-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz Szinyák #13496 üzenetére
Prime95 smallFFT fűtés tesztre jó, másik kettő kb. ugyan az, az mindent meghajt.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Szinyák
őstag
Proci OC/ ramot mivel érdemes kitesztelni Prime95/IBT/ LINX ??
Melyik program a legjobb ? Prime 95 melyik verziót illetve beállítást használjátok ?
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz sutyi^ #13490 üzenetére
Azt nem hiszem vagy is remélem De ma munka után frissen, mert tegnap este már nagyon off voltam a végére gép szerelés után. És kezdek mindent előröl a biosba a legrégebbi biostol megyek , csak előtte csinálok Clear Cmost neki. Lehet összeakadt volna valami, hogy a first release 1.00 bios után egyből a 3.20 raktam fel
Szinyák
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy r5 1600 alá melyik a legjobb matx-es alaplap? Vagy ilyen még nem létezik?
Tuning is lenne, 3,8 Ghz körülire szeretném felhuzni.Előre is köszönöm a segítséget!
-
ViZion
félisten
válasz Szinyák #13484 üzenetére
Szia!
Tudom, nem AM3+ és nem Asus... de ott történtek furák bios frissítés után, pedig elvileg nem volt hiba. Próbáld meg újra letölteni és újra flashelni, akkor is, ha a legfrissebb van rajta. Utána áram ki, elem ki, majd vissza, load bios defaults és nézd meg.
Esetleg korábbi biosra is ránézhetsz, vagy külföldi fórumokra alaplap neve és missing oc options, ilyesmi keresőszavakkal.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Szinyák
őstag
Azt nagyon meg köszönném addig próbálkozok lehet csinálok rajta egy Clear cmost és úgy sorba az összes biossal az elsővel kezdem .
Igen BCLK igen az a csúcs lapokon van Taichi+ Prof gaming ami 80 ropi ..
De CPU/ SOC LLC Sincs[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
R3laX
addikt
válasz Szinyák #13484 üzenetére
Ennek nagyon nem így kéne működni. Nekem bármit enged állítani, mind1 mit mire raksz. Holnap felteszem én is a 1.0.0.6b biost, kíváncsi leszek. De ha írtad nekem ugye h az előzővel is ezt csinálja, ami nekem is fent van, nem értem akkor... jó ez mondjuk killer, nem gaming x, de a bios ugyanaz. BCLK nekem sincs, azt csak a professional, meg a taichi tudja eddig.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Szép estét!
Egy élmény beszámolóval szeretném szét offolni most a topikot, a minap feltettem újdonsült P300-as HDD-m re a GTA5-öt, legutóbb SSD-n játszottam vele még a 4.5Ghz-s i5 ös időkben, ami változott: a maximum fps számok minimum 10 fps el kevesebbet mutatnak, minimum fps-ek 30fps-t javultak és az átlag 15 fps javult átlagban. Számomra ez több mint meglepetés volt, mivel GTA fronton nem vártam volna hogy kiemelkedőt fog teljesíteni a ryzen.[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
Egy pár bios képen csináltam/ legfrissebb bios P3.2 van fent alapból a frist release bios volt rajta 1.0 aszem , hogy lássátok kb hol hiányoznak a lényeges bios beállítások !
Sry a hülye jelölésekért előre is1. első képen itt elvileg minden rendben
2. OC tweaker rész : Hiányzik a CPU Configuration.-nal az OC mode illetve a BCLK.-t sem látom így nem tudom állítani
3. Hiányzik a képről a CPU LLC illetve SOC LLC settings és nem tudom FIX & Offset modot váltani !
4. Ha offset modra rámegyek akkor csak ezek az értékek közül tudok választani , az AUTO résznél én nem tudom megadni semilyen számot se -/+ értéket
Van egy tamagochi biosom há ezért fizettem / Kérlek segítsetek .
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Asrock biosba alig tudok állítani v.mit / AsRock X370 Gaming X :
Nem látom az opciókat a bioson belül és állítani se tudom: - BCLK ; CPU LLC ; SOC LLC ;
Nem tudom állítani pl a offset módnál kézzel értékeket pl :+/- 0.0100mv csak amit ő meg ad pár opció közül tudok választani.Olyan mint , ha egy le butított fa pados bios kaptam volna / vagy el van rejtve benn v.mi opció csak azt kell bekapcsolni ? . Vagy .mi gebasz van.
Illetve DRAM fesznek meg adok 1.35v.-ot hWinfo szerint 1.26v csak ha 1.4 v adok meg akkor meg win alatt 1.312v ezt sem értem . Mííí van itt kérem
Kérlek segítsetek akinek asrock lapja van mi a trükk .
Köszönöm.
Szinyák
-
Bibgr0
aktív tag
Sziasztok!
Asus Crosshair VI Hero lapban 1700-as proci mellé van valakinek 3000 fölött működő 2x16gb-os modulra valami javaslata?
Köszi!
-
Leon77
őstag
válasz Szinyák #13467 üzenetére
Szerintem az a vrm teljesen jó, de, ha húzni fogod a cpu-t akkor sokkal melegebb lesz. Nekem van felette egy venti ami mozgatja a bordák körül a levegőt, így szinte nem is meleg, ha nincsen ott meg sem tudom fogni a bordát.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
félisten
válasz Feriboy2 #13461 üzenetére
És van olyan halk terhelés mellett is, mint egy Scythe Grand Katana Cross 2?
Nem az újfajta 125W-os FM2-eshez (Wraith led nélkül) hasonlít a gyári hűtő? Mert olyan volt a 880K-hoz, és sokkal hangosabb a Scythe-nél.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Szinyák
őstag
Áháááá lehet itt a megfejtés 1000 köszönet. Az 1.-el régebbi biost érdemes vissza rakni ? Vagy maradhat fent a legfrissebb ?
Ha offset modba akarok majd procit tuningolni akkor a offset volnál nem lehet kézzel megadni , hogy +/- 0.00100mv ? Biosba nekem auto van és előre beállított értékek vagy én vagy bamba vagy fáradt már
Proci még itt alapon van . VRM: ~62-63 fok az nem sok alapon ? 40 perces prime 28.10 blend után ?
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Megérkezett nekem is a ryzen.
Felraktam a legfrissebb Asrock biost a lapra . 3.2
Kérdésem elsőnek beállítottam a biosba ram órajelet és a időzítéseket . 3200mhz - cl 14/14/14/34
DRAM voltage: 1.35v Boot loop lett belőle nem sikerült a win .-ig eljutniEzután megpróbáltam 1.4v dram ezt már pirossal jelzi a bios . De Hwinfo szerint csak 1.312v kapnak és így megy elvileg 3200mhz
Kérdésem most akkor melyik a valós fesz ? nem azt kellene látom amit a biosba beállítok Vagy a legfrissebb bios bug halmaz? rakjam vissza az egyel régebbit ? Nem csodálkozom rajta ha biosba 1.35v állítottam akkor az win alatt csak 1.3 volt alatt lett volna !
Csatolom a képet az beszédesebb . Közbe megy rajta ~ 20 perce Prime 95 28.10 bled test ,hogy stabilak a ramok eddig igen.
Hőfokok szerintem rendben vannak .
Proci max: 45fok
VRM:62fok[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Skynet258
veterán
válasz ReFleXx #13458 üzenetére
Hát de ha nincs tőkéje, és mindegyik eladott darabon keres mondjuk 5k-t, akkor elég sokáig tartana összehozni akár egy darab árát is... Aki itt van évek óta és elért egy rangot, pluszban még tele is van pozitívval, attól én nem félnék. Én is volt, hogy előre utalást kértem mert friss reg volt, kérdés nélkül megbíztak bennem. Persze okosan kell felmérni mindenkit, de ha észnél van az ember nem nyúlja le senki. 10 éve itt vagyok szerintem, 50 forinttal nem vertek még át itt.
-
ReFleXx
addikt
válasz Murder3 #13445 üzenetére
úgy vagyok vele, hogy ha komolyan gondolja ezt a kereskedést akkor fektessen bele, tartson egy minimalis keszletet, hogy ne kelljen előre utalgatni az embernek, szerintem több vevője is lehetne ezaltal, főleg a debreceni személyes átvételesek.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
félisten
válasz Omli85 #13448 üzenetére
Sajnos, csavarozós. Akkor egy hűtőt is a listára kell írnom.
Drága lesz, sajna nagyon. Nem tudom, hogy megéri-e, pedig nagyon jó lenne egy kis plusz erő. A 880K még a 7870-t is max 70%-ra hajtja meg az Afterburner szerint. És a 7870-ben is lenne még tartalék.
Kár, hogy FM2+ foglalatba nincs valami tuningos proci.Még valami: Volt valami a Ryzen-nel, amihez MS szoftveres frissítés kellett. Jól emlékszem, hogy Win8.1-re nem jött ki ilyen frissítés?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MrTwister
őstag
Seninek nincs ezzel tapasztalata, próbáljam meg SSD topikban?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Murder3
addikt
Sziasztok, tőle vett innen valaki már?
Látom a sok pozitív jelet, de előre utalásos mókáknál mindig aggódom:S -
HavocS
senior tag
Nagyságrendi különbség van. Én FX-6300-ról váltottam, az kb ugyanott van mint az X4 880k játékokban.
hozzátéve hogy nyugodtan lehet 1300x-szel összehasonlítani. Az 1200-asok 95%-a megy 3.7 GHz-en, még akár fentebb is, gyári hűtővel is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Tudtok olyan tesztet, ahol a Ryzen 3 1200 és a régi Athlon X4 880K egyszerre szerepel játékokban?
A teljesítmény különbség fogja eldönteni, hogy megéri-e váltanom rá, ha csak játékra kell. Figyelembe véve az új lap és a DDR4 memória árát is.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Szinyák
őstag
V.ki felrakta már AsRock lapra az új biost ???
Szinyák
-
pitiless
senior tag
válasz Szinyák #13438 üzenetére
HX424C15FB2K2/16-os szám alatt két kitet rendeltem. Az egyik Hynix chipes, a másik Micron. Ez utóbbi érkezett később, de 2133 MHz-en sem stabil 1.2 v mellett. Írtam nekik, hogy ez normális-e, erre írták, hogy a korábban vásárolt modulokat küldjem vissza és írjam meg, hogy a másik milyen chipes, kértek fotót. Így ma visszaküldöm nekik és elvileg küldenek egy ugyanolyan verziósat, mint amit utoljára vettem.
-
Szinyák
őstag
Yeahhh kint vannak az új biosok Asrock deszkákhoz.
Tele finomságokkal " Update AGESA to 1.0.0.6b. No memory ABL(AGESA Boot Loader) or training changes.
2.Add setup options to select SMART fan temperature source. Change default to monitor external CPU temperature. "Este gépszerelés . Teljes izgalomba vagyok, jobban váram mint a karácsonyt
Szinyák
-
ViZion
félisten
Ami ebből nekem "lejön", az az, h pl. a PH!-s trendekkel ellentétben a jónép nem utálja az AMD-t. Egyszerűen az FX-et elkefélték -nem magát a procit, mert szvsz azzal elégedett vagyok. De szerintem nem lett volna ekkora lemaradás, ha az alaplapokra jobban figyelnek és akár kevesebb tuning potenciállal, de magasabb órajellel, korrektebb bios beállításokkal kerül ki. Alapon az nem volt üzemképes (melegedés, droppolás), egyszerűen a bios túlfeszelte. Ha ezt korrigálták volna és lett volna mATX/ITX lap is, akkor nem a béka segge alól kellene most felkapaszkodni... Örülök, h a rizsát nem baCCták el, bár ITX lapokból most sincs túlkínálat
-
jedis
senior tag
válasz Crytek #13430 üzenetére
ami a németeknél már végbement, az szépen át fog gyűrűzni a többi piacra is. Lassan el fogunk érni oda kedves Intel, hogy a vásárlók nem lesznek hajlandóak egy fillérrel sem többet kifizetni valamiért, csak azért mert kék.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Crytek
nagyúr
Next PC Upgrade: 2022
-
MrTwister
őstag
Sziasztok! Ki használ közületek Samsung Magiciant és azon belül engedélyezett a Rapid mode-dal? Amióta felraktam megkaptam életem első BSOD(kék képernyős összeomlás)-jét! A gép nincs tuningolva(Gigabyte X370 Gaming 5+Ryzen 1700X+16GB G.Skill Trident 3200 RAM)minden full alapon a BIOS-ban. Eddig jól ment a gép, csak akkor fagyott be a bootnál mikor megpróbáltam az alapról feljebb rakni a memória órajelét, de mivel nem ment nyomtam egy Load Bios Setup Defaultsot így visszarakott mindent alapra, de tegnap este meg ez a BSOD. Előző Inteles rendszeremen gyönyörűen ment a Samsung 950EVO-m RAPID módban, ez meg lehet emiatt omlik össze? Amúgy a Magician gagyog valamit az Asmedia/AMD vezérlőröl, de attól még vigan engedi, hogy aktiváljam a Rapid módot, na akkor most tanácstalan vagyok. Amúgy böngészés közben kaptam a BSOD-t, miközben visszaakartam lépni egy előző oldalra Chromeban, de, hogy böngészés mennyire használja intenzíven az SSD-t, az jó kérdés.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
sutyi^
senior tag
-
brumi1024
veterán
válasz Leon77 #13415 üzenetére
Ismerem, nálam is 3.9-en jár az 1700X, csak 1.35-ön.
A lényeg annyi volt, hogy sokan úgy ugrottak arra a 156 A-re, mintha valami tizedespont eltolás szintű hiba lenne, én csak arra akartam rávilágítani, hogy a 100-as nagyságrend (mivel csúcsértékről van szó), és azon belül nem feltétlen a leírt 160 A nem teljes mértékben irreális. Az X99-ek is kajáltak rendesen, nálam főleg akkor, mikor 6 magon 5 GHz környékén jártam (és a TDP hiába 140W, annak vajmi kevés köze van a fogyasztáshoz, főleg az Intelnél).
-
Tengo
aktív tag
válasz Leon77 #13415 üzenetére
Sima IBT-vel is nyomsz egy tesztet VH-n? Kiváncsi lennék rá. Azzal ami itt van.
-
-
törölt tag
Hali mindenkinek!
Kérdésem lenne!
1500X-em van, asrock ab350m pro4-be, TR Grand Macho hűtéssel.
A VRM HWinfo szerint egyfolytában 100 fok körüli, ez normális??? -
tag
A hozzáértők segítségét kérném a következőben.
Ryzen r5 1600X 4 ghz-re húzva stabilan megy, de az auto feszültség 1.404 V (Gigabyte AX370 Gaming 5)
Ha elkezdem csökkenteni a feszt, akár csak 1.39325 V-ra manuálisan, a BIOS még mindig 4 ghz-t mutat minden alkalommal, de az AIDA és a HWinfo is 2195 ghz-t jelez mint max órajel.
Lehet hogy teljesen triviális az ok, csak én nem értem.
Mi a véleményetek? -
Leon77
őstag
válasz OutSider17 #13416 üzenetére
3,9-en jár. De ez itt most ki volt facsarva rendesen.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Jinxb1rd #13335 üzenetére
Hátha valakit érdekel, módosítás történt:
Kiderült, hogy a 3.9 nem stabil. Nagyon ritkán, de hibázik. 3.85-ön is hibázott (bár ennél már levettem a feszültséget is 1.3-ra 1.35-ről, lehet nem volt elég neki).
Viszont levettem 3800 Mhz-re 1.3 Volt feszültség mellett és így már stabil és nincsenek számítási hibák se. Emellett továbbá végre képes voltam a memóriát felvenni 2666-ra (2800-nál nem volt stabil).
Szóval ez a szitu, így már jó, azért még egy alaplapi biosfrissítést várok, hátha lehet tovább maxolni .
We are only Stardust...
-
OutSider17
senior tag
válasz Lujo416 #13370 üzenetére
Ahhoz hogy ez az áram erősség ki jöjjön ahhoz 2,857 volton kellene hogy menjen a proci!
Mivel látható a képen hogy ezt az áram erőséget CPU Core Current (SVI 2 TFN)-nél mérte ahol elméletben 59,047 watt volt a plafon teljesítmény!
Szóval ez tuti hogy mérési hiba!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Leon77
őstag
válasz brumi1024 #13404 üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy szerinted helyes a nyilvánvalóan kiugró értéket mutató mérés, mert nagyságrenden belül van (no offense, de ez érvelésnek nem oké)
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
Udv! Melyik ryzen verzio az amiben van esetleg igp? 4k 30hz filmhez kellene, ha van ilyen.
-
OutSider17
senior tag
válasz brumi1024 #13404 üzenetére
Értettem én a lényeget, de én még mindig úgy gondolom hogy mérési hiba okozta ezt a kiugróan magas értéket. Nekem is volt ilyen hogy ökörségeket írt ez a program!
Ezért is vagyok ebben ennyire biztos.
Ne érts fére semmi kötekedés!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
OutSider17
senior tag
válasz brumi1024 #13385 üzenetére
Szervusz!
Olvasd el mégegyszer hogy hogyan is szerepelt ez a szó abban a mondatban.
Másodszor pedig számolj már legyél szíves! Egy 95 vattos proci agyon húzva sem fog neked 168 ampert fel venni neked még 1 volton sem! Az enyém is meg van húzva 1 volton még is a maximális áram felvétele 80-82 amper!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest