- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Hali!
Nem tudom win probléma-e, én arra gyanakszom:
Jelenség:
- Komolyabb játékot elindítva, pl. TibWars: 5 mp-ig fut aztán lefagy csak egér mozog->az se elsötétül a kép->kikapcsol a monitorom->és áll a gép. Se CtrlAltDel se semmi, csak reset megy.
- Ugyan ezt csinálja Stalkernél, csak ott a főmenüben. (régebben sose fordult elő ilyen) Egyszerűbb game-nél mint CS ott semmi.
Más:
- Úgy 10-20mp-ként megakad a gépem. Értsd: egy pillanatra megakad, még a tapsoló gif animáció is.
- Feladatkezelőben semmi gyanús, CPU néha 1%-on, viszont ilyen érdekes csúcsok vannak2.5Gb ram, spyware, nod, kerio, spy bot, hy jack...mi van ennyi sem elég?? Várom a help-et.
És még néha olyat csinál, hogy game felbontásától függően az asztal is annyi lesz, és szépen összeugrasztja az ikonokat 640x480-ba. Nem lehet elmenteni a desktopot vagy valami hogy ne kelljen mindig újra rendezni az ikonokat?free your mind
-
Dagaddt
aktív tag
ÉS a Documents and Settings\-||-\Local Settings\Application Data\Microsoft
Mappából?????Kell a hely!!!!
[ Szerkesztve ]
D°°ci
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani, hogy a :
Dokuments and Settings\"Felhasználónév"\Local Settings\Temp
Mappából nyugodtan bármit kitörölhetek????
VAgy az okozhat gondot??? Mámint a Tempből!Csak mert azt gondoltam nyugottan üríthetem de van itt dll is meg egykét olyan file ami ránézésre kelleht de én nem értek hozzá eléggé!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
D°°ci
-
rdi
veterán
Üdv,
az volna a kérdésem, hogy hogyan tudnám ellenőrizni milyen szoftverhiba okozhatja, hogy egy directX 9 képes integrált grafikus kártya mellett nem megy a diretc 3D ?
Már ujratelepítettem a directx -et, az inteles hardver meghajtót (többször is).
Régebben ment a 3D tudom, most meg nem...
win xp prof hivatalos vezrió sp2.Fej! Tor! Potroh!
-
@rglaaf
veterán
Helo all
Az volna a kérdésem hogy Xp-hez hogyan tudok fonts-okat adni mert van egy ttf fájlom és szeretném azt használni köszi
PSN:BiZzare_0 ️
-
@lbert
tag
válasz Sk8erPeter #8065 üzenetére
Egyébbkén meg volot a fonts mapa, csak az intézőben nem leltem. De azt már közöltem miért!
-
@lbert
tag
válasz Sk8erPeter #8064 üzenetére
Á, gyerekek ez kritikán aluli és az orvosi egyetemen, pszhichologia vagy más neurológiai tanszéken, mint ritka, de annál súllyosabb megnevezni sem tudom minek, mint precedensnek tanitani kellene!
A probléna annyira bagatel hogy kikapcsoltam a gépet és elvonúltam más csinálni mert:EKKORA BAROM NEM LEHETEK!
De sajnos mégis!
Az eset/diagnózis a következő:
-a hülye nemnormális barom álatja -mert minek ül az ilyen gép elé ha már értelmezni sem tudja a látottakat - egy könyvtárral fentebb volt!!!!!!!!!
Mert hogy is lenne a C:\ -ban fonts mappa!
AZ EGY KÖNYVTÁRRAL LENTEBB VAN A WINDOWSBAN!!!
jÓHÖGY A HÜLY NEMNORMÁLIS ÖKÖR ÁLLATJA NEM LÁTJA, HISZAMI NINCS AZ NEM LÁTSZIK!!!Persze hogy a jó helyen a művelet jó eredménnyel járt.
Legyen ez tanúlságul mindenkinek! Az ember esendő! Na de ennyire???
Azt hiszem a hsz lábszöveg épp ide vág!
jogos a taps
-
Kernel
nagyúr
válasz ferrari83 #8078 üzenetére
Nagyon egyszerű, minden DOS és Windows telepítőprogram az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak.
Kivétel, mikor valaki Windowson belül indítja a telepítőt, ilyenkor az átveszi a rendszerben már meglévő betűjeleket.
Tehát meg lehet csinálni például azt, hogy Futtatás: diskmgmt.msc
Első partícióra jobbklikk, megjelölés aktívként. Ha ezután újraindítjuk a gépet, a Windows bootolhatatlan lesz, de ez ilyenkor nem probléma, mivel a telepítő CD-vel bootolunk, újratelepítünk.
Gond lehet, ha az első partíció nem elsődleges, hanem logikai. Logikai meghajtó nem jelölhető meg aktívként. Ez a probléma akkor szokott előállni, amikor valaki régebben törölte az első partíciót és a telepítő átdobta az aktív jelet a következő primary partícióra. Az ismét létrehozott első partíció pedig kiterjesztett/logikai típusú lesz.
Ilyenkor ezt az áldatlan állapotot természetesen meg kell szüntetni.
...az a betűjel módosítás nem ugyan az, mint a valódi, a boot rekord által tartalmazott betűjel!
A Master Boot Record nem tartalmaz betűjelet, de még a bootszektor sem. Betűjelek a registryben vannak tárolva:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
Rendszermeghajó betűjelét itt ugyan lehet módosítani (ezt csinálja a Partition Magic, emiatt felesleges is használni), de ebből problémák is adódhatnak. Ráadásul a bootpartíció ettől még ugyanaz marad.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom beállítani, hogy egy fáj linkjére rákattintva ne kezdődjön meg a letöltés automatikusan (gondolom valamelyik windows ideiglenes mappába menne rögtön a fájl), hanem dobja fel az ablakot, hogy kiválaszthassam szeretném e letölteni avagy mégsem, és ha a letöltésre kattintok akkkor kiválaszthassam az útvonalat ahova menteni szeretném.
Ez volt az alapbeállítás, de véletelnül ki vagy bepipáltam a kis dobozt, hogy ne dobja fel többet ezt az üzenetet.
Előre is köszönöm a segítséget."Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
lukacr
csendes tag
A kérdésem az lenne, hogy a winxp hol tárolja el a proxy beállításokat.
A gond, hogy a vinyóról nem indul az oprendszer, viszont egy másik gépben tudom olvasni.
konkrétan a proxy kivételekre lennék kíváncsi.
Kössz előre is. -
ferrari83
csendes tag
válasz ballington #8076 üzenetére
az a betűjel módosítás nem ugyan az, mint a valódi, a boot rekord által tartalmazott betűjel! Legalábbis nem minden esetben! Te átírhatod akár Z meghajtóra is, akár a partitionmagic-kel is, attól az még ugyanúgy E, vagy D, stb meghajtó marad (csak Te az általad beállítottnak fogod látni, ami lehet megkönnyíti a dolgod)!
Én így tudom..... -
lúzer
veterán
válasz ballington #8076 üzenetére
Valszeg a saját partícióját nem hagyja.
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
ferrari83
csendes tag
ezzel meg az a gáz, hogy most a windows rendesen látja a partíciókat (hisz, mivel a winCD-ről bootoláskor láttam, hogy felcseréli, inkább el sem kezdtem a telepítést)! De ha a windowst rendesen elindítom, akkor ott a sajátgép jól mutatja! Ezért gondolom, hogy az MBR-rel kellene vmit mókolni!
-
Jadro
veterán
Registry buherálásban jártas szakemberekhez szólnaa kérdésem. Adott egy Xp, amiben az egyik usernek le van tiltva az IE internet beállítások menüpontja. Ez valami tweak progival lett megoldva anno, ha jól tévedek Tweaksec.
A programmal ha most újra felteszem, nem tudom visszavonni ezt az opciót. Registryben nézelődtem. Google megmutatja a megoldást elvileg. A "NoBrowserOptions"=dword:00000001 az én barátom és ha az értékét nullára állítom, működnie kellene. Természetesen ugyanúgy tiltva van, pedig az adatbázisban az összes hasonló érték nullán van.
Lényeg a lényeg, sehogy sem tudom újra engedélyezni, pedig kezdőlapot szeretnék hozzáadni. Enélkül azonban nem tudok. Valakinek van tippje a megoldásra?
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
lúzer
veterán
válasz ferrari83 #8071 üzenetére
Furcsállom egyébként, mert én is úgy tudtam, az lesz a C.
Dehát próbáltad, ez van.Én arra gondoltaam, hogy pqmagic - és resize!
a 80-asból csinálsz 10-est, az adatokat az átmozgatja a növelt partícióra
Példáulvagy összevonod a 80-at a 10-el, és utána felszabadítasz 10 giga helyet az új 90 gigás partíció előtt, és formattálod
-
ferrari83
csendes tag
Sajnos nincs igazatok! Először én is azzal próbálkoztam, hogy feltelepítem, nem gond, hogy D-meghajtónak látja a telepítő! De sajnos ez a win indítás után is megmarad, sőt ott már az "új" C-meghajtó (a 80gigás) után is van a listában! Ez azért is kellemetlen, mert a C van megszokva, másrészt vannak programok, amelyek alapból a C-re települnek, kérdés nélkül! Így két meghajtón is lesz pl. Program Files könyvtár!
Egyszer már volt ilyen gondom, akkor állítottam valamit, csak nem emlékszem hogy hol (cilindereket, meg track-eket kellett állítni)! -
Jazz
veterán
válasz Sk8erPeter #8056 üzenetére
Hát, ha jobban megnézed, vastag betűvel ki van emelve a neve. Ha jobban megnézed neked csak 1 mondatot írtam, hogy: "occsó".
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Sk8erPeter #8056 üzenetére
Nono! Csotrogááány???
Nagyon jó az a DDR. Lehet hogy nem olyan nagy az elérhető külső sávszélesség (nagy cucc), de sokkal jobbak az időzítései... Én is gondolkodtam: kéne mem., DDR2 olcsóbb-->új lap-->akkor már 64bit-es proci hogy 4Gb felett is kihasználjam-->lóf@szt Supertalent DDR1-es memókat újítottam Ősembernél, nagyon jó áron. Legjobb döntésem volt 2.5Gigával hasít a Prescott 3.6-om, Abit AG8 3rdEye-al, tökéletes gyors mindenre elég, semmi különbség egy P35-Duo pároshoz képest (eltekintve az extrém mérési eredményektől), játékokban aztán meg vékgépp semmi. A 160ezres videókártyánál már megmutatkozik pár% többlet a Duo javára. Húha. Fenyeget a veszély hogy egyszer ilyen kártyám lesz, és ha hozzám is vágnak, akkor is felkötöm magam hogy 70helyett 60-al fps-el megy. Továbbá ha meg újítanál P35-Dou-ba, buktad, már itt az egyenlőre megfizethetetlen DDR3-X38-Quad, mire észbe kapsz, új lap, új foglalat, már megint nem megy bele a DDR4 Kinek kell ez?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
raskolnikoff
őstag
válasz Sk8erPeter #8065 üzenetére
De ezt egyszerűbben is meg lehet oldani. Vezérlőpult, betűtípusok. Bemásolni, kész.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem kell tárhelyet létrehoznod azért, hogy feltölts egy (vagy akár több) képet.
Itt van egy link, nesze. Itt feltölthetsz a gépről akármilyen képet, és ha megadod az e-mail címed, akkor egyből meg is kapod a linket hozzá (ahol el tudod érni).Ezt egész egyszerűen nem tudom értelmezni: "Totálcommanderben beállítottam hogy látszon a rejtett/system fájl/mappa. Bemásoltam a betűtipusokat."
Most mi van?? Hova másoltad be a betűtípusokat??"Egyébbként XP professional v editional ??? SP2 az op redszerem"
Hát, XP Editional-ről még nem hallottam...
Miért van az, hogy a hozzászólók nagy része egyszerűen nem tudja normálisan (ordító helyesírási és nyelvtani hibák nélkül) leírni a mondanivalóját???Sk8erPeter
-
cucclee
tag
Hi! MI miatt lehet hogy akármilyen média anyag lejátszásakor videó ,zene ,akármi (akár powerdvd-vel ,winamp.al ,win médiával) a rendszer megbénul ,az explorer lefagy ,van egér de nem regál semmire. Most már minden felhasználónéven és mindig. Valamilyen szolgltatást letiltottam?
-
ferrari83
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topikba írok-e, de végülis windows probléma, szóval remélem nagyot nem tévedek!
XP-t szeretnék újra telepíteni! Egy 120-as merevlemez 10 gigás partíciója jelenleg a C meghajtóm! Van egy 80-as D, és egy 30-as E!
A lényeg, hogy amikor bootolok a CD-ről, szépen elindul a vizsgálgatás, majd amikor kiírja, hogy válasszam ki, hova szeretnék telepíteni, az első sorban a 10 gigás előtt egy D betű van, és a 80-as előtt van a C!
Gondolom az MBR-rel kellene valamit mókolni, de segítség nélkül nem nagyon merek semmihez hozzányúlni!
Aki találkozott már ilyennel...kérem segítsen! Köszi!!! -
roPHka
senior tag
válasz Sk8erPeter #8050 üzenetére
Eddig hibátlan volt, de majd megnézem.
Sorry, valóban kissé furcsán lett megfogalmazva
Amúgy az előző kolléga kérdésére a válasz, egy nem hivatalos "sp3" van fent, január elejéig az összes frissítés fent van a gépen.
-
cucclee
tag
Hello. Van egy kis problémám. Van úgy hogy amikor az egyiok felhasználónevemen beindítom a winampot vagy az itunest az explorer lefagy. Iagzából lehet más is de nem az egész win. Egyszerűen mozog a kurzor és nem tudo semmire kattintani ,a start megnyomására regál ,de csak felugrik többre nem képes. A proci 50%-os terhelésen van ,de a másik felhasználóneven semmi ilyen nincs.
Létezik épeszű magyarázat?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudom, hogy olcsó lett. Én is szívesen vennék, de jelenleg nem áll rendelkezésre keret egy új gép vásárlására (mert új RAM-ot csak új gépbe lenne érdemes vennem, ebbe a csotrogányba, ami nekem van, már nem is megy bele több, meg egyébként is csak sima DDR-t támogat az alaplapom).
Csak azon voltam meglepődve, hogy ilyen sokan ennyire drasztikusan megnövelték a RAM-jaikat.
Ezt a hozzászólást inkább Biga123-nak kellett volna címezned, hiszen neki van problémás esete!Sk8erPeter
-
@lbert
tag
AKKORA BAROM VAGYOK, HOGY AGYON KELLENE LŐNI!!!!
[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
válasz Sk8erPeter #8053 üzenetére
Az némi időt vesz igénybe mert akkor tárhelyet kell létrehoznom, és feltöltemi.
Totálcommanderben beállítottam hogy látszon a rejtett/system fájl/mappa.
Bemásoltam a betűtipusokat.
Aztán a javasoltak alapján megynyitottam az intézőt.
De nem csak a font mappa nem látszik hanem több sem aminek kellene.
De majd töltök fel képet.
De nem adom fel, próbálkozok még, meg htha tud valaki valami konkrétat.
Egyébbként XP professional v editional ??? SP2 az op redszerem. Ja és full update.????
-
Sk8erPeter
nagyúr
Elég érdekes jelenség... Biztos vagy benne, hogy engedélyezve van a rejtett/system fájlok megjelenítése?
A Windows saját fájlkezelőjében elérhető így is a rejtett fájlok megjelenítése: Vezérlőpult - Mappabeállítások - Nézet - Rejtett fájlok és mappák - megjelenítése. XP Home esetén - mint azt korábban egy kolléga már leírta - csak csökkentett módban látszik ez a menüpont, ha minden igaz.Ettől függetlenül viszont látszania kéne a Fonts mappának, mivel kipróbáltam, és függetlenül attól, hogy a rejtett fájlok el vannak-e tényleg rejtve, vagy nincsenek, a Windows Intézőben megjelenik a Fonts mappa! De lehet, hogy nálad valamilyen oknál fogva rejtettre van állítva ez a system mappa.
Total Commanderben: ha nem jelennek meg a rejtett/system fájlok, akkor nem jelenik meg ez a mappa sem. (Szemben az Intézővel, ott megjelenik akkor is, ha a rejtett fájlokat nem jeleníti meg.)Legalább csinálj már egy képet (Hypersnappel vagy simán Print Screennel Paintbe, aztán töltsd fel vhova a képet) a Windows mappa azon részéről, ahol lennie kéne a Fonts mappának, mert nehéz elhinni, hogy nincs ott. Ha egyáltalán nem lenne ott, akkor nem lenne pl. a Wordben SEMMILYEN betűtípus. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Jazz
veterán
válasz Sk8erPeter #8002 üzenetére
"(#8002) Sk8erPeter válasza Biga123 (#7998) üzenetére
Olvass vissza, megtalálod a választ (előbb-utóbb ).
Látom egyre több embert foglalkoztat ez a 4GB-tal kapcsolatos probléma... Mi történt, mindenki bővítette a RAM-tartalékait?"
Túltermelés és visz. kereslet hiány következtében baromi Occsó lett.
Biga123 XP 32b, 4GB-ot enged csak címezni. Ebbe benn van: Ram, VGA Ram, Virtuális Ram...
1 felhasználó alkalmazás számára max. 2GB-ot enged. /3GB kapcsolót ha beszúrod boot.ini-be, akkor 3-at enged, ez a max. lehetőség.
Tehát ha van 4-ed, 512 a Vid. karin, meg 512 Virt. mem (meg egyéb...), akkor marad ~3 a fizikaira.
32-es XP-alatt sose fogsz tudni 4Gb fizikait kihasználni egy alakalmazásra (ha csak Microsoft bele nem rakja azt az AWE-t mondjuk SP3-ba, ami nem fog bekövetkezni). Én ezért rakom fel a Win Server 2003-at[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Makaveli #8047 üzenetére
Nos, én személy szerint nem szeretném, ha az XP-m Vista-kinézetű lenne, mert rohadtul nem mozgat meg a dolog.
Egyébként meg ez szerintem nem kapcsolódik a témához, aki akar ilyen skint az XP-jéhez, az tegye fel, aki meg nem, az ne tegye fel. Szerintem ennyivel a téma túl is van tárgyalva, azt elemezgetni, hogy jól néz-e ki, vagy sem, teljesen felesleges. (Nem is értem, ez számodra miért olyan fontos...)Sk8erPeter
-
Biga123
addikt
Köszi,,
elkezdem lassan átnyálazniezt a 8000 HSz-t..
Amúgy sántít a dolog mert 3.25GB-ot lát a Win...és közbe meg egy 64MB os vidkarim van most...
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Makaveli
senior tag
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
roPHka
senior tag
olyan problémám lenne, hogy adott egy gép, melynek úgy néz ki mindegyik alkotórésze hibátlan.
Memtest, prime95 meg ilyen nyalánkságot futtatva már voltak, nem volt gond.
Memóriahiba nincs, proci nem melegszik, bírta a kiképzést igaz a prime95 nem volt teljesen végig futtatva, csak pár órát hagytam hogy menjen.
A hibajelenség a következő:
volt újratelepítve is Windows, de most így 1 hét elteltével ismételten előjött a hiba, mely annyiból áll, hogy a windows betöltését követően a start menü és a tálca egy kissé elromlik.
Ha a vezérlőpultra ráállok az egérkurzorral akkor nem kúszik elő a listája, és ha bal
egérgombot nyomok rajta akkor megnyitja új ablakban, és innentől kezdve előjön olyan hiba is, hogy ha a felbontást átállítom automatikusan, vagy ha egy programot elindítok ami nem ugyanabban a felbontásban fut mint az XP, akkor a start menü végleg tönkremegy, és a start menü bal része ahol az utoljára megnyitott programok listája van, teljesen besötétül.
Hiába állítom vissza a felbontást, nem történik semmi. Ilyenkor csak egy újraindítás segít a rendszeren, de utána ismét előjön újra és újra a hiba, és csak ugyanúgy lehet kiküszöbölni ha ismét nyomok egy resetet.
A hozzáértők szerint mi lehet a gond?
Én nem hardveres hibára gondolok, ugyanis driver is volt cserélgetve, a videókártyák is tökéletesek, de semmi.
A windows újratelepítést követően jó volt egy darabig az egész, de mint említettem 1 hét elteltével újra előjött a hiba.
Valami ötletet várnék, előre is köszönöm. -
Makaveli
senior tag
Mennyire veszélyes ez a témaváltás?
Tudjátok ez: [link]
Ameddig nem kérem ki a véleményeteket én nem kezdek bele.CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
Nkboy
senior tag
Én úgy szoktam csinálni office telepítésnél, hogy a Wordnek mindene a sajátgépről fusson. Ilyenkor tuti, hogy felrak minden betüt ami benne van.
Sőt més egy rakás olyan TTF fájlt nem lát ami eredetileg benne van.
Nem lehet hogy valami office alkalmazás hiányozhat ami ezt a tipust kezelné? Ami eredetileg benn van az meg nem tünhet el office összetevő hiánya miatt, mert friss op rendszer esetén, még fent sincs az office, de az alap betütipusok megvannak.A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
@lbert
tag
-
@lbert
tag
Nos ez az!
Máskor is adtam már hozzá betűtiput és látta. Igaz az nem ez az op rendszer volt.
Xp ugyan de nem ez. Mindamellett meg szedett le egy rakás frissítést így még az sem lehet hogy dög az op.
De sem ez, sem az nem látja.
Hogy van ez most, nem értem. Hülye ez az xp!Mi több! Most néztem meg TCm-ben, hogy még egy rakás más mappát nem lát c-ben.
És pedig alapértelmezetten nem sys, és nem hid.?????
[ Szerkesztve ]
-
Nkboy
senior tag
Rejtett mappa lenne a Fonts könyvtár? Ahogy Lúzer kolléga leírta annak úgy kellene működnie!
Ha nem tévedek, és ha csak simán be van másolva a betűtípus, akkor is kéne látnia a Word-nek, mivelhogy ő is abba a mappába teszi a betükészleteket, és onnét is használja.
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
@lbert
tag
Töltöttem le betükészletet és bemásolás után nem látja a word.
Hogyan vehetem rá, hogy felismerje? -
CactuS
Arcképgyáros
válasz Hasaggymeg #8028 üzenetére
Nem hiszem, hogy DHCP hiba ilyet okozna ( DHCP angolul Dynamic Host Configuration Protocol). Lényegében a gépednek IP címet oszt ki. Nem tudom milyen Neted van, esetleg routeed, és ott nincsen belőve rendesen a DHCP. Sajátgép ->Tulajdonságok->Speciális-> középen a Rendszerhiba alatt vedd ki az automatuikus újraindítást. Akkor elvileg látni fogsz egy hibakódot (betűk és számok valahol középtájt (hexa)), az alapján már lehet keresni, hogy mi a baja az oprendszernek.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Hasaggymeg
veterán
Az újraindulás esemény Save Dump( a windows hibakeresés céljából újraindította a számítógépet....stb.)előtt 1 mp-re MINDIG ott van a naplózásban DHCP hiba(a számítógép a .....hálozati címü kártyához tartozó ....IP bérletét a DHCP kiszolgáló elutasította,és valami DHCPNACK üzenetet küldött.)Valaki lefordítaná nekem ezt magyarra(vagy angolra is jó),és útbaigazítana mit tegyek ez ellen?A Comodo tüzfal volna a baj?Amúgy a naplózás tele van ezzel a hibaüzenettel,de nem mindig követi újraindítás.Okozhatja ez az újraindulást?Köszönöm(Comodo firewall pro 3.0)
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
sti10p
senior tag
Helo.
Ha megnyitok egy dosos ablakot pl a netstat programot akkor felvillan és utánna rögtön bezáródik. Mit kell csinálni hogy nyitva is maradjanak?XY
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Sk8erPeter #8023 üzenetére
Igen, így utólag már nekem is szemet szúr, azt hiszem tegnap este már csak a kezem pörgött, az agyam nem
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Sk8erPeter #8021 üzenetére
Pl:
"[autorun]
OPEN=SETUP.EXE
ICON=BW.ICO"De igen, lényegében így
-
Sk8erPeter
nagyúr
Addig is, míg megleljük a megoldást:
Ha egy írott CD/DVD-re autorun-t akarok készíteni, hogy közvetlenül a lemez behelyezése után indítsa el az X fájlt (pl. setup.exe, mint alább), akkor elég készítenem egy "autorun.inf" fájlt a következő tartalommal:[AutoRun]
open=setup.exe
icon=setup.exe,0
Így elindul?
Köszi![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
noreszz
csendes tag
Hali!
Nekem is ugyan ez a problémám.
Általában Amikor belépnék egy játékba mint plod2 , vagy simán az asztalon netezek msn ezek akkor nyomj egy resetet a gép és ugyan ezt írja ki.
Gépem:p4 3ghz ,Asrock p4v88+ , 1 gb ram , 7600 GT (agp) 550 W táp.
Pls segitsetek ha tudtok!
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sum-blink #8013 üzenetére
Nem értem, mi nem akar összejönni a NOD32-n??
Rámész a NOD32 Gamestar-os olvasóknak szóló regisztrációs oldalára (kattints!). itt kitöltöd a "Gamestar kód" mezőt azzal a kóddal, amit a Gamestarban látsz, beírod a nevedet, az e-mail-címedet, és az e-mail-címedre fog érkezni egy felhasználónév és egy kód, amit később a frissítésnél, vagy a kereskedelmi változat letöltésénél kell beírnod. Mi ebben a nehéz?
Ezen az oldalon tudod letölteni a NOD-ot a felhasználónév és kód beírásával, amit kaptál. Ez teljesen jogtiszta és teljeskörű verzió.Miért nem próbálod már ki? Veszítesz vele valamit? Ha ez nem tetszik, használhatod a Pandát is, mint mondtam, 30 napig teljeskörűen használhatod...
Ja, egyébként a Panda előnye, hogy már a telepítés során végigfuttat egy gyorskeresést, és a Rendszerben lévő vírusokat is egész hatékonyan megtalálja. (Tapasztalatból tudom.)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #8005 üzenetére
ha találsz jó tippet, írd ide!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, vezetéknélküli router esetén érdekes is lenne, ha hálózati kábel lenne bedugva
A "Helyi kapcsolat" véleményem szerint ettől független. El lehet tüntetni a figyelmeztetést, hogy a hálózati kábel nincs bedugva, ha nagyon zavar.
A problémára Kernel kolléga már mondott lehetséges válaszokat. Ennél okosabbat én se tudok mondani.Úgy bírom, amikor valaki szidja azt az operációs rendszert, amit használ... A hiba sosem a programban van, hanem abban, aki azt fejlesztette, és abban, aki használja.
Ha valami nem működik, nem biztos, hogy egyből az XP-t kell fikázni. Ha nem tetszik, akkor ne használd, vagy csinálj helyette jobbat. (Ez kb. ugyanolyan, mint amikor valaki Bill Gates-t fikázza azért, mert nem működik valami a gépében... )Sk8erPeter
-
akaido
addikt
Nos már ketten vagyunk napi problem szinten USB eszköz problemmel. Ismerősömnek egy SpeedLink Racer Wheel kormányt nem sikerál működésre bírni az XP-jén. Az enyémen otthon megy, neki nem. 945GZ chipsetje SP2-je van. A gyári cd-ről hiába tesszük fel a progit, az usb ismeretlen eszközként kezeli. Nálam otthon egyből USB HID hardverként felismeri, driver fel, bekonfigel és múxik, náála nem ismeri fel az USB HID-et. Karima nevében is kérnénk segítséget! Előre is THX!
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
sum-blink
aktív tag
Így most elvileg jó (nálam), lehet regelni kell, csak akkor adja be:
http://search.ca.com/search/ca?ct=438121599&col=sa&qt=win32/sillyproxy.bqA hadműveletből az xp másik könytárba terlepítése még hiányzik, mert azzal már megjártam. Sajna ismerősök laptopot használnak, így a vinyós dolog nem jön össze. Szerintem marad a particionálás. De most aránylag leírtottam 3-4 féle progival, net által CA-val, picit gyorsabb a rendszer - így egyenlőre ennyi volt az a bizonyos hadművelet.
Én szívesen kipróbálok más írtót is, de a nod32 nem akar összejönni. Még a GS-es verziót sem tudtam anno telepíteni. De hogy az XP miért nem telepíti a januári frissítéseket az egy rejtély. Köszi a helpet!
-
KMT
addikt
válasz Sk8erPeter #8010 üzenetére
Azt írja mellette, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. Ebből arra következtettem, hogy nincs is értelme, hogy ott legyen, mert amúgy is ott van mellette a vezetéknélküli kapcsolat, amivel csatalkozni tudok a netre. De ha mindkettő kell akkor legyen.
Az a gond, hogy xp betöltése után (azaz közben) több percet vár a windows, nem lehet semmilyen programot elindítani, de ami előbb betöltött automatikus indításból, az megy rendesen.
Tök jó, hogy mire megoldódik az egyik problémám, jön a másik.
Most pl hiába van beállítva a képernyő auto kikapcsolása, miután kikapcsol, gyorsan bekapcsol. És a tálca sem hajlandó eltűnni. Áá. Winfos.[ Szerkesztve ]
-
ferpetee
csendes tag
Van egy problémám, remélem valami egyszerű a magyarázata csak én nem jövök rá.
A gépemnek kell 4-5 perc mire kikapcsol, ha viszont a bekapcsolás és kikapcsolás közt
nem lépek a netre simán 15-20 s alatt kikapcsol. Reklám ,spy ,trójai irtókkal próbálkoztam
többel is ,nem találtak semmit.
Mi lehet a gond?Az AutoEndTasks 1
A HungAppTimeout 1000
A WaitToKillAppTimeout 2000
Ezeket már próbáltam, nem segítettek.
Valami módon a net miatt van a hiba mert ha nem
lépek fel simán kikapcsol a gép nem vár semmireA konfig.:
P4C800 E-Deluxe , P4 3.0GHZ , 2x512Mb Samsung , Sapphire Radeon 9600XT , Samsung 160Gb + Samsung 80GbWinXP Sp2, böngésző:Explorer, Firefox.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért is akarod "letiltani a "helyi kapcsolat"-ot?"
Nem jó ötlet, mert onnantól kezdve nem fog működni a neted, mivel routeren keresztül csatlakozol. Nálam is router van, és a Helyi kapcsolatot sose tiltom le. Nem járnék jól vele. (Tulajdonképpen nem olvastam vissza annyira, hogy mi a probléma, mert már olyan régóta húzódik a dolog, hogy azt se tudom, mi az alapvető gond.)Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sas madár #8007 üzenetére
Ez igaz. Jobb a stabil otthoni gép, mint egy szervizben levő De egy csúcs gépet is össze lehet rakni úgy, hogy az stabil legyen (tehát: csúcs gép nem egyenlő instabil gép). Körültekintéssel megvásárolt gép esetén nem lehet gond. Számít az is, hogy hol veszed, és legfőképpen az, hogy miket teszel egymás mellé/alá/fölé/stb. (kompatibilitás).
Sk8erPeter
-
Sas madár
őstag
válasz Sk8erPeter #8006 üzenetére
Ne aggódj láttam én már vagyonokért vásárolt gépet ami ...........
finom leszek nem ért semmit.
Attól,hogy valakinek nem csúcs a gépe de stabil,és elég gyors ,az jobb mint itt a haver vett most újat és 3 hónapja enm használja mert mindig garanciában vanÚgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Cathfaern #8004 üzenetére
Akkor jól gondoltam, köszi!
RAM: valóban a hülyének is megéri, de a gép többi összetevőjére se ártana pénz Én már tavaly nyár óta tervezem új gép vásárlását, de vhogy mindig kifolyik a pénz a kezemből más dolgokra Pedig már nagyon rámférne egy "gépfrissítés" - inkább el se mondom, milyen konfigom van, kinevetnétek.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintetek lehetséges az AfterFixProject (SP2 utáni frissítés gyűjtemény) befűzése SP2-es telepítőlemezre? (Már korábban is feltettem ezt a kérdést, de akkor senki nem válaszolt. )
Nekem a parancssoros befűzés nem működött. (pl. lúzer, van vmi ötleted? )
Sk8erPeter
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8000 üzenetére
Nem agyrém, NTFS-en tényleg jobban érzi magát.
Ram: amennyire leesett az ára, a hülyének is megéri
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sum-blink #7997 üzenetére
Ja, egyébként mi volt a nagy "hadművelet"? Megcsináltad már a Kernel által leírtakat? (Windows-könyvtárak törölgetése, módosítása egy másik vinyóról, újratelepítés formázás nélkül, stb.)
Ennyi idő alatt egyébként már rég kölcsönkérhettél volna egy vinyót, kimenthetted volna rá az adataidat, formattáltad volna a saját vinyódat, és újratelepítetted volna az egész XP-t.
Vagy megpróbálhattál volna egy vírusirtást egy MÁSIK gépről. Így talán le tudnál irtani olyan vírusokat is, amelyek újragenerálják magukat. (Legalábbis több esély van rá.)
Próbáltad már ezek valamelyikét?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sum-blink #7997 üzenetére
Nem műxik a második link. Egyébként nyugodtan kipróbálhatnál más vírusirtókat is, bajod nem lesz tőle. Én legalábbis még semmilyen vírusirtó-tesztben nem láttam az élen az általad használt programot... Elképzelhető, hogy nincsenek benne a CA adatbázisában bizonyos vírusok. Sok vesztenivalód nincs azzal, ha más progit is kipróbálsz.
Abban egyébként teljesen igazad van, hogy egyik vírusirtóról sem lehet azt mondani, hogy az a legjobb, sőt azt is csak bizonyítékokkal alátámasztva lehet állítani, hogy az egyik jobb a másiknál.
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest