-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
joergie
őstag
Szervusztok! big big problem to solve.
Van egy p4es konfig, xp sp2, elkezdtem frissíteni xp-n belül lemezről sp3-ra, aztán dtscsi.sys problémát dobott, akkor leszedtem a daemon tools-t, aztán xp cd bootban rámentem az oprendszer javítására, ami ugye reinstallt jelent, és most megáll a 34edik percnél a telepítés. Megpróbáltam ugyanezzel a konfiggal egy szűz winyóra simán felment az xp, nem állt meg.
Most nem tudom mit csináljak. tele van adattal a rendszerpartíció, amihez hozzá tudok férni másik gépről, de mégiscsak jó lenne az eredeti állapotot visszaállítani, mivel nem az enyém a cucc.Eredetilegy amd-re lenne váltva a rendszer, de már annak is örülnék, ha sikerülne ezt megcsinálni, hogy a p4 rendszeren ujra fusson az eredeti belakott xp.
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Xp-ben hol tudnám menézni, hogy milyen kapacitású memória van a épbe berakva és hogy az hány MHz-es? (pl DDR 333, 400 MHz)
Ha nem muszáj, akkor nm bontanám szét a gépem, mert elégé be van építve.
Kösz!
-
kraftxld
félisten
válasz AXisBOLD #38494 üzenetére
64bites XP-t felejtsd el, szinte semmilyen desktop alkalmazás nem kompatibilis vele, mert egy herélt Windows Server 2003 R2 x64.
Ha jót akarsz akkor Win7-et raksz fel, ha XP-vel akarsz küzdeni akkor első körben integrált bele az SP3-as telepítőbe a storage drivert, cd-ről boot, linux partíciókat letörlöd, majd XP fel
Utána innen feldobálod a drivereket: [link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
erre a notebookra akarom feltenni az XP-t. Gyári SUSE11 van rajta.
Hogy kezdjem? Lepucoljam a Linuxot vagy ne? kell valamit állítani a biosban? drivereket töltsek-e le a HP honlapjáról? 32-64 bit variálás hogy van ennél? melyiket tegyem fel a gépre? stb...
megköszönném, ha valaki lépésről lépésre leírná ennek a menetét.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Piazza
tag
válasz Dluinet #38489 üzenetére
Nekem pl ha megy több dolog is akkor általában 1,2-1,7 Gb RAMot foglalok, de ekkor már kezdek némi lassulást és kisebb akadozásokat is észrevenni néha. Mostanában előfordult a 2,2 Gb is. A gépemben csak 2Gb RAM van.
Pl amikor a böngészőben sok lap van egyszerre akkor fel szalad ezekre az értékekre, de ha be zárogatok néhányat nem megy lentebb, csak ha bezárom majd újra megnyitom a böngészőt. Miért van ez? Nem tudja kiüríteni, törölni a memóriát?
-
Piazza
tag
válasz Dluinet #38487 üzenetére
Ez érdekes, nekem meg sem fordult a fejemben ilyesmi.
Viszont itt most SP3 van a gépen és kb másfél éve nem volt frissítve, 446 Mb-ot foglal.
Amit írtam, hogy csak 80körül az viszont SP1 volt.Ha SP1-et esetleg SP2-t raknék a gépre akkor az nagy visszalépés lenne? Sokat vesztenék vele?
Milyen alapvető, lényeges különbségek vannak ezek az SP-k között?
-
Piazza
tag
Sziasztok!
Már régóta érdekel hogy mitől függ leginkább az Xp memória igénye. Mitől?
Dolgoztam olyan gépen ami bekapcsolás után 80Mb-ot foglalt aztán 200 körülivel is és most pl majdnem 400Mb-ot foglalóval.Nem értem ez a mostani miért nem ketyeg el pl 120-150-el?
Tudtok erre valamit mondani?
Köszönöm. -
akaido
addikt
válasz Cinege45 #38482 üzenetére
A másik megoldás, hogy egy alap működő XP Home-ról készítesz mentést, majd ezt "töltöd vissza": Ghost topik
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
-
akaido
addikt
válasz Cinege45 #38477 üzenetére
Általános aktiválási info:[link]
[link]"A Windows XP aktiválása telefon segítségével
A Windows rendszer telefonos aktiválásához fel kell vennie a kapcsolatot a Microsoft egy ügyfélszolgálati munkatársával az alábbiak szerint:Mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, majd Rendszereszközök pontjára, végül kattintson a Windows aktiválása parancsra.
Vagy kattintson a tálca állapotterületén a Windows-aktiválás ikonra.
Válassza az Igen, telefonálni szeretnék az ügyfélszolgálatra, hogy aktiváljam a Windows rendszert lehetőséget.
Kattintson az Olvassa el a Windows regisztrációs adatvédelmi nyilatkozatot hivatkozásra, majd a Vissza, aztán a Tovább gombra.
Kövesse A Windows aktiválása telefonon párbeszédpanel utasításait, majd kattintson a Tovább gombra.Megjegyzés: Ekkor jelenik meg a telefonszám, amely a megadott helytől függően változó.
Az aktiválás befejezése után, a következő üzenet megjelenésekor kattintson az OK gombra:
Sikeresen aktiválta ezt a Windows-példányt. "Ha mindenképpen az új xp install mellett döntesz, akkor az eredeti XP Home-ot tedd fel, és aktiváld a neten ha kell.
Majd tedd fel a SP3-at.[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
nagyúr
válasz Cinege45 #38475 üzenetére
Nyugodtan telepítsd, ha kéri, akkor telefonálsz egyet, és minden rendben lesz.
Az aktiválás könnyebb mint gondolnád.De a helyedben nem az eredeti (régi) telepítőt használnám, hanem egy sokkal frissebb xp home-ot raknék fel. Kevesebb frissítés, és ezért jóval gyorsabb telepítés miatt.
Mindig egy-két hónapos verziót használok erre."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Cinege45
tag
Üdv.,
Kaptam egy gépet a rokontól amin XP Home oprendszer (OEM ver.) van.
Kicsinek találom a HDD kapacitását ezért egy nagyobbat szertnék betenni.Visszaolvastam 2-3 oldalt és nem világos, hogy ilyen esetben mit kell tennem?
A telepítő CD megvan...ujraaktiválás kell-e vagy simán fel tudom
installálni a wint? -
amokfuto
csendes tag
hello, most nemreg vettem egy dell optiplex gx 280as gepet. Xp OEM home edition licenszel hibas harddiszkel , kicsereltem a hardot es ujra telepitettem . atelepites utan szakad a hang neha..mindig. Alaplap hibara gondoltam es lecsereltem a hangkartyat egy ac-97re, de azzal is ugyanezt a dolgot csinalja ! hol lehet a hiba ??
-
kraftxld
félisten
válasz kenesei1982 #38471 üzenetére
Megfelelő külső programmal igen.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
aktív tag
-
fatal`
titán
válasz kenesei1982 #38469 üzenetére
Úgy tudom, hogy nem loggolja.
-
aktív tag
Azt szeretném megtudni, hogy a windows loggolja-e, hogy mikor milyen program futott a gépen és ha igen, akkor hol?
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, sürgős lenne!
Behalt az xp-m. Újratelepítettem a BT driver-t, majd újraindítás után besz@rt az egész rendszer. Konkrét a logon szállt el, amikor feldobná a név/jelszó ablakot, akkor újraindul! Mondjuk nem tudom mi köze van a BT driver-hez...Az a baj, hogy így csökkentett módba sem tudok belépni, nem tudok semmit kezdeni a rendszerrel, pedig egy szimpla rendszer visszaállítás biztos vagyok benne, hogy megoldaná.
Próbáltam a legutolsó helyes konfigurációval indítani, próbáltam a címtárszolgáltatások visszaállítását, de semmi.
Tudnátok segíteni helyreállítani rendszert? Nagyon fontos lenne! Nagyon nem lenne időm most mindent újratelepíteni, meg beállítani.
A windows telepítő cd-nek nincs ilyen rendszer helyreállító módja? Vagy azt csak akkor dobja fel, ha win alól indítom?
Esetleg, ha nem jó topikba kérdezem, akkor át tudnátok irányítani a megfelelőbe?
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
addikt
válasz headhunter #38457 üzenetére
Az additional tasks gombot ha megnyomod ott is van még pár funkció
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Mr. Teddy
őstag
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Van irodában egy eredeti matricás WinXP Prof OEM-es gép. CD-jét égen földön nem találom, csak a serial van meg.
Szerintetek honnan lehet beszerezni olyan OEM ProfXP-t, ami el fogadja majd a serialt a gépen?
Köszi! -
kraftxld
félisten
válasz szab.tam #38428 üzenetére
Amúgy vegyél Windows 7 Professional x64 BOX-ot, ahhoz jár downgrade jog Windows XP-re. Használhatod az XP-t addig amíg kedved van (csak egy dobozos telepítőt kell szerezni és egyszer beaktiválni telefonon aztán hajrá), utána ingyen upgrade Win7-re ha a gondjaid megoldódtak.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
törölt tag
hali,
szeretnék egy hotfixet letölteni az ms oldaláról, meg is találtam az ide vonatkozó oldalt, de egyszerűen nem látom a letöltési linket, segítene valaki plz?
-
fatal`
titán
válasz PongiBandi #38454 üzenetére
Vezérlőpult -> Mappabeállítások és az egyszerű fájlmegosztás használata elől vedd ki a pipát.
-
PongiBandi
tag
-
addikt
válasz headhunter #38452 üzenetére
Uninstalláld a régit(eket ha többet is mutat) a programok hozzáadásánál. Ha ott nem megy akkor ezt töltsd le JavaRA (Download Windows Binary .zip file), elndítod, remove older versions.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
headhunter
addikt
Java 1.6.26 telepítésénél, ilyen hibaüzenetet kapok :
Mindent letakarítottam, de valami még bent maradt.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Dluinet #38443 üzenetére
uhh! akkor pont ez kell.
de a leírásban egyértelműen az van, hogy ez csak upgrade működik.
perpill nincs 3 xp-m, és ami van, azt meg nem akarom felülírni. csak azoktól független, új progikat akarok.
na, mind1, majd utánanézek...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Dluinet #38441 üzenetére
aha. félig értem. tehát ha van 3 gépem, de mindegyiken pont ugyanolan az alalplap, akkor ide-oda dokkolva az egyszem vinyómat, talán mehet. vagy hiába mind pont ugyanaz a típus, a hardverazonosítás érzékeli, hogy másik példány?
a problémám az, hogy célgépeim vannak. htpc-ben vannak tv kártyák, a nagyban nincsenek, de bika vga van. és ezen az 1 gép, de aktív energiagazdálkodási szemlélet nem segít ugye, amit sokan használnak ha a hardverlelemek is mások. tehát mindenképp több gép kell.
és mint leírtam, xp-re rendezkedtem be. de kéne egy olyan legális, dobozos win7 is, amit bármelyik gépbe bedokkolhatok. tehát ez nem nagyon fog menni....akkor valami több (asezm 3 példányosban szokott lenni) licences, otthoni, családit kell néznem. (ha egyáltalán most van ilyen. ezeket régen néztem)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
nagyúr
válasz szab.tam #38440 üzenetére
win 7 alaplaphoz köti a licencet, csak egy alaplapon működik, alaplapváltáskor újraaktíválás, ráadásul az OEM WIN7 csak szerviz jóváhagyásával aktiválható újra.
XP-nél alaplap vagy HDD cserekor újraaktiválás.Ezzel szemben a warez winnel nincs ilyen probléma.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
szab.tam
nagyúr
válasz Dluinet #38439 üzenetére
ok. ezzel kapcsolatban régóta van egy kérdésem. mi számít egy gépnek? egy telepített os a winyón, vagy a teljes hardver?
konkrétan. én általában 1 gépet használnék egyszerre a parkból. egy dobozos verziót feltelepítek. és mindig a hasznáni kívánt gépbe dokkolom be. különböző konfigurációk, de ugyanaz a platform mindegyik, (lga775, ddr2, nvidia). tehát a driver-ek nem vesznének össze, csak a win mit csinálna, amikor minden indításkor éppen a másik gépet találná maga alatt? minden alkalommal aktiválást kérne?
tehát összesen csak 1 winyó és 1 telepítés, így ez az egy példány futna. csak időnként más hardverkörnyezetben...
ez licenszileg hogynéz ki? kérdeztem már itt régebben, de nem tudta senki a válszt.
xp és win7-nél is érdekelne a dolog.automata vs néni. ha az automata sem ad aktiválási kódot, mert úgy érzékeli, hogy az oemhez mérten túl sok hardvert cseréltél, (pl. a garis alaplap csere más típusra), akkor jön a néni, aki manuálisan, azaz telefonon kersztül lediktálva megadja. én erről beszéltem. már ez sem így van? a nénit is kirúgták?
méghogy csak alap cseréjekor kér?
1x az alaplapi hálókártyám döglött be az egyik gépen. beraktam egy + hálókártyát. már arra is kért újbóli aktiválást....[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fatal` #38433 üzenetére
Nem csak alaplapcsere után kell, hanem memória bővítés és HDD csere esetén is.
De win7 oem esetén alaplappal a együtt kidobhatod a wint is, és vehetsz új wint.Szerk:
Mégsem kell kidobni
Az OEM verzió géphez, illetve alaplaphoz kötött. Bármit kicserélhetünk a PC-ben, de alaplap csere esetén a licenc megszűnik. Ez alól kivétel, ha az alaplap meghibásodik, és egy szakszerviz igazolja a cserét. Ekkor a licenc újra aktiválható. A Microsoft OEM szoftverek bontatlan gyári csomagolásban új számítógép nélkül is megvásárolhatók, de ebben az esetben a végfelhasználónak (mint ''rendszerépítőnek'') a feladata az installálás, valamint a szoftverekhez gyári támogatás sem jár. A dobozos verzió bármilyen gépre és bármikor felrakható, de egyszerre csak egy gépen lehet.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz fatal` #38435 üzenetére
mostmár összekavarodtam, ahogy nézem az összesítőket a végén még igazad lesz. csak már akkor nem tudom, mit telefonálgattam...
na, mind1.én is úgy látom, hogy amit én vettem, csak oem volt. legalábbis innen úgy tűnik. és a standard olcsóbb is volt.
sőt valószínű, hogy megint neked van igazad.
-
szab.tam
nagyúr
válasz fatal` #38435 üzenetére
akkor én ezen nagyon sokat bosszankodtam, utánajártam, és nem tudom neked produkálni azokat a táblázatokat, mert elérhetetlenek. természetesen nem vettem volna dobozasat 140k-ért, hanem az egyel drágább oemet.
egészen biztos, hogy így volt, mert utána is telefonáltam, mit tudnék tenni, és hogy tényleg így van-e.
amit vásárlás után találtam összehsonlító táblázatot, nem a kerskedő, hanem a microsft oldalán volt.gondolhatod, hgy az eset után rendesen megnéztem.
hiába másolsz be bárhonnan, bármit is.
az lehet, hogy akkor a dobozos verzió listája hibásan volt feltüntetve, és utána korrigálták. de nem hinném. és telefonon is miért mondták volna, hogy van különbéség.megnézem, hogy nem mentettem-e el valahová a táblázatot...
-
fatal`
titán
válasz szab.tam #38434 üzenetére
"Office XP Small Business Edition - includes : Microsoft Word 2002, Microsoft Excel 2002, Microsoft Outlook 2002 and Microsoft Publisher 2002"
Na ahogy nézem Small Businessből csak OEM létezett Office XPből, így nem különbség volt az OEM meg a Dobozos között. Standardet kellett volna venned. Word, Excel, Outlook, Powerpoint.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz fatal` #38433 üzenetére
megnéztem: office xp small business, oem. 2006.07 vásárlás. br. 64.400,-
itt számla a kezemben....és igenis ez a különbség az oem és box között. a telepítés után megnéztem, miért nincs powerpoint, holott kéne legyen. a vásárlás előtt csaka dobozos veriónka a listáját néztem. eszembe nem jutott, hgy van különbség. a táblázatból már egyértelműen kiderült. be is telefonáltam, rá is kérdeztem. látom, te is furcsállod. én is. a guta megütött.
-
fatal`
titán
válasz szab.tam #38430 üzenetére
Nekem nem volt eSATA problémám korábban, pedig használtam a régi lapomon, igaz csak néhányszor. (ASUS p5b)
"(nem fgok a legapróbb bizbasz cseréje után udvarolni a tört magyarsággal beszélő néninek éjjel 2-kor aktiválási kódért...)"
Csak alaplapcsere után kell. Régóta automata van, nem tört magyarsággal beszélő néni.
"vettem valami 63k-ért egy office xp, oem, basic-et. vagy small business-t (asszem ez volt, nem keresem most elő). én azt hittem, hogy csak a felhasználhatóságában különbözik a dobozops verziótól. hát nem. az oemen nem volt power point....."
63k-ért biztosan nem basicet vettél. Ilyen különbség biztosan nem volt az OEM és a Dobozos között, maximum a verzióban nem volt PP, amit vettél.
-
szab.tam
nagyúr
oda kell rá figyelni.
nem használtam semmilyen partíció és bútortologató progit, egyszerűen bedokkoltam egy gépbe, amin win7 futott, és az alatt partícionáltam az ssd-t. utána jött rá a régi hdd-ről acronis-al készült backup image recovery, mbr visszaállítás elöl pipát kivéve.
így még az ssd-ről az xp nem áll fel.
az előbb említett win7 alatt, a win7 telepítőlemezéről a bootsect-et bemásoltam az ssd (akkor éppen "g" meghajtó), azaz g\windows\system32 -be. majd rendszergazdaként parancssorból
g:\windows\system32\bootsect /nt60 g
értelem szerűen ha a sajátgépben más elérési betűjele van az ssd-nek, akkor az kerül a parancssorba.
majd erről lehet már bootolni, és feláll a klónozott xp-nk.ennyi.
sajnost ezt többféle képpen leírták már a ph-n, csak az utosló lépésnél mindeki kicsit másképp, és sokáig szenvedtem, mire összejött...
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz kraftxld #38429 üzenetére
Ha van normális saját GC-je az SSD-nek, akkor (majdnem) mindegy, hogy ismeri-e a használt OS a TRIM parancsot (ill. működik-e az adott megoldással, pl. RAID). Persze a partíciók alignálása ettől függetlenül megoldandó kérdés.
The only real valuable thing is intuition.
-
szab.tam
nagyúr
válasz kraftxld #38429 üzenetére
túl hosszú lenne a lista, amiben hátrányosan érint.
csal pár ízelitő.
egyes régebbi játékok jobban futnak rajta. pl azt összes simbin autós szim. egyes leadtek tv kártyákat nem kezel. esata hotswap alatt komoly gondok vannak. nem egyedi eset, alaplapi driver bug-ra vezethető vissza. belassul, kifagy, win restart. amíg erre nem jöttem rá, volt hajtépés, mert túlhúzási instabilitásra, kábelhibára, mindenre gondoltam. de amikor több haver esata-ja kezdte ugyanezt win7 alatt, giga és asus lapokon, elgonolkoztam... most már ezért csak belső dokkolót használok, külső eszközökhöz is alaplapról sata-ból kivezetett, hátlapi stat használok. (már minden gépemen, win7-re is felkészítve...)
érdekes, hogy ugyan azon konfignál xp alatt nincs gond.csak a játékgépen tervezek win7-t újra.
abból vaalmi 3 gépes, családi licenseset. (ezt a részt nem vágom, hogy most miket kapni ilyeneket.) de perpill inkább egy dobozos xp kéne. a többi baromira ráér.dx11 és ramkezelés miatt.
még egy előny: a total media 3, és 5 minden win7-en fut. sajnos egyes xp-ken nem, így az én htpc-men sem.úgyhoy akarok még egy xp-t venni, de nem oemet. (nem fgok a legapróbb bizbasz cseréje után udvarolni a tört magyarsággal beszélő néninek éjjel 2-kor aktiválási kódért...)
de microsoft-tal is nagyon ki volt régen a tököm. egyszer nagyon ráfaragtam. ok, hogy én voltam a hülye, de akkor is.
vettem valami 63k-ért egy office xp, oem, basic-et. vagy small business-t (asszem ez volt, nem keresem most elő). én azt hittem, hogy csak a felhasználhatóságában különbözik a dobozops verziótól. hát nem. az oemen nem volt power point..... eszembe nem jutott ezt előre megnézni....
csúnyán megszívtam.[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
lenne még egy kérdésem. lehet-e még valahonnan vásárolni 32 xp prof hun sp3 box-ot?
nagyon szeretnék egyet bespájzoni. terveim szerint jó darabig még xp-t használnék.és mindenképp dobozosat. az oem szoftverekkel a tököm tele van....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
brd
nagyúr
válasz szab.tam #38425 üzenetére
Ha esetleg Vista/Win7 (vagy csak utóbbi? most passzolom hirtelen) alatt is volt a HDD, akkor nem teljesen felesleges, mert az oda hányja be a Previous Version file-jait is, ezek pedig nem törlődnek, ha XP alatt kapcsolod ki a rendszervisszaállítást.
-
szab.tam
nagyúr
igen, egy visszaállítási pontot hagytam benne. tehát azt nem töröltem manuálisan a mappához való hozzáférés után.
azaz. az én esetemben felesleges volt a hozzáférést megadni, hiszen a rendszervisszaállítás kikapcsolásával amúgyis törlődött volna az az 5 giga.
más, nagy területet foglaló adatmennyiség is lehetett volna ott? mert ekkor lett vona csak értelme a hozzáéférés megadásának, és a manuális törlésnek.
vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz szab.tam #38423 üzenetére
viszont amit nem értek:
[...] mert direkt egyet hagytam benne. és utána, amikor a rendszervisszaállítást kikapcsoltam minden meghajtón, akkor fel is hívta a figyelmem, hogy törli a régieket. és törölte ezt az egyet is..Én viszont ezt a mondatot nem nagyon értem. Direkt egy mit hagytál? Egy könyvtárat, egy rendszervisszaállítási pontot? Ha kikapcsolod, persze, hogy törli, ezt jelenti a kikapcsolás.
ez a móka a System Volume Information hozzáféréshez szükséges?
Ahhoz szükséges, hogy te, mint felhasználó, hozzá tudj férni. A rendszer(visszaállítás) egy "SYSTEM" nevű "felhasználó" nevében fér hozzá a könyvtárhoz.
-
szab.tam
nagyúr
jó visszalátogatnom!
csak 5 gigát találtam ott....
na, ezt keresem napok óta!
azaz 3-at kerestem, 5 lett belőle.lehet, hogy feljebb más is írta a problémámra, de olyan pipa voltama szitura, és néhány kioktatásra, hogy a rendszervisszaállítás kikapcsolt státuszát már meg sem néztem újra. ki volt az kapcsolva. persze. csak volt egy backup recovery, amin meg nem...
és szépen meghízott pár hét alatt napi jó 100 megával....
viszont amit nem értek:
ez a móka a System Volume Information hozzáféréshez szükséges? mert direkt egyet hagytam benne. és utána, amikor a rendszervisszaállítást kikapcsoltam minden meghajtón, akkor fel is hívta a figyelmem, hogy törli a régieket. és törölte ezt az egyet is...na, a végére csak sikerül beállítanom, hogy jó legyen.
(temporary internet, most még ez....)köszöm mindenkinek, aki segített!
(vegyek nagyobb ssd-t. persze. bántás nélkül, de ez volt a leghasznosabb tanács...)
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz PongiBandi #38420 üzenetére
Ott lesz az szerintem a System Volume Information-ben, ahhoz így lehet hozzáférést szerezni (a teljes tartalma nyugodtan törölhető, de ezzel elvész az összes rendszervisszaállítási pont is). Miután törölted, érdemes elvenni a jogokat, amiket adtál (azaz csak a SYSTEM-nek legyen joga hozzá).
-
PongiBandi
tag
válasz kraftxld #38409 üzenetére
Rendszervisszaállítás ki van kapcsolva. Sajnos a TreeSize Free is csak a 8GB-ot látja, szinte el sem hiszem. Átmásoltam TotalCommanderrel a G meghajtó teljes tartalmát egy másik vinyóra, egy üres könyvtárba, és az is csak ennyit... Mi a fene foglalhat ennyi helyet így rejtetten?
Elkezdhetném törölgetni a könyvtárakat, csakhát ez egy haveromnak az "élő" rendszerpartíciója, és vissza kell vinnem pár órá múlva, meg ugye a rizikó, mi van ha mégsem indel utána valami, most pöpecül elindul és megy minden ha visszarakom a gépbe.
Egyébként feltelepült pár vírus a gépére (asszem valami Protect Shield álvírusirtóval az élen, amit csak úgy tudtam leirtani, hogy áttettem a vinyót a saját gépemre, nem engedte még csökkentett üzemmódban sem elindítani a gépet, kékhalállal elszállt, ami azt írta ki hogy vírusos a gép). Lehet hogy ezt valami vírus okozza? Nod32 meg SpyBot végigment rajta (a másik "adat" meghajtón is, nemcsak amin az XP van), most már tiszta elvileg a gép. Először úgy ment végig hogy az én gépemben volt a vinyó, utána meg már felállt az oprendszer a saját gépében is, és ott is frissítettem mindent, és lefutott Nod32, SpyBot, meg XP frissítés is (ami nem talált semmit, az automatikus frissítés miatt naprakész volt ugyanis).
-
Traxx
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #38405 üzenetére
Ezt ha lesz egy kis szabadidőm, átrágom alaposabban, köszönöm Viszont azt nem értem sehogy sem, hogy miért van az, hogy egyes XP-s gépekkel semmi gond nincs ilyen téren, látják a megosztást (ill. a gépen lévő megosztott nyomtatót is tudják használni), mások pedig nem...van olyan gép ráadásul, amely nagyjából a win 7-es gép megérkezésekor lett újratelepítve (XP került rá vissza) és lát mindent, van olyan "régi xp-s", amely szintén, viszont van olyan "régi xp-s", amely nem
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
keehl-m
tag
válasz kraftxld #38415 üzenetére
valami kezd derengeni, tehát ezt a telepítés során fogja bedobni ugye?
tehát várjak arra az echo kiírásra, amit a linken, amit adtál a parancssor előtt írnak
és akkor írjam be a a parancssort, ugye?
és a parancssor végén entert nyomjak vagy hogy?
és a többit gondolom a gép elvégzi
ja és hogy hova kell a MUI-t (kitömörítve) beleilleszteni a telepítőbe?
-
keehl-m
tag
válasz Fire/SOUL/CD #38412 üzenetére
mondjuk én olyat tudok amivel iso-t lehet később csinálni belőle free módon, nem csak 300mb-ig (free iso creator)
és hát a cucc az megvan "nem iso"-ban oda bele tudnám elvileg rakni, aztán csinálnék belőle iso-t
-
félisten
válasz keehl-m #38410 üzenetére
Sajnos ingyenes ISO editor-ról nem tudok (a milyen progi ami topikban is kérdeztem régebben, de senki nem tud(ott) ingyenesről).
Amikkel lehet turkálni az ISO-ban: UltraISO | PowerISO | MagicISO
Ez a 3 legismertebb és nagy tudású editor, sajnos egyik sem ingyenes...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
keehl-m
tag
válasz kraftxld #38403 üzenetére
tehát ez a telepítés előtti módszer ugye?
tehát a megfelelő helyre rakjam be (ami hol is van?) és utána csináljak belőle iso-t?
mer így az iso fileba nem tudom hogy lehetne bármit belerakni
És utána jönne ez a parancssor (amit hova is kéne írni?) és milyen hatással lenne ez az iso file-omra?
-
kraftxld
félisten
válasz PongiBandi #38408 üzenetére
Rendszervisszaállítás ki van kapcsolva vagy be?
Futtasd le a korábban linkelt TreeSize Free-t, és dobj be arról is egy képernyőmentést.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
nagyúr
válasz PongiBandi #38406 üzenetére
Lomtárürítés megvolt?
-
PongiBandi
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka annak, hogy a C meghajtón (ezen van az XP, egyébként egy 500GB-os lemezen egy 20GB-os partíció) kívülről 16,7 GB látszik foglaltnak
belülről pedig csak 8.8
Betettem az egész vinyót egy másik gépbe, itt most G meghajtónak látszik.
Nincs lapozófile, nincs hibernálás, nincs zöld terület a töredezettsémentesítőben, csak kék és piros, de a 20GB-ból 16,7 tényleg foglalt, de akkor hol van a hiányzó 8 GB???
-
félisten
Az otthoni csoport, az a W7 sajátja, ahhoz csatlakozni csak és kizárólag W7-es gépek tudnak. Az otthoni csoport nem keverendő, a hagyományos fájl megosztással.
Itt van egy leírás, hogy hogyan is lehet az otthoni csoport elemeit megosztani, hogy azt az XP/Vista gépek is elérjék: [link]Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Traxx
őstag
Erre esetleg van valakinek tippje?
Ami még plusz infó lehet: otthoni csoportot hoztam létre a win 7-en, és van, amelyik xp-s gép tökéletesen látja és kezeli a win7 megosztását, más nem. Pl. az enyém sem, de a szomszédos gép minden további nélkül, hiába lógunk azonos switch-en Vagy éppen más switch-nél is létezik olyan, hogy az egyik gépnél minden pöpec, a másikon meg a jelszóért sír. Ami még számíthat: arra gyanakodtam első körben, hogy köze lehet ahhoz, hogy nincs lejelszavazva egy felhasználói fiók, de ez sem változtatott érdemben a helyzeten.A gépek azonos munkacsoportban vannak, ha még ez fontos infó lenne. Továbbá ha most próbálok (XP alatt) új hálózati hely hozzáadása... pont segítségével megadni a kérdéses megosztást, az se megy, mert csak addig jutok, amíg a gépet kiválasztom, a mappát nem leli...ha a teljes hálót betallózom a Sajátgépben, és úgy választom ki, megadva a jelszót, akkor OK a dolog, de viszont nem ajánl fel semmi olyasmit, hogy ezt megjegyezze...Nem tudom, mennyire érthetően írtam
Van valakinek ötlete?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest