az nem és csak a márka illetve a teljesítmény amiről most szó van? Mert ha a méret is, akkor játszani kell vele, mert az ajtóba hátulra nem fér be u.a. a méret, mint az elsőbe.
-
burgatshow
veterán
válasz ThodEE #33062 üzenetére
Engem nem a színpadkép kialakítás/hangzás érdekel. Ha olyan zenét akarok hallgatni azt úgyse kocsiban akarom. Másrészről pedig mondtam, hogy mivel nem nagy autóról van szó (200 literes a csomagtartó), nem akarok külön erősíteni, meg mélyládázni.
A hátsó hangszórók pedig kellenek, azokról nem szeretnék lemondani.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz kavics325i #33060 üzenetére
Nem értem.
2 pár. 1 pár előre, 1 pár hátra. Felé/alá lőttem? Mondtam, hogy nem vagyok jártas a témában.
-
burgatshow
veterán
Nem is kellett lemérni, a gépkönyvben benne volt.
Szóval első hangszórók:165 mm és maximum 40W.
Hátsó: 130 mm és maximum 35W.
-
burgatshow
veterán
válasz opeter70 #33054 üzenetére
Így van, @gabber01-nél a lényeg.
Másképp fogalmazva nem akarok erősítőt és mélyládát (amúgy sem nagy a csomagtartó, hátha még beraknék egy erősítőt és egy ládát), de nem is kell mélyláda nélküli, de olyan jó minőségű cucc, ami csillagászati árban van.
Célom, hogy a gyári zörgőt lecseréljem egy normális(abb) minőségűre.
@Samus: Köszönöm, megnézem.
@shteer: A két pár hangszóróra legyen a maximum mondjuk 40k.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Előre is bocsánat, de nem értek az autóhifihez viszont segítségeteket szeretném kérni. Adott egy JVC KD-X250BT fejegység (4x50W), ehhez keresnék jobb minőségű hangszórókat egy (halkan röhög) Fiat Pandába.
Mivel a gyári cuccot szeretném lecserélni és nem megsüketülni a kocsiban ezért nem kell audiofil minőség, csak valami normális.
Ja igen, a hangszoró méretek (bár nem mértem még le, de a net szerint) 16,5 cm. Legalább is az elsők mindenképpen, de este lemérem pontosan.
Szóval, kérlek ajánljatok valami ár/érték normális hangszorókat.
Szerk: a fejegység adatlapja ha kell más infó is esetleg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Steam topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Synology NAS
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest