Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagyesz70
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asrock P67 Extreme 6-ba próbáltam egy RX 580-at. Nem ment. Nem volt kép. Nem volt még a lapon bios frissítés. A kérdésem, hogy megoldja e a problémát az update, vagy ne is szenvedjek vele.
Köszi:
bagyesz -
*Ropi*
félisten
Fatal1ty P67 Pro lapon aki használja az alaplapi IRST RAID-et és sikeresen frissített Win 7-ről Win 10-re úgy, hogy továbbra is tudja használni, elárulja nekem, hogy milyen IRST driverrel sikerült neki a Win 10 migráció?
Köszönöm!
Infó: az első újraindításig eljut a Win 10 telepítője, aztán RAID módban bootolás közben megáll "boot device missing" vagy valami hasonló üzenettel. AHCI módba átállítva gond nélkül megy tovább.
-
*Ropi*
félisten
BOOTMGR is missing...
Leírom, hátha valaki más is így jár: annyi volt a trükk, hogy ki kellett venni CSM módból (amiben a Win 7 miatt van) a lapot, bebootolni (benézve a boot menübe semmilyen eszköz nincs ott: sem SATA, sem NVMe), majd visszakapcsolni a CSM-et és újraindítás után beállítani a helyes boot sorrendet, majd megint újraindítani - most már látja és kezel is a Win 7 mindkét Samsung NVMe 950-et.
-
Kaslerka
tag
Sziasztok!
Most vásárolt egy barátom egy Asrock P67 Transformer alaplapot és nem műkődik rajta a SATA2 csak a SATA3
Van rá valami megoldás? Jól olvastam, hogy ez egy bug? -
kasa85
őstag
válasz
Whaazzup #3663 üzenetére
Köszi
Jó munkát,tüzijáttékozást mindenkinek,és köszönöm a lehetőséget amivel élni is fogok.
Meg egyezünk egy összegben majd írd meg még mennyi posta+ chip biosal,díjjal azt jövő hónapban,ha kell skacok bejelentem itt is van egy ilyen lap eladó azt vihetitek 18 e ért baráti áron
Rangom,és pozitív visszajelzéseim igazolják nem vagyok szélhámos bár másban az vagyok igaz gyerekként
Sokszor mondták anó akasztani valónak jóll ettem volna -
kasa85
őstag
válasz
Whaazzup #3661 üzenetére
Oksa
Srác vissza mondta a Kontrollert
Legkésőbb 12 én tudom majd megejteni tőled a vételt,mert nem tudom el kel e addigra az Xbox One Kontroller vezetékes.
8 rongyért árulom fél év garival amit én adok rá alig használtam,de egyenlőre Posta kell meg ezek amit jó,hogy meglehet oldani csak egyik sem állja a postai részt,de kell
Ami a vicc kategória azt is pár napig használtam Xbox One Kontrollert,de a Xbox 360 kontrollerrel tolom a játékokat jobban rezeg,és jobban célzok vele.
Tiszta kabaré T a kivételnek amit megtesz pár újonc
Valahogy megoldjuk egy a lényeg 12 re rá ér a cucc akkor lesz fizu
Ja jó munkát kívánok azt csak mértékkel nehogy ebben a melegben rosszul legyél én spec kinyúlok,ha ki kell menni.Igaz Hétfőn jön a lehűlés gondolom azért van betervezve -
kasa85
őstag
válasz
Whaazzup #3659 üzenetére
Uh olyan kicsik voltak rajta a betűk alig láttam
Vakuval,és még fényképezővel sem tudtam lekapni mivel olyan árnyalata van a feliratnak egybe olvadt a Chipel.
Oksa privibe kereslek elméletileg Xbox One Kontrollerem elmegy,és akkor meg tudjuk ejteni az üzletet.
Lapot eladom aki viszi majd Vagy Kövi hó 12 után fizunál tudom utalni a pénzt azt címet adok chipet meg rá írt biosal elküldöd amennyiben okés a dolog. -
kasa85
őstag
válasz
Skeleton01 #3654 üzenetére
Köszi rá kérdezek akkor milyen a chip utána járok
Ezer hála a segítségért nagyon sokat segített az infó mind értékileg,és mind hardverileg mit,és érdemes beszerválni.
Köszönöm a segítséget : Károly(#3655) Whaazzup
Amennyiben be tudod szerezni nekem a biost akkor pm be meg beszélhetjük azt persze ki fizetem
a + munkadíjat is mivel Angol tudásom nem megfelelő.
Persze a Magyart is töröm mint látni hála diszlexia,de nagyon jó tanáromnak köszönhetően mérsékeltem
eme betegséget,vagy minek is tartják ezt.
Megéri akkor a bios csere írásra van egy srác,de maradok inkább a komplett cserénél mivel abban biztosabb vagyok.
Nem tudom miért csak megérzés.
Ebben a hónapban festünk ezerrel lakást,de a következő hónapban,ha áll a lehetőség át utalnám az összeget amibe kerül a termék amit javasolsz,vagy javasoltok,és eladom a lapot olyat 20 ért mivel teljesen
hibátlan.
Tényleg alig használtam,és szét sem tuningoltam Kondik nem púposak,illetve proci lábak is ok.
Tartozékok Sata kébeleken kívül megvannak.
Azt mondom megéri a befektetést mivel valamennyit nyerek rajta illetve
szem ig szám alá írás,szerződéssel fél éves csere garit adok majd a lapra.
Személyesen is adom át akinek oda adom jelentkezőnek,hogy lássa a proci lábakat,illetve a kölcsönös
bizalom jeleként veszem ezt mivel segítek,és ő is meg nyugszik nem egy selejtet kap kézhez.
Szóval,ha gondolod pm írd meg mennyiért tudsz bios romot szerezni a lapba rá rakott alap friss biosal,és megbeszéljükKöszönöm mindenki segítségét a csoportban,és némi értetlenkedésem elvétését legyen szép estétek,és persze hűvösebb estétek tikkasztó ez a meleg ami idén volt.
Persze off tél sem volt rövid.
Meg lesz. -
Whaazzup
senior tag
Szia. Van komoly programozom amivel, ennyiért én tudnék postán küldeni vadi új BIOS-t, de a Ebay-Alieszpressz vásároltat nem ajánlom senkinek, mert általában a kevés működik megtapasztaltam. De itt a PH-n is vannak kollégák akik simán megírják az új üres chipre a tartalmat ha megkéred.Ha pedig van valakinek ilyen lapja Universal BIOS Backup Toolkit 2.0 lementi neked a tartalmat és elküldi, akkor egy 1000ft CH 341 is megtudod írni.ÜDV.
-
Skeleton01
aktív tag
Én a helyedben nem hagynám annyiban, ha ez egy nagyon keveset ment lap, innét 10 € lenne egy új, frissen írt bios chip (ingyenes szállítás, 24 hónap gari). Nagyon stabil deszka, kiváló vrm résszel, akár tartalék lapnak, de 25-30k körüli az értéke a használt piacon is...
-
kasa85
őstag
válasz
Whaazzup #3651 üzenetére
Lehet akkor maradok a biosz írásnál,és úgy adom el
Tudom,hogy megy a lap.
Én hülyeségem miatt van az,hogy ki be kapcsol mivel megsérült a bios.
Épp Írtam rá azt reseltem.
Akkor jött létre,hogy a Rom vagy minek is hívják használhatatlanná vált.
Sose volt baja a lapnak.
Északi hídnak semmi baja.
Bár igen sokaknak az ment tönkre.
Nem véletlen veszélyes a Bios frissítés.
Föleg aki a reset gombal azt hiszi vissza áll egy régi bios.
Ott lettem k mérges mikor a friss biost fel írtam.
Majd több kakaót kért mert a Bridge,vagy hogy írják jött ami a Szandit váltotta a régi Koraj procikat.
Sokaknál nem jött össze a csere a bios csere.
Én gondoltam törlöm a bios romot majd mielött telepítené fel reset majd vissza kapom az alap biost.
Na ja.
Sötét kép,végtelen ki be kapcs csipogás,és ezzel lett vége jött egy utód ez meg lassan nem is egy lassan 2 éve fekszik a lap a dobozában.(#3652) Skeleton01
Meglehet valahol nagyon benézhettem szóval akkoriban nem tartom kizártnak félre írtam egy tesztet,vagy specifikációt azt az miatt jött az elmélet Dual bios akkor kettő van rajta.
Bár skacok,ha tudtok segíteni meg köszönném.
Új Bios romot vennék már ki vettem óvatosan a pár lábú bios chipet a foglalatából.
Olvastam volt aki rendelt itt,mert az új bios frissítés megszívatta.
Viszont nem érdekel a kis Voltage fesz mivel sokaknak kell akinek lenne a lap.
Újabb GTX Nvidia kártyákat Windows 10 el a friss Bios hajtaná meg.
Igazából fentebbi fórumtárs tudna segíteni az írásban,de nem tudom írassam e vagy sem.
Mennyit ér a új chip,vagy rom bár erről felvilágosítás jó lenne melyik is a releváns,és megéri e,mert meg éri pár ezer ft az írás.
Jó kis lapom volt.
Csak hát a 2500k ment 2600k jött majd frissítettem azt szembesültem kicsivel több fesz kellett neki.
Most Asus Maxumus V Gene lapom van.
Abban sem megy sokkal alacsonyabban a fesz adott MHz en.
Szóval CPU a ludas sok kakaó kell neki 4.4GHz ért.
Viszont kell egy GTX980Ti kártya mellé.
Váltani majd akkor váltok mikor hivatalosan annyiért kapom meg a 16 magos Intel CPU t mint annó a 2600k procimat,vagy amennyit most ér újonnan.
A Razer vagy mi is a pontos neve AMD,ha jól emlékszem felmutatta a több mag lehetőségét.
Jelenleg igényt nem tartok 6 magosra kevés játékban a különbség.
Majd el jön az ideje akkor a csere is megesik.
Addig marad a 2600k,és az Asus lapom.
Astrock meg mehet mivel felesleges alkatrész meg jól jön egy kis pénz épp Tápot,meg lakás felújítással szemezgetek bár nem a lapnak az árából annyit már nem ér,hogy egy faxa táp ki jöjjön belüle 700W minimum Golden 85+ os.
Tép is régi azt kell cserélnem hisz a gép lelke az elektromosság.
A táp. -
Skeleton01
aktív tag
A dual bios azt jelenti, hogy fizikailag 2 db chip van a lapon, és ha az elsődleges bármilyen okból elszállna, akkor automatikusan a másikat fogja használatba venni (általában a chip mellett egy folyamatosan világító led is jelzi, hogy melyikről megy a rendszer).
A P67 Extreme 4 az nem dual bios-os. -
kasa85
őstag
Köszi a HELPET
Amúgy mennyi a reális ára most használtan ?
Zsír új fél évet használtam.
El adnám a lapot annak akinek kellene van már egy jelentkező várok rá garanciát is vállalok rá menni fog!
Lüke fejemmel azt hittem Dual Bios az azt jelenti van két bios rajta.
Mennyire megtévesztő egy szó több értelmű értelmezése.
Gondoltam elrontom a telepítését Írását a Biosnak akkor vissza áll egy vész alap bios verzióra.
Na igen.
Meg is volt
Felpörög,csip,kikapcs,és végtelen ciklusban így. -
kasa85
őstag
válasz
Whaazzup #3644 üzenetére
Én voltam a hülye nagyon kezdő szinten voltam bios cserénél.
Ahogy írtam rá a frisset reseteltem azt végtelen ciklusban ki be kapcsol.
Szerencsére a lappal semmi baj csak maga a biosal meg a hülye fejemmel,hogy ilyet tettem.
Inkább áram ingadozást írtam,de nem az volt.
Gondoltam nem áll fel a bios ami félig meg volt írva egy biztonsági protokol vissza tölt.
Egy régebbi bios.
Az idegesített a legfrissebb volt rajta nekem meg nem a legfrissebb procim volt benne.
Core I 5 volt benne.
Több szuflát kért a stabilitásért ezért újra írtam Flash USB ről mikor újra töltöttem,és írni kezdte a biost kis gomb reset megnyom azt jól el csesztem
Csak bios írás,vagy valakinek a jó biosa éleszti újra
Vicc a saját hülyeségem mekkora galibát okozott e k jó lapnál -
kasa85
őstag
Nem úgy lett volna elküldöm egy móder srácnak.
Viszont feleslegesnek tartom évek óta a dobozában van.
Kivehető a Bops ki is vettem óvatosan csak vissza kell rakni az újat,vagy írni valahogy rá egy normális biost,mert félig írt biossal végtelen ciklusban kapcsol ki be a lap -
*Ropi*
félisten
Ha nem alaplapra forrasztott a BIOS chip, akkor meg tudod csinálni (bár kicsit meredek a módszer
): kiveszed egy rendesen működő lap BIOS chipjét, beleteszed a tiédbe, bekapcsolod és belépsz az EZ Flash menübe. Itt jön a necces rész, hogy a bekapcsolt állapotban lévő lapban kell kicserélned a BIOS chipet a másikra (amibe be akarod írni a BIOS fájlt). Ha sikerült, már csak fel kell tolnod rá az előzőleg az internetről letöltött és pendrive-ra kimásolt fájlt. Meg persze a donor chipet visszatenni a saját alaplapjába.
-
kasa85
őstag
Sziasztok van egy ASROCK P67 EXTREME 4 B3 alaplap hibátlan.
Egy a baja a bios resetelve van.
Menet közben kaptam áramszünetet amint flasheltem a biost a lapra.
Akinek hibás a lapja,és jó a biosa annak megvenném,vagy oda adnám a lapomat meglehetősen jó árban.
Az alaplap fél évet volt használva.
Persze nem hirdetős totyik,de témába zár mivel sokaknak elszállt a lap kondik stb ügyben ez miatt gondoltam segítek persze csere bere fogadom alapján
Akit érdekel pm. -
Sziasztok
Vettem egy Asrock Fatal1ty P67 Professional alaplapot.
A Lan és az USB 3.0 portokhoz milyen drivereket használtok Win10 alá? (Az Asrock oldalán levő 7023 Win7 driver nem jött be)
Jelenleg csak 1db "Ismeretlen eszköz" van az eszközkezelőben. (Gondolom a LAN)
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Skeleton01 #3638 üzenetére
Ok. Köszönöm a választ, és a remek infót.További szép napot.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Skeleton01 #3634 üzenetére
Szia. Maximus IV Extreme (P67) ebből van.Azért kérdeztem, mert van több DB Dobozom hozzá hátha valaki keress ilyet.ÜDV.
-
Skeleton01
aktív tag
válasz
lotuska #3635 üzenetére
Az általam felsorolt Asus lapok is 8 fázisú tápellátással rendelkeznek, tuningpotenciálban nagy különbség nincs, az inkább proci (és szerencse) kérdése. Teljesen rendben vannak az Asrock 1155-ös lapjai, nem hallottam rosszat róluk, a legjobban felszereltek simán pariban vannak a többi gyártóéval.
A Z77 Pro3-at belépő szintűnek szánták inkább, mintsem komoly tuninglapnak, a konkurens P8Z77-V LX is csak 4 + 1 fázist tud.
4.5 GHz azzal a fesszel tökéletes 24/7-re, nagyjából 1.35V az átlag.
-
lotuska
tag
válasz
Skeleton01 #3634 üzenetére
Teljesen hozza nem ertokent, mivel jobbak tuningba a P67 Pro3-nal ezek a lapok:
Maximus IV Extreme (P67)
Maximus IV Extreme-Z / Gene-Z (Z68)
Maximus V Formula / Extreme / Gene (Z77)Nem erteket hozza, de pl P67 Pro3-ba nincs SLI tamogat es nincs semmilyen kimenet monitorra, valamint a VRM-on van egy kicsi hutoborda es 8+2 power phase.
Power Phase es VRM hutes szamit a legjobban tuningolhatosagba? Vagy van egyebb tenyezo?
Gondolkozom, hogy beujitok egy 2600k-t, de alig dragabbak alaplappal egyutt mint kulon a proci es legalabb lenne egy csere alaplapom, viszont nem tudom, melyik lap erne meg
, mert a multkor is volt fent egy Asrock Z77 Pro3 olcson, de amikor rakerestem akkor lattam 4+1 power phase...
Mondjuk az en lapon se valami tuningos, 4.5GHz-hez kell 1.312v
-
Skeleton01
aktív tag
válasz
Whaazzup #3633 üzenetére
A Rampage nevet mindig az aktuális HEDT platform lapjaira használják: lga-1366, 2011, 2011 v3, illetve most jön a 2066.
1155, Sandy/Ivy alá az alábbi ROG lapok készültek:
Maximus IV Extreme (P67)
Maximus IV Extreme-Z / Gene-Z (Z68)
Maximus V Formula / Extreme / Gene (Z77) -
Whaazzup
senior tag
Helló.Esetleg valaki találkozott, mostanában ASUS Rampage Extreme 1155 alaplappal.ÜDV.
-
lotuska
tag
válasz
Dark Archon #3630 üzenetére
Bennem van a kisordog, hogy folyamatosan csereljek, de megfogadtam, h ha megtalalom minimalis penzbol azt a konfigot amit keresek, akkor nem cserelek amig birja, igy aztan megmarad
. Az a baj, egy kis erotobbletert aranytalanul sokat kellene fizetni, amire meg en hasznalom tokeletes 75Hz-es monitoron max grafon halkan megy ami kell, ugyhogy lehiggadok
Sot, visszavettem a procimat is alaporajelre, hogy kimeljem, mert jelenleg nem profitalok a magasabb frekvenciabol.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Dark Archon #3630 üzenetére
Szia.Nem olvastam az előzményeket, de totál jó CPU-a 2500K- az egyik legjobb széria a 1155-nél, arról nem is beszélve, igen tuning barát.osztom a véleményed.ÜDV.
-
válasz
lotuska #3628 üzenetére
Nekem az első a garanciaidő vége előtt egy héttel meghalt (3 évesen), a cserepéldány azóta is megy. De azért hiú ábrándjaim nincsenek, hogy kibírja az örökkévalóságig, szóval lutri
Szerintem nem érdemes lecserélni a 2500K-t, ha csak játék miatt kell. A turbót állítva ez is megy 4-4,5GHz-n, ha nagyon muszáj, de ezt is csak GTX 1070 felett érezni. GTX 660-nal totál pénzkidobás. Én legalábbis megtartom, amíg totál ki nem pusztul alóla minden létező alaplap.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
lotuska #3628 üzenetére
Szia.Egy gondjuk van csak a tuning, de ez más márkára is igaz, ha nincs megfelelő vrm tekercs és fet kialakítás a tuningra meghal idővel, ez szinte biztos.Tapasztalatból tudom,igazán a húzást csak az erre kialakított extréme lapok viselik, de az sem mindent.Ha idáig jó volt miért lenne gond, max pár tizedet Uf-t csökkent a kondik kapacitása.ÜDV.
-
lotuska
tag
Amugy Asrock P67 Pro3 alaplapok mennyire halnak megfele? Nekem ilyen van, eddig semmi bajom, de eleg idos mar szegenyke. Hasznaltan vettem, tobb mint egy eve(alaplap+proci+ram), a tulaj elmondasa szerint 4.4ghz-en hasznalta a kit-et ujkora ota. Erdemes majd lecsereljem kesobb az i5 2500k-mat i7 2600k-ra, ami megy legalabb 4.5GHz-et? Tudom, hogy tamogatja a i7 2700k-t es i7 3770k-t de azok szerintem aranytalanul dragak. Csak Wow-ozok jelenleg, egy regebbi kiegeszitovel, meg 25 fos raidet nem probaltam, hogy birja a procim, ezen kivul neha kis GTA5 vagy regebbi jatekok full HD-ban. Vagy meg gondolkodtam, egy G4560 + olcso lap+2x4GB DDR4, de az se lenne sokkal olcsobb, mert a RAM arak elvannak szallva, sot, viszont ujabb,garis ha ujonann veszem. Ryzen nem tudom mennyire lenne jo az egyszalas teljesitmeny miatt Wow-ra, 25 fos raidre meg nem tudom mennyire kell a tobb szal. Videokartyaba a kozeljovoben nem szeretnek most beruhazni, volt dragabb, amelyen nem ment jobban ez a jatek, cserebe hangos volt, sokat fogyasztott es jo meleg is volt.
Velemenyek?
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok Igazából a P67-chipset egy igen jól eltalált gyártású chip a válogatott szériák- pedig kimondottan Extreme gamer- és rog--s alaplapokra mentek.ÜDV
-
lotuska
tag
Akkor valoszinu nem az a regi bios problema, szerintem vagy kuka a vga, vagy lehet zarlatos a vga es csak bizonyos pozicioba behelyze a gepebe meg megy, lattam ilyet az egyik baratom regi amd konfigjaba meg ment egy darabig egy ASUS R7 260 1gb, de mas gepbe nem ment se ujban se regiben.
-
lotuska
tag
Hasznalt valaki p67 pro3 lapot gtx 750ti kartyaval? Nem ad kepet a kartya, pedig a 3.30as BIOS van fent. Az elado azt mondja nala tokeletesen mukodik a kartya.
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #3622 üzenetére
Ezen a bios frissítés segít a legkevésbé. Másik, hogy random-fagyó gépen nem illik bioszt flash-elni.
-
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #3620 üzenetére
Szia!
Ha nagyon régi a bios-od 1.x, és meg is lennének a régebbi bios-file-ok - amit asrock ~2 éve leszedett a letöltések közül - , akkor is min. 2 bios frissítés után, 2-3 lépésben tudnád csak feltenni a 3.3-at a lapra.
Javasolnám a support hoz fordulni a jelenlegi bios verziódat megadva, és megírják hogy melyik verziójú biosokat kell beszerezni, feltenni, hogy OS alól tudj frissíteni.
Nekem "szerencsém volt", mert még korábban letöltöttem a H67m-ITX/HT-hez való bios-okat, mindet.
És amikor kellett, sorban végigfrissítve sikerült elindítani benne a Xeon E3-1265Lv2-t. -
Hali!
Frissíteném a P67 Pro3 BIOS-át, de azt írják a honlapon, hogy Win10 esetén használjam a beépített frissítőt. Amit nyilván nem tudok, mert nincs külön olyan ROM, Internet Flash meg nincs a BIOS-ban.
Most akkor mi van?
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Az SSD-s topikban nem kaptam választ a kérdésemre, így ide írok, hátha: van 2 db Samsung 950 Pro NVMe SSD-m, amiket egy Asrock P67 Fatal1ty Pro lapban szeretnék működésre bírni (a BIOS mod megvolt, anélkül fel sem ismerné őket). Külön-külön működnek, együtt viszont nem (boot device error, de érdekes, mert egy harmadik SSD-ről, egy 850 Pro-ról megy a rendszer). Ez az alaplap limitációja, vagy ha veszek egy dupla PCIe átalakítót (amivel egy PCIe foglalatba megy mindkettő, mert most külön vannak), akkor várható, hogy működni fognak együtt is?
Köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
Volt már olyan bátor fórumtárs, aki kipróbálta a P67 Fatality Professional NVMe-re moddolt L3.21-es BIOS-át, vagy én leszek az első?
-
lotuska
tag
Adott egy Asrock P67 Pro3 alaplap
Az adatlapomon levo konfigba bekerult teszteles celjabol egy Sapphire HD5670 512MB GDDR5-os videokartya, tapcsati nelkul, az alaplap 0x62 kodot ir ki :Installation of te South Bridge Runtime Services
Kepernyo fekete, nem tortenik semmi.A VGA az uncsim gepebol van, ott ugyanez tortenik Asus M4A77T alaplapban, a piros DRAM Led villog es fekete a kepernyo, 2 napja meg tokeletesen mukodott. Most nem mukodik a VGA-ja egyik gepbe sem. Az o ramjai viszont tokeletesen mukodnek az en gepembe-tehat nem RAM problema.
Meghalt a videokartyaja?
-
-
debcamp
aktív tag
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy 1155 asrock p67 extreme 4 lapot 2500K-val. Sajnos benéztem a lapot és ugye ezen nincs alaplapi kimenet monitornak.. egyébként is akartam vga-t venni, de amíg nincs, összeraktam, indul, check kijelző d6-t ír ami ugye kb hogy nincs kép kimenet, hát persze mert vga sem volt benne.. de más bajt nem észleltem azon esztétikai dolgokon kívül amiről tudtam és a tulaj biztosított róla hogy eddig neki szuperül ment és tökéletes párost képviseltek stb, oké. Végre sikerült szereznem vga-t, sokat szöszöltem rajta ,de végül egy r9 380 4gb -t lett. Oké, beteszem, indít és ugyan úgy nincs kép, d6 hibakód továbbra is. Hdmi-n van a kártya a monitorhoz kötve. Nyomtam egy clr cmos gombot, hogy alaphelyzetbe kerüljön a bios, gondoltam valami beállítás lehet.. de nem változott a dolog. Olvastam valahol vmit, hogy a régebbi lapok bios megjelenítői nem mennek újabb kártyával hdmi-n vagy vmi ilyesmi.. bár mint mondtam, nem tudom egyáltalán hogy meddig jut el a gép a bekapcsolás után, mert nincs kép.
Áttettem egy másik pcie foglalatba is, ugyan az a helyzet.
LEnne valami ötletetek, javaslatotok, hogy hogy csalogassam elő a biost, meg úgy egyáltalán a képet?
(Ssd (sata3 portra) és 2 hdd van rádugva (sata2 portokra), ssd-n van win10 rendszer, így indulnia kellene.) -
lotuska
tag
Szerintem varj vele, mert ahogy visszaolvastam a topic hozzaszolasokat egy BIOS frissites ennek a szerianak nem biztos, hogy jot tesz. Teljesen tanacstalan vagyok, hogy merjek-e frissiteni. Mar azon is gondolkoztam, hogy eladom a VGA-t es veszek masikat, de mi van ha azzel sem mukodik az alaplap?
-
sheep
addikt
válasz
lotuska #3603 üzenetére
Szerintem megoldja.
Nekem is ez a bios van fent sztem, azóta nincs gond semmilyen kártyával.
Figyelj majd a frissítés előtt állítsd defaultra a biost, ne legyen tuning.
Lehet hogy a windows nem fog bebootolni mert azt is viszaállítja IDE-ra AHCI helyett.
Ha most is IDE-n van akkor nem gond. -
fagy53
nagyúr
Köszi, hogy foglalkoztok a témával, én is kártyacsere előtt állok, 750Ti > 1050Ti és ezek szerint felkészülhetek egy BIOS frissítésre is....
-
lotuska
tag
válasz
k.zozo. #3598 üzenetére
En GTX750Ti-rol valtottam R7 370-re. Nem is "beep"el a bios es nagyon hosszu ideig kell nyomjam a kikapcsolas gombot ahhoz, hogy lealljon a gep. Alaplap Bios-a segiteni fog szerintetek? [link] A link szerint 10/15/2013 a legfrissebb BIOS driver a kartya pedig 2015-os. Holnapig varnom kell a BIOS frissitessel, mert nincs csere VGA keznel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Crucial Ballistix Red 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 kit (garancia: Alza, 2030.11.02-ig)
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Félkonfig (ASUS P8Z77-V LE + Intel Core i7 3770K + Corsair Vengeance LP 2x4GB 1600 MHz)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest