-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Torry
addikt
MSI lapokhoz jött új Agesa 1.1.0.1, gondolom a többiek is átveszik szépen lassan.
Ez alapján bizokodhatunk, hogy végre minden lapban menni fognak DOCP szerint a memóriák.
-
Torry
addikt
válasz chopin42 #12797 üzenetére
Először is, BIOS update! Már kint a 0810 is.
Nem írtad milyen ramod van, de, azokat hagyd alapon, először CPU-t lődd be:CPU fesz max 1.30-1.35, advanced optionsnál a CPU phase settingseket állítsd extreme-re (ne félj tőle, igazából alacsonyabb hőmérsékletet eredményez), LLC 3 vagy LLC5 (ez folyamatosan tartja elvileg a cpu feszt, nem ingadozik, de én az LLC 3-t ajánlom)
Ess neki úgy, hog 1.3-ra belövöd a cpu-t, extreme phase settings, LLC3 és mondjuk 4Ghz. Itt valszeg elhasal, 100MHz-ként menj le és teszteld amivel jónak látod.
Ha a ram nem akar stabilan menni, akkor SOC fesz 1.1 és a SOC phase settings-t is állítsd extreme-re.
Ha az angol nem para, akkor ITT rengeteg info, de át kell rágnod rajta magad.
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
válasz martin66 #11590 üzenetére
Jó kérdés, én úgy csinálnám, hogy fullosan kicsavarom a 4 csavart és elforgatnám a CPU-n a hűtőt és közben próbálnám emelni.
Igy ugye csuszik a pasztán, szerintem hamarabb elengedi.Egészítsd ki solfilo ötletével, tuti a siker.
Egyébként postaköltséget is ők állták?
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
válasz Naturalist #10777 üzenetére
Kezdek megnyugodni, hogy havert 1700-re beszéltem rá 7700k helyett.
Ma rakjuk össze, majd jelentkezem ez eredményekkel. -
Torry
addikt
3000 és 3200-as ramok között mekkor lehet a különbség?
Sima 1700 és Asus X370-Pro mellé menne. 16gb kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
válasz Omli85 #10669 üzenetére
Havert ismerve egyébkétn kb 25 fok van folyamatosan, ház pedig rendben lesz ilyen szempontból.
Marad akkor az 1700, hűtőt majd akkor meglátjuk. Van esetleg valami ajánlás hűtőre?
Asus X370 Pro-val nem nyúlok mellé igaz? Későbbi Ryzen támogatást mennyire veheti komolyan AMD?
Memóriánál frekvencia vagy az időzítést szereti jobban a Ryzen?
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Azt már sikerült eldöntenem, hogy Ryzen lesz és nem 7700k.
Egész sokat olvasgattam és végül Asus X370 Pro mellett döntenék, hacsak valaki el nem tántorít és hasonoló árkategóriában tud jobbat.
1700x és 1700 között végül az 1700-as Ryzent gondoltam bele, főleg a saját hűtője miatt.
Kérdés inkább az, hogy elbírja-e tuningot? 3.9-ig ha szerencsém van, azért szeretném feltornászni. Overclock.net-es táblázat alapján nagyon együtt mozog a tuning potenciál az 1700 és 1700x között.Ramokból 3200-t gondoltam kompatibilitási lista alapján. 3000-es ramokkal sok teljesítményt veszítenék ha esetleg nem találok azonnal 3200-t?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- World of Tanks - MMO
- Egészséges életmód
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Külpolitika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest