Hirdetés
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Rainbow Six: Siege
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Last Epoch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kribe
őstag
Ha visszaolvasol valakinek ugyanilyen problémái voltak frissítés után, igaz az talán Extreme lap volt de mindegy...
Az ismerőstől akinek frissítettél kérd kölcsön az Ivy-jét és próbáld ki megy-e ill. lehet-e húzni. Ha igen, cseréld be a Sandy-d egy Ivy-re, némi ráfizetéssel... A régebbi bios-ok visszaírása nem támogatott, nem lehetetlen ugyan de problémás.Bélaaaa: na igen, nekem a Pro3-ban 4.2 Ghz-hez 1.344V kell, a 4.5-höz már 1.4 feletti... Igaz nem tudom hogy a lap miatt-e vagy kifogtam egy tuningot nem kedvelő procit. Mindenesetre léghűtéssel nem akarom tovább kínozni.
-
-
-
SipiBcs
őstag
Szia!
A Pro3 sajnos nem egy űbertuningos lap. 4,5 GHz-ig semmi gond vele, felette viszont nagy valószínűség szerint elfogy a szufla procitól függetlenül. (mondjuk ne is várjunk csodát egy alsó kategóriás laptól)
Ha mindenféleképpen próbálkozni szeretnél, akkor javaslom, hogy 1333-ra vedd le a ramokat az első körben és úgy nézd a proci tuningot. Ha lenne tízparancsolat a tuningban, akkor szerintem beleírnák: minden esetben egyszerre csak egy valamit tuningolj. Majd ha már ki van tesztelve a procid, akkor mehet utána a ram is. Bár mellé kell tegyem... DDR3-nál szinte semmi jelentősége nincs. (csak szintetikus tesztekben e-penis mérésére jó)
-
Mampa
csendes tag
Olyan 2500K-m nekem is van, ami csak akkora fesszel megy 4,4 GHz fölé, amit már léggel nem tudok hűteni bench alatt.
Lehet, hogy azoknak a Corsair-eknek valami más bajuk van. Vagy csak simán rossz az egyik (mindkettő) modul. Vagy nem emelni kellene a feszt, hanem csökkenteni.
Nálam két garnitúra 2x4 GB-s Corsair is van (az egyik 1866-os, a másik 1600-as), mindkettő megy 1,575 V alatt is 2133-at, de 1866-on használom őket. Aztán itt van egy Kingston HyperX Blue 2x2 Gb 1600@CL9, ami szintén megy 2133-at 1,575 V-on, holott a gyári feszültsége 1,65 V. Ezt a kitet szintén 1866-on használom.
Az emelt órajelek amúgy CL10-re vonatkoznak, ez alatt ritka ami megy. De ez nem gáz. SB-nél az órajel sokkal többet számít, mint az időzítés. -
boogie84
veterán
Túlfeszelted. Mivel 4,8ghz-en is sikerült 1,45V-on elindulnia, sőt, még egy óra linxet is bír. Többet nem fog.... Sztem degradálódott. Ezek után ne csodálkozz ha ugyan olyan órajelen több fesz kell neki (ami még nagyobb hülyeség lenne). Vagy ugyan azon a feszültségen kisebb órajelt tud.
Szép munka! -
SipiBcs
őstag
Szia!
Így első olvasatra soknak tűnik a fesz a 4 GHz mellé. Véleményem szerint, az eddig procikat elnézve tudnia kellene 1,25V környékén. Persze minden CPU más, de szerintem máshol kell keresni a hibát. Én a ram feszek környékén néznék körbe először.
Ami a tápodat illeti: elvileg elég kellene hogy legyen, de az a 400W ilyen videokártya mellett határeset. Ha van lehetőséged, akkor másik táppal vagy kevesebbet fogyasztó kártyával is próbáld ki. Ha túl van a 3-4 év használaton a tápod, akkor elképzelhető, hogy nem stabil... produkálhat ilyen jelenséget.
-
szamoki
tag
Nekem is ugyanez a kofig van. i5 2500K +Asrock P67 Pro3 (szerintem ez volt a legkorrektebb árban)
1600 Mhz-es RAM-okkal, de szigorúan a supported listáról kingston HyperX XMP-sSzóval simán megszólalt 4,8-on Win elindult stb. Na, de a Linx úgy megküldte 87-90 fokra, hogy sírva lőttem le azonnal. Nagyon elbasztam ezzel a CM Hyper TX3-al
de jön nemsoká a Corsair A70 csak ne lógjon ki a házból
-
boogie84
veterán
Akkor sztem az egy olyan példány, de az sem kizárt h a lap... Nálam E6 van. Azt hiszem akk picit szerencsésebb vagyok. Bakker, most jut eszembe, RAMOK??? Azok rendben vannak, mert lehet h azok miatt van gubanc!!
Még egy dolgot nem értek. Miért kell akkora órajel egy 6850-hez? Totál felesleges, hacsak nem konvertálgatsz..
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest