Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
sikerült átállitanom a bosban AHCIról-> IDE-re
így lehet, remélem másmak is hasznos lesz így nem kell újratelepíteni az op rendszert
!
AHCI -> IDE
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 3-ra. (AHCI módban 0)
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az IDE-módot.IDE -> AHCI
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra. (IDE módban 3)
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.De a Hard Disk Sentinel rövid tesztje még mindig olvasási hibát ir ki! :S
-
Dtomka
veterán
Samsung winchesterek ebben a topicban a samsung vinyokat ide mode-ban használják mert gyorsabb.
Ha én IDe módot választom akkor újraindul a win betöltésekor!Ti milyen módban használjátok? -
mekex
tag
Már lejárt a szerkesztési idő.
Összefoglalnám a lényeget:
Régi B2 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA2 portban = NEM OK
Régi B2 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA3 portban = NEM OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA2 portban = OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA3 portban = NEM OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + új firmwares Samsung HD103SJ a SATA3 portban = OK -
mekex
tag
Milyen reviziójú az alaplapod? B3 ?
Ha nem B3 és a SATA2 portban használd, akkor valószínűleg kezdi megadni magát a SATA2 vezérlő. Ha idei kiadású a Samsung HD103SJ vinyód, tedd át a SATA3 portba a HDD-t egy próba erejéig.A régebbi kiadású HD103SJ a SATA3 portban akár meghibásodhat is. Lásd itt.
Akár az is lehet, hogy egy régi firmware-el rendelkező HD103SJ-t használtál a SATA3 portban és emiatt meghibásodott a vinyó.
-
Dtomka
veterán
sziasztok!
A napokban raktam ujra a win 7 x64 et mert kék halálozott, vmi kernel problémája volt. Ahci módban indul csak el samsung sata 2 vinyo. (ide -ban win betöltésekor újraindul.)
Szeretném telepíteni a realtek hd audio 2.65 vagy bármelyik verzióját de nem tudom az ok:Ez ügyben tudtok segíteni?Mit csináljak?Mi okozza a hibát?
Köszönöm -
boogie84
veterán
válasz
ForRedGlory #2491 üzenetére
Hát barátom ha ebben a topicban nem találsz rá mindenre, vagy itt akkor felejtsd el a tuningot.
-
kasa85
őstag
Én is be szívtam.
P67Ex4-
Nem indul el a bioszig sem,folyamatosan ki be kapcsol.
Aki meg szívta ezzel az a régi típusú klaviatúra csatival használja a gépet USB be ne legyen be dugva semmi.
Ilyenkor be kapcsolod,és fel áll a gép csodák csodájára,így vissza lehet tenni a 2.0 vagy amelyik be vált,és nem 2,10 est ami egy fos. -
B4l!nt
aktív tag
válasz
ForRedGlory #2488 üzenetére
Hello!
4GHz-n megy.
Ha leterheled és figyeled közben a CPU-Z-t akkor az is 4-et fog mutatni.
A heaven az alapórajelet írja.
A 4GHz-t nem nehéz manuálisan belőnöd. Adj mindennek normal feszt, CPU kapjon pl. 1,28at kezdésnek, az biztos elég lesz, CPU szorzó 40-re.
-
ForRedGlory
félisten
Ne a biosban nyomtam egy auto 4Ghz-et, de akkor most mennyi is az annyi?
Ez nekem kissé nagyon magas... kettő 4Gh-z ír, kettő 3.3-at, anyám borogass...
-
ForRedGlory
félisten
Még egy hülye kérdés... asrock p67 extreme4 b3-as alaplap proci tuningjában valaki tudna segíteni? Csak kipróbálom hogy mit bír, semmi különös. Viszont ilyen bios még egy lapomban sem volt, és ez kicsit kínai... Vagy van leírás? Rászűrtem itt erre a topicban, de semmi érdemlegeset nem találtam.
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Szerintetek az Asrock P67 Extreme4 b3-as lapom kompatibilis ezzel?
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
nekem csak ahci modben indul el a windows, ha ide-t választom akkor a win betöltésénél ujraindl kékhalállal:0x0000007b
a kérdésem, nektek is csak ahci modben müködik?
-
-
MrCsiT
addikt
válasz
rankesz #2477 üzenetére
Valahol a topicban - lehet, hogy 1-es hsz - volt erről szó, de fejből nem ugrom meg ..
Kérdés, hogy melyik feszre gondolsz, van egy pár
Én alulfeszelni próbálom a procimat, de 1.3V-vel, vagy alatta ált. mennek 4.2Ghz körül a 2500K-k. 2600K-ról nincs infóm, de ha rákeresel itt a topicban, lesz találat. -
MrCsiT
addikt
válasz
boogie84 #2472 üzenetére
Mint rankesz írta is
- ezek low voltage ramok. Bevallom, nem is értem, hogy miért nem arra gyúrnak a gyártók, hogy minél alacsonyabb áramfelvétellel próbáljanak meggyőzni, mint vásárlót ?
Mostanában is láttam ram-teszteket, és 1.5V- 1.65V volt a ramok fesze. Vicc..Ezek a Sniper ramok 1.35V-n már az 1866-ot viszik cl10 mellett, holott gyárilag 1600-as modulok. Nagyon örülök, hogy ezeket vettem
-
jookomak
őstag
válasz
jookomak #2409 üzenetére
Múltkor írtam, hogy nem jó a wd my passport 500. Bekapcsoltam biosban a legacy módot, és így most működik.
(Sose fogom megérteni, hogy ha bizonyos dolgok csak egy fajta beállítással mennek, akkor miért nincs alapból bekapcsolva. Azazhogy mi változik, hogy ki, illetve be van-e kapcsolva egy ilyen légypiszoknak tűnő opció?) -
MrCsiT
addikt
válasz
Fantomas80 #2445 üzenetére
Szerintem ezt a Gskill Sniper-t válaszd
Az én Pro3 (B3) lapomban szépen működik 1.245V -vel -
XaraX
addikt
válasz
ForRedGlory #2468 üzenetére
P67-ben nem tudod használni.
-
ForRedGlory
félisten
Gyors kérdés, mert nincs időm olvasni (most viszik a VGA-m)... Hol lehet beállítani vagy be kell-e egyáltalán hogy a core i5 2500K-s prociban lévő integrált VGA-t használni tudjam (amíg nem lesz normális VGA)? Vagy bekapcsolom a gépet és azzal megy zokszó nélkül?
-
banderasz77
addikt
Na kiteszteltem a cuccost. Minden frankó volt, de alapon kékhalálozgatott, így az offset-et még állítanom kellett, hogy picit több fesz maradjon idle.
-
N_A_S
veterán
válasz
banderasz77 #2456 üzenetére
Rendszergazdaként kéne futtatni, de egyszerűbb ha felteszed a 2.52-es IBT-t, lényegében ugyanaz a kettő. Lehetőség szerint minél több rammal futtasd a tesztet, elég 10-20 kör, aztán mehet a játék.
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
USB-s billentyűzetem van. Frissítettem a BIOS-t az új 2.1-re és nem tudok belépni az UFI-be.
Hiába nyomom a DEL billentyűt semmi, elkezdi betölteni a win-t.
Mi a megoldás? Valakinek valmi 5let? -
N_A_S
veterán
válasz
banderasz77 #2454 üzenetére
Ezeknél a prociknál a Prime nem legalkalmasabb stresszelő progi. Linx / IBT-vel szokás tesztelni, mert az stabilabb képet ad a rendszerről, és még az sem 100%-os.
-
banderasz77
addikt
Nos, Load 1,216V lett 42-es szorzónál (ez még mindíg offset -0,165) és fut a Prime. Kíváncsi leszek lefut-e mondjuk 1 órát. Az már elég biztató lenne. 61 fok max. a legmelegebb mag néha.
43-as szorzónál boot kékhalál volt, 44-nél pedig mindíg postnál restart.Ha ez a beállítás működne, akkor megtartanám 24/7-re. Gondolom ez frankó lenne.
-
XaraX
addikt
válasz
banderasz77 #2451 üzenetére
"az össze vissza ugrál.."
Mármint mi ?
Ha a szorzó nem auton van, nincs turbo boost, vagyis a szorzó terhelés esetén pl 40x lesz.
Ha az ugrál nálad össze-vissza, vagyis csökken terhelés hatására, akkor kevés a TDP. -
banderasz77
addikt
-
XaraX
addikt
válasz
banderasz77 #2449 üzenetére
Alapórajel, és turbo boost gondolom a kérdés...
[link]
Prime 4 magot terhel. -
banderasz77
addikt
Azt meg tudja nekem valaki mondani, hogy prime alatt a 2500k miért megy fel csak 3,4 Ghz-ig? Már a fogyasztási értékeket is felvittem, de semmi.
-
SipiBcs
őstag
válasz
Fantomas80 #2439 üzenetére
Nekem ugyanez van csak 4 GB-os kiszerelésben. 1,6V alatt tudja az 1600MHz-et.
Nincs velük gond.Amennyiben csak most akarsz vásárolni és még nincs a doboza az asztalodon, akkor viszont jobban jársz, ha 1,5V-os kit-et vásárolsz.
-
banderasz77
addikt
válasz
XIII Ramses #2443 üzenetére
Na jó nagy láma voltam. Megláttam egy Asmedia chipet a lapon és örültem.......
De hát az nem az USB3-as vezérlő volt, ezen is van egy Etron fostaliga..... -
Fantomas80
tag
Köszi akkor lehet inkább a G.Skillt választom.
Egy ismerős Asus lapjában Kingstont- vett az alaplap szépen be is lőtte neki a ramokat 1,65V-ra. ahogy olvasgatom a fórumot ez nem igazán egészséges.
Szóltam neki de 1,5v meg kifagy. -
boogie84
veterán
válasz
Fantomas80 #2442 üzenetére
2. és 4. slotban mindenképp el kéne h férjen. Sztem 90%unk így használja a masinát.
-
XIII Ramses
aktív tag
válasz
banderasz77 #2437 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy ezek után akinek etronos chipje van az ihat rá hideg vizet. Nem fognak vele foglalkozni. igy jártunk...
-
Fantomas80
tag
Még ezt nézegetem csak ez meg nem tudom elférne-e a hűtőmtől.
G,Skill -
Rottweiler89
senior tag
Ugyan mindegy hogy 1333 vagy 1600Mhz...Különbséget úgyse lehet észrevenni köztük.
Vegyél Kingmax 1333-as RAM-okat!(1,5V) -
jeni
félisten
válasz
Fantomas80 #2439 üzenetére
inkább keressél olyat ami 1,5V üzemelnek
G.Skill Sniper -
Fantomas80
tag
Kingston KHX1600 C9D3B1K2/8GX
Mennyire szereti ezeket a ramokat az Extreme4-es lap?
Jól értelmezem hogy az 1600MHz- csak 1,65V-on tudja? Kingston
Van valakinek valami tapasztalata? -
Frenky89
addikt
válasz
banderasz77 #2434 üzenetére
Már csak azt kellene megtudni, hogy ez vagy véletlen, vagy mikor kijött a Gen3 széria akkor elkezdték a többi lapról is hanyagolni az Etron chipeket.
-
Tommee
aktív tag
válasz
banderasz77 #2434 üzenetére
Jó neked
A többiek pedig várhatnak "csodadriverre" Entron-éktól, köztük én is majd ha lesz USB3-as eszközöm. -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Ma hoztam el az új cuccaimat az üzletből. Ami a lényeg, hogy egy Asrock
P67PRO3 B3 lapot vettem és már ASMEDIA chippel van szerelve!!!Üdv.
-
zoli1982
tag
válasz
boogie84 #2421 üzenetére
Jaj, kicsit furan nez ki a dolog... Most raktam ossze darabokbol a gepet, megy ra a win7... Beneztem a "biosba" megremultem tole... Remelem nem lesznek hulye kerdeseim.
Szerintetek, ha a hutot iranyba rorditom, az nagy para lenne? Akkor ugye egy minimalisat mashogy fog igazodni a procihoz (ergo a negy sarkan nem lesz hutoborda) vagy hagyjam a francba igy esztetikai higasan? -
boogie84
veterán
válasz
SipiBcs #2419 üzenetére
Előző E8500 3,6, 3,8GHz-hez képest nálam a 2500K 4,4GHz már extrém tuning. Mezei felhasználó vagyok.
(#2417) zoli1982: Fel tudod tenni, ahogy a kollégák írták. Ne csodálkozz ha picit ferdén fog állni a hűtő, valakinek ilyen tapasztalata volta a 775ös foglalattal. Lényeg h megoldható.
Egyébként azt sajnálom h nem próbáltam ki a Silent Knight 2-t a procin a (használt) Noctuaval szemben. Lehet h az is tudott volna ennyit. Jaj de sajnálom.
-
Tommee
aktív tag
-
zoli1982
tag
Utolso kerdes igerem (amig meg nem vettem a lapot)
Ramegy a lapra a zalman cnps 9700-es (full réz, nem az aluminiumos) proci hutom? Nagyon jo lenne, mert nagyon csendes es rohadt jol hut. -
zoli1982
tag
Sziasztok! Lenne lehetosegem venni viszonylag kedvezoen egy ASRock P67 Extreme4-B3-as alaplapot. Annyi lenne a kerdesem hogy ez jo fajta deszka? Egy i5 2500k lesz benne meg.
-
antonybee
csendes tag
Bios upadte megvolt. Semmi valltozas. de olvastam egy oldalon a ramok hozzaszolasaiban hogy masnak is volt/van ilyen problemaja, miszerint dualban nem indul el. Utananeztem es nincs a tamogatott modellek listajaban. Megprobalok beszerezni olyan modelt ami szerepel a listan hatha. Addig is "eldocogok" ezekkel. (windows elmenyindexben 7,4 pont a 7.9 bol szerintem nem rosz :d )
-
ela
tag
válasz
antonybee #2406 üzenetére
Szia !
Mielőtt bármibe is belekezdenél :
Csinálj egy BIOS reset-et.
Vedd ki az alaplapból áramtalanítás után ,de húzdd ki előtte a tápodat is a 220-ból ,a BIOS elemet és várj kb.:30 másodpercet,majd tedd vissza az elemet és helyezdd újra áram alá a gépedet.Ellenőrizd ,hogy most már megy-e a Dualchanel az 1-3 vagy 2-4 Slotokba helyezve a RAM-okat.
BIOS frissíttése javallott mindenképp,ha van újabb a gyártó oldalán,mint ami az alaplapodon jelenleg telepítve van.
Bár a BIOS leirása csak a CPU-ra vonatkozik,ez ne zavarjon,hisz itt már a CPU tartalmazza a memóriavezérlőt is,tehát frissíts.Ha ezután is fenn áll a problémád,lehet hogy sérült a lap foglalalta,vagy rosszabb esetben maga a proci memvezérlöje romlott el.
Lévén új konfig gariztatnám a helyedben a probléma további megléte esetén.Üdv:
ela
-
jookomak
őstag
válasz
antonybee #2408 üzenetére
Csinálj egy bios frissítést, az sosem árt (többnyire). Utána viszont úgy tedd be a ramokat, ahogy javasoltam. Aztán ha úgy se akarja, akkor lehet gariztatni kéne a lapot, vagy a ramot.
Más: Vettem egy wd my passport essential 500 gb vinyót, és ez a nyomorult etron csippes usb 3 hozzá se szagol
Sima pendrive-val működik, usb2-n is megy a vinyó, de a 3on, amin mennie kéne, azon nem. Bedugom, áramot ad, felpörgeti, de nem jelenik meg a cucc sajátgépben.
-
antonybee
csendes tag
Sziasztok.
Ma erkeztek meg az uj rendszerem alkatreszei: Asrock p67pro3 se, Intel i5 2500K, GTX 560 non ti, 2X2 giga corsair ddr3 as ram 1600 mhz, Sirtec hpc 500 g12s tap, 500gigas hdd.
Az a problemam, hogy nemakar sehogy dual channelben menni. Eleve csak akkor indul el normalisan a rendszer ha a 3. slotban van egy modul.
Most single chanelben hasznalom ugy. hogy a 3. es 4. slotban van modul. Megprobaltam vsszaveni a ramok frekvenciajat de ugysem jon be meg a bios sem meg csak nem is sipol.
Eselteg valami otlet hogy lehetne ravenni a dual channelre?
Elore is koszonom -
Nincs név
tag
P67 Pro3 SE-ben a fenti 8pines csatiba azt írja a lap, hogy 4pinessel is működik. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan dughatom rá csak a 4est vagy azt, hogy nem fog beszarni tőle? Jelenlegi tápomból a 8as nem ér el addig, úgyhogy valami rövid hosszabbító vagy átalakítót kellene majd használnom de addig is, dughatom rá így nyugodt szívvel?
-
kribe
őstag
válasz
freestailo #2401 üzenetére
Amikor én kerestem alaplapot még közelebb volt a 40-hez, úgyhogy nem olyat vettem, pedig nagyon tetszett. Egy csinosabb kinézetű, pár (hasznos vagy haszontalan, döntse el mindenki magának) extrával megpakolt P67 Pro3 szerintem. Csak éppen másfélszer annyiba kerül...
-
freestailo
őstag
Sziasztok! Mi a véleményetek erről az asrock p67 fatality performance lapról? Nekem pont megfelelne mivel nem kell crossfire/sli képesség, viszont jól jön a sok pci és mini pci hely hangkártyának wifi kártyának stb.... látom hogy Eltron vezérlős az usb3 ami nem túl bíztató!
Szerintetek jóféle lap ez? 30k -ba kerül, ami sztem nem sok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A rend őrei
- Yettel topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest