Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver87
tag
válasz
bitpork #3358 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Amint lehet letesztelem ezeket a beállításokat viszont nekem tök más vagyis inkább hiányos a bios-om. Van ami nálad máshol van mint nálam és van ami nekem nincs is. Még jó, hogy upgraderől vot szó. Köszönöm mégegyszer, majd jelentkezek amint beállítottam mindent.
-
silver87
tag
válasz
bitpork #3353 üzenetére
Megtettem, és semmit nem javult a helyzet. Ugyanúgy 37x-es szorzót állíthatok be semmi többet és a rendszer mégis 3,3-on látja. semmi extra tunningot nem tudok kicsikarni. Az 1600mhz-es ramok 1333mhz-en futnak és nincs is opcióm rá, hogy 1600mhz-re tegyem. Ha berakom a plussz 4 giga ramot ami valóban 1333mhz akkor a másik 2x2 ramoból egyik eltünik és a 8giga helyett csak 6gigát lát. Emellett ha a cpu-t nem manuálisan húzom hanem a 4.4 vagy 4.6-os turbo-ra veszem akkor a rendszeren se adatokban se fizikálisan nem látni gyorsulás és ugyanugy 3,3ghz-es a proci a rendszer szerint és a cpu-z szerint.
-
Cink_Elek
tag
válasz
bitpork #3347 üzenetére
Nem témába vágó dolog de megjegyzem...
Ha pld.foglalat problémátok van vagy más keressetek meg hátha tudok segíteni!
Hirdetésem! -
duvi
nagyúr
válasz
bitpork #3333 üzenetére
Siker! Egy Bios reset kellett még az általad leírtakhoz. Utána letiltottam a front panelt újra és most műxik. Igaz, hogy van egy kis alapzaj (búgás) de legalább szól az 5.1. Köszi a helpet még1x!
(azt hiszem ez volt az első és egyben utolsó kitérőm az ASRock világába...)
-
duvi
nagyúr
válasz
bitpork #3333 üzenetére
Köszi a helpet! Leszedtem a legfrissebb Realtek HD aodio drivert (Vista_Win7_Win8_R271). Biosban letiltottam a front audio panelt(le is húztam az alaplapi csatit). A HD audio engedélyezve (próbáltam auto-n is). Sajna semmi változás
Csak a két első hangszóró működik. Teszteltem a win és a Realtek saját audio config menüjében is.
-
Winne
nagyúr
válasz
bitpork #3270 üzenetére
A tápom nincs fél éves kb, windows update nem ment, ezt néztem meg először. Az eseménynaplóban ott van, hogy mikor indult a gép és ott körülötte nem csinált semmi érdekeset, betöltött csak mindent szépen sorban, ahogy szokta.
Én arra gyanakszom, hogy mivel a bill és egér nyomásra is be tud kapcsolni, hogy valamelyik esetleg kap valami impulzust usb-n és arra kapcsol be, nem tudom.
Most ért véget a manuális vírusellenőrzésem, ott sem akadt fennt semmi.
-
válasz
bitpork #3205 üzenetére
Légy erős, ez a lap tuning nélkül sem brillíroz, elég sokat szívtam, mire sikerült a Corsair memóriáimat úgy beállítani 1600MHz-ra, hogy ne kékhalálozzon folyton. Persze olvastam volna el a QVL-t, de azért sikerült. Ilyen extrém órajeleket elvárni egy belépőszintű alaplaptól meg végképp felesleges (azon túl, hogy szvsz felesleges is ennyire húzni).
-
-
MrCsiT
addikt
válasz
bitpork #2917 üzenetére
"Álljunk csak meg: a minimálbér felébe kerülő lap NEM alsó kategóriás! " - ne haragudj, ez nevetséges. Ha egy dzsimbuktu köztársasági fizetését néznéd, akkor meg 93 évi kereset. Arra mit mondanál ? Főzzön kávét is, ennyiért ?!
"amellett nem megyek szó nélkül hogy a 10MHZ tuningnál már hozza a hibát" és "És szerintem az i2500kból kihozott 4,6 nem is olyan rossz" - akkor, a TE i2500K-d alapórajele - a két mondatod alapján 4.580 Mhz lenne ?!
tényleg vicces , hogy milyen ez a lap.. ha nem tudod használni
Egyedül az Etron USB, ami többeknél rossz volt régebben, ezt nem tudom, hogy mára valamelyik driver megoldotta-e, mert én a 2.0-t használom, vagy az eSata-t. A többi - fentiek szerint, akkor tehát - user error -
-
mekex
tag
válasz
bitpork #2912 üzenetére
Ha tuningolni akarod a lapod, akkor tiltsd le az USB 3.0 vezérlőt.
0.101-es driverig véletlenszerű kékhalált okozott. Az újabb driverekkel high latency-t okozhat játékok alatt.
Az Etron USB 3.0 vezérlő gyenge minőségű.És most ne jöjjön senki azzal, hogy neki jól működik, mert az Etron vezérlő egy lutri: van aki jó példányt fog ki és van aki selejtest. Etronéknál a selejtes csippeket nem megsemmisítik, hanem eladják.
-
SipiBcs
őstag
válasz
bitpork #2917 üzenetére
Természetesen meghagyom neked a véleménynyilvánítás jogát, nem volt szándékom sem téged sem a véleményedet leszólni.
Sajnos a mi minimálbérünk és az Asrock árképzése nincs egy súlycsoportban, nem érdemes összefüggést keresni.
Mint inkább egy másik oldalt is szerettem volna megmutatni. Azt sosem fogod egyetlen gyártó oldalán sem olvasni, hogy ezt ne vegyétek meg, mert tuninghoz nem jó. De ha antituningos vagy, akkor is fenntartásokkal menj a kasszához!
Az s1155 megjelenésekor ez alatt ha jól emlékszem akkor árban, tudásban is max 1-2 lap volt. Felfele viszont vagy 4-5 lehetőség. A drágább kivitelekre nem is olvasok semmi rosszat. Ilyenkor derülhet ki, hogy olcsó húsnak híg a leve. Anélkül, hogy trollkodnék a Gigának: nálunk ennél magasabb, drágább lapoknál is sokkal komolyabb problémák voltak/vannak. A megjelenéskor valószínűleg nem volt még kiforrva ez a technológia. (de ez már csak okoskodás)
A Seta VW párost nem véletlen emlegettem párhuzamban!
-
SipiBcs
őstag
válasz
bitpork #2915 üzenetére
Eleve nem értem, hogy egy alsó kategóriás laptól ki és mi okból kifolyólag várja el a "nagyok" tudását pl tuning alatt.
Ha nem szimpatikus, akkor eladod és vásárolsz a magasabb kategóriából. Nem vagyok pro3 fun, de vásárláskor sejtettem, hogy milyen hátrányokkal jár, hogy nem raktam hozzá még plusz 10 ezer Forintot. (Seatra van pénzem, akkor nem fikázom és várom el tőle az WV minőséget)
Ez nem kifejezetten neked szól... mint inkább annak a hangos kisebbségnek, aki habzó szájjal negatív híreket kiabál. Sokan vannak akiknek semmi gondjuk nincs és nem is lesz.
-
SipiBcs
őstag
válasz
bitpork #2912 üzenetére
Picit elcsodálkoztam a dolgon... Azért szar a lap, mert java vagy flash alkalmazás(!!!) alatt elhasal?? Nem merném tűzbe tenni a kezem, hogy ez lap hiba lenne.
Amennyiben viszont biztos vagy benne, hogy gyári hibás a termék amit megvásároltál, akkor csodálkozom, hogy nem kezdeményeztél cserét!
-
BiP
nagyúr
válasz
bitpork #2909 üzenetére
Én nem érzem annak. (jó áron is volt), mindent tud, ami nekem kell, és tök jól megy benne a tuning is.
Biztos vagyok benne, hogy egy Gen3-as Extreme4 vagy egy Extreme6 sokkal jobb, de ez sem szar.(#2912) bitpork Én ilyeneket nem tapasztaltam, meg nem is az alaplap számlájára írnám. Lehet, hogy nem elég stabil a tuning?
(mondjuk lehet alaplaphiba (vagy táp) annyiban, ha valamennyire ingadozik a feszültség, és ha nagyon ki van élezve a tuning, lehet fagyás az eredménye)(#2912) bitpork : Gyári selejtes? Garanciát érvényesítetted?
Amúgy az enyém is 30 körül volt, valamivel alatta, pontosan nem emlékszem már. -
kasa85
őstag
válasz
bitpork #2889 üzenetére
Nem muszáj kivenni,hogy fel ismerje,de ez egy tanács bugos biosz esetén ami nálam sokszor segített,és segít.
Érdekes jelenség nyilván Marvell Sata 3 portba van kötve nekem ott nem látta a Vertex 3 SSD met.
Ha Intelre bízom már is megjelenik az összes vinyó,SSD.
Gyorsabb is,és jobb is az Intel részleg mint a Marvell ezt tapasztaltam lehet nálad alapból az Inteles részben van ez miatt nem volt afférod a drágasággal.
Minden esetben a 4 Sata 3 protot ki próbálnám,de ahogy nálam is az első a procitól távolabbi az intel ami közvetlen a Sata 2 melletti portnál van,és a távolabbi alsó,és ami rajta van(felső)Mavell- -
kasa85
őstag
válasz
bitpork #2886 üzenetére
Vegye ki az elemet,és kb 10 percig maradjon úgy eközben 10sec ig zárjuk rövidre a lábakat amihez a lapos ellem ér fém csavarhúzóval,és mindjárt minden tuti biztosra törlődni fog biosz szinten.
Ez után ellem vissza gép áram alá helyez Clerar Cmoss reset,és mehet újra a beállítás idő,rendszer kutyaf@sza
Néha elő fordul egy kisebb bug amit ezzel orvosolni lehet,ha van bejosz friss akkor újra felrak,és procedúra 2x megismétel,és az esélye máris csökken a hibás bugos biosz lehetőségének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Elfelejtettem a film címét
- Politika
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Dragon Age: Origins
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest