Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekex
tag
A hálókártya miatt indul újra. Be lehet állítani, hogy a hálókártya elindítsa a gépet. Ezt a funkciót kell letiltani a hálókártya beállításainál és a BIOS-ban is:
1. A hálókártya "power management" beállításánál le kell tiltani az elindítás lehetőségét.
2. BIOS/ Advanced/ ACPI Configuration/ PCI Devices Power On. Ezt Disable-re kell állítani és többé nem indul újra.Ha jól emlékszem úgy is be lehet állítani a hálókártyát, hogy kizárólag magic packet -re indíthassa el a gépet, különben bármilyen ethernet forgalom hatására elindítja a gépet.
-
-
-
-
-
mekex
tag
Állítólag a P67 Extreme4-hez való 2.10H bios visszateszi az Intel kódot is. Többször is újraindul a gép a BIOS frissítéskor. Nem kellene kikapcsolni a gépet míg teljesen be nem fejezi, mert tönkremehet a BIOS. Vissza kell tenni a MEI 7-es driverét (ott van a link a leírásnál), mert azzal kompatibilis a 2.10H bios.
http://www.asrock.com/mb/beta.asp?Model=P67%20Extreme4
Én nem próbáltam ezt a BIOS-t, mindenki csak saját felelősségre próbálkozzon BIOS frissítéssel. Semmiféle felelősséget nem vállalok a leírtakért.
-
-
Poplacsek
senior tag
Na de az, hogy még mivel nézed az tök mindegy, ha a BIOS-al állítod. Ha pl. a régi BIOS-al a 2.8V valójában 3.0V volt, az új BIOS-al, meg a 3.0V-ra állítás jelent valós 3.0V-ot
Persze ez is csak egy gondolat, lehet, hogy semmi köze a valósághoz, csak bedobtam. Én nem tuningolok.
-
-
-
mekex
tag
"A Xonar DG-t ajánlották nekem a fejhallgató erősítő miatt, de azon nem tudom elképzelni, hogy a "tűs" csati a nyákon nekem hogyan lesz coax fogadására képes..."
Le van tiltva a SPDIF koax bemenet a Xonar DG, DX, DS példányonál. Nem lehet aktiválni. Sajnos ez van.
Talán a drágább példányonál van koax SPDIF bemenet.
-
ja sry csak sietos volt de amilyen lassan jott a valasz mar felig mind1 is de akkor leirom erthetoen.. amugy sry nem is emlkeztem hogy ennyire le egyszerusitettem..
szoval az extrem 4 lapot vennem meg es cf hasznalatra meg cpu tuningra mennyire jo ar ertekben, illetve a z68 lap ivy bridg es cpu bele megy ill van meg mas elonye a vid karin kivul plusz 10k-t? remelem igy tetszik
-
-
ЯΞD
senior tag
Remek... Én meg pont azt hittem ez jó választás. Akkor melyik gyártótól vegyek? Asus? Sapphire? és mi az a cf? crossfire? mert az nem lesz.
Esetleg ezt néztem akkor ki alternatívaként Bár azért választottam gigát mert azok 2 ventisek...
ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 PCIE
MSI R6870 Hawk 1GB GDDR5 PCIE erről csak jókat irnak az ipon-on a topikjában. lehet,
-
mekex
tag
"Láttam,h. írta valaki,h. raid kártyát nem lehet p67-es Asrock lapokba tenni."
Azóta már kiadtak egy új BIOS-t. Bizonyos RAID kártyák az új BIOS óta működnek, mások pedig nem.
A hütőbordával kapcsolatban, több külföldi fórumon is olvastam, hogy miatta nem lehet betenni hangkártyát az első PCIe 1x szlotba. Azt is olvastam, hogy valaki leszerelte a hütőbordát, de már nem emlékszem milyen alaplap volt (Asus P67 vagy Asrock P67).
-
csimpok
aktív tag
Köszi, de inkább arra vonatkozott a kérdésem, hogy nem sérülnek-e meg az alaplapi tűk, ha rászorítom a backplatet.
USB: Hát nem lehet úgy forgatni, de asszem rájöttem, hogy a ház front panel USB csatlakozóját az egyik alaplapi USB helyre kell bedugni, nem pedig az alaplapi front panel helyre...
-
jcvd
tag
Gondolom a rendszer stabilitásnál a Stress System Memory funckióra gondolsz.
Elindítom, erre jobb oldalt felül mutatja az időpont mellett az állapotot, és ez a két állapot váltakozik, hogy Started, majd Failed. Valamiért nem tudja tesztelni.
Ez így fut egy percig, majd kék halál, a fent említett 50-es hibakóddal.
Valami nem oké még mindig.
-
jcvd
tag
Pedig a gyári értékeken van minden:
Vadi új memóriák, nem hinném, hogy hibásak lennének, bár azt írják neten, hogy nem ártana egy memória teszt, csak az meg vagy 40 óra hosszás.
Már komolyan mondom nem tudom mit tegyek, nem igaz, hogy ennyire nehéz összehozni manapság egy egyszerű, működő rendszert.
Több ötletem már nincs.
Érdekes módon 2 napig simán ment a gép, tegnap a full hd film lejátszása sem okozott gondot, erre ma meg a semmiből előjött a kék halál, azóta meg folyamatos a dolog, érthetetlen.
-
mekex
tag
Az egyik felhasználónak, akinek hasonló problémája van egy Arctic Freezer 13 hütővel, küldtek egy új beta BIOS-t: 1.62A.
"I was sent beta UEFI 1.62A from ASRock support.
http://www.megaupload.com/?d=2OP2XBMXWith this version my problem is partially fixed. On level1 fan is spinning at full speed which is a bug, but on Level2 it now slows down to ~1500RPM which is a step forward.
Also it is a little bit more stable with 2 core stress and offset voltage. At least this is what I have observed.Please send info to ASRock Support about fan issue that your friend have because I had an impression that they don't belive this problem really exist. "
Lényegében azt mondja, hogy ezzel lement 1500RPM fordulatszámra Level 2-nél, viszont egy új hiba is jelentkezett, Level 1-nél maxon fog pörögni a venti.
Azt mondja, hogy írj az Asrock support-nak.Szerintem, ha nem írsz, sose fogják megoldani a problémát.
-
XaraX
addikt
Nem tudom, mit jelent nálad a nagyon magas fordulat, de ha a hűtődből indulok ki, akkor Normal Mode 2,800rpm ± 10 %, a gyári adat szerint.
Ez tényleg nagyon magas.
Ha 50 fok és level1-re állítod, akkor csökkentenie kellene elvileg kb 1500-ig a fordulatot.
Nálam az 1300-as ventiket 700-ra veszi vissza idle.
Ha nem működik, esetleg próbáld meg a 3 tűs csatira dugni, ha jól néztem, a Tied PWM-s. -
SipiBcs
őstag
Végre beengedett, de nem tudtam kikapcsolni.
Erre újraindítom és állandóan kéri a jelszót..... és persze nem fogadja el... 'há agyrém!
Ismét cmos reset... win elindul... biosba nem tudok belépni. Mondanom se kell összes venti sárkány módjára ordít... alapbeállítás... stb stb...
-
-
mekex
tag
Csak egy bizonyos esetben oldották meg a duplán induást. Amikor ki volt kapcsolva a spread spektrum, akkor duplán indult. Ezt megoldották egy új BIOS-al. Már nem emlékszem a verzió számra.
Van mikor a túlzott overclock miatt indul duplán. Én lemondtam a túlhúzásról, szerintem az Asrock P67-ek nem igazán overclockingra valók. (És most meg lehet kövezni.) -
boogie84
veterán
Köszi, így már értem a dolgot! Viszont most linx alatt 1,232 - 1,256V -on ugrál.. Ha visszaállítom az LLC-t akk meg 1,3 körül..
Tulajdonképp kezdhettem volna ezzel az offset voltage növelésével is a cpu tuningot1,3-ból mennyit faragjon le h még épp stabil maradjon
Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Elfelejtettem a film címét
- Politika
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Dragon Age: Origins
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest