Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kinghaxor
aktív tag
Hát majd hétfőn kiderül. Ha minden igaz, akkor jön meg a pendrive. A "Milyen Pendrive-ot vegyek?" topikban majd le is írom a tapasztalataimat sebesség és stabilitás terén összehasonlítva a hátsó portokat a front panelen lévőkkel. Kíváncsi is vagyok mi lesz majd az eredmény, mert eddig jót nem olvastam az etron-ról.
-
Poplacsek
senior tag
Affene.. Remélem javítják majd a hibát egy következő BIOS-al..
RAM-al és szorzóállítással nálam nincs gond szerencsére, de hát akkor marad a 3.12, mert a downgrade nem ajánlott.
Habár lehet megpróbálom a 3.10-est, hátha azzal működik az alsó PCI-E, inkább oda tenném a tuner kártyát, mint a proci hűtő és a VGA kártya közé beszorítani... -
kasa85
őstag
Értem akkor így világos bár lehet jobban jártam volna egy jó öreg gigával,vagy asus-al.
(#2927) Dark Archon
Érdekes jelenség tégy egy próbát arra a pár hónapra hátha neked is az a gond,és ha jeleznéd privátban mi lett az eredmény nagyon hálás lennék érdekes ez a kékhalál.
Talán a modulokkal is szarúl bánik bár kitudja a fő időzítéseket kézzel meg adtam,és a megfelelő feszt. -
kribe
őstag
Z77-es chipsetben összesen 4 USB 3.0-s portot támogat az Intel vezérlő, kettő hátlapit és kettőt egy alaplapi csatlóról. A többi usb3-as portot külső vezérlő kezeli, Asrock Extreme4-es pl. ASMedia, Extreme6-on viszont Etron. A többi gyártó alaplapjainál is csak 4 Inteles van.
-
-
-
kasa85
őstag
És az én Astrockom hol a csudába lett
Látom Gen3 megnevezésű van csak,de a dobozán nincs Gen3 kötőjellel írva.
Gondolom ez a javított P67Extreme 4
A franc a bioszukba.
2.0 van fent most a Gen3 teljesen más megnevezésű hihetetlen mit fabrikálnak ezek.
2.10E ajánlanám,de a nem Gen3 jelzésűekre bőven jó a 2.0,vagy a 2.10E amiben már a USB is lehet részletesebben állítani.
Lehet vissza viszem azt vissza kérem az árát vicc,ha törölték még jó hogy írtad ,mert most látom mi a helyzet a lapommal.
Mikor megjelentek akkor vettem két hónappal rá ezt a lapot,gondolom ezen az USB 3 javították amit szoftveresen nem tudtak megoldani,mert nem is lehetett akkor hibás tervezés miatt kérem is vissza a lét,ha nem hülyeség amit felvetek.
Közben meg találtam,de nem az alaplapi listán. -
Most letiltottam az USB3-at, meglátom mi lesz, mert most nincs kedvem 40 rongyért új lapot venni, csak mert kb. heti 1x kapok egy kékhalált. Csak hát így elég megbízhatatlan a gép, nem merem otthagyni letölteni se, míg melózom. Mindenesetre idáig változatosabbnál változatosabb BSOD üzeneteket kaptam, legutóbb a "clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval"-ban gyönyörködhettem, ami egyesek szerint CPU hiba, de az egész közös pontja bizony az alaplap.
-
XaraX
addikt
Nekem az egyik lapom Etron-os, a másik ASmedia-s.
Tegnap kicsit több, mint 1.5 TB adatot másoltam Usb3 winyóra, semmi gond nem volt vele, nem dobta el, nem lassult be.
És etron vezérlő van rajta.
Eddig nem volt eszközöm, amivel meg tudtam volna nézni, fenntartásokkal kezdtem neki, de pozitivan csalódtam.
Ja, igen, win7 64-bites oprendszer. -
kasa85
őstag
Pont egy héttel találtam meg miután történ az incidens.
Nagy nehezen sikerült rá jönni mi volt a hiba tényező,mert amikor megtörtént a flash nem töltött be még a bioszig sem.
Aztán cseréltem a klaviatúrát a régi csatlakozásra,és az egeremet is ami nem lett volna szükséges,és ott szembesültem azzal a problémával,hogy az USB kimenet tiltott le a hibás biosz programozásért.
Kicsit parás volt a helyzet,mert majdnem vissza vittem garba megcsináltatni,de jól tettem,hogy csereberéltem a komponenseket a gépemen.
A dátumot nézve nem változott semmi gondolom azóta sem javították,ha igen akkor meglesem mi a helyzet. -
XaraX
addikt
Én is cseréltem Asrock P67 Extreme4 Asrock Z68 EXt4-re, sőt van egy Asrock Z68 EXT 3 Gen 3 is, és se előtte, se utána nem volt kékhalálom, és minden működik tökéletesen.
"Szóval, ha sz@r minőségű valami, akkor érdemes váltani."
Ez így van, azért nem is váltottam.
Ellenben örülök, hogy az Asussal nincs gondod, és megérte cserélned.
Mindenki használja azt, ami számára megfelelő. -
ÁdiBá
veterán
Nekem effektíven nincs problémám az ASRockal.
Asusról tudnék mesélni mikor 3 szor vittem vissza a 680 Sli alaplapomat garanciába.
De ettől függetlenül jó véleménnyel vagyok az ASUS-ról is és ha jó ár / érték terméke van akkor természetesen azt választom.
Asus se jobb mint a többi gyártó. Ott is van selejt, mint másik gyártóknál. -
kasa85
őstag
Én is be szívtam.
P67Ex4-
Nem indul el a bioszig sem,folyamatosan ki be kapcsol.
Aki meg szívta ezzel az a régi típusú klaviatúra csatival használja a gépet USB be ne legyen be dugva semmi.
Ilyenkor be kapcsolod,és fel áll a gép csodák csodájára,így vissza lehet tenni a 2.0 vagy amelyik be vált,és nem 2,10 est ami egy fos. -
SipiBcs
őstag
Nem vitázni akarok veletek, félre ne értsetek...
Attól, hogy ide beírjátok x+1 alkalommal, hogy "nekünk nem működik és még kinek nem megy??".... ettől nem fog megjavulni. Van support.... és van garancia.... Én a helyetekben tutti nem hagynám a dolgot.... kapna olyan levelet az Asrock, hogy 1 hétig vagy ezen röhögnének, vagy azon nyomban nekifognának kijavítani a problémás részeket!
Most készülök venni Sata3-as SSD-t. Ha én is így fogok járni, akkor palotaforradalmat csinálok, az biztos!
-
boogie84
veterán
E6 esetében a CPU FAN2- ről alacsony fordulaton is üzemeltethetők a ventik.
Pl.: Swif2 120P
- CPU FAN1 (4 tűs csati) Level1 = 1200rpm
- CPU FAN2 (3 tűs csati) Level1 = 600rpmSztem E4 esetében is így lehet!
(#1571) Kakaduku: Feszültséggel is tudja állítani a lap a venti sebességét. Nem kell hozzá a PWM, csak ha te PWM-el szeretnéd vezérelni. Nálam 2db Swif2 van elosztóval rádugva egy 3 tűs csatira. Alapból 700-750rpm 55 fokig. Lásd előző példa.
-
jcvd
tag
Lefuttattam az Aida Extreme Editionben a Memory Benchmarkot, minden memóriára vonatkozó teszt 0-n maradt, le sem tesztelte, csak a proci típust írta ki.
Fut mondjuk alatta a Prime95 is, lehet ezért.
Majd még próbálgatom.
Meg ami rohadt érdekes, hogy az AIDA az összegzésben annyit ír ki mindössze, hogy 16GB memória található, se időzítést, se egyéb adatokat nem ír ki, pedig még anno az AGP gépemnél is kiírt minden apróságot.
-
csimpok
aktív tag
A memóriagyártók viszont garantálják azt a sebességet, amit ráírnak. Nyilván azért vesz drágább ramot az ember, mert azt akarja hogy gyorsabb legyen (hogy menyit számít az más tészta). Én visszaviszem az 1600-as G.Skilleket, ha csak 1333-ban akarnak normálisan futni (akkor már inkább 1333-as Kingmaxot vettem volna jóval olcsóbban).
Amúgy egy Pro3-assal csatlakoztam a klubba.
-
AirBooms
addikt
Ha összerakom az E4-ben a Samsung vinyóval a cuccot, megírom, mi a pálya. Elvileg, holnapra már tudni fogom.
(#1440) gézu : ez így van! Mikor visszaveszi a szorzót, mert nincs terhelés, nálam is lemegy a procifesz 0.84-0,88 V köré. Ha meg kell a kraft, megy fel 4,9 GHz-re, s 1,284-1,3 V-ra. Így tök stabil!
-
AirBooms
addikt
Nálam a HDS-ben semmilyen hiba nem jelenik meg a Fatal1tyben, sőt, ilyen ATA bejegyzést sem találok. Igaz ebben a gépben most egy WD FAEX vinyó van meg egy Intel SSD. A Samsungot most nem tudom megnézni. Ellenben a Fatal1ty-s gépen a HD Tune Pro a vinyóra és az SSD-re is egy csomó hibát ír a Health oldalon. Egy csomó sor piros, érdekes módon a vinyónál és az SSD-nél is ugyanazok a sorok... Ez lehet, hogy a SATA3 portok miatt van?
-
AirBooms
addikt
Jó kérdés, nem tudom, mikori a vinyó - nem találom a számláját, gariját, de az biztis, hogy 2010-ben vettem. Annyit látok, hogy rev. A. Talán nem ment tönkre, mert csak egyszer próbáltam, a csúnya hangok miatt nem mertem újra.
A Fatal1tyben a Marvell le van tiltva, csak az Intel portokat használom.
Neked nincs gondod vele? (Ráadásul most rendeltem meg egy ugyanilyen vinyót . remélem, az már az újabb széria lesz - az Extereme4 lappal együtt)Amúgy nekem a Giga UD3-on már mind a négy belső SATA2-es port haldoklott, nagyon megérett a B3-as csere. Néha csak a "'számítógép működése lassú" üzenetet kaptam, de legtöbbször fagyott. Ahogy elkezdtem valami meghajtós műveletet (pl. lementeni a vinyók tartalmát az alaplapcseréhez), egyből hibaüzenet, s fagyás. Kb a 28. alkalomra volt hajlandó hiba nélkül backup-ot csinálni.
-
Pala
veterán
Basszus, most hogy írod, eszembe jutott, hogy kb. 1 hete mintha én is olvastam volna valami hasonlót... nem is tudom hol, talán a tomshardware angol fórumában. Ott is Fatal1ty + G.Skill Ripjaws párosítással kínlódott 1-2 ember, és szóba került ez az USB-s dilemma is.
Elég gáz, hogy nem tudnak egy normális drivert készíteni hozzá.
-
Kakaduku
senior tag
Ez nagyon hasznos.
Ugye nálam, mint elég sok embernél a pénz dominál és nekem ezért nehéz az alaplapot kiválasztanom. A proci ugye adott, mert Sandy lesz és nekem nem kell az i7, így maradt az i5. Szóval ott nincs mit nagyon nézegessek. A lapnál annál inkább, mert néznem kell azt is, hogy esetleg rámegy -e a régi 775-ös ventim, vagy tuningot mennyire bírja, szóval az ár/érték arány, amit sokszor a legnehezebb megtalálni.
-
gézu
őstag
-
Pala
veterán
Tuning az ugyan érdekel, de csak alapfeszen, vagy az alatt, és az így elérhető legmagasabb stabil órajel, erre meg elég lenne a P67, ez biztos.
A videokártya kímélése az mondjuk tényleg hasznosnak tűnik, most már csak jussunk el odáig, hogy a Z68-os alaplapok hiba nélkül kerüljenek forgalomba!Elvileg május eleje felé jönnek, én meg csak május végén cserélek platformot, szóval lehet, hogy szóba jön majd a Z68 is!
-
jookomak
őstag
Isteni szerencse, hogy csak ezen múlik, mennyire jó egy egér.
Amúgy emlékszem, anno xp-n mennyit kellett vacakolni ezzel, hogy beállítsd. Aztán talán vista/7 alatt már ez is ki volt küszöbölve. Más kérdés, hogy még úgy se lőttem jobban a heccsátot, mint azok, akik napi 4-5 órát nyomták szar egérrel, beállítás nélkül. -
mekex
tag
"Úgy tűnik van egy speciális USB egér port az Extreme4 és Extreme6 alaplapokon is.
Egy meghackelt F-Stream Tuning programmal (amit eredetileg a Fatal1ty lapokhoz adnak) be lehet állítani az egér lekérdezésének az ütemét (polling rate) az Extreme4 és Extreme6 lapokon is. Ez a Windows-ban 125Hz eredetileg, de ezt lehet tuningolni egészen 1000Hz. Az Asrock az 500Hz -et ajánlja.A speciális egérport az Extreme4-en a LAN alatti USB port. A Fatal1ty-n a felső piros USB port. Az Extreme6-on nem tudom."
Keresek egy Extreme6 tulajt aki megnézné, hogy az Extreme6-on melyik a "Fatal1ty mouse port". Valószínűleg a legfelső piros, de jobb lenne ezt megnézni. A linket és jelszót a fent említett szofthoz privátban küldeném el.
-
AirBooms
addikt
Ez így van: a HT miatt jobban melegszik, több fesz kell neki a stabilitáshoz. Ez már az első generációs i7-nél is így volt. Ha kikapcsolod, mindez megszűnik. Tehát játékokhoz érdemes kikapcsolni a HT-t, csak benchekhez, s spéci programokhoz jön jól a HT.
Winne: akkor nem tudom, mert én sztereó hangrendszert használok, s épp most cserélem egy Maya hangkarira az alaplapit...
-
AirBooms
addikt
-
ZolikaE46
senior tag
Óh. Értem így már tisztábbak a dolgok! Köszönöm! A kapcsolót meg nem tudtam, hogy van, arról lemaradtam...
3napos a kicsike. Egész jó dolgokat lhet akkor csinálni ezen az alaplapon! Egyb. örülök, hogy nem az ASUS P8P67 EVO-t vettem! Valahogy ez szimpibb meg több dolog van hozzá...
-
ZolikaE46
senior tag
Na hali sikerült megoldanom a problémát! Fogtam és az alaplapból kiszedtem az elemet és minden meg javult. Ezt tudom tanácsolni a többieknek is akinek még ilyen fent áll esetleg! A bios frissítést még nem csináltam soha... azt se tudom hogy kell
Valaki majd elmesélhetné privát üzenetbe vagy akár itt is nekem mind1 meg linkelhetne egy frissebb biost! Attól függetlenül, hogy most minden ok! Ártani nem fog neki gondolom, vagy mire írod hogy saját felelősségre? Szerinted okozhat valami hibát? THX!
Boot logo alatt mire gondolsz? Amiket kiír hogy nyomd meg ezt és így tudsz a biosba menni vagy amikor indulnak programok a windows-al, Axtu meg hasonlók? Nekem mást nem nagyon ír ki...
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Elfelejtettem a film címét
- Politika
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Dragon Age: Origins
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest