Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- The First Berserker: Khazan
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- eFootball
- PlayStation 5
- Xbox One
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Xbox Series X|S
- Last Epoch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mampa
csendes tag
válasz
#02119936 #2022 üzenetére
Most komolyan? Mi értelme volt egy napokkal ezelőtt kitárgyalt témára ilyen "okosságokat" írni? Nem vetted észre, hogy ugyanazt írtad?
Amúgy meg véletlenül sem 33 az "alapszorzó". 2600K-ról van szó. S nem minden lap 1,1 V-ot lő be, pontosabban nem minden procinak ennyi. Ékes példa rá az enyém.
Teljesen felesleges ez a semmiről sem szóló tudálékosság. -
Mampa
csendes tag
Szerintem egyre inkább ugyanarról beszélünk.
De az miért nem lehetséges, hogy az én procim alapfeszen tudja a 4500 MHz-et???
Egyszerűen megnéztem mennyi feszt kap alapfeszen (sőt, hamarosan lesz olyan alaplapom, ahol ezt egyszerűen ki is mérhetem), s a szorzót 45-re állítottam, a feszültséget pedig fixáltam. Ez akkor alapfesz, nem?
S mivel ez 1,24 volt, így a 4 GHz-et alapfesz alatt tudja, mert ott elboldogul 1,12 V-tal. -
Mampa
csendes tag
Miért nem olvasod el azt a részt, hogy nem emelem a szorzót, alapon hagyom? Ilyenkor nincs tuning, nincs 50-es szorzó, nincs feszültségemelés. Tehát alapórajel, alepfeszültség! Éééééértheeeetőőőőő?????
Amúgy, ha ezt a beállított feszültséget rögzítem, akkor még a turbó órajeleit is ezen a feszen fogja vinni a proci. Igen, lehet nevezni VID-nek is, de ezt a kifejezést, amióta egyre jobban terjed a procik mindenféle paraméterének a változtathatósága, egyre kevésbé érzem létjogosultnak.
Amúgy vannak olyan tuninglapok (pl. X58-nál a Foxconn Bloodrage volt ilyen), hogy alapfesz alá (vagy ahogy mondanád, VID alá) nem engedték beállítani a CPU feszültséget. Ez is bizonyítja, hogy igenis van egy "alap feszültsége" minden procinak.
-
Mampa
csendes tag
Procitól függően 4-4,5 GHz-et mennek a 2600K-k alapfeszen. Ha jó hűtőd van, akkor baj nem érhet. Próbáld szépen fokozatosan emelni az órajelet, aztán majd meglátod, meddig stabil. Ha alapfeszen tuningolsz, s nem melegszik agyon a procid, akkor nem lesz gond. Én egy olyan 4,2 GHz-et megsaccolnék. Az én procim alapfeszen 4,5 GHz-en jó, a 4 GHz-et 1,12 V-on tudja atomstabilan.
-
Mampa
csendes tag
válasz
GypsFulvus2 #1925 üzenetére
Röviden:
1. A hátsó panelen szerintem a két frontsugárzónak a zöld kimenet van kijelölve, így már 2.0-nál járunk.
2. Én is ilyen ramokat használok, csak 1866-ban, amik akár 2133 Cl10-re is képesek. Nyugodtan vedd meg őket.
3. Én is használtam raid0 tömböt és mellette SSD-t trimmel. A biosban állítsd be a SATA konfigot Raid-re, így menni fog a SATA3-ra kötött SSD trimmel, míg a SATA2-re kötött vinyók raid-ben lesznek.
4. Én egyik vezérlővel sem tapasztaltam fagyásokat, állítólag a gyártó oldaláról letölthető 1.01-es driver már egész jó, kékhalálok nincsenek, de van aki szerint még mindig akad olyan (ritka) USB-s eszköz, amit nem kezel az Etron, ellenben olyan is van, amit a NEC (pl. Asus, Gigabyte) nem kezel.
Én mindenképp az Extreme4 lapot ajánlanám neked a Gigával szemben. -
Mampa
csendes tag
Olyan 2500K-m nekem is van, ami csak akkora fesszel megy 4,4 GHz fölé, amit már léggel nem tudok hűteni bench alatt.
Lehet, hogy azoknak a Corsair-eknek valami más bajuk van. Vagy csak simán rossz az egyik (mindkettő) modul. Vagy nem emelni kellene a feszt, hanem csökkenteni.
Nálam két garnitúra 2x4 GB-s Corsair is van (az egyik 1866-os, a másik 1600-as), mindkettő megy 1,575 V alatt is 2133-at, de 1866-on használom őket. Aztán itt van egy Kingston HyperX Blue 2x2 Gb 1600@CL9, ami szintén megy 2133-at 1,575 V-on, holott a gyári feszültsége 1,65 V. Ezt a kitet szintén 1866-on használom.
Az emelt órajelek amúgy CL10-re vonatkoznak, ez alatt ritka ami megy. De ez nem gáz. SB-nél az órajel sokkal többet számít, mint az időzítés. -
Mampa
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- Peugeot, Citroën topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- The First Berserker: Khazan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Black & Decker töltőt keresek
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest