Hirdetés
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Rainbow Six: Siege
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Last Epoch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekex
tag
A hálókártya miatt indul újra. Be lehet állítani, hogy a hálókártya elindítsa a gépet. Ezt a funkciót kell letiltani a hálókártya beállításainál és a BIOS-ban is:
1. A hálókártya "power management" beállításánál le kell tiltani az elindítás lehetőségét.
2. BIOS/ Advanced/ ACPI Configuration/ PCI Devices Power On. Ezt Disable-re kell állítani és többé nem indul újra.Ha jól emlékszem úgy is be lehet állítani a hálókártyát, hogy kizárólag magic packet -re indíthassa el a gépet, különben bármilyen ethernet forgalom hatására elindítja a gépet.
-
mekex
tag
Állítólag a P67 Extreme4-hez való 2.10H bios visszateszi az Intel kódot is. Többször is újraindul a gép a BIOS frissítéskor. Nem kellene kikapcsolni a gépet míg teljesen be nem fejezi, mert tönkremehet a BIOS. Vissza kell tenni a MEI 7-es driverét (ott van a link a leírásnál), mert azzal kompatibilis a 2.10H bios.
http://www.asrock.com/mb/beta.asp?Model=P67%20Extreme4
Én nem próbáltam ezt a BIOS-t, mindenki csak saját felelősségre próbálkozzon BIOS frissítéssel. Semmiféle felelősséget nem vállalok a leírtakért.
-
mekex
tag
Egy év szívás után a P67 Extreme4 lapom hátsó USB 3.0 portjaival lecserélték a lapot és láss csodát, működnek a hátsó portok. Ámen.
Így már lehet, hogy megtartom a lapot. -
mekex
tag
válasz
Poplacsek #2990 üzenetére
Éppen most írták a ASRock Z68 alaplapok topikban, hogy nem mindegyik PCI-E foglalat működik a BIOS upgrade után.
Ha nincs Ivy Bridge processzorod az upgrade értelmetlen, sőt, káros.Másik hiba az szokott lenni, hogy nem a teljes RAM-ot látja az alaplap. Másik hiba, hogy nem lehet a CPU szorzót növelni.
-
mekex
tag
Amúgy teljesen korrekt alaplap most megnéztem kezeli az Ivy bridge-t \o/ nem mintha megérné váltani, de azért jó tudni
Egyelőre, ha BIOS-t frissítesz az Ivy Bridge-hez, akkor használhatatlanná válik a B2-es alaplapod. Amúgy most csak Windows-os BIOS frissítés elérhető, mert az le tudja ellenőrizni milyen az alaplap, B2 vagy B3, hogyha B2 akkor nem végzi el a frissítést.
-
mekex
tag
Akinek B2-es alaplapja van, az ne próbálkozzon BIOS frissítéssel az Ivy Bridge-hez, mert használhatatlanná válik az alaplapja.
[link] -
mekex
tag
"There is an area containing INTEL code that is not updated with the old bios, and so there are out of sync after flashing the old bios."
A BIOS-nak van egy olyan területe, melyen Intel mikrokód van. Ezt a területet felülírja az új UEFI, viszont a régi UEFI érintetlenül hagyja ezt a részt.
Éppenséggel vissza lehet tenni a régi UEFI-t, de az Intel kód viszont az újabb marad, ami nem egy jó állapot.
-
mekex
tag
válasz
HaZsolt #2961 üzenetére
Igen, jött ki a P3.10 UEFI. Az Asrock honlapján elérhető: [link]
Egy görög forumtárs szerint jó.
Egy BIOS opciót leszámítva, amellyel szerette volna kikapcsolni az Etron vezérlőket (ő az akinek high latency-t okozott az Etron).
Amikor BIOS-ból kikapcsolta az Etront, akkor vele együtt kikapcsolódott az első PCI-E 1x foglalat, amiben a NEC csippes USB 3.0 bővítőkártyája volt. Ezt jelezte az Asrocknak és egy nap alatt kapott egy új BIOS-t, a 3.12 verziójút, ami itt elérhető [link]VIGYÁZAT! NEM LEHET RÉGEBBI BIOS-ra VISSZATÉRNI.
-
mekex
tag
Kiderült, hogy nem kizárólag driver poblémák lehetnek az USB 3.0 porttal.
Az Etron EJ168A csippek egy része eleve hibásan kerül ki a gyárból.
Van aki jó csippet kap a deszkájával és az tünetmentes a legújabb driverekkel. Van aki hibás csippet kap és annak problémái vannak.Ez magyarázza azt, hogy egyesek tünetmentesek.
Az Etron csip egy lutri.Nemrég derült ki egy user-nél, hogy az Etron high latency -t is okozhat. Játékok közben 10000 us feletti latenciákat mutatott ki a DPC checker. Ez abban nyilvánult meg, hogy szakadozott és torz hangot adott a hangkártya.
[link]Aki továbbá is ajnározza az Etron-t, annak figyelmébe ajánlom a következő link gyűjtemény Etron hibákkal:
[link] -
-
-
mekex
tag
válasz
bitpork #2912 üzenetére
Ha tuningolni akarod a lapod, akkor tiltsd le az USB 3.0 vezérlőt.
0.101-es driverig véletlenszerű kékhalált okozott. Az újabb driverekkel high latency-t okozhat játékok alatt.
Az Etron USB 3.0 vezérlő gyenge minőségű.És most ne jöjjön senki azzal, hogy neki jól működik, mert az Etron vezérlő egy lutri: van aki jó példányt fog ki és van aki selejtest. Etronéknál a selejtes csippeket nem megsemmisítik, hanem eladják.
-
mekex
tag
Visszavonták a P67 Extreme4 3.02 beta BIOS-t. Az Asrock egy vicc.
-
mekex
tag
válasz
Rider74 #2768 üzenetére
"újraindításkor 2X indul"
Ez egy ismert hiba. BIOS frissítéssel megoldódik.
Én a 2.00 biost ajánlom.
A 2.10 és a 2.10b biost kerüld, mert hibásak. Írnak még a 2.10e biosról, de ezt még nem próbáltam.A stabil a 2.00.
Van egy jó honlapja a P67 Extreme4 alaplapnak. Itt mindig bejelentik a legfrisebb biost és minden ismert hibát leírnak.
-
mekex
tag
válasz
Dark Archon #2728 üzenetére
"A driver irq less or equal hiba mondjuk Logitech webkamera telepítésekor volt - amit végül bevallott a support, hogy USB3-on problémát okozhat - illetve Motorola driver telepítéskor."
Az nem a Logitech problémája, hanem a fos Etron USB 3.0 host controller hibája.
Más USB 3.0 vezérlőkkel, mint a NEC/Renesas vagy ASMedia nincsenek ilyen problémák. Ezt azért írom, mert kiprobáltam.
"Tartok tőle, mégis Asus-t kellett volna venni."
Amióta Asust vettem, nyugodtabb ember vagyok. Nem azzal töltöm az időmet, hogy driverekkel kisérletezgetek vagy beta-tesztelgetem a fos drivereket.Soha többé Assrock
-
mekex
tag
-
mekex
tag
Különben éppen tegnap jelent meg a sokadik drájver a fos Etron-hoz:
http://www.station-drivers.com/telechargement/etron/etron_usb3_107(www.station-drivers.com).exe -
mekex
tag
"Cserélni nem érdemes rá a meglévőt."
Én cseréltem Asrock P67 Extreme4 -ről Asus P8Z68-V Pro/Gen3 -ra és azt kell mondjam, hogy föld és égA P67 Extreme4 volt az első és utolsó Asrock márkájú termékem.
Mióta megvan az Asus azóta egyelőre nincs kékhalál, minden működik az első perctől.
Szóval, ha sz@r minőségű valami, akkor érdemes váltani.
-
mekex
tag
Mivel sok a kékhalál az Etron USB 3.0 portokkal, vettem egy ilyen bővítőkártyát NEC/RENESAS PD720200A kontrollerrel.
Első perctől működik, nincs kékhalál, külső HDD lecsatlakozás, lassú másolás.
Az Etron USB 3.0 portokat letiltottam.Tele van a hócipőm az Asrock -al. Már meg is rendeltem egy Asus alaplapot. Az Asrock-ot tovább adom a rokonságba vagy tartalékként megtartom.
-
mekex
tag
válasz
XIII Ramses #2443 üzenetére
Egy kis adalék az Etronos mizériához. Nem csak megbízhatatlanabb, hanem lasabb is mint a NEC/Renesas vezérlő.
Link: http://www.hardcoreware.net/gigabyte-ga-z68a-d3h-b3-motherboard-review/9/
Idézetek:
"This board is the first time I have seen the Etron EJ168A controller, and I have to say, it sucks." - "Ez az alaplap az első alkalom, hogy látom az Etron EJ168A vezérlőt és azt kell mondjam, hogy szívás.""Etron controller just isn’t ready for real world use just yet. Things may improve with drivers in a while, but for now, it is not usable."
"Not only is it less reliable than the Renesas solution found on most boards, it is slower as well."
-
mekex
tag
"A Xonar DG-t ajánlották nekem a fejhallgató erősítő miatt, de azon nem tudom elképzelni, hogy a "tűs" csati a nyákon nekem hogyan lesz coax fogadására képes..."
Le van tiltva a SPDIF koax bemenet a Xonar DG, DX, DS példányonál. Nem lehet aktiválni. Sajnos ez van.
Talán a drágább példányonál van koax SPDIF bemenet.
-
mekex
tag
Már lejárt a szerkesztési idő.
Összefoglalnám a lényeget:
Régi B2 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA2 portban = NEM OK
Régi B2 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA3 portban = NEM OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA2 portban = OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA3 portban = NEM OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + új firmwares Samsung HD103SJ a SATA3 portban = OK -
mekex
tag
Milyen reviziójú az alaplapod? B3 ?
Ha nem B3 és a SATA2 portban használd, akkor valószínűleg kezdi megadni magát a SATA2 vezérlő. Ha idei kiadású a Samsung HD103SJ vinyód, tedd át a SATA3 portba a HDD-t egy próba erejéig.A régebbi kiadású HD103SJ a SATA3 portban akár meghibásodhat is. Lásd itt.
Akár az is lehet, hogy egy régi firmware-el rendelkező HD103SJ-t használtál a SATA3 portban és emiatt meghibásodott a vinyó.
-
mekex
tag
válasz
XIII Ramses #2334 üzenetére
Persze, gond van vele. Amikor itt először felvetettem az Etron problémát akkor még flémmel vádoltak egyesek. Ezért nem említem folyton az Etron problémát, de attól még létezik nálam is.
-
mekex
tag
-
mekex
tag
válasz
XIII Ramses #1933 üzenetére
Szerintem írjál az Asrock -nak és Etronnak vagy az Xtreme Systems fórumra, hogy nem működik rendeltésszerűen az Etron port a Samsung S2 HDD-vel.
Az Xtreme fórumban van egy guru aki az Asrocknak tesztel, neki írtam egy listát nem működő USB eszközökkel és mostmár 99% az eszközeimnek működik.
-
mekex
tag
válasz
XIII Ramses #1933 üzenetére
Az Asrock inkább az olcsó árra koncentrál.
-
mekex
tag
válasz
Viper26 #1902 üzenetére
"Még nem volt szerencsére emiatt, de akkor nem várom meg, le is szedem valahonnan."
Az a baj, hogy a kékhalál (BSOD) nem mindig írja ki, hogy ki volt a tettes. Csak bizonyos felhasználóknál írta ki, hogy az EtronXHCI.sys a tettes.
A Windows 7-es fórumban hetekig elemezgették Windows 7 guruk, hogy mi lehet a fagyások oka, de nem tudtak rájönni.
Több dump fájlt is feltöltött a felhasználó, de semmi se utalt az Etronra.
A végén a felhasználó kikapcsolta a BIOS-ból (UEFI) az USB 3.0 támogatást és megszűnt a véletlenszerű kékhalál.
Röhejes, hogy régebben a Norton vírusként azonosította az Etron USB3 drivert.
Előfordulhat, hogy valaki tuningolja a gépét és az Etron driver miatt kékhalálba ütközik. Mivel nincs utalás a kékhalál okozójára azt hiheti, hogy a processzort nem lehet tovább tuningolni és ezért visszavesz a frekvenciából. Holott csak egy gyatrán megírt driver okozta a kékhalált.
-
mekex
tag
válasz
XIII Ramses #1905 üzenetére
Én gondolkoztam azon, hogy veszek egy NEC csippes USB 3.0 bővítőkártyát, 3200 Ft -ért lehet kapni itt. Később letettem erről a tervemről, mert kellett a PCI-E szlot a Xonar DX hangkártyámnak.
Akinek fontos az USB 3.0 annak nem hátrány, hogy mindkét vezérlőtípussal rendelkezhet (Etron alaplapi+ NEC bővítőkártyán), mert vannak bizonyos eszközök amik nem kompatibilisek a NEC vezérlővel, de jól működnek az Etronnal. Ez fordítva is igaz.
Röhejes, hogy még nem sikerült egy olyan USB 3.0 vezérlőt tervezni, ami legalább az USB 3.0 eszközök nagy részével kompatibilis.
-
mekex
tag
válasz
XIII Ramses #1899 üzenetére
Az én eszközeim mostmár működnek rendesen az Etron USB3 portokon, hiszen listát küldtem az eszközeimről az EtronTech-nek és Asrock-nak is.
Példa eszközre ami mostmár működik:Nokia E52
Technotrend S2-3600 USB műholdvevő@Viper26: Akinek Windows 7 64 bites operációs rendszere van, annak mindenképpen érdemes feltennie, mert úgy tűnik kijavították a kékhalál problémákat amit az Etron driver okozott. A 64 bites driver még akkor is okozott kékhalált, ha egyáltalán nem használták az USB3 portokat!
-
mekex
tag
Kijavítottak jópár hibát az új Etron USB3 driverrel. A driver még nincs kitéve a hivatalos Asrock honlapra, valószínűleg még tesztelgetik.
Etron USB 3.0 Host Controller driver version 0.101Ha nem műkszik az első link: Etron USB 3.0 driver 0.101
-
mekex
tag
"Láttam,h. írta valaki,h. raid kártyát nem lehet p67-es Asrock lapokba tenni."
Azóta már kiadtak egy új BIOS-t. Bizonyos RAID kártyák az új BIOS óta működnek, mások pedig nem.
A hütőbordával kapcsolatban, több külföldi fórumon is olvastam, hogy miatta nem lehet betenni hangkártyát az első PCIe 1x szlotba. Azt is olvastam, hogy valaki leszerelte a hütőbordát, de már nem emlékszem milyen alaplap volt (Asus P67 vagy Asrock P67).
-
mekex
tag
-
mekex
tag
válasz
SipiBcs #1606 üzenetére
Tegyél egy pendrive-ot a gépbe és nyomj F12.
Extreme4 esetében az 1.42A UEFI-ben (ami már elég régi) adták hozzá:
1.42A
1. BCLK interval change to 0.1 MHz.
2. Add "Internal PLL Overvoltage" to improve K series CPU OC capability.
3. Add screen capture function in BIOS setup. Press F12 to capture.
4. Add "Good Nigh" LED
5. Add Debug LED -
mekex
tag
válasz
Kakaduku #1571 üzenetére
Az Extreme4 -en van egy 4 tűs CHA_FAN1 csatlakozó. Ezen kivül még két darab 3 tűs csatlakozó (CHA_FAN2, CHA_FAN3).
Mindegyik ház-venti állítható a BIOS-ból és egy programmal windózból.
Van két CPU ventinek csatlakozó és egy tápegység ventinek való csati.
Voltak panaszok a CPU venti sebességére bizonyos hütők esetében (nem lehet bizonyos sebesség alá vinni) Nekem Hyper 212+ van és le tudom vinni a sebességet gond nélkül.
Azt, hogy a Pro3 alaplapon mi van az alaplap könyvében megnézheted:
http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/P67%20Pro3.pdfÚgy látom rajta is van 4 tűs ház venti csatlakozó.
-
mekex
tag
válasz
csimpok #1542 üzenetére
"Másik kérdésem, hogy a HDD S.M.A.R.T. funkcióját szerintetek érdemes aktiválni?"
Ha régi a vinyód, akkor mindenképpen érdemes, mert bootoláskor szólhat, hogy a vinyó állapota romlott-e egy bizonyos kritikus szint alá.Az a baj ezzel a BIOS SMART funkciójával, hogy van amikor a baj megtörténte után szól, akkor meg már késő.
Ez a BIOS SMART kikapcsolható, mert bizonyos vinyókkal nem működik jól.
Én nem kapcsolom be a BIOS-ban ezt a funkciót, mert a HDD állapotát a HDD Sentinel nevű programmal figyeltetem, ami sokkal megbizhatóbb mint a BIOS SMART funkciója.
-
mekex
tag
válasz
csimpok #1539 üzenetére
"32bit-es XP-s eredményekkel összahasonlítva kicsit csökkent a szekvenciális írás/olvasás, de jelentősen gyorsult a kisebb fájlok kezelése."
Ez a attól is függ milyen formázást alkalmaztál? Sector size: 512byte, 4kbyte.
Állítólag a 4kbyte jobb, sajnos én 512 byte-ra formáztam. -
mekex
tag
Volt egy kis gondom egy WIFI kártyával. Azért írom le hátha más is beleütközik a próblémába.
Van egy TP-LINK TL-WN350GD PCI WIFI kártyám ait a Windows "Ethernet Controller" -ként ismert fel, de nem volt hajlandó installálni a drivereit a CD-ről, sem a TP-LINK honlapjáról letöltött drivereket, sem a Microsoft-tól automatikus kereséssel. Valószínüleg nem tudta kiolvasni a vendor ID a PCI eszközből.
Egy ausztrál fórumon többen is panaszkodtak hasonló problémára:
TP-Link WN350GD MisbehavingA megoldás az volt, hogy bekapcsoltam a BIOS-ban
a PLL overvoltage opciót.Ha tudnám, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz...
A lényeg, hogy így működik. Most nem fogom az Asrock-ot szídni, mert az Asus P67-sekkel is ugyanígy működik ez a WIFI kártya.
-
mekex
tag
Én is így tudom. Viszont az AIDA is megbízható program.
Szerk. Ha mindent visszaállítasz alapra, akkor is ezt műveli az AIDA (kék-halál) ?
-
mekex
tag
-
mekex
tag
"na most akkor mit kell figyelni?"
Arra, hogy nehogy az Intel SATA3 portokra dugjad a Samsung HD103SJ vinyód, mert lehetséges hogy elkezd csattogni vagy kattogni, akár meghibásodhat is. Hagyd a SATA2 portra dugva. Valószínűleg régi firmware van a vinyódban.Ez részemről feltételezés.
"ATA checksumra szintén invalidot ír"
Ennek utánnanéztem a HD Sentinel honlpján és azt írják, hogy nem nagy gond. (Csak a HD Sentinel által kiírt bizonyos értékek valódiságát érinti.) Talán érdemes a HD Sentinel topikjában érdeklődni, ott a fejlesztő szokott válaszolni. -
mekex
tag
válasz
AirBooms #1436 üzenetére
A HD Tune Pro nálam is néha hülyeségeket írt ki. Egy csomó piros sort írt ki. Ez szerintem a HD Tune Pro hibája. Érdekes, hogy néha jól írja ki. Nem sikerült kiderítenem, hogy mikor írja ki jól és mikor nem.
A SMART-ban a "Ultra ATA CRC Error Count" -ra gondoltam.
Elvileg ez kellett növekedjen a Gigabyte alaplapod esetében. Azért lassult le a másolás az esetedben, mert sokszor kellett megismételje a kommunikációt a CRC hibák miatt.
3 darab CRC hiba még nem sok, ezért nem nyugtalankodom. Ha több száz lenne, akkor az már komoly problémát jelenthetne.
-
mekex
tag
válasz
AirBooms #1432 üzenetére
Nekem HD103SJ van Asrock P67 Extreme4-el és gond nélkül bootol róla. (2011-ben gyártott.) Az Inteles SATA3 porton használom.
(Eredetileg a Marvell portokon próbáltam, de ahhoz át kellett volna állítani a BIOS-t és a gyártó szerint lassabb a bootolás a Marvellen. )
3 hibát regisztrált a vinyó (a SMART-ban CRC Error Count=3) , azok nem tudom miért vannak.
-
mekex
tag
válasz
AirBooms #1430 üzenetére
Mikori gyártású a vinyód? 2010 május után már a jó firmware-t tették bele.
Amúgy vigyázni kell, mert az a kattogás tönkre tette egy pár embernek a vinyóját.
A Fatal1tyben melyik prorton próbáltad, a Marvell SATA3 vagy a chipset SATA3 porton?
A Marvell portokon nem voltak próblémák csak a chipset SATA3-as portokon.Az enyém 2011 gyártású és az új firmware van benne.
-
mekex
tag
válasz
AirBooms #1424 üzenetére
Erre kiadott a Samsung egy firmware update-t:
Itt a problema leírása egy külföldi fórumban:
Samsung F3 HDD on SATA 3.0 (6Gb/s) of P67 chipset -
mekex
tag
(Közben lejárt az időkeretem)
Annyit jegyeznék még meg, hogy az Asrock honlapján az Extreme4 és Extreme6-hoz a 0.96 Etron drivert linkeli, viszont a Fatal1ty-hez valami tévedés folytán a régi 0.89 driver van feltéve.
Ha nem akarod a Gigabyte -tól feltenni a legutolsót (0.98), az Asrock-tól letöltheted a 0.96-ost például innen, ami már bizonyos problémákat megoldott. -
mekex
tag
Bármennyire is furcsa én az Etron USB 3.0 driverre tippelek.
A Fatal1ty-vel sajnos egy nagyon régi 0.89 verziójú drivert adnak, ami kék halált szokott okozni.Én azt ajánlom neked, hogy tedd fel a legutolsó 0.98 verziójú drivert, ami csak a Gigabyte honlapján van meg:
Itt egy pár külföldi link melyek esetében a kék halált az USB 3.0 okozta:
http://windows7forums.com/blue-screen-death-bsod/62946-getting-bsod-new-build-help.htmlhttp://www.w7forums.com/bsod-driver_irql_not_less_or_equal-t10564.html
Mások is panaszkodtak, hogy előjön a kékhalál amikor neteznek, például itt.
"1.50a works well at start (6.20 SPI 32M @ 5.4GHz + no BSOD while gaming) but last 2 days, I got BSOD while surfing or doing nothing (0X124 and even a 0X0A7 ???)" -
mekex
tag
Az egyik felhasználónak, akinek hasonló problémája van egy Arctic Freezer 13 hütővel, küldtek egy új beta BIOS-t: 1.62A.
"I was sent beta UEFI 1.62A from ASRock support.
http://www.megaupload.com/?d=2OP2XBMXWith this version my problem is partially fixed. On level1 fan is spinning at full speed which is a bug, but on Level2 it now slows down to ~1500RPM which is a step forward.
Also it is a little bit more stable with 2 core stress and offset voltage. At least this is what I have observed.Please send info to ASRock Support about fan issue that your friend have because I had an impression that they don't belive this problem really exist. "
Lényegében azt mondja, hogy ezzel lement 1500RPM fordulatszámra Level 2-nél, viszont egy új hiba is jelentkezett, Level 1-nél maxon fog pörögni a venti.
Azt mondja, hogy írj az Asrock support-nak.Szerintem, ha nem írsz, sose fogják megoldani a problémát.
-
mekex
tag
"Reset gomb használata esetén az elmentett profilok törlődnek."
Ezt már javították új BIOS-al.@kakaduku
Ha új alaplapot szeretnél vásárolni akkor a következő honlapon van egy átfogó táblázat az alaplapokról.Alatta egy másik táblázatban, hogy ki mennyire tudta túlhúzni.
-
mekex
tag
válasz
XIII Ramses #1304 üzenetére
Az Asrock USB 3.0 megvalósítása gyenge minőségű. Egy német fórumon már nyílt egy olyan topik, hogy milyen eszközökkel kompatibilis és milyenekkel nem működik:
Etrontech-USB3 Controller (EJ168A) KompatibilitätslisteLécci írd be az eszközödet, ha nem működik jól, mert ez a lista az Asrock -hoz fog kerülni javításra.
-
mekex
tag
Az Asrock elismerte egy felhasználónak, hogy PCIe RAID vezérlő bővítő kártyákat nem támogatnak az Asrock P67-es alaplapok.
Ezt azért írom, hogy aki az Asrock alalapjához RAID kártyát vesz, az ablakon dobja ki a pénzt. -
mekex
tag
Csak egy bizonyos esetben oldották meg a duplán induást. Amikor ki volt kapcsolva a spread spektrum, akkor duplán indult. Ezt megoldották egy új BIOS-al. Már nem emlékszem a verzió számra.
Van mikor a túlzott overclock miatt indul duplán. Én lemondtam a túlhúzásról, szerintem az Asrock P67-ek nem igazán overclockingra valók. (És most meg lehet kövezni.) -
mekex
tag
Várd meg a Z68-at. Májusban vagy júniusban jelenik meg az Asrock Z68 Extreme4:
Z68 Extreme4A Gigabyte beszünteti a P67-sek gyártását és áttér a Z68-as alaplapok gyártására.
Állítólag jobban tuningolható a Z68-as alaplap és át tud váltani az integrált videókártyáról a PCIe (diszkrét) videokártyára (például ha böngészés után játszani kezdünk).
-
mekex
tag
"- Ez mennyire természetes, hogy mikor beletettem a procit, akkor rohadt nehezen lehetett csak ráhajtani a kart és sercegtek a fogak mint a kurva élet? Ennek ilyennek kell lennie?"
Erre én is kiváncsi lennek. Én is most raktam össze először gépet egy P67 Extreme4 alaplappal és I7-2600K procival és ugyanezt tapasztaltam.
"- Továbbá nem lesz gáz, hogy a 775-ös hűtőt csak iszonyat keresztbe lehetett felfogatni? Attól tenni fogja a dolgát?"
Ebben a fórumban írtak már tapasztalatokat erről és nem valami jók. Habár csak kb. 5%-át nem fedi a procinak, az eléggé meg fog látszani a hőmérsékleteken. De remélem tévedek."- Másik kérdésem, hogy iszonyat reklámozza magát, hogy milyen szuper THX hangzás, meg milyen fasza a beépített hangkártyája a lapnak. Nemrég vettem egy Asus Xonar DX hangkártyát. Az Asus azért odaver neki? Érdemes beletenni?"
Igen, érdemes belerakni, mert az alaplapi alapzajos. És ezt már XtremeSystems fórumon is írták. Azt javasolták ott, hogy le kell árnyékolni a csippet az alaplapon, de én nem fogok gányolni. A Milyen gépet vegyek topikban is azt írják, hogy nagy a különbség van az alaplapi és az Asus Xonar között, az utóbbi javára. Mondjuk nem fogod tudni beletenni az első PCI-E 1x szlotba, mert megakadályoz a hütőborda. Pontosan ezért vettem Extreme4-et és nem Extreme6-ot, mert az első PCI-E 1x szlotot nem sok mindenre lehetett volna használni. Ha később SLI vagy CrossFire-t csinálsz akkor a második PCI-E 1x szlotba sem fogod tudni elhelyezni, ha túl szélesek a VGA kártyák."- A videokártyát tök mindegy melyik számú PCIE 16X slotba teszem?"
Én a proci felől az elsőbe raktam. A másodikban nem próbáltam, tehát nem tudom. -
mekex
tag
"Akkor ezt a progit lehet használni Axtu helyett/mellett?"
Nem tudom, én csak tesztelő vagyok.
Én csak a ventilátorokat változtattam az F-streamben, a procit nem mertem tuningolni benne. Én megpróbálom az eredeti szoftot párhuzamosan használni ezzel.@Winne
"A bat4 név honnan ismerős nekem?Nem bírok rájönni."
Talán az XS-ről? -
mekex
tag
Úgy hallom, az Asrock-nak nem tetszik a dolog (a meghekkelt F-stream), mert így nehezebben tudja megmagyarázni az Extreme4/6 és az Fatal1ty közötti árkülönbséget.
Eddig az volt a stratégia, hogy többet kell fizetni a Fatal1ty -ért, mert plusz dolgok vannak rajta, mint az IDE, a szép kialakítás meg van pluszban a Fatal1ty Mouse Port. -
mekex
tag
"Úgy tűnik van egy speciális USB egér port az Extreme4 és Extreme6 alaplapokon is.
Egy meghackelt F-Stream Tuning programmal (amit eredetileg a Fatal1ty lapokhoz adnak) be lehet állítani az egér lekérdezésének az ütemét (polling rate) az Extreme4 és Extreme6 lapokon is. Ez a Windows-ban 125Hz eredetileg, de ezt lehet tuningolni egészen 1000Hz. Az Asrock az 500Hz -et ajánlja.A speciális egérport az Extreme4-en a LAN alatti USB port. A Fatal1ty-n a felső piros USB port. Az Extreme6-on nem tudom."
Keresek egy Extreme6 tulajt aki megnézné, hogy az Extreme6-on melyik a "Fatal1ty mouse port". Valószínűleg a legfelső piros, de jobb lenne ezt megnézni. A linket és jelszót a fent említett szofthoz privátban küldeném el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest