Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AnginaP
aktív tag
válasz
DeathAdder #1798 üzenetére
Szia!
Mivel hasonló a gépünk, én is leírom a tapasztalataimat.
Nekem i7 965 extreme van (1366 ugye), 24 giga ram, és gtx 580 sli. (1,5 GB vram) ....és totál játszhatatlan, teljesen mind1 mit hova állítok, 1 vagy 2 kártyával próbálom..... én is a vram-ra gyanakszom.
21 -25 fps közt ingadozik, feljebb egyszerűen nem megy, és akad nagyokat.
A játékom eredeti.
Remélem segíthettem valamelyest.
-
Rasiel
senior tag
válasz
DeathAdder #1798 üzenetére
Szívesen, bár elég felületesen, gyorsan írtam, de a lényeg benne van.
Ha lehet hinni annak, hogy fullHD-ban Low-on is legalább 2 GB VRAM-ot kér, akkor sem biztos, hogy ilyennek elő kellene fordulni, mint, ami nálad van. Természetesen motorfüggő, hogy épp hogyan reagál rá egy-egy játék, ha elfogy a VRAM. Pl. anno, mikor még a 3 GB-os 780-am volt, sokat játszottam a Dying Light-al, ami High, Very High beállításokon bőven kifutott a VRAM-ból, de nem okozott nagy gondot, max. óránként egyszer megröccent picit bizonyos szituációkban. Amikor kipróbáltam 1440p-ben ugyanezzel a kártyával és beállításokkal, ott már az akadás jóval sűrűbben jelentkezett és már bőven a zavaró kategóriába esett.
(Mostani kártyámmal nézve a monitorozó program 1080p-ben 4-4,2 GB VRAM-használatot írt rá, tehát bőven túlléptem akkoriban a 3 GB-ot, de mégsem jelentett problémát). Vagy írhatnám az Assassin's Creed Syndicate-et is, ahol hasonló volt a helyzet, igaz program szerint kb. 3,7 GB körül fogyasztott a videókártya memóriájából.
Tehát én azt mondom, hogy 2 GB-os 770 ide vagy oda, Low-on azért mégsem kellene úgy mennie, mint, ahogy leírtam.Pedig szívesen megnéztem volna róla egy videót.
Ha van kedved és időd hozzá, akkor esetleg próbáld meg az OBS-el (Open Broadcaster Software), ha jól tudom, az is erre való.
Egyébként hiszed vagy sem, fel akartam ajánlani a GTX 780-amat, hogy nézd meg vele, aztán, ha azzal megfelelő számodra, jó áron (értsd: áron alul) odaadtam volna.
Most épp a szekrényben pihen a dobozában.
-
DeathAdder
veterán
Hú, köszi szépen a részletes beszámolót
Jogos amit vsync-re mondasz, valóban ha az be van kapcsolva akkor nem mindig teljesít 99-en kártya, már ha van benne elég erő
Én csak a VRAM-ra gyanakszom megint, jól láthatóan nálad LOW-on is több mint 2 gigát kér.
Oké ahogy mondod fenntartásokkal kell kezelni ezeket az adatokat, mert ez nem is a pillanatnyi memóriahasználatot mutatja ha jól tudom, meg előtölt ha van elég VRAM meg a fene tudja még miket csinál
Másfelöl meg akkor sem tudom elhinni hogy egy ilyen kártya ne vigye csak mert 2 gigás..persze lehet ez is a baj ha ennyire optimalizálatlan.Próbáltam csinálni videót hogy megmutassam, de fraps-al teljesen beesik az fps amikor rögízteni akarom a játékot
Szerdán pont kerül az ügy végére ebből a szempontból, bepattintok egy 4 gigás GTX 970-et a gépembe, és minden kiderül, majd megírom mi volt. Ha akkor sem lesz jó, akkor valami nagy gond van nálam
-
Rasiel
senior tag
válasz
DeathAdder #1795 üzenetére
Ha limitálva van az FPS-szám, teszem azt pl. V-Sync-el 60-ra, akkor az a jó, ha nem jár maximumon a GPU, mert az azt jelenti, hogy minden esetben megvan a fix 60 FPS. Tehát nem muszáj, hogy mindig maxon tekerje a kártya.
Köszi a képet, az alapján minden rendben van a RAM, lapozófájl és virtuális memória tekintetében. Közben újra feltelepített én is a Unity-t. 1070-el már tényleg úgy megy, mint a vaj, 1080p-ben, Ultra-n, FXAA-val max. csak átvezetők alatt esett le az FPS 50 környékére, de ez betudható a CPU-nak is, mert, ahogy néztem szépen tudja használni azt is a játék. Egyébként így az átlag kb. 90 FPS körül van, a GPU javarészt 60-70% között teker (V-Sync-el 60 FPS-re korlátozva). Fizikai RAM-használat abszolút nem vészes, én régebbről többre emlékeztem, ezért is vetettem fel, mint lehetséges problémaforrást. 4xMSAA-val kb. 60 FPS környékén fut a játék, kivéve az átvezetőket, ott képes leesni 40-re is akár. (Mondjuk .ini és .xml fájlokat is szerkesztettem, mint az előző kártyámnál: tesszellációt bekapcsoltam, illetve a tükröződésnél még volt egy plusz grafikai szint, amit feljebb állítottam. Valószínűleg ezek is hatással vannak valamelyest az FPS értékekre, de komoly szinten én úgy gondolom, hogy nem befolyásolják azt.)
Természetesen a VRAM-használatot is figyeltem játék közben. Mint előzőleg írtam, ezt illik fenntartásokkal kezelni, tehát nem feltétlenül valós az, amit a program kiír. A felbontás fullHD. Ezeket a játék elején mértem, ahol már a felnőtt Arno-t irányítjuk.
Ultra, 4xMSAA: ~3,8-4 GB
Ultra, FXAA: ~3,1-3,4 GB
Very High: ~3,4-3,6 GB
High: ~2,4-2,6 GB
Medium: ~2,4-2,5 GB
Low: ~2,1-2,2 GBNem szoktam a hivatalos gépigényeknek nagy jelentőséget tulajdonítani és a fenti adatokat sem veszem készpénznek, de ahhoz, hogy viszonylag problémamentesen futtassuk a játékot legalább egy középkategóriás 2 GB VRAM-al rendelkező kártyára szükségünk van, persze megfelelő CPU és elegendő RAM társaságában.
Közben eszembe jutott még valami: esetleges megoldásként még próbáld meg azt, hogy ablakos (Windowed) vagy szegély nélküli módban (Borderless Windowed) futtatod a játékot.
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #1795 üzenetére
GPU/MEMÓRIA órajel kimaradt
GPUZ ezt írja: 1085 / 1753
Afterburner ezt monitorozza: 1163 / 3506
-
DeathAdder
veterán
Erre így látatlanban az írnám, hogy alacsonyabb grafikai részletesség mellett a GPU-használat is leesik valamelyest, ezért kapod kb. ugyanazokat az FPS-számokat.
Régebben jobban fórumoztam ph!-n, és többször meg volt említve hogy a GPU mindig maximumin kell hogy járjon, ha nem így teszi akkor annak az esetlegesen rossz optimalizáción kívül a CPU lehet az oka hogy nem tudja rendesen kihajtani
Végülis ha egy gyengébb játékot játszom 100 fps-el, akkor az mondhatni felesleges és lehetne 60 úgy hogy közben a kártya is 60%-on megy, de ilyennel még nem találkoztam
Azon a videón mintha az én kofigommal játszanám, aztán mondjuk 4 perc után egyszer csak beállna és menne ilyen tizenhuszon fps-el, teljesen érhetetlen
Lapozófájl - ez mond valamit?
-
Rasiel
senior tag
válasz
DeathAdder #1793 üzenetére
Nem biztos, hogy a VRAM a probléma. Amit a különféle monitorozó programok (MSI Afterburner, EVGA PrecisionX, stb.) kiírni VRAM-kihasználtság tekintetében, azokat érdemes fenntartásokkal kezelni, mert közel sem pontos érték, maximum "saccperkábéra" tudja a program közölni ezt velünk.
"Én ultra alatti beállításokon kezdtem és onnan jutottam el végül a low-ig. Érdekes hogy az fps szám nemigen csökkent, tehát gondolom a GPU-ban megvan az erő, csak a VRAM fogy el"
Erre így látatlanban az írnám, hogy alacsonyabb grafikai részletesség mellett a GPU-használat is leesik valamelyest, ezért kapod kb. ugyanazokat az FPS-számokat. Tehát míg High-on szinte végig 99%-on teker, addig Low-on pl. csak 7x%-on. De mivel írtad, hogy végig, minden esetben maxon teker a VGA, így ez elég érdekes. Erre írhatnám azt, hogy sz@r az optimalizáció, de akkor pl. ebben a videóban (bocsi az orosz nyelvért) hasonló konfiggal, miért megy tűrhetően?!A GTA V-ből azért ne induljunk ki, más fejlesztők, más motor, korrekt optimalizáció!
Unity-ről meg hallottunk egy s mást.
"A lapozófájl kihasználtságát hogyan kell monitorozni?"
Pl. Aida64-ben megnézed a memória résznél a kihasználtságot. Ott a virtuális memóriát is láthatod.Egyébként VGA (GPU, memória) és CPU órajelek hogyan alakulnak játék közben? Ezeket is érdemes monitorozni.
-
DeathAdder
veterán
v-sync -et kikapcsolom mindig
A Unity szereti a VRAM-ot, a Black Flag-el összehasonlítva mindenképpen komoly az ugrás ilyen téren.
Akkor azt hiszem meg is van a gond. Én ultra alatti beállításokon kezdtem és onnan jutottam el végül a low-ig. Érdekes hogy az fps szám nemigen csökkent, tehát gondolom a GPU-ban megvan az erő, csak a VRAM fogy el
Bár érdekes hogy gta5-ben is megtaláltam az aranyközéputat, amivel vígan kivittem a játékot, de ennek lehet oka gondolom a sokkal jobb optimalizáció
Egyébként végig 99%-on megy a GPU, kb. 7 gb ramot fogyaszt, és 2030 mb VRAM-ot. A lapozófájl kihasználtságát hogyan kell monitorozni? Most 4096-4096-ra tettem, de nem változott semmi
Szerkesztem: most elindítottam a játékot és rögtön 16 fps-el ment, ami elég fura módja a betelt VRAM tünetének. Ekkor ledobtam a tálcára a játékot, majd néhány másodperc után visszaléptem és máris ment 40+ FPS-el a tömegben, meg mindenhol
Kérnélek hogy próbáld meg úgy hogy minden LOW hogy ugyan mennyi VRAM-ot fogyaszt, de vannak játékok amik ritkábban űrítik a memóriát nagyobb VRAM esetén, ezért űgy tűnik hogy akkor is sokat fogyaszt.
Eddigi tapasztalataim szerint a hirtelen FPS-esés tipikus tünete hogy játszol és egyszer csak nagyon beesik az FPS aztán üríti a VRAM-ot és néhány másodperc múlva egyből felszalad és fut tovább szépen X ideig.
Ezzel sokat szívtam annó amikor még 1 gigás kátyám volt valamikor réges régen -
GMalik
tag
Egyik legjobb rész a creed sorozatból!
Sajnos nem lett annyira frankó az optimalizálása, de még mindig ennél tapasztalhatoó legnagyobb grafikai újítás. -
Rasiel
senior tag
válasz
DeathAdder #1790 üzenetére
Természetesen, én is így gondolom, hogy a konfigodnak különösebb gond nélkül vinni kellene a Unity-t.
Pedig én első körben arra tippeltem, hogy esetleg a GPU-d malmozik játék közben, ez okozza azt az alacsony FPS számot még Low-on is. V-Sync-el játszol? Ha igen, kapcsold ki és nézzük meg mit szól hozzá a játék. A VRAM (volt) a második tippem, mint lehetséges problémaforrás. A Unity szereti a VRAM-ot, a Black Flag-el összehasonlítva mindenképpen komoly az ugrás ilyen téren. 1200p-ben, Ultra-n, FXAA-val a 780 3 GB-ja is szűkös volt néhol. Ha pl. sokat használtam a "Fast travel"-t egymás után, akkor megzavarodott és utána meg-megakadt néha a játék. Újraindítottam és ment minden gond nélkül, a szokásos kerékvágásban. Elképzelhető egyébként, hogy a különböző grafikai szintek (Low, Medium, High, Ultra) VRAM-igényében nincs nagy eltérés és ezért szűkös lehet a 770 2 GB-ja még alacsony beállítások esetében is és erre így reagál a játék motorja. A hirtelen FPS-eséseket ez megmagyarázhatja, de ez csak találgatás részemről. Mondjuk ez leszűrhető úgy, ha játék közben rápillantasz néha a fizikai memória, illetve a lapozófájl kihasználtságára. Ha pl. előbbi irreálisan magas, netán utóbbihoz sűrűn nyúl, akkor igen, van esély arra, hogy a VRAM mennyiségénél kell keresni a problémát. Egyébként érdemes egyéni méretet beállítáni a lapozófájlnál, pl. 4096-4096 MB, de nálam speciel 8192-8192 MB a mérete 16 GB RAM mellett. Ha alapból ki van kapcsolva vagy úgy van beállítva, hogy a rendszer kezelje, akkor az okozhat problémát a lapozó területnél (vagy nás néven virtuális memória= lapozófájl + RAM). Tehát ezekre mindenképpen érdemes odafigyelni.Fentebb félkövéren kiemeltem, ami a meglátásom szerint okozhatja a problémát:
1.) V-Sync
2.) VRAM
3.) lapozófájl
4.) virtuális memóriaEsetleg még arra tudok gondolni, hogy a háttérben fut valami, amit nem kedvel a program.
Amennyiben gondolod, megnézhetem a jelenlegi konfigommal is, hogy nincsenek-e hirtelen FPS-zuhanások. Azóta a proci maradt, a RAM bővült 16 GB-ra (Unity-nél ez nem lényeg, mert normálisan használva a gépet, nem profitál belőle), illetve a GTX 780-at cseréltem 1070-re. Ja, plusz Win10 van kb. 2015 eleje óta, de a Unity-t azt hiszem még 8.1-en játszottam.
Szerk.: Annak idején az ACIII-ra is sok panasz volt optimalizálás terén, de ott sem tapasztaltam semmi problémát még a híres FPS-gyilkos Bostonban sem.
-
DeathAdder
veterán
Persze jobb a 780, de szerintem egy 3 éves játékot ráadásul csont minimumon a 770 -nek is repítenie kellene
gpu végig 99%-on megy, ram 12GB nem telik meg, cpu se malmozik.
Most vittem ki a GTA5-öt, előtte a Syndicate-t, ezért nem a gépemre gyanakodnék.Unity-be levettem mindent minimumra, fut is a játék 80 fps-el akár tömegben füsbombát dobálgatva is, csak ha éppen olyanja van akkor 16-al megy percekig, akár egy katakomba szűk bejáratában is, ahol nincs tömeg, se akció se semmi. pl. megy jól, aztán sas nézetre megyek, majd vissza és egyből lezuhan az fps, vagy csak megállítom a játékot néhány percre majd elindítom és utána már sokkal rosszabbul megy mint előtte. (lehet a 2gb vram telik meg
de full minimumon is? áhh..)
Elmondhatatlanul sajnálom, mert vagyok akkora AC rajongó hogy -ha tételezzük fel a sztorija sem tetszene, de ismerve magamat nagyon élvezném- bármilyen rossz is legyen már csak elvből végigvinném, de így teljesen reménytelen..
Az a gond hogy ezt másoktól is olvastam (ennmagon, így ők nyilván mind virágbolti userek), de ha neked is vállalható volt végig a fentebb írt konfiggal, akkor csak más lesz itt nálam a gond.
Holnap első körben újratelepítem, nem szivesen adom fel -
Rasiel
senior tag
válasz
DeathAdder #1788 üzenetére
"Mégis ti ezt hogyan vittétek végig?"
Én sehogy. Anno megjelenés után belekezdtem, viszont nem vitt rá a lélek, hogy teljesen végigjátszam. Pedig én nem temettem annyira, mint akkoriban több helyütt tették azt fórumozók. Ugyanakkor nem tudott annyira lekötni, mint pl. az előző rész, tehát a Black Flag. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy - tetszik vagy sem - ezért sem gondolkodtam a megvételén és virágbolti verzióval játszogattam vele.Gépigénye sajnos megvan, viszont az általad említett Syndicate-hez már valamivel combosabb vasra van szükség. Tény, hogy sok volt rá a panasz ebből a szempontból, viszont a készítők valamelyest tudtak javítani rajta patchekkel ilyen téren is. Én egy i5-2500K@4,2GHz, 8 GB RAM, GTX 780 3 GB nonOC kártyával öltem bele jó pár órát, tehát valamilvel erősebb gépen próbáltam. Nekem már az alapverzióval sem volt bajom, javarészt 40-50 FPS között ment 1920x1200-ban, Ultra grafikai beálíltásokkal és FXAA élsimítással. Az ominózus Notre Dame-i templomnál a nagy tömegben, ha emlékeim nem csalnak speciel be-beesett 40 alá. Egyébként egyedül az átvezető videóknál voltak problémák az alapjátékkal, mert nem egy esetben 20-25 FPS-em volt, de a későbbi patch-ekkel - ha jól emlékszem - ez megoldásra került.
Ergo a nálad fennálló szituáció nem normális, mivel a géped megvan ahhoz, hogy - ugyan kisebb kompromisszumokkal - futtatni tudd a játékot. Nem LOW-on, mert az vicc egy 4 GHz-re tuningolt i7-920-tól, illetve egy GTX 770-től. Tény, egy 780 azért lényegesen erősebb a 770-nél, de ez akkor sem normális. Elsődlegesen azt nézd meg, hogy a GPU használatod hogyan alakul játék közben, az sok mindent elárulhat.
-
DeathAdder
veterán
Ma rávettem magam hogy belekezdjek a Unity-be még Egyiptom megjelenése előtt, mert ha akkor sem akkor már végképp halasztani fogom.
Igazából az ismert infók alapján ettől a játéktól semmi jóra nem számítottam, de úgy voltam vele hogy úgyis tetszeni fog, mert eddig minden AC kimondottan tetszett.
Talán ezt is meg tudnám kedvelni, de ez a gépigény teljesen elrontja az élményt. Hát milyen gép kell ehhez? Folyamatosan veszem vissza a grafikai beállításokat, de az fps nem akar nőni.
Bakker a Notre Dame-i templomnál már ott tartok hogy mindent levettem a lehető legalacsonyabbra, és 21! fps-em van a tömegben, a grafika meg valami förtelem ezen a szinten már. Egy olyan géppel amivel rengeteget játszva kivittem a Syndicate-t közel maximális beállításon (gtx770)Mégis ti ezt hogyan vittétek végig? Olvastam másik topikban hogy valakinek tán gtx950-el is simán viszi 50-70 fps-el
-
gabee jr
tag
Én szoktam játszani vele, Syndicate-al is, Black Flaggel is.
Fejezem be a még maradék mellék-küldetéseket. -
zolka95
őstag
Valaki játszik még ezzel pc-n? Uplay-re keresek társakat coop küldetésekhez.
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Ha végigvittem a single player részt utána Versaillesbe, hogyan mehetek vissza a kastélyba nem a városrészbe. Oda sikerült már eljutnom.
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #1782 üzenetére
rátaláltam erre a guide-ra: katt
Még egyszer újratelepítettem, másik hdd-re így most épp megy... argh
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
#42431471 #1781 üzenetére
ubisoft fórumán keress rá hogy más is belefutott-e ebbe a hibaüzenetbe. a supporttal kb felesleges felvenni a kapcsolatot, a tanácsaik kb kimerülnek abban hogy: frissítsd a drivert, frissítsd a directx-et, frissítsd a windowst, szar a géped, nem feltétlenül ebben a sorrendben.
-
törölt tag
mit kell csinálni, hogy játszható legyen ez a játék?
Újratelepítettem a windowst (10), csak a uplay-t tettem fel, és hagytam dolgozni.
ACU.exe leállt üzenettel a töltőképernyőig se jut el...Reinstall előtt a szokásos x0000007b hibaüzenet volt, ami szintén röhej...
-
melega
őstag
Segítséget kérnék hol tudok assassin's jeleket venni kéne a hármas zár feltöréséhez, hogy megöljem Robes Piert
-
Szabó0922
tag
Sziasztok
Segitségeteket kérném!
hol tudok fegyvert venni?
térképen jelölik?
előre is köszönönm -
Gh00st
aktív tag
-
hdekakas
senior tag
-
hdekakas
senior tag
-
Dogengar
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozom, hogy lassan meg kellene venni a játékot, viszont érdekelne, hogy milyen PC-s uplay action-ök vannak a játékban, miket kell elérni? Valaki tudna egy screenshot-ot küldeni? Ha beleszámít az előrendelői klános hülyeség a 100%-ba uplay-en, akkor nem érdekel.
Előre is köszönöm! -
tkesy
őstag
válasz
Lapajbacsi #1764 üzenetére
Szinte teljesen mindegy hogy mit raksz alá, mivel nagyon grandiózus játékot akartak megalkotni de egész grafikus motor téves megközelítés / elgondolás alapján lett elkészítve plusz a DX11 korlátai már csak a hab a tortán.
Igazából az egészet át kellene írni DX12-re vagy olyan API-ra ami nem hasal el több 10 esetleg 100 ezres rajzolási parancstól, illetve ennek függvényében módosítani a grafikus motort és akkor lehet élvezhetnénk azt amit eredetileg megálmodtak normális tempóval... De ez sose fog már megtörténni, a patch-ekkel csak próbálták menteni a menthetőt.
-
hdekakas
senior tag
válasz
Lapajbacsi #1768 üzenetére
Ja, most látom hogy Te vagy aki a 980 Ti topicban is ha előkerül a téma mindig megkérdőjelezed, hogy semmire se jó a 4K, holott mindenki azt állítja ott is hogy ég és Föld.
Akkor nem szóltam, tényleg nincs különbség köztük. (5 colos telefon esetén.)
Mondjuk "átlag ember" a 40 és 60 fps között sem lát különbséget. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
hdekakas #1767 üzenetére
Nyomtam már 4k-n.. én speciel nem látom a különbséget, mert gondolom, kellő távolságra ülök a képernyőtől. Vagy mert a szemem nem olyan jó, az is lehet, elfogadom... és te pedig esetleg érzékenyebb vagy erre (szoktam mondani: vájtszemű).. nyilván egy vájtszeműnek, ha valóban az, kell a 4k, de ilyen ember 10 000-ből, jó ha van egy... de ha te ez az egy vagy, elfogadom, hogy neked kell ez... átlag embernek viszont teljesen értelmetlen és fölösleges, mert az égvilágon semmi különbséget nem lát...
-
hdekakas
senior tag
válasz
Lapajbacsi #1766 üzenetére
Próbáld ki és megtudod!
Én is azt mondtam hogy minek a 4K. Kipróbáltam, és azonnal feltűnt a különbség. FullHD förtelmes, élvezhetetlen! Nem is tudom, hogy tudtam fullHD-n játszani, undorító.
Még a színek se olyanok.
De mondom, amíg magad ki nem próbálod, nem értheted, miről beszélek.
De nagyjából ki tudod próbálni úgy is, hogy játsszál 600x400 felbontással, utána meg fullHD-n. Na, legalább olyan a különbség fullHD és UHD között is! -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
hdekakas #1765 üzenetére
Nem azért vesz ilyen vasat az ember, hogy minimum grafikán játsszon. Amúgy 4k-ról nem is álmodok ezzel a konfiggal.... Azt magyarázd el hogy mivel jobb, 4k-n minimum grafikával játszani, mint fullhd-vel maxgrafikán..? Messzebb ülsz 10 centivel a képernyőtől és már nem látod a fullhd pixeleket sem...
-
hdekakas
senior tag
válasz
Lapajbacsi #1764 üzenetére
Igen, létezik!
Nekem 4K-ban 17 fps-em van.6700K proci 4800 MHz-en, és GTX 980 Ti 1475 / 8400 MHz-en 16 Gb 3333 MHz-es DDR4 alatt megtámogatva.
Mindent levettem minimumra és kikapcsoltam, így tudok vele játszani. -
Lapajbacsi
aktív tag
16 Gb DDR3 2133 Mhz, Asus Po gamer deszka, Core I7 4790K 4,9 Ghz-re fixre húzva, Gigabyte GTX 980TI G1 Gaming 1500/3800 Mhz... szerintem ez fullhd-re nem egy kis liliputi konfig.. eddig ugye megvagyunk? Assassins Creed Unity tehát fulllhd felbontás, grafika minden ultrán.. az árnyékok high-on (és nem soft shadows), élsimítás TXAA-n (ami ugye Nvidia ajánlott) és nem MSAA 8x-en (amin játszhatatlan lagos.. kb 20-30 fps-el "megy" mellesleg)... és akkor az van, hogy alapvetően 50-60 fps.. ami még oké, játszható, nem lagos zömmel.. csak éppen itt-ott, időnként, be-be zuhan 40-45 fps-re és itt már a lag érzékelhető... nem hinném hogy a konfigommal van baj, akár hardveresen, akár szoftveresen (win7 pro 64), minden friss, uptodate, patch-ek fenn vannak.. mégis bár játszható az ACU, de rohadt idegesítő, hogy félmilliós konfigon sem képes a 60 fps-t legalább stabilan tartani.. Nem tegnap jelent meg, nem vadiúj, kijött már egy sor patch.. létezik, hogy ez még mindig ilyen egy elfuserált gány trágyadomb..?
-
hdekakas
senior tag
Megnéztem. Eleinte még tudtam követni, a vége felé már nem igen.
Azért ez is necces volt az utolsó fél percben, hogy meglesz-e.
A legutálatosabb talán tényleg az, hogy nem mindig arra megy az a szerencsétlen, amerre én akarom. Az oszlopok a legkritikusabbak.
Főleg ha drót van és nem tud a tetejéig felmászni. Megfordulni se tud, csak leugrani lehet... -
Gh00st
aktív tag
válasz
hdekakas #1760 üzenetére
Eleg sokszor nekifutottam en is mire meglett(be kell gyakorolni, merre fordulsz, mi kovetkezik).
A vegere mar eleg jol megy, hatha ez segit(en igy mentem, szerintem eleg atgondolt).
https://www.youtube.com/watch?v=DZFIo5FhuUkTelorol vagyok, de vmiert behalt a link, sry.
-
hdekakas
senior tag
Az a rohadt zászlós gyűjtögető pálya egy nagy hulladék.
Másfél órát rászántam, de semmi. 34 hülye zászló. Jó ha a felét be bírom gyűjteni.
Főleg úgy hogy irányíthatatlan az egész karakter. Ha előre akarnék menni akkor mászik, ha felmásztam onnan nem ugrik át a másikra csak leesik meg áhh.
Menjen a fenébe az is aki kitalált ilyen hülyeséget.
Időről-időre előveszem a játékot, de hiába, csak felidegesít. -
melega
őstag
Viktor82 írta, hogy az AC Uniuty nehezebb mint a Syndicate volt, kérdésem melyik a hosszabb?
Szerintem a Unity se rosszabb mint az első ack. -
viktor82
őstag
válasz
Anonymus23 #1756 üzenetére
A lépcső az megvan viszont a láda rács mögött van és sehogy nem férek hozzá
-
Anonymus23
veterán
-
hdekakas
senior tag
Hátha van itt még egy AC, és Unity fan...
Végigjátszottam a játékot, de rengeteg ládát és bizb@szt nem találok. Hiába futkosok a pályán fel-alá négyzetcentiméterről négyzetcentiméterre, nincsenek sehol. Nincs rá valami funkció, hogy meg tudjam jeleníteni a térképen, hogy hol vannak ami még kinyitásra vár? -
válasz
zegi_norbi #1750 üzenetére
Kérdés még a méret. Az XL az kínai méretezés szerint van vagy amerikai? Mert az két véglet.
-
zegi_norbi
tag
válasz
KaiotEch #1749 üzenetére
Én is pont ugyanezt néztem, meg a goodsforgamers.hu-t
Ők speciel ezt írják:
"Az amerikai J!NX Inc., a holland Bioworld Merchandising, valamint a német Gaya Entertainment hivatalos magyarországi forgalmazójaként kínáljuk termékeinket webáruházunkban. A gyártó cégek számos PC és konzol játékhoz készítenek ruházati kiegészítőket és ajándéktárgyakat, az érintett játékgyártó vállalatok kizárólagos engedélyével."
Szóval szerintem a minőség nem lehet probléma
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
DeathAdder #1745 üzenetére
+1
jaja, tényleg dettó ugyanaz a csaj
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
FireKeeper #1744 üzenetére
Azért szerintem nem egészen, mert a történelmi szál erősebb, és az is egy kerek egész történet, kerekebb, mint a jelenkori sokszor.
-
DeathAdder
veterán
válasz
FireKeeper #1744 üzenetére
Én sem, de a BF-ből a templomos picsa alteregóját már megtaláltam a Jurassic World c. film főszereplőjében
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #1742 üzenetére
szerintem viszont fontos mert ez köti össze a részeket egyébként csak egy agyatlan freerunningos-kardozós-lopakodós játék különböző történelmi korokban és helyszíneken. kövezzetek meg, de nekem tetszett az a jelen kori sztori-irány, ami felé elindultak a BF-ben, kár hogy nem az maradt (vagy legalábbis ameddig eljutottam most a unity-ben, nem úgy látszik hogy maradt volna). örülnék ha akkor most kiválasztanák hogy mit is akarnak kezdeni ezzel a történetszállal és annál maradnának, nem pedig részenként változtatnának. pl az az assassin picsa aki beszél hozzád, rohadtul nem tudom hogy ki, illetve azt sem, hogy "te" ki vagy a jelenben...
-
DeathAdder
veterán
válasz
Ed3r_X_ #1742 üzenetére
Voltak azért az előző részeknél szorosabb kötelékek, amikor minerva vagy ezio tudatosan elkezdett desmondhoz beszélni a reneszánsz korból, kicsit kirázott a hideg
meg hát azért nagyon sok információt onnan tudtunk meg az egész játékról.
Egyetértek BF-nél a jelen tényleg egy szar volt, de ott is volt a végén azért egy ledöbbenés amikor a hekker felfedte kilétét
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DeathAdder #1741 üzenetére
Black Flagnél én kifejezetten utáltam, főleg a "hackelős" részt. Személy szerint annyira nem bántam, nem volt valami erős az a jelenkori sztori szerintem egyik AC-nál se.
-
b.daniel
senior tag
válasz
DeathAdder #1738 üzenetére
Spoiler :
Kb nincs jelenbeli szál
Spoiler vége
-
FireKeeper
nagyúr
skacok a grafikát be lehet úgy állítani, hogy a karakterek textúrái ne nézzenek ki úgy, mintha mondjuk 2004-et írnánk, de ne is menjen át a játék orbitális szaggatásba? tudom nem fair összehasonlítani a kettőt de a witcherben nagyságrendekkel frankóbban néztek ki a karakterek jó sebesség mellett, valami ilyesmit akarnék reprodukálni. az nem baj ha a táj kicsit csúnyább lesz, de a karakterek ne legyenek már ilyen elmosottak. konfig adataimnál.
-
DeathAdder
veterán
Úgy néz ki előbb vágok bele én is a syndicate -be és csak utána ebbe, főleg ha nem függ majd össze az idei új résszel. syndicate megjelenéséig tuti nem játszom végig, elsietni meg nem akarom
De a jelen szálat a unity-ből valaki leszpoilerezné ide dióhájban ha szépen megkérhetem?
Egy régebbi írás is megteszi, csak hogy értsem mi történt és honnan folytatódik. A három holografikus első civilizációs valamelyikével volt találkozónk? -
bismillah
csendes tag
Hello.
A hamarosan megjelenő ac syndicate hez szerintetek kell játszanom a unity- vel?
Van kapcsolat köztük?ac 1, ac 2 őt broderhoodot, revelations végigjátszottam 3 meg black flag nem érdekelt. Unityt messze kerültem.
Storyban van kapcsolat? -
DeathAdder
veterán
válasz
Ed3r_X_ #1733 üzenetére
Sajnos nem találok 4 gigásat sehol, viszont 44-ért meg tudnék kaparintani egy 770-et, csupán annyi gond van vele hogy a twin frozr modell egyik ventije nem jó, ennek azért még utánaérdeklődöm a topikjában hogy mennyire lehet baj.
Köszi az infókat
Pár napot azért még kivárok hátha lesz valami 4 gb -os delikvens -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DeathAdder #1732 üzenetére
Nekem volt mindkettő. Mármint 2 és 4GB-os 670. Utóbbin ki tudtam maxolni i5 2400@3600Mhz mellett Full HD-n, persze csak FXAA-val. A 2GB-os Párizsban elkezdett mikrolaggolni, vissza kellett vennem medium-high körülire (élsimítás maradt FXAA, ja és Full HD felbontásokról beszélek) Előtte monitoroztam a VRAM használatot, koppra betelítette. Megnéztem a 4GB-osnál is, ott 3.5GB-ot mutatott "maxon".
Olcsón ki lehet fogni néha, én 45-be vettem anno a 4GB-osat. A 2GB-os is okés lehet viszont, szerettem nagyon, Gigabyte WF3 nagyon jó belőle. De nálam nem csak az AC profitált a több VRAM-ból, az új Wolfenstein is meghálálta (The New Order). Ha nem kell csúcs grafika, simán jó a 2GB-os.
-
DeathAdder
veterán
A +2 vagyis összesen 4 gb vram egyébként ennyi számít?
Nézem a teszteket, legjobb ár érték arányú úgy látom a 670 lenne.
A 680/770 jobb-jobb, de nem annyival amennyivel többe kerül, és maxon azokkal sem tudnám játszani
(Volt egy kis érték/teljesítmény felmérésem néhány játék konklúziója alapján)
Csak néhány játékra venném.
Na majd meglátom hogy állok anyagilag, de a fentebbektől erősebbet biztosan nem akarok majd vennimax 770-et.
-
DeathAdder
veterán
Köszike, ezekhez tartom majd magam
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DeathAdder #1728 üzenetére
GTX 670/760 alá ne add szerintem. Azzal Full HD medium-high körül elvoltam. a 4GB-os változatával viszont ultrán futott
(GTX 670 4GB, kimaxolva @30-35 FPS)
Nagyon minimum a 750 Ti, Full HD low-medium körül.
-
k-adi
nagyúr
válasz
DeathAdder #1728 üzenetére
NV mindenféleképpen ha game. Bármilyen game.
Közepesek továbbra is szarul viszik. Még egy erős is megröccen ultrán.
-
DeathAdder
veterán
Nagyon elvagyok maradva az AC sorozatokkal, BF óta nem játszottam, tehát lesz mit bepótolni.
Mindenekelőtt kéne egy kártya, mi a legoptimálisabb ehhez szerintetek? Először is a nv még mindig jobban viszi őket mint az amd? (AC3, BF tapasztalataim szerint)
Csúcskártyát semmiképp sem akarok. -
Pepeninho
őstag
Koszi, akkor nekem marad a shift. PCn tolom billentyuzettel. De nem sokaig. Joypaddal jobban szeretem. Koszi a valaszokat!
-
Pepeninho
őstag
Sziasztok!
Nagyon tetszik a játék, 3-4 napja kezdtem el kipörgetni. Egy valami a "betanításánál" elkerülhette a figyelmem. Mégpedig a tolvajt nem tudom "szerelni". Takle the thief a misszió és egyszerűen nem jövök rá mit kell nyomni. Ha esetleg valaki tudna segíteni....
-
gabee jr
tag
GamerToxic, egy jogtiszta játékkal a háta mögött! És más gondolkozzon!
Na, ilyenkor nyílik ki a bicska a zsebemben... -
Lenry
félisten
-
Gh00st
aktív tag
-
Gh00st
aktív tag
Nem szeretnék én sem belefolyni ebbe a témába, hiszen napestig mehetne róla a vita, így nekem is ez az utolsó hozzászólásom!
Számomra tökéletesen édes mindegy, hogy "oltjátok" le a srácot(bár nem a warezt jött isteníteni), de úgy látom itt is van pár ember akinek végtelenül makulátlan és tisztességes az élete, akár szentté is avathatnánk.
Gyerekek, legalább magatokat ne ámítsátok már...RLD is flottul megy(apróbb bugok vannak persze, de simán játszható 60fps körül).
peace -
Ed3r_X_
nagyúr
Jajj már, de felfújjátok az egészet. Menjetek a több száz millió embernek is mondjátok meg. Ő dolga, rohadtul nem a warezt jött ide reklámozni, de úgy belé kell állnotok, mintha az életetek múlna rajta.
Amúgy meg tudom sajnálni azt, aki megvette. Egy petákot nem ér az egész játék.
-
marcusa
addikt
Informatikában dolgozom, hogy ne hallottam volna róla, és bár sikeresen összemosták a warez-zal, egyáltalán nem csak arra lehet használni, egy nagyszerű technológia.
És nekem továbbra sem azzal van a bajom, hogy te ellopod a játékokat, hanem azzal, hogy GamerToxic azt írja azoknak, akik felhívják a figyelmét, hogy nem kéne warezolni, de ha már csinálja, nem kéne közkincsé tenni, hogy "gondolkozzatok".
Ez olyan, mint mikor a zsebtolvajt egy járókelő rajtakapja munka közben, hogy egy karórát lop, a tolvaj kioktatja hősünket, hogy gondolkozzon már, nem telne ilyenre, de neki kell ez az óra.
Én megértem, hogy vannak olyan helyek, ahol kisebb a jövedelem, de attól hogy ellopta ezt a játékot, jóllakott a család?
Ez volt az utolsó hozzászólásom a témában, mert ha ennyiből ez nem érthető, akkor itt erkölcsi problémák vannak, és ezen én nem tudok segíteni.
Peace -
GamerToxic
csendes tag
válasz
marcusa #1712 üzenetére
Irigyellek ha neked ilyen jól megy a szekér.
Vidéken meg alapból nincs annyi lehetőség, mint városon. Nem arról van szó, hogy az emberek azért nem vásárolnak mert nem akarnak. Hanem mert a hazai fizetés nincs egyenesen arányban a játékok/hardverek áraival.
Keresnénk nettó 5-600 ezret, biztos nem gondolkoznánk azon, hogy az egész kenyeret vegyük meg, vagy megengedhetjük a szeleteltet is? -
marcusa
addikt
válasz
GamerToxic #1711 üzenetére
Az én gépemen elhiheted hogy minden tiszta, a windows(amihez mellesleg nem évente kell venni a license-et), a játékok és az egyéb programok is.
Ha szeretnéd belinkelem a több száz játékot tartalmazó steam/origin/uplay accountomat.
Viszont tisztában vagyok vele, hogy ezt nem mindenki engedheti engedheti meg magának.
Ezzel van a gond:
"5: A BF4-en kívül nem vásároltam meg más játékot, s a jövőben is tartom magam ehhez. Sajnos nem engedhetem meg magamnak.
6: Ne gyertek a pénzzel, mert nem tudjátok ki-milyen körülmények között él, mit dolgozik, mit engedhet meg magának s mit nem.
7: Gondolkozzatok."
Te gondolkozz inkább! A "nem engedhetem meg magamnak"-ra nem az ellopom a megoldás.
Rengeteg free-to-play játékkal el lehet ütni az időt, a nehezen összespórolt számítógépeden, sőt, ki lehet várni, hogy 1000Ft-ra leárazzák a játékot amire vágysz. -
GamerToxic
csendes tag
válasz
marcusa #1710 üzenetére
Senki sem állította be úgy, hogy ez természetes.
Mindenki úgy oldja meg, ahogy akarja - ahogy tudja.
Nem fogok mással takarózni vagy újjal mutogatni, hogy "ez sem vette meg, az sem vette meg stb"
Gondolom a te gépeden is minden tiszta, minden legális, 1 kalóz program sincs fent.
Örülök neki, hogy ez a legnagyobb probléma ki-mit vesz meg s mit nem. -
marcusa
addikt
válasz
GamerToxic #1709 üzenetére
Miért lenne ez rossz hasonlat? Ha az ár nem tetszik, oda gondolhatsz egy 10ezer Ft-os parfümöt is, ugyan ez a helyzet, tudnál nélküle élni, de szeretnéd, viszont nem akarsz vagy nem tudsz rá ennyit költeni, bemész a tesco-ba zsebrevágod és kisétálsz. Ez normális? Nem, egy tolvaj vagy.
Ha nincs rávalód, nem veszed meg és nem is lopod el, ez a normális.
Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sokan warezolnak, és jelenleg minden jogi következmény nélkül megtehetitek, de ne akard már úgy beállítani, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne... -
GamerToxic
csendes tag
válasz
Something_ #1708 üzenetére
Elég rossz hasonlat. Egy ferrarri és egy 10 ezer Ft-os játék között van némi különbség.
-
Something_
őstag
válasz
GamerToxic #1705 üzenetére
Nekem sincs pénzem egy új Ferrarira, akkor lopjam el?
-
Gh00st
aktív tag
válasz
GamerToxic #1705 üzenetére
Ne emészd magad miatta Gabe...
...Tir3xi se vette meg mindig! -
GamerToxic
csendes tag
válasz
csaba951 #1704 üzenetére
Taifa Díaz:
csaba951:1: Nem akarok warezolni vagy ilyen témába belemenni.
2: Gyűlölöm azt, amikor a pénzzel jönnek az emberek.
3: Képzeld, évekig egy pentium 4-et nyüstöltem és sok-sok hónap után tudtam egy ilyet összedobni.
4: A proci miatt a mai napig is húzom a számat, mert sajnáltam rá nagyon.
5: A BF4-en kívül nem vásároltam meg más játékot, s a jövőben is tartom magam ehhez. Sajnos nem engedhetem meg magamnak.
6: Ne gyertek a pénzzel, mert nem tudjátok ki-milyen körülmények között él, mit dolgozik, mit engedhet meg magának s mit nem.
7: Gondolkozzatok. -
csaba951
veterán
válasz
Taifa Díaz #1703 üzenetére
lol És tényleg!
A gépet elnézve egyáltalán nem arról van szó, hogy ne tudná kifizetni. De minek, amikor le is lehet tölteni?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
GamerToxic #1697 üzenetére
Nyilván nem lennél ennyire megelégedve vele, ha meg is vetted volna, de Skidrow felhasználóval engem se zavarnának a bugok
-
biceps
tag
Én PS4-en viszem végig és teljesen élvezhető. Syndicate-et is beszerzem majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest