-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
OutSider17
senior tag
válasz Ferdzsoo #12599 üzenetére
Szervusz!
Ha tényleg az szerepel a listán amit venni szeretnél akkor mennie kell. A lényeg hogy egyforma memória legyen rajta vagy pedig nagy szívás veszi kezdetét! Van itt aki ezzel szívta meg sajnos.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Ferdzsoo
addikt
Most tervezek venni MSI x370 Gaming pro lapot hozzá 1700x procit és ezt (CMK16GX4M2B3200C16R) a ramot, ami az alaplap támogatott memóriái között szerepel méghozzá 3200mhz-en.
Ezt lehet ilyenkor készpénznek venni? Nem baj ha babrálnom kell, de szeretném akkor ha tényleg 3.2-őn menne a lapban."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
ovics
aktív tag
-
Feriboy2
aktív tag
válasz tomaszka88 #12589 üzenetére
szerintem félreértettél valamit. a 1050ti-t még a ryzen 1200 is kihajtja csutkára simán, nemhogy az 1600
mesterségesen persze tudsz olyan helyzetet létrehozni ahol cpu limit van.
pl. leveszed a felbontást valami 600*400-ra, minden grafikai beállítás low-ra vagy kikapcsolni és lesz 500 fps-ed. egy jobb procival meg lehet, hogy lenne 520. ez csak inkább érdekesség
ha bármilyen értelmes felbontásban játszol akkor csutkán megy a videókártyád.[ Szerkesztve ]
-
linuxuser666
tag
Reggel akartam megrendelni pcx-ről a cuccokat amikor hazaértem munkából.
2x4 gb ramból csak egyet találtam, de nem voltam benne biztos hogy jó, úgyhogy nem vettem meg.
Az ára is szépen felment pcx-en 1 nap alatt.
Most viszont van egy hely ahonnan be tudnék szerezni alaplapot, és procit, még az is lehet hogy 1700-at az 1600 helyett, mert jók az árai. Tudtok valami helyet ahol ha most azonnal rendelek ramot akkor péntekre garantáltan hozza a futár? -
nkmedve
őstag
válasz sarasota123 #12587 üzenetére
Minimum FPS-ekben lehet javulás, tehát kicsit folyamatosabb lehet a játék, mikroakadások nélkül (szerintem ez sokkal többet ér mint az átlag FPS), és persze sokkal jövőbiztosabb mint a 4 szálas i5 (főleg így, hogy az Intel is 6 magra vált, egyre több játék fog a több magból profitálni).
Egyébbként 1440p-ben még egy 1080 vagy akár 1080Ti-vel is nehezen lesz CPU limit akár i5, akár Ryzen mellett.(#12592) tomaszka88 Ez leginkább felbontásfüggő. Ha 1080p-ben (esetleg az alatt ) játszol akkor egy GeForce 1080 helyenként talán már nem lesz 100%-ban kihasználva, magasabb felbontásnál viszont már nem igazán van olyan kártya amivel CPU limited lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
válasz tomaszka88 #12592 üzenetére
Egy HD 4850-nél valószínüleg sehol sem lenne. Nem vicc.
Vehetsz nyugodtan csúcskártyát is, az esetek jelentős többségében megfelelően vagy teljesen ki lesz használva.
All fiat goes to zero.
-
tomaszka88
aktív tag
Egy ryzen 1600x-hez milyen vga megy,aminél nincs vga limit?
-
ovics
aktív tag
válasz sarasota123 #12587 üzenetére
játék téren nem lenne érdemi változás, mert vga limited van.
-
tomaszka88
aktív tag
Így most màr teljesen világos, persze megnézem alacsony grafikán is, de akkor mit ér egy ilyen konfig ha nem lehet vele normàlisan játszani? :-D bár a játékélménnyel nem volt gondom. Nem gondoltam volna,hogy egy 6magos proci nem bír el egy Gtx 1050 ti-vel. Meg persze gondolom játék vàlogatja milyen a teljesítmèny.
[ Szerkesztve ]
-
sarasota123
aktív tag
Sziasztok, i5 4590-ről váltanék, illetve gondolkodom váltáson, 1600x a kiszemelt. Ha minden igaz photoshop és premiere fronton egyértelműen érezhető lenne a gyorsulás, az érdekelne azonban, hogy játékokban egy gtx 1060 mellett 1440p-ben várható-e javulás?
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
palfitom
félisten
válasz SECTORnooB #12553 üzenetére
Pont ugyanígy volt nálam is, pedig nagyon vártam a 3. részt...
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Omli85
őstag
válasz tomaszka88 #12582 üzenetére
Tesztek nélkül is megmondom, hogy vga limited van úgy GTX 1080-as kategóriáig kb garantáltan .
Afelett bizonyos esetekben "hagyhat" fps-t a kártyában a Ryzen egy húzott magasabb órajelen járó intelel szemben.
De mint írtam is ez maximum akkor lehet szempont ha minden fps számít normál felhasználás esetén 1080p max grafika vagy 1440p max grafika mellet kb tökmindegy ha a fix 60+ fps a cél az meglesz egy arra alkalmas kártyával.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Devas
őstag
válasz tomaszka88 #12582 üzenetére
Baj.
Annyi az FPS, amennyire a CPU kepes, kiveve ha a VGA limit nem engedi kifutni a procit. Tehat el kell erned azt, hogy a VGA kihasznaltsaga 95% alatt maradjon folyamatosan. Ebben az esetben megszunik a VGA limit es a maximumot kihozod a procibol, es ez meglatszik majd a homersekleten is.
A felbontas valtoztatasa csak a VGA terheltsegere van hatassal a CPU-ra nem. Ezert szoktak CPU teszteken 720p-ben merni.
A jatek reszletessegi beallitasai valtozo mertekben terhelik a CPUt VGAt. Ezert idealis esetben megnezed mit tud a konfig minimum felbontason, max reszletesseggel, de ha VGA limited van, akkor a reszletesseget is csokkenteni kell.
Nem azt mondom hogy igy jatsz, csak azt, hogy igy teszteld a procid.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
pitiless
senior tag
válasz SECTORnooB #12554 üzenetére
Akkor egy kis plusz info. Ma piszkáltam a beállításokat, lazítottam az időzítéseken, hátha stabil lenne 2400 MHz-en. Amíg Standard beállításon végig megy a 10 kör, Maximumon a másodiknál elhasalt. Tovább tart (a 10 kör több óra), de szerintem valósabb képet fest.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz SECTORnooB #12575 üzenetére
Alpenföhn Brocken eco..
-
Devas
őstag
válasz tomaszka88 #12560 üzenetére
Aham. Megneznem az eredmenyt minimum reszletesseggel is es max reszletesseggel is, viszont a letezo legkissebb felbontason amit a jatek enged beallitani.
Mindket esetben nagy mertekben novekednie kell a CPU kihasznaltsaganak.
Meg ugye van meg a 3. verzio, amikor a reszletesseg es a felbontas is minimum (IGP-sek altalaban igy jatszanak). Ekkor szerintem garantaltan nem lesz VGA limited, es teljesen kifutja magat a procid.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
ovics
aktív tag
pc mate-hez az új biost valaki próbálta már? tapasztalat vele?
-
R3laX
addikt
Vajon visszamenőlegesen is megadják a QC-t, ha R5, vagy R7-esed van? [link]
-
SECTORnooB
addikt
válasz tomaszka88 #12569 üzenetére
és milyen hűtővel tolod?
-
Törzsúr
senior tag
válasz Szeszkazán #12572 üzenetére
Köszi!
Elvileg B-Die@GFerr56: Lusta voltam.
[ Szerkesztve ]
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
GFerr56
aktív tag
válasz Törzsúr #12571 üzenetére
Hay!
Kollega nemrég rakott fel linket, ahol meg lehet nézni, de szerintem Samsung B-die (G.Skill...+ fiam amit elkunyizott az ugyan ez a 4266-os változatban, az is B-die).
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Ez a kiszemelt. Honnan tudom megnézni, hogy ez milyen chippel van szerelve?
-
tomaszka88
aktív tag
válasz SECTORnooB #12565 üzenetére
Auto módba hagytam.. 1.375V
4ghz-et màr nem bír fesz emeléssel sem. Örülök annak, hogy így is kicsit lehetett húzni.[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Üdv.
A ryzen mely intellel van clock to clock partiban?
Haswell?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
SECTORnooB
addikt
válasz tomaszka88 #12560 üzenetére
Mi nálad az alapfesz? Vagy auton hagytad?
-
Tengo
aktív tag
1700 4.1GHZ 1.45V TridentZ 3200 16-18-18-38-58-CR1 1.42V
Az az érdekes, hogy alapból a hűtő lazán megfogja 63 fokon, de néha bejön 1-1 tüske felugrik 73 fokra, aztán gyorsan visszahűl. Lehet túl agresszív az LLC.
[ Szerkesztve ]
-
pitiless
senior tag
válasz SECTORnooB #12554 üzenetére
Very high csak 4 GB memóriát allokál. Maximumnál meg ami van, ami esetemben 32 GB...
-
apa111
aktív tag
válasz Simi37 #12561 üzenetére
Köszönöm ,és hát igazából sok mindenre kiváncsi lennék ,mert amit láttam az ismerösöm gépén a biosban hát az enyém nagyon fa padosnak tünik be állitás terén ,persze nem az enyém lenne a hasonlítás ,az mégis csak egy olcsó lap ,de haver meg a tied közt pár ezer forint eltérés van a te javadra és annyira bejőt még lehet az is ,hogy késóbbiekben én is be újitok rá.Viszont ahoz jó lenne tudnom ,mondjuk mi a határ a procidnak ,akkor a memória mennyi a max ,az se baj ha az más fajta mint a mi memóriánk.Már régebben is fejtegettem itt a többieknek ,hogy nagyon jó lap ez kis Prime ami nekem van ,de azért hajt a kiváncsiság ,hogy mit lehetne ki hozni az én r1700+consair 3200 cuccomból,és talán az a lap amit tegnap össze raktam ,lehet meg jótt a váltás,de azért a te lapodból is jött egy új széria a wifis ,és úgy láttam a fázison javitottak egy kicsit meg kapta ezt a wifit.Egyébként a haver biosa hasonlit a te lapod biosára .A próba itt is egyelőre elmarad nincs idő rá ,na meg még venni kell a havernak egy játék vizet,most az én stock ventim hűti a procit.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz SECTORnooB #12556 üzenetére
Szia!
Alap feszen pörög, és úgy látom, hogy 3,9ghz-ig megy is maximum alap fesz értéken. De a tesztek 3,8ghz-en készültek. Ki kapcsolom, és megnézem úgy is. A többi az maradhat ?
Köszi!
Devas : A minimum settingset a játék grafikájára érted ?
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz TheProb #12491 üzenetére
Volt egy M5A99X Evo R2.0 lapom, ami W7 alatt néha elfelejtette a wifi adaptert, néha áramtalanítani kellett, hogy lássa a billt meg az egeret. A W10 első telepítés után néha teljesen elfelejtett minden USB-s eszközt, a második telepítésnél már telepítés közben behalt, mikor a drivereket tette volna fel. Mindezt egy előlapi USB panel miatt.
-
Petykemano
veterán
válasz Televan74 #12550 üzenetére
Mark Papermaster pár hónapja azt nyilatkozta, nem fognak ticktockozni, minden ryzen kiadás tock lesz, vagyis nem mentes az architekturális fejlesztésektől. A pinnacle ridge akkor lenne finomhangolásnak tekinthető, ha hamar jönne és mondjuk csak egy jobb processzen kínálna egy jobb steppinget. Jövő év elején - szerintem - ez azonban elég kevéske lenne. Azt állították, hogy rengeteg fejlesztési lehetőséget láttak még a zenben, csak nem volt idő implementálni a kiadásra. A coffee lake pedig elég komoly versenytárs lesz.
Nem volna rossz, ha még idén kijönne egy frissített változat jobb órajelekkel, de ez nem illene bele a papermaster nyilatkozatába. Egy közbeékelődő finomhangolásnak akkor lenne helye, ha csúszna a GF 7nm eljárása. De szerintem az amd nem is tudna ennyire rugalmas lenni. Én arra számítok, hogy a pinnacle ridge nem pusztán finomhangolás lesz, és nem idén.
A zen2 már vószínűleg 7nm-en érkezik. Itt a nagy kérdés, amit mindenki fejteget, hogy bővül-e a ccx 6 magra, vagy a lapkán növekszik a ccx szám. Egyetlen kőbevésett szám van: a 48 magos starship.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Devas
őstag
válasz tomaszka88 #12544 üzenetére
Minimum settingsen jobban kiutkoznenek a proci korlatai...
Mert itt most amit latunk az az, hogy mire kepes a VGA-d. Meg hogy a proci kihajtja.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
SECTORnooB
addikt
válasz tomaszka88 #12555 üzenetére
Core performance boost-ot kapcsold ki az az XFR, hoz pár celziusz minuszt nálam hozott vagy 5C-t.Mekkora feszen pörög?
[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
válasz SECTORnooB #12553 üzenetére
Nekem sincs fogalmam róla, ahogy elnézem a a második része nekem is jobban bejött.
Néhány Aidás mérést megosztanék veletek :
Itt tartok most, mit gondoltok ?
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha picit húzva van a proci, akkor ki kell -e kapcsolni ezeket a biosban:
SVM Mode, STM Mode, Core Performance Boost, AMD CPU fTPM?
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz tomaszka88 #12552 üzenetére
Én nem tudom mi van Mafia 3 fronton, nagy Mafiás voltam a második részig.. az első részt 35 szőr játszottam végig. Mafia 3 gameplayem 25 perc volt utána mentem hányni...
-
tomaszka88
aktív tag
válasz SECTORnooB #12547 üzenetére
A Maffia 3-nál furcsa dolog történt, ott is full grafika, de felment a ram használat maxra. 16 giga és kifagyott.. Ez mitől lehet ? Afterburnerből a 4.4.0 beta van fent..
-
pitiless
senior tag
válasz SECTORnooB #12546 üzenetére
Inkább maximum a very high helyett.
-
Televan74
nagyúr
válasz wsanyi #12548 üzenetére
7700k lazán megy 4,8-5Ghz -ig.Kiforrott gyártás. AMD csak most ismerkedik a 14nm -rel.Később lesz jobb is.
,,a finomhangolásnak tekinthető Pinnacle Ridge várhatóan a jövő év első felében megjelenik, amit nagyjából egy évvel később követhet a nagyobb fejlesztéseket hozó Zen 2 (Peak Ridge?), aminek már a szóban forgó Ice Lake-kel kell versenyre kelnie." -forrás
Én akkor két évig nem veszek új processzort!
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
wsanyi
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis érdekesség. Ez félig OFF csak, ezért ON-on hagytam.
https://youtu.be/H6d9o_v02k4?t=497
Ami fura nekem, hogy az i7 7700K nem hiszem, hogy 5 GHz-en megy, és az i9 7900X-ről sem, hogy 4,4 GHz-en megy, maximum 1 esetleg 2 magon. A Ryzen 7 1700X szerintem előbb megy 3,97 GHz-en. Ami érdekes, hogy 3466-os RAM-mal már nagyon fej-fej mellett vannak, min FPS-ben, pedig már nyer az 1700X. Ez azért érdekes, mert kisebb az FPS dropja. Tehát hiába a magasabb átlag FPS intel oldalon, ha nagyobb a drop. Plusz tényleg nem hiszem, hogy azokat annyira fel lehetne húzni. Lefizetett teszt érzésem van. Megint próbálkozik az intel a jól bevált trükkel? Egyébként kíváncsi lennék, hogy 4000-es RAM-oknál mi lenne a helyzet, mert ezek alapján ott teljesen utolérné az AMD az intelt. Főleg az 1600X és 1800X. És még hol vana B2 stepping, és a 2. generáció?
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
SECTORnooB
addikt
válasz tomaszka88 #12544 üzenetére
Kampányba nem sok szerepe van a cpu-nak, szarásig kihajtja a 1050ti-t de hát ez várható volt, hisz jóval erősebb kártyákat is kihajt csuklóból.
-
SECTORnooB
addikt
válasz nyul105 #12545 üzenetére
IBT 10 kör Very High-on én ezt szoktam mostanában de az előtt Prim95 2 óra minimum.
3.7 en 1.26 vcore mellet pár napja atom stabil volt a motyóm és mindent kibírt mondtam jó jó ennyit tudtunk kihozni értelmes fesz mellet, 2 órával később... mi van ha bírja a 3.75 öt is... nem bírta sőt ami az előtt stabil volt a 3.7 1.26-on se akart már menni. Így még egy darabig marad a 3.6 1.2-es vcore mellett.[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz SECTORnooB #12542 üzenetére
Mivel mérjem, hogy betonstabilnak tekinthessük, 15 perc aidát kibírt, holnap adok neki 15 perc prime95t, efölött már kínzás, semmi sem hajtja meg ennyire. Zúg is mint állat
3.85t már eldobta az aida 4 perc után, most 3.825 kiállta az első 15perc próbát.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Jöttem pár értékkel...
Ryzen 1600x @ 3,8ghz @2933mhz 2X8Gb ram, FullHD, Ultra Max!Mit gondoltok, mennyire jók az értékek?
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha picit húzva van a proci, akkor ki kell -e kapcsolni ezeket a biosban:
SVM Mode, STM Mode, Core Performance Boost, AMD CPU fTPM?
Nagyon köszi!
-
nyul105
senior tag
válasz apa111 #12534 üzenetére
Szia,
nem bírtam ki, feljebbvettem a feszültséget. Most 3.8ghz 1.275V (1.272-1.28V között ingadozik valamiért) a proci, a ramot nem piszkálom már, várok egy verziót. Tényleg kiráz a hideg a bootlooptól, mindig kattan a táp...
Command rate 2 lassabb, mint az 1 én úgy tudom (bár stabilabb elvileg).15 perces AIDA-t kibírt, de ma már annyit kínoztam, majd valami játékkal tesztelem.
[ Szerkesztve ]
-
atenza
senior tag
Na megjött a második ramkitem, az első nem jött be, hyperx predator 3000mhz-el el sem indult a rendszer még alapon sem, így most g.skill trident z-t vettem szintén 3000mhz, ezzel elindult, alapból 2133mhz-en, de beállítottam gyors gyári értékekre manuálisan, 2933-ra és tökéletesen fut.
asus rog b350-f gaming alaplap
Egyelőre amúgy úgy tűnik külföldi fórumok alapján, hogy 3200 és fölötte csak a gyárilag 3400-tól felfele lévő samsung b-die-os ramokkal megy.
-
apa111
aktív tag
válasz tomaszka88 #12532 üzenetére
Köszönöm Itt mindenkinek kajak a gépe Több hónap használat alatt nekem ez a ram beállítás jön be .Persze jobb lenne 3600 cl14 ,de az csak álom ezzel a közép kategóriás lappal.Viszont amit ma összeraktam amit már írtam itt pár hsz -el ez előtt ,majd haverhoz át viszem a ramot ami nekem van ,és ott is ki próbálom mennyit lehet ki hozni belőle .Havernak 3000mhz és elsőre ment 3066-on ,tudom nem nagy szám de többre nem volt most idő menni kellett dolgunkra.
-
apa111
aktív tag
válasz Simi37 #12533 üzenetére
Egy pár biossal ezelött egy kicsivel jobb volt az első érték ,ha jól emlékszem 72,6 ns talán fent van a topikban valahol,de többi szerintem jónak számit De azért nyomhatnál fel azzal a csúcs lappal egy értéket ,legalább látnám hogy mennyivel ér többet az a lap ,meg amit ma összeraktam az ismerősömnek lenne rá látásom mi a különbség persze ha nem zavarlak ezzel a kéréssel.
-
Törzsúr
senior tag
válasz nyul105 #12529 üzenetére
Ismerős. Ennyire nem aggódtam még soha, hogy most mi lesz ha megváltoztatok bármit is a biosban.
Szerk.: Lehet, hogy rá fogom venni magam és veszek egy 4133MHz-es memória kitet. Talán lesz annyi rá nem sokára.
[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
-
nyul105
senior tag
válasz apa111 #12517 üzenetére
Szia,
köszi szépen, meg fogom nézni a ramot is, hátha enged egy kis időzítéscsökkentést
más:
33 perc aida stresszteszt (minden), 83 fokig ment fel a proci.1.264V -ot ír, de maxnál volt egy 1.272-es, ami a grafikonon nem látszik, ez lehet bug?
Nem értek hozzá, ez lehet teljesen természetes jelenség, ha valaki szakértő megerősítené, hogy minden rendbenSzerintem hagyom a procit ezen a beállításon, 1.265V 3.75ghz.
cache memory benchmark: vegyes az eredmény a tiédhez képest. memory részben picit magasabb, L1,2,3 cache gyengébb eredményekkel
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomaszka88 #12442 üzenetére
Csináltam egy videót, hogy nálam a felületi hőmérséklet hogyan skálázódik a diódához képest. Ha nálad túl nagy a difi az nem túl jó, esetleg utalhat arra, hogy a hűtő nem fekszik fel jól a procira, érdemes lehet újrapasztázni, hátha... Nálam ez ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=NWIOKWRTvaQ
-
Feriboy2
aktív tag
válasz OutSider17 #12524 üzenetére
de így volt. ha jól tudom még az 1500x-hez is jár hűtő, csak feljebb nem.
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz RVR400 #12520 üzenetére
Tudom, de most nem lehet normális kártyát kapni jó áron!
Mit vegyek 1060-at? (harmatos lenne az áráért!)
1070/1080 csillagász áron!
RX480/580 szintén túl árazva.
Majd ha lejjebb mennek az árak akkor talán egy GTX 1070 lesz a befutó, vagy a Vega ha jó árban lesz kapható!És egyébként is elég még arra amire én használom a gépet!
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Krisz0418
őstag
Köszönöm, akkor maradok az r3 1300x-nél. Remélem nem csalódok majd benne Jövőre úgy is tervezek másikat bele majd, 1600x-et vagy 1700at!
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
apa111
aktív tag
Kedves urak !
A mai nap volt szerencsém össze rakni,egy Asus rog-strix x370 f-gaming lapot egy 1700x procival.Első benyomás a lapról tapintásra minőségi alkatrészből áll ,elsőre fel ismert minden hardvert,oc terén egyelőre ,csak a gép által felajánlott két oc profil lett ki próbálva, 3,85 ghz -re rakta be a procit ,a memória 3066 cl 16 ment neki.Első bios volt rajta / 0401/ bios frissítés után /0816/ memória 4500mhz -ig lett volna lehetőség beállítani .Consair 3000 memória van most mellette 2x8g .Ami elsőre meg lepett volt olyan,hogy le ment a feszültség 0,245v -ra így a 3,85ghz mellett.Be bútolás egyelőre egy picit lassú,de még az inteles win10 van alatta , további tesztek majd ha win újra húzva és ha a kedves ismerősöm foglalkozik a dologgal.Egyelőre ennyi. -
Feriboy2
aktív tag
válasz OutSider17 #12516 üzenetére
1300x-hez jár a Wraith Stealth hűtő.
-
RVR400
veterán
válasz OutSider17 #12506 üzenetére
Azért az a 270X már elég harmatos cucc...
-
apa111
aktív tag
-
OutSider17
senior tag
-
wsanyi
aktív tag
válasz OutSider17 #12506 üzenetére
Mert azt írta, hogy 80-90 ezer Ft-ja van rá lap+RAM+CPU+hűtő. Plusz ha egy játék csak 4 szálon fut, akkor ott a magasabb órajel számít azonos IPC esetében, vagy rosszul gondolom?
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
-
nyul105
senior tag
válasz OutSider17 #12511 üzenetére
Szia,
ilyen ramom van, az R a piros színt jelöli:
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2B3200C16R(#12512) SECTORnooB
Annyira nem alacsony, előző bios verzióval 3.75ön ment auto feszültséggel, ott ugye leesik idle.
1.256 V-on a 3.50 stabil volt, itt postoltam, (#11013) nyul105Timingokat régen manuálisan állítottam be, de remélem, hogy az auto jót ad neki az új biossal. Ezzel kapcsolatban kérlek írd le, te milyen beállításokkal használod (és persze ha jobbak az eredményeid, akkor mókolok vele )
Ha hazaérek tesztelgetem még, nem akarnám nagyobb feszültségen járatni, ha nem megy 3.75tel sem, akkor lehet, hogy visszatérek a jól bevált 3.5höz. Amúgy lehet, hogy a memória miatt fagy, én meg a procit állítgatom...A 3200-ra még nem áll készen a bios
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz GFerr56 #12483 üzenetére
AI Suite használata nem ajánlott előző konfigom esetén is gondok voltak a 2-es verzióval itt a 3-as verzió is csak problémákat okoz. Az amúgy stabil oc-val rendre elszállt a gép ha fent volt a Suite leszedtem és a probléma megszűnt. Azt nem tudom az elmúlt hónapokban jött e frissebb verzió de én amúgy sem használom így nem is érdekel .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
nyul105
senior tag
válasz SECTORnooB #12507 üzenetére
Szia,
tudom, hogy sok kérés, de kérlek ha nagyon ráérsz esetleg AIDA-val egy memória timing táblázatot (egy kattal lekérhető) + sebességmérést ha tudsz, dobj fel ide.
Feltettem a v17es biost, egyelőre 3.8 ghz+1.265V próbálkoztam, 1.35V dram, 1.05V Soc és 3066mhz +autotiming-gal. Sajnos kifagyott az AIDA 9 percnél.
Sokat segítenél, hogy merre érdemes finomítanom a beállításokon!
Üdv
-
SECTORnooB
addikt
válasz linuxuser666 #12499 üzenetére
Szia!
Tudom ajánlani az Asus B350 Prim Plus-ot felesleges cicomák nélkül de stabil és megbízható lap 30 ezer forint magasságában, ha nem kell 1500 sata csatlakozó akkor jó választás, tuning szempontjából van egy kedves fórumtársunk aki 4Ghz-n pörgeti az 1700-ast benne, és talán erre a lapra jött a legkevesebb panasz, ha egyáltalán valaki panaszkodott rá.Memóriákról érdeklődj , illetve nézelődj a Support listájában az alaplapnak, 10-15 ezret megtudsz a lapon spórolni kb így biztosan ki is jön egy 2x8Gb 3200-as memória kit is.
Én személy szerint MSI Tomahawk B350-et használok, teljes megelégedéssel, igaz a ramok még nem mennek 3200mhz-n csak 3066-on, de a végleges biossal tuti menni fog. -
OutSider17
senior tag
válasz wsanyi #12503 üzenetére
Miért jobb az R3 1300X az R5 1400-hoz képest?
Sima Boosttal mind a 4 mag 3,6Ghz-en ketyeg szépen 1,25volttal!
Amennyivel többe kerül az R5 1500X annyival nem is jobb! Ugró deszkának bőven elég az R5 1400 aztán lehet az R7-ben gondolkodni!
Amúgy sem láttam még a procimat 40%-ék fölött játékok alatt még az R9 270X-el sem!Amennyivel meg olcsóbb az R5 1400 annyiból meg lehet rá venni valami komolyabb hűtőt! Nekem egy DeepCool Gammaxx 200T is 60 fok alatt tartja!
Pár teszt játék!
The Witcher 3
The Division
Rise Of Tomb Raider
Mass Effect AndromedaLégy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
tomaszka88
aktív tag
válasz csakany2001 #12473 üzenetére
Köszi, nagyon csúcs : ) szerinted az baj ha egy kártya nem hajtja ki 100%-on a procit ? Hiszen nálad is szépen mentek a játékok.
-
wsanyi
aktív tag
válasz Krisz0418 #12482 üzenetére
Én 1300X-et vennék, ha lehet hűtő nélkül, és vennék helyette egy jobb hűtőt, amivel fel lehet húzni 4,1 GHz-ig simán, mert ez SMT nélküli CPU, és rövid távon jobban jársz vele. 1400-at nem vennék, inkább 1500X-et, aminek tök jó a gyári hűtője, vagy 1600-at. Jtáékra egyébként az X-es verziók ajánlottak inkább.
Itt egy link gyorsabb RAM-okkal jobban jársz elvileg. Ezek csak 2667-esek, ezért nem szeretem ezt az oldalt. Túl lassú RAM-okat használ.
Ez a srác sokkal korrektebb.
Jól látszik, hogy 1440p-ben a ryzenek sokat gyorsulnak az intellel szemben, és 4K-ban még inkább, amit én sem értek.
Aztán itt van még 2 link 1300X vs FX 6300:
1200 vs FX 6300
Ha Ryzen ready 3200-as RAM-okat veszel, akkor sokat gyorsul a történet, mivel ezek 2400-as RAM-ok. Egyébként itt is látszik, hogy ha számít a játéknál a több szál, akkor a több mag erősebb lehet.
-
ViZion
félisten
válasz kriszpontaz #12484 üzenetére
3,5 GHz-n van az FX, tehát ez kuka... 4-4,2-ig még közepes lapokon is húzható (különösebb melegedés nélkül). A kollégának a legrosszabb AM3+ lapok egyike van, ha nem sok a keret, akkor egy jobb lap, (esetleg jobb VGA) és bódottá.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ragnar_
addikt
Annyit sikerült az XFR-ről kideríteni, hogy hűtőfüggő autotuning. Azaz ha nagy a terhelés addig húzza a magokat amíg a hűtő bírja. Ha túllép egy bizonyos hőfokot akkor visszaveszi a frekiket. De általában nem húzza mindegyik magot, viszont cserébe energiatakarékos kb.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest