Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
Ha nem lenne olyan gondom, hogy a 14-esem valamiért időnként nem indul(t) el, nekem is jó lenne. Most egy napja elindul (megcseréltem a venticsatlakozókat), de lehet, hogy a 12-es szele indítja be (most max. fordulaton van), mivel pár másodperccel indítás után jelenik csak meg a 14-es fordulata biosban. Mikor belépek induláskor a biosba, hw monitor fül és eltelik néha 10 mp is mire kiírja a fordulatát. De lehet, hogy csak késleltetett indítású
-
Pipó
őstag
Egy Noctua D14 hűtő, mindkét ventije 3 pinás. Megcseréltem a két venti csatlakozását a lapon, a 12-es (külső) az pöccröff indul, emezt még tesztelgetem. Legutóbb beléptem a biosba, már minden hűtőm ment, mikor ezen még "NA", majd 7-8 másodperc múlva csak elindult. Legtöbbször (már amikor a probléma jelentkezett) nem indult el utólag sem (ezt az oldallap levételével is ellenőriztem), csak mocorgott. Az a baj, hogy ez benn van két hitpájp lamellasor között, elemlámpával is csak 2 mm látszik a lapátokból. Télen nem fog izgatni, de most a tetőtérben ne baszakodjon velem.
-
boogie84
veterán
Azt hiszem vak lárma volt az egész.
Nem néztem meg anno, hogy felismerte e a vinyókat a sata3-as portokon. Visszagondoltam, ejj, anno én kimentettem a beállításokat:
Láma módon ,most azt hittem h eltűntek a vinyók. Most próbaképp bekapcsoltam a gépet, és megnéztem h valóban nem kezeli e őket, vagy csak nem látom biosban. Utóbbi volt a nyerő. Windowsban megvan minden eszköz. Én hülye csak ez után néztem meg a korábbi bios mentést. Anno sem voltak rajta a vinyók, mint látható a képen.
Kérdés h miért volt bios reset a takarítás után (miközben semmihez sem nyúltam), másik h miért nem látja a vinyókat a bios, sata3-as porton.
Amikor a 4 sata2-es porton vannak akkor látja a bios is, és akkor azokat is ki tudom választani h melyikről bootoljon. Amikor sata3-ra vannak dugva, természetesen ez a funkció elvész. Azt hiszem erre lesz megoldás az 1.80-as bios. -
ela
tag
Hi !
Nálam a sponteanitás a gond.
Mondjuk ez eléggé Xar tud lenni ,lévén USB Bill+egér Kombóm.
A cucc műxik akár 3-4-5 hónapig probléma mentesen,aztán azt mondja,hogy nincs többé.
Látod a Monitorodon a Win7 ,vagy épp megnyitott weboldal képét és nem reagálnak az eszközeid,bármit is teszel.
Csak a HARDRESET/Újraindítás segít.
Aztán mrgint 3-5 Hónapig semmi gáz az eszközzel.
Jujj de nem értem miért is van ez így.
Na mindegy is ,előbb utóbb csak jó lesz.
Köszi.
Üdv:
ela -
ela
tag
Szia XaraX !
Nálam viszont továbbá is előfordulnak a random USB Bill+egér elvesztések.
Nincs USB 3.0-ás külső HDD-m,vagy Pen-em sem egyenlőre.Szinte mindegy ,hogy USB 2.0 vagy USB 3.0 porton keresztül csatlakoznék-e a gépemhez.
Amit használok ,illetve használni szeretnék :
Logitech S520 bill + egér combó.
Tapasztalatom szerint,amikor Őfelsége a GÉP (na jó Deszka) ,úgy gondolja ,eldobja ezen eszközeimet,akár csak egy sima NET,vagy Office használata közben is.
Hard reset vagy a Gép erőszakos (4 mp lenyomva a bejapcsgomb) után újból minden OK,akár hónapokig.
Na ez az a bizonyos Parafenomen effektus,amelyről beszélek.
Nincs rá ésszerű magyarázat és sajna egyenlőre hosszútávon működő megoldás sem,legalábbis nálam.Örülök,hogy Nálad megy minden rendesen,bár az is előfordulhat,hogy a Z-s lapoknál ezt a problémát már javitotta az Asrock (nem tudom,meg kéne kérdezni Őket,hisz nagyon segítőkészek,ahogy hallom).
Üdv:
ela -
mekex
tag
"Cserélni nem érdemes rá a meglévőt."
Én cseréltem Asrock P67 Extreme4 -ről Asus P8Z68-V Pro/Gen3 -ra és azt kell mondjam, hogy föld és égA P67 Extreme4 volt az első és utolsó Asrock márkájú termékem.
Mióta megvan az Asus azóta egyelőre nincs kékhalál, minden működik az első perctől.
Szóval, ha sz@r minőségű valami, akkor érdemes váltani.
-
banderasz77
addikt
-
kasa85
őstag
Ezek szerint akkor normális a hő emelkedés.
Sajnos most nem tudom mekkora az optinállis 4.3GHZ Mungen 2 hűtővel.Teszt,és a Cpu feszt is le vettem 1.2v ra.
Spread Spectrum gondolom felesleges.IBT vel érdekes folyamatosan 3.5GHZ és 4.3GHZ között ugrál,míg a Prime95 két magot terhel le sokszor a többi pihen
-
kasa85
őstag
Link a beállítás módosításáról.
20
21Mungen 2 ventijét nem piszkálom mert halk,és így is minimum 40C maximum 55C fokon tartja a procit.
Nem bízom a vezérlőben,így manual 100% van aminek semmi hangja nincsen GPU szélzaja úgy is elnyomja ha lenne.
Ha vannak még ötletek mit érdemes ki be kapcsolni jól jönne,mert akkor egy jó darabig belesem nyúlok a bioszba -
Mampa
csendes tag
Szerintem egyre inkább ugyanarról beszélünk.
De az miért nem lehetséges, hogy az én procim alapfeszen tudja a 4500 MHz-et???
Egyszerűen megnéztem mennyi feszt kap alapfeszen (sőt, hamarosan lesz olyan alaplapom, ahol ezt egyszerűen ki is mérhetem), s a szorzót 45-re állítottam, a feszültséget pedig fixáltam. Ez akkor alapfesz, nem?
S mivel ez 1,24 volt, így a 4 GHz-et alapfesz alatt tudja, mert ott elboldogul 1,12 V-tal. -
Mampa
csendes tag
Miért nem olvasod el azt a részt, hogy nem emelem a szorzót, alapon hagyom? Ilyenkor nincs tuning, nincs 50-es szorzó, nincs feszültségemelés. Tehát alapórajel, alepfeszültség! Éééééértheeeetőőőőő?????
Amúgy, ha ezt a beállított feszültséget rögzítem, akkor még a turbó órajeleit is ezen a feszen fogja vinni a proci. Igen, lehet nevezni VID-nek is, de ezt a kifejezést, amióta egyre jobban terjed a procik mindenféle paraméterének a változtathatósága, egyre kevésbé érzem létjogosultnak.
Amúgy vannak olyan tuninglapok (pl. X58-nál a Foxconn Bloodrage volt ilyen), hogy alapfesz alá (vagy ahogy mondanád, VID alá) nem engedték beállítani a CPU feszültséget. Ez is bizonyítja, hogy igenis van egy "alap feszültsége" minden procinak.
-
Spirit
őstag
Azóta történt előrehaladás. Ha a VTT-t fix 1,06-ra állítom, a ramot pedig fix 1,56V-ra, akkor 1,3V-os vcore mellett stabil 4,2ghz-en.
Most jönne a 4,4ghz, de vcore-tól függetlenül nem megy. A VTT-vel kellene játszani, mennyit emeljek rajta?Muszáj hozzá a ram feszültségét is emelni? -
N_A_S
veterán
-
-
Savanya
addikt
Rendes kiskerről beszélek és nem ismerős nepperről .
Nekem most Z68 Asrockom van ,de a Coolink Swif2 pwm-est nem képes elég alacsony fordulaton járatni . Szerencsére 2db CPU fan van és a másodikban már jó lett .
Eddig viszont 3 negativumom van a lappal : 1 . melegebb a cpu 2. Kingmaxom nem akar rendesen menni 2133-on benne 3. többet fogyaszt mint a P67 -
boogie84
veterán
Extrém poros a szobám, ezért majd nézek is porszűrőket a házikó minden egyes négyzetcentiméterére
(ezek közül válogatok, kombinálom majd ki: egyik, másik )
Azért szereltem így,mert nem akarom h alulról felszívja a port, mert a gép alá neccesen fújok be a kompresszorral. Bár ha megdöntöm akk nem gond. + A ház oldalán a 20as venti elég jól fújja neki, a vganak és a cpu coolernek a levegőt. Sztem egyáltalán nem rossz a behelyezés.És valóban érezni a kifelé áramló levegőt, ha a ház oldallapja fel van helyezve. Para elmúlt.
-
boogie84
veterán
Bakker. Ez rendesen elmenne fizikaórán kísérletnek
Corsair tápok topicja
saját tapasztalat -
boogie84
veterán
Nálam 2db Swif2 van. Egy a noctuan, egy pedig a ház végében.
Ha a ház végében lévőt rádugom a cpu fan2-re akkor jóval lassabb. AXTU-ban a vezérlést CPU FAN 1 és 2-t egyszerre lehet állítani. Ennek ellenére nem így működik.
Úgy használom h egy elosztóval összekötöttem őket és a cpu fan1-re dugtam. Azonos fordulaton mennek (1200).Sztem így tökéletes.
(#1361) XaraX: Na most ezt nem értem. Mindegyik fan-t lehet állítani biosból. Sőt AXTU-ból is.
-
XaraX
addikt
Megnéztem neked, hogy biztosra menjek, és ne beszéljek hülyeségeket.
Rádugtam egy PWM-s swif2-öt, max fordulata 1700.
PWM csatin 1200-ig vette vissza.
A 3 tűs csatin 560 volt a minimum fordulat, tehát az lesz számodra is a megoldás szerintem.
Értelemszerűen a második a swif2, az első a PWM csatira kötött 3 tűs venti, amit természetesen nem szabályoz így, max fordulaton megy.
Ebből kiindulva, a Tiedet kb 1000-ig kellene, hogy csökkentse. -
mekex
tag
"Reset gomb használata esetén az elmentett profilok törlődnek."
Ezt már javították új BIOS-al.@kakaduku
Ha új alaplapot szeretnél vásárolni akkor a következő honlapon van egy átfogó táblázat az alaplapokról.Alatta egy másik táblázatban, hogy ki mennyire tudta túlhúzni.
-
szacsee
nagyúr
Sajnos azt nem tudom milyen modult hoznak, majd kiderül, bár van még lehetőségem megkeverni, mivel itthon a deszkámban az 1333-as modulok mennek 1,5V-on 1600-on.
Ennél csak többet tudhat, akkor már nyertem vele. Igazából az elvárás az lenne, hogy 1,5V-on hozza az 1600Mhz-t 1T és Cl9 mellett.SipiBcs: Ilyesféle fotóra gondoltam, bár ez ha jól tudom Giga Ud7 hát oldali része.
-
rankesz
veterán
Hát sajna akármennyit adok neki- 1.59-ig bezárólag még a windowsig se jut el, kevesebb feszekkel még az EFI-ben is fagy... Nem tudom mit szólna Gianni ha vinném a RAM-ot is amikor a lapot cseréltetem hogy ez is csere... valószínő nem lenne egyszerű cseréltetni vele...
Vagy maradjon, és használjam így?
Mennyivel lassabb a CR2 mint az 1?
-
rankesz
veterán
VTT 1.077, de akkor később megnézem kisebb ramfesszel
Az bekavarhat szerinted hogy 2 kitet vettem Gianni-tól, és itthon (100< km-el arrébb) vettem észre kibontás után hogy véletlenül egy XMP-s, és egy nem XMP-s kitet adott... az időzítések elvileg megegyeznek CPU-Z szerint
-
natë
nagyúr
Alapból az AXTU beállította állandó max. fordulatra a coolert tuning után. Korábban szinte hangtalan volt a gépem, most meg olyan, mintha egy versenyautóban váltanám a sebességet. Nem értem én ezt. Mi van akkor, ha nem használom az AXTU-t (uninstall)? Hogyan vezérli a fordulatot a bios? Bocs a sok kérdésért
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Elfelejtettem a film címét
- Politika
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Dragon Age: Origins
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest