-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze próbáltam
Egyelőre csak a BIOS chip egyes és hatos lába összeérintése Mukodik, de így meg nincs kép, ezekszerint azért mert nincs ami képet alkosson (ezt nem tudtam ) viszont ha meg bele rakom a videokártyát akkor megint semmi eletjelÚjraindítással nincs gond, simán indul és Betölt a Windows
Sikerült az x4es pcie portban beindult
Mik vannakBIOS chip 1 és 6os lábak összeérintése hivatalosan is Mukodik
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
fee029
csendes újonc
-
phoenix64
őstag
-
phoenix64
őstag
-
füles_
őstag
Gondolom azért csak ennyit emeltek az órajelen, mert kell egy olyan hatmagos modell is, ami belefér a 65W-os TDP osztályba. A 2700-at is alakíthatták volna úgy, hogy elverje még az 1800X-et is, de akkor már tuti nem férne bele a 65W-os osztályba.
Nekem inkább az szúrja a szemem a 2600 esetében, hogy 10 dollárt drágítottak és lecserélték a Spire hűtőt Stealth-re az 1600-hoz viszonyítva.[ Szerkesztve ]
-
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Igen, nagyon válogatós RAM téren a Ryzen...
Nekem a G.Skill-t ajánlották és azért vettem azt.
Ezt néztem ki a RipjawsV helyett F4-3200C14D-16GFX aztán vagy-vagy.Itt az eredmény Pi-vel most tényleg full Defaulton
CPU fesz az különösebben nem érdekel, mert Asus felé is megírtam nem tetszésemet ez ügyben...és ha tönkre megy, akkor csere azt megoldva. (nem az én hibám, full Defaulton megy) arról nem is beszélve, hogy 4GHz-n (OC esetén) kevesebb fix. fesszel elmegy az összes mag, mint defaulton 2 core 4k felett...vicc na!
MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Szerinted? Akkor itt mi a gond?
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Én most futtattam egy tesztet ezzel a programmal (Tested Memory: Maximum) és 18 hibát láttam (jó pár percet futott) , majd vissza jöttem a szobába, már kép sem volt (nincs jel üzenet...)
BIOS-om a 3803 és most kilőttem "Auto" -ra a D.O.C.P. -ről és Frequency-t megadtam neki 2933MHz -t / 1.35v feszt (most így használom épp) és kezdem unni ezt a memóriás dolgot...de nagyon! Asszem veszek egy Flare-X KIT -et és ha azzal sem lesz jó full gyári értéken (3200MHz) akkor küldöm is vissza a memóriát és váltom le a lap+proci+ram párost....Stabil gépezet kell. Vicc az, hogy még mindig nem jó ez az egész...és a memória az oka. Ma is tapasztalom gép használat közben, hogy a gépem csak úgy megfagyott instant (aztán már ment közel fél napot probléma mentesen folyamatosan...) és a BIOS-ban full Defaulton van minden, akkor a CPU 1.5v fölött is kap feszültséget (na ez a vicc!)
Bocsi a panaszkodásért, de már betelt a....
MD
L[ Szerkesztve ]
-
herrkoser
tag
Corsairrel nem is az a legnagyobb baj, hogy előfordult hibás modul, hanem hogy 1 sorozaton belül gyártottak Hynix, Samsung és Micron chipekkel is, ráadásul sokan a 3000mhz-es cl15 lpx szériát vették, a Rizsa pedig nem a legnagyobb barátja a páratlan időzítésnek. Nekem cl15 2933 mhz-en hibázott, de tökéletesen ment cl16 2933 mhz-en, illetve 2800 mhz cl14-en. Most épp az utóbbival használom.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"dragabb es kihaloban levo platform"
Ezt az Intelre szántam. Nem azt mondom, hogy ne vegyen mást. Azt mondom, ha nem akar szívni, ne vegyen mást. Vagy az elkúrt Gigabyte BIOS után, ami néhány processzort megsütött, ajánlottnak tartod a márkát, mert én nem. Plusz, volt itt olyan, aki lemerült elemmel kapott Gigabyte deszkát, és szívott vele, stb. Mondom, nem szeretem az ASUS_t, mégis ajánlom, mert arra panaszkodnak a legkevésbé itt.
DarkByte: nézz nagyobb RAM-ot nyugodtan, legrosszabb esetben is mennek 2400-on, ha meg mákod van, akkor megkapod a natív órajelet egy szimpla XMP aktiválással (vagy az ASUS-on akár alapból is).
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
A füstöt nyilván képletesen írtam, itt mindenki tudja, hogy attól megy a proci, ha az kijön belőle akkor annyi
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Nem igazán érted meg, amit írtunk. Ha csak a proci a beteg, akkor maximum feleslegesen adtad le szervizre a lapod is. Ha mégsem ez a helyzet, akkor viszont megint hetekre szívatod magad. Ennyi.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Leon77
őstag
Nem akarok bele vau-vau, de a többiek azt írták, hogy mi van, ha az alaplapod hibás, mégpedig oly módon, hogy a procinak elképesztően sok feszültséget ad, akár csak rövid időkre is.
Lehet, hogy majd elindul megint szépen, aztán meg újra kijön a füst a prociból... ezért lett volna érdemes a szervizben együtt csináltatni, mert akkor az ő felelősségük a dolog.
Minden esetre én minden alkalommal átnézném használat után, mekkora volt a maximum fesz. amit a magok kaptak. Használhatsz akár hw infi64-et is, logolni is lehet vele, sőt beállíthatsz warningot bármilyen adathoz, így a cpu core voltage-ra is.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
törölt tag
Ha egy helyen vetted a lapot+CPU-t akkor mindenképpen szereltesd be az új CPU-t a szervizükkel!
Magától ritkán zárlatosodik le egy CPU, a lapnak is köze lehetett hozzá. Vagy túlfeszt adott, vagy zárlatos lett rajta egy alkatrész. Egyik esetben sem az új cpu behelyezésével és bekapcsolással kezdeném, hátha jó lesz alapon. Csinálja ezt a szerviz, legyen az ő felelősségükAzután lehet hogy tényleg csak a cpu volt hibás, és felesleges volt az egész, de így 100% hogy hamarabb lesz újra működő géped..
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest