-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pörzsimester
tag
Üdv srácok!
Megint jövök, most egy zajcsillapítás kérdéssel. Olvasgattam kicsit, láttam páran próbálkoztak a Pinta Amortson 2mm-es bitumenlappal, de létezik ennek egy 2,7mm-es alukasírozott változata is. Ismeri valaki? Elég jó áron van most. Ajtókba szeretném elsősorban. Másik választásom a Hanno Protecto PF830. Az Amortson mellet szól hogy elég nagy cég áll mögötte, illetve alufóliás.
Géplakatos, autószerelő, autóvillanyász, hobbifotós, hobbiműszerész, hidraulika szakember, kereskedő, sütni-főzni tudó, multifunkciós háztartási robot.
-
nagyúr
50-es kábel bazi vastag ám, dolgozni nem a legkényelmesebb vele. Illetve nézd meg, hogy át tudsz-e jönni 2*50-es kábellel a tűzfalon (pozitív + negatív, 50-es kábel kb. ujjnyi vastag).
Mindkét erősítő egy állat, mit akarsz róluk hajtani amúgy? Átlag zenélgetéshez kicsit erősek
-
KisBundi
őstag
válasz simi811118 #50982 üzenetére
Köszönöm!
-
soma85
csendes tag
Sziasztok!
Audison vrx1.500 hoz keresnék táp oldali fet lefogató bilincset..nincs valakinek elfekvőben 8db? Vagy más márkából ami jó lehet hozzá..esetleg hibás erősítője.. -
MunezXBK
nagyúr
Bekötöttem a Kicx szettet, Cordial cuccossal. Végre nem visítja le a fejem a Hertz magasa.
-
kacsa7
őstag
válasz simi811118 #50983 üzenetére
Mi számít könnyűnek? Egyébként el van írva, mert nem 21-es hangerőig jó, hanem 29-ig sub+15-el. Emellett jó néhány dolog egész más érték, mint ami a videó alatt le van írva.
Ráadásul nyilván ha valamire ráerősíteni próbálsz, ami nincs ott, az leginkább torzítani fog...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz kacsa7 #50981 üzenetére
Még PiciPeti ajánlotta itt a fórumon.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
simi811118
aktív tag
Itt is felteszem a kérdést:
A lentebbi kérdést én is körbejártam már ( "mire tudnám lecserélni a régi fejegységem, ami usb-n kezeli a flac-t, és tud aktív vágást + időkorrekciót")
Nekem is felmerült az Alpine UTE92 mint lehetőség, de találtam róla ezt a videót. Értelmes hozzászólásokat várok, Fikázás nem érdekel.
Csak ezt ilyen könnyű clip-elni, vagy a többit is? (Hasonló kategóriásakat) -
LógaGéza
veterán
válasz tboy93 #50977 üzenetére
Soundstream Reference 604-el hajtom a szettet. Viszont mióta bentvan a Signat is, azóta állt be a helyére minden. Nem tudom hogy van, de időkorral még semmit nem csináltam, viszont sokkal előrébb jött a mély, nagyot ugrott a dinamika, sokkal jobban együtt szól a kick és a sub
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
kacsa7
őstag
Nem egyszerű, hogy olyan minőségben szólaljon meg, ahogy az kell. Ha a rock ennyire fő csapásirány, akkor tényleg a roki, de szerintem az Alpine vonal is elég jó mindenes. Húz az alja és a teteje, ami a lábdobnak pl jót tesz. Az F405-F407 ott is jó alternatíva lehetne, de a ládához a ~200W szerintem kevés. 2 külön erősítővel egyszerűbb lenne a helyzet.
Aminek van elég ereje a ládához is és roki az esetleg ez.[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Rock zenére, főleg zúzósra, ahol a dob, meg az alsó tartományos "ritmus" viszi a zenét, oda nem vennék ZX erőt. MS, MPS sokkal inkább ül ezen a vonalon, ha már PG erőket nézzük.
Én egy jó Rokit keresnék hozzá, régi Punch szériából pl 200x4, vagy ilyesmit.
Esetleg Emphaser EA vonal, vagy Soundstreamek közül valami combosabb, régi kék bordás házú.Meg persze 1000más, ami most nem jut eszembe...
-
code1005
senior tag
válasz kacsa7 #50968 üzenetére
Találtam egy ilyet is. Szóba jöhet?
Dragster DA 604Ez a Helix jónak számít? Nem ismerem a márkát, azért kérdem csak.
[ Szerkesztve ]
plata o plomo
-
KisBundi
őstag
Hűűűű srácok ennek Kicx ND25 magasnak nagyon sok erő kell. Mellé adott hangváltóval iszonyat halk. Tudom ezt vhogy orvosolni egyszerűen? Nem szedtem még szét a hangváltót, de ha találok benne egy sorosan kapcsolt ellenállást és kisebbre cserélem, az hozhat javulást?
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz lautnermark #50964 üzenetére
Megfordítom... pl AS 300.2, vagy Gladen 275c2 esetén, esetleg egy D class Gladen 1800c1, ami összesen 140-150A belső biztivel van ellátva, elegendő, ha előröl kábelezed a + és - oldalt?
Vagy javasolt hátra is egy akku?
Valamint esetleg a fenti erőkről valakinek valami tapasztalata?
Van ugye benne a class, ab és d...
1 db 2Ω-os Gladen SQL 12 esetleg 15-ben gondolkoznék. -
cOxeR
Ármester
Milyen áramfelvételtől felfelé szükséges/javasolt hátulra egy plusz akku?
-
kacsa7
őstag
válasz tboy93 #50956 üzenetére
Nálam az Alpine lánc (3544-3542) elég jól viszi a rockot is. Még egy Zombie is jól szól rajta. Az Alpine-nak pont az alja és a teteje húz igazán, a közepe laposabb.
A ZX200-al majd mondok konkrét tapasztalatot, mert pont az vettem bi-ampban a magashoz. Az Alpine mélyközép, ZX200 magas kombináció nem jött be. Teljesen más karakter a 2 erősítő, szétválik a mélyközép és magas. Majd a Soundstream erősítővel is összerakom, úgy jobban fogom hallani, mennyire passzol a magashoz, mert egyelőre a 3542 hülyére veri. -
Ozy
tag
válasz tboy93 #50956 üzenetére
igen, ilyet én is tapasztalok most is néhány előadónál, de én arra fogtam, hogy sovány az erő a subnak és csak nagyobb hangerőn/vagy egyáltalán nem jön elő belőle az állat.
Mi van akkor ha megtartom a jelenlegi erőt is és együtt használom őket, ahogy te is írod.
PG a magasnak, Gladen a kicknek? Ez megoldható? -
nagyúr
Nem. Pont a rock zene miatt gondolkodom en is a cseren, egyszeruen nem olyan az also tartomany. A rockban sok a labdob es ez az ero meg ugy adja vissza a kickeket mint valami robot, odateszi ahova kell, iszonyat "megfogott" es pontos lesz. Hianyzik belole a dogosseg, hogy megrengesse az autot, hogy erezd hogy odateszi magat a dobos, erre a feladatra meg mindig nem tudok jobbat mint PiciPeti emphasere, az odateszi az aljat rendesen, azzal elvezet rockot hallgatni. Erdekes mod az elektronikus jobban fekszik a PG-nek szerintem, marha sok dinamika van am benne, csak valahogy nekem rockra nem az igazi.
Magasra viszont jo nagyon. Ezert is lenne jo nekem egy 2 csatis zx200, hogy biampba kuldjem a szettet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nyikszi
őstag
válasz kacsa7 #50932 üzenetére
Köszi! Igen, valóban, remélem, de nekem már háromszor törték fel, úgy hogy a riasztó is szólt. Ebből egyszer elvitték az autórádiót és nem értettem minek, amikor én is 15k-ért vettem, használt, lopott, talán 2-3 ezret kaphatott érte Én meg pótoltathattam az üveget 20k-ból és még autórádióm se volt
Másik kérdés, hogy veszek egy olyat, amin nincs kártyaolvasó, csak USB hely pendrive-nak, akkor azok a mini pendrive-ok mennyire lógnak ki? Jó lenne kártyaolvasósat venni, de elég ritka a nevesebbek között. Tudnia kellene, hogy a fényerőt állíthassam és bluetooth. Melyik márka ajánlott?
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Gábor984
tag
válasz androklész #50946 üzenetére
...vagy kontakt spré....
-
PiciPeti
őstag
válasz androklész #50946 üzenetére
Lehet csak simán elkoszolódott az előlap csatlakozója. Nagy tisztaságú, gyógyszertári alkohol+fülpiszkáló kombóval általában tisztítható.
-
androklész
csendes tag
Üdv, 1 hónapja vettem használtan a Jófogáson egy Sony MEX-BT3900U tip. fejegységet....rendesen beszereltettem, eddig minden hiba nélkül működött.... tegnapi napon azt vettem észre, hogy nem lehet állítani a hangerőt, csak, ha újra ki és bekapcsolom a készüléket.....ezt követően, már a rádióadókat sem lehetett hangolni, és a középső kiválasztó/hangerőgombbal sem tudtam állítani semmit, nem tudtam belépni a menübe.....gondoltam leveszem az előlapot, és "reseteltem" egyet, hátha megoldódik a dolog, de nem oldódott meg, visszaállt minden az alapra, de a gombokat továbbra sem érzékeli, csak a ki és bekapcsolást, a beállítási menübe sem lehet belépni....mivel teljesen laikus vagyok ebben a dologban, ezért kérnék tanácsot, hogy mi legyen, illetve mi lehet a hiba forrása?
-
Ozy
tag
erre valakinek tapasztalat, vélemény???
[link] -
kacsa7
őstag
-
Ozy
tag
válasz kacsa7 #50936 üzenetére
nekem is 195 BT-m van. A kijelzője tényleg nem a legkifonomultabb, de fényben teljesen jól látható, és nekem a hangja is tetszik, bár nincs sok más irányú tapasztalatom.
Ha érdekel bárkit, szívesen megmutatom ha ezzel hozzá tudok járulni a tapasztalataitok mélyítéséhez[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Melyik autó hifi tudja, hogy csak behajtjuk az előlapját és nem le kell venni?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
MunezXBK
nagyúr
válasz God MonXter #50928 üzenetére
Van benne sízsák?
-
God MonXter
tag
válasz Czimby #50924 üzenetére
Sajnos a nagyon minőségi első szett kilőve, az e36-ban a lábtérben van egy 13-mas szett ( Hertz DSK - ezt hajtja egy régi sony 2csatornás ), ajtópanelben nincs hely hangszórónak és nem is akarok panelt csináltatni, mert gyári állapotában akarom megőrizni.
Emiatt kérdeztem csak a sub-ot, hogy ebből a 80 ezerből milyen erősítőt és ládát érdemes venni, ami megfelelő mélyet adna, mert az hiányzik leginkább a rendszerből. Nagyjából az körvonalazódott bennem, hogy a metal és rock zene miatt zárt láda kell, de ebből is valami ütősebb, mert a sedan csomitartójának légtere 95%ban el van zárva az utastértől. -
Huawei
tag
Carpower Power 4/600 erősítőről tudnátok véleményeket mondani? Hallotta már valaki közületek valami rokon modell hangját? Jó hangjuk van? Erő ahogy látom van benne
-
civicfan
tag
Üdv!
Magashoz melyik lehet a jobb kábel, sommer meridian vagy connection best sl. Az ezüstözött kábel minőségibb vajon? -
PiciPeti
őstag
válasz God MonXter #50923 üzenetére
Vagy 2 db 25-ös, zárt ládában. Az elég széles spektrumot le tud fedni, mind zenei irányzatot, mind hangerőt tekintve.
-
Czimby
addikt
válasz God MonXter #50884 üzenetére
Rossz irányból kezded a dolgot, elsönek legyen egy minöségi elsö szetted, igényes beszereléssel, rezgéscsillapitással. Ehhez kell egy megfelelö erösitö, majd legvégül a sub. Mivel sedan, eléggé el van zárva a csomagtér az utastértöl. Legalább 30-as vagy 38-as subot keress.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
God MonXter
tag
válasz God MonXter #50884 üzenetére
Erre egy szaki tudna valamit ajánlani?
-
Czimby
addikt
válasz bojti175 #50921 üzenetére
Netről kivadászod a valós teljesítményadatit és multiméterrel belövöd az alapján a gaint.
Töltesz le 50Hz es és 1Khz-es sinus jelet és azt hallgatod ismétléssel a rádión max hangerőn ahol még a rádió nem clippingel.pl 45w rms 4ohm terhelésnél 13.4V-ot kell mérned az erősítő kivezetésein.
(U=I * R)Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
bojti175
tag
Steg qm45.4 nél találkoztatok olyannal, hogy bekapcsolás után az első 2mp-ben halkabban szól?
Még azon gondolkoztam, hogy a négyszögjel határát az erősítőn, hogy tudnám oszcilloszkóp nélkül beállítani?
-
PiciPeti
őstag
-
MunezXBK
nagyúr
válasz simi811118 #50917 üzenetére
Magasakat is gyári helyre raktam, ötletem sincs, hogy hova kéne inkább.
-
simi811118
aktív tag
válasz MunezXBK #50915 üzenetére
Áhh, nem aktív a rendszer
Így nehezebb.
Ott a hangváltóval kell játszani. Elérhető helyen jobb lenne (csomagtartóban, műszerfal alatt - fix helyre akkor tedd ha már jól be van lőve)
A közepeket lődd be idökorral. A magasakat pedig a váltóval, az irányukkal, valamint a bekötésükkel tudod fázisba hozni. -
bojti175
tag
Nincs valakinek valami erősebb 2 csatis erősítője? Helix e10 w mellé keresem. Egy pioneer gm 4200 van eladó, de gondoltam megkérdezem hátha van valami combosabb.15 körülig érdekelne
-
MunezXBK
nagyúr
válasz simi811118 #50914 üzenetére
80Hz-en van vágva.
Ez oké, de nálam több sebből vérzik. A4 B5 kárpitot nem a legkönnyebb fel, le rakni, ezen van a közép, nem a kasztnin.
Magasat kikötni így tudok, mert a hangváltó az ajtóban van. De ami a legjobb, hasonló módon próbálkoztam már, de ha csak az egyik oldal szól, nem hallok se távolodást, se az ellenkezőjét. Botfülű vagyok vagy mi a tosz?
-
simi811118
aktív tag
válasz MunezXBK #50912 üzenetére
Anno én ezt a tanácsot kaptam idökorr tekintetében, segített elindulni:
(Mindenekelőtt nagyon fontos hogy a vágások jók legyenek.)
Csak a középhangszórók szóljanak. Ezt próbáld fázisba hozni. Pl a jobb oldali Legyen a nulla, és a balt elkezded távolítani. Kezdd el így hallgatni hosszabb ideig. Jó minőségű zene kell, amiben pl jó kis férfi énekhangok van és pontos a dob. Nem biztos hogy pont előtted lesz majd fázisban, ez nem gond.
Ha ez megvan, kösd vissza a magasakat, majd balance-old el balra. Kezdd el távolítani a középhez képest. Fontos lesz hogy élethű hangokat hallj. Női énekhangok, rádió, fúvós pengetős hangszerek. Ezután mehet vissza a balance középre és a megmaradt magasat is kezdd el tekerni. -
MunezXBK
nagyúr
-
kacsa7
őstag
válasz MunezXBK #50909 üzenetére
Mérőszalaggal Egyébként tényleg kiméregeted a hangszórókat, a fej manualban le van írva a számítás, az alapján belövöd és onnantól hetek alatt finomhangolható próbálgatással. Ha jól csináltad, közvetlenül eléd kerül minden. Normális rendszernél kellő fókusszal, amúgy meg mosottabban, de a műszerfalra kerül.
Ráadásul nálad olyan fej van, amit pl. Rodolhpo istenít és 100eFt alatt a legjobb fejnek tart.[ Szerkesztve ]
-
pengusz77
senior tag
válasz lautnermark #50900 üzenetére
Ja én a hőképződésre gondoltam.
Meg hogy mi a fizikai magyarázata.[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz opeter70 #50901 üzenetére
Megerősítem Én is úgy kezdtem, mint minden hülyegyerek. Kell 1 kis mély. Jött a láda a 6mm2-es kábellel. Aztán szétmentek a gyári hangszórók, kéne 1 másik szett, akkor már 1 másik fej is. Elindult a lavina. Tegyünk a szett mellé is 1 erősítőt. Behúztam a 20-ast. Gondolkodtam nagyobbon, de spórolás, "úgysem lesz ennél több/nagyobb erősítő" elven jó lesz az. Emiatt raktam be 2-es tápelosztót is. Most ott tartok, hogy itt az időkorros fej, már értelmesebb szett van, 3 erősítő és kénytelen voltam megint újrahúzni. Ráadásul most már nem állok meg, jönni fog a 80PRS kb...
Viszont megértem, hogy most van 4-es kábele, minek vegyen. Arra elég lesz. Majd ha kinövi ezt a nyomót (nem fog sokáig tartani), akkor bőven ráér húzni 1 normális kábelt és akkor költeni. -
opeter70
senior tag
válasz KisBundi #50898 üzenetére
Nézd, spórolni akkor fogsz, ha behúzol egy olyan tápkábelt, ami az esetleges későbbi rendszeredet is kiszolgálja.
Nem hinném, hogy életed végéig ezt a Blaut fogod használni.A jövő héten/hónapban/évben meglátsz, egy jobb, szebb, erősebb subot, esetleg külön erősítővel, akkor aztán bonthatod ki a jelenlegi "cérna" kábeledet, szedheted fel újra a szőnyegeket, a köszöbborítást, a kárpitokat, az üléseket, veheted meg az új kábelt, stb.
Akkor aztán vered a fejed a falba, hogy "miért voltam ilyen hülye, hogy annak idején nem húztam be egy tisztességes kábelt".
Hidd el, én is végigjártam ugyanezt, az első (hifis) autómat 3x kábeleztem át emiatt.Megismétlem magamat:
Egy tápellátást sohasem a minimálisan elégségesre mértezünk, hanem biztonsági ráhagyással, legalább 20-25%-al túlméretezve az erősítő(k) teljesítményéhez képest (ha a jövőre is gondolsz, akkor még többel).Ezt próbálja neked elmagyarázni itt egy fél napja kb 10-12 fórumtag teljes egyetértésben.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest