-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
NandoXXL
senior tag
válasz palfitom #30836 üzenetére
OK, gyere át hozzám, és állítsd be az én gépemet vagy szomszéd gépét 3000MHz ram sebességre. Ha sikerül kapsz egy üveg házipálinkát, ha nem sikerül veszel nekünk 1-1 üveggel. 1700 és 1600 proci,(Asus) 370 és (Gigabyte) 350 a chip készlet. Ram eltérő típus gépenként dualban. Tele van a net hasonló problémákkal, olvasd el miért van és akkor megérted. De az ajánlatom áll, előtted a lehetőség.
Ez a többikennek szól értsék miről beszélek, 3000Mhz nem támogatott (a részletekért irány a net ):
[link][ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
hegegabi80
addikt
válasz palfitom #30352 üzenetére
Miért, ha a lap támogatott listájában benne van a frissebb 6/12 cpu is? Nyilván olyan lapot akarok én is, amivel hosszú távon kiszolgál és max csak cpu-t kell benne cserélni, és akkor jó pár évre le van tudva a dolog.
Ami még bosszantó számomra,, hogy elég nagyok ezek az AM4-s ,matx lapok, a MITX-es lapok meg horror áron mennek.[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz palfitom #29174 üzenetére
Igen ebben igazad van van elteres a ramok kozott enyem 29nm masik 25nm.. na majd kiderul milesz. Lehet viszarakok egy régebbi biost. Bar mondjuk amugy jovore ugyis szeretnek majd egy Uj gen Ryzent beledobni szoval most cserelek lapot elore gondolova es kesz
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
gery14
senior tag
válasz palfitom #29166 üzenetére
igen a gigában es az asusban is azt megnéztem. MSI X370 GAMING PLUS- is néztem ASRock X370 Killer SLI az asuson kivul még ezek a befutok mindenkép ATX-lapot szeretnék a kicsikel nem vagyok kibékülve viccesen néznek ki a házban.
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
gery14
senior tag
válasz palfitom #29164 üzenetére
Nincs rgb vezerles rajta a ram rohadtul nem akar 2666mhz felet menni es meguntam a szenvedest vele. Ryzen 1600 van benne most kap majd vizet kesobb felfelé akarok lépni prociban. HyperX savage ddr4 3000mhz s 2x8gb kitet használok. Es egy gtx1070 a társ az 1600asnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
válasz palfitom #29072 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és a rettenetesen nagy türelmet
220.000 Ft-ból sikerült a következő gépet kihozni.
Alaplap: GIGABYTE B450 AORUS M
Processzor: Ryzen 5 1600 BOX
Memória: G.Skill Aegis F4-3000C16D-16GISB
Táp: FSP Raider 550 II
Gépház: Cooler Master MasterCase Pro 3
Háttértár: Crucial 240GB BX500 CT240BX500SSD1
Videó kártya: Rx 580 4Gb (Asus RX580 dual oc / vagy / SAPPHIRE Pulse Radeon RX 580 Pulse)Tényleg köszönöm, és ha lehet, az összeszerelés után küldök néhány képet !
Annyi lenne a kérdésem, hogy egy minimális tuning belefér szerintetek ( 3,4-3,6ghz --< ehhez elég a gyári hűtő ?), illetve van olyan, amit az elején érdemes kikapcsolni a processzor érdekében ? (mint az FX-eknél a BOOST-ot)Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Tubica
senior tag
válasz palfitom #29047 üzenetére
Ezek közül egyik sincs benne..
Ez viszont benne van. De ez ennyire gyenge / rossz ?
Nagyon észre lehet venni, ha nem 3000+ os ram van benne ?
Esetleg valami más memória ?Még, amiket találtam támogatási lista alapján, és még belefér:
[link] [link]Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
mrrr74
aktív tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
Komplikato
veterán
válasz palfitom #27233 üzenetére
De ez nem egy RyZen only sajátosság, meg lehet kérdezni tapasztalt szervizeseket hány marék hajuk ment rá arra, mikor első generációs i7 procik szinte semmilyen rammal nem mentek kb. az első négy hónapban.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
-
Whysperer
addikt
válasz palfitom #27024 üzenetére
Okes. Ahany test annyival masabb. Mar tiszta agylagyulast kaptam annyi testet meg videot neztem es egyik sem egyforma. Gondoltam Normalis magyar userek sajat velemenyet kerdezem meg. Mert itt meg kint Londonban mindne ismerosom Inteles. Gondoltam ahogy jol is sejtettem . magayrok par mondatban ertelemsebben elmagyarazzatok. koszonom szepen a valaszokat.
Nem akarok OC-t ,de akkor alenyeg,hogy a 2600 manualisan betudom allitani a 2600 orajeleire es ennyi. Elvileg ocslobban van egy 2600x-em.
Koszonom
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Peace
nagyúr
válasz palfitom #25777 üzenetére
És tényleg: "Az M.2 foglalat a SATA6G_5/6 csatlakozókkal osztozik a sávszélességen, emiatt a SATA6G_5/6 csatlakozók nem használhatók beszerelt SATA módú M.2-es eszközzel együtt."
Mindig tanulok valami újat. Mindegy, 4 SATA foglalat elég nekem. Nem gáz, ha 5. és 6. nem használható. Kíváncsi vagyok nagyon erre a WDS256G1X0C-re. Már a mostani 120-as Evo 850-es is hatalmas előrelépés volt, de gondolom ez sem lesz rossz. Holnapra érkezik meg minden, aztán késő este neki is állok a szerelgetésnek. Egyedül a cooler felhelyezése, ami aggaszt, de persze azt is megoldom. Csak a mostani gépnél tudom, hogy nem stimmeltek a hőfokok és kétszer kellett állítgatnom a 4 csavaron, hogy tökéletesen felfeküdjön és normalizálódjanak a maghőmérsékletek. Ez egy nem túl kellemes emlék. De ez a be quiet! Pure Rock nem tűnik vészesnek, meglestem a szerelésről egy videót.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz palfitom #24119 üzenetére
A Mortar Actic már drágább kategória, ezen az áron már van Asus TUF B350M is, amin az olcsóbb Asus-okhoz viszonyítva van VRM hűtés.
A Mortar és a Bazooka között amúgy mi különbség van azon kívül, hogy az utóbbin spóroltak a fan headerekkel és még pár csatlakozóval? Vagy ez minden?(#24120) tudi13
Ezt jó hallani. VRM nem melegszik nagyon? BIOS-ok jönnek rendszeresen?[ Szerkesztve ]
-
tom36
kezdő
válasz palfitom #22010 üzenetére
Nagy rá az esély, hogy az lesz, de tegnap este óta már nem tudtam foglalkozni vele, és a kérdések csak tovább bővültek. pl: CPU fázis (6-10-ig vannak) miben van jelentősége.
főképp a ram végett problémás mer az asus elég sok DDR4-est szerepeltet h működik meg korábban irták itt is hogy a 3000-est már viszi is és nem csak 2933Mhz-en a többi lapnál meg elég gyér a qvl lista.
A héten megpróbálok a végére járni még, ha lesz rá időm, meg erőm.az 1600x es proci az fix ha csak nem lessz jobb vagy tényleg bevárom a 2600-at
[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
válasz palfitom #21795 üzenetére
Tobbre, hogy legalabb egy rx550/560 szintjet hozza, mint anno az A5700 eseten is legalabb egy akkori kozepkategoriat (nem teljesen, de eleg kozel tudta hozni egy 6600-at (mar nem tudom mi volt pontosan akkor a szamozas az ATI-nal)
Nalam az APU A5700-nak volt elonye a workstation gepnel. Meg furcsaltam is, hogy miert nem jon ki 7-es sorozatu APU (csak 5-kozep es 3-belepo szint)
Azert haragszom ra, mert igy nehezebb lesz uj procit valasztanistratova, van benne valami, anno olvastam, hogy a HBM 3x-or dragabb mint a DDR5, bar nem kovettem, hogy azota hogy alakul az ara, csak annyit tudok, hogy a memok ara szalad fel a tulkereslet miatt.
Intel "lassító patches" kigyúrt APU van neki APU-ja?. Az MCM-re gondolsz? Intel Kaby Lake-g (az MCM), nem lenne rossz, ha lenne desktop-ban . -
ati3x
senior tag
válasz palfitom #21795 üzenetére
Akko meg az lenne a baj, hogy a fijjuk a bànyàból raklapszàmra vennék, és jujj de dràga lenne. Oszt maradna a nípnek az zintel "lassítópecses" szériàja. Oszt félév múlva kohoznàk a hardveresen javitott bugmentes procit, és ismerve öket megint új alaplap kéne pl 1151v3 mert bàr fizikàlisan ugyananyi làb van, de 5 làbat direktbe kötötünk be a "szellemírtókhoz"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest