-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hack3er
őstag
Van már megoldás hogy a 32bit-es win xp kezelje a 4gb ramot?
-
Tosee
őstag
válasz raskolnikoff #6992 üzenetére
jobb kattintás az egyik ikonra, és válaszd a "rendezés név szerint"-et.
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
raskolnikoff
őstag
Üdv. Szeretném a start menü alatti minden programon megnyíló parancsikonokat ABC sorrendben látni. Azt hittem ezt a Windowsnak alap, de tévedtem. Megoldás?
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Kazimír
őstag
SP2 telepítés során ilyet írt ki nekem:
Runtime error 203 at 636E3EF5 , utána rögtön pedig Runtime error at 5A003CD1
Akárhányszor leokéztam, mindig újra feljött, és nem is engedte befejezni a telepítést.A fent lévő xp-vel van a gond, vagy a feltelepíteni kívánt SP2-vel?
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
martonx
veterán
válasz BigBadPlaYeR #6986 üzenetére
Ha ilyen reinstall utáni elképzeléseid vannak, nem egyszerűbb egy feltelepített szépen beállított windowst "ghostolni", és legközelebb csak azt visszatenni, a win reinstall helyett?
Amúgy windows/cursors mappában vannak.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz lancellott #6984 üzenetére
Egy hét alatt bőven el lehet k***ni a windowst. Sőt ennél kevesebb idő alatt is.
Nincs más dolgod, mint rájönni, hogy mit raktál fel, ami kifektette.
Ha nagyon nem akarsz kísérletezgetni, akkor meg tedd újra az egészet. Uff!Én kérek elnézést!
-
rdi
veterán
válasz lancellott #6973 üzenetére
A kábelszolgáltatód mindenképpen dinamikus ip -vel működik. Ezen nem tudsz segíteni. Illetve erre megoldás egy router ugye, de az meg plussz kiadás.
Azért ez a "kifagyás " elég érdekes dolog, de nem biztos, hogy az ip cím kérése tart eddig, haenm más futó processz is lehet, főleg, hogy bírtad, hogy félbemaradt egy torrent telepítés.
Keress rá a futó processzekre rögtön az szg.indulásakor , meg a "fagyás" után is, lehet, hogy rátalálsz a "hunyóra".
Pl. egy kliens kapcsolódni akar és nem tud....Fej! Tor! Potroh!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Üdv!
Lehet azt tudni, hogy a Win hol tárolja az egér mutató beállításokat (kurzor "skin"-ek)? Az lenne a célom, hogy win reinstall után csak adott mappába bemásoljam a curzorokat (*.cur; *.ani), meg a beállításokat és a Vezérlőpult -> Egér beálíltások menünél már csak ki kellene választani az előre beálíltott sémát. Meg lehet ezt csinálni valahogy?
Előre is köszönök minden ötletet!
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
lancellott
tag
volt hogy egy hónapon belül volt régebben cserélve hálókártyám. Nem volt ilyen gond. UPC-nél saját magam tudom élesíteni a MAC szerint a hálókártyámat. Nem hiszem hogy ez lenne a gond. Egyébként nem ad a UPC hálókártyát. Az az eredeti amit megveszel.
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
akaido
addikt
válasz Rider74 #6982 üzenetére
Ha nem digizel, Photoshopozol, végül is próbaként mehet a kikapcs. Aztán majd meglátod, hogy vissza kell-e állítani.
Megjegyzés: A saját gépemen a 2 giga RAM-om ellenére is van lapozófájl: 1 gigásra állítottam be.[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Rider74
tag
A RAM-os topicból irányítottak ide, remélem most már jó helyen teszem fel. Érdemes-e korlátozni esetleg kikapcsolni a lapozófile-t XP prof. oprendszernél 2GB fizikai RAM esetén?
-
akaido
addikt
válasz lancellott #6978 üzenetére
Mivel már hálózsuga csere és modem újraindítás is volt, így passz.
Próbáltad a Rendszervisszaállítást (ha nincs kikapcsolva) a még működő NET-es állapotra?
Máris ugrott a rendszervisszaállítás, mert új installod volt.
Ez már csak "okoskodás" lesz, és a mély hozzá nem értésemet is "kinyalvánítom": tehát, ha kábelmdemod van, akkor elvileg a MAC cím alapján azonosít a UPC? Ha igen, akkor az eredeti LAN kártyát kellelne visszatenni.[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
martonx
veterán
válasz lancellott #6978 üzenetére
Esetleg a szolgáltatódtól kapott modem állítódott el?
Végül mint szinte mindenre egy windows reinstallt javaslokÉn kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz KeptnKirk #6969 üzenetére
Szia!
Csinálnod kell egy másik partíciót, ami legyen mondjuk a D, és arra másolni a 450 giga anyagodat.
Ezután a meglévő 50 gigás C-re már simán újra tudod tenni a windowst.
Másik partíciót tudsz készíteni mondjuk a paragon partition manager-rel, vagy a partition manager-rel.
Szerintem a paragon a legjobb.Én kérek elnézést!
-
akaido
addikt
válasz Labtec11 #6974 üzenetére
[A Windows XP/DirectX 10 mítosz nyomában winportal cikk]
"A Windows XP nem képes DirectX 10 (Direct3D 10) alkalmazások futtatására a grafikus csatolófelületen és drivermodellen végzett igen jelentős változtatások miatt."[ Szerkesztve ]
-
akaido
addikt
válasz lancellott #6973 üzenetére
Ha a UPC-nél kábelmodem van(nem tudom ott mi van mert Fibernetem van), azt is indítsd újra! Nekem ez a Fibernetnél bejött egy párszor.
[ Szerkesztve ]
-
Labtec11
csendes tag
Sziasztok, nekem azzal lenne gondom, hogy vettem 1 GeForce 8600GT-t és hogy teszteljem letöltöttem a Lost Planet nevű játékot, letöltöttem minden dx10-es dll-t de mégse indul, megjelenik 1 ablak feketén aztán eltűnik.Vajon mi lehet a gond?Ha tudtok segíteni légyszi segitsetek mert nemtudok rájönni, már az is megfordult a fejembe hogy az xp-n nem kompatibilis a dx10 vagy én már nem is tudom.Előre is köszi a segítséget.
-
lancellott
tag
Sziasztok. Volna egy nagy gondom, bár miért is írkálna be ide valaki ha nem lenne. Szal. Összeraktam egy új gépet, új SP2-es xp-rá illesztőprogram minden a legújabb. (nem most kezdtem valamilyen szinten már képben vagyok). De valami nem stimmel, mert elkezdte azt csinálni a gép, hogy indítás után fél percig semmi gond nincs, de utána kifagy az asztal, és az asztalon levő minden használhatatlan. Ugyanakkor az egér mozog, illetve ctrl+alt+del is működik, ezáltal a rendszerkezelőből elé tudok bármit indítani. 5 perc után minden gyorsan műxik, minden normális. Olvastam egy fórumon. (már cirka 3 napja olvasgatom őket) hogy a gép nem tudja valamiért lekérni az IP-t, meg a dns izéket, és hogy adjak neki fix IP címet. Volt leírás is hozzá, és be is jött a dolog. Fix Ip címmel tökéletesen ment minden akárhányszor indítottam újra. A probléma másnap jelentkezett, indítás után elment a netem, és hiába csinálta mindent vissza ,csak úgy tudtam megoldani, hogy felhívtam a UPC-t és ők segítettek. A magyarázat az volt hogy dinamikus IP címem van és a szerverük a fix IP címet látta ezáltal letiltotta a netemet. R-go nem megoldás a fix IP cím. Azóta ugyanaz a jelenség indítás után fél per meló utána cigiszünet és mehet minden a régibe. De akkor mi? Illesztőprogramokat újraraktam, Updateltem midnent a ms oldaláról is. Sőt. még hálókártyát is cseréltem. Msconfigban semmi extra nincs. Víruskeresőztem NOD32 van a gépen meg egy ad-aware.
Ha az valamit segít akkor utorrentet akartam fel tenni de kiált hibára és kb azóta van ez a probléma[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
Lejszi
senior tag
Kernel:
az én bajomra nem tudsz megoldást?
Vagy legalább hogy mi okozhatta a hibát
A hibaüzenet az egyik bekapcsolás alkalmával jelent meg.#6880 -as HSZ.
-
qwertly
addikt
Sziasztok az xp mellet a fedora 8 van fent és egy TP-Link segítségével érem el az internettet a szolgáltatom háló kártyám ip címe alapján azonosít.Edig nem volt gond de tegnap este szét eset a háló elérése az xp alatt most a fedorárol írók ,hogyan tudnám az xp alatt helyre álitani az internet elérést?
-
KeptnKirk
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy teljesen rossz vindózom (pl. hálózati kapcsolat felépítésére, drag-and-drop funkcióra is képtelen) egy 500 gigás partíción, melyet 2 db raid0-ás Samsung HDD ad.
Lehetséges az újratelepítés a [/B]pratíció törlése nélkül[/B]? Ugyanis ezesetben elvesznének a munkáim, ami nagyon-nagyon nem lenne jó. A mintegy 450 gigát pedig még átmenetileg sem tudom sehova sem kimenteni mérete miatt, úgyhogy nem törölhetem a partíciót.
A "Maradjon ép a jelenlegi fájlrendszer (nincs módosítás)" választás a telepítőben vajon megoldja a problémát, vagy inkább az "R", mint "frissítés"/"újratelepítés"-t kell ilyenkor választani.
Köszi a választ előre is! Kptn.
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Azvolna a kerdesem hogy a Win xp-nel mikor letoltotte a frissiteseket,akor minden egyes frissitest felinstalalhatok vagy van ami nemkivanatos??
Eloszeir koszonom...MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
adibook
tag
Sziasztok!
Egyik baratomnak a kovetkezo problamaja lenne.
Van egy gyari Compaq gep.
Ket vinyo van benne.Az egyiken Windows a masikon sajat dolgok.
Hosszabb gepezes utan,majd jatek egy kicsit az explorert akarta megnyitni es az befagyott,majd "manualisan" kinyomta a gepet majd az azutan kovetkezo bootolasnal kakhala ami meg eddig egy eve soha nem jott elo.Unmountable_boot_volume
semmi mas csak a bla-bla hogy ha elosszor latja......
Ezt akkor csinalja mikor mar ugymond betoltotte a windowst es mar csak be kene lepnie.
Vegigmegy rendesen egy ideig a xp logo alatti toltes es amikor fekete kepernyo es be kene lepni kekhalal.A masik igazi problema hogy a gephez a vinyon vannak a recovery particioban a driverek,windows,stb.
Ujrainditasnal F10 ami a recoveryt inditana de semmi.Belon a kepernyo,tolt egy ideig maj semmi.Csak az eger nyila marad meg de mozgathato.Segitseget kernek.
Koszonom
P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
ThuG4LifE
senior tag
Két napja raktam újra xp-t (sp2), feltettem a frissítéseket is a microsoft update-ről, tegnap megin rá akartam menni update-re és ez a szöveg fogad (IE-vel):
Köszönjük érdeklődését a webhelyünkről elérhető frissítések iránt.
Ez a webhely csak Microsoft Windows operációs rendszerekkel használható.valami ötlet?
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
KMan
őstag
.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
delirobi1
csendes tag
Már elég nehezen akar az Internet Explorer is működni, szval addig mondom amíg még tudom. Hogy köszi a tippet, megnéztem HDsentinellel és valszínüleg a HDD kezdi feladni a dolgokat. Kondíciónak 30%-ot ír és még 80 napot ad neki hátra, a SMART -ot meg nem sorolom fel, a határértéken túl van minden szinte. Annyit kérdeznék hogy miért van mindenhol zöld pipa, ha azok rosszak?
-
Kernel
nagyúr
válasz delirobi1 #6950 üzenetére
Nekem is pusztult már el vinyóm, arra utaló jelekről írtál, bár nem jelenthető ki biztosra. Ki kellene olvasni a HDD S.M.A.R.T adatokat valami programmal (Aida, HDSentinel stb.).
Noha volt egy felmérés, ami szerint a SMART voltaképpen nem sokat ér, nem jelzi előre megbízhatóan a várható tönkremenést (vagy nem minden esetben) persze ez érthető is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
HXY
addikt
Egy korlátozott felhasználói fiók számára hol tudom elérhetővé tenni a Dátum és idő beállításait?
-
Kernel
nagyúr
Komolyabb buherátorok (itt olyanra gondolok, mint pl. a HWSW fórumon is van egy figura, aki szereti manuálisan belenyúlva, teljesen átpiszkálni, testreszabni az oprendszer felületét -- meg persze a belsejét is) a shell32.dll-ben szokták kicserélni az ikonokat, a Resource Hacker nevű programmal például. De az már rendszerfájlmódosítás, a Windows fájlvédelmet is ki kell cselezni hozzá.
Az XP megjelenésekor a MS érzékelhető célja volt, hogy aki más bőrt szeretne ráhúzni az oprendszerre, fizessen külön a témákért (+bevételi forrás). Más kérdés, hogy a védelmet feltörve, ingyenes letölthető témák is megjelentek a neten.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Tomate
veterán
Kérlek segítsetek!
Akármilyen letöltőprogit rakok fel a gépre (pl.: Bitlord, Flashget, Bármimás) 5 perc után kiírja, hogy a windows (XP) hibát észlel ezért leáll. Ennyi. Mindig ezt csinálja. Már 3x újraraktam a gépet (nem ezmiatt ) minig mondja a magáét Mit tudok csinálni?[ Szerkesztve ]
-
delirobi1
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.Egy pár napja kezdett belasulni meg fagyogatni a gépem, hát fogtam leszedtem egy Win XP Reborn-t mert azt ajánlották hogy jó. Egy darabig nem volt semmi baj vele de aztán ma délben fogta magát lefagyott, nyomtam neki egy resetet de már nem indult újra. Még szerencse hogy ezen a reborn-os DVD-n van olyan OP rendszer ami fut a DVD-ről és így ami kellett az kitudtam menteni. Már itt is minden elég lassan ment, pl vagy 5 perc volt mire elindult a rendszer így és a cuccok másolása is átlag 60kb/s -al ment. Aztán közben volt olyan hogy eltűnt a C: meghajtó. Újraíindítás után megint visszajött. Na utána akkor mondom hagyom ezt a reborn-t és visszarakom azt ami volt előtte. Beraktam a telepítő lemezt>>restart>>vagy 5-10 perc töltés után jött elő az a rész ahol formázni tudok. Na a C-t akartam újra formázni de 20%-nál megállt és semmi többet, hiába vártam vagy 10 percet nem ment tovább. Ekkor reset és megpróbáltam hogy nem gyorsformázással formázza meg még egy párszor próbálgattam de semmi. Beraktam a Reborn-t azzal lassan de sikerült leformázni. Elindult a telepítő (még nem a grafikus) és egy 20 perc alatt felrakta amit máskor 5-10 perc alatt szokott. Aztán újraindult ugye és jönne a grafikus telepítő (amit T39-nek is neveznek) de vagy 20 perc volt mire elindult a telepítés a restart után és úgy 2 órán keresztül telepített (ez nekem olyan 20-30 perc szokott lenni máskor) Bejött a win, itt már nem volt lassú de a programokat ugyanúgy nagyon lassan telepítette. Felraktam a COD2-őt az működik meg más is szval most nincs belassulva így. Nemtudom ez mitől lehet. Mi okozhatja ezt?
Ha már ugye levolt formázva a winyó akkor sztem a win nem lehetett a rossz mert tegnap ugyanezt a rebornt felrakta kb egy 40-50 perc alatt. Meg a másik win vajon mért nem akarta leformázni a winyót? De viszont ha ebből az következik hogy nem szoftver hibája van akkor meg hogy lehet hogy most megy a gép, meg a játékok? Egyébként nem jön be ez a Reborn és szeretném visszatenni a régi XP-met csak hát nem tom hogy megmerjem-e mert ha nem megy nincs kedvem megint egy 4-5 órát eltölteni csak azzal hogy a reborn-t visszarakjam.[ Szerkesztve ]
-
pck210
csendes tag
ja igen az egész abból alakult ki hogy le akartam cserélni a mappa képét egy másik külső mappa ikonra. És nem hogy nem cserélte a képet hanem behozta ezt a hibát is. De akkor nincs valami megoldás a mappaikon egységes cseréjére?
meg a többi ikon cseréjére? pl. asztal.
egy párra már rájöttem sajátgép, lomtár.
de az asztal és a mappák hiányoznak[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Másnak is volt már problémája ilyen letöltött warez telepítőkkel. Nem csak tisztán az SP2 van például beleintegrálva, hanem driverek, VIA akármi, esetleg még hibás is, mivel nem széleskörben tesztelt, hanem házi barkács telepítő. Elvben tartalmazhat kémprogramot is.
Ehhez képest én egy eredeti telepítőbe integráltam magamnak az SP2-t és ennyi, nincs gond.
-
Kernel
nagyúr
Mappabeállításoknál én is szórakoztam valamikor, de ott csak annyit látni egymás alatt:
explore
openMivel a szerkesztés gomb kihalványulva, így egyéb részletek nem állapíthatók meg.
Viszont a registryben nem ártana megnézni (Shell alatt "none" legyen):
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory]
@="Fájlmappa"
"AlwaysShowExt"=""
"EditFlags"=hex:d2,01,00,00
"InfoTip"="prop:DocComments"
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell]
@="none"
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\find]
"SuppressionPolicy"=dword:00000080
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\find\ddeexec\application]
@="Folders"[ Szerkesztve ]
-
Arnoux
tag
Hogy tudnám megcsinálni, h ne mindig a telepítés jöjjön be hanem rendesen betöltse az xp-t? Nem nyomtam format c-t elvileg még a mappák is megvannak. Eleve miaz, h ujra akarom telepíteni a gépet és a gépről kell neki ez a viaagp1.sys? Mivan akkor ha egy tök üres gépre akarjuk rátenni az xpt? tudom, h vlmt elbasztam de még most csinálom elsőre.
-
Kernel
nagyúr
A Regedit program bezárásakor történik a mentés a registrybe (vagy az F5 megnyomása is frissít), de bizonyos esetekben kilépés/belépés vagy más esetben teljes újraindítás szükséges, hogy a rendszer beolvassa/alkalmazza a módosításokat.
[ Szerkesztve ]
-
Arnoux
tag
Sziasztok! Rászántam magam, h újrarakjam a windowst. Letöltöttem egy sp2-es 32 bites verziót elkezdtem telepíteni és azt irta ki, h a VIA AGP Filter Driver Disknek szüksége van a VIAAGP1.SYS-re. Másik gépről leszedtem a netről ráraktam egy pendrivera de a gépen nem észleli most a pendriveot és amikor elindítom a windowst mindig a telepítés jön be szal saját gépemről nem tudom letölteni. pls help
-
-
Kernel
nagyúr
válasz kiviszem #6931 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani távolról. Az időszakos (néha jó, néha nem jó) hibák okozzák a legtöbb fejtörést. Az ember cserélget, variál, agyal aztán valahogy megoldódnak a dolgok.
Én például elektronikákat javítok, 20 év után sem tudok szabvány választ adni problémákra, mert mindig vannak egyedi esetek, amin egyedileg kell agyalni, számtalan apró körülményt tekintetbe venni, míg egyszer csak jön a "megvilágosodás"...
-
Dexar007
veterán
Köszi!
Működik.Bár én csökkentett módban csináltam..beléptem az xp-be és létrehoztam egy új fiókot rendszergazda néven rendszergazda jogokkal. Már csak azt mondjátok meg pls hogy hogyan lehet úgy beállítani hogy automatikusan kiválassza a rendszergazda fiókot?Vagyis mikor kapcsolom be a gépet akkor van először jön a boot képernyő aztán a "felhasználók" képernyő,de mivel csak én használom a gépet és csak EGY rendszergazda fiókom van ezért szeretném hogy ne kelljen minden eggyes indításnál kiválasztani...Give me your cum,bull!
-
Kernel
nagyúr
Nálam a Shell alatt a Regeditben: alapértelmezett, nem beállított érték. Ha jól rémlik, ez szokott elállítódni.
Lejjebb, a sokkarakteres pl. {66742402-F9B9-11D1-A202-0000F81FEDEE} és ahhoz hasonló kulcsokat nem kell piszkálni.
-
pck210
csendes tag
Megvagyok
ennyi különbözik:tied:
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder]
@="Mappa"
"EditFlags"=hex:d2,03,00,00
"TileInfo"="prop:Size"enyém:
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder]
@="Mappa"
"EditFlags"=dword:000003d2
"TileInfo"="prop:Size"
"BrowserFlags"=dword:00000008tied:
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell]
enyém:
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell]
@=""tied:
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ColumnHandlers\{66742402-F9B9-11D1-A202-0000F81FEDEE}]
@=""[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers]
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers]
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers\{BD472F60-27FA-11cf-B8B4-444553540000}]
@=""[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\PropertySheetHandlers]
enyém:
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ColumnHandlers\{66742402-F9B9-11D1-A202-0000F81FEDEE}]
@=""--->[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ColumnHandlers\{7D4D6379-F301-4311-BEBA-E26EB0561882}]
@="NeroDigitalExt.NeroDigitalColumnHandler"[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ColumnHandlers\{F9DB5320-233E-11D1-9F84-707F02C10627}]
@="PDF Column Info" <---[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers]
--->[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\WinRAR]
@="{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA}"[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\WinZip]
@="{E0D79304-84BE-11CE-9641-444553540000}"[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\{EB4D3CFE-E2AA-4C6E-B2FE-2A749F95D208}]<---
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers]
--->[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers\NBShellHook]
@="{EB4D3CFE-E2AA-4C6E-B2FE-2A749F95D208}"[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers\WinRAR]
@="{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA}"[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers\WinZip]
@="{E0D79305-84BE-11CE-9641-444553540000}"<---[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\PropertySheetHandlers]
ide beépült egy pár dolog
szerinted ha ezeket átírom a tiedre akkor megjavulna?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz kiviszem #6916 üzenetére
Ha a kellemetlenség csak a gép hideg bekapcsolásakor jelentkezik (vagyis melegen már nem), kezdődő meghibásodást jelezhet, ami a tápegységben vagy alaplapon kondenzátorok elhasználódásából adódik.
Ha az idő múlásával romló tendencia tapasztalható, feltétlenül meg kell találni a hibát, mivel a tápegység például bármit tönkretehet a gépben. Ez nem csak ijesztgetés, hanem sokszoros szerviztapasztalat, persze attól még elképzelhető más, ártalmatlan probléma is.
-
Kernel
nagyúr
A HKEY_CLASSES_ROOT\Folder kulcs nálam így néz ki:
http://kernel.uw.hu/folder.reg
Nem azt mondom, hogy kapásból add hozzá a saját rendszeredhez, vagy ha igen, előbb készíts mentést ugyanerről a kulcsról.
Jegyzettömbbel megnyitva célszerűbb inkább összehasonlítást végezni.
-
Kernel
nagyúr
válasz Dexar007 #6919 üzenetére
Startmenü, Kijelentkezés.
A login képernyőnél Ctrl-Alt-Del kétszeri lenyomása.
Megjelenő ablakban Rendszergazda név begépelése (magyar XP esetében) és üres jelszóval belépés.De ez csak akkor működik, ha a beépített Rendszergazda fiók eddig még nem volt jelszóval ellátva. Sokan nem is tudnak erről (vagy elfelejtik) ezért gyakran esélyes az ügy.
-
-
pck210
csendes tag
Huh hello mindenki remélem valaki gyorsan tud segíteni,
elállítottam az Eszközök-> Mappa beállításai -> Fájltípusok fülön a Fájlmappa dolgait. Tehát most ha meg akarok nyitni egy mappát akkor be akarja rakni winampba mert most az lett az alap. Éshát ezeket ugye a Speciláis részen lehet beállítani de nincs olyan parancs hogy open. Csak rakjam winampba vagy find. Szóval nem tudja valaki mi a mappamegnyitás parancsa? emiatt nem szeretném újrarakni az egész gépet
előre is köszönöm -
Dexar007
veterán
SEGÍTSÉÉÉÉÉÉÉG!!!!
Valamit nagyon elbasztam.Csak vendégként tudok belépni a számítógépemre.Pedig ÉN vagyok a rendszergazda.Nem tudom mivan ..de ..de... elvesztek a jogaim xDD..Az előbb vmit elnyomtam a 'felhasználói fiókokban' és most nem tudok rendszergazdaként belépni.Kép:
[link]Give me your cum,bull!
-
hanso
tag
sziasztok
lenne egy kérdésem:
van egy kb fél éves xp telepítve,a windows/system32 könyvtárban van egy kvsc.dll nevű fájl.
a fájl 4,7gb és egyre csak nő.
letörölni nem tudom és szépen elszipkázta a helyet minden elől.
kérdeznem,hogy mi is ez és hogy tudnám kordában tartani.
nagyon köszönöm a válaszokat.üdv,buék
-
kiviszem
tag
Sziaszok
Néha lefagy a gép amikor a Windows Xp logot elkezdi betölteni,fél fényerőn megáll,és a kék csik sem fut.Újrainditás normál módot választva rendben működik,hibaüzenet nincs.Mi lehet a hibás bootolás oka? -
martonx
veterán
Az Avira tényleg jó, ha nem a legjobb, legalábbis az ingyenesek közül.
Szerintem a dolog vége úgyis reinstall lesz. Pont ezért érdemes rendszeresen ghostolni a rendszereket, mert elkerülhető vele egy csomó macera.
Én az acronis trueimage-et szoktam használni. Ha készen lesz a gép, gyorsan csinálj egy backupot a C partícióról.
Én kérek elnézést!
-
Bade
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a nem megy a billentyűzetem. Az egészben az az érdekes, hogy már régóta fent van a windows és eddig ment most pedig az egyik pillanatról a másikra meghülyült és most nem megy! Áramot kap meg a biosba működik de windows alatt nem lehet vele írni. Kipróbáltam egy másik billentyűzetet is és az sem ment viszont az eszközkezelő felismeri mindkét billentyűzetet mert kiírja hogy az egyik usb-s a másik pedig ps2-es. Szóval nem értem mi lehet a baj!
Talán összefüggésbe lehet azzal, hogy felraktam egy kémrobot kereső progit és amiket talált azokat töröltem. Lehet valami ilyesmi megtámadta a billentyűzetet és mivel töröltem a fájlt meghalt a billentyűzet?
Mit tudok csinálni? Nem akarom újratelepíteni a windowst mert arra most nincs időm meg kedvem sem!Előre is köszi a segítséget!
-
debut12
aktív tag
Szia!
Köszi!
Igen a videókkal lehet valami, mert az a mappa csinálja ezt, ahol az is van. amint kikapcsoltam a gyorsítótárazást már csak akkor lép ki, amikor megjelenítette az összes képet kicsiben, és a vidó következne.
Viszont nem minden rendszernél produkálja ezt. Pl az előző rendszernél nem "fagyott" ki annál a mappánál. Vagy lehet codec hiba is???A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
iday
aktív tag
Hali.
Eggyik nap használtam a jo öreg dos-navigátort.
Kitettem full képernyöre mert ugy nagyobb.
Ez minden remekül is ment.
Beállitottam hogy ha inditom akkor full képernyön fusson.
Miután már nem kellett vissza állitottam hogy ne full képernyön fusson.
Igen ám de azota ha csak beirom a futtatásba hogy command és ok azota bejön nagy fekete képenyö és semmit nemtudok csinálni a géppel csak szinesfém. (reset)
Hogy lehet visszaállitani hogy a parancssorbol futo progik ne full képernyön akarjanak futni?3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu
-
Lejszi
senior tag
válasz martonx #6904 üzenetére
Probálnám meguszni az XP telepitest, mert a gép egy szerelő muhelyben van es olyan programok vannak rá feltelepitve amiket bonyolult ujra installálni, PL: van egy "START"-os szoftver, aminek az aktivizálásához Bp-rol kell lehivni embereket, másodsorban ennek a koltsege nem keves sajnos
Ezert mozgatok meg minden kovet hogy elkeruljem az XP reinstallt.
Az Avira AntiVir van fent azon a gépen, ami elég jo viruskereso es irto progi, en is ezt hasznalom. ugyan nem nezi az email-eket de ettol eltekintve nekem full tokeletes, memobol sem vesz el sokat -
akaido
addikt
Nekem egyszer összejött, de a Documents and Settings mappában a sok(k) hasonló nevű, de 000-ra végződő profil mappa jött létre -hiszen "+újult azixpé" - így inkább maradok az új telepítésnél. Tudom a beállításokat át lehetne költöztetni, de én másik partícióra (DVD-re) mentem az adatokat és utána format-tal együtt reinst.
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz martonx #6904 üzenetére
u.i: Tegye fel a kezét az, akinek a windows javító installálás valaha is megoldotta bármilyen problémáját (kivétel, ha fogom és kézzel letörlöm valamelyik rendszermappát).
Pedig Venditől is mindig ezt hallom a fix-tv-n,de még eddig akárhányszor hallottam (és régen én is próbálgattam) még egy tanuja sem volt a javítás sikerének
Fizikális visszamásolások,felülírások(másik jó XP vinyóról),törlések vezettek nálam az eddigi leghosszabb XP futásáig....másfél év olt
-
martonx
veterán
1. Nem vagyok olyan okos.
2. A megmagyarázhatatlan hibákat hardver hibák szokták okozni, esetleg vírus, vagy bármi más . Egyik problémára sem lehet itt érdemben válaszolni a topikban, neked kell rájönnöd, hogy mid romlott el, esetleg csak újra kell tenni a windowst...
De ezek olyan triviális dolgok, hogy feleslegesnek tartottam leírni. Mert van két hibaüzeneted, és fájlok hiányoznak. Oké másold fel őket. De azok valami miatt eltüntek, tehát holnap is hiányozni fognak megint, vagy holnapután másik fog hiányozni. Ha hibás a géped, akkor ez mindennapos lesz, és kár itt bármi tanácsot adni.
Ha meg csak a windowsod bolondult be valamitől (mondjuk vírustól), akkor meg a windowst kell újratenni, mert a "visszatákolás" úgysem ér semmit.u.i: Tegye fel a kezét az, akinek a windows javító installálás valaha is megoldotta bármilyen problémáját (kivétel, ha fogom és kézzel letörlöm valamelyik rendszermappát).
Én kérek elnézést!
-
Kernel
nagyúr
válasz haralambusz #6881 üzenetére
A formázás, vagyis a fájlstruktúra kialakítása igen rövid ideig tartó művelet, vagyis gyors.
A teljes format sem formáz jobban, viszont előtte lefut még egy szektorszintű hibakeresés is, de az csak egy olvasási folyamat, elhagyható. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy az ő vinyója úgysem hibás, ezért nem is kíváncsi a hosszadalmas teszt eredményére.
Vagy aki számítógépgyártó, szintén nem pöcsöl ilyesmivel, inkább csak dobálja be a gyárilag már amúgy is tesztelt vinyókat.
Némely fórumon ugyan olvashatók téveszmék ezzel kapcsolatban, de nekik sajnos csak azt tudom üzenni, talán át kellene böngészni a Lemezkezelés Helpet az XP-ben, én is onnan olvastam ki...
-
lúzer
veterán
válasz Phyisikus #6898 üzenetére
2.-ik
A Windows XP leállításának ideje hosszúra nyúlhat, ha a programok kilövése előtt hosszú a várakozási idő. Ennek az értékét két kulcs határozza meg a regisztrációs adatbázisban, az egyik a HungAppTimeout, a másik a WaitToKillAppTimeout. Ez a két kulcs a Windowsból való kilépésnél történő programleállításoknál is szerepet játszik.
A start menü futtatás ablakába írjuk be a „regedit” szót, hogy elindítsuk a regisztrációs adatbázis szerkesztőt. Keressük meg a bal oldali fastruktúrában a HKEY_CURRENT_USER/Control panel/Desktop könyvtárat, itt található a két kulcs. Értékük ezredmásodpercben van megadva. A HungAppTimeout alapértéke 5000, vagyis 5 másodperc, a WaitToKillAppTimeout alapértéke 20.000, vagyis 20 másodperc. Szabadon módosíthatjuk az értékeket kisebb számokra, hogy ne legyen akkora a várakozási idő. Figyeljünk oda, hogy a HungAppTimeout értéke legyen az alacsonyabb szám.
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest